Dodaj do ulubionych

Jak motywować się do nauki języka hiszpańskiego?

18.08.21, 10:32
Hola!

Czy macie swoje sprawdzone sposoby motywacyjne do nauki języka hiszpańskiego?
Teraz kiedy świat pędzi jak szalony, ludzie żyją między pracą, zakupami i ogarnianiem domu, a na naukę i własne przyjemności jest coraz mniej czasu trudno jest się zmotywować do nauki.

Jakie macie na to sposoby?
Obserwuj wątek
    • zielona_bluzka Re: Jak motywować się do nauki języka hiszpańskie 02.10.21, 21:44
      To prawda, jest coraz trudniej. Podczas "roku szkolnego" najlepiej motywował mnie kurs. Siadałam do książek z myślą żeby nie odstawać na zajęciach od grupy ;). Teraz podczas letniej przerwy starałam sobie urozmaicać naukę. Jednego dnia usiąść do gramatyki, drugiego do słownictwa... Wyszukuję też swoje ulubione (nie hiszpańskie) piosenki na hiszpańskiej stronie z tłumaczeniami piosenek i tłumaczę sobie na polski, podkreślam konstrukcje gramatyczne, zastosowanie czasów, nowe słówka, wyjątki. Oglądam swoich ulubionych youtuberów (mnie najbardziej spasował "Espanol con Juan"), oraz krótkie hiszpańskie filmiki z hiszpańskich kanałów informacyjnych ( zazwyczaj o rodzinie królewskiej, co zrozumiem to moje :D ) ściągnęłam sobie aplikacje do odmieniania czasowników. Co mi przyjdzie do głowy, żeby to urozmaicić.
      Najbardziej działa wyobraźnia: jak to nie będę śmigać po hiszpańsku, kiedy się wreszcie tam wybiorę :D

Według mnie najważniejszym jest jednak nie przejmować się jeśli danego dnia nie udało się do niczego zaglądnąć. Do nauki nie powinno się zmuszać i siedzieć z zegarkiem w ręku, tylko czerpać z tego przyjemność :)
    • lenamagda11 Re: Jak motywować się do nauki języka hiszpańskie 17.01.22, 13:42
      Ja zaplanowałam wyjazd z koleżankami na Ibizę w sierpniu i chcę umieć się bez problemu doagdać, mega mnie to motywuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka