Dodaj do ulubionych

UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna

15.07.05, 19:47
1. Cmentarz przy Kościele pokoju
Obserwuj wątek
    • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:48
      park przy II LO- tylko przez sentyment:)
      • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:50

3. Kręte drogi, które na skróty prowadzą nad zalew i betonowa platforma nad
        zalewme (sentymenty...)

Siebie pomijam przez skromność :P
        • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:53
          urok przyjezdny- JA
          ludzie twierdzą, że mam narcystyczne skłonności- przez grzeczność nie zaprzeczę!
          • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:54
            A ja tego nie skomentuję :)
            więc piszę dalej :

park na sikorskiego z amfiteatrem... (nie, wcale nie sentymenty(
            • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:55
              świdnickie bunkry

to nie jest żadna reklama knajp!!!!!!!!!!!!!
              ja nie znam właściciela- wcale!!!!!!!!!!!!!
              • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:57
                skoro knajpa: TAWERNA :)), gdzie wlasnie sie wybieram....
                • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:58
                  sklep MALYNA!!!!!!!!!!!! to mój number one!!!!!!!!!
                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:59
                    nie znam, nie znam.... napisz cos wiecej

dorzucam swidnickie sklepy z tanią odzieżą :)
                    • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:01
                      już go nie ma:((( chyba....

tak ciuchy są super- szczególnie PKP i ten koło Gdyni i koło szpitala
                      (wszystkie są 1 faceta)
                      • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:04
                        naprawdę?? To po co ja tak po tym miescie latam?? :) A koło szpitala (mowa o
                        tym na Westerplatte?) jest duża przecena - od 1 do 5 złotych :)
                        • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:05
                          ten na rogu- ciuszek się nazywa....
                          nalepsze szmaty są koło Gdyni, tylko że drogie
                          najtaniej jest na PKP, ale tam gorsze ciuchy...
                          • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:07
                            Na Kościelnej są tanie ciuchy - generalnie nieciekawe- ale można trafić na coś
                            ciekawego :) bez szczegółów....
                            Na PKP- najtaniej? nie powiedziałabym ....
                            • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:08
                              z 3 najlepszych- tak...
                              tanio jest też na przechodniej i na siotrzanej koło biblioteki, a syf
                              straszny...
                              już wolę więcej zapłacić i nie dostać parchów:P
                              • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:10
                                Wiesz, dzisiaj na chrobrego bylam w sklepie, gdzie nic nie chcialam dotknąc, bo
                                się bałam. w sumie napisane "odziez uzywana chrobrego" - tak, mysle, ze to ta
                                epoka :)
                                • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:11
                                  może jeszcze po Dąbrówce czy innej Wandzie, ci nie chciała Niemca- a odzież w
                                  końcu stamtąd jedzie:)
                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:12
                                    Nie zdziwiłaby się, wcale! TYm sklepem się powinno jakies muzeum
                                    zainteresować....

to moze lista uroków znowu?
                                    • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:13
                                      biedronka na arzeczu- miejsce rodzinnych spacerów sprzed ery Tesco:)
                                      • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:15
                                        A ja nie lubie tego sklepu. Generalnie nie lubie takich sklepów, więc
                                        protestuję!

Ale dorzucę męskie toalety w II LO sprzed remontu...

A teraz idę na piwo i będę po piwie szukać nowych uroków miasta.... A Ty co
                                        dodasz?
                                        • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:18
                                          Damsie toalety z czasów mojej babci- jak tam chodziła to było jak u facetów:)
                                          ale to lata 40.zeszłego wieku....

piwo+ kawa= mieszanka wybuchowa

miłego wieczoru:)
                                          • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 22:59
                                            A było milo! Dziekuje. A kolega jak spędza wieczór poza próbami logowania sie
                                            na wiadomą stronę?
                                            Wiadomo, ze kawa pita w czasie spozywanie trunków wzmaga dzialanie alkoholu :)
                                            Dlatego mądre dziewczynki tak nie robią ....

Lista urokliwych miejsc rośnie: postój taksówek na Konopnickiej, gdzie czasami
                                            odprowadza się współpijących :)
                                            • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 07:32
                                              KOlega wczorajszy wieczór spędził z "tajemniczym" Turgieniewem i serialem C.S.I.

mój monotemtyzm sięgnął zenitu- wciąż czekam:)

typ miejsca urokliwego: ulica Przechodnika- za klimat do filozoficznych
                                              rozmyślań nad moralnym upadkiem gatunku ludzkiego i ludzką ignorancją....
                                              • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 08:59
                                                Dzien dobry ;)
                                                Nad ignorancją? Czemu Cie ta ulica tak nastraja?
                                                • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:18
                                                  Dzień dobry!!!!!!!!!

Nastrajają nie ludzie, którzy na niej mieszkają - a ignorancję wziąłem z
                                                  tłumaczenia jako niewiedzę (w każdej z dziedzin, a szczególnie guście
                                                  muzycznym, choć przecież o gustach się nie dyskutuje)

Właśnie przeczytałem w Wybiórczej, że jednak na SM było 30 osób na miejsce:(
                                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:23
                                                    Nie martw sie- podobno najwiecej chetnych bylo na filologię słowiańską... Czyli
                                                    mam większe powody do obaw,że zostanę z ręką w nocniku, bo przecież Ty już
                                                    studiujesz i nie martwisz się, na przykład tym, ze nie masz potwierdzenai
                                                    wpłaty, ze na filologie poszła cała masa ludzi.... Uspokój się! :)
                                                  • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:26
                                                    jestem spokojny.... już mi zaczyna to wisieć po tej ich totalnej olewce.... tak
                                                    się studentów traktuję:)

mam nadzieję, że MISH wypali, bo na polonistyce byś się zanudziła, albo zabiła
                                                    przez głupią gramatykę:)

miało dziś być ładnie, a pada.... cholera- chciałem na rower!
                                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:32
                                                    :))
                                                    NIe życz mi tak, bo na MISH nie startowałam! Długa historia... złożyłam na
                                                    polską i na rosyjską. Jedna w tym (jesli gdzies mnie przyjmą...), druga za rok.
                                                    Będe sobie czytać literaturę... A rosyjski to taki piękny język, ciekawa
                                                    historia, kultura :) No i "Leningrad" :))

A mnie sie taka pogoda podoba! Spacerowanie i spotykanie się da się zrobić..
                                                  • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:35
                                                    te twoje długie historie:)...........
                                                    to życzę obu, choć rosyjska byłaby na Pocztowej i chodziłabyś na ten sam rok ze
                                                    znajomą z dziennikarstwa, bo w tym roku wzięła sbie dziekakę...
                                                    a najlepiej dostań się na oba i weź na jednym dziekankę....
                                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:39
                                                    Wlasnie sie zastanawiam, czy da sie tak zrobic. A kiedy mozna brac dziekanke?
                                                    Od razu? Po pierwszym semestrze/ roku?

Z perspektywy centrum pogoda wygląda nieźle. Spadnie nieco deszczu, jak sądzę,
                                                    a potem będzie cąłkiem przyjemnie :) Deszcz też jest niezły...
                                                  • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:43
                                                    Jak się dostaniesz i dostaniesz indeksy, to pędź od razu na jeden kierunek i
                                                    popłacz trochę, że młoda jesteś i się boisz, i chciałabyś dziekankę....
                                                    znam 3 osby, które na pierwszym roku wzięły- jakbym wiedział, że tak można, to
                                                    bym się teraz nie denerwował, tylko opalał nad morzem:)

a jak śpiewali Starsi Panowie :"w czasie deszczu umbry się nudzą"

zaraz idę czytać, tylko zjem jajeczniczkę... mniam:)
                                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:47
                                                    :)) Dobrze wiedzieć...

A co czytasz? (moja Plath ma wolne)
                                                    Ja wychodzę na zakupy i będę szukać uroczych miejsc w Świdnicy, żeby wątek nie
                                                    umarł śmiercią naturalną.
                                                  • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:50
                                                    tego Turgieniewa po raz kolejny - "Opowieści tajemnicze"
                                                    wczoraj widziałem w antykaracie "Szklany klosz", chciałem kupić, ale był w
                                                    tragicznym stanie (pewnie od zaczytania)

ja już byłem na zakupach, a dziś brat edzie nad morze na 2 tygodnie, więc
                                                    trzeba go spakować:)

poza tym sprzątanko w domciu....

MIŁEGO DNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 13:10
                                                    WZAJEMNIE!

W sumie się nie dziwię, bo to niezła książka - przecież czytałeś :) Świetne
                                                    obserwacje, ciekawy styl. "Szklany klosz" mam w domu (dzienniki tez), ale
                                                    myślałam teraz o poezji.
                                                    Juz po zakupach, więc wracam do mojego Murakamiego. Facet jest geniuszem. Wolę
                                                    Murakamiego od sprzątania...
                                                  • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:22
                                                    chcę taką Ellis- zjawę, coby mnie porwała!!!!!!!!!!!!!
                                                    PLIZ!!!!!!!!!!!!
                                                    PLIZ!!!!!!!!!!!!!!
                                                    PLIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:24
                                                    Chyba Cie nie zrozumialam....;/
                                                  • umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:34
                                                    to taka zjawa z Turgieniewa, co jak mówisz WEŹ MNIE, to cię bierze.... gdzie
                                                    chcesz:)
                                                    mam dość tego BURDELU:)

urokliwe miejsce : przystanek MPK koło Gazowni (4 lata tam stałem)
                                                  • kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:41
                                                    To ja też taką (takiego ewentualnie) zjawę chcę!
                                                    A Turgieniewa w takim razie poszukam :)

I nie wrosłeś?

Przypomniał mi się durrnmatt: "Świat zrobił ze mnie dziwkę, teraz ja zrobię z
                                                    niego burdel" :) To tak jeśli chodzi o rekrutację?

Urokliwe miejsce- hm....

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka