kawa_malinowa 15.07.05, 19:47 1. Cmentarz przy Kościele pokoju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:48 park przy II LO- tylko przez sentyment:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:50 3. Kręte drogi, które na skróty prowadzą nad zalew i betonowa platforma nad zalewme (sentymenty...) Siebie pomijam przez skromność :P Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:53 urok przyjezdny- JA ludzie twierdzą, że mam narcystyczne skłonności- przez grzeczność nie zaprzeczę! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:54 A ja tego nie skomentuję :) więc piszę dalej : park na sikorskiego z amfiteatrem... (nie, wcale nie sentymenty( Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:55 świdnickie bunkry to nie jest żadna reklama knajp!!!!!!!!!!!!! ja nie znam właściciela- wcale!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:57 skoro knajpa: TAWERNA :)), gdzie wlasnie sie wybieram.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:58 sklep MALYNA!!!!!!!!!!!! to mój number one!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 19:59 nie znam, nie znam.... napisz cos wiecej dorzucam swidnickie sklepy z tanią odzieżą :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:01 już go nie ma:((( chyba.... tak ciuchy są super- szczególnie PKP i ten koło Gdyni i koło szpitala (wszystkie są 1 faceta) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:04 naprawdę?? To po co ja tak po tym miescie latam?? :) A koło szpitala (mowa o tym na Westerplatte?) jest duża przecena - od 1 do 5 złotych :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:05 ten na rogu- ciuszek się nazywa.... nalepsze szmaty są koło Gdyni, tylko że drogie najtaniej jest na PKP, ale tam gorsze ciuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:07 Na Kościelnej są tanie ciuchy - generalnie nieciekawe- ale można trafić na coś ciekawego :) bez szczegółów.... Na PKP- najtaniej? nie powiedziałabym .... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:08 z 3 najlepszych- tak... tanio jest też na przechodniej i na siotrzanej koło biblioteki, a syf straszny... już wolę więcej zapłacić i nie dostać parchów:P Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:10 Wiesz, dzisiaj na chrobrego bylam w sklepie, gdzie nic nie chcialam dotknąc, bo się bałam. w sumie napisane "odziez uzywana chrobrego" - tak, mysle, ze to ta epoka :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:11 może jeszcze po Dąbrówce czy innej Wandzie, ci nie chciała Niemca- a odzież w końcu stamtąd jedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:12 Nie zdziwiłaby się, wcale! TYm sklepem się powinno jakies muzeum zainteresować.... to moze lista uroków znowu? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:13 biedronka na arzeczu- miejsce rodzinnych spacerów sprzed ery Tesco:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:15 A ja nie lubie tego sklepu. Generalnie nie lubie takich sklepów, więc protestuję! Ale dorzucę męskie toalety w II LO sprzed remontu... A teraz idę na piwo i będę po piwie szukać nowych uroków miasta.... A Ty co dodasz? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 20:18 Damsie toalety z czasów mojej babci- jak tam chodziła to było jak u facetów:) ale to lata 40.zeszłego wieku.... piwo+ kawa= mieszanka wybuchowa miłego wieczoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 15.07.05, 22:59 A było milo! Dziekuje. A kolega jak spędza wieczór poza próbami logowania sie na wiadomą stronę? Wiadomo, ze kawa pita w czasie spozywanie trunków wzmaga dzialanie alkoholu :) Dlatego mądre dziewczynki tak nie robią .... Lista urokliwych miejsc rośnie: postój taksówek na Konopnickiej, gdzie czasami odprowadza się współpijących :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 07:32 KOlega wczorajszy wieczór spędził z "tajemniczym" Turgieniewem i serialem C.S.I. mój monotemtyzm sięgnął zenitu- wciąż czekam:) typ miejsca urokliwego: ulica Przechodnika- za klimat do filozoficznych rozmyślań nad moralnym upadkiem gatunku ludzkiego i ludzką ignorancją.... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 08:59 Dzien dobry ;) Nad ignorancją? Czemu Cie ta ulica tak nastraja? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:18 Dzień dobry!!!!!!!!! Nastrajają nie ludzie, którzy na niej mieszkają - a ignorancję wziąłem z tłumaczenia jako niewiedzę (w każdej z dziedzin, a szczególnie guście muzycznym, choć przecież o gustach się nie dyskutuje) Właśnie przeczytałem w Wybiórczej, że jednak na SM było 30 osób na miejsce:( Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:23 Nie martw sie- podobno najwiecej chetnych bylo na filologię słowiańską... Czyli mam większe powody do obaw,że zostanę z ręką w nocniku, bo przecież Ty już studiujesz i nie martwisz się, na przykład tym, ze nie masz potwierdzenai wpłaty, ze na filologie poszła cała masa ludzi.... Uspokój się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:26 jestem spokojny.... już mi zaczyna to wisieć po tej ich totalnej olewce.... tak się studentów traktuję:) mam nadzieję, że MISH wypali, bo na polonistyce byś się zanudziła, albo zabiła przez głupią gramatykę:) miało dziś być ładnie, a pada.... cholera- chciałem na rower! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:32 :)) NIe życz mi tak, bo na MISH nie startowałam! Długa historia... złożyłam na polską i na rosyjską. Jedna w tym (jesli gdzies mnie przyjmą...), druga za rok. Będe sobie czytać literaturę... A rosyjski to taki piękny język, ciekawa historia, kultura :) No i "Leningrad" :)) A mnie sie taka pogoda podoba! Spacerowanie i spotykanie się da się zrobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:35 te twoje długie historie:)........... to życzę obu, choć rosyjska byłaby na Pocztowej i chodziłabyś na ten sam rok ze znajomą z dziennikarstwa, bo w tym roku wzięła sbie dziekakę... a najlepiej dostań się na oba i weź na jednym dziekankę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:39 Wlasnie sie zastanawiam, czy da sie tak zrobic. A kiedy mozna brac dziekanke? Od razu? Po pierwszym semestrze/ roku? Z perspektywy centrum pogoda wygląda nieźle. Spadnie nieco deszczu, jak sądzę, a potem będzie cąłkiem przyjemnie :) Deszcz też jest niezły... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:43 Jak się dostaniesz i dostaniesz indeksy, to pędź od razu na jeden kierunek i popłacz trochę, że młoda jesteś i się boisz, i chciałabyś dziekankę.... znam 3 osby, które na pierwszym roku wzięły- jakbym wiedział, że tak można, to bym się teraz nie denerwował, tylko opalał nad morzem:) a jak śpiewali Starsi Panowie :"w czasie deszczu umbry się nudzą" zaraz idę czytać, tylko zjem jajeczniczkę... mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:47 :)) Dobrze wiedzieć... A co czytasz? (moja Plath ma wolne) Ja wychodzę na zakupy i będę szukać uroczych miejsc w Świdnicy, żeby wątek nie umarł śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 09:50 tego Turgieniewa po raz kolejny - "Opowieści tajemnicze" wczoraj widziałem w antykaracie "Szklany klosz", chciałem kupić, ale był w tragicznym stanie (pewnie od zaczytania) ja już byłem na zakupach, a dziś brat edzie nad morze na 2 tygodnie, więc trzeba go spakować:) poza tym sprzątanko w domciu.... MIŁEGO DNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 13:10 WZAJEMNIE! W sumie się nie dziwię, bo to niezła książka - przecież czytałeś :) Świetne obserwacje, ciekawy styl. "Szklany klosz" mam w domu (dzienniki tez), ale myślałam teraz o poezji. Juz po zakupach, więc wracam do mojego Murakamiego. Facet jest geniuszem. Wolę Murakamiego od sprzątania... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:22 chcę taką Ellis- zjawę, coby mnie porwała!!!!!!!!!!!!! PLIZ!!!!!!!!!!!! PLIZ!!!!!!!!!!!!!! PLIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:24 Chyba Cie nie zrozumialam....;/ Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:34 to taka zjawa z Turgieniewa, co jak mówisz WEŹ MNIE, to cię bierze.... gdzie chcesz:) mam dość tego BURDELU:) urokliwe miejsce : przystanek MPK koło Gazowni (4 lata tam stałem) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: UROKI ŚWIDNICY - lista subiektywna 16.07.05, 19:41 To ja też taką (takiego ewentualnie) zjawę chcę! A Turgieniewa w takim razie poszukam :) I nie wrosłeś? Przypomniał mi się durrnmatt: "Świat zrobił ze mnie dziwkę, teraz ja zrobię z niego burdel" :) To tak jeśli chodzi o rekrutację? Urokliwe miejsce- hm.... Odpowiedz Link Zgłoś