Dodaj do ulubionych

O wszystkim i o Niczym/etzschem

25.07.05, 17:06
Off topic przewidziany programowo :)
Obserwuj wątek
    • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 17:08
      i do tego filozoficzny:)
      gratuluję multiplikacji wątku- zrobisz karierę w biznesie i produktach 2w1:)
      <kończy na chwilę>
      • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 17:11
        Do napisania :)
        A ja czekam....
        • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 19:05
          Czekasz dalej????
          <żegna raczej na dziś, bo chce wyjść>
          • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 19:18

Już nie czekam :)
            Też chcę wyjść, ale chętnych brak....
            • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 21:59
              I czego się doczekałaś????
              wróciłem- zimno, szaro i jeszcze trochę mokro, wolę dom:)
              • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 15:32

Koleżanka się dostala :) Cieszę się przeogromnie.
                Dzisiaj poszlam sobie nad zalew, chociaż też wolę dom :)
                • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 16:36
                  W porównaniu ze słynną Witoszówką to nawet park wiejski mi się bardziej podoba,
                  choć tam nie będzie Mandaryny w sobotę:)
                  Gratulacje dla koleżanki!
                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:14

I dlatego ja byłam tam dzisiaj :)
                    • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:15
                      Och! Cóż za przejmujĄCA odpowiedź:P
                      • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:22

Tak, sama się za nią podziwiam :)
                        • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:23
                          Cóż xza narcyzm czysty!!! feeee!!!!
                          • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:27

To po prostu radosny i zapewne krótkotrwały przypływ wiary w siebie :)
                            • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:30
                              Mój się jeszcze utrzymuje, choć jako bliźniak zodiakalny czuję depresję, która
                              puka do dzrzwi mojego umysłu:(
                              • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:33

Niektórzy czują jej oddech na karku niezależnie od znaku zodiaku...
                                Jakies powody, czy tak po prostu - o?
                                • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:36
                                  Tak jak zawsze- mam takie okresy euforii i deprechy...
                                  zwykle przychodzą niespodziewanie i tak samo odchodzą:(
                                  oprócz braku, kasy sensownych powodów brak:)
                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:39

Jak to mawia moja znajoma- depresja poporodowa już od urodzenia....
                                    Taka amplituda nasttroju... znamy, znamy...
                                    A przez kasę to powinnam mieć chyba ciągłe załamanie ;) Nic to jednak, jako że
                                    dzisiaj za 0,5 zł kupilam sobie "Przygody Filonka Bezogonka" ;p
                                    • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:41
                                      Za 50 groszy polskich w monecie??????????????????????
                                      też CHCĘ!!!!!!!!!!!!!!
                                      • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:43

Tak - właśnie! Bardzo lubiłam tę książkę - kiedyś.
                                        A za drugie 0,5 przewodnik po okolicach Leningradu :)
                                        Żeby ćwiczyć czytanie.
                                        • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:47
                                          ale teraz pewnie wszystkie nazwy pozmieniane i jeziora zasypane (nawet nie
                                          czuję, gdy rymuję- kolejny dowód depresji)
                                          jako dziecko lubiłem braci Grimm:)
                                          • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:49

Ale i tak ładnie. A jak zdanie po rosyjsku złożysz, to już masz jeden powód do
                                            radości ;)
                                            tez ich lubiłam. Poza tym różne powieścidła dla młodych panien :)
                                            • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:51
                                              i młodych chłopców typu Nienacki:) Nie lubiłem tylko tego całego Tomka:P
                                              no i powieścidła dla panien mogły być- szczególnie Astrid Lindgren
                                              • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:52

Lindgren to chyba po prostu dla małych dzieci była ;)
                                                BYlam w szoku, kiedy sie dowiedziałam, ze w jej zamysle "Braci Lwie Serce' po
                                                prostu umierają i koniec.
                                                A mnie się Tomek podobał ;)
                                                • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:56
                                                  Rodzinie Wilmowskich mówimy NIE!!!!
                                                  Mnie się podobały Dzieci z Bullerbyn (jak chyba wszystkim)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:57

Ale sam Tomek - bez rodziny :)
                                                    Racja, jak wszystkim.
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:58
                                                    Nie wiem- patrzę przez pryzmat grzechów przodków:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:01
                                                    No to zostaje taka Ania Shirley - bez przodków :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:02
                                                    Miała przodków:)
                                                    Albo mała księżniczka:)
                                                    Albo ta mała z "Drogi do Avonlea"
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:03

MIala, jak każdy, ale czytelnik nie ma szczęścia / pecha (skreślić
                                                    niepotrzebne) ich poznać... :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:04
                                                    Więc skorygujmy to!!!!
                                                    Panna Montgomery będzie DUMNA:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:05

Prequel serii o Ani :)
                                                    Sądzę, ze raczej przewracałaby sie w grobie...
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:06
                                                    Ania czy Lucy Maud????
                                                    albo przodkowie Ani:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:07

Wszyscy jak jeden mąż (żona). Cała Wyspa :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:08
                                                    To kupię całą wyspę i nam naskoczą- jeśli tak, to ich ekshumuję:P
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:10

Chyba w tym wątku wspomniałeś, ze nie masz pieniędzy :)
                                                    No chyba, ze masz chytry i przebiegły plan, jak je zarobić...

A potem duchy ich wszystkich będą mnie straszyć. Dzięęęęęki
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:11
                                                    Nie mam teraz, ale ożenię się z panną Kulczyk, a później się rozwiodę:)
                                                    za odprawę Wyspa Księcia Edwarda:)

A z duchami sobie poradzimy- tabliczą Ouija:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:13

Świetny pomysł. Wyspa Dębów i rzekome skarby niedaleko - poproś w dodatku, jako
                                                    premię... :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:14
                                                    Wyspa Dębów jest zalewowa:)
                                                    czy ten skarb był Silvera w końcu czy Templariuszy????
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:15

Powiem Ci, kiedy już się z nim zapoznam :)
                                                    Kilka wersji słyszalam...
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:16
                                                    Skończy się na Graalu- czyli proustowskiej Magdalence z herbatką:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:17

A drogę i rozwiązanie zagadki odczytam z Poussina i kilku innych obrazów . Nie
                                                    tylko Langdon może, a co!
                                                    <zdradza powody swojego niecnego zainteresowania się sztuką>
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:19
                                                    < myśli: MATERIALISTKA>
                                                    nie tylko wy:P ja siądę nad dziełami Leonarda i stanę się Markiem Wirturiuszem
                                                    XXI wieku:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:20
                                                    To chyba nie nad obrazami, ale nad jakąś architekturą należałoby głowę
                                                    pochylić :)
                                                    Nie materialistk, ale idealistka. Niepoprawna.
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:22
                                                    Jasne <z ironią>
                                                    to podniosę głowę i spojrzę na naszą Katedrę- tam pewnie są wskazówki!!!!
                                                    i Graal jest nasz, jak niby tego ksiądza z Prowansji:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:23

<Obrażona>
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:23

Nie, on juz jest mój - od kilku miesięcy... :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:24
                                                    Widać to po zakupowych szaleństwach w księgarnach:) to byłby chyba booking???;)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:25

Nie pamiętam, kiedy kupiłam coś w normalnej księgarni... :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:27
                                                    Ja 15 lutego:) po egzaminie z politologii:) To był Gallego:) a dostałem 5:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:28

Gratulować?
                                                    Ja sobie kupiłam wiersze Plath, ale to tylko dlatego, ze sobie wmówiłam, ze
                                                    potrzebne mi na egzamin ;) Inaczej czekałabym aż ktos ze znajomych bedzie miał
                                                    swoje,....
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:30
                                                    Nie gratulować...
                                                    Normalka, ale ja od ludzi wolę nie pożyczać, bo później oni chcą ode mnie , a
                                                    pewnie poplamią i wyliżą brudasy!!!
                                                    wolę pożyczać tym, którzy szanują książki:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 15:02

<czuje się wyróżniona>
                                                    MIalam niecny zamiar sobie te wiersze skserować, ostatecznie przepisać, ale
                                                    okazało sie to niekonieczne :)

Nie śmiej się - niektórzy oddaja książki w takim stanie, jakby je pół miasta
                                                    zdążyło przeczytać.. :) Zgroza, ale i tak nie ptorafię odmawiać.
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:01
                                                    Czy z asertywności mamy 1 w skali 1-100:)
                                                    Mam to samo- później są na książkach plamy i zagięte rogi! Zgroza-
                                                    odwdzięczyłbym się, ale nie potrafię:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:05

Czasami sie ciesze, ze w ogóle oddają... :)
                                                    A niektorzy nie... nie oddają, a nie sie nie cieszą...

Chyba napiszę biznesplan dla pani K. i założę firmę ściągająca książki od
                                                    ludzi. Po co mi studia? :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:11
                                                    By mieć ładny papierek, który dasz w ramki w swym gabinecie krytyka
                                                    lioterackiego:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:13

To dam tam w ramki dwa papierki :)
                                                    Ile się czeka na pismo z wrocławia?
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:14
                                                    Ponad tydzień najczęściej- ja czekam nadal i już chcę jechać...
                                                    2 papirki są lepsze, niż eden:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:17

Też chcę jechać - bo mam do małych miasteczek taki sam stosunek jak pewien
                                                    poeta...Chorobliwie potrzebuję wizyty we Wrocawiu :)

• umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:19
                                                    Ale nie w ten upał, bo to koszmar w mieście taka temeratura!!! niech będzie
                                                    słońce i 25 stopni!!!!
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:21

Może być nawet tak bardzo ciepło :) Wroclaw w każdej pogodzie !
                                                    Gorzej wtedy z dojazdem tam ;-/
                                                    Pójdę chyba na pieszą pielgrzymkę do miasta W. :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:24
                                                    To może do Cz????
                                                    tam się pomodlisz z Ojcem Redaktorem o pogodę:P
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:24

Nie, zdecydowanie do Wrocławia :)
                                                    Bo nie trzeba się modlić :P
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:25
                                                    tylko zebrać 6 PLN na bilet:)
                                                    i tam się obijać po Rynku:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:27

Bilety staniały i kosztują pięć złotych :)
                                                    na Placu Solnym tez: salvador.pl/
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:28
                                                    tak, tak- 5 PLN to też dużo, np. 10 książek:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:30

Nie, to tak akurat :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:30
                                                    Nie przesadzaj:) akurat, to ja jestem:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:32

Zależy w czym "akurat" :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:33
                                                    W cenie:P
                                                    Bo 5 złotych to duzio jak za bilet!!!
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:34

Hm....
                                                    Ale jak się ma dobry powód i pomysły, co tam robić... :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:35
                                                    W to nie wątpię:) tylko pwnie do ich realizacji potrzeba kasy:)
                                                    jak zwykle o pieniądzach:)
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:36

Widoki i powietrze jest za darmo :)
                                                    Słonce / deszcz też :)
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:40
                                                    Powietrze brudne!
                                                    Widoki zasłonięte przez budynki- też brudne!
                                                    Słońce- niezdrowe!
                                                    Deszcz- toksyczny!
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:41

Zdecydowanie lepiej zamknąć się w czterech ścianach i czekać aż się sufit
                                                    zawali. Zdecydowanie...
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:42
                                                    Tak, na 100%, gdyż i tak coś odpadło z discovery i pędzi w strone ziemi!!!
                                                    niechybnie spadnie na Świdnicę:P
                                                  • kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:44
                                                    A coś słyszałam...

To w takim razie, może wpdaniesz? :)
                                                    Patrz ile problemów mniej...

Idę do mojej kawy i czegoś na kiepski humor... skoro i tak się zawali...
                                                  • umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:45
                                                    To miłego kawowania...

Ja sobie coś głupawego obejrzę zaraz w TV i czekam... czekam...

<zaczyna czekać>

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka