kawa_malinowa 25.07.05, 17:06 Off topic przewidziany programowo :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 17:08 i do tego filozoficzny:) gratuluję multiplikacji wątku- zrobisz karierę w biznesie i produktach 2w1:) <kończy na chwilę> Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 17:11 Do napisania :) A ja czekam.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 19:05 Czekasz dalej???? <żegna raczej na dziś, bo chce wyjść> Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 19:18 Już nie czekam :) Też chcę wyjść, ale chętnych brak.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 25.07.05, 21:59 I czego się doczekałaś???? wróciłem- zimno, szaro i jeszcze trochę mokro, wolę dom:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 15:32 Koleżanka się dostala :) Cieszę się przeogromnie. Dzisiaj poszlam sobie nad zalew, chociaż też wolę dom :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 16:36 W porównaniu ze słynną Witoszówką to nawet park wiejski mi się bardziej podoba, choć tam nie będzie Mandaryny w sobotę:) Gratulacje dla koleżanki! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:14 I dlatego ja byłam tam dzisiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:15 Och! Cóż za przejmujĄCA odpowiedź:P Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:22 Tak, sama się za nią podziwiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:23 Cóż xza narcyzm czysty!!! feeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:27 To po prostu radosny i zapewne krótkotrwały przypływ wiary w siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:30 Mój się jeszcze utrzymuje, choć jako bliźniak zodiakalny czuję depresję, która puka do dzrzwi mojego umysłu:( Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:33 Niektórzy czują jej oddech na karku niezależnie od znaku zodiaku... Jakies powody, czy tak po prostu - o? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:36 Tak jak zawsze- mam takie okresy euforii i deprechy... zwykle przychodzą niespodziewanie i tak samo odchodzą:( oprócz braku, kasy sensownych powodów brak:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:39 Jak to mawia moja znajoma- depresja poporodowa już od urodzenia.... Taka amplituda nasttroju... znamy, znamy... A przez kasę to powinnam mieć chyba ciągłe załamanie ;) Nic to jednak, jako że dzisiaj za 0,5 zł kupilam sobie "Przygody Filonka Bezogonka" ;p Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:41 Za 50 groszy polskich w monecie?????????????????????? też CHCĘ!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:43 Tak - właśnie! Bardzo lubiłam tę książkę - kiedyś. A za drugie 0,5 przewodnik po okolicach Leningradu :) Żeby ćwiczyć czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:47 ale teraz pewnie wszystkie nazwy pozmieniane i jeziora zasypane (nawet nie czuję, gdy rymuję- kolejny dowód depresji) jako dziecko lubiłem braci Grimm:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:49 Ale i tak ładnie. A jak zdanie po rosyjsku złożysz, to już masz jeden powód do radości ;) tez ich lubiłam. Poza tym różne powieścidła dla młodych panien :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:51 i młodych chłopców typu Nienacki:) Nie lubiłem tylko tego całego Tomka:P no i powieścidła dla panien mogły być- szczególnie Astrid Lindgren Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:52 Lindgren to chyba po prostu dla małych dzieci była ;) BYlam w szoku, kiedy sie dowiedziałam, ze w jej zamysle "Braci Lwie Serce' po prostu umierają i koniec. A mnie się Tomek podobał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:56 Rodzinie Wilmowskich mówimy NIE!!!! Mnie się podobały Dzieci z Bullerbyn (jak chyba wszystkim) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:57 Ale sam Tomek - bez rodziny :) Racja, jak wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 19:58 Nie wiem- patrzę przez pryzmat grzechów przodków:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:01 No to zostaje taka Ania Shirley - bez przodków :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:02 Miała przodków:) Albo mała księżniczka:) Albo ta mała z "Drogi do Avonlea" Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:03 MIala, jak każdy, ale czytelnik nie ma szczęścia / pecha (skreślić niepotrzebne) ich poznać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:04 Więc skorygujmy to!!!! Panna Montgomery będzie DUMNA:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:05 Prequel serii o Ani :) Sądzę, ze raczej przewracałaby sie w grobie... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:06 Ania czy Lucy Maud???? albo przodkowie Ani:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:07 Wszyscy jak jeden mąż (żona). Cała Wyspa :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:08 To kupię całą wyspę i nam naskoczą- jeśli tak, to ich ekshumuję:P Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:10 Chyba w tym wątku wspomniałeś, ze nie masz pieniędzy :) No chyba, ze masz chytry i przebiegły plan, jak je zarobić... A potem duchy ich wszystkich będą mnie straszyć. Dzięęęęęki Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:11 Nie mam teraz, ale ożenię się z panną Kulczyk, a później się rozwiodę:) za odprawę Wyspa Księcia Edwarda:) A z duchami sobie poradzimy- tabliczą Ouija:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:13 Świetny pomysł. Wyspa Dębów i rzekome skarby niedaleko - poproś w dodatku, jako premię... :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:14 Wyspa Dębów jest zalewowa:) czy ten skarb był Silvera w końcu czy Templariuszy???? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:15 Powiem Ci, kiedy już się z nim zapoznam :) Kilka wersji słyszalam... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:16 Skończy się na Graalu- czyli proustowskiej Magdalence z herbatką:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:17 A drogę i rozwiązanie zagadki odczytam z Poussina i kilku innych obrazów . Nie tylko Langdon może, a co! <zdradza powody swojego niecnego zainteresowania się sztuką> Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:19 < myśli: MATERIALISTKA> nie tylko wy:P ja siądę nad dziełami Leonarda i stanę się Markiem Wirturiuszem XXI wieku:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:20 To chyba nie nad obrazami, ale nad jakąś architekturą należałoby głowę pochylić :) Nie materialistk, ale idealistka. Niepoprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:22 Jasne <z ironią> to podniosę głowę i spojrzę na naszą Katedrę- tam pewnie są wskazówki!!!! i Graal jest nasz, jak niby tego ksiądza z Prowansji:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:23 Nie, on juz jest mój - od kilku miesięcy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:24 Widać to po zakupowych szaleństwach w księgarnach:) to byłby chyba booking???;) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:25 Nie pamiętam, kiedy kupiłam coś w normalnej księgarni... :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:27 Ja 15 lutego:) po egzaminie z politologii:) To był Gallego:) a dostałem 5:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:28 Gratulować? Ja sobie kupiłam wiersze Plath, ale to tylko dlatego, ze sobie wmówiłam, ze potrzebne mi na egzamin ;) Inaczej czekałabym aż ktos ze znajomych bedzie miał swoje,.... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 26.07.05, 20:30 Nie gratulować... Normalka, ale ja od ludzi wolę nie pożyczać, bo później oni chcą ode mnie , a pewnie poplamią i wyliżą brudasy!!! wolę pożyczać tym, którzy szanują książki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 15:02 <czuje się wyróżniona> MIalam niecny zamiar sobie te wiersze skserować, ostatecznie przepisać, ale okazało sie to niekonieczne :) Nie śmiej się - niektórzy oddaja książki w takim stanie, jakby je pół miasta zdążyło przeczytać.. :) Zgroza, ale i tak nie ptorafię odmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:01 Czy z asertywności mamy 1 w skali 1-100:) Mam to samo- później są na książkach plamy i zagięte rogi! Zgroza- odwdzięczyłbym się, ale nie potrafię:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:05 Czasami sie ciesze, ze w ogóle oddają... :) A niektorzy nie... nie oddają, a nie sie nie cieszą... Chyba napiszę biznesplan dla pani K. i założę firmę ściągająca książki od ludzi. Po co mi studia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:11 By mieć ładny papierek, który dasz w ramki w swym gabinecie krytyka lioterackiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:13 To dam tam w ramki dwa papierki :) Ile się czeka na pismo z wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:14 Ponad tydzień najczęściej- ja czekam nadal i już chcę jechać... 2 papirki są lepsze, niż eden:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:17 Też chcę jechać - bo mam do małych miasteczek taki sam stosunek jak pewien poeta...Chorobliwie potrzebuję wizyty we Wrocawiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:19 Ale nie w ten upał, bo to koszmar w mieście taka temeratura!!! niech będzie słońce i 25 stopni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:21 Może być nawet tak bardzo ciepło :) Wroclaw w każdej pogodzie ! Gorzej wtedy z dojazdem tam ;-/ Pójdę chyba na pieszą pielgrzymkę do miasta W. :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:24 To może do Cz???? tam się pomodlisz z Ojcem Redaktorem o pogodę:P Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:24 Nie, zdecydowanie do Wrocławia :) Bo nie trzeba się modlić :P Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:25 tylko zebrać 6 PLN na bilet:) i tam się obijać po Rynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:27 Bilety staniały i kosztują pięć złotych :) na Placu Solnym tez: salvador.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:28 tak, tak- 5 PLN to też dużo, np. 10 książek:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:30 Nie, to tak akurat :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:30 Nie przesadzaj:) akurat, to ja jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:32 Zależy w czym "akurat" :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:33 W cenie:P Bo 5 złotych to duzio jak za bilet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:34 Hm.... Ale jak się ma dobry powód i pomysły, co tam robić... :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:35 W to nie wątpię:) tylko pwnie do ich realizacji potrzeba kasy:) jak zwykle o pieniądzach:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:36 Widoki i powietrze jest za darmo :) Słonce / deszcz też :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:40 Powietrze brudne! Widoki zasłonięte przez budynki- też brudne! Słońce- niezdrowe! Deszcz- toksyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:41 Zdecydowanie lepiej zamknąć się w czterech ścianach i czekać aż się sufit zawali. Zdecydowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:42 Tak, na 100%, gdyż i tak coś odpadło z discovery i pędzi w strone ziemi!!! niechybnie spadnie na Świdnicę:P Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:44 A coś słyszałam... To w takim razie, może wpdaniesz? :) Patrz ile problemów mniej... Idę do mojej kawy i czegoś na kiepski humor... skoro i tak się zawali... Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: O wszystkim i o Niczym/etzschem 27.07.05, 16:45 To miłego kawowania... Ja sobie coś głupawego obejrzę zaraz w TV i czekam... czekam... <zaczyna czekać> Odpowiedz Link Zgłoś