ekologia 03.04.03, 17:23 Niby czemu? Odpowiedź znajdziecie klikając w sygnaturkę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 04.04.03, 20:27 nie chce mi się czytać, ale jak już temat trawników został rozpoczety to jadziem. ja nazwałbym ten wątek tak "nie puszczajcie psów na trwaniki by tam sr.ły". o rany, my kulturnyj narod. zresztą może to ja przesadzam, że pieski użyźniają glebę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Nie depczmy trawników!! IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 00:04 Ekologio proponuję tam zajrzeć złodziejko cudzych wypowiedzi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=240&w=5503226 Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 07.04.03, 10:03 od razu złodziejko. lepiej brzmi "plagiatorko" albo moze lepiej pochwalić, że wszelkimi środkami propaguje coś tam :)? Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Nie depczmy trawników!! 12.04.03, 08:57 A czy zwierzęta w lesie mogą chodzić, bo przecież też zanieczyszczają? Pies na trawniku przeszkadza, a puste flaszki, resztki jedzenia i foliowe worki nie? Co jest bardziej ekologiczne? A jak gołębie brudzą-powystrzelać? Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 12.04.03, 18:56 oj ypsi, coś mi się wydaje, że jeszcze nie wdepnęłaś w taką niespodziankę na trawniku lub Twoje dziecko? zwierzątka w lesie to są uogólnienia. co do gołebi to nic i tak się nie da zrobić, a psy mozna pilnować. pzdr ps. ypsi, masz psa?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Nie depczmy trawników!! 14.04.03, 08:24 Mam dzieci i mam psa. Dzieci puszczam luzem, a psa prowadzę na smyczy. Walczę z tymi, którzy wpuszczaja psy do piaskownic i na place zabaw. Sądzę jednak, że place dla dzieci powinny być ogrodzone, po to, aby były czyste i bezpieczne dla dzieci. Psa i tak ciężko gdzieś wypuścić, bo zaraz się skaleczy. Mój swobodnie biega dopiero za miastem, po polach (mam blisko). Ja również cieszę się, że jestem w miłym gronie. Choroba przykuła mnie do łóżka. Ale mam to za sobą. Wczoraj byłam nawet na rowerze. Szukałam pomnika, który kiedyś stał na placu Grunwaldzkim, a potem gdzieś go wywieźli. Ale gdzie? Może ktoś wie. pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 14.04.03, 08:59 ypsilon napisała: > Mam dzieci i mam psa. > Dzieci puszczam luzem, a psa prowadzę na smyczy. Walczę z tymi, którzy > wpuszczaja psy do piaskownic i na place zabaw. Sądzę jednak, że place dla > dzieci powinny być ogrodzone, po to, aby były czyste i bezpieczne dla dzieci. > Psa i tak ciężko gdzieś wypuścić, bo zaraz się skaleczy. Mój swobodnie biega > dopiero za miastem, po polach (mam blisko). > Ja również cieszę się, że jestem w miłym gronie. Choroba przykuła mnie do > łóżka. Ale mam to za sobą. Wczoraj byłam nawet na rowerze. Szukałam pomnika, > który kiedyś stał na placu Grunwaldzkim, a potem gdzieś go wywieźli. Ale gdzie? > Może ktoś wie. > pzdr:) pomnik stoi nad rzeką Bystrzyca, koło "żelaznego mostu", na parkingu byłego ŚFUP-u. a jak chcesz szukać pomników, to proponuję wycieczkę rowewrową do Modliszowa i tam w lesie stoi pomnik. Z drogi go widać, ale trzeba się dobrze wpatrzeć. byłaś tam?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Nie depczmy trawników!! 15.04.03, 07:41 Tego pomnika z pl. Grunwaldzkiego szukam, ponieważ kiedyś codziennie go oglądałam i nikomu nie przeszkadzał. Poza tym jest ładny. Zamiast tego postawili pomnik walki pod Grunwaldem. Najpierw stały dwa pomniki naprzeciw siebie, ale ten stary był większy, starszy, a ten nowy no...taki sobie. Koło Modliszowa przejeżdżam często, ale nie zatrzymuje się tam, bo jest nieprzyjemnie. W lesie widziałam jakiś pomnik, podobny stoi chyba w parku przy ul. Armii Krajowej, tyle że bez żadnych napisów. Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 22.04.03, 09:17 claspo napisał: > Ja również cieszę się, że jestem w miłym gronie. Choroba przykuła mnie do > > łóżka. Ale mam to za sobą. Wczoraj byłam nawet na rowerze. Szukałam pomnik > a, > > który kiedyś stał na placu Grunwaldzkim, a potem gdzieś go wywieźli. Ale > gdzie? > > Może ktoś wie. > > pzdr:) > > > pomnik stoi nad rzeką Bystrzyca, koło "żelaznego mostu", na parkingu byłego > ŚFUP-u. mała autopoprawka. ten pomnik na pewno tam stał kiedyś. jechałem tamtędy w święta i go nie było. gdzie teraz jest, nie wiem. można się domyślać, bo 50 m dalej jest skup złomu :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Nie depczmy trawników!! 22.04.03, 11:29 Pomnik stoi w Parku Centralnym - znalazłam go podczas świątecznej wycieczki rowerkowej. Mógłby wrócić na swoje stare miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 29.04.03, 21:04 nad rzekę czy na plac grunwaldzki? mnie to wsio rawno. ja bym chciał, żeby on stał na Zawiszowie, bo tu nie ma żadnego pomnika :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Nie depczmy trawników!! 30.04.03, 08:08 Faktycznie, Zawiszów jest b. pusty, tylko bloki i placyki. Niedawno go obejrzałam, bo nigdy tam nie byłam, poza wizytą w hali sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 30.04.03, 12:24 Rzeczywiście Zawiszów to pustynia, ale w planach zagospodarowania przestrzennego w przyszłosci tu będzie extra. Mają powiększyć staw "hycel" jakoś tak 3,4 razy i zrobić zalew :) Gimnazjum będzie. Póki co muszę zachwycac się "małpimi gajami" i psimi odchodami na trawie :[ pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Nie depczmy trawników!! 30.04.03, 13:01 A gdzie tam jest staw? Nigdzie nie widziałam. Ale też dojechałam tylko do szkoły. Nawiasem mówiąc 11 maja (od godz.11) odbędą się w hali sportowej na Zawiszowie zawody karate - zapraszam. W tamtym roku było b. ciekawie, w tym zapowiada sie jeszcze lepiej. Może twoja córka zainteresuje się tym. A moja będzie brać udział jako zawodniczka:) ypsi Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: Nie depczmy trawników!! 27.05.03, 09:09 ypsilon napisała: > A gdzie tam jest staw? Nigdzie nie widziałam. Ale też dojechałam tylko do > szkoły. bo on jest za kościołem. możesz dojechać dwoma drogami, a nawet trzema. 1. jedź za kościołem w stronę żarowa i na pierwszym ostrym zakrętem z zielonym znakiem świdnica skręć w prawo i jedź polną drogą jakieś 300 - 400 m. w kierunku lasku. 2. za kościołem skręć w prawo, przejedź obok majątku i za nim skręć w lewo 3. koło mostu na bystrzycy z drogą na wrocław jedź wzdłuż rzeki i caly czas jadąc nią dotrzesz do "hycla" weź z sobą wędki to sobie ryb nałowisz :) > Nawiasem mówiąc 11 maja (od godz.11) odbędą się w hali sportowej na > Zawiszowie zawody karate - zapraszam. W tamtym roku było b. ciekawie, w tym > zapowiada sie jeszcze lepiej. Może twoja córka zainteresuje się tym. A moja > będzie brać udział jako zawodniczka:) > > ypsi moja córka teraz by się wszystkim intersowała. co ona by nie chciała już robić :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Re: Nie depczmy trawników!! 30.05.03, 07:41 Ryby łowiłam w swoim życiu tylko raz, i to w takim stawie hodowlanym, gdzie w zasadzie można je było ręką wyciągać. Moja rola ograniczała się właściwie do trzymania 5-letniej córki za pasek, aby razem z wędką nie wpadła do wody. A ona łowiła. Odpowiedz Link Zgłoś