Dodaj do ulubionych

Nienawiść

05.12.15, 14:00
Słuchając cudnej Banaszak, miałam cały czas przed oczami sceny z ostatniego posiedzenia sejmu, choć oczywiście nie tylko.
www.youtube.com/watch?v=bSFaTHTGjlg
Jakże ta komunistyczna wink) noblistka potrafiła trafiać w punkt przy minimum słów.
Obserwuj wątek
    • filip505 Re: Nienawiść 05.12.15, 15:52
      ......to jakis nowy rodzaj "rapu",bo ona chyba "spiewaczka",
    • sagittarius954 Re: Nienawiść 06.12.15, 09:20
      Na to jest jeden lek . Mniej telewizji , o wiele mniej . Świadomość bycia w centrum wydarzeń nie zawsze jest korzyścią . Choć może ludzie bardzo lubią być uwodzeni i dlatego od rana do wieczora poddają się terrorowi tv.
      Ciekawe czy noblistka tak samo uważała, jak pisała a nie było to tylko li wena twórcza . takie podejrzenie mówcie co chcecie zawsze występuje.
      Ciekawe czy Banaszak nadal może być cudna ? Oj...

• misia007 Re: Nienawiść 06.12.15, 11:19
        Nie widzieć,udawać,że się nie wie?????Bo co wygodnie ? bezpieczniej "???? da sie tak?

K.J Gałczyński

"Horacjusza wydania weneckie."

Horacjusza wydania weneckie
        I trochę czarnej kawy po obiedzie,
        Lepszego tytoniu szczypta, bzy tureckie
        I dobry duży księżyc, który wzejdzie:
        Oto wszystko, co mi może zniszczyć polska "rewolucja"
        Ciemna gawiedź w rękach smutnych psychopatów.

Cały tekst: wyborcza.pl/12,144242,18340919.html#ixzz3tXCOFg7m
        • izis52 Re: Nienawiść 07.12.15, 19:49
          Hmmmm, nie podejrzewałam Gałczyńskiego o taki małostkowy hedonizm. Kawka, lepszy tytoń, zapach, widok. Rewolucja wymaga większych ofiar. Zwłaszcza ta w wykonaniu sterowanej gawiedzi.
          • izis52 Re: jednak miłość 16.01.16, 12:17
            Kiedy to przeczytałam podsunięty przez koleżanki news, sprawdziłam czy aby gazeta nie sfałszowana ? No to doczekaliśmy się nowych bohaterów. Na miarę naszych, sławnych rodaków. Głowa boli.....

Wielcy bohaterowie XXI wieku
            • natla Re: jednak miłość 17.01.16, 08:46
              Izula, wiesz jak człowiekowi "umilić" niedzielę wink))) Może Sagi ma rację, lepiej nie wiedzieć? Przesiedzieć w kącie i czekać na lepsze czasy. Nie wiem tylko, czy dam radę nie siedzieć przed TV od rana do wieczora wink))
              A poważnie, to pierwszy szok po odkryciu wszechobecnej ciemnoty i zakłamania już mi chyba minął. Jedynie żal czasów nieświadomości tego faktu.
              • izis52 Re: jednak miłość 17.01.16, 11:01
                Ależ nie zamierzałam psuć niedzieli Natlu. Otóż podobnie jak ciebie, szokuje mnie hipokryzja i ślepota, zwłaszcza ta w imię chrześcijańskich wartości. Zbliżam się nieuchronnie do etapu infantylnego zadziwienia głupotą. A taka perełka obrażająca wiele wspaniałych matek i ojców ?

Nowy kult w Starachowicach
                • natla Re: jednak miłość 18.01.16, 09:10
                  ....bo on Izis ciągle sobie musi udowadniać, że wielkim człowiekiem. I dlatego jest otoczony obłudnikami i bezmózgowcami. Wysoka cena.
              • sagittarius954 Re: jednak miłość 19.01.16, 08:50
                Ależ natlu kto Ci powiedział ,że nie oglądać to nie wiedzieć , w dzisiejszych czasach ?? i nie rozumiem waszego zdziwienia dotyczącego patriotyzmu kibiców . a gdzież go można pokazać ? No prosze powiedzieć gdzie dzisiaj można pokazać, że jest się patriota lub pragnie się stanąć po tej stronie . Że na meczach te transparenty są za płytkie , krótkotrwałe , zanikające a później może nie realizowane w życiu ?? A skąd możemy o tym wiedzieć , z jakiego sondażu lub pracy naukowej . Nawet przyjmując ,że na meczu zbiera się kilkadziesiąt tysięcy osób to jaki to jest procent biorąc pod uwagę 38 milionów ludzi w narodzie. Tak i na tej mszy , ilu było kibiców może kilka tysiecy , ale opinia o kibicach w ogóle jest powszechnie znana . Sam unikam krzykaczy panoszących się na ulicach , jednak daleki jestem od przyszycia łątki wszystkim , tym bardziej że społeczeństwo jest podzielone . a teraz dlaczego i czy warto żeby było podzielone to długa dyskusja ... choć kibice są tutaj źródełkiem pokazującym że tego rozwarstwiania, dzielenia i wmawiania im że indywidualizm jest naj, ludzie maja już po dziurki w nosku .
                Ps acha zaawansowany formularz spowoduje że b edzie można napisac tytuł wątku ?
                • sagittarius954 Re: jednak miłość 19.01.16, 08:55
                  A jednak działa big_grinbig_grin Dobra to już wiem wszystko a nawet odnalazłem to i owo big_grin
                • p.a.d.a.l.c.o.w.a obiecanki ? ( cacanki ) 19.01.16, 17:41

(...)Nic z mojej strony Pani nie grozi a ułatwiając zadnie propagandowe Pani bytności tutaj pozwolę sobie wycofać się na ten nadchodzący rok ,aby wszyscy byli szczęśliwi i propagandowo zadowoleni . (...)
                  • sagittarius954 Re: obiecanki ? ( cacanki ) 04.02.16, 08:05
                    Dobra, mogą być cacanki , lecz nie wydaje mi się abym był aż tak uciążliwy ,żeby mi wypominać , generalnie , to słowo mnie dziś prześladuje, będę milczał, ale czasami będę , po prostu . I tyle w temacie . Padalcowa dalej nie traci swej szczypiorkowatości . Gdyby tak padalcowa jeszcze ...ech pobożne życzenia ...
    • pierogi_z_jagodami Re: Nienawiść 18.01.16, 10:13
      PełO wcale takie cacy nie było, w sumie to się niewiele różnili, jakby nie opozycja to by nam pokazali gdzie raki zimują.
      W zasadzie to co jest, to moim zdaniem zasługa społeczeństwa, jest kołtuńskie, niedokształcone, pełne nienawiści do bliźniego i hojrackości. KOmpleksy, niechęć do wysiłku intelektualnego i wzięcia odpowiedzialności. Demokracja na poziomie gleby nie istnieje ale pretensje do rządzących zawsze. Polak przeciętny przypomina mi takiego nawalonego zapasionego buca z czerwonymi policzkami, który wyłażąc z rowu pijany krzyczy, Alleluja, niech żyje Polska, gdzie te sukinsynyaraby, ja im pokażę" i wywraca się znowu ale powoli prze do przodu, bo ksiądz po kolędzie ma przyjść i trzeba sie jeszcze ogarnąć, poza tym z sąsiadem na ustawkę na piwo więc cza wytrzeźwieć.

Przeżyliśmy najazd szwedzki
      przeżyliśmy i sowiecki
      teraz przecież radę damy
      zmądrzeliśmy
      dalej gramy

(napisała - głupia z nadzieją)

big_grin
      • misia007 Re: Nienawiść 18.01.16, 14:01
        PełO bronić nie zamierzam ale przeciętnego Polaka tak.Po pierwsze nie lubię uogólnień a po drugie Twoja ocena jest baaaardzo jednostronna.Są tacy jakich opisujesz ale są i inni o czym z pewnością dobrze wiesz a których krzywdzisz zaliczając do jednej ,ciemnej masy.
        • pierogi_z_jagodami Re: Nienawiść 18.01.16, 20:01
          dlatego napisałam że tak to widzę, subiektywizm jest z założenia i mam do niego prawo, nie mam ambicji bycia autorytetem w tej dziedzinie, bo nie przeprowadziłam gruntownych badań, kto pokrzywdzony niech wali do lustra... kto nie pokrzywdzony - się uśmiechnie i wspomni sąsiada albo szwagra wink

statystyki pokazują jednak zadziwiające podobieństwo Polaków pod względem stosunku do alkoholu, religii i karmelowych wędrowców (ciekawa jestem, kto wypija przez rok moje 9 litrów spirytusu?), o pladze nadwagi nie tylko u dojrzałych nie wspomnę wink
      • sagittarius954 Re: Nienawiść 19.01.16, 09:13
        Mimo wszystko są w Tobie pokłady nadziei big_grin PełO wcale takie cacy nie było

Trzeba jeszcze dodać , nie jest i nie będzie cacy . Co do dalszej treści, no może masz i rację ,ale kto zapowiadam, kto nas uczył te 25 lat ,że : "jest kołtuńskie,
        > niedokształcone, pełne nienawiści do bliźniego i hojrackości."
        Ryba jak zwykle psuje się od głowy . A jesli tak już dawno zainfekowała resztę swojego organizmu . I basta .
        W ocenie swojej jesteś blisko prawdy tylko wydaje mi się ,że tacy są ludzie bo tacy są, ale chwilowo przyjmując pozy . Po co to robią, bo biora wzorce z natury , jak się nie nadymiesz to dalej jestes mały i pozwalasz się łyknąc ot tak . a ten obraz powoli ulega zmianie , czy trwale i na jak długo ? Nie wiadomo . Takie procesy przebiegają powoli i nie zawsze nasze zainteresowanie nimi trwa na tyle wytrwale by się nimi zajmować . Życie niestety wymaga oddechu teraz i co by nie powiedzieć robi się go w swoim imieniu i dla siebie a nie dla kogoś innego .
        • pierogi_z_jagodami Re: Nienawiść 19.01.16, 16:28
          sag
          subiektywne moje zdanie:
          pracuję nieco dla mojej lokalnej społeczności, wierz mi, starzyki w większości potrafią tylko nienawidzić albo narzekać, rzadko są konstruktywni, mózg nie nauczony samodzielności tylko karności i oglądania seriali, im głupszych tym lepiej... młodzi nie mają czasu bo spłacają kredyty i hodują młode, kto tu ma się bawić w demokrację, myślenie, współdecydowanie i społeczną pracę dla innych, kiedy człowiek się spina w supeł jak koło młyńskie, żeby sobie z życiem poradzić? bieda nie ma litości i to nie jest wina PEŁO czy kogoś tam, to wina historii też, zaległości w rozwoju społecznym tak szybko się nie nadrobi.... no i gospodarka prawie feudalna z socjalistycznymi wykwitami i totalnym brakiem etosu pracy, kościół pielęgnuje tylko etos cierpiętnictwa... wysoko cywilizowane społeczności, te ultra moralne, bogate, odpowiedzialne i naprawdę mocno uczciwe pracowały na swoją siłę wiele lat, rozwijając oświeceniowy racjonalny pogląd na rzeczywistość... często w międzyczasie podpierając się potem i krwią podbitych kolonialnych narodów, siłą rzeczy są mocniejsi, zassali w odpowiednim momencie co chcieli, my za to byliśmy zasysani.. zwalanie wszystkiego na PO to zwykła obrzydliwa propaganda, i brzydzę się tymi którzy tak klepią bezmyślnie, gdyby tu była inna organizacja też by tego nie przeskoczyła, PiS na pewno, bo to jeszcze gorsze leśne dziadki, to jest ekstremum, które powinno siedzieć w muzeum, albo jeszcze lepiej - w muzealnym magazynie, które pobić mogą tylko pseudo-anarchiści Kukiza czy Korwina.

Polacy muszą się puknąć w czoło i przestać głosować PRZECIWKO komuś, tak jak to robi ą dotąd, najpierw głosowali przeciwko PZPR, potem przeciwko SLD, PIS i PO. Kiedy głosuje się przeciwko komuś, głosuje się przeciwko sobie tak naprawdę. Powinno się głosować za kimś, tu jest pies pogrzebany, ale żeby głosować za kimś, trzeba odłożyć emocje, poczytać i zastanowić się nad programem i sensem, to już trochę za dużo tongue_out
          • pierogi_z_jagodami Re: prl jest w głowie 20.01.16, 12:06
            a tu jest stosowny artykulik, który idealnie pasuje do moich spostrzeżeń i dlatego go umieszczam
            • natla Re: prl jest w głowie 20.01.16, 15:26
              PRL mamy w głowie wszyscy, ponieważ to nasza młodość, więc chcąc nie chcąc wracamy do tych czasów. Jednak większość z nas ma mózg i umiejętność dostosowania się do otaczających nas zmian
              i przestawiania się na inne myślenie, na szczęście. Myślę, że "PRL" to bardziej mentalność.
              • misia007 Re: prl jest w głowie 20.01.16, 16:18
                Z tym glosowaniem pierogi masz 100% racji ale właśnie w tych ostatnich wyborach głosowaliśmy raczej Za.Może jeszcze nie wszyscy ale moim zdaniem droga .....przetarta.
                PRLu akurat w głowie nie mam,było minęło .Zawsze staram się patrzeć do przodu i dziwi mnie przywiązanie PiSu do tamtych czasów .Konserwatyzm czy co gorszego?
                • pierogi_z_jagodami Re: prl jest w głowie 21.01.16, 21:48
                  nie misiu
                  to co jest to efekt złości na PO, słusznej zresztą, zasłużyli, ale trzeba nie mieć klepek żeby głosować na tą narodową albo katolicką bandyterkę , tu się narażam coponiektórym, świadomie i obojętnie
              • pierogi_z_jagodami Re: prl jest w głowie 21.01.16, 21:48
                natla mów w swoim imieniu, dobrze?
                • natla Re: prl jest w głowie 22.01.16, 00:11
                  O pardon! smile)) Aż tak Pieroguwielokrotny nienawidzisz swojej młodości? Ja miałam piękna, więc chcąc nie chcąc mam z tym okresem same dobre wspomnienia. Fakt, że polityka mnie wtedy kompletnie nie interesowała. Dopiero lata 80-te dały do myślenia i to wcale nie z powodu pustych sklepów.
                  • pierogi_z_jagodami Re: prl jest w głowie 22.01.16, 09:34
                    to twoja interpretacja, powiedziałabym nawet - manipulacja, gdzie napisałam że nienawidzę cokolwiek? a określenia "my" mamy to a "my" mamy tamto jest na wyrost, nic nie wiesz o mojej głowie ani o mnie smile smile
                    pozdrawiam sucho i niechętnie, bo nie podoba mi się taka rozmowa
                    • natla Re: prl jest w głowie 22.01.16, 11:00
                      Rozmowa z "taką indywidualnością" faktycznie jest ..... trudna.
                      • pierogi_z_jagodami Re: prl jest w głowie 22.01.16, 13:47
                        myśleć kochanie jest trudno wink
                        • filip505 Re: prl jest w głowie 22.01.16, 17:54
                          .....pierogi kochane,nie jestes pepkiem swiata,piszac "my" mozemy miec na mysli
                          caly swiat jak i jakas jednostke plus siebie,wiec bez przesady,
          • sagittarius954 Re: Nienawiść 04.02.16, 09:07
            Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam , ale byłem niedysponowany .
            A teraz przechodząc do tego co napisałaś , nawet( zakładając) prawidłowo odczytując rzeczywistość koło siebie , musisz liczyć się ,że tuż obok innej osoby , ona może być różna , ?Jednak nie chcę przeciwstawiać Tobie inności a zajmę się tym co ty sama widzisz i odczuwasz .
            Dlaczego ? To pytanie samo nasuwa się kiedy czytam Twój tekst , dlaczego ludzie narzekają a nie biorą życia za łeb i podporządkowują je według swojej woli .
            Odpowiedź jest prosta . Bo może naprawdę nie mogą . Może stworzono takie warunki ,aby młodzi lub młodsi i grupy( powiedzmy więcej wiedzące od pozostałych) lepiej dawały sobie rade w tej rzeczywistości . Tak więc co pozostaje starym zgredom ciągle jęczacym , Przecież nie przeciwdziałanie , skoro samodzielność nic tu nie pomoże . Czy widziałaś ,aby jakiś zbieracz złomu stał się milionerem w naszych warunkach , zbieracz puszek , , oczyszczacz piwnic z resztek niepotrzebnych , a nie brakuje takich ktorzy biora przykład z góry i za miejsca parkingowe pragną drobne. Ile jeszcze jest takich przykłądów które naprawde nie pozwalaja się ułozyć w zyciu a jedynie znieczulają na mała chwilkę . To stąd ciągłe porównywanie do czasów minionych . Jak było tak było , ale wyobrażenia tych nowych czasów, mało co sie potwierdziły w tych obecnych . I chociaz wtedy zyło się na niskim poziomie lecz bez zagrożeń z zewnątrz dobiegających z kazdej strony głowy . I ten wysiłek utrzymania sie na jakimś poziomie życia , dla każdego inny , jest teraz o wiele bardziej uciążliwy . To powoduje ,że widzisz i słyszysz to co odbierasz . Nic prostszego . Dlaczego więc podoba nam się tamten zachód , pełen kolorowych barw i bogactwa , kiedy jesteśmy w jego centrum . Tak byłem i widziałem , jednak nie patrzyłem się na to bezmyślnie . Toż to bogactwo wynikało z kolnializmu narodów , pracy prawie za darmo wielu pokoleń innych . I naprawde chcesz iść tą drogą dalej ? Czy to było uczciwe ? A przecież przykład najazdu teraźniejszego imigrantów do europy zachodniej nie jest niczym innym . Ktoś pomyslał - weźmiemy ich a oni będa dalej pracowali prawie za darmo . Ktoś tam się wybije , ktoś dojdzie może do Nobla, kilku wzbogaci się solidnie gardząc dalej swoimi , generalnie jednak pozostaną na jednym poziomie magmy , bulgocącej jednak dającej się utrzymac w ryzach . Nie wzięto pod uwage jednego . Wiedzy i zemsty . Oświeceni biali chcąc nie chcąc przywiedli ja do domów tubylców . Tubylcy podniesli głowy i za nędzę przodków choć i z zemsty za lata upokorzeń postanowili rozrosnąć się na terenie bogatym, gdzie wszego dobra jest obfitość . Czy jednak ten powtarzający się odgłos minionych wieków i lat ma szansę zaistnieć i u nas . Skoro PO szło ta drogą ,a le nie tylko ono . Wszystkie partie jak jeden mąż w tej sytuacji zachowywały się jednakowo . Może PiS zrozumiał to inaczej , co oznacza troszeczkę lepiej dla zwykłego obywatela , mimo wszystko coś z tego będzie . A że można ich nazwać leśnymi zmurszałymi dziadkami...można . tylko nowoczesnośc brana z zachodu nie da i nie rozwiąże żadnego problemu . to przykre ,ale dalej nie widać ,tej wielkiej zmiany dla zwykłych ludzi . Porównałbym go do odpoczynku po pracy . Przecież po pracy zajmujemy się innymi pracami na rzecz siebie . W domu , mieszkaniu czasami zmęczeni ,ale brniemy w tym wygładzaniu rzeczywistości . I nie będzie go jeszcze wiele lat , mkoże wieków , kiedy nie uświadomimy sobie ,że nikt nam nie zrobi i wygładzi rzeczywistości oprócz nas samych . W naszym kraju , na naszym terenie , naszymi rękoma . Najwyższa pora przestać mamić ludzi indywidualnym szczęściem , bo ono jest jak gra w totka , jeden , słownie 1 wygrywa . Miliony stoją z rodziawioną gębą przyglądając się mu . I dalej nic z tego szczęścia nie wynika . Pominałęm wiele wątków , aby skrocić wypowiedź ,ale i tak mi się nie udało . Przepraszam ,że zmuszam do czytania , ale generalnie jest taka róznica między nami . Ja nie wierzę w dobrą wolę zachodu i jego oświecenie , pora wziąć w swoje ręce wszystko , angażując wszystkich i dając im wzorce wywodzące się z historii ,ale unowocześnione o analizę wynikająca z błędów popełnionych w minionym 26 leciu a nie wmawianiu , jak to dobrze jest i było .
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Nienawiść 05.02.16, 22:08
              (...)dając im wzorce wywodzące się z historii ,ale unowocześnione o analizę wynikająca z błędów popełnionych w minionym 26 leciu (...)
              ==
              to my ( naród -> Polki i Polacy<
              • filip505 Re: Nienawiść 06.02.16, 02:20
                .....wiadomosci.wp.pl/kat,141202,title,Rzad-ma-problem-Prof-Stanislaw-Gomulka-w-ten-sposob-Polka-nie-dogoni-Europy,wid,18127489,wiadomosc.html,
                --przeczytaj to sagi,zreszta wszystkich zachecam,ze zrozumieniem,
                • natla Re: Nienawiść 06.02.16, 10:16
                  Ni ma Filipie!
                  • filip505 Re: Nienawiść 06.02.16, 17:53
                    ......nie wiem czemu tak sie wgralo,mial byc konkretny artykol,ale jest jeszcze
                    na wp dzisiaj, nazywa sie "ekonomista ostrzega",jest w opinjach,na dole wiadomosci,
                    a wywiad z prof gomulka,warto przeczytac,zamiast wierzyc w cuda,
                    • natla To chyba ten wywiad. 06.02.16, 22:41
                      wiadomosci.wp.pl/kat,141202,title,Rzad-ma-problem-Prof-Stanislaw-Gomulka-w-ten-sposob-Polska-nie-dogoni-Europy,wid,18127489,wiadomosc.html?ticaid=1166f7
                    • sagittarius954 Re: Nienawiść 07.02.16, 10:22
                      Zdaje się filipie że ty cudów nie lubisz ponieważ przeczą logice . Ale tu chodzi o pracę wykonana swoimi rękoma a nie uzależnianiem się od "kogoś" innego.
                • sagittarius954 Re: Nienawiść 07.02.16, 09:57
                  Filip nie cytuj mi tu , ale opisz własnymi słowami co ty z tego rozumiesz wtedy odpowiem .
              • sagittarius954 Re: Nienawiść 07.02.16, 09:53
                Robimy, ponieważ idziemy tymi samymi drogami jakie wytycza nam władza poprzez ustawy . Czy można by było inaczej ? Może i tak ,ale w charakterze ludzkim jest iść drogami wytyczonymi a nie przedzierać się przez chaszcze . Zbyt łatwo po 89 roku uwierzyliśmy ludziom wybranym do Sejmu i Senatu ,że pójdą drogą dla dobra narodu a nie swojego i trwało to zbyt długo , chociaż i teraz zapaleńców KOD-u nie brakuje
                Ja tak napisałem - mylne błędy ? Powinienem napisac, że tego idioctwa intelektualnego zołz mieniących się najmądrzejszymi z mądrych już dawno powinno wyrzucić się poza granice , wszelakie.
                • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Nienawiść 07.02.16, 12:58
                  ...)Ja tak napisałem - mylne błędy ? Powinienem napisac, że tego idioctwa intelektualnego zołz mieniących się najmądrzejszymi z mądrych już dawno powinno wyrzucić się poza granice , wszelakie.

Nie TY, lecz ja napisałam, " mylne błędy" . Użyłam tego śmiesznego określenia pewnego klasyka, wywodzącego się z tak zwanego ciemnego luda i opatrzyłam to określenie emotikonami specjalnie - na wszelki wypadek, że znajdzie się ktoś ( z całym szacunkiem ) niekumaty, kto tego żartu słownego jednak nie-za-ku-ma. Ale mniejsza o niekumatość ; sednem inkryminowanego wpisu było lekkie zdziwienie, że błędy popełnialiśmy tylko przez ćwierćwiecze. Tyle na temat( cytuję) : idiotctwa intelektualnego ( koniec cytatu ) - które tutejszy >bies intelektu< raczył był mi zarzucić . Biesa oczywiście serdecznie pozdrawiam.
                  • sagittarius954 Re: Nienawiść 07.02.16, 18:39
                    Rozumiem że chcącego uderzyć, zawsze znajdzie się kij , jeśli chcesz rozwinąć temat do przeskanowania historii , nic prostszego . Ale z samego ćwierćwiecza jest dostatecznie dużo przykładów . Nie mienię się intelektualistą , swoje zdanie wypowiadam , bo mogę , a jak zamkną gazetę płakać nie będę . Co daj Boże jak najszybciej . Jak również bosonogą kontesę serdecznie pozdrawiam i choć śniegu w tym roku zabrakło ufam ,że charakter w Tobie ten sam , mimo zmian wokoło . Misiaczki big_grin

PS. nie tobie zarzucałem , mając na myśli wszystkich tych twardo głowych stojących u sterów , które w swoje łapy dorwali i rzeczony wpis wyglądałby tak:

Ja nie wierzę w dobrą wolę zachodu i jego oświecenie , pora wziąć w swoje ręce wszystko , angażując wszystkich i dając im wzorce wywodzące się z historii ,ale unowocześnione o analizę wynikająca z błędów popełnionych w minionym 26 leciu a nie wmawianiu , jak to dobrze jest i było .

Pora zrobić porządek z tymi pseudo uzdrawiaczami , bo
                    tego idioctwa intelektualnego zołz mieniących się najmądrzejszymi z mądrych już dawno powinno wyrzucić się poza granice , wszelakie.
                    Jeśli pomieszano demokrację z tolerancją i odpowiedzialnością to może i dyktatura prześliźnie się nie wywołując żadnego zamieszania , choć Zapaleńców KOD-u i teraz nie brakuje i to z powodu o wiele błahszej sprawy .

Ale jak pisałem sporo zdań zostało usuniętych z pierwotnego opracowania i naprawdę nie o Ciebie tu chodziło .
                  • filip505 Re: Nienawiść 07.02.16, 19:11
                    ....sagi,ale on napisal moimi slowami,mialem przepisac i zrobic pare bledow????,
                    jakbys przeczytal wszystkie moje wypociny ekonomiczne to bys wiedzial ze sa
                    bardzo zbiezne z tym artykolem,
                    --z grobsza,zyc w realnym swiecie nie utopijnym,twardo stapac po ziemi,zwiekszac
                    dochody praca,nie rzadaniami socjalnymi,czesc dochodow zainwestowac w przyszlosc,
                    zawsze to bedzie jakims wyrzeczeniem w terazniejszosci,pojac wreszcie ze rzady
                    nie produkuja pieniedzy tylko spoleczenstwa praca,kapital jest swiatowy,nie podlega
                    widzimisie ludzi i glupich rzadow narodowych,ostatnio zainwestowalem w chinska
                    firme,nie z milosci do chinczykow tylko ze spodziewanych dochodow w przyszlosci,
                    z kiepskim skutkiem narazie,ale nie winie nikogo,moja chec zysku,moje ryzyko
                    i ewentualne straty,nie jak frankowicze i wielu innych,napisal bym wiecej ale szkoda
                    pieknej pogody,pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka