Dodaj do ulubionych

Nienawiść u polityków

03.08.21, 08:04
...ludzie, którzy w 1939 roku podpalili Europę i zorganizowali gigantyczną machinę zbrodni byli półanalfabetami, całkowicie nieprzygotowanymi do pełnienia najwyższych stanowisk państwowych. A jednak dostali władzę, demokratycznie i pokojowo.

Adolf Hitler – w wieku 16 lat zakończył edukację w Realschule. Martin Bormann, jego prawa ręka, zerwał ze szkołą na dwa lata przed maturą. Joachim von Ribbentrop, minister spraw zagranicznych, uczył się w różnych szkołach i u prywatnych nauczycieli, ale do matury nie doszedł. Najbliższy współpracownik Hermann Göring: roczna nauka w szkole kadetów. Reinhard Heydrich, szef Głównego Urzędu Bezpieczeństwa Rzeszy, organizator eksterminacji Żydów: roczna szkoła kadetów marynarki wojennej. Heinrich Himmler, organizator terroru i eksterminacji narodów, po przyspieszonym zaliczeniu szkoły średniej, przez 3 lata studiował agronomię. Jedyny wykształciuch w tym towarzystwie to Joseph Goebbels, doktor filozofii.

Wydawali się śmieszni, nadęci i pokraczni, a okazali się śmiertelnie groźni. Co było ich siłą? Nienawiść. Jaką odczuwa człowiek krzywdzony, prześladowany i niespełniony: za kalectwo i niski wzrost (Goebbels), odrzucenie przez kobiety (Himmler), przerost ambicji (Ribbentrop), poniżenia w dzieciństwie i młodości (Heydrich).

Tę przepełniającą ich nienawiść przekształcili w ideę! Chcieli stworzyć społeczeństwo zdrowe, wolne od chorób genetycznych, odmienności np. homoseksualizmu, przestępczości i korupcji, jednolite etnicznie i politycznie, bogate.

Nienawiść podsunęła im tylko jeden środek realizacji tej idei – terror obozów koncentracyjnych, obozów śmierci, masowych egzekucji, eutanazji i zbrojnych podbojów. Dlatego stworzyli III Rzeszę. Dla tego nowego tworu państwowego uchwalili nowe prawo, prawo nienawiści, i szybko, już rok po objęciu rządów, stworzyli sprawne narzędzie: policję polityczną.

Minęło 12 długich lat zanim cywilizowany świat wydał na nich wyrok w Norymberdze. Kiedy dziś słyszę nienawiść, to boję się. Tego, co już było…”

Bogusław Wołoszański Udostępniono dzięki Artur Kamiński
Obserwuj wątek
    • x49xx Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 08:21
      Ostatnio widziałam nienawiść na twarzy u znanego polskiego polityka. Przestraszyłam się jego wyrazu twarzy. Nigdy go nie poprę!
      • eurytka Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 08:43
        Podobnie widzę, jedni na drugich naparzają, nienawiść jest ich motorem napędowym
        w wyścigu do władzy. Wystarczy spojrzeć na oczy, na gesty, na słowa.

Nienawiśc do niczego dobrego nie prowadzi.
        • x49xx Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 09:31
          Oczy nie kłamią.
          • eurytka Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 09:54
            Pamiętam jeszcze takich, którym się piana z ust toczyła.smile
            niektórzy nawet płaczą krokodylimi łzami,
            a niektórzy wymachują rękami.
            To przez nich, naród jest podzielony
            i ujada na siebie, to z jednej, to z drugiej strony.
            Podaję link do demotywatora z którego tekst wzięłam,
            tam kilka komentarzy jest zamieszczonych.
            demotywatory.pl/4850679/Kiedy-dzis-slysze-nienawisc-to-boje-sie-Tego-co-juz
            Ze swej strony,
            niewiele już dodam do tego,
            obojętna pozostaję, szkoda zdrowia,
            a niech tam się zagryzają do upadłego.
            • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 10:40
              "Jak donosi branżowy portal Wirtualnemedia.pl, do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji wpłynęło 38 skarg na dwa lipcowe wydania "Wiadomości". Widzom szczególnie nie spodobały się krytyczne materiały o Donaldzie Tusku."
              Takie ujadanie na człowieka może zdołować!

teleshow.wp.pl/skarga-za-skarga-wiadomosci-o-tusku-na-celowniku-6668156887370624a
      • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 10:22
        Jestem tego samego zdania, ta nienawiść na twarzy i pogarda przerażają...

• eurytka Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 10:41
          Zapomniałeś chyba, że w Polsce mamy, dwie strony nienawiści,
          a to dobić watahę,
          a to bób, humus,włoszczyzna,
          a polskość to nienormalność
          żryjcie szczaw i mirabelki
          a spójrz jeszcze w te nie(winne)? oczysmile
          a ***** ***?
          "Zróbmy zawody, ty wymienisz nienawistne słowa polityków PiS wobec PO, a ja PO do PiS - zobaczymy kto wygra. Nikt się nie chce założyć, bo różnica jest nieprawdopodobna"
          To ktoś z tv Republika powiedział, ale, mi to obojetne,
          i nie wezmę w tym udziału.
          • eurytka Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 10:46
            Pixma, posłuchaj różnych tv i różnych kanałów,
            podziel przez ilość i średnia może jakąś wiarygodną otrzymasz.
            No fuhrer oposition nam znienacka przybył i wszystkimi chce dowodzić.
            • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 11:07
              Nie sympatyzuję za żadną ze stron, TVP oglądam sporadycznie to nie moja bajka. Sama musisz przyznać, że takiego napie*dalania na opozycję jak w TVP nie było nawet za komuny. Ten jak piszesz "fuhrer oposition" przybył, w jakim celu to czas pokaże, ale stracha PiSowi napędza wink
              • eurytka Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 11:53
                Nie śledzę polityki na bieżąco, w tv oglądam wszelakie teleturnieje,
                seriale, TBN , ogrody, kabarety, filmy jakieś,
                to mnie interesuje, nie wiem o co tam chodzi,
                wszak to wpierw prasa niemiecka, nazwała go dosłownie"Opposition Führer".
                kiedy tu sie pojawił.
                On niemieckim kaleczy, i popisać sie nim chce, przed nami?
                Jak prezydent Duda po angielsku sensownie odpowiadał na telefon podstawiony,
                to polewka i hahaha, szczególnie w tej "fajnej" jego zdaniem tvn była , którą on wychwala.
                To prawda jest, że Niemcy tej 'fajnej" telewizji nie maja ,
                tam nie wolno tak rządu hejtować, czy oblewać sokiem z buraka,
                choćby on nie wiem jaki był, wszak demokratycznie został wybrany.
                • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 16:41
                  Angielski prezydenta pozostawia wiele do życzenia... www.youtube.com/watch?v=bSiMKiaulNQ

Wery, wery, wery...speaks bad english sad
                  • eurytka Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 17:13
                    Jego poprzednik to nawet polskiego nie znał,
                    pisał bul zamiast ból, a ty się czepiasz.
                    Teraz nowe pokolenie angielski zna,
                    a ja niestety nie za bardzo,
                    choć lektorat przez dwa lata miałam.
                    • tuttifrutti1234 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 18:06
                      eurytka napisała:

> Jego poprzednik to nawet polskiego nie znał,
                      > pisał bul zamiast ból, a ty się czepiasz.
                      > Teraz nowe pokolenie angielski zna,
                      > a ja niestety nie za bardzo,
                      > choć lektorat przez dwa lata miałam.

bo był politykiem a nie gramatykiem, jakby powiedział motorek8 - gwiazda polskiej ortografii smile
                      • x49xx Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 18:14
                        Czasami popełniamy błędy z pośpiechu lub roztargnienia.
                        • engine8 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 18:44
                          A pedalek forumowy nie potrafi nic bo przeczytal jedynie slownik ortograficzny w swoim zyciu.... Ozenil sie z Niemka ale to sie na nim szybko poznala i dala kopa wiec sie z nudow plata po forumach i wylewa swoja zolc gdzie moze przy okazji chwaloc sie swoja znajomoscia polskiej ortograafii.
                          Tylko ze pomimo swojej elokwencji wszedzie gdzie si pojawi to go uwazja za podla zniemczona nienawidzaca Polski i Polakow szmate.
                          • tuttifrutti1234 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 22:00
                            engine8 napisał(a):

> A pedalek forumowy nie potrafi nic bo przeczytal jedynie slownik ortograficzny
                            > w swoim zyciu.... Ozenil sie z Niemka ale to sie na nim szybko poznala i dala
                            > kopa wiec sie z nudow plata po forumach i wylewa swoja zolc gdzie moze przy ok
                            > azji chwaloc sie swoja znajomoscia polskiej ortograafii.
                            > Tylko ze pomimo swojej elokwencji wszedzie gdzie si pojawi to go uwazja za pod
                            > la zniemczona nienawidzaca Polski i Polakow szmate.

jeżeli pedałek, to nie z Niemką lecz z Niemcem i niekoniecznie ożenił, może wyszedł za mąż; widzisz jak mało wiesz o pedałach wink
                            w najbliższym czasie w drodze rewanżu zamieszczę twój życiorys i wkleję kilka zdjęć twojej żony smile
                            • engine8 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 00:08
                              No nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ze swojej glupoty?
                              • tuttifrutti1234 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 23:45
                                engine8 napisał(a):

> No nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ze swojej glupoty?

ty prymitywny homofobie, należałoby ciebie nazwać po imieniu: ty prymitywny chuju, jakie określenie masz w swoim słowniku na Jolantę Ogar-Hill? Przypomnę ci homofobie, to ta dziewczyna, która zdobyła srebrny medal olimpijski dla Polski? Pedałka, lesbijka?
                                • natla5 Re: Nienawiść u polityków 05.08.21, 00:38
                                  tuttifrutti1234 napisał(a):

> engine8 napisał(a):
                                  >
                                  > > No nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ze swojej glupoty?
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > ty prymitywny homofobie, należałoby ciebie nazwać po imieniu: ty prymitywny chu
                                  > ju, jakie określenie masz w swoim słowniku na Jolantę Ogar-Hill? Przypomnę ci h
                                  > omofobie, to ta dziewczyna, która zdobyła srebrny medal olimpijski dla Polski?
                                  > Pedałka, lesbijka?

Tutti, proszę, nie na forum! Nawet, kiedy masz rację.
                                • engine8 Re: Nienawiść u polityków 05.08.21, 20:41
                                  Nie mam pojecia kto to jest...
                                  Ale skoro nalegasz to sprawdzilem - lesbija oczywscie. Ale to jej sprawa - niecch sobe bedzie ale niech sie tym nie chwali jako i ja sienie chwale swoimi preferencjami.
                                  Nie mogles po prostu tego napisac i oszczedzic mi 2 minuty cennego czasu ?
                          • natla5 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 12:18
                            Engi, kto to pedalek forumowy? 😲😜
                            • engine8 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 17:28
                              tuttufrutti vel vermieter oczywiscie.
                              • vermieter Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 20:48
                                engine8 napisał(a):

> tuttufrutti vel vermieter oczywiscie.

Dla ciebie przygłupie, każdy kto nie jest homofobem, jest wg twojego prymitywnego słownictwa "pedałem".
                                Założę się, że gdy twoja żona wstaje od stołu żeby donieść kolejną porcję pierogów, to ty zabawiasz towarzystwo dowcipami o kurwach smile
                                Ot, taki polaczek w hameryce, nie potrafi napisać jednego zdania bez błędu, ale wszędzie jest duszą towarzystwa.
                                • engine8 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 21:06
                                  Ot, taki polaczek w hameryce, nie potrafi napisać jednego zdania bez błędu, ale wszędzie jest duszą towarzystwa.

I uwazasz ze taki polaczek w niemczech co nic nie potrafi poza napisaniem zdania bez bledu ma w zyciu lepiej?
                                  Z tego co widac to chyba nie..?

I tobie Polskosc i polski ejdzenie cigale sie pierogami kojarzy?
                                  Juz moglbys napisac o tym ze jak zona podaje steka ... smile

A kawaly to np takie
                                  • x49xx Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 21:18
                                    Homo homini lupus est
                                    • eurytka Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 22:00
                                      Zawodowymi politykami dwaj panowie tu nie są,
                                      ale nienawiść jest,
                                      zatem z tematu wątku nie zbaczająbig_grin
                                      (netykieta)
                                      • tuttifrutti1234 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 23:34
                                        eurytka napisała:

> Zawodowymi politykami dwaj panowie tu nie są,
                                        > ale nienawiść jest,
                                        > zatem z tematu wątku nie zbaczająbig_grin
                                        > (netykieta)

nie zapominaj się kobieto
                                  • tuttifrutti1234 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 22:56
                                    engine8 napisał(a):

> Juz moglbys napisac o tym ze jak zona podaje steka ... smile
                                    >

a co zostanie, to każdy zabierze ze sobą

forum.gazeta.pl/forum/w,10226,171365279,171365279,Zabieranie_otwartego_alkoholu.html
                                    • engine8 Re: Nienawiść u polityków 05.08.21, 01:00
                                      Skazal czto znal.

Znajomy kiedys przyjechal na party swoim nowym Ferrari.
                                      Przewiozl tych co chcieli a potem nim pojechal do domu.... I jakos nikt sie temu nie dziwil chociaz on to Ferrari kupil a nie dostal od nikogo w prezencie?
                      • eurytka Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 19:08
                        tuttifrutti1234 napisał(a):

> bo był politykiem a nie gramatykiem, jakby powiedział motorek8 - gwiazda polski
                        > ej ortografii smile

Bardzo obciachowy był z niego polityk,wstyd jedynie przynosił
                        i wszystko podpisywał, co mu ówczesny premier Tusk kazał,
                        może nie długopisem, a może drogim piórem
                        a jego wystąpienia były tak nudne, i głupie, że sie tylko zasypiało,
                        albo glową z politowania kiwało, albo sie śmiało.
                        żadnej żarliwości w nich nie było, bez serca gadał.
                        No ale wiadomo, takiego "żyrandola" Tusk potrzebował,
                        ileż on ustaw zawetował?
                        Internet przeszukaj,
                        a nie tylko powtarzasz, co lemingi napisały.
                    • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 07:03
                      eurytka napisała:

"Jego poprzednik to nawet polskiego nie znał,
                      pisał bul zamiast ból, a ty się czepiasz."

Nie czepiam się, a może ból kojarzył mu się z RED BULLem...uskrzydla wink Widzę, że sympatyzujesz z partią wiodąca, ja jestem bezstronny, kpię z jednej i drugiej strony. Swoje osiągnięcia zawdzięczam tylko sobie!

• eurytka Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 08:55
                        pixma59 napisał:

> Nie czepiam się, a może ból kojarzył mu się z RED BULLem...uskrzydla wink Widzę,
                        > że sympatyzujesz z partią wiodąca, ja jestem bezstronny, kpię z jednej i drugi
                        > ej strony. Swoje osiągnięcia zawdzięczam tylko sobie!
                        >
                        Gdyby może zażywał tego red bulla, to może by tak nie dukał z kartek,
                        nie leciał śmigłowcem do Częstochowy, tylko na drzwiach od stodoły
                        co z "bulem" przyznawał, wystarczy na YT, pooglądać i posłuchać.

Adrian sensownie z głowy i serca gada, nikt mu nie podpowiada,
                        a mimo to i tak z niego drwią.

A co mam wybrać, między dżumą a cholerą?
                        A czy w ogóle wybór będzie możliwy,
                        możesz sie obudzić rano i dowiedzieć się, że nowego prezydenta,
                        czy tam komisarza czy kanclerza a może jakiego cysorza mamy,.
                        Na razie swoich od władzy odsuwa,
                        a potem nie wiadomo kogo i nie wiadomo jak może być.
                        Unia czyli kto? swoje narzuca i już,
                        przecież to wcale nie jest demokratyczne.
                        • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 11:59
                          eurytka napisała:

>Adrian sensownie z głowy i serca gada, nikt mu nie podpowiada,
                          a mimo to i tak z niego drwią.<

No! Drwią, ale czego się dziwisz, sam prezes traktuje go jak piąte koło u wozu...

demotywatory.pl/4641443/Gdy-lakniesz-i-pragniesz-uscisku-prezesa

...ustalając jego miejsce w szeregu.

img19.demotywatoryfb.pl//uploads/201804/1523569632_1lhybk_600.jpg

...ma zawetować kiedy prezes każe, podpisać niezwłocznie...taka jego rola sad

img22.dmty.pl//uploads/201512/1451301574_s9loxm_600.jpg
                          • eurytka Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 15:55
                            Pixma,
                            ja te wszystkie demotywatory znam, mimo to szacunek do obecnego prezydenta mam,
                            na niego głosowałam i zdania nie zmieniam.Gogusiów nie popieram, za stara już jestem na to.
                            Nie wiem ile lat miałeś za poprzedniego,
                            że nie pamiętasz już jak despota z sarmatą nas okradali,
                            umarłych też , zasiłki pogrzebowe zmniejszając,
                            jedynie co podnieśli to wiek emerytalny i podatki,
                            co despota kazał, sarmata podpisywał.
                            Nie chce mi się więcej pisać ani memów wklejać,
                            dajmy spokój tej dyskusji.
                            Obawiam się o przyszłość Polski.

• pixma59 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 20:23
                              >Obawiam się o przyszłość Polski.<

Ja się nie obawiam, Polska to bogaty kraj, od 1000 lat kradną i wciąż jest co kraść wink

• eurytka Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 20:32
                                Pixma,
                                ty lekko wszystko traktujesz,
                                teraz odbywa się targowica,
                                czy Polska sie sprzeda, czy sie nie da.
                                Włochy się dały wykiwać,
                                Grecja się dała, trzeba troszkę politykę unii śledzić,
                                by jakieś pojęcie podstawowe mieć.
                                Mieliśmy już nie dyskutowaćbig_grin
                              • engine8 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 21:01
                                No wiesz dlaczego?
                                A dlatego ze Polacy nie pilnuja swojego tylko pilnuja tych drugich zeby nie kradli i nie mieli wiecej od nich a ci i tak kradna - wlasnie od nich kiedy oni sa zajeci czyimis a nie swoimi problemami.
                              • natla5 Re: Nienawiść u polityków 05.08.21, 00:45
                                pixma59 napisał:

> >Obawiam się o przyszłość Polski.<
                                >
                                > Ja się nie obawiam, Polska to bogaty kraj, od 1000 lat kradną i wciąż jest co k
                                > raść wink

👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽🤜🤛 ..... choć obawiam się, że niedługo nie będzie już co
                            • natla5 Re: Nienawiść u polityków 05.08.21, 00:50
                              eurytka napisała:

> Pixma,
                              > ja te wszystkie demotywatory znam, mimo to szacunek do obecnego prezydenta mam,
                              > na niego głosowałam i zdania nie zmieniam.Gogusiów nie popieram, za stara już j
                              > estem na to.
                              > Nie wiem ile lat miałeś za poprzedniego,
                              > że nie pamiętasz już jak despota z sarmatą nas okradali,
                              > umarłych też , zasiłki pogrzebowe zmniejszając,
                              > jedynie co podnieśli to wiek emerytalny i podatki,
                              > co despota kazał, sarmata podpisywał.
                              > Nie chce mi się więcej pisać ani memów wklejać,
                              > dajmy spokój tej dyskusji.
                              > Obawiam się o przyszłość Polski.

Eurytko, Ty naprawdę tak myślisz, czy tylko powtarzasz ??? 😏😣😢
                              • eurytka Re: Nienawiść u polityków 05.08.21, 01:28
                                Natlo5, co się tu czepiasz poglądów moich, i z takim niesmakiem je oceniasz,
                                taka wkurzona, o nawet łezka poleciała, napisz lepiej o swoich.big_grin
                                Jakie to żałosnebig_grin
                        • natla5 Re: Nienawiść u polityków 05.08.21, 00:34
                          eurytka nalisała:"Adrian sensownie z głowy i serca gada, nikt mu nie podpowiada, a mimo to i tak z niego drwią."

No to pojechałaś Eurytko! 😜 Sensownie? 😂 To dlaczego z niego kpią?
                          I nikt mu nie podpowiada? Naprawdę?
                      • engine8 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 17:50
                        No wlasnie - a tobie RED BULL z czym sie kojarzy? Bo mnie np z F1 smile
                        • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 20:28
                          A mnie kojarzy się z... www.youtube.com/watch?v=FHtvDA0W34I
          • pixma59 Re: Nienawiść u polityków 03.08.21, 10:51
            tvrepublika.pl/quotzrobmy-zawody-ty-wymienisz-nienawistne-slowa-politykow-pis-wobec-po-a-ja-po-do-pis-zobaczymy-kto-wygra-nikt-sie-nie-chce-zalozyc-bo-roznica-jest-nieprawdopodobnaquot,75525.html
      • natla5 Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 12:11
        x49xx napisała:

> Ostatnio widziałam nienawiść na twarzy u znanego polskiego polityka. Przestrasz
        > yłam się jego wyrazu twarzy. Nigdy go nie poprę!

Domyślam się o kim piszesz, bo też to zauważyłam, ale pamiętaj, że nienawiść rodzi nienawiść. To uczucie w tej chwili nie jest niestety obce nikomu, kto interesuje się polską polityką. Kto pierwszy zaczął? Głupota i chamstwo.
        Ja zagłosuję nawet na diabła! 😜😂
        • x49xx Re: Nienawiść u polityków 04.08.21, 12:20
          Wiem, dlatego zazwyczaj ustępujęsmile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka