Dodaj do ulubionych

Smutne rozważania

07.02.23, 12:47
Dostałem w styczniu podwyżkę. Boje się zajrzeć jaka ona jest
Obserwuj wątek
    • teodor-k Re: Smutne rozważania 07.02.23, 16:58
      To emerytury podwyżka czy pensji Staszek ?
      • marysia67 Re: Smutne rozważania 07.02.23, 17:55
        Stasiu nie wygląda na emerytasmile
    • marysia67 Re: Smutne rozważania 07.02.23, 17:56
      U męża w styczniu wszyscy pracownicy dostali 10% podwyżki ze względu na inflację, córy też.
      • stasi1 Re: Smutne rozważania 14.02.23, 18:50
        Jeśli 10% to są do tyłu. chyba że mieli podwyżkę wcześniej. Ja jeszcze nie wiem, ale podejrzewam że nie dostałem tych 16% aby inflację pokonać. Ale znajomy ochroniarz zadowolony, 600zlotych na plus. Dzieki kaczorowi, bo podniósł minimalną
        • marysia67 Re: Smutne rozważania 14.02.23, 19:37
          Ja doczytałam dziś, że po podwyżce mam mieć 4,5 brutto z wyrównaniem od stycznia.
    • teodor-k Re: Smutne rozważania 08.02.23, 06:24
      W 2023 roku płaca minimalna wynosi 3.490 zł brutto, kwota netto wynosi 2.709 zł. W 2022 roku płaca minimalna wynosiła 3.010 zł brutto, kwota netto równa jest 2.363,56 zł.27 sty 2023 .Masz większą pewnie .
    • friend_of_women Re: Smutne rozważania 08.02.23, 10:55
      Smutne rozważania, a co cie tak smuci, każda podwyżka jest na plus, więc w czym problem Stasiu?
      • teodor-k Re: Smutne rozważania 08.02.23, 14:37
        Fajna ta Fredka i mnie polubiła i ciebie i Jasia .Gdzie jej jeszcze nie widziałem .Na forum Kraj i ematce 🤣
      • stasi1 Re: Smutne rozważania 15.02.23, 14:16
        Przy zerowej inflacji to oczywiście tak. Przy dużej to może być obniżka. Taką realną obniżką jest podwyżka emerytur. Śmieszne ale większość emerytów jest zadowolona z niej
        • teodor-k Re: Smutne rozważania 15.02.23, 19:48
          Jest tak masz wysoką emeryturę dostajesz więcej + możesz odzyskać podatek tak jak mój kumpel ponad 4000 zł .Ceny cały czas w górę .Dzisiaj dostałem podwyżkę za wodę i centralne ogrzewanie .Chowałem tesciową zasiłek pogrzebowy jest 4000 zł .Peowcy obniżyli. a Pisowcy nie podnieśli .Dobrze że są indywidualne ubezpieczenia .Ja teraz zrobiłem sobie nowe + mogę wycofać po latach .Większą za moją śmierć .
          • teodor-k Re: Smutne rozważania 16.02.23, 17:21
            Bo większości jest zadowolona .Mają 13 ,14 . Za PO mieli guzik i praca do śmierci .
            • friend_of_women Re: Smutne rozważania 16.02.23, 17:45
              teodor-k napisał:

> Bo większości jest zadowolona .Mają 13 ,14 . Za PO mieli guzik i praca do śmi
              > erci .

Można tylko parsknąć śmiechem na taką płyciznę umysłową. Teodorze nie ośmieszaj się wink
        • marysia67 Re: Smutne rozważania 16.02.23, 17:57
          strefaedukacji.pl/podwyzki-dla-nauczycieli-2023-ile-zarobi-nauczyciel-po-podwyzkach-kiedy-beda-wyplacane-podwyzki-dla-nauczycieli-stawki-zasady-i/ar/c5-17231173

Coraz mniej dzieci. Od września może zabraknąć godzin dla wszystkich. Należę do osób, które nie martwią się na zapas. Niemniej życie to ciągły stres.
          • teodor-k Re: Smutne rozważania 16.02.23, 18:11
            A po co się martwić na zapas .Córka pracowała w Irlandii ,gdy urodziła się E to wrócili .Największa głupota życia .Syn już mądry dzieci nie mają .Ale mógłby jak tatuś ruszyć tyłek i wyjechać .Nauczyciele za każdego rządu byli niedoceniani .
            • marysia67 Re: Smutne rozważania 16.02.23, 18:38
              Nie będę pracować na pół etatu, jak nie będzie godzin, to pójdę na zdrowotny. Zdrowie mi coraz bardziej szwankuje, a już pracuję od 1991 roku.
              • marysia67 Re: Smutne rozważania 16.02.23, 18:40
                PS Nigdy nie byłam na urlopie zdrowotnym, tylko kto mi go da. Z 10 lat nie byłam na zwolnieniu lekarskim ani jednego dniasmile
                • teodor-k Re: Smutne rozważania 16.02.23, 19:01
                  Bo nie ma u Ciebie takiego cwaniactwa co niektórzy wykorzystują w nadmiarze .
                  • marysia67 Re: Smutne rozważania 16.02.23, 19:04
                    Noo, nie masmile
                    • teodor-k Re: Smutne rozważania 16.02.23, 19:09
                      O zdrowie musisz sama zadbać .Badać się regularnie .Stosować zioła nie tabletki .Nerwy schować do konserwy bo nic nie dają . Ministerstwo Edukacji i Nauki zapowiedziało podwyżki dla nauczycieli. Ile będą zarabiać? Obecnie wielu otrzymuje wynagrodzenie niższe niż płace kasjerów. Czy to się wkrótce zmieni.www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eska.pl/trojmiasto/dodatki-dla-nauczycieli-w-2023-roku-na-co-moga-liczyc-pedagodzy-16-02-aa-W7az-mk6L-YRdL.html&ved=2ahUKEwjrv6Lg0Jr9AhUIx4sKHaJpB2UQ0PADKAB6BAgSEAE&usg=AOvVaw1Mk1O3WaYoAs1gRWM4V571
                      • marysia67 Re: Smutne rozważania 16.02.23, 19:33
                        U nas nie ma czegoś takiego, jak dodatek za warunki pracy. Funkcyjny biorą dyrektorzy.
                        • teodor-k Re: Smutne rozważania 16.02.23, 19:44
                          Dobrze się rozliczyć samemu bo zwracają co ukradli linka wbilem na innym forum .Od środy 15 lutego rusza składanie deklaracji PIT za 2022 rok. Tym samym będzie to rozliczenie pierwszego roku z Polskim Ładem. Okazuje się, że wiele osób zatrudnionych na tzw. umowy śmieciowe otrzyma dużo wyższe zwroty podatku, w porównaniu z poprzednimi latami i inni też .
          • stasi1 Re: Smutne rozważania 19.02.23, 06:21
            Ale będziecie na plus czy też na minus?
            • marysia67 Re: Smutne rozważania 19.02.23, 10:05
              Na plus, bo zmieniły się przepisy i było za dużo podatku pobrane. Co najmniej 6 stówek powinieneś dostać.
              • teodor-k Re: Smutne rozważania 19.02.23, 11:44
                Niekoniecznie .Zanieś PIT do biura rachunkowego i Ci powie ,czy warto .Koszt 50 zł lub sam się rozliczasz na stronie www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/&ved=2ahUKEwik2-_Hs6H9AhXksIsKHaC9Ao4QFnoECCYQAQ&usg=AOvVaw0tcGXNizqnSNVk_WAOklyj
              • stasi1 Re: Smutne rozważania 20.02.23, 11:50
                Wiem że na plus. Chodziło mi o stosunek do inflacji, jeśli mniej niż inflacja to do tyłu. Ale te 600 to tylko jednorazowo
    • milku90 Re: Smutne rozważania 09.02.23, 13:17
      Najgorsze jest to, że podwyżka może i jest, ale ceny tak idą do góry, że bardziej odczuwamy jak nam te pieniaze znikają niż zostają...
      • teodor-k Re: Smutne rozważania 10.02.23, 10:43
        Wszystko przed nami .Teraz woda w górę i to sporo.Podwyżki zżera inflacja .
        • marysia67 Re: Smutne rozważania 10.02.23, 16:40
          My do tej pory mamy wodę ze studni. Nie płacimy za nią.
          • engine8t Re: Smutne rozważania 10.02.23, 19:58
            Ale ta woda nie wiadomo czy czysta i zdrowa? Bo moze szczury sie tam kapia albo gnojowka podcieka?
            • marysia67 Re: Smutne rozważania 10.02.23, 20:47
              Jest czyściutka, czasem piję bez zagotowania.
              • marysia67 Re: Smutne rozważania 10.02.23, 20:49
                Niemniej czasem wodę powinno się przebadać.
                • friend_of_women Re: Smutne rozważania 11.02.23, 07:05
                  Deszczówka wypłukuje wszystko co na podwórku i "zasila" tym wodę studzienną, badania wody powinno się przeprowadzać pod kontem przydatności do spożycia, bo do prania itd. zapewne się nadaje. Koszt około 400 zł.
                  • marysia67 Re: Smutne rozważania 11.02.23, 18:30
                    Masz rację, dzięki.
                    • teodor-k Re: Smutne rozważania 11.02.23, 22:40
                      Bardzo jesteś serdeczna jak ktoś wkleja z neta wiadomosci .Na cholerę Ci te badania.Kup sobie filtr .Przyczepił się jak wrzód do tyłka .Pełno go wszędzie .
                      • friend_of_women Re: Smutne rozważania 12.02.23, 06:30
                        Teodorze, twoja prostota (bo prostata już od dawna cię zawodzi) i chamstwo w stosunku do mojej osoby to nic nowego, mnie to niewiele interesuje. Czy ty nigdy nie zrozumiesz, że braki w twoim wykształceniu są aż nadto widoczne? Wylewasz żale pod moim adresem, a sam taplasz się w szambie. Zawsze będziesz tylko moim cieniem. "przyjacielu" wink
                      • marysia67 Re: Smutne rozważania 12.02.23, 14:06
                        Z natury jestem serdeczna do wszystkich ludzi. Taki mam charakter i nie mam zamiaru go zmieniać. To, że woda wygląda na czystą, nie znaczy, że jest zdrowa i tu A ma rację. Kiedyś zrobię takie badanie wody. Pozwól mi rozmawiać z ludźmi! Nie używaj do mnie słów" na cholerę" bo tego nie lubię.
                        • teodor-k Re: Smutne rozważania 12.02.23, 15:39
                          Hehe czasami naiwna .Mnie tam nie przeszkadza nachalność Fredki jest taki pocieszny i samotny .Tylko co Ci da zbadanie wody ,będziesz jej używać do podlania ogródka ?Lepiej zainwestować we
                          filtry do studni głębinowej .Jest tego na Allegro .Ja mam taki w kuchni z wymienialnymi filtrami .Nie są tanie ,ale czasami w Biedronie są promocje i jak pisałem allegro .Czajnik elektryczny czysty a wcześniej był cały zakamieniony .Bo u mnie woda taka .PS Fredka z chce na siłę się wpisać któryś raz w wątku " Blondynka w szpilkach ,a adminka z upodobaniem go wyrzuca .Kto zgadnie dlaczego 😀😊
                          • friend_of_women Re: Smutne rozważania 12.02.23, 18:57
                            Naiwna? Myślisz, że jesteś aż takim cwaniakiem by marysia67 o tym nie wiedziała, że liżesz .... by się przypodobać wink

>PS Fredka z chce na siłę się wpisać któryś raz w wątku " Blondynka w szpilkach ,a >adminka z upodobaniem go wyrzuca .Kto zgadnie dlaczego 😀😊

Napisz, chętnie poczytam. Zawsze będziesz tylko moim cieniem!
                          • marysia67 Re: Smutne rozważania 12.02.23, 19:18
                            My nosimy tę wodę ze studni sąsiadasmile
                            • marysia67 Re: Smutne rozważania 12.02.23, 19:20
                              Gotowałam dzisiaj barszcz na kolację na tej wodzie.
                          • marysia67 Re: Smutne rozważania 12.02.23, 19:23
                            Nie przenoś informacji z innych wątków, nie skarż, po co to robisz?
        • engine8t Re: Smutne rozważania 10.02.23, 19:57
          A widzisz... a mysles ze woda to tylko w dol? a tu sie ookazuje ze w gore leci?
    • marysia67 Re: Smutne rozważania 19.02.23, 10:12
      direct.money.pl/artykuly/porady/zmiany-w-polskim-ladzie-w-2022-jak-zmienia-sie-podatki-i-ulgi

Jeśli jesteś w pierwszym progu podatkowym to od lipca zamiast 17 zakład powinien pobierać 12 procent. Masz nadpłacony podatek. Wrócą Ci te 5 procent nadpłaty od lipca do grudnia.
      • marysia67 Re: Smutne rozważania 19.02.23, 15:24
        Mąż przed chwilą zrobił rozliczenie, po 6 stówek nam wyszło zwrotu.
        • stasi1 Re: Smutne rozważania 23.02.23, 17:46
          A ja jeszcze nie ale może zobaczę na PiTcie z firmy
          • marysia67 Re: Smutne rozważania 23.02.23, 18:05
            Musisz się sam rozliczyć, bo masz zwrot.
            • teodor-k Re: Smutne rozważania 23.02.23, 19:24
              Przez neta lub przez biuro rachunkowe koszt 5O zł i nie ma co im darować .Oraz ,1,5 % coś na to www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://przyladeknadziei.pl/fundacja-na-ratunek-dzieciom-z-choroba-nowotworowa/&ved=2ahUKEwjlxoKqoKz9AhWNtYsKHeH8BEsQFnoECA4QAQ&usg=AOvVaw0G8ZXVD68SGs1eJE68Jc9V Moja znajoma walczy o życie i jej córka 9 letnia .Ta mała miała usunięty guzek z piersi .Starsza na radioterapię ,pełna optymizmu , mimo przeciwności losu .Czasami płakać się chce .
            • stasi1 Re: Smutne rozważania 25.02.23, 08:08
              Ale PIT dostałem od firmy tylko nie zaglądałem do niego
              • marysia67 Re: Smutne rozważania 25.02.23, 08:23
                Wczoraj rozmawiałam z mężem na ten temat. Zakład te ulgę rozlicza, jeśli nie masz innych odliczeń, to nie musisz się rozliczać, i tak Ci wrócą nadpłacony podatek. On tego sam nie liczył , było już odliczone.
                • teodor-k Re: Smutne rozważania 27.02.23, 06:37
                  Na profilu zaufanym masz wszystko .Logujesz się też przez bank.Pokazuje ci ile masz do zwrotu i tu się możesz sam rozliczyć .Nie jest to skomplikowane .Ja tylko zmieniłem hasło bo zapomniałem ,a profil zaufany był mi potrzebny do.pewnych spraw ,a nie chciałem latać po urzędach.
                  • marysia67 Re: Smutne rozważania 27.02.23, 11:28
                    Mąż ma profil zaufany, ja nie mam.
                    • teodor-k Re: Smutne rozważania 28.02.23, 04:52
                      Czasami jak braknie kogoś to świat nam się zawali i bez niego trzeba szukać znowu niani .
                • stasi1 Re: Smutne rozważania 01.03.23, 23:10
                  W końcu będę musiał zobaczyć. Znajoma 6 tysięcy dostała
          • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 08:53
            stasi1 napisał:

> A ja jeszcze nie ale może zobaczę na PiTcie z firmy

Pit11 to tylko informacja o przychodach i pobranych zaliczkach. W rozliczeniu to wychodzi (Pit37)
    • kiniax25 Re: Smutne rozważania 26.02.23, 16:06
      Uwaga kobiety spieszyński wiesław lòdź neka kobiety psychicznie wyrzuca z domu udaje chorego on jest z kilińskiego teraz uciekl do finlandi to pijak jego syn to zlodziej puscie to dalej
    • marysia67 Re: Smutne rozważania 27.02.23, 20:13
      Dostaliśmy dziś zwrot podatku, ponad tydzień temu, w niedzielę było wysłane rozliczenie przez internet.
      • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 08:50
        Oj! To był bal?
        • marysia67 Re: Smutne rozważania 28.02.23, 10:04
          Poszło na konto męża, nie było balu. Mam żałobę, nie tańczę, nie piję alkoholu w poście.
          • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 10:39
            Nie bierz wszystkiego dosłownie, balować można w różny sposób nie tylko taki. Ja część swojego zwrotu zainwestowałem w ekran do projektora, ponad 1 tys. i tak "baluję".
            • marysia67 Re: Smutne rozważania 28.02.23, 10:49
              Masz rację.
            • teodor-k Re: Smutne rozważania 28.02.23, 11:49
              friend_of_women napisał:

> Nie bierz wszystkiego dosłownie, balować można w różny sposób nie tylko taki. J
              > a część swojego zwrotu zainwestowałem w ekran do projektora, ponad 1 tys. i tak
              > "baluję".
              Już się chwaliles na forum Kobieta .Co to jest tysiąc zł .Wydaj drugi i gdzies się baluj zamiast się bujać po forach i za mną się wypisywać .Nudne te twoje życie .
              • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 13:08
                Teodorze, ile razy mam ci przypominać, nie zapominaj o lekach. Nic co tutaj napisałeś nie ma wspólnego z tematem tego wątku, masz alergię? Zrób sobie testy, po co masz się iskać wink
                • teodor-k Re: Smutne rozważania 28.02.23, 13:30
                  Jeszcze raz ze zrozumieniem bo masz tupet .Nie chwal się tym projektorem bo to żenada .Gdy na auto moto był hejt to ani raz żeś nie stanął w jej obronie tylko dokładałeś do pieca .Gdy użytkowniczka Ta ośmieszała Danę to sobie z nią hasał to samo z zolzą i z innymi . Wszędzie cię pełno .Na forum kobieta to ciągle z rana się pode mną wpisujesz .Takie masz nudne życie emeryta .Z tobą coś jest nie hallo .Baw się tylko nie moim kosztem .Bez odbioru .Gdy miałem blokadę to wypisywałeś tyle bzdur ,że glowa mała .Wyjątkowo masz dużo czasu .
                  • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 16:25
                    Ja wszystko rozumiem, tylko do ciebie nic nie dociera. Przyczepiłeś się do Danuty jak rzep do psiego ogona, a ona wcale nie potrzebuje twojej pomocy. Dzięki tobie ma same kłopoty, twoja pomoc odnosi odmienny skutek, czy tego nie widzisz? Znajdź sobie kobietę w realu bo fora skrzywiły twoją psychikę.
          • teodor-k Re: Smutne rozważania 28.02.23, 11:56
            marysia67 napisała:

> Poszło na konto męża, nie było balu. Mam żałobę, nie tańczę, nie piję alkoholu
            > w poście.
            Po co to obcemu facetowi mówisz .Ewidentnie tu świruje .Już rano się wpisywał pode mną .Chwali się ciągle i udaje niewiadomo kogo .Obraża mnie i Ciebie ,a Ty dalej z nim dyskutujesz .Na pięciu forach się buja za mną i zaTobą .Taki zapracowany i bogaty ,a ugania się za mężatką.
            • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 13:16
              teodor-k napisał:

> Po co to obcemu facetowi mówisz .Ewidentnie tu świruje .Już rano się wpisywał p
              > ode mną .Chwali się ciągle i udaje niewiadomo kogo .Obraża mnie i Ciebie ,a Ty
              > dalej z nim dyskutujesz .Na pięciu forach się buja za mną i zaTobą .Taki zaprac
              > owany i bogaty ,a ugania się za mężatką.

Teodorze, czy ty taki głupi jesteś, czy tylko głupa palisz? Kto za kim tutaj się ugania? Z tego co widzę chcesz swoją słabość przerzucić na kogoś innego, kręci cię Danuta to się śliń, a nie d*pę mi truj. Niby taki "inteligentny" z ciebie człowiek, a podstawowych zachowań międzyludzkich nie rozumiesz. Zawsze będziesz tylko moim cieniem...
            • marysia67 Re: Smutne rozważania 28.02.23, 13:21
              Nie poczułam się obrażona zapytaniem A, czy był bal. Pozwól mi rozmawiać z ludźmi. Ja Ci nie zabraniam rozmawiać i nie rozliczam Cię z każdego słowa w internecie, pozdrawiam.
              • teodor-k Re: Smutne rozważania 28.02.23, 13:36
                Ja nie rozmawiam z zolzą ,zybim ,z Ta ,z wagą i innymi co Cię obrażają .Wiesz co to po co to piszesz .To już nie jest śmieszne . friend_of_women
                Re: Jutro walentynki dzień zakochanych
                14.02.23, 20:17
                "Poproś" dzisiaj męża by sprawił ci przyjemność, w takim dniu nie powinien ci odmówić.. Masz duże problemy emocjonalne i widać, że coś cię omija w życiu. Zawsze staram się być miły, ale ile można to wszystko znosić?
                Odpowiedz Cytuj Link
                marysia67
                Re: Jutro walentynki dzień zakochanych
                14.02.23, 21:59
                Wygaszam Cię!

--
                forum.gazeta.pl/forum/f,276181,pogaduchy_u_Dany.html
                • teodor-k Re: Smutne rozważania 28.02.23, 13:38
                  Przykre .
                  • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 16:19
                    Przykre jest to, że twój stan się pogarsza, brniesz w jakąś ślepą uliczkę. Co mnie obchodzi jakaś zolza, zybik, ta, waga i inni...nawet ich nie znam, nie jestem do nikogo uprzedzony, w każdej sytuacji potrafię się odnaleźć. Jesteś psycholem z dziwnymi urojeniami i powinieneś się leczyć, a nie nękać mnie i innych na forach. WSTYD!
                • marysia67 Re: Smutne rozważania 28.02.23, 14:22
                  Ile jeszcze razy to zacytujesz?
                  • marysia67 Re: Smutne rozważania 28.02.23, 16:38
                    Nie rozwalajcie wątku Stasia. Pogadajcie sobie u mnie w pogaduchach. Jeszcze tu będę co najmniej 4 lata, więc nie rozwalajcie tego forum!
                    • teodor-k Re: Smutne rozważania 28.02.23, 16:58
                      Po co z nim dyskutujesz pytam się jeszcze raz .Wejdź zobacz wcześniej na forum Kobieta co on tam wypisywał .To Ty robisz tu zadymę .Ja mam swoje forum i nie potrzebuje tam takiego . Chcesz to sama sobie z nim rozmawiaj .Niesamowite jak pozwalasz siebie obrażać .Przecież to chory typ .
                      • friend_of_women Re: Smutne rozważania 28.02.23, 17:51
                        Zmień lekarza, widzę, że aż kipisz nienawiścią do mnie, ale to nic nie da. Niewiele mnie to interesuje i mam prośbę...nigdy nie wtrącaj się do naszej rozmowy, jak jesteś niekumaty. Facet musi mieć to "coś" czego tobie brakuje i zawsze będziesz tylko moim cieniem...
                      • marysia67 Re: Smutne rozważania 28.02.23, 18:10
                        Ja robię zadymę?
    • stasi1 Re: Smutne rozważania 08.03.23, 20:10
      Niestety jak przewidywałem była mniejsza niż inflacja, mniejsza niż emeryci dostaną
      • teodor-k Re: Smutne rozważania 08.03.23, 21:52
        Co masz problem obliczyć 14,8 procent do swojej emerytury .
    • stasi1 Re: Smutne rozważania 19.03.23, 14:11
      Można powiedzieć że nie jest źle, okazało się że w Polsce średnia podwyżka płacy w ciągu roku była jeszcze niższa niż to co dostaną emeryci i wyniosła około 12 %.. Ale niestety też nie dostałem tych 12

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka