bento67 26.04.23, 22:37 Córa mi podrzuci psa w sobotę na kilka dni. Czy muszę mieć tabliczkę na bramce z informacją, że jest pies? Nie jest groźny, ale dosyć duży. Od wielu lat nie było tu psa, więc ludzie są przyzwyczajeni, że psa nie ma. Dobranoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 26.04.23, 23:38 Nie musisz .Trzymasz i tak w domu .Ogólnie na wsi przydał by Ci się pies i kojec . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:07 Tak, jeśli będzie biegał po podwórku nie uwiązany, lub...jeśli chciałabyś się pochwalić, że masz psa Jaka to rasa, jeśli to nie tajemnica? Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:21 Czarny staffik. Już kiedyś sąsiadka mi zwróciła uwagę, że powinna być tabliczka, bo skoczył na nią zza krzaka, nie widziała go. Przestraszyła się, bo to silne psy. Wydrukuje i przykleje na skrzynce na listy albo kupimy w piątek gotową. Nie wiem , czy to jakieś przepisy regulują. Niemniej wydaje mi się, że lepiej mieć taką informację na bramce. Mam jeszcze inną opcję, bramka jest zamykana na kluczyk ale nie korzystam z niego. Odpowiedz Link
nfresko234 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:27 Suki są mniej agresywne i. bardziej kochane . Do seksu lepsze są psy. Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:55 To jest suczka, tamten był psem tej samej rasy Odpowiedz Link
nfresko234 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 12:08 bento67 napisała: > To jest suczka, tamten był psem tej samej rasy To jest suczka .A to nie musisz się bać .Suki są bardzo zaborcze i zazdrosne jak to kobiety . Dwóch suk razem nie głaskamy bo się pogryzą 😍 Odpowiedz Link
taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 15:18 bento67 napisała: > To jest suczka, tamten był psem tej samej rasy O zleciało się parę psów z okolicy .Nie będziesz kupować tabliczki na trzy dni ,ale kodeks mówi wyraźnie ,że musi być i to z urzędu gminy są zalecenia . Najbezpieczniej zamykać furtkę na klucz albo trzymać psa na ograniczonym ogrodzeniem terenie czy podjąć inne zabezpieczające działania, gdyż inaczej możemy mieć do czynienia z niedopełnieniem obowiązku prawidłowego nadzoru nad psem (art. 77 k.w. - Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 1000* złotych albo karze nagany) .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.statusprawnypsawpolsce.com/post/tabliczki-uwaga-z%25C5%2582y-pies-nie-zwalniaj%25C4%2585-z-odpowiedzialno%25C5%259Bci-listonosz&ved=2ahUKEwiK4OLPi8r-AhVSAxAIHY1cChgQFnoECC4QAQ&usg=AOvVaw2Jwy8taAcKnLlt1Tpfxq8A PS odrobina flirtu nikomu nie zaszkodziła ,ale bez przesady .Ile można wisieć na necie .Martwię się o Twoje zdrowie .Jak pięknie wygląda watek jak pewnych osób nie widzę .Miłego popołudnia . Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 15:21 Jesteś złośliwy. Niemniej dziękuję za porady. Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 15:50 Złośliwy? To taki forumowy "pies" bez jaj, wejdzie obsika, obszczeka i nic z tego nie wynika. Wklei coś z neta i myśli, że rozumy pozjadał. Dziwny facet, ale podobno fizyczni tak mają Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:58 bento67 napisała: > Niemniej wydaje mi się, że lepiej mi > eć taką informację na bramce. Oczywiście - nawet jak żadnego psa nie ma. Może to kogoś powstrzyma od głupiego wtargnięcia. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 01.05.23, 22:48 I czasami coś takiego się widuje na mojej wiosce. Może pies jest tylko nie chodzi luzem? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 09:35 Tego nie wiem Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 10:56 Nie kupiłam tabliczki cały czas go pilnujemy gdy jest na podwórku. Bramka zamknięta. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 11:00 Oj tam, nie nerwuj się jak tylko na przechowanie to nic się nie stanie. Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 11:02 Już jestem zmęczona, na grabie, łopatę , miotle szczeka. Wszystko chce jeść, to co my i dziś z rana ugryzła mnie w biust. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 11:18 Uuuuu, ode mnie by dostał w pysk. Jasne, nie wolno zwierząt katować ale granice musi znać. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:22 Wszystko zależy od definicji bicia. Jeśli ma fizycznie boleć to oczywiście nie. Jeśli to ma być taki klaps - że nie nie nie, tak nie wolno - to dla mnie nie jest bicie tylko takie ostrzeżenie. Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:31 W ubiegłe wakacje próbowałam wytłumaczyć psu, że nie może mieć patyka w pysku, próbowałam mu go wyciągnąć, to mnie ugryzł w dłoń, krew się lała. Ponoć to była moja wina, bo nie powinnam mu tego patyka wyciągać. Kiedyś sobie przebił gardło patykiem i z troski o niego chciałam mu go zabrać. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:36 No jak sam sobie to zrobił i niczego się nie nauczył... jego sprawa w sumie. Odpowiedz Link
taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:47 bento67 napisała: > W ubiegłe wakacje próbowałam wytłumaczyć psu, że nie może mieć patyka w pysku, > próbowałam mu go wyciągnąć, to mnie ugryzł w dłoń, krew się lała. Ponoć to była > moja wina, bo nie powinnam mu tego patyka wyciągać. Kiedyś sobie przebił gardł > o patykiem i z troski o niego chciałam mu go zabrać. > Serial ciągnie się dalej .Nie ma psa są wspomnienia . Odpowiedz Link
stasi1 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 11:08 Chodzi między innymi aby listonosz nie wszedł a tu wypada na niego pies. Skoro jesteś na podwórku i on biega to chyba tabliczki nie trzeba . Problem byłby gdyby kogoś ugryzł, tak profilaktycznie chyba nie ściga się ludzi. Odpowiedz Link
eurytka Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 13:03 Moja sąsiadka ma taką wycieraczkę: Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 13:12 Pojechali, pustki w domu. Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 04.05.23, 06:48 bento67 napisała: > Pojechali, pustki w domu. > ...ale jaki spokój Odpowiedz Link
bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 04.05.23, 09:53 W wakacje podrzuca na dłużej. Odpowiedz Link
taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 14:29 O to to może niezła kobieta tylko serce ❤️ ciągle w rozterce . Odpowiedz Link
taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 04.05.23, 13:38 Nie dla psa kiełbasa.Polecam to www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.esaliens.pl/pl/mojaemerytura/blog&ved=2ahUKEwiLk8Dcydv-AhUI-yoKHX8gD04QFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw1C0xJnq48DKCqgwQL37sqO Odpowiedz Link
stasi1 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 28.04.23, 08:01 Tabliczki nie trzeba jak pies jest bez uwięzi tylko nocną porą.. Do mnie ostatnio elektryk nie wchodzi na posesję ani hydraulik. Ale gazownicy jakos dali sobie radę. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.05.23, 19:29 Będę mieć pieska na dłużej akurat w sezonie jagodowym. Chyba w tym roku nie nazbieram jagód, a lubię te ciszę w lesie i jagódki Odpowiedz Link