Dodaj do ulubionych

Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies?

26.04.23, 22:37
Córa mi podrzuci psa w sobotę na kilka dni. Czy muszę mieć tabliczkę na bramce z informacją, że jest pies? Nie jest groźny, ale dosyć duży. Od wielu lat nie było tu psa, więc ludzie są przyzwyczajeni, że psa nie ma. Dobranoc.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 26.04.23, 23:38
      Nie musisz .Trzymasz i tak w domu .Ogólnie na wsi przydał by Ci się pies i kojec .
    • friend_of_women Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:07
      Tak, jeśli będzie biegał po podwórku nie uwiązany, lub...jeśli chciałabyś się pochwalić, że masz psa wink Jaka to rasa, jeśli to nie tajemnica?
      • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:21
        Czarny staffik. Już kiedyś sąsiadka mi zwróciła uwagę, że powinna być tabliczka, bo skoczył na nią zza krzaka, nie widziała go. Przestraszyła się, bo to silne psy. Wydrukuje i przykleje na skrzynce na listy albo kupimy w piątek gotową. Nie wiem , czy to jakieś przepisy regulują. Niemniej wydaje mi się, że lepiej mieć taką informację na bramce. Mam jeszcze inną opcję, bramka jest zamykana na kluczyk ale nie korzystam z niego.
        • nfresko234 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:27
          Suki są mniej agresywne i. bardziej kochane . Do seksu lepsze są psy.
          • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:55
            To jest suczka, tamten był psem tej samej rasy
            • nfresko234 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 12:08
              bento67 napisała:

> To jest suczka, tamten był psem tej samej rasy
              To jest suczka .A to nie musisz się bać .Suki są bardzo zaborcze i zazdrosne jak to kobiety . Dwóch suk razem nie głaskamy bo się pogryzą 😍
            • taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 15:18
              bento67 napisała:

> To jest suczka, tamten był psem tej samej rasy
              O zleciało się parę psów z okolicy .Nie będziesz kupować tabliczki na trzy dni ,ale kodeks mówi wyraźnie ,że musi być i to z urzędu gminy są zalecenia . Najbezpieczniej zamykać furtkę na klucz albo trzymać psa na ograniczonym ogrodzeniem terenie czy podjąć inne zabezpieczające działania, gdyż inaczej możemy mieć do czynienia z niedopełnieniem obowiązku prawidłowego nadzoru nad psem (art. 77 k.w. - Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 1000* złotych albo karze nagany) .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.statusprawnypsawpolsce.com/post/tabliczki-uwaga-z%25C5%2582y-pies-nie-zwalniaj%25C4%2585-z-odpowiedzialno%25C5%259Bci-listonosz&ved=2ahUKEwiK4OLPi8r-AhVSAxAIHY1cChgQFnoECC4QAQ&usg=AOvVaw2Jwy8taAcKnLlt1Tpfxq8A PS odrobina flirtu nikomu nie zaszkodziła ,ale bez przesady .Ile można wisieć na necie .Martwię się o Twoje zdrowie .Jak pięknie wygląda watek jak pewnych osób nie widzę .Miłego popołudnia .
              • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 15:21
                Jesteś złośliwy. Niemniej dziękuję za porady.
                • friend_of_women Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 15:50
                  Złośliwy? To taki forumowy "pies" bez jaj, wejdzie obsika, obszczeka i nic z tego nie wynika. Wklei coś z neta i myśli, że rozumy pozjadał. Dziwny facet, ale podobno fizyczni tak mają wink
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.04.23, 11:58
          bento67 napisała:

> Niemniej wydaje mi się, że lepiej mi
          > eć taką informację na bramce.

Oczywiście - nawet jak żadnego psa nie ma. Może to kogoś powstrzyma od głupiego wtargnięcia.
          • stasi1 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 01.05.23, 22:48
            I czasami coś takiego się widuje na mojej wiosce. Może pies jest tylko nie chodzi luzem?
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 09:35
              Tego nie wiem smile
              • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 10:56
                Nie kupiłam tabliczki cały czas go pilnujemy gdy jest na podwórku. Bramka zamknięta.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 11:00
                  Oj tam, nie nerwuj się jak tylko na przechowanie to nic się nie stanie.
                  • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 11:02
                    Już jestem zmęczona, na grabie, łopatę , miotle szczeka. Wszystko chce jeść, to co my i dziś z rana ugryzła mnie w biust.
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 02.05.23, 11:18
                      Uuuuu, ode mnie by dostał w pysk. Jasne, nie wolno zwierząt katować ale granice musi znać.
                      • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:18
                        Nie bije zwierząt.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:22
                          Wszystko zależy od definicji bicia. Jeśli ma fizycznie boleć to oczywiście nie. Jeśli to ma być taki klaps - że nie nie nie, tak nie wolno - to dla mnie nie jest bicie tylko takie ostrzeżenie.
                          • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:31
                            W ubiegłe wakacje próbowałam wytłumaczyć psu, że nie może mieć patyka w pysku, próbowałam mu go wyciągnąć, to mnie ugryzł w dłoń, krew się lała. Ponoć to była moja wina, bo nie powinnam mu tego patyka wyciągać. Kiedyś sobie przebił gardło patykiem i z troski o niego chciałam mu go zabrać.
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:36
                              No jak sam sobie to zrobił i niczego się nie nauczył... jego sprawa w sumie.
                            • taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 17:47
                              bento67 napisała:

> W ubiegłe wakacje próbowałam wytłumaczyć psu, że nie może mieć patyka w pysku,
                              > próbowałam mu go wyciągnąć, to mnie ugryzł w dłoń, krew się lała. Ponoć to była
                              > moja wina, bo nie powinnam mu tego patyka wyciągać. Kiedyś sobie przebił gardł
                              > o patykiem i z troski o niego chciałam mu go zabrać.
                              >
                              Serial ciągnie się dalej .Nie ma psa są wspomnienia .
                              • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 18:06
                                Przeszkadza Ci to?
                • stasi1 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 11:08
                  Chodzi między innymi aby listonosz nie wszedł a tu wypada na niego pies. Skoro jesteś na podwórku i on biega to chyba tabliczki nie trzeba . Problem byłby gdyby kogoś ugryzł, tak profilaktycznie chyba nie ściga się ludzi.
                  • eurytka Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 13:03
                    Moja sąsiadka ma taką wycieraczkę:
                    • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 13:12
                      Pojechali, pustki w domu.
                      • friend_of_women Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 04.05.23, 06:48
                        bento67 napisała:

> Pojechali, pustki w domu.
                        >

...ale jaki spokój wink
                        • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 04.05.23, 09:53
                          W wakacje podrzuca na dłużej.
                    • taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 03.05.23, 14:29
                      O to to może niezła kobieta tylko serce ❤️ ciągle w rozterce .
                    • maszkaroni Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 04.05.23, 13:35
                      Fajna.
                      • taniarada Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 04.05.23, 13:38
                        Nie dla psa kiełbasa.Polecam to www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.esaliens.pl/pl/mojaemerytura/blog&ved=2ahUKEwiLk8Dcydv-AhUI-yoKHX8gD04QFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw1C0xJnq48DKCqgwQL37sqO
    • stasi1 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 28.04.23, 08:01
      Tabliczki nie trzeba jak pies jest bez uwięzi tylko nocną porą.. Do mnie ostatnio elektryk nie wchodzi na posesję ani hydraulik. Ale gazownicy jakos dali sobie radę.
      • bento67 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 28.04.23, 09:15
        Dzięki
        • stasi1 Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 29.04.23, 11:29
          Nie ma za co
    • kochamzapachfrezji Re: Czy muszę mieć tabliczkę: uwaga- pies? 27.05.23, 19:29
      Będę mieć pieska na dłużej akurat w sezonie jagodowym. Chyba w tym roku nie nazbieram jagód, a lubię te ciszę w lesie i jagódkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka