Dodaj do ulubionych

Pies to zdrowie?

30.04.23, 14:01
Wróciłam z godzinnych marszobiegów. Już o 5:15 spacerowałam po podwórku. Wczoraj był zmęczony po podróży a dziś ma tyle energii. Musiałam parę razy biec za nim, by mu dorównać kroku. Chcecie schudnąć? Kupcie psasmile Pozdrawiam serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • maszkaroni Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 14:10
      Można się dowiedzieć ile już schudłaś od wczoraj? Oczywiście jeśli nie jest to tajemnica państwowa.
      • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 14:14
        Nie ważyłam się. Po 5 dniach się zwaze. Niemniej było przyspieszone tętno.
        • maszkaroni Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 14:37
          No tak. Teraz spacer o piątej rano może być przyjemnością ale w zimie to już przykra sprawa. Zwłaszcza gdy pada.
          • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 14:42
            Na pewno
            • maszkaroni Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 16:22
              W zimie raczej nie chce się o tak wczesnej porze wyskakiwać z ciepłego łóżka. Co innego latem. Ale pies to obowiązek przez cały rok.
          • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 14:51
            maszkaroni napisał:

> No tak. Teraz spacer o piątej rano może być przyjemnością ale w zimie to już pr
            > zykra sprawa. Zwłaszcza gdy pada.
            Obywatelu o 5 rano spacer to przyjemność ?? Co za bzdury .Ten pies jest warty 3000 zł i nie nadaje się na Burka wiejskiego ,każda wizyta u weta to grubo ponad 100 zł .Nawet jakby był zamknięty to trzeba go pilnować bo taka rasa obywatelu .
            • friend_of_women Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:04
              Tak myślisz teodorze? wink
            • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:21
              Córa dała za niego 4 tysiące, młodsza dała pięć tysięcy za swojego pupila. Psy rasowe są drogie. Już zapisała go do nas na kolonie wakacyjnesmile
              • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:26
                bento67 napisała:

> Córa dała za niego 4 tysiące, młodsza dała pięć tysięcy za swojego pupila. Psy
                > rasowe są drogie. Już zapisała go do nas na kolonie wakacyjnesmile
                >
                > Walka samców o futro .A skąd taki może wiedzieć .Nie wiem po co córce taki pies .On potrzebuje miejsca i twardej ręki .Dla tych emerytów to dobra opcja .Tylko nie pies ,a suka .
                • eurytka Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:35
                  7 lat temu, odeszła nasza psina, oj nie nasza tylko syna.
                  14 lat żyła i psiacery obowiązkowe miałam.
                  Wcześniej był pies przygarnięty ze schroniska ale zginął,
                  gdyż sam lubił się włóczyć.
                  Psa nie chciałam i nie chcę, za duży obowiązek wyprowadzania, leczenia, utrzymania.
                  Tym bardziej jak się mieszka w bloku, wszędzie tabliczki "nie wolno tu psom"
                  I to zbieranie qp do woreczka, koszmar.
                  Zupełnie co innego na wsi, jak się ma własny ogród, czy podwórko.
                  • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:42
                    Tez zbieram po nim kupki, nawet na podwórku.
                  • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:44
                    U mnie niedaleko jest Skwer Sokołów .Ja go nazywam skwerem psów .Kiedyś siedziałem na lawce ,a podszedł gówniarz i pies obok sikał na śmietnik obok.Tak się spojrzałem ,a on coś się panu nie podoba .Myślałem ze wyjdę z siebie .Rzadko kto sprząta .
      • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 15:28
        maszkaroni napisał:

> Można się dowiedzieć ile już schudłaś od wczoraj? Oczywiście jeśli nie jest to
        > tajemnica państwowa.
        Ciekawość to pierwszy stopień do piekła .Coś mi się przypomnialo panie Maszkara forum.gazeta.pl/forum/w,20,175289564,175289564,Ochraniacz_na_boczne_drzwi_.html?p=175292564
        • friend_of_women Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:03
          Taki przydupas z ciebie, ślinisz się na każdym kroku, tylko o mydełku nie zapominaj wink
        • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:40
          Po co wklejasz linki z innych forów? Ten jest o psie i mojej nadwadze i niech tak zostanie.
          • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:51
            Mogę wkleić jak wchodził przez szyberdach do samochodu i mówìl hutersowi by sobie kupił busa jak do Ciebie jedzie .Nie lubię gnojków którzy ośmieszają ludzi .Takich cwaniaczków za kompa .
    • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 14:44
      Żadnych zwierząt .To obowiązek nie przyjemność .Do tego jeszcze jak pracujesz .To jest dobre dla emerytów co nie mają co zrobić z wolnym czasem .Przecież to nie jest Twój pies .Niedawno pisałaś że Ci tapicerkę ściachał .Zamiast psa to lepszy seks .To jest zdrowie i ruch 😊
      • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:23
        Z psem można spacerować nawet po 80, gorzej z bieganiem. Jeszcze daje radę trochę pobiegać z przyspieszeniem. Czuję wtedy ,że żyje, serducho mi chcę wyskoczyćsmile
        • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:31
          Moźna, ale jak będziesz na emeryturze .Teraz po cholerę Ci taki balast .Dziwię się córce bo to nie był dobry zakup .
          • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:37
            Ja miałem wszystkie zwierzęta .Psa miał ojciec ,Zbyszek go widział .Rybki ,świnkę morską ,króliczka miniaturkę ,chomika i kota .Kupiłem mojemu siostrzeńcowi ,gdy zmarła siostra rosyjskiego kota niebieskiego bez rodowodu za tysiaka .Ale go wyrzucił bo go zdenerwował .
    • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:34
      Może nam go kiedyś zostawi? Trwają rozmowy, ale mąż nie chce psa. Córa też nie chce go oddać. Młodsza jest psiara od dziecka, nawet chciała swego czasu zostać weterynarzem. Dużo ludzi ma psy, moje dzieci nie są jakimś wyjątkiem.
      • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:47
        Już sobie wyobrażam wy do pracy ,a pies sobie biega po podwórku lub siedzi sam w chałupie .Masz wyobraźnię
        • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:50
          Nie mam wyobraźni.
          • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 17:55
            No właśnie .Trzeba kojec wybudować, specjalną karmę .Do weta wizyta lepiej niż u specjalisty lekarza .Jak bedziesz na emeryturze to czemu nie .
            • eurytka Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 18:15
              Od czasu do czasu mam psa, jak syn gdzieś wyjeżdża.
              On dobrze wie jaki stosunek do tego mam, tym bardziej,
              że za długo spacerować nie mogę.
              Druga w nocy a tu Sonia w rękę mnie pucka, no i trzeba wyjść.smile
              Cichobiegi na nogi zakładam, na nocną koszulę ubranie i idę.
              Nawet innych psiarzy można w parku spotkać o tej porze.
              Zawsze po takim pobycie i opiece, jakiś prezent za to dostaję.
              • taniarada Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 18:21
                Mnie moja droga wszystkie te stworzenia dzieci mnie uszczęśliwiły .Królik żył 12 lat .Karmę suchą przywoziłem mu z Niemiec .Nawet próbowałem go ratować ,ale wet go uśpił .Każde zwierzę to obowiązek i nie zabawka .
                • eurytka Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 18:34
                  Królik może tyle lat żyć?
                  Nie wiedziałam!
                  • taniarada Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 17:41
                    Ten żył wyjątkowo długo .Z synem zrobiliśmy rundę by go zakopać przy pomocy saperki .Miał fajne życie choć mojej żony nie lubił .
            • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 18:18
              My mieliśmy psa ale odszedł ze starości.
    • bento67 Re: Pies to zdrowie? 30.04.23, 23:28
      Leży u mnie na łóżku i obgryza patyk. Drzazgi lecą, Dobranoc
      • eurytka Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 08:22
        Jakiegoś gryzaka pies potrzebuje.
        A jaka to rasa?
        • bento67 Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 08:31
          Staffik ma gryzaki
          • eurytka Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 08:35
            Staffik to imię a ja o rasę pytałamsmile
            Oby tylko za buty się nie wziął, szczególnie tych ze skóry należy pilnować.
          • bento67 Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 08:36
            Porobilam mu ładne zdjęcia na tle kwitnących jabłoni. Jestem już na podwórku prawie godzinę, nie chcę iść do domu, nasłuchuje odgłosów przyrody- Treli ptaszków a ja z nim. Była akcja z kotem, który siedział u nas na świerku i zeskoczył na widok psa. Piesek poleciał za nim, ale nie zrobił mu krzywdy. Kotek uciekł na swoją posesję obok. Udanej majówki. Teraz gęsi sąsiada dają koncertsmile
            • stasi1 Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 09:26
              To raczej szczęście że kot nie zrobił kuku temu twojemu psu. Niby kot ucieka przed psem ale w większości przypadków dla zasady . Akurat w sobotę znajoma opowiadała jak Kot zaatakował psa sąsiada. Pies prawie jak owca a krew lała się strumieniem.
              • bento67 Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 18:13
                W ubiegłym roku kot wystraszył psa, próbował go bić przez siatkę łapą. Gdy był na podwórku, to pies poleciał za nim, kot zwiał, a pies nie wyhamował i rozwalił nos do krwi, ma do tej pory bliznę. Akurat mieli wyjeżdżać i tak się załatwił przez kota na podróż.
                • stasi1 Re: Pies to zdrowie? 02.05.23, 17:02
                  Więc sama widzisz, kto rządzi na tym świecie. Sąsiadom kiedyś jakiś pies zjadł małe kocięta. Kotka później żadnego psa nie wpuszczała na podwórko. Tolerowała tylko własnego, ślepego
                  • bento67 Re: Pies to zdrowie? 02.05.23, 17:30
                    Sąsiadka nam przyniosła jajka widziała, że jest pies , ale przestraszyła się go, choć go zna. Obskakiwal ja z każdej strony. Pozdrawiam
                    • stasi1 Re: Pies to zdrowie? 03.05.23, 14:14
                      To obskakiwanie jest nawet męczące. Też nie lubię jak mnie tak mój pies skacze. Muszę film nagrać z nim dla mamy
    • bento67 Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 17:17
      Dziś jest prawie cały dzień na podwórku. Nie chce być w domu, jest ciepło, słoneczko świeci, woli być na zewnątrz.
      • taniarada Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 17:36
        Serial z cyklu jak mija dzień pani z Bento ?Żadnych piesków na ten czas .Pewnie będziesz płakała ,bo bardzo jesteś uczuciowa ,ale szybko minie pani Danuto 😊
        • bento67 Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 17:47
          Nie da się jej upilnować, doły kopie, czuje krety.
          • taniarada Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 17:52
            To chyba piesek .Mnie by się przydał na ranczo .Cale podziemne kretowiska .Przepłoszył by .
            • bento67 Re: Pies to zdrowie? 01.05.23, 18:01
              To jest suczka D, B jest we Wrockusmile Wzięłam ja do domu, bo już nie mam do niej zdrowia. Rozbrykana się na całego, podwórko skopane najpierw przez krety, a teraz przez nią.
    • maszkaroni Re: Pies to zdrowie? 04.05.23, 13:49
      I jak idzie chudnięcie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka