Dodaj do ulubionych

Tajemnica korespondencji

10.05.23, 20:12
Wpadł mi do rąk list z ZUSu, chcę go otwierać(juz go rozciąłem ale na tyle że nie dało by się nic z niego wyjąć) a widzę że nie moje nazwisko na nim jest. Cóż sąsiadki. Pewnie było z PiTem. Oczywiście miałem chęć zobaczyć tego PiTa . Tym bardziej że jej koleżanki ostatnio dyskutowały że chwali się ile to emerytury dostaje
Obserwuj wątek
    • bento67 Re: Tajemnica korespondencji 10.05.23, 20:24
      Nie zaglądaj, nie wolno.
      • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 20.05.23, 08:53
        Oczywiście nie zajrzałem, oddałem. Ale nie powiedziałem że to list sprzed 4 miesięcy
        • bento67 Re: Tajemnica korespondencji 21.05.23, 17:07
          Dlaczego tak długo trzymałeś czyjąś korespondencję? Zapomniałeś o niej?
    • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 10.05.23, 20:39
      Stasiu masz coś z główką ? Ciekawość to pierwszy stopień do piekła .Smuteczek .
      • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 12.05.23, 06:48
        ...a zaspokojona ciekawość to krok w przeciwnym kierunku./ Stephen King
        • irsila Re: Tajemnica korespondencji 12.05.23, 07:25
          Tak sobie przy tym wszystkim, odnośnie korespondencji pomyślałam,
          co by to było, gdyby listy we właściwe miejsca nie trafiały.
          Np taka sytuacja, wpierw kartę do bankomatu ci wysyłają,
          a za kilka dni pin do niej w kopertach wszystko, bez poczty poleconej,
          do rąk własnych.
          Gdyby listonosz nie był uczciwy, mógłby takich przesyłek nie dostarczyć,
          tylko je sobie przejąć a potem konta czyścić.
          • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 12.05.23, 11:28
            I tu masz rację. Kiedyś wpadł mi do głowy taki pomysł by ubezpieczenia AC samochodu nie płacić, choć mnie stać. Z jakiego powodu? Wartość samochodu z każdym rokiem maleje i kiedyś opłaty AC również malały. Obecnie wartość pojazdu maleje, a raty AC rosną (w PZU opłacam) Nie mam gwarancji, że ajenci ubezpieczeniowi nie "sprzedają" takich informacji (rezygnacja z AC) dalej. Jak we wszystkim, należy kierować się zasadą ograniczonego zaufania.
            • irsila Re: Tajemnica korespondencji 12.05.23, 12:34
              Tak to jest.
              Czujnym trzeba być na wszelkie oszustwa.
              Kiedyś nawet pieniądze w listach przesyłano, dolara czy 10 euro dostawałam z życzeniami.
              Moja babcia często na kopertach pisała:
              "Do rąk własnych".
              Ja już za internet, telefon czy prąd, elektroniczne faktury dostaję
              i żaden "życzliwy" sąsiad, nie podpatrzy ile płacę.
              O pomyłki nie trudno, czasem pomylą nr bloku czy mieszkania,
              skrzynki są takie, że można list wydłubać drucikiem jakimś.
              Niedawno reklama mi przyszła jakaś, ale folia rozerwana, jakiś prezencik ktoś sobie wyciągnął.
          • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 21.05.23, 12:22
            Kiedyś dostałem taką kartę, ale bez pinu
    • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 10.05.23, 22:03
      stasi1 napisał:

> Wpadł mi do rąk list z ZUSu, chcę go otwierać(juz go rozciąłem ale na tyle że n
      > ie dało by się nic z niego wyjąć) a widzę że nie moje nazwisko na nim jest. Cóż
      > sąsiadki. Pewnie było z PiTem. Oczywiście miałem chęć zobaczyć tego PiTa . Tym
      > bardziej że jej koleżanki ostatnio dyskutowały że chwali się ile to emerytury
      > dostaje

Cóż to za tajemnica, co trafia w ręce sąsiada, a nie adresata? Jeśli ZUS wysyła takie informacje zwykłą korespondencją, a nie poleconym to jakie można mieć skrupuły? Piszesz, że rozciąłeś, rozetnij więc więcej, a twoja próżna ciekawość zostanie zaspokojona. Oddasz, przeprosisz i po sprawie.
    • bento67 Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 07:23
      Ja kiedyś dostałam gruby list. Byłam akurat wtedy za granicą z gronem. Mąż mnie poinformował o tym liście. Pytał, co w nim jest, bo był podejrzanie gruby. Kazałam mu otworzyć. Nie zrobił tego. List czekał na mnie tydzień. Była w nim ksiazka- wiersze. Pozdrawiam
      • irsila Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 08:50
        Jak dla mnie , to chamstwo jest, by cudzą korespondencję otwierać.
        Widocznie ten ktoś jest analfabetą i nie czyta, do kogo jest adresowana
        Ja wpierw zawsze czytam, gdyż pomyłki się zdarzają.
        Wielokrotnie nr bloku pomylili, lub nazwisko, czy też numer .
        tak, z kurierem, ostatnio miałam, że się pomylił .
        Ale żeby nie umieć czytać, analfabetą być,
        to moje pojęcie wszelakie przechodzi.
        Widocznie to "stasi", które w swym nicku masz ,
        jakoś zobowiązuje cię, do czytania innych korespondencji,
        wszak ono oznacza ,że jesteś jakimś agentem.
        Broń mnie Boże od takiego sąsiada!
        • bento67 Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 11:01
          Jesteś zbyt surowa. Kazdemu może się zdarzyć . Sąsiedzi mają to samo nazwisko i często listonosz do naszej skrzynki wrzuca ich korespondencję. Mogłabyś się wiele od Stasia nauczyć, choćby szacunku do drugiego człowieka.
          • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 11:22
            Nie przesadzaj i nigdy nie bądź adwokatem w czyjejś sprawie. Wystarczy, że tu jeden mości sobie do tego prawo.
            • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 11:31
              Teraz będzie Ciebie gnębił kolega się ze spalonego teatru .I jaka śmiałość do obcej kobiety .Jedno i to samo .Pilnowanie forów .Ale masz przesrane życie koleżko .Aż mi żal ciebie .Mieć taką zjebkę w głowie i prawo do obcych ludzi .Stoperan polecam i już cię nie widzę .
              • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 11:44
                Bredzisz, lubię jak się gotujesz. Gdybyś miał takie życie jak ja, byłbyś bardziej wyluzowany, a nie spięty jak pupa niemowlęcia. Wyluzuj koleżko, a stoperan zaaplikuj sobie, masz większe problemy wink
          • irsila Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 12:52
            bento67 napisała:

> Jesteś zbyt surowa. Kazdemu może się zdarzyć . Sąsiedzi mają to samo nazwisko i
            > często listonosz do naszej skrzynki wrzuca ich korespondencję. Mogłabyś się wi
            > ele od Stasia nauczyć, choćby szacunku do drugiego człowieka.
            >

O czym.ty babo bredzisz?
            Raczej niczego się od takich chamów nie nauczę,
            by zachować tajemnicę korespondencji.
            Raz piszesz to a potem co innego.

Czyżbyście analfabetami byli?
            • irsila Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 13:09
              Wielokrotnie w mej skrzynce pocztowej, listy pomylone, co do adresu znajdowałam,
              ale nigdy ich nie otwierałam,
              tylko pod wskazany adres zanosiłam,
              domofonem informując, kiedy gościa w domu nie było,
              ewentualnie zwrot do listonosza.
              Czego niby mam się się od "stasi" uczyć?
              Albo od ciebie katechetko, podobno,
              skoro nawet na własną tożsamość nie jest cię stać.
              Raz babą jesteś, potem chłopem,
              w jakiegoś teodora się przyoblekasz,
              Pora z wami porządek zrobić,
              gdyż tu taką platformę schizofreniczną macie i innych ludzi nabieracie.
              Wracajcie tam do siebie, na te wasze forum Tarnobrzeg, czy jak tam,
              gdyż to forum, jest ogólnoświatowe, a nie wsiowe.
              • bento67 Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 13:13
                Kończę z Tobą rozmowę.
              • taniarada Przydało pachniesz 11.05.23, 18:10
                irsila napisała:

> Wielokrotnie w mej skrzynce pocztowej, listy pomylone, co do adresu znajdowała
                > m,
                > ale nigdy ich nie otwierałam,
                > tylko pod wskazany adres zanosiłam,
                > domofonem informując, kiedy gościa w domu nie było,
                > ewentualnie zwrot do listonosza.
                > Czego niby mam się się od "stasi" uczyć?
                > Albo od ciebie katechetko, podobno,
                > skoro nawet na własną tożsamość nie jest cię stać.
                > Raz babą jesteś, potem chłopem,
                > w jakiegoś teodora się przyoblekasz,
                > Pora z wami porządek zrobić,
                > gdyż tu taką platformę schizofreniczną macie i innych ludzi nabieracie.
                > Wracajcie tam do siebie, na te wasze forum Tarnobrzeg, czy jak tam,
                > gdyż to forum, jest ogólnoświatowe, a nie wsiowe.
                > Kogoś mi przypominasz ,bo wyjątkowo się czepiasz mnie i Danuty .Ty tu przylazłaś nieproszona .Wykopalaś nicka i cwaniakujesz .To nie jest twoje forum .Masz bloga ,emerytów i inne . Te dzisiejsze wpisy eliminują cię z dalszej dyskusji .Przynajmniej u mnie .
                • irsila Re: Przydało pachniesz 11.05.23, 20:07
                  Wytrzeźwiej taniarado, to potem pogadamy.
                  Wolno mi stare miejsca odwiedzić, kiedy ty jeszcze w pieluchy robiłeś z danutą,

czy benkiem czy teodorem.
                  To forum , żeście do dennego poziomu doprowadzili.
                  Załóż sobie bloga, kto ci broni.
                  Nie utożsamiam się już z wami, dzisiejszymi pięćdziesięciolatkami,
                  dawno już z tego wieku wyrosłam.
                  Pa!
                  • irsila Re: Przydało pachniesz 11.05.23, 20:25
                    Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, wyczerpuje znamiona czynu z art. 267 § 1 KK, zagrożonego karą pozbawienia wolności do lat 2.

Warto o tym poczytać, no chyba, że jest się analfabetą lub zupełnym ignorantem, czy też palantem.
                    • engine8t Re: Przydało pachniesz 11.05.23, 21:26
                      Wy to macie jakas obsesje na temat praw przepisow i kar a zero ludzkiego podejscia do problemow. W oncu jestesmy tylko ludzmi i popelniamy bledy i nikt nie oczekuje ze zanim otworze koperte to kazda z 4 stron poogladam ?

Ilez to razy ja otworzylem rachunki sasiadow i dopiero wtedy sie zorientowalem ze ot nie moje... Nigdy niekt nie mial problemow - podziekowal jedynie bo przeciez mogle sie ni eprzyznac i do kosza wyrzucic?
                      • bento67 Re: Przydało pachniesz 11.05.23, 22:02
                        Mnie przez kilka lat listonosz zostawiał korespondencję sąsiada. Zanosiłam mu do skrzynki.
                      • taniarada Re: Przydało pachniesz 12.05.23, 02:37
                        "Nigdy niekt nie mial problemow - podziekowal jedynie bo przeciez mogle sie ni eprzyznac i do kosza wyrzucic? Naprawdę możesz być z siebie dumny .Ja też jestem wrażeniem panie łaskawco .
            • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 18:36
              irsila napisała:

> bento67 napisała:
              >
              > > Jesteś zbyt surowa. Kazdemu może się zdarzyć . Sąsiedzi mają to samo nazw
              > isko i
              > > często listonosz do naszej skrzynki wrzuca ich korespondencję. Mogłabyś
              > się wi
              > > ele od Stasia nauczyć, choćby szacunku do drugiego człowieka.
              > >
              >
              > O czym.ty babo bredzisz?
              > Raczej niczego się od takich chamów nie nauczę,
              > by zachować tajemnicę korespondencji.
              > Raz piszesz to a potem co innego.
              >
              > Czyżbyście analfabetami byli?
              Dziwne, jak często ostry język idzie w parze z tępym umysłem.

Lech Nawrocki
              • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 19:44
                Gorzej gdy tępy umysł plecie co mu ślina na język przyniesie, a to już tragedia. Do tego jeszcze tanierady i opera mydlana gotowa.
    • engine8t Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 21:22
      E to moj rachumek z jakies sklepowej karty kredytowej wyladaowal w skrzynce sasiadki a ta nie patrzac myslala ze to jej i zaplacila.... Dopiero jak bank mi wyslal infrmacje ze mam nadplate zamiast dlugu to sie zorientowalem ze cos nie tak i wspolnie z bankiem doszlismy do sedna problemu ze ktos zaplacil za nas....smile Ona sobie sprawy nie zdawala nawet i byla bardzo zdziwiona za co ja jej oddaje kase smile
      • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 21:47
        Ja mieszkam pod nr co sąsiedni dom ,tylko pod a i nagminnie z tego domu miałem zawaloną skrzynkę .To trwało rok .Nowa listonoszka to wyprostowała. Teraz jestem gdzie indziej .Pod względem dokładności to Niemcy przodują .Siema Engine .
        • irsila Re: Tajemnica korespondencji 11.05.23, 22:01
          Nie czytaty, nie pisaty?
          Normalnie wariaty.
          • engine8t Re: Tajemnica korespondencji 20.05.23, 22:27
            Stany przduja w swiecie dlatego ze u nas glupota jest legalna..
            Zawsze mozna powiedziec "a ja nie wiedzialem" i jak sie jeszcze przeprosi to i wybaczenie zwykle daja.

Ot , zapomnialem zaplacic rachunek i przyszlo ponaglenie z kara... Dzwonie i mowie ze po prostu zapmnialem i prosze o wybaczenie i postanawaim sie porawic. I zawsze firmy (z wyjatkiem rzdowych zwlaszcza jak sie podatkow na czas nie zaplaci) ) mowia OK.. wybaczamy.
            • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 01.07.23, 06:58
              Tu w Polsce nie ma takiego słowa przepraszam .Tu nikt nikogo nie przeprosi .Zapomnij.
              • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 01.07.23, 07:07
                Jest takie słowo, ale wystarczy nie obrażać...by musieć wykazać pokorę wink
                • irsila Re: Tajemnica korespondencji 01.07.23, 07:56
                  Poczta działa u mnie normalnie, choć już nie polska tylko jakaś spóła.
                  Akurat przesyłkę poleconą odebrałam do syna adresowaną z urzędu skarbowego
                  i ani mi do głowy nie przyszło by tam zajrzeć,
                  choć w sumie pewnie sprawa dotyczy przelewu naszej kasy na jego mieszkanie.
                  Przyjedzie w niedzielę,to sobie odbierze,choć na drugim końcu miasta, póki co mieszka.
                  • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 01.07.23, 08:04
                    U mnie korespondencję otwierają jak mnie nie ma .To normalne .Ale żebym zaglądał do cudzej .Czasami się listonosz pomyli .Zresztą wątek o tyłku Maryny .
    • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 15.06.23, 18:48
      I przekroczyłem tą cienką linię
      • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 27.06.23, 21:42
        Dostał mi się rachunek za gaz . Otwieram dziwię się czemu mam do zapłacenia 851 złotych przecież miałem miec w porządku, szukam przyczyn, adresat: sąsiadka Oddaje sąsiadowi stwierdza że już córka tydzień wcześniej dzwoniła co z rachunkiem a on że ciągle nie ma
        • engine8t Re: Tajemnica korespondencji 28.06.23, 01:08
          Lepiej bylo zrobic tak jak moja sasiadka... Po prostu zaplacic i siedziec cicho.
          • irsila Re: Tajemnica korespondencji 28.06.23, 08:06
            Stasi1, Ty patrz wpierw na adresata czy odbiorcę a nie grzeb w cudzej korespondencji,
            gdyż nie po raz pierwszy ci się to zdarza.
            • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 28.06.23, 08:27
              Zapracowany, brak czasu, wina dostarczyciela...czego się jego czepiać?
              • irsila Re: Tajemnica korespondencji 28.06.23, 09:12
                friend_of_women napisał:

> Zapracowany, brak czasu, wina dostarczyciela...czego się jego czepiać?

Ja tam zawsze czytam czy to do mnie.
                • irsila Re: Tajemnica korespondencji 28.06.23, 13:02
                  Ogólnie rzecz biorąc, to poczta polska, już nie istnieje,
                  wraz z solidarnością, została sprzedana,
                  choć długo się broniła,
                  jak ten przyczólek na Wsterplatte.
                  Jeszcze jakieś stasi pozostałyi jej szukają i śledzą.
                  Skoro już jesteś w stanie , internenetem się posługiwać,
                  to załóż sobie tam wszystkie konta :
                  od gazu, prądu czy jakieś inne,
                  zamiast tutaj się błaźnić
                  i sąsiadów, pocztę otwierać.
                  • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 30.06.23, 19:22
                    To nie stasi1 się błaźni, tylko poczta do dupy działa sad
          • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 30.06.23, 06:39
            Ale to była większa suma niż ja miałem do zapłacenia za cały ten rok
            • irsila Re: Tajemnica korespondencji 30.06.23, 08:25
              Mnie również ceny przerażają.
              Oni naliczają za cały rok, na postawie jednego odczytu, tak opcjonalnie, przyszłościowo.
              Kiedyś pod koniec roku,miałam nadpłatę 150 zł za prąd.
              Jeszcze miałam rozliczenia papierowe, musiałam pisać list co z tą kwotą zrobić, czy wypłacić czy dać na nowy rok.,
              • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 30.06.23, 12:35
                irsila napisała:

> Mnie również ceny przerażają.
                > Oni naliczają za cały rok, na postawie jednego odczytu, tak opcjonalnie, przysz
                > łościowo.
                > Kiedyś pod koniec roku,miałam nadpłatę 150 zł za prąd.
                > Jeszcze miałam rozliczenia papierowe, musiałam pisać list co z tą kwotą zrobi
                > ć, czy wypłacić czy dać na nowy rok.,
                >
                Lepiej by Ci było płacić co miesiąc góra dwa .Na zmianę z gazem .A zmienić płatności to jest proste .Ja podaję tylko stan licznika i przychodzi rachunek .
                • irsila Re: Tajemnica korespondencji 30.06.23, 15:21
                  Faktury dostaję na internet i płacę ta właśnie, co miesiąc co dwa.
                  • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 30.06.23, 17:35
                    I dobrze .A "najgorsze" jest to, że inflacja 'zjada' nasze zadłużenie mierzone PKB. .Dlaczego chleb nie jest po 30 zł jak chciał guru Donald T .
              • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 02.07.23, 16:22
                Znaczy mnie przeraził sam fakt że mam płacić, miałem w tym roku nie płacić w ogóle, w ubiegłym miałem nadpłacone. A zdziwiłem się wtedy czemu tak dużo. Ode mnie nigdy nie oczekują żadnych listów, po prostu odejmują w przyszłym roku to nadpłacenie.. U mnie sczytują raz do roku, sąsiadce chyba na dwa miesiące. Więc jak na dwa miesiące i to wiosenne to sporo miała do zapłacenia.
                • engine8t Re: Tajemnica korespondencji 02.07.23, 18:46
                  U nas liczniki pradu, gazu i wody sczytuja chyba co 10 czy 15 sekund? Codziennie moge sprawdzac o ktorej godzinie w jaki dzien ile zuzylem.. I jak np mi kubel czy zwor od podlewania przecikala to firma od wody wysyla SMSa aby sprawdzic bo wygalada ze dzieje sie cos nietypowego..
                  A co miesiac wysylaja analizy zuzycia gazu i pradu oraz sugeruja np czy zmienic plan (bo mamy rozne i mozeemy wybierac) czy tez uzywac urzedzen ktoore duzo prady konsumuja w innych godzinach.
                • kochamzapachfrezji Re: Tajemnica korespondencji 02.07.23, 19:01
                  Patrz, Stasiu, na kopertę, przed otwarciem. Raz się można pomylić, ale bez przesady. Nie byłabym zachwycona, gdyby sąsiad mi przynosił otworzona korespondencję do mnie. Mąż nie otwiera korespondencji zaadresowanej do mnie. Ja jego też nie otwieram. Trzeba mieć w życiu jakieś zasady. Pozdrawiam
                  • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 03.07.23, 09:51
                    Ale w mojej skrzynce w zasadzie powinny być tylko do mnie listy. Skoro nie mam wyboru nie muszę patrzeć kto jest adresatem
                    • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 03.07.23, 10:09
                      stasi1 napisał:

> Ale w mojej skrzynce w zasadzie powinny być tylko do mnie listy. Skoro nie mam
                      > wyboru nie muszę patrzeć kto jest adresatem
                      Bez urazy Stachu .Chcesz zameczyć to forum swoimi zapytaniami .Na forum Kobieta był pan Foka i tak to samo ,a dlaczego i po co .Ja pierniczę .Jak dziecko z przedszkola .Albo sobie jaja robisz ,albo faktycznie jeszcze dorastasz po 50 😊
                    • kochamzapachfrezji Re: Tajemnica korespondencji 03.07.23, 13:16
                      Nie masz takiego prawa. List do mnie zaginął z peselem, hasłem do PPK. Ktoś sobie go przywłaszczył, był nadany z Warszawy. Takie listy powinny być polecone. Nie otwieraj cudzych listów, nawet, jeśli są w Twojej skrzynce. Zachowuj się po ludzku. Czy chciałbyś, by sąsiad otwierał Twoja korespondencję? Chyba nie. Pozdrawiam
                      • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 03.07.23, 15:09
                        Można dyskutować, ale stasi1 ma rację, jego skrzynka, jego korespondencja. Nie można powiedzieć, że zachowuje się nie po ludzku bo człowiek jest omylny. Widać listonosz wykonuje olewacko swoją pracę, co innego jeżeli jest mylny adres, co też się zdarza.
                        • maszkaroni Re: Tajemnica korespondencji 05.07.23, 19:14
                          Może ten listonosz jest na wiecznym kacu?
                      • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 05.07.23, 08:34
                        Przecież ja świadomie tego nie czytałem. Cóż moja korespondencja jest na tyle nieważna że w zasadzie mógłby ją czytać
                        • irsila Re: Tajemnica korespondencji 05.07.23, 10:14
                          Może masz źle oznaczoną skrzynkę?
                          • irsila Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 00:40
                            irsila napisała:

> Może masz źle oznaczoną skrzynkę?
                            >

Może dwie takie same na jednym płocie,
                            a adres np 21 a Ty pod 21 a?
                          • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 08.07.23, 08:43
                            Na moim płocie wisi tylko jedna skrzynka. Po przeciwnej stronie plot jest dłuższy i wiszą dwie skrzynki, w tym jedna ta feralna do której nie trafił ten list
                      • maszkaroni Re: Tajemnica korespondencji 05.07.23, 19:08
                        Ja bardzo bym chciał żeby mój sąsiad czytał te gorące listy, które piszą do mnie kobiety. Niestety listonosz się nie myli.
                        • irsila Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 00:38
                          maszkaroni napisał:

> Ja bardzo bym chciał żeby mój sąsiad czytał te gorące listy, które piszą do mni
                          > e kobiety. Niestety listonosz się nie myli.

Udostępnij nam wszystkim te miłosne wyznania kobiet do maszkarona,
                          przynajmniej się coś zadzieje.
                          • maszkaroni Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 12:50
                            Dziwna z ciebie kobieta. Wypalona i zgorzkniała. Zamknięta w swojej skorupie.
                            • irsila Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 13:32
                              Kto dał ci prawo, by mnie oceniać?
                              Dlaczego piszesz ad personam a nie ad meritum?
                              Naucz się dyskutować.
                              • engine8t Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 18:25
                                "Dlaczego piszesz ad personam a nie ad meritum?"

Bardzo typowe na polskich forach.
                            • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 18:59
                              maszkaroni napisał:

> Dziwna z ciebie kobieta. Wypalona i zgorzkniała. Zamknięta w swojej skorupie.
                              Jesteś wyjątkowym dupkiem .Nie wiem co tu szukasz i na co liczysz łobuzie .
                            • kochamzapachfrezji Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 21:35
                              A Ty, jaki jesteś? Mnie się dobrze z Urszula rozmawia. Więcej tolerancji, Maszkaroni, każdy z nas ma jakieś wady. Niemniej warto rozmawiać, roznijmy się piękniesmile
                              • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 21:52
                                kochamzapachfrezji napisała:

> A Ty, jaki jesteś? Mnie się dobrze z Urszula rozmawia. Więcej tolerancji, Maszk
                                > aroni, każdy z nas ma jakieś wady. Niemniej warto rozmawiać, roznijmy się piękn
                                > iesmile
                                Z niektórymi nie warto jak pisze głupoty .I to na innych forach też .Piękny cudowny ,szczupły i buja się po forach GW zamiast po randkowych .
                                • kochamzapachfrezji Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 21:54
                                  O kim piszesz, Maszkaronim?
                                  • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 22:17
                                    Tak. Dobrze mu odpisała Urszula .
                                    • kochamzapachfrezji Re: Tajemnica korespondencji 07.07.23, 06:17
                                      Aha
                          • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 06.07.23, 19:00
                            irsila napisała:

> maszkaroni napisał:
                            >
                            > > Ja bardzo bym chciał żeby mój sąsiad czytał te gorące listy, które piszą
                            > do mni
                            > > e kobiety. Niestety listonosz się nie myli.
                            >
                            > Udostępnij nam wszystkim te miłosne wyznania kobiet do maszkarona,
                            > przynajmniej się coś zadzieje.
                            >
                            Jedynie się chwali i napina te słabe muskułki .
                            • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 07.07.23, 06:26
                              >Jedynie się chwali i napina te słabe muskułki .

Drugiego widzisz i wygadujesz, a sam co robisz? Biegasz po forach, ślinisz się do kobitek, tobie wolno to i jemu też wink
            • engine8t Re: Tajemnica korespondencji 30.06.23, 22:04
              Ale co z tego - jak sie ma dobre serce i kase to czemu nie zrobic komus prezentu?
        • taniarada Re: Tajemnica korespondencji 28.06.23, 21:23
          stasi1 napisał:

> Dostał mi się rachunek za gaz . Otwieram dziwię się czemu mam do zapłacenia 85
          > 1 złotych przecież miałem miec w porządku, szukam przyczyn, adresat: sąsiadka
          > Oddaje sąsiadowi stwierdza że już córka tydzień wcześniej dzwoniła co z rachunk
          > iem a on że ciągle nie ma
          Stasiek jesteś fajny facet ,ale czasami mnie dziwisz .Już dawno powinieneś mieć kobietę .Swoich marzeń i snów .
          • irsila Re: Tajemnica korespondencji 28.06.23, 21:38
            Jak nic stasi, bez cytowania za zasługi
            • irsila Re: Tajemnica korespondencji 29.06.23, 03:59
              Widocznie domu własnego nie masz, tylko z rodziną mieszkasz,
              ani adesu własnego
              a tu chojraka udajesz, samca jakiegoś.
              Ale to nie przejdzie.
              Tu się wszhyscy od razu wyznają, choć detektywami nie są,ani psychologami.
              • irsila Re: Tajemnica korespondencji 29.06.23, 04:00
                Przepraszam za błędy, klawiatura mi dobrze nie działa
    • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 31.07.23, 14:57
      A tak wyglądał mój list z gazowni. Oczywiście jak go wyjąłem ze skrzynki
      • kochamzapachfrezji Re: Tajemnica korespondencji 31.07.23, 15:33
        Nadgryzl go ząb czasu, zmokl?
      • polamek100 Re: Tajemnica korespondencji 01.08.23, 03:46
        Wyglada mi to na na jakis zracy gaz. Teraz ci pewnie dziury podobne w skrzynce wypadna a kto wie moze i na ciele ?
        • irsila Re: Tajemnica korespondencji 01.08.23, 15:18
          To jest zemsta za otwieranie cudzych listów i narzekania na pocztę.
      • friend_of_women Re: Tajemnica korespondencji 01.08.23, 18:11
        stasi1 napisał:

> A tak wyglądał mój list z gazowni. Oczywiście jak go wyjąłem ze skrzynki

Myślę, że nim ty do rąk dostałeś, jakiś gryzoń "czytał" wink
        • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 02.08.23, 08:49
          Nie, nie gryzoń. Zwykłe ślimaki
          • irsila Re: Tajemnica korespondencji 02.08.23, 09:15
            Ślimaki, to raczej zielone liście zjadają, a nie listy.
            Mam pomrowy w ogródku,to wiem. big_grin
            • stasi1 Re: Tajemnica korespondencji 05.08.23, 00:04
              U mnie wszystko w skrzynce zjedzone, i tylko ślimaki tam są
              • irsila Re: Tajemnica korespondencji 05.08.23, 07:20
                Wyczyść skrzynkę, dziury pozatykaj czym się da, plastikiem miękkim z reklamówek
                daszek nad nią zrób, ślimakom nalej trochę piwa do butelki na leżąco,
                pokruszone skorupki z jajek przed skrzynką rozłóż i fusy z kawy
                jeszcze i smarem jakimś dojście z ziemi do skrzynki pomaluj
                i nie dolezą, przyrzekam ja tobie big_grin
                Dlaczego tu robisz z siebie taką fujarę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka