Dodaj do ulubionych

Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia

07.06.23, 09:18
Niewidzialność kobiety lub mężczyzny po 40 roku życia, jak sobie radzicie?
Zawsze myślałam, że to trochę przesadzone, jednak gdy weszłam w ten wiek, sama tego doświadczyłam.
Jak miałam jeszcze 36 lat, to przytrafiały mi się zauroczenia, te cudowne motylkismile
Po ukończeniu 40 roku życia to wszystko znikło, spojrzenia mężczyzn zanikły, jest spokojnie, bardzo spokojnie. Czasem mi tego brak, jednak nie zamierzam kokietować nikogo w tym wieku ... nie raz widziałam tzw. kuguarzyce lub podstarzałych panów, którzy udają dalej młodych, co wydawało mi się żenujące.
Obserwuj wątek
    • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 10:24
      Oscyluję blisko podanego przez ciebie wieku i wręcz przeciwnie...teraz to dopiero mnie widać. Spełniony zawodowo, sytuacja materialna na odpowiednim poziomie, bujne życie towarzyskie. Czego miałbym się chować i wyciszać? Teraz dopiero znajduję na wszystko czas i nie mam zamiaru z niczego rezygnować. Jeśli zdrowie będzie mi dalej dopisywać mam zamiar cieszyć się życiem do późnej starości.
      • kertsikjza67 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 10:30
        Ale jesteś facetom, faceci, nawet po 70 roku życia mają (niezrozumiałe dla mnie) poczucie wiecznej młodości, u kobiet tak to nie działasmile
        • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 11:38
          Racja, jestem facetem, ale na pocieszenie napiszę ci, że w życiu zdarzają się ciekawe sytuacje. Mamy kumpla w firmie, można powiedzieć taki amant pierwsza klasa, wiek...przed 50-tką. Zapragnął młodej laski i poszedł w tany. I co? I rozczarowanie, słabszy dzień facet miał i nie osiągnął zamierzonego celu. Mało tego, wieść rozniosła się po firmie, niesmak u kobiety pozostał. A wystarczyło nie chojraczyć, młoda partnerka potrafi wiele wybaczyć...choć nie wszystko wink Dojrzała kobieta nie godzi się z bylejakością, ale może rozumieć upsss i nie robić z tego wielkiego problemu.
          • kertsikjza67 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 12:47
            Mnie się także podobają młodsi faceci, oczywiście wizualnie, ale wiem już gdzie moje miejsce. Młodzi powinni być z młodymi.
            Potem taki młody opowiada kumplom na boku, co robił ze starszą-okropność.
            Czasem tylko zdarza się uczucie, tego nie wykluczam.
            Każda kobieta, czy stara, czy młoda, mężatka, czy rozwódka pragnie adoracji, męskich spojrzeń, oczywiście w przypadku mężatki, jest to tylko kontakt wizualny.
            I dalej tu bym chciała napisać o tej mojej nowej, ale dojrzałej skórze ... dziwnie się czuję, młodość to magiczny wiek.

• friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 17:34
              Masz rację, każda kobieta pragnie adoracji, ale matkowanie czy ojcowanie nie przynosi wiele korzyści, a raczej rozczarowania. Uwielbiam historie gdy starsi panowie zostali puszczeni w trąbę przez swoje młode partnerki i odwrotnie. Każdy ma swoje pięć minut w życiu i należy to wykorzystać na maksa. Wtedy popełnia się różne błędy, zdobywa doświadczenie i jest co wspominać. Owszem w starszym wieku jak coś naleci człowieka to też głupoty popełnia, ale nieco wolniej wink Dojrzała kobieta zawsze będzie adorowana, ale przez mężczyznę, chłopcy tylko się zabawiają.
          • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 08.06.23, 14:09
            Haha niesamowita historia jakbyś sam o sobie założył wątek promocyjny 👏🤣🤣🤣🤣🤣. Mam bogate życie towarzyskie i ten facet co wszyscy się o nim dowiedzieli w pracy .Allle historia .Tyle jest lasek ,a ty ciągle za jedną się snujesz .Musisz się bardziej starać 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
            • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 08.06.23, 22:42
              Byłeś głupcem, jesteś i chyba tak pozostanie. Tworzysz historie o których nie mam pojęcia, więc nawet trudno mnie się do tego odnieść. Masz wykrzywioną psychikę i powinieneś się leczyć z tych swoich urojeń.
              • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 00:48
                To ty pierdo....bez sensu .Kto cię będzie szanował za takie bzdety .Tu wklejam twoje wypociny ." Zapragnął młodej laski i poszedł w tany. I co? I rozczarowanie, słabszy dzień facet miał i nie osiągnął zamierzonego celu. Mało tego, wieść rozniosła się po firmie, niesmak u kobiety pozostał. A wystarczyło nie chojraczyć, młoda partnerka potrafi wiele wybaczyć...choć nie wszystko wink Dojrzała kobieta nie godzi się z bylejakością, ale może rozumieć upsss i nie robić z tego wielkiego problemu .Kto o tym opowiedział ? On sam ,czy laska z tej firmy ? Jakieś niesamowite historie opowiadasz i chcesz by cię tu szanowali . " A tu drugie Spełniony zawodowo, sytuacja materialna na odpowiednim poziomie, bujne życie towarzyskie. Czego miałbym się chować i wyciszać.Snujesz się tu za kimś udajesz kogoś kim nie jesteś .Weż se wrzuć na wstrzymanie bo sporo ludzi tu czyta.W większości tak pieprzysz na forach i jeszcze obracasz kota ogonem. Takie bujne masz bo teraz zobaczyłeś że są takie fora ,gdzie nigdy cię nie było pod tym nickiem. Powielasz jakieś pierdy i ośmieszasz swojego kolegę .Jeśli to prawda bo twoje życie bujne to latanie za kimś .Są twoje wpisy .Było ich więcej na forum kobieta ,ale tamtejsza adminka usunęła Daj sobie siana lub pisz normalnie .
                • maszkaroni Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 11:32
                  Ale się tu ktoś zezłościł. A złość piękności szkodzi.
    • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 12:58
      Po ukończeniu 40 roku życia to wszystko znikło 🤣🤣🤣🤣🤣 Hitowy wątek na 50 🤣🤣🤣🤣🤣
    • hana2 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 12:59
      Musieliby się wypowiedzieć panowie, czy faktycznie w pewnym wieku preferują kobiety w wieku ich córek, wnuczek. Ale takie wyznania pewnie czynią jedynie w swoim towarzystwie, w zaufanym gronie lub po prostu chcąc być taktowni wobec równolatek, wolą zachować milczenie.

Możemy pozastanawiać się czemu równolatki w pewnym wieku zaczynają być niewidzialne dla mężczyzn. Może dlatego, że przestają o siebie dbać. Bo jest trudniej dbać o siebie po 40, trudniej jest choćby utrzymać wagę. Bo do 40 praktycznie niewiele trzeba poświęcać czasu na dbanie, a wygląda się i tak dobrze. Bo dbanie o siebie to próżność - tak kiedyś dziewczynkom mówiono, więc gdy przychodzi czas, że trzeba zadbać, to nie potrafimy. A może przez wahania hormonalne kobiety w pewnym wieku przestają być zainteresowane męskim zainteresowaniem i zaniedbanie chroni je przed oczekiwaniami, których już nie mają ochoty spełniać, "mają spokój".

Żyjemy w czasach presji na młodość, witalność. Jestem ciekawa na ile taka potrzeba bycia widzialną dla mężczyzn jest wykreowana, a na ile same tego potrzebujemy w tym wieku 40, 60, 70 lat. Bo co innego być widzialną dla mężczyzn mówiąc potocznie "na ulicy", a co innego znaleźć takiego jednego, który w nas doceni wszystko łącznie z tym, kim jesteśmy.

Dla mnie wzorem kobiecości jest psycholożka i terapeutka Ewa Woydyłło-Osiatyńska . Ma ponad 80 lat a wygląda bardzo kobieco. Pewnie to też efekt mądrości płynącej z pasji zawodowej.
      • kertsikjza67 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 13:19
        Zajrzałam w Google z ciekawości, rzeczywiście fajna kobieta.
        Mam 44 lata, zatem niedługo 50 lat, dlatego tutaj wąteksmile
        To prawda ciało mocno się zmienia po 40, nadal jestem dość szczupła, ale ramiona stały się takie, masywne nalane, brzuch urósł, skóra jest już inna.
        • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 14:51
          Poczytaj może o brzuchu tarczycowym .Zaburzenia hormonalne ..Dieta i ćwiczenia mogą nie wystarczyć . Sorry za nie ufność .Tyle się tu dziwnych ludzi kręci. Pozdrówka .
          • kertsikjza67 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 16:01
            Sprawdzę.
        • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 08.06.23, 06:44
          kertsikjza67 napisała:

> Mam 44 lata, zatem niedługo 50 lat, dlatego tutaj wąteksmile
          > To prawda ciało mocno się zmienia po 40, nadal jestem dość szczupła, ale ramion
          > a stały się takie, masywne nalane, brzuch urósł, skóra jest już inna.

To co ma powiedzieć Agnieszka Fitkau-Perepeczko? Pomimo swoich 80 lat pełna wigoru i zachwytu z życia. Gdy czytam: "80-letnia Agnieszka Perepeczko odsłoniła niemal cały biust! "Co roku piękniejsza", to zastanawiam się, a co z grawitacją? wink memy.pl/show/big/uploads/Post/439163/16861992728775.jpg Myślę, że przesadzasz, w twoim wieku zaczyna się dopiero zabawa, a coś o tym wiem wink
    • stasi1 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 15:59
      Może znikły spojrzenia innych mężczyzn dlatego że tego nie chcesz? Z tego co słychać kobieta po 40 nie chce się wiązać z facetem, nawet gdy ma możliwość. Po 50 jeden znajomy wdowiec znalazł sobie laskę. Wielu próbowało bez skutku
      • kertsikjza67 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 16:07
        Tak odczuwam takie wycofanie, bo widzę piękne młode kobiet naokoło mnie i sobie myślę, że mój czas już minął i nie mam już tego błysku w oku, odczuwam tzw. kulturowe wycofanie.
        Pod tym pojęciem rozumiem powszechne opinie, jakoby takie sprawy, były tylko dla młodych - zatem, nawet jeśli mam zgrabny tyłek, to nie warto tego podkreślać, bo po co robić z siebie z tyłu liceum ...
        Kobiety, o których mówisz, zapewne są po przejściach i już nie chcą piekła od nowa, to jest inny problem.
        • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 17:11
          Pisałem Stachowi o grupach Fejsowych gdzie można poznać kobiety .Jedna z nich to 40,50,60. Jest w nich mnóstwo kobiet które są po przejściach i oczekują dużo zrozumienia i szacunku .Łatwo ich nie oszukasz ,choć w zeszłym jedna dała się nabrać i ją okradł jakiś cwaniaczek .Ale to rzadkie przypadki .Większości to urokliwe kobiety w różnym wieku i oczekiwania też różne .
          • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 07.06.23, 17:38
            taniarada napisał:

> Pisałem Stachowi o grupach Fejsowych gdzie można poznać kobiety .Jedna z nich t
            > o 40,50,60. Jest w nich mnóstwo kobiet które są po przejściach i oczekują dużo
            > zrozumienia i szacunku .Łatwo ich nie oszukasz ,choć w zeszłym jedna dała się n
            > abrać i ją okradł jakiś cwaniaczek .Ale to rzadkie przypadki .Większości to ur
            > okliwe kobiety w różnym wieku i oczekiwania też różne .

Potrzebują raczej litości, wielu cwaniaków to wykorzystuje udając przyjaciół by im namieszać jeszcze bardziej w głowie. Przykładów nie brakuje...wink
        • hana2 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 08.06.23, 00:23
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,175009418,175009418,Zazdrosna_o_mlode_kobiety.html

Może w powyższym wątku znajdziesz podnoszące na duchu posty, albo poczujesz, że nie jesteś w swoich rozterkach sama.

Ja też czasem rozmyślam, że pewne sytuacje się już nie powtórzą, bo mają swoje określone miejsce podczas życia kobiety. Choćby szaleńcze zakochanie, ale nie tylko to. Jednocześnie intrygują mnie kolejne etapy życia, które przemierzam. Odnajdywanie się w nich wraz ze swą kobiecością choćby. Jestem ten sam rocznik co ty.

• taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 08.06.23, 06:29
            Dlaczego takie rozterki łapią częściej kobiety niż facetów? Coraz cieplej ,niedługo kalendarzowe lato .Nowe możliwości ,nowe odkrycia .Nie ma co się użalać nad sobą .Po prostu wyjść do ludzi .W każdym wieku można kogoś poznać .Kiedyś na religii był taki wątek o celibacie ,ale nie księżach ,tyko o nas .Ciekawe stwierdzenia dlaczego ludzie w różnym wieku godzą się na to .Przy okazji Boże Ciało i długi weekend dla niektórych. Mnie brakuje jodu 🤔
        • engine8t Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 08.06.23, 18:33
          Eh wg mnie to wszytko jest skutkiem tego ze kobiety po 40 - na sile udaja nastolatki i eksponuja to czego nie powinny...bo "tak moda" i tak sie czuja mlode przeciez.. Mini, leginsy etc
          Jakby luster nie mialy.
          A te ktore potrafia o siewlasciwie zadbac - shcowac to co nalezy schwac a wyeksponowac jedynie to co powinny i spojrzenia wracja.
          • kertsikjza67 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 08.06.23, 19:12
            Leginsów nie wolno, nawet w tunice?
            • engine8t Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 00:08
              Wolno, wszytko wolno ale wszytko w odpowiednim wieku i nalezy sie liczyc z tym ze "jak nas widza tak nas pisza"
              . Tunika przykryje gruba D ale krzywych czy szeroko rozstawionych nog juz nie.
              A zgrabna i dluzsza spodnica juz moze zakryc to i owo oraz odwrocic uwage od koslawych nog czy grubej D na inna czesc ciala.
              Udawanie 25 latek majac 2x tyle naprawde nie wychodzi na "zdrowie".
              A ja np mam juz awersje do leginsow poniewaz ten rodzaj odozezy nie by ztworzony do pokazywnia sie ale do cwiczen. Nie rozumiem co w tych leginasach jest bo to ani ladne ani wygodne a latwo z tym przekroczyc granice przyzwoitosci.
              • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 06:52
                Można mieć awersję do wielu modowych trendów, gdy widzę taką modnisię v.wpimg.pl/MjAyMzA2YgsgGztJbklvHmNDbxMoEGFINFt3WG4FdV45VisTLVc_DzEWYx0zRz0LNgljCi0dLBooVjtLblYkGTEVLANuVyAIJB1iHCMEKFN2SixXJFZ-XWxNeBwgH3RccUFgSSJWeQ92SygYeQF_SDw
                to już sam nie wiem co o tym myśleć wink
              • kochamzapachfrezji Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 18:42
                Nie lubię długich spódnic. Pokazuję kolanka, kiedy, jak nie teraz, a?
                • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 19:00
                  Kobiecego piękna nigdy za wiele wink
                  • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 19:22
                    Fredka Asd wrócił bujaj się rozwijać skrzydła .Tyle jest tam dam .Fruń chłopie .Za Ytube nie będziesz płacił .Ty lubisz darmochę .
                    • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 20:59
                      Jesteś prymitywnym samcem, zazdrosnym i nieociosanym wink
                  • engine8t Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 21:45
                    Problem w tym ze one pokazuja brzydote i ludz sie ze to bedzie odebrane jak piekno.
            • hana2 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 19:44
              Kobieta w leginsach i tunice raczej nie zwróci na siebie uwagi, szybciej w dopasowanych do figury dżinsach. Zgrabne nogi w każdym wieku warto pokazywać. Kojarzę, że Makronowa ma zgrabne nogi i je podkreśla. Oczywiście nie mam na myśli mini w wieku 60 lat. A i długie spódniczki, sukienki lepiej wyglądają na młodej, szczupłej dziewczynie.

Mam wrażenie, że dwóch forumowiczów nie potrafi żyć bez siebie. Chociaż to raczej trudna i skomplikowana relacja.

• uoia Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 20:22
                hana2 napisała:

> Kobieta w leginsach i tunice raczej nie zwróci na siebie uwagi, szybciej w dopa
                > sowanych do figury dżinsach.

Wiek 40 lat to najwyzszy czas, zeby przejsci z tandety w elegancje. Uwazasz, ze obcisle dzinsy czy leginsy sa seksi i na ulicy wygladaja ladnie? Leginsy wizualizuja proces starzenia z sexi posladkow u 20 latki, u pani po 50, robi sie obnizona, plaska, obwisla, niestetyczna d..a. Najczesciej takie wlasnie widze na ulicy, po co sie tak obnazac? Jest tyle fantastycznych fasonow spodni, nie zrozumiem dlaczego kobiety tak kochaja leginsy.

• hana2 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 20:29
                  Dżinsy nie muszą być obcisłe. W momas dżins można podkreślić biodra, talię, ukryć brzuch, odsłonić kostkę.
                • kochamzapachfrezji Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 20:43
                  Trzeba dużo jeździć rowerem, pływać to i pupa będzie jędrna. Tu wiek nie ma znaczenia, ale tryb życia. Niektórzy młodzi mają nadwagę z powodu niewłaściwej diety. Są ćwiczenia na jędrna pupę, wystarczy chcieć.
                  • friend_of_women Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 20:57
                    Domyślam się, że taką pupcię masz, jędrną i pełną wdzięku wink
                    • kochamzapachfrezji Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 21:05
                      Nie mam kompleksów, chodziłam na Zielonej Szkole w krótkich spodenkach.
                      • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 21:55
                        kochamzapachfrezji napisała:

> Nie mam kompleksów, chodziłam na Zielonej Szkole w krótkich spodenkach.
                        Wrzuć foto bez foto się nie liczy .Królowa musi być jedna .
                        • maszkaroni Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 11.06.23, 15:14
                          Uważaj taniutki o co prosisz. Bo możesz się bardzo rozczarować. Zobaczysz foto i czar pryśnie. I do kogo się będziesz ślinił po nocach?
                          • irsila Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 11.06.23, 16:16
                            Może trzeba skorzystać z usług stylistki,
                            jest taki program w tv.
                      • maszkaroni Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 11.06.23, 15:08
                        Nie mieć kompleksów a wyglądać stosownie i estetycznie to dwie różne sprawy.
                • engine8t Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 21:48
                  Dokladnie.
        • stasi1 Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 11.06.23, 12:49
          To może nie wycofaj się tylko podkreśl to co jest najlepsze u ciebie. Ilu facetów chciało się zadawać z tobą a ty stwierdziłaś że nie?
    • maszkaroni Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 12:47
      Kobieta jest niewidzialna tylko wtedy kiedy sama pragnie.
      • taniarada Re: Niewidzialnosc kobiety lub po 40 roku życia 09.06.23, 19:26
        Bzdury .To facet ją odkrywa .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka