Dodaj do ulubionych

Tenis czy kogoś to interesuje ?

10.06.23, 06:42
Iga Świątek zmierzy się z Karoliną Muchovą w finale turnieju Roland Garros w Paryżu. Ten mecz będziesz mógł obejrzeć w telewizji i internecie .O 15 .TVN i Eurosport 1 .Pozdrówka .
Obserwuj wątek
    • banowanyzaprawde1 Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 07:05
      Mnie nie.
      • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 07:06
        Dzięki za podbicie .Możesz odejść w spokoju .
        • irsila Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 07:54
          Mnie nie, ze względu na chore kończyny,
          już skakać i biegać nie mogę.
          Ale chętnie w bym golfa pograła.
          • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 08:01
            W golfa też się trzeba nachodzić . Regularna gra w tenisa (dwa razy w tygodniu) powoduje zwiększenie wydolności płuc. Pomaga w spalaniu tkanki tłuszczowej (w ciągu godzinnego treningu można spalić nawet do 700 kalorii). Przeciwdziała takim chorobom jak: cukrzyca, otyłość, choroby serca, naczyń i osteoporozy .To z neta. Czyli zdrowie .
            • irsila Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 08:29
              A Ty Boguś grasz, czy tylko innym polecasz?
              • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 11:59
                Teraz nie ale kiedyś tak .Nie daleko mnie w parkach jasnogórskich jest kort tenisowy ,trzy minuty jazdy rowerem .Ale tu nie chodzi o moją grę ,tylko wydarzenia sportowe .A ja jestem pasjonatem tego sportu .
                • friend_of_women Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 12:21
                  Kiedyś strzelałem z łuku, teraz tylko łuk mi pozostał w kolekcji.
          • stasi1 Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 11:40
            Ale ten tenis może interesować nawet tych na wózkach. Ja bym sobie pograł ale nie ma okazji. Za to w czwartek chciałem podbijać sam piłkę i nie znalazłem tej gumki
            • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 12:25
              Gdybyś bliżej mieszkał mnie to bym coś załatwił .Tam można wypożyczyć wszystko .Może kiedyś jak zjadę zagranicy .W sumie nie mam kumpli .Trzech wyjechało do Australii , paru się przekręciło od alkoholu .I nikt mi nie wmówi że nie wiem co to jest alkoholizm .Mam jednego Stefana ,ale to już gość pod 75 .Choć w życiu się nie narobił .
              • irsila Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 12:49
                Kiedyś w liceum, w siatkówkę grałam
                i tyle mojego sportu wyczynowego było.
                Teraz jedynie ręce ledwo sprawne mam,
                kończyny dolne dodać do tego,
                od lat po wypadku niesprawne...
                Wszelkie tenisy i penisy już poza mną są.
                • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 13:28
                  W siatkówkę w szkole . W moim mieście teraz trzy kluby ekstraligowe Włókniarz żużel ,Raków i Norwid siatkówka .W tym roku awansował .Jest hala na 7 tysięcy miejsc .Jutro mecz Włókniarza .Mam telewizję przenośną z UPC i wszystkie prawie kanały sportowe .Na telefon i na kompa .Dałem paru znajomym bo to mnie nic nie kosztuje .Ściągasz aplikacje ,wbijasz maila mojego i hasło i oglądasz .
                  • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 18:07
                    Wygrała Iga .Co za mecz .
                    • irsila Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 22:50
                      Sportów wszelakich w tym wyczynowych,prawienie wcale nie ogladam.
                      To bardzo często utratą zdrowia się kończy i kalectwem po prostu.
                      Mam zalecony przez ortopedę, ograniczony wysiłek fizyczny.
                      Się należałam, co prawda lata temu już, na wyciągu i
                      naoglądałam się jak stawy się rozlatują, choćby te sztuczne wstawiane.
                      Od tej pory swoje swoje niestabilne stawy, szanuję.
                      • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 23:00
                        To musisz uważać na swoje cudne nóżki .
                        • irsila Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 10.06.23, 23:38
                          Takie cudne jak u kaczuszkibig_grin
                          Ostatnio puchną, niestety.sad
                          • irsila Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 11.06.23, 16:15
                            Moja wnusia gra w tenisa, właśnie syn przysłał mi zdjęcie,
                            zajęła drugie miejsce w zawodach tam na korcie.
                            Do tego jeździ konno, skacze przez przeszkody.
                            Ma o rok więcej od twojej, Bogusiu.
              • stasi1 Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 13.06.23, 08:44
                Kiedyś tak o 6 rano wyskakiwałem na boisko i odbijałem piłkę na gumce. Nawet nieźle jak dla mnie to szło. Ale gdzieś zaginęła ta podstawa.
                • taniarada Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 13.06.23, 10:26
                  A wiesz że liczy się naciąg strun w rakiecie tenisowej.Zawodnicy mają kilka takich rakiet . Struny naciągu są różne ,grubsze ,cieńsze. Od tego zależy dynamika uderzenia . Przyjmuje się, że około 12 metrów wystarczy do naciągnięcia strun na główkę rakiety. Tysiaka na dobrą rakietę trzeba wydać .
                  • irsila Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 13.06.23, 14:03
                    Zupełnie się na tym nie znam,
                    na tenisie,
                    ani na ujeżdzaniu koni.
                    Syn wnuczkę wozi na to wszystko.
                    Stać go.
                  • friend_of_women Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 13.06.23, 16:04
                    >Tysiaka na dobrą rakietę trzeba wydać .

To w odniesieniu do ceny rakiety NAJLEPSZYCH...mały pikuś!
                  • stasi1 Re: Tenis czy kogoś to interesuje ? 17.06.23, 23:23
                    Tak bardzo nie grałem aby mnie to interesowało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka