Dodaj do ulubionych

Zawsze chodzę swoimi ścieżkami...

20.09.23, 21:45
www.polskatradycja.pl/folklor/przyslowia/jesli-wejdziesz-miedzy-wrony-musisz-krakac-jak-i-one.html
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 20.09.23, 22:21
      Oj tam niekoniecznie . Trudność ustąpi, gdy chęć przystąpi.
    • taniarada Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 21.09.23, 04:47
      Jest też coś takiego .........
      Złota reguła etyczna (zasada wzajemności) — zasada etyczna „traktuj innych tak, jak ty byś chciał być traktowany”; może być również określana w wersji negatywnej: „nie czyń innym tego, czego nie chcesz, by czynili tobie”. W pewnym wieku już nikogo się nie przekona do swojej racji i nie warto tego robić . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Z%25C5%2582ota_regu%25C5%2582a_etyczna&ved=2ahUKEwjZ3LOZ1rqBAxWBgv0HHTo2BKIQFnoECA4QBQ&usg=AOvVaw0gZ-fnOJNTkzVkunkW7WQJ
      • friend_of_women Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 21.09.23, 08:41
        Tyle mądrości z netu wylewasz, a gdybyś tak spróbował do siebie to zastosować? Nie czepiał się innych, ośmieszał i udawał "mondrego". Pomyśl, zawsze warto zacząć od siebie wink
    • hana2 Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 21.09.23, 12:36
      Ja też tak preferuję. Nie obowiązuje mnie wtedy żadna grupowa dyscyplina w sensie: z tym nie gadamy, tę ignorujemy, tego tępimy, aż się wyloguje.

Rozmawiam z kim chcę, toleruję kogo chcę, wybaczam komu chcę, bliskość relacji ustanawiam adekwatne do zwrotnych komunikatów pozytywnych czy negatywnych.

I nie piszę tego odnośnie ostatnich wątków na tym forum, które dla mnie są po prostu przekomarzaniem.

• taniarada [...] 21.09.23, 13:04
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 21.09.23, 13:11
          Znowu kłamiesz. Poszło o to, że próbowałeś ostatnio wbić na pewne forum ukryte i ciągle przeżywasz, że właścicielka cię pogoniła. Już ją zaliczyłeś do swoich "stlkererów" czy jakoś tak big_grin
          Ja tu się do wątków nie dopisuję, chyba, ze szurasz coś w moim kierunku. I żadne kłamstwa ci nie pomogą w tym.

• friend_of_women [...] 21.09.23, 14:14
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 21.09.23, 14:44
            On udaje, że niczego nie rozumie. Nawala w kółko tymi samymi tekstami - i też "nie rozumie", że właściwie nikt nowy na gw nie przychodzi i się na to nie nabierze.

• kochamzapachfrezji Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 21.09.23, 16:31
        Dzięki, Haniu, za głos rozsądku w moim wątku, pozdrawiam serdeczniesmile
        • taniarada Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 22.09.23, 06:26
          Annę to nie można kupić i byle czym zbajerować .Ma fajne przemyślenia na ten cały świat obłudy .
          • friend_of_women Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 22.09.23, 10:53
            Jak tobie się udało to można i byle czym i kupić wink
            • super.halusia Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 23.09.23, 08:28
              smile
      • taniarada Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 29.09.23, 05:55
        hana2 napisała:

> Ja też tak preferuję. Nie obowiązuje mnie wtedy żadna grupowa dyscyplina w sens
        > ie: z tym nie gadamy, tę ignorujemy, tego tępimy, aż się wyloguje.
        >
        > Rozmawiam z kim chcę, toleruję kogo chcę, wybaczam komu chcę, bliskość relacji
        > ustanawiam adekwatne do zwrotnych komunikatów pozytywnych czy negatywnych.
        >
        > I nie piszę tego odnośnie ostatnich wątków na tym forum, które dla mnie są po p
        > rostu przekomarzaniem.
        W życiu są pewne wybory niestety .Albo wybiera się tych co są przy tobie każdego dnia ,albo anonimowe nicki .Po co komuś piękne słowa ,jak gdzieindziej mówi się na odwrót .Nie ma takiego czegoś albo albo .Fora nie są ważne ,ważny jest ktoś co będzie przy tobie każdego dnia . A jak potrzeba to przyleci jak na skrzydłach .Dobrze o tym wiesz .
        • hana2 Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 29.09.23, 07:40
          Aż ciężko skomentować to co napisałeś, bo nie świadczy o twojej dobrej kondycji psychicznej. Urlop ci chyba nie służy. Bywają ludzie rozsądni, którzy budzą zaufanie i niezrównoważeni, którym należy stawiać granice, ostrzegać przed nimi inne osoby. Nie stawaj nigdy w mojej obronie, nie zaliczaj mnie do swojego stanu posiadania i nie wymuszaj na mnie lojalności. Przecież wyraźnie napisałam, że nie interesuje mnie przynależność do żadnej grupy.

• kochamzapachfrezji Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 29.09.23, 09:09
          Rozumiem Cię , Bogusławie. Sama niedawno odeszłam z prywatnego forum bardzo życzliwej mi osoby, która jednak nie reagowała na to, że jej goście mnie upokarzali i poniżali.
          • taniarada Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 29.09.23, 10:30
            Megalomania tak by można określić .Ale co tam nie warto sobie głowy tym zaprzątać . Jesteś wolna ,wykształcona ,pełna kultury i wyrozumiałości dla ludzi .Wszędzie się odnajdziesz i wszędzie możesz pisać bo lubisz dyskutować z innymi .Ale Ty na tym świecie jesteś objawieniem ,tylko ludzie nie dorośli do Ciebie .Wystarczy być tylko cierpliwym i czas pokaże wszystko . Jak w tej piosence na dobre i na złe .
    • kochamzapachfrezji Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 12.11.23, 08:08
      Pozdrawiam serdecznie brać forumowa życząc udanej słonecznej niedzieli. U mnie na razie pochmurno i tylko 4 na plusie.
    • kochamzapachfrezji [...] 16.11.23, 22:10
      • panna.nasturcja Re: Zawsze chodzę swoimi ścieżkami... 16.11.23, 23:16
        Po co cytujesz tu wpisy z czyjegoś bloga? Rozpętaliście tam burzę z tanim to tam ją gaście a nie robisz za uciśnioną ofiarę na firach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka