Dodaj do ulubionych

Do kochamzapachfrezji

26.09.23, 19:49
Z racji że mam parę dni wolnego ,czyli do niedzieli to odwiedziłem swoje ranczo .A tu szok .Mój kuzyn sprzedał swoją ruderę i wyprowadził się do Kędzierzyna -Koźle ,gdzie kupił sobie małe mieszkano .Pogadaliśmy sobie chwilkę bo państwo z Mysłowic .Koło 40 ,ona nauczycielka drobna blondynka z miasta ( Ula ) jak irsila ,która nie chce pisać tu na forum .Kuzynka zmarła 10 lat temu .Zawsze były kłótnie o te parę metrów ziemi co mi zawłaszczyli .Ale nie o to chodzi ma zrobiony drugi kierunek opiekuna medycznego i lubi to robić ,Może Ty byś takie coś zrobiła .Masz dobre i wrażliwe serce na ludzką krzywdę . Może to by była Twoja pasja .Pozdrawiam serdecznie .
Obserwuj wątek
    • hana2 Re: Do kochamzapachfrezji 26.09.23, 20:24
      "Zawsze były kłótnie..."

Wierzę.
      wink

• taniarada Re: Do kochamzapachfrezji 26.09.23, 20:46
        Powiekszyli sobie bezprawnie o dwa metry na całości choć na mapach geodezyjnych jest inaczej .Tam nie było przejścia na drugą stronę Zrobił przybudówkę sobie ta na drewno .Tolerowałem ale sprzedał .Mam w urzędzie miasta znajomego adwokata .Chętnie się zajmie tym .Kuzynka zmarła 10 lat temu na guza w mózgu .Przed śmiercią się przeprosiliśmy .Kiedyś jak byli młodzi to fajne były spotkania i tańce i grille .
        • taniarada Re: Do kochamzapachfrezji 26.09.23, 20:51
          U mnie wszystko rośnie samo sobie .Jedynie syn ogranicza się do skoszenia trawy i ja jak przyjadę . Specjalnie też nie będę ingerował .Fajni młodzi ludzie .Dziewczyna nie przyzwyczajona do takiego mieszkania w domu .Facet pełen optymizmu .Sporo pracy przed nimi .
        • kochamzapachfrezji Re: Do kochamzapachfrezji 26.09.23, 21:08
          Liczą się mapy geodezyjne. Sąsiad wszedł rodzicom 4,5 w działkę. Z powrotem wróciło do nas na podstawie map. Weź geodetę, niech wbije słupki tam gdzie mają być i zostawi Ci mapki. Chyba, że masz takie mapki. Dobranoc
          • kochamzapachfrezji Re: Do kochamzapachfrezji 26.09.23, 21:10
            4 i pół metra. Geodeta przy mnie stwierdził, że coś mu nie pasuje na naszym podwórku. Z map wychodzilo mu inaczej. Ja mu potwierdziłam i pokazałam, gdzie jest granica działki.
          • taniarada Re: Do kochamzapachfrezji 26.09.23, 21:26
            Mam takie mapki zrobione .Nawet w 3D .Znajomy już dawno to wyciągnął .To dwa metry razy 50 po całości .Drugie do grobu nie zabiorę ,ale dzieci są .Po drugiej stronie jak kiedyś plot robiłem to wcześniej sąsiad też zajumał parę metrów po skosie choć były słupki graniczne wykopane .Ludzie nie mają litości by zabierać nieswoje . To jest tak jak nie ma gospodarza . A bachory specjalne się tym nie przejmują ,Nawet do dziadka i babci na grób nie pojadą .Bylem wczoraj na dwóch cmentarzach i wszystko brudne i stare zniczne .
    • stasi1 Re: Do kochamzapachfrezji 28.09.23, 08:20
      Moim byłym teściom sąsiedzi postawili 1.5 domu na ich działce. Śmiesznie że sama działka teściów miała 10 metrów.
      • taniarada Re: Do kochamzapachfrezji 28.09.23, 08:57
        To były tereny moich dziadków i ciotek i wielopokoleniowych rodzin .Sprzedał dom ,ale bez prawa do własności do tego kawałka .Na ten czas nie chce toczyć wojny bo to bardzo sympatyczni ludzie .Z pełną wiarą że chcą sobie urządzić fajne miejsce na ziemi .To miejsce było ponure ,aż nie miło tam było przebywać .Nawet moja co przyjechała by mi pomóc to samo stwierdziła .
        • kochamzapachfrezji Re: Do kochamzapachfrezji 28.09.23, 12:59
          Zaproponuj im sprzedaż waszej części lub przestawić ogrodzenie wg planów
          • taniarada Re: Do kochamzapachfrezji 28.09.23, 13:21
            Oni już kupli sprawa jest dosyć skomplikowana i nie chce tu na forum tego poruszać .Trzeba by oddać sprawę do sądu .Ale mój prawnik rodzinny zaleca spokój na ten czas .To jest zawieszenie w próżni .
            • kochamzapachfrezji Re: Do kochamzapachfrezji 28.09.23, 13:23
              Aha
            • super.halusia Re: Do kochamzapachfrezji 14.10.23, 09:30
              Ty wolisz spokój big_grin
      • stasi1 Re: Do kochamzapachfrezji 02.10.23, 17:05
        Miało byc że 1.5 domu na ich działce. Znajomy dostał działkę od teściowej*znaczy z żoną). Postawił ogrodzenie i okazało się że t o ogrodzenie jest też 1.5 na jegą niekorzyść. Rozebrał płogt i postawił drugi, zyskał tak gdzieś 30 metrów kwadratowych. Płot długi na 50 metrów bo dalej od drogi jego szkoda była mniejsza.
        • stasi1 Re: Do kochamzapachfrezji 02.10.23, 17:08
          1,5 metra domu
    • damkon Re: Do kochamzapachfrezji 14.10.23, 03:32
      pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka