29.06.06, 08:16
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 29.06.06, 15:27
      Jest pięknie,chmury,słoneczko,lekki wietrzyk +25,zeby tak chciało
      zostać,zapowiadają znów upały błłłeeee.
      • wilga52 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 29.06.06, 15:31
        Pogoda jest fajna troszkę słonca, troszkę chmurek i powiew chłodnego wiaterka.
        • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 29.06.06, 15:36
          To ja dzisiaj ponarzekam. No i co że jest 25, jak po nocnym deszczu, w
          powietrzu jest tyle wilgoci, że nie ma czym oddychać.
          • wiktoria53 U mnie 25 stopni C 29.06.06, 16:24
            ciepło, aż sie oczy zamykają...brak energii
            • natla Delwa, dla Ciebie ;))) n/t 30.06.06, 16:55

• del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:05
                To gorączka tak na mnie działa Natluś,znówu byłam pod prysznicem,tak u mnie+32
                teraz,może za dwie godziny ochłodzi się trochę!!!! oby,bo ducha wyzionęsmile))))
                • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:24
                  Halutka, chcesz trochę chłodu, u mnie tylko 20 i chłodny wiatr. Mogę podesłać
                  każdą ilość.
                  • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:39
                    Dawaj Danutka,kazdą ilość w zamian podrzucę 15stopni do Twoich 20-stu,robimy
                    handelek??
                    wink)
                  • natla Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 18:43
                    Danusiu, nie szastaj tak chłodem, bo od poniedziałku znów się ma zaczać tropik
                    sad((
                    Delwiątko, tylko Ci współczuć. U mnie mimo zdecydowanie chłodniejszego dnia,
                    mury są tak nagrzane, że mam okna pootwoerane szeroko, a nawet wentylatory
                    włączam. Kuda ty jesjeń wink), słoneczna, kolorowa....
                    • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 19:02
                      O tak!!!piękna słoneczna i kolorowa jesień-to jest to!!!Mieszkam na drugim
                      piętrze i niektóre okna mam /w dachu/w mieszkaniu naprawdę sauna,potrzebuję
                      tygodnia chłodnego powietrza czy deszczu,dopiero w mieszkaniu robi sie
                      przyjemnie,tez mam pootwierane okna,żadnego przeciągu kurcze,nimo i wiatraki
                      pracują na okrągło,zapowiadają dalej słoneczną pogodę,chyba siem roztopiemsmile)
                      Kurcze,zeby ten tłuszczyk z bioderek chciał się wytopićsmile))))))))
                      • natla Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 19:52
                        No i to jest ta kara boska.....męczysz sie okrutnie, a nawet miligram "tustego"
                        się nie wytopi sad(((((
                        • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 19:54
                          Natluś,niech zostanie na zimę,cieplej będziesmile)))))))))
                          • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 20:23
                            buuuu już jest 18. Chyba ciepłą kurtkę włożę na spacer.
                            • natla Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 20:28
                              Danka, nie świętokracz! wink) Przypomnę, przekopiuję Ci to w poniedziałek, albo
                              nie daj partia jedyna słuszna wcześniej
                              • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 30.06.06, 20:30
                                Danutka,dawaj do mnie,będziesz się rozbierać...samasmile
                                • wiktoria53 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.07.06, 06:35
                                  z rana chłodnawo....i tylko 17 stopni
                                  • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.07.06, 11:12
                                    U mnie w cieniu +28 niebo bezchmurne,będzie ciężki dzień...
                                    • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.07.06, 13:53
                                      Wiem, wiem mam nie narzekać, ale jeśli trzy dni temu było 30, a dzisiaj jest 16
                                      i do tego od wczoraj leje, to tak jakoś nieciekawie jest człowiekowi na duszy.
                                      Dobeze, że chociaż moje kwiatki sie cieszą.
                                      • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 13:19
                                        Dobrze,ze wiaterek lekki powiewa inaczej sauna,na termometrze w tej chwili
                                        +35,nie wiem czy jest ktoś, kto lubi taki upał?
                                        • mania1119 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 15:22
                                          A u nas od rana wietrznie,juz liscie spadaja z niektorych drzew,i wprawdzie
                                          jest lato,ale juz "sie wie" ze jesien istnieje,i pakuje swoje kuferki,zeby sie
                                          u nas rozgoscic.
                                          • dankarol Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 15:51
                                            U mnie dzisiaj piękne słoneczko 24, ale zimny porywisty wiatr, Halutka leci w
                                            Twoją stronę, więc może Cię ochłodzi
                                            • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 02.07.06, 16:15
                                              Dzięki Danutka,spróbuje złapać choć trochę chłodnego wiaterkusmile)
    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 03.07.06, 16:19
      Jednym słowem sauna+38,czuję jak pot spływa po plecach,co chwilę idę się
      ochłodzić pod prysznic,rany!!!jak długo to potrwa?
      • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 04.07.06, 09:25
        Dzisiaj bez zmian będzie jeszcze cieplej,ale od czwartku zapowiadają
        burze,myślę,ze uda mi się przeżyć te dwa dnismile))))
        W tej chwili na balkonie mam prawie 30st, w cieniu.
        • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 05.07.06, 16:50
          U mnie 29 w cieniu, ciekawa jestem ile jest w słońcu. Niestety nie na tyle żeby
          wyjść na zewnątrz z termometrem, Lepiej siedzieć sobie w mieszkaniu, gdzie jest
          tylko 24.
          • wiktoria53 U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:02

• del.wa.57 Re: U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:16
              A u mnie 40 można dostać nie skończęsmile))))))
              • natla 27 w cieniu, 44 w słońcu..... 05.07.06, 17:22
                ......a prognoza mówi o wzroscie co dzień do niedzieli o 1 lub 2 stopnie sad((
                A nie mówiłam? Słotna jesień wink))
              • dankarol Re: U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:22
                Zapraszam do mnie, woda z lodem z plasterkiem cytryny i przyjemny chłodek, bez
                klimatyzacji. Jest kto chętny?
                • del.wa.57 Re: U mnie w cieniu jest 30 stopni 05.07.06, 17:51
                  Ja Danutka,kurcze,żeby to bliżej było już bym tam była u Ciebiesmile
    • del.wa.57 Re: Miało padać:( 05.07.06, 19:05
      Jutro,ale teraz mówią,że w piątek a co powiedzą w piątek? oszuści!!!
      • del.wa.57 Re: Miało padać:( 06.07.06, 10:40
        Duszno i parno,ale słońce zaszło wreszcie za chmury,może rzeczywiście pokropi?
        • natla Re: Miało padać:( 06.07.06, 11:10
          Da się wyżyc....32 st. w słońcu, ale dosć czeste powiewy chłodnego wiatru. smile
          • wiktoria53 Czy długo jeszcze te upały? 06.07.06, 22:03
            W tej chwili u mnie 25 stopni.Na balkoniku przyjemnie, ale jak tu spać? W domu
            jakoś duszno mimo otwartych okien i balkonu.Żeby chociaż trochę deszczu spadło..
            • natla Re: Czy długo jeszcze te upały? 06.07.06, 22:11
              Jutro tam u Was na antuypodach juz zapowiadali, a najpóźniej pojutrze. Ale
              potem jeszcze bedzie gorzej, bo upał i wilgoć sad((
              • del.wa.57 Re: Czy długo jeszcze te upały? 07.07.06, 13:48
                Wróciłam godzine temu z miasta,można ducha wyzionąć,żadnego wiaterku,duszno
                potwornie,pierwsze co zrobiłam to prysznic,ale znów cieknie ze mnie,przez
                chwilę zachmurzyło się i...pokropiło,nawet tego nie widać a zapowiadali deszcze.
                Mózg sie lasuje od tej gorączki,wiecie gdzie ja mam to słońce? no!!! dokładnie
                tam...
                • del.wa.57 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 07.07.06, 20:35
                  Wreszcie!!! Powietrze jest wspaniałe jest czym oddychać,nadal ciepło,ale już
                  nie tak duszno,ale będzie się dzisiaj spało!!!!
                  • krise1 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 08.07.06, 07:21
                    img81.imageshack.us/img81/9199/vignettepapierlettres0019wc.jpg
                    • natla Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 08.07.06, 09:04
                      Wam to dobrze na tej północy......
                      • mania1119 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 09.07.06, 00:02
                        U nas ,po poludniu ,tez lało,burza,ohyda.Teraz juz jest ok,ale wieczory sa
                        coraz chlodniejsze i juz naprawde pomalenku zaczyna sie czuc nadchodzaca
                        jesien.No a potem-przegwizdane!
                        • ania091951 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 09.07.06, 03:42

Maniu -jaka jesien to przeciez lato dopiero sie zaczelo
                          • wiktoria53 Trochę popadało, ale to za mało! 09.07.06, 05:15
                            Co prawda lepiej się oddycha i w tej chwili jest 20 stopni. Ale co będzie za
                            kilka godzin? Znów upał? sad(((((
                            • dankarol Re: Trochę popadało, ale to za mało! 09.07.06, 10:14
                              Maniu a nie mogłaś choć parę kropelek podesłać do Krakowa, burzę mogłaś
                              zatrzymać dla SIEBIE wink, ale za troche deszczu moje kwiatki były by Ci
                              wdzięczne.smile))
                              • regine Re: Trochę popadało, ale to za mało! 09.07.06, 23:32
                                Nic nie padalo, upal 39 od 10 razno. Wieczorkiem troszke chlodniej, dalo wyjsc
                                na spacer. Oj, fajnie bylo, tylko te chmary komarow i meszek. Tna bezlitosnie...
                                Kwiaty biedne na balkonie, choc po wieczrnych "natryskach"ozywaja na troche,
                                ale i tak kwitna jak oszalale. Zdjecia beda ale juz jak wroce do kraju.
                                • del.wa.57 Re: Trochę popadało, ale to za mało! 10.07.06, 00:02
                                  Uciekaj Reniu przed komarami,gryzą straszliwie u mnie na szczęście żadnych
                                  komarów.Bedziemy czekac na zdjęciasmile)
                                  • dankarol Re: Trochę popadało, ale to za mało! 10.07.06, 00:18
                                    Reniu nie daj sie komarom. Ja swoje kwiatki 3-4 razy dziennie musze podlewać,
                                    bo padłyby
                                    • takanietaka dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 00:51
                                      Po deszczu, o pierwszej w nocy ,za oknem na termometrze jest 27 stopni!Wszystko
                                      mokre i zaparowane,swiat,ja ,pies,posciel,po ciele spływaja ogromne krrople
                                      potu i łaskoczą...mo nie..i człek ma zasnąc?
                                      _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                                      wiadomosmile **
                                      • natla Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 01:32
                                        A nie mówiłam, ze deszcz jeszcze gorszy?
                                        Włącz wentylator. Jego szum mnie usypia. smile
                                        • dankarol Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 10:27
                                          wink)) i jak tu ludziom dogodzić? Jak świeci słońce to chcą deszczu, jak leje to
                                          chcą słońca wink)) U mnie już nie ma czym oddychać. Rano po 7 był bardzo
                                          przyjemny wiatr i mogliśmy z Lolkiem po parku pospacerować , niestety wiatr
                                          gdzieś sobie poleciał jak to wiatr i został skwar. Na ochłodzenie zrobiłam
                                          sobie zimową tapetę.
                                          • del.wa.57 Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 10.07.06, 14:08
                                            Danutka(my som już takie typy),że nam ciągle żle,coś nie tak ,za gorąco,za
                                            zimnosmile)))
                                            U mnie dzisiaj bardzo przyjemnie słońce,wiaterek,chmurki i tylko 28st.
                                            • maladanka Re: dużo popadało i jest jeszcze gorzej! 11.07.06, 11:23
                                              wiecie gdzie się mozna ochłodzić? w Walii! Córka z zięciem pojechali w
                                              odwiedziny do chorej teściowej i leje i wiatrzysko takie,że cos im tam z auta
                                              urwało
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 11:32
      na moim term. za oknem w zupełnym cieniu jest teraz 38 stopni.
      • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 11:38
        U mnie w cieniu jest 27 więc chyba chłodno
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 11:57
          W cieniu jest+30,ale kochane chmurki przybyły na ratunek spiekocie i można
          wytrzymać,gorzej było i przeżyłamsmile)))
      • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 12:38
        Padalcu jeden, 38 bo całe przedpołudnie był w słońcu, a teraz się powoli
        wychładza. Nie zmienia to jednak faktu, że żyć sie normalnie nie da.
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 11.07.06, 14:50
          Jest pięknie!!!! u mnie sypnęło deszczem ni z tego,ni z owego,pewne dlatego,że
          wymyłam okno w kuchni,powietrze jest hhmmmm tylko wdychać,stałam na balkonie i
          czekałam aż zmokne,wspaniałe uczuciesmile))))))
          • del.wa.57 Re: Pięknie!!!znowu pada uffffff jaka ulga:)))))) 11.07.06, 17:26
            Gdyby to było możliwe,podzieliłabym się z Wami deszczykiem.
            • wiktoria53 W tej chwili u nas 27 stopni i od wschodu wieje 12.07.06, 07:30
              chłodny wiaterek, a na niebie troszkę chmurek. Może spadnie deszczyk...smile
              • wiktoria53 Huraaaaaa , pada deszcz !!!!! Jak fajnie !!! n/t 12.07.06, 08:39

• dankarol Re: Huraaaaaa , pada deszcz !!!!! Jak fajnie !!! 12.07.06, 09:21
                  Wiktorio, dmuchnij na chmurki, niech do mnie też jedna przyleci
                  • del.wa.57 Re:Dalej smali,cóż mamy lato...... 12.07.06, 12:57
                    Popadało i wczoraj było świetne powietrze,dzisiaj ech....szkoda gadać.
                    • krista57 Re:Dalej smali,cóż mamy lato...... 12.07.06, 18:33
                      Nie da sie żyć,w mieszkaniu 30 na balkonie 39 stopni.
                      Jest nadzieja,że od jutra chłodniej...ale czy na pewno?
                      • natla U mnie znowu burza....) 14.07.06, 13:19
                        I leje ja z cebra. Gaszę kompa.
                        • del.wa.57 Re: U mnie znowu burza....) 14.07.06, 13:52
                          Szczęśliwa dziewczyna z Ciebie Natluś,wreszcie ochłodzi się trochę,wyjdż sobie
                          pobiegać po deszczu,wspaniałe uczuciesmile))))
                          • dankarol Re: U mnie znowu burza....) 14.07.06, 16:49
                            A umnie miało padać i spadły 4 krople deszczu. Nawet chodnika nie zmoczyło, a
                            ludziom sie nawet nie chciało wyciągać parasoli.
                            • wiktoria53 Rano jeszcze padało:) 14.07.06, 21:29
                              Po deszczu aż przyjemnie oddychać smilei temperatura trochę spadła.
                              • dankarol Deszczyk 14.07.06, 22:12
                                W prawdzie krótki, ale zawsze kałużki na ulicy zrobił. Za oknem 19 stopni, ale
                                przyjemnie.
                                • e-baba Re: Wreszcie chłodno 14.07.06, 22:18
                                  W porównaniu z poprzednimi dniami i wieczorami - chłód. Jaki ten chłód jest
                                  cudownie chłodny.
                                  • takanietaka W SKARPETKACH siedzę!!! 15.07.06, 09:52
                                    okna wszystkie pootwierane dla przeciągu ,wreszcie jest ...a ja w
                                    skarpetkach ,bo chłodno!!!
                                    _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                                    wiadomosmile **
                                    • bar_nata Re: W SKARPETKACH siedzę!!! 15.07.06, 10:33
                                      takanietaka napisała:

> okna wszystkie pootwierane dla przeciągu ,wreszcie jest ...a ja w
                                      > skarpetkach ,bo chłodno!!!
                                      > _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                                      > wiadomosmile **
                                      zdejmuj te skarpety szybko bo upały wrócą!!!smile)
                                      A u mnie jest tak cudnie .....nie gorąco.......jeszcze jakby tak mały deszczyk
                                      popadał......oooochwink)
                                      • maladanka Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 11:01
                                        img214.imageshack.us/img214/3016/chmurzyskadt7.jpg
                                        przed momentem zrobiłam z balkonu - chyba popada,hurra!
                                        • natla Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 11:21
                                          Co Wy z tym deszczem.......piekne niebo, lato wiosenne, żyć nie umierać. smile
                                          img132.imageshack.us/img132/6983/piekniela1.jpg
                                          img96.imageshack.us/img96/4362/chki4.jpg
                                          a ta czarna chmurka, to tylko przelotem.
                                          • del.wa.57 Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 14:11
                                            Piękne fotki dziewczyny u mnie teraz jest30st,niebo czyste i powiewa przyjemny
                                            wiaterek na szczęście.
                                            • ania091951 Re:tak mam za oknem teraz! 15.07.06, 16:34
                                              U Nas dopiero gdzina 9 rana na termometrach +30 w dzien zapowiadaja nawet do
                                              42 duza wilgotnosc powietrza. Co za wspanialy wynalazek centralne chlodzenie
          • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 20.07.06, 17:05
            Jest tak strasznie duszno,nie można głowy za okno wychylić,balkon zamknęłam
            teraz tam jest 46st,można ogłupieć,zaczyna się chmurzyć,może popada tylko
            kiedy????
            • natla Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 21.07.06, 13:52
              U nas dzisiaj 35 st.!!! Dosłownie ubranie parzy. Makabra.
              • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 21.07.06, 17:32
                Można dostać......no...nie będę się wyrażać,chociaż mam wielką ochote rzucić w
                to słońce...czymśsmile))))
                U mnie 10st więcej,nie wiem gdzie się schować,acha!!!!! mamy basen
                zapomniałam,zaraz tam lece i zanurzam siemsmile))))))
    • malwina52 Rekordowa fala upałów w Europie 20.07.06, 06:56
      Francuzi uskarżają się na największą falę upałów od 1893 roku, we Włoszech i w
      Anglii padają rekordy temperatur. W Europie są też już, niestety, pierwsze
      ofiary śmiertelne, łącznie siedmiu ludzi w Hiszpanii, Francji i Holandii.

W Hiszpanii strażacy walczą z pożarami lasów. W rejonie Kadyksu, gdzie szaleje
      czwarty już taki pożar w ciągu ośmiu dni, musiano ewakuować ludzi z 1500
      mieszkań oraz 700 gości jednego z hoteli. Ogień strawił ponad dwieście hektarów
      lasu. Spłonęła ferma z 500 kurczakami.

Lasy płoną też koło Salzburga w Austrii i na półwyspie Istria w Chorwacji.

W Anglii, w pobliżu lotniska Gatwick termometry pokazały w środę 36,3 stopnia
      Celsjusza, został więc pobity tamtejszy rekord dla lipca - 36 stopni - który
      utrzymywał się od 1911 roku.

W południowo-wschodniej Anglii z powodu upałów w szkołach zajęcia kończą się
      wcześniej. W wielu miejscowościach piaskarki posypują roztapiający się asfalt
      na ulicach, aby nie grzęzły w nim pojazdy i żeby nie przyklejali się piesi.

Prognozy dla południowo-wschodniej Anglii mówią nawet o 39 stopniach Celsjusza.
      Dotychczasowy rekord temperatury dla Wysp Brytyjskich to 38,5 stopnia,
      zmierzone 12 sierpnia 2003 roku.

Na południowym zachodzie Francji termometry pokazywały w środę 40 stopni, w
      Paryżu zmierzono 36 stopni.

a u mnie ma byc dzisiaj 35 stopni i jak tu pracowacsad
      • del.wa.57 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 20.07.06, 09:27
        A mówili,że lata nie będzie u mnie juz jest 30 st, w cieniu,co to będzie w
        ciągu dnia,spać nie można,zero wiaterku.
        • mania1119 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 21:19
          u nas bylo 37 stopni w sloncu,a w cieniu okolo 30.U nas tak nie bywa!
          Myslalam,ze bedzie potem burza ale chyba znowu sie wypogodzilo.Obled!
          • dankarol Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:16
            U mnie w cieniu było 36, ale mamt lato. No w tym roku nie możemy mówić, że lata
            nie było.
          • regine Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:20
            Ano rekordowa fala, jak podawano w wiadomosciach, najceplejsze lato w ostatnim
            dziesiecioleciu. Ciekawe co na to prognostycy, ktorzy zapowiadali lato zimne,
            deszczowe i bez tak katastrofalnych upalow, jakie obecnie mamy w calej Europie
            Mogli sie pomylic, ale zeby az tak ...
            Zapowiadali, ze temperatury w czerwcu i lipcu nie przekrocza +25 stopni, no i
            mamy po +40 w cieniu. Duza rozbieznosc, zbyt duza.
            • dankarol Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:23
              Reniu , a nie pamietasz, że w 1997 roku przed powodzią stulecia synoptycy
              zapowiadali tylko mały deszcz
            • vogino55 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:29
              i jeszcze zobaczcie jak górale się wstydzą (wink))))))))))))))
              Ps. dziś 2 razy zmokłem, z usmiechem na ustach(wink))
              • dankarol Re: Rekordowa fala upałów w Europie 21.07.06, 22:58
                Zazdroszczę Ci , bo u mnie ani kropelki
                • del.wa.57 Re: Rekordowa fala upałów w Europie 22.07.06, 09:40
                  Pogoda bez zmian,grzeje juz od rana,gdzie ten zapowiadany deszcz???????
                  • dankarol zapowiadają ochłodzenie 27.07.06, 13:51
                    W telewizorze, zapowiedzieli, że za trzy dni temperatura ma spaść nawet o 10
                    stopni. Może im się tym razem sprawdzi.
                    • del.wa.57 Re: zapowiadają ochłodzenie 27.07.06, 16:16
                      U nas przed chwilą popadało,chociaż grzeje od nowa,ale przyjemnie było
                      zmoknąć,stałam na balkonie i sobie mokłamsmile)))))))))
                      • tofika Re: zapowiadają ochłodzenie 29.07.06, 11:54
                        Bawcie sie w meteerologowsmile
                        meteo.icm.edu.pl/,
                        ---bylam w Kijowie przed chwilka u Reginkismile)), odwiedze Delwusie, Tesunie, -
                        naszeci, inaczej krajowi..tez odwiedzesmile
                        • tofika Re: zapowiadają ochłodzenie 29.07.06, 12:09
                          meteo.icm.edu.pl
                          zaazlolik zjadl glodny pewnie czesc linkusmile
                          • wiktoria53 A wczoraj ostrzegali przed pogodą w weekend 29.07.06, 12:12
                            Miało być 40 stopni, rekordowe temperatury, a tu wstaję i co
                            widzę.....fajniuśką pogodę.No może nie całkiem fajniuśką ale jest chłodniej i
                            to mnie cieszy.
                            • kryzar Huurrrra!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.06, 12:20
                              tylko +25, niebo zaciągnięte chmurami od rana i KROPI DESZCZ
                              Może zacznie nawet padać, bo parno duszno nawet bryzy dziś nie ma
                              • wiktoria53 U mnie teraz 28 stopni i słońce przeciska się 29.07.06, 12:22
                                przez chmurki sad(((
                                • krista57 Re: U mnie 24 29.07.06, 13:19
                                  Wreszcie normalna temperatura jak przystało na strefę klimatyczną w której
                                  mieszkamy.Przy takiej temperaturze to nawet konfiturę wisniową chce sie smażyc.
                                  W nocy padało a od rana popaduje niewielki deszczyka.
                                  Jest wspaniale!
                                  • ania091951 Re: U mnie +30 29.07.06, 17:11
                                    w Kaliforni z powodu upalow zmarlo juz 130 osob.W Chicago o godzinie 10 rano
                                    na termometrze +30
                                    • kryzar a u mnie 23 C 29.07.06, 17:56
                                      i niestety na paru kroplach się skończyło, choć niebo nadal zachmurzone.
                                      Nadal parno i duszno, a listki na drzewach ani drgną. Pogoda okropna, może w nocy będzie lepiej
                                      • kryzar za 30 lat 29.07.06, 19:31
                                        taka pogoda ma być normą
                                        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3514090.html
                                        • del.wa.57 Re: U mnie było 29st. 29.07.06, 21:46
                                          Ale chmurki i trochę wiaterek,można było wytrzymać,oby tak chciało zostać.
                                          • dankarol Re: U mnie było 29st. 29.07.06, 22:26
                                            A u mnie popadało i to nawet dobrze. Burza może nie bardzo trzaskała, ale
                                            wichura była straszna z zacinającym deszczem. Nałamało trochę gałęzi.
                                            • del.wa.57 Re: U mnie było 29st. 03.08.06, 16:51
                                              Pogoda u mnie cudna,rano nawet było chłodno 17st,wcale nie narzekam i bardzo
                                              chciałam zmarznąć w dzień słońce,chmury i w nocy przyjemnie się śpi-nareszcie!!!
                                              • regine Re: U mnie było 25st. 07.08.06, 18:15
                                                Po dwu dniach deszczu, tak potrzebnego, wraca lato. Bardzo ciepło i świeże
                                                powietrze. Deszcz zrobił swoje, no i dobrze, że popadał, bo i zielen drzew i
                                                traw, które jszecze do cna nie wyschły, ożyła i to bardzo smile
                                                • regine Re: Taka sobie... 08.08.06, 11:10
                                                  Chłodno, słoneczka nie widać, gdzieś skryło się za chmurami.
                                                  Ale ranek przyjemny, rześki, więc po śniadaniu zabieram się do pracy smile
                                                  • wiktoria53 Poady deszczu od rana, ale teraz ustały pewno 08.08.06, 12:12
                                                    tylko na chwilkę ale dość ciepło bo 22 stopnie C.
                                                  • wiktoria53 Na termometrze 25 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 11:40
                                                    Mam nadzieję, że nie będzie już tak obfitych opadów deszczu.
                                                  • regine Re: Na termometrze 23 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 11:44
                                                    Jest nawet ciepło, siedziałam na balkonie. Spokojnie, bez wiatru, duzo wilgoci.
                                                    Wczorajszy popołudniowy deszcz i zlewa dzisiejszej nocy, podlała dokładnie
                                                    wszystko. Od soboty mają deszcze się już zakończyć, ma wrócić lato, ale juz nie
                                                    takie upalne. Więc do soboty .
                                                  • natla Re: Na termometrze 23 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 11:51
                                                    Aż się cieszę na "moje" lato i złotą, słoneczną jesień.
                                                    A u mnie juz liście opadają, co zauważyłam o 4 - tej rano na spacerku.
                                                  • del.wa.57 Re: Na termometrze 23 stopni, rozpogadza się :) 11.08.06, 12:50
                                                    U mnie słońce,deszczyk ale ciepło ja tez podobnie jak Natla cieszę się na
                                                    jesienne latosmile)))
                                                  • del.wa.57 Re: Szaro,buro i pada deszczyk pada... 14.08.06, 13:13
                                                    Taki ciemny,ponury dzień i dzięcioły pukają mi w główkę,oj,pukają,dzisiaj tylko
                                                    kawa trzyma mnie na nogach,ale jest dośc ciepło.
                                                  • krista57 Re: słoneczko... 14.08.06, 13:55
                                                    Jest ciepło ,pogoda odpowiednia i na wycieczkę rowerową
                                                    i na wyjazd nad morze smile))
                                                  • august2 Re: słoneczko... 14.08.06, 20:48
                                                    Tak Kristo masz racje.. cieplo..
                                                    okolo 30 stopni..
                                                  • ania091951 Re: słoneczko... 14.08.06, 23:08
                                                    Cieplo 27 stopni sloneczko pieknie swieci bez wilgoci
                                                  • regine Re: szaro, buro.... 16.08.06, 09:17
                                                    Choć ciepło nawet. Słoneczko jeszcze nie może się przebić przez warstwę chmur.
                                                    Może po południu ....
                                                  • del.wa.57 Re: słoneczko... 16.08.06, 11:25
                                                    U mnie dzisaj tez słoneczko,po szarym poniedziałku i wtorku,jest bardzo
                                                    przyjemnie,cieplutkosmile)
                                                  • del.wa.57 Re: Smarkata pogoda:)))))) 18.08.06, 16:29
                                                    Od rana pada,mży i jest szaro-buro,ale ciepło,może będa grzybki rosły u nas nie
                                                    kupisz grzybka na straganie czy na ulicy,ONI siem na grzybach nie znająsmile))))))
                                                  • dankarol piękne gwiazdy:)))))) 18.08.06, 21:58
                                                    Ciepło miło, na wieczorny spacer w krótkich spodniach i bez rękawków, Stałam i podziwiałam gwiazdy. Wiatr przestał wiać.
                                                    A u mnie na placu całe stoły przeróżnych grzybów, a jaki zapach.
                                                  • krista57 Re: piękne gwiazdy:)))))) 18.08.06, 22:08
                                                    Przeszła burza z piorunami,popadalo i jest swietnie,czas na wyjscie z psem!
                                                    Temperatura 20.
                                                    Znajomi pokazali mi trzy kosze pelne prawdziwkow,ktore uzbierali
                                                    150 km dalej!
                                                  • krista57 Re: ulewa 20.08.06, 18:31
                                                    widziana z balkonu a wlasciwie burza z piorunami ,
                                                    nawet ktos musial pozostawic srodek transportu
                                                    img67.imageshack.us/img67/5272/p1000102ki2.jpg
                                                  • august2 Re: ulewa 20.08.06, 18:34
                                                    Fajne zdjecie...
                                                    ja musze poczekac do zimy zeby cos takiego zobaczyc
                                                  • regine Re: Po przepięknnym dniu.... 20.08.06, 19:47
                                                    Nadchodzi burza, już dziś 2 razy grzmiało, ale przeszło gdzieś bokiem.
                                                    A teraz naszykowało się już na dobre, więc i spać się będzie dobrze, oby tylko
                                                    nie waliły pioruny i nie błyskało. Strasznie się boje ...Ktoś pomyśli, taka
                                                    duża i stara..Ale boję się i juz...sad
                                                  • del.wa.57 Re: ulewa 20.08.06, 21:50
                                                    U mnie cały dzień pada z przerwami jest ciepło,ale nieprzyjemnie i też nieżle
                                                    grzmi w domu nie boję się grzmotów i błykawic na zewnątrz bardzo,staram sie w
                                                    taką pogodę nie wychodzić z domu.
                                                  • regine Re: Niebo jasne od błyskawic 20.08.06, 21:55
                                                    Momentami jak w dzień, robi się jasno od błyskawic, ale ustały grzmoty.
                                                    Śpię i tak z kołdrą na głowie i z zamkniętymi oczyma. Więc aby nie grzmiało ..
    • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 20.08.06, 22:54
      U nas cały dzień ładnie. Zachmurzyło się, pokropiło nawet, ale tak, że nie
      zdążyło się zmoknąć.
      • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 22.08.06, 14:47
        U mnie jeje juz trzeci dzień z kolei z przerwami,nie jest zimno,bardzo mnie to
        cieszy,napewno będą grzybki rosływink)))
        Wybieramy się w sobotę do lasu.
        • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 22.08.06, 15:25
          U nas zmienna, ale ładna. Trochę pogrzmiewało, ale bokiem przeszło. Teraz
          świeci słońce i jest laaatooo!
        • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.08.06, 11:20
          Pada i szaro, ale ja to lubię i jestem radosna. Szkoda tylko, że nie mogę
          natrafić na nieprzemakające buty.
          • jozefina33 Re: Co się dzieje z pogodą?......... 2…R 23.08.06, 15:19
            U mnie szaro i ponuro chociaż nie pada.Czuję nadciągającą jesień i smutno mi z
            tego powodu.
            • august2 Re: Co się dzieje z pogodą-Upal 23.08.06, 17:18
              ..dla tych co narzekaja ze buro i ponuro posylam
              moja pogode... juz z samego rana upalnie, w moim kanionie
              dojdzie dzis napewno do 40
              • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 13:02
                Raz pada, raz nie, ale zimno jest, tylko +18, do tego chłodny wiatr...
                Czyżby to już koniec lata ?
                Dziś patrzyłam na pobliskie pola, na gdzieniegdzie już pożółkłe liście na
                drzewach.
                Czyżby to już jesień...???
                • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 14:57
                  Auguscie,nie chcę Twoich upałów już wole mój deszcz,ale przestało padać i jest
                  dośc ciepło,zaczynam robić porządki na balkonie,większość kwiatów nadaje sie do
                  wyrzucenia po deszczach,muszę kupić takie jesienno zimowe co przetrwają do
                  wiosny,lubię jesieńsmile)
                  • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 15:40
                    W Częstochowie słonecznie i ciepło. Jak ja to lubię!!!
                    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 18:33
                      U mnie zaczeło znów padać,zaczynam miec pomału dosyc deszczyku,kurka wodnasmile))
                      • natla Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 19:37
                        Delwa, kląć to na właściwy wątek proszę wink))
                        Auguście, chyba chcesz w nas litość wzbudzić.....40 st?
                        Koszmar....biedaku....))))
                        A moje lato trwa. Deszcz, słońce, piękne chmury, ciepełko w sam raz,
                        18 st. ....no to jest to. smile
                        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 20:08
                          Kto tu klnie?? Atminko,ja niespotykanie spokojny człowiek jezdemsmile)))
                          Kurka wodna -lejesmile))
                          • august2 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 20:51
                            Del.wa ...jak chcesz to moge ci podeslac ciepla
                            mamy go w nadmiarze... dzis wprawdzie sie troche ochlodzilo
                            jest ok 35 stopni.. na zewnatrz grzeje a w pracy (skad pisze)
                            zakladam sweter.. gdyz za bardzo podkrecili klimatyzacje
                            • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 24.08.06, 22:33
                              Ochłodziło się,powiadasz Auguscie,tylko 35st!!!! dzięki serdeńko,ale wybiorę
                              już mój deszcz i wcale nie mamy zimno,tylko mnie już trochę nerwi ten
                              deszczyk,chcę iśc do lasu na grzybki.
                              Pozdrówka Auguscie i dzięki za dobre sercesmile))))))))
                              • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 25.08.06, 09:23
                                Powitał mnie dziś piękny dzień, cieplutki, słoneczny, bezwietrzny smile)
                                • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 25.08.06, 13:00
                                  A mnie pochnrny,ale ciepły i zanosi się znowu na deszcz może dosyć tej wodysmile)))
                                  • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 26.08.06, 09:51
                                    Lało chyba całą noc, bo jeszcze wszystko przemoknięte. Niebo nadal "ciężkie",
                                    od ciemnych chmur, chyba będzie padać. Ale jest bardzo ciepło, spokojnie bez
                                    wiatru.
                                    • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 26.08.06, 17:11
                                      Cieplutko i deszczowo,słońce wyjrzy zza chmur,mogło by już przestać padać,ale
                                      najważniejsze,że jest cieplutko.
                                      • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 26.08.06, 18:00
                                        Nie pada, choć się tak zapowiadało. Jest ciepło, słonecznie i bardzo spokojnie.
                                        Ale to już końcówka lata, już się kończy....A szkda...
                                        • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 27.08.06, 09:31
                                          Przepiękny dzień, słoneczko przygrzewa, niebo bezchmurne, spokojnie.
                                          Może to już ostatnie promyki letniego słońca...Trzeba "łapać" ile się da na
                                          jesienne szarugi....
                                          • natla Re: Co się dzieje z pogodą ? 27.08.06, 09:44
                                            Piękny, chłodny poranek, wspaniały dzień na góry.
                                            • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 28.08.06, 12:23
                                              Bardzo ponury poniedziałek. Niebo zasnute chmurami do tego zimny, północny
                                              wiatr. Siedzę w swetrze, skarpekach, jakl w zimowe dni. Idzie pani jesień....
                                              • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 28.08.06, 16:11
                                                Reniu choc do mnie u mnie ciepło w mieszkaniu a za oknem ponuro,szaro i leje
                                                deszcz i tak już drugi tydzień.
                                                • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 28.08.06, 16:39
                                                  Wstałam, przed chwilą, spałam, leżałam, bo źle się czułam. Ale za oknem pogoda
                                                  międzyczasie się poprawiła, troszkę słońca zagląda, ale wiatr jest nadal i to
                                                  bardzo chłodny.
                                                  Tylko +18, ale rano było chłodniej.
                                                  • kasia573 Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 09:16
                                                    U nas zimno, szaro=ciemno, pada. Ale czy wypada narzekać po tak pięęęęknym
                                                    leeecie?
                                                  • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 09:53
                                                    W Krakowie leje, 14 stopni. Nawet byłoby miło pospacerować w deszczu, tylko dlaczego futrzak warczy i nie chce wyjść z pod kanapy, przecież nie będę sama biegać po parku.
                                                  • regine Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 10:05
                                                    Leje od rana, zimno, na termometrze + 14. W nocy musiało być poniżej 10 stopni,
                                                    bo już mam ciepłe kaloryfery w domu, włączają się samoczynnie , gdy temperatura
                                                    spada poniżej 10 stpni. Wreszcie dziś nie jest mi zimno. Ale jesiennie, szaro i
                                                    buro za oknem sad
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ? 29.08.06, 11:12
                                                    A u mnie słoneczko wyszło zza chmur,ale pewnie nie na długo a wietrzysko
                                                    gwiżdże, kwiaty poprzewracane na balkonie,może wytrzyma parę godzin bez deszczu?