Dodaj do ulubionych

Niepotrzebne sprzęty w domu singla

28.06.07, 08:46
Swoją drogą ciekawe, czy już o tym dyskutowaliściesmile
U mnie na 1. miejscu jest zmywarka. Zawsze prędzej talerze i szklanki się
skończą niż ta szafka się zapełni. Sprzęt zupełnie zbędny.
Obserwuj wątek
    • altu Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 09:47
      wybijasz naczynia? jak są za bardzo brudne??
      i myć ci się nie chce??

tak jak druga szklanka?
      • 9b9 OT 28.06.07, 09:50
        Sprawę pierwszej szklanki już chyba wyjaśniliśmy dostatecznie?smile
        Myć mi się nie chce, bo jest zmywarka. Ale jest niepotrzebna, bo się zapełnia
        (i to też nie do końca) przez dwa tygodnie. Załapane?
        • yes22 Łoże 28.06.07, 09:57
          dwuosobowe, dwie poduszki niby niepotrzebne, aleee za to jak sie wyspac mozna smile
          • 9b9 Re: Łoże 28.06.07, 10:34
            Chodziło o sprzęty niepotrzebne. Typu drugi telewizorsmile
            Duuuuże łóżko jest niezbędne!!! smile)
            • yes22 Re: Łoże 28.06.07, 11:12
              oj czepiasz sie szczegółów wink
              • 9b9 Re: Łoże 28.06.07, 11:22
                Chodzi tylko o łóżkosmile))
                A to poważna sprawa.
                wink
                • yes22 Re: Łoże 28.06.07, 12:05
                  Aż o łóżko chciałeć powiedzieć haha wink
                  • 9b9 Re: Łoże 28.06.07, 13:11
                    Fakt. W kategorii "najważniejszy mebel w domu" z łóżkiem może konkurować
                    jedynie stolik pod komputer i fotel telewizyjny. I to też z małymi szansami
                    powodzenia.
                    • pomysl.po.wypiciu Re: Łoże 28.06.07, 13:16
                      co to jest fotel telewizyjny?
                      • zgryzliwa Re: Łoże 28.06.07, 13:19
                        łóżko (dla niektórych) wink
                      • 9b9 Re: Łoże 28.06.07, 13:21
                        A, to jeszcze dzisiaj nie piłeś? smile))))))))))
                        • pomysl.po.wypiciu Re: Łoże 28.06.07, 16:20
                          he?
                          • 9b9 Re: Łoże 28.06.07, 16:31
                            Się naprawdę nie domyślasz co to jest "fotel telewizyjny"?smile
                            • pomysl.po.wypiciu Re: Łoże 28.06.07, 16:53
                              kojarze taki fotel:
                              przed tv z wysuwanym podnuzkiem
          • iberka o nie:-) 09.07.07, 14:56
            duże, sypialniane łóżko a nie jakaś kanapa etc to podstawa....a ja mam na nim 5
            poduszek + 2 extra wink, bo lubię i wcale na nich nie śpię smile.
            Wszystko co mam jest niezbędne....czasami tylko myślę, że talerzy za dużo
            natomiast kubków nigdy...wręcz przeciwnie, często uzupełniam szafki czyms
            nowymsmile

Iza
    • color odpowiem poetycznie ;) 28.06.07, 10:19
      "Moje ręce są zbędne
      bez Twojego ciała,
      i oczy zbędne
      - wyschłe źródło-
      bez Twojego słońca
      Nie mogę śpiewać,
      choć śpiew ocala,
      mam wargi skamieniałe..."
      • kruszyna00 Re: odpowiem poetycznie ;) 28.06.07, 10:22
        twórczość własna czy zapożyczona? wink
        • zgryzliwa Re: odpowiem poetycznie ;) 28.06.07, 10:37
          hm... na początku i na końcu - w DWÓCH (sic!) miejscach wystąpił taki znaczek -
          PODWÓJNY (sic!) apostrof/przecinek, który wskazuje, że chodzi o DRUGĄ (sic!)
          możliwość...

kuźwa, wszystko do pary... ;P
          • kruszyna00 Re: odpowiem poetycznie ;) 28.06.07, 12:39
            niekoniecznie...
    • magdalaena1977 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 14:16
      9b9 napisał:
      > U mnie na 1. miejscu jest zmywarka. Zawsze prędzej talerze i szklanki się
      > skończą niż ta szafka się zapełni. Sprzęt zupełnie zbędny.
      Dla mnie sprzęt absolutnie niezbędny, bo jest proporcjonalnie więcej zmywania na
      jednego jedzącego niż w rodzinie.
      Zapełnia się co dwa dni , a czasami w jeden
    • glos_z_offu Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 16:07
      Okrągła szafeczka na alkohole. Bo nie umiem walić do lustra.
      Potrzebuję kompana smile
    • niemoge Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 16:55
      ja wyrzucilam:
      1. chlebak, bo na moją jedną bulkę w sobotę nie ma sensu
      2. ekspress do kawy, bo mi wyszlo - sobota i niedziela x 4 - 8 kaw w w
      miesiącu, pozostale w pracy
      3. stól do posilków, przecież i tak jem na lóżku
      4. wszelkie przekąski stoją w lodówce calymi miesiącami
      5. a alkohole to już szkoda gadać
      6. świeczki są zbędne .....
      • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 17:19
        Ja jem na papierowych talerzach i plastikowymi widelcami wiec nie potrzebuje
        zmywarki smile Jedynie gdy mnie ktos odwiedza to wyjmuje "prawdziwe" talerze i
        widelce smile
        Kanape wyrzucilem i zastapilem ja fotelem telewizyjnym smile
        Wymienilem mala lawe na wieksza bo mi miejsca brakowalo zeby tam klasc gazety,
        szklanki i przekaski smile
        Chlebak jest pusty od dluzszego czasu. A jak mam jakies pieczywo to klade na
        gore chlebaka zebym o nim nie zapomnial smile
        Lodowka jest pusta wiec jest zbedna i kuchenka tez jest zbedna. Wszystko i tak
        podgrzewam w mikrofalowce smile
        W lozku mam dwie poduszki ale i tak spie tylko na jednej smile
        Szafka na ciuch wielka a ja uzywam tylko 3 dolne szuflady smile Gorne szuflady
        byly uzywane przez moja byla polowe i jakos tak zostalo ze sie schylam jak chce
        cos wyjac smile
        Ktos wyzej powiedzial ze drugi telewizor jest zbedny. Nieprawda. Ja mam 2
        pokoje i 3 telewizory smile Nawet jak nie ogladam to i tak dwa musza byc wlaczone.
        Wtedy dom nie wydaje sie taki pusty.
        • mumuja Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 18:09
          smile ja to działam zupełnie odwrotnie:
          jem na świątecznych zastawach, co jakiś czas innych, gotuję w trzech garnkach i
          dwóch patelniach, zakupy robię raz, dwa razy w tygodniu, dużo warzyw, więc na
          jakiś czas lodówka się przydaje, lubię zmywać, mam 3 zapełnione szafy, śpię w
          dwuosobowym łożu na z kilkoma poduszkami, telewizor najfajniej ogląda się z
          kimś. Jedynym niepotrzebnym przedmiotem w domu wydaje mi się więc rower-
          tandem smile
        • 9b9 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 21:33
          O pokojach nic mi nie mów. Dwóch w ogóle nie używam.
          Natomiast telewizora w sypialni nie włączałem chyba ze dwa miesiące. Fotel telewizyjny (pomyśl - brawo! wreszcie!) sobie rozkładam i mogę spać jak ten królsmile
          Jest i trzeci tv - w kuchni z ekranem typu 10 cm. Ten to nawet za radio nie robismile
          Z rzeczy zbędnych mogę dodać: piekarnik, zamrażalnik i 3/4 lodówki, drugie łóżko, kanapę i dwa fotele, 7 krzeseł (jedno się przydaje), 90% szafy ubraniowej, wieszak w korytarzu, wiekszość szafek w kuchni i pewnie jeszcze kupa rzeczy. Aha. Wazon oczywiście. Chyba go oddamsmile
          • wenecka Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 21:40
            ale masz za to gdzie rozstawić stół do ping ponga.

i pytanie: czy mogę skorzystać z Twoich wolnych zasobów w szafie, skoro
            wykorzystujesz tylko 10%. u mnie wykorzystane jest niestety 110% szaf.

zastawnawiam sie i stweridzam, ze chyba nie mam niepotrzebnych rzeczy. mieszkam
            na 3 pietrze bez windy, wiec 10 razy zastawnawiams ie czy cos jest mi
            potrzebne, bo potem sama musze wtaszczac do siebie na góre graty.
            niepotrzebnych zatem brac nie lubie.
          • niemoge Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:40
            9b9 napisał:
            > Z rzeczy zbędnych mogę dodać: piekarnik, zamrażalnik i 3/4 lodówki, drugie
            łóżko, kanapę i dwa fotele, 7 krzeseł (jedno się przydaje), 90% szafy
            ubraniowej, wieszak w korytarzu, wiekszość szafek w kuchni i pewnie jeszcze
            kupa rzeczy. Aha

1 (jedna) kobieta spowoduje, że będziesz musial dokupić ze 2 szafy na ubrania,
            torebki i buty, na wszystkich krzeslach będą ubrania z porannego wybierania
            garderoby, pudelka z butami wchodzą też do piekarnika i zamrażalnika,
            haha na wieszaku w korytarzu wiszą torebki z ostatniej kolekcji ze 4, nie
            będzie miejsca na Twoje jedno skromniutkie paltko
            niczego się pozbywaj, Twój świat zawiruje
            w lodówce lakiery do paznokci
            jeszcze przeklniesz ten wątek wink
            • 9b9 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:52
              Ten cały majdan został własnie po 1 (jednej) kobiecie.
            • glos_z_offu Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:55
              I tego się obawiam, gdybym miała zamieszkać z kimś. Że jego rzeczy będą warczeć
              na moje. Których nota bene nie jest znowu aż tak dużo.
              • sotoska Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 20:48
                hihi,ja się juz tak przyzwyczailam do wszystkiego mw mieszkaniu, ze nie
                wyobrazam sobie zeby tu wpuścić jakieś "obce" rzeczy na stałe smile) w przypadku
                sparowania sie musialabym zmienic mieszkanie na nowe i na nowych zasadach
                zapelnione.smile)
    • sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 19:46
      zmywarka by mi się przydała, strasznie dużo talerzy używam i tych innych
      sprzętów kuchennych też
      ale nie wiem dlaczego z uporem maniaka smile kupuje zawsze po 2 jednakowe kubki i
      po co mi 2 powleczone poduszki, skoro śpię na jednej?
      a cała reszta się przydaje!
      • koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 19:53
        ehhe, przezorny zawsze ubezpieczonysmile)

jak to mowią: nie znasz dnia ani godzinywink A nuz niedlugo drugi kubek sie
        przyda..wink

sorrento_8 napisała:

>> ale nie wiem dlaczego z uporem maniaka smile kupuje zawsze po 2 jednakowe kubki
        i
        > po co mi 2 powleczone poduszki, skoro śpię na jednej?
        > a cała reszta się przydaje!
        • koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 19:54
          > jak to mowią: nie znasz dnia ani godzinywink A nuz niedlugo drugi kubek sie
          > przyda..wink
          >
          ..ze o poduszce juz nie wspomnewink)

> sorrento_8 napisała:
          >
          > >> ale nie wiem dlaczego z uporem maniaka smile kupuje zawsze po 2 jednako
          > we kubki
          > i
          > > po co mi 2 powleczone poduszki, skoro śpię na jednej?
          > > a cała reszta się przydaje!
          • sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:00
            gorzej jak mi się trafi wink wielbiciel szklanek i zdrowego spania bez poduszki
            • koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:03
              e tam, wtedy kupisz jemu szklanke, a druga poduszke dyskretnie wyrzucisz przez
              oknowink oj, sorrento, tez bym chciala miec takie dylematywink)

sorrento_8 napisała:

> gorzej jak mi się trafi wink wielbiciel szklanek i zdrowego spania bez poduszki
              • sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:15
                Ty to masz zdrowe podejście do moich dylematów wink,
                dawaj jeszcze jakąś radę tylko bez zaśmiecania okolic pod oknami ;P
                ekologicznie ma być!
                • koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:19
                  Mam!!!
                  Jak trafia Ci sie panowie dwaj,(niekoniecznie starsiwink, to wezmiesz sobie tego
                  co lubi spac na poduszce i pijac z kubeczka, a tego ktory pije ze szklanki i
                  spi bez poduszki podeslesz do mnie..wink)
                  Obejdzie sie i bez tluczenia szkla, i bez piór pod oknem..
                  Ekologicznie, prawda? wink))

sorrento_8 napisała:

> Ty to masz zdrowe podejście do moich dylematów wink,
                  > dawaj jeszcze jakąś radę tylko bez zaśmiecania okolic pod oknami ;P
                  > ekologicznie ma być!
                  >
                  • sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:28
                    umowa stoi smile, tym bardziej że ze mnie zdeklarowana monogamistka!
                    tylko przygotuje jeszcze ankietę dla potencjalnych kandydatów
                    kubkowo/szklankowo-poduszkową wink
                    koss.ania napisała:

> Mam!!!
                    > Jak trafia Ci sie panowie dwaj,(niekoniecznie starsiwink, to wezmiesz sobie
                    tego
                    > co lubi spac na poduszce i pijac z kubeczka, a tego ktory pije ze szklanki i
                    > spi bez poduszki podeslesz do mnie..wink)
                    > Obejdzie sie i bez tluczenia szkla, i bez piór pod oknem..
                    > Ekologicznie, prawda? wink))
                    >
                    > sorrento_8 napisała:
                    >
                    > > Ty to masz zdrowe podejście do moich dylematów wink,
                    > > dawaj jeszcze jakąś radę tylko bez zaśmiecania okolic pod oknami ;P
                    > > ekologicznie ma być!
                    > >
    • m_s_z Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:14
      Kwiaty w wazonie, wazon, porcelanowa filiżanka, podstawka pod filiżankę, mały
      talerzyk - zbędne przedmioty w domu singielki, która została właścicielką kota.
      Tzn. zbędne wg kota.
    • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 23:21
      1.zmywarka - fakt, w koncu przecietny singiel nie ma 3 porcelanowych zestawow
      obiadowych na 12 osob. a nawet jakby mial, to prawdziwej porcelany nie wsadza
      sie do zmywarki - to swietokradztwo i zenua!;PP

2.mikrofala - nie przesadzajmy, teraz piekarniki maja wiecej funkcji (i
      znacznie ciekawszych)wink)

z rzeczy niezbednych:
      1. duze lozko
      2. wanna
      3. 2 szafy;PP
      • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 00:20
        Jak bym nie mial mikrofali to wszystko posilki w domu jadl bym zimne lub
        mrozone smile
        • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 13:22
          nie przesadzaj - pizze z hut'a tez zimna dostarczaja?;PP
          • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 15:24
            Po pierwsze to juz nie moge sie patrzyc na pizze smile
            A po drugie to jak bym zjadl ja na drugi dzien? smile
            • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 16:31
              pizza na sniadanie?? - a nie lepiej jajeczniczke sobie zrobic, co? albo jakies
              fajne kanapeczki nastrugac?wink

ja niedawno zaglebilam sie we wstepnej lekturze instrukcji do mojego
              piekarnika. czego on nie robi! - cuda, panie i panowie, po prostu cuda!wink
              opiekanie all around, grill, tylko z gory, tylko z gory na maksa, z nawiewem,
              bez nawiewu, ze swiatelkiem.... jak jeszcze znajde funkcje samoczyszczenia to
              stwierdze, ze to najbardziej zaawansowy technologicznie sprzet w moim domu;PP
              • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 17:47
                Ja sniadan nie jadam. Nie mam na nie czasu. Wole sobie dluzej pospac niz
                wstawac i gotowac.
                Patelni nie uzywalem juz chyba ze 2-3 lata. Przeciez po gotowaniu trzeba ja
                umyc smile Jak przeczytasz w tym watku to ja jem prawie wszystko z papierowych
                talerzy smile
                Tez mam kuchenke ktora robi cuda. Tanczy, pierze, gotuje, tylko co z tego jak
                nie mam dla kogo gotowac sad
                • bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 01:57
                  a patrz ja uwielbiam myć patelnie... nikt tego nie rozumie, ja sama też nie, ale
                  co tam, każdy ma swoje małe kółka zainteresowań
                  a z rzeczy niepotrzebnych... kurcze chyba nie ma, ale dzielenie ich jest o wiele
                  fajniejsze niż samotne użytkowanie
                • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:28
                  nie no, prosze! tekst w stylu mam super-kuchenke ale nie uzywam bo nie mam dla
                  kogo gotowac sa srednio przekonujace!wink cos w stylu - lubie kino\basen ale sam\-
                  a nie pojde. zawsze mozna zaprosic towarzystwo mieszane na kulinarne male-co-
                  nieco i wykazac sie zdolnosciamiwink i tylko trzeba takie zdolnosci miecwink)

ps.o jedzeniu na tekturze czy plastiku w warunkach domowych sie nie wypowiadam,
                  bo wole nie mysle o przyczymach takiej desperacji;PP
                  • bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:46
                    alo, czy ja napisałam że nie używam??
                    mam niepotrzebne krzesło, bo wymieniłam sobie na nowe przy komputerze wink po co
                    mi drugie
                    • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:49
                      Bellisprimum, to o uzywaniu to bylo do Ileda - mea culpa, nie zaznaczylam
                      dokladniesad

co do krzesla - na podpalke pod grill! jesli drewnianewink
                      • bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:54
                        nie no spoko candy, nic się nie stało, to ja przepraszam
                        hmm w sumie drewniane, ale nie mam grillawinkhehehe chociaż można dokupić,
                        przynajmniej się krzesło nie zmarnujesmile
                        • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:56
                          wersja ekonomiczna - postawic na balkoniewink
                          • bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 23:36
                            balkon ma m na 2...
                            • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 16:13
                              zostaje kupic grilla - pierwszy pomysl najlepszywink
                              • bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 16:32
                                smile zawsze pierwszy pomysł najlepszy smile
                  • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 04:02
                    Wiesz, w kinie lub na basenie tez nie bylem jakies dwa lata smile (za wyjatkiem
                    jednego filmu w zeszlym roku).
                    A dla znajomych to nigdy niczego nie pieklem, gotowalem na kuchence ale nie w
                    kuchence tongue_out
                    • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 16:25
                      tja, wiem, ze zyjemy w dobie osiolka i torrentow ale co prawdziwe kino to kino
                      i zadna najwieksza plazma na scianie i system super-hiper-surround tego nie
                      zastapi;P
                      no, mozna jeszcze wzorem gwiazd X muzy wybudowac sobie prywatne kino i urzadzac
                      pokazy dla znajomychwink
                      • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 17:20
                        Nie zrozum mnie zle, ja tez lubie chodzic do kina. Tylko jak jest z kim! smile
                        Candycandy to kiedy moge zabrac Ciebie do kina? smile
                        • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 17:55
                          wole na filmwink
                          • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 02.07.07, 03:28
                            To w takim razie zapraszam Ciebie do kina na film smile
                            • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 03.07.07, 23:52
                              normalnie jak wash & go - 2 w 1wink
                              • lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 04.07.07, 16:07
                                Ale dalej nie wiem czy chcesz isc czy nie...
                                • candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 04.07.07, 21:08
                                  zagladasz na poczte?:
    • rosa_portogallo Piekny watek:D 29.06.07, 13:15
      Jako, ze temat mnie wciagnal - sprobuje odpowiedziec. Ciekawe...ale ja nie mam
      ZADNYCH niepotrzebnych sprzetow w domu:]

Wiec nie mam:
      1. Stolu - bo M jest male, a sama posilkow przy stole nie bede jadla; swoj stol
      oddalam kolezancesmile
      2. Kanapy - jw., skoro mam duze 2xlozko to spokojnie wystaczy do spania,
      siedzenia i polegiwania dla mnie i zwierzynywink
      3. Zmywarki - ale mnie by sie przydala. Nieprawdopodobne ile naczyn i garnkow
      zuzywam w ciagu dnia, nie mowiac o sztuccach:]

No wiec moze, jakby sie dobrze zastanowic - niepotrzebne sa moje stosy papierow
      i rozmaitych planow, dokumentow - ktore uzywam lub nie- zawodowo, czasem
      prywatnie. One faktycznie uprzykrzaja mi zycie - odkurzac toto trzeba, potykac
      sie na srodku pokoju itp.

A co posiadam?
      4. Szafa jest wypelniona w calosci, przydalaby sie drugasmile
      5. Polki na ksiazki, kosmetyki i rozne dupersznity wypelnione po brzegi
      6. Lodowka zwykle wypelniona w 1/2-3/4
      7. Chlebaka uzywam, nawet dosc czesto
      8. Kuchni takze, wraz z zabudowa
      9. Rower - ostatnio malo uzywany - zajmuje sporo miejsca, ale wciaz mam nadzieje
      wrocic do pedalowaniawink
      10. Fotel telewizyjny - niezbedny do gromadzenia ubran z zeszlego tygodnia,
      takze dla kota do spania
      11. Tv jak najbardziej na singlowe wieczory potrzebny, mysle nawet o wymianie na
      nowszy modelwink

Z waszych wypowiedzi wychodzi mi jasno, ze mezczyznom po prostu wiekszosc
      domowych dupereli w ogole nie jest potrzebnawink I gdyby nie kobiety...przemysl
      meblarski by sie nie rozwinal, a ja nie mialabym pracy przy projektachbig_grin Jak
      dobrze zatem ze czesc moich klientow to kobiety/malzenstwabig_grinDD
      • kalina_k Re: Piekny watek:D 30.06.07, 09:46
        Wątek ciekawy. Fascynuje mnie jak ci Panowie moga zmiescic sie w 3 szufladach i
        wypelnic tylko 10% szafy, nie narzekajac na braki ciuchow itp.

Ja po 3 latach zapełniłam moje m po sufit. Ze zbędnych sprzętów mam porcelanowy
        serwis do kawy, który mi wcisnęła znajoma Pani z pracy. Nie wyrzucam, bo to
        Ćmielów, ale ani razu nie użyłam go. Mam pełno innych kubków i filiżanek, które
        maniacko kupowałam. Czas przeszły, bo teraz się staram bardziej kontrolować ze
        względu na ograniczenia powierzchni sad((
        I jeszcze zbędna jest ława w pokoju. Przydaje mi sie tylko jak mam dużo gości i
        trzeba zapewnic miejsce na filiżanki, kubki i talerze etc. Nie wyrzucam,
        chociaz jej nie lubię (IKEA, brrrrrr)
        Ale właśnie przypomnialam sobie, ze mam sprzet naprawde zbedny - wyciskarka do
        owocow (do robienia sokow). Dostalam na wchodziny od znajomych (usilowalam im
        delikatnie dac do zrozumienia, ze nie jest to potrzebny mi sprzet), ale i tak
        mam. Raz nawet chcialam wykorzystac, ale gdzies zapodzialam instrukcje i jak
        popatrzylam ile bedzie do mycia, to wyciagnelam z lodowki karton z sokiem i tez
        bylo smacznie.
        • candycandy Re: wyciskarka itp. 30.06.07, 16:45
          Kalina, ja bym wziela do ciebie te wyciskarke, tyle ze mi miejsca na nia brak w
          kuchnicrying
          patrzac na siebie, stwierdzam, ze czlowiek dojrzewa do posiadanie pewnych
          sprzetow kuchennychwink ja kiedys mialam ekspres ale nie uzywalam - fajny ale typ
          nie trafiony; prezent to bylwink - wiec, zeby nie zajmowal miejsca, oddalam
          rodzicom, teraz stwierdzam, ze miejsce by sie znalazlo, o ile rodzaj bylby
          wlasciwy. niektore gadzety kuchenne sa naprawde fajne!wink moja kumpela
          zaprowadzila mnie kiedys do sklepu z takimi designerskim, gadzeciarskim
          sprzetem - znalazlam kilka kosmicznych (przynajmniej dla mnie) drobiazgow,
          nawet chcialam je wpisac na liste potencjalnych prezentow urodzinowych czy
          imieninowych badz nawet zakupic na miejscu ale na szczescie kolezanka wyrwala
          mi je z rak z tekstem: nie no, super, Candy, tylko czy ty bedziesz ich uzywac,
          czy beda tylko wisiec i stylowo wygladac? pisze: na szczescie, bo drobiazgi
          byly nie taniecrying ale trzymajac je w dloniach czulam sie prawie jak nastepczyni
          Jamie Olivera czy Pascala Brodnickiego;PPP
          • kalina_k Re: wyciskarka itp. 30.06.07, 23:23
            Pozostanie więc w przepastnej szafce, w pudle nie używana od 3 lat smile)) Chyba
            w końcu ją wyciągnę i wycisnę jakiegoś cytrusa na śniadanie.

Teraz jak na to patrzę, to ze mną coś jest nie w porządku. Mam pełno sprzętów,
            ubrań, filmów, płyt, których jeszcze ani razu nie użyłam. Ale są z gatunku tych
            potrzebnych. Wydaje mi się, ze wpadłam w jakąś manię kupowania. Może to taka
            wspólna cecha singli ???
        • lled Re: Piekny watek:D 01.07.07, 17:23
          kalina_k napisała:

> Wątek ciekawy. Fascynuje mnie jak ci Panowie moga zmiescic sie w 3 szufladach
          i
          >
          > wypelnic tylko 10% szafy, nie narzekajac na braki ciuchow itp.

A wiesz do czego sluzy fotel przed komputerem? Do skladowania ciuchow smile
          • bellisprimum Re: Piekny watek:D 01.07.07, 17:31
            no i fenomen 10% został wyjaśniony wink
            • kalina_k Re: Piekny watek:D 03.07.07, 20:00
              To musi to być bardzo pojemny fotel smile))) A telewizje ogladaja lezac na tej
              gorze ubran. Znaczy sie dbaja, zeby miec supermieciutko....
              • lled Re: Piekny watek:D 26.07.07, 23:28
                Fotel przed komputerem nie przed telewizorem smile A jak chce wejsc na komputer to
                przerzucam te gory ciuchow na lozko. A jak chce isc spac to przenosze je
                spowrotem na fotel smile
    • mariolka99 ZMYWARA JEST NIEZBĘDNA!!!! 01.07.07, 10:50
      Wczoraj kupiłam, raz że nienawidzę myc garów, dwa- strasznie mnie wkurzają
      komentarze:po co ci zmywara jak jestes sama... Po to żeby sobie życie
      uprzyjemnićsmile)))
      • pomysl.po.wypiciu Re: ZMYWARA JEST NIEZBĘDNA!!!! 03.07.07, 21:05
        mariolka99 napisała:
        > (...)po co ci zmywara jak jestes sama... Po to żeby sobie życie
        > uprzyjemnićsmile)))

ciekawe.. ciekawe...
    • cafe_girl Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 03.07.07, 19:44
      Tak się zastanawiam i zastanawiam.. i wychodzi mi że nie mam zbędnych sprzętów -
      dwie przeprowadzki w niedługim czasie, w tym jedna na trzecie piętro bez windy
      (Wenecka rozumiem Cię doskonale) i nic się nie uchowało.
      Z przyjemnością natomiast wezmę kilka z rzeczy które wymienialiście jako zbędne:
      ekspres do kawy (najchętniej ciśnieniowy)
      zmywarka
      szafki do kuchni
      wazon - poprzedni stłukłam i ostatnio kwiaty stacjonowały w kuflu smile
      • 9b9 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 07.07.07, 12:26
        Co to są kwiaty? Musi coś ważnego skoro nie sprofanowały kufla...
        • cafe_girl Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 07.07.07, 23:10
          9b9 napisał:

> Co to są kwiaty? Musi coś ważnego skoro nie sprofanowały kufla...

tongue_out smile
          • 9b9 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 08.07.07, 10:52
            No to się dowiedziałem tongue_out
            • cafe_girl Proszę bardzo 08.07.07, 20:06
              słownik jęz. polskiego
              kwiat (Wilga)
              I rz. mnż I, D. -u 1. ‘roślina ozdobna, często pachnąca; hodowana na roślinę
              ciętą i doniczkową’ 2. ‘część rośliny służąca do rozmnażania się, wydawania
              nasion i owoców’ 3. ‘motyw dekoracyjny wyobrażający kwiat’

lub smile

słownik gwary uczniowskiej
              kwiat (Europa)
              1. "samochód marki Fiat"; 2. "osoba, która odróżnia się od grupy, dziwak"

• 9b9 Re: Proszę bardzo 09.07.07, 11:01
                To wazon się komponuje z tym ciętym?
                • cafe_girl Re: Proszę bardzo 09.07.07, 16:10
                  9b9 napisał:

> To wazon się komponuje z tym ciętym?

No tak mi się do tej pory zdawało.. ale w miarę trwania tej "rozmowy" mam coraz
                  większe wątpliwości smile
                  Co to jest wazon?
                  • 9b9 Re: Proszę bardzo 09.07.07, 18:04
                    cafe_girl napisała:
                    > Co to jest wazon?

Och. Tego się nie da opisać. To trzeba zobaczyć! smile)))))))))))))))
                    • cafe_girl Re: Proszę bardzo 09.07.07, 19:30
                      Poproszę o zdjęcie smile
                      • 9b9 Re: Proszę bardzo 10.07.07, 10:55
                        Wazonu? Może być mms'em? smile
                        • cafe_girl Re: Proszę bardzo 10.07.07, 18:51
                          9b9 napisał:

> Wazonu? Może być mms'em? smile

Może smile
                          • 9b9 Re: Proszę bardzo 10.07.07, 22:41
                            Zaraz wysyłam. Chcę się tylko upewnić czy mam aktualny numer: 997 (na terenie całego kraju)? Tak?smile
                            • cafe_girl Re: Proszę bardzo 10.07.07, 23:14
                              Z komórki to lepiej 112 smile)
                              • 9b9 Re: Proszę bardzo 11.07.07, 10:25
                                To już się pogubiłem. Za dużo danych. Jeszcze raz, powoli: na jaki numer mam wysłać to zdjęcie?
                  • puzzle33 Re: Proszę bardzo 26.07.07, 15:13
                    cafe_girl napisała:

> Co to jest wazon?
                    słoik po ogórkach
    • inseg Łoże małżeńskie 07.07.07, 18:15
      Bo z jakiego względu niby potrzebne ?smile
      • wenecka Re: Łoże małżeńskie 07.07.07, 19:10
        nie zgodzę się. wielkie łoze jest potrzebne zawsze, niezależnie czy się śpi w
        nim samemu czy z kimś. jeśli samemu, to jest potrzebne dla komfortu spania.
      • sorrento_8 Re: Łoże małżeńskie 07.07.07, 19:54
        inseg napisała:

> Bo z jakiego względu niby potrzebne ?smile

żeby móc jednej nocy spać po prawej stronie, innej po lewej, w poprzek, na
        środku, tak sobie mysle, że po to jest potrzebne wink, choć sama sypiać ciągle po
        tej samej stronie smile
        • nikka777 Re: Łoże małżeńskie 09.07.07, 11:28
          ja kupiłam niedawno materac.... 160x200 - łóżka do niego jeszcze się nie
          dorobiłam smile
          zastanawiałam się jak będę spać, po której stronie, ile poduszek itp i wiecie
          co?
          śpię prawie idealnie na środku smile
        • puzzle33 Re: Łoże małżeńskie 26.07.07, 15:22
          sorrento_8 napisała:

> inseg napisała:
          >
          > > Bo z jakiego względu niby potrzebne ?smile
          >
          >
          > żeby móc jednej nocy spać po prawej stronie, innej po lewej, w poprzek,
          albo móc się miotać, ciskać, przewalać i skręcać w trakcie jednej nocy.
          Myślałam, że updobanie do dwóch poduszek tudzież jasieczków to moje prywatne
          zboczenie, a w tym wątku odkryłam, że to typowe dla singli. Mnie podusie
          inspirują podobnie jak szeerokie wyrko. Możne je rolować, strzepywać,
          ugniatać...
      • cafe_girl Łoże potrzebne 10.07.07, 23:15
        bo tam zaraz sie małżenskie musi nazywać ;P
        • aron95 Re: Łoże potrzebne 10.07.07, 23:23
          Bo jak sie przypadkiem coś przytrafi ? Bedzie to napewno porywające, burzliwe i
          turlające . Lepiej sobie guza nie nabić .
    • alo_ha Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 10.07.07, 12:17
      Ten wątek zburzył mi koncepcję... ja własnie mam dylemat czy kupic narożnik czy
      dwie kanapy 2 i 3 osobową i tak się teraz zastanawiam czy nie będą to pierwsze
      przedmioty w moim domu z serii niepotrzebne singlowi uncertain no dobra drugie
      pierwsze to większa część lodówki...........
      • mar_go7 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 10.07.07, 15:33
        Alo_ha proponuję kanapę i dwa duuuże fotele smile
        Bardzo przydatne gdy wpadają znajomi lub kiedy poprostu masz ochotę na takiej
        kanapie się pobyczyć. Ja takowe posiadam i jestem bardzo zadowolona. Dodatkowo
        kanapa służy przenocowaniu w razie potrzeby znajomych którzy wyjść nie mogą,
        nie chcą, nie czują takiej potrzeby.
    • margie Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 11.07.07, 13:57
      kuchnia. In general. Dla siebie samej nie chce mi sie nic robic. Jedyny
      pozytek: w koncu schudlamsmile W lodowce woda i zarcie dla psa. Za to kuchnie mam
      pieknasmile)
    • 9b9 Są również sprzęty niezbędne 26.07.07, 09:00
      Pyralgina i ciepła herbata.
      A potem można do fabryki. Uff.
      • tapatik Re: Są również sprzęty niezbędne 27.07.07, 09:23
        Ja słyszałem, że na przeziębienie najlepsze są okłady z młodej piersi kobiecej.
    • tapatik Telewizor 26.07.07, 11:48
      Z drugiej strony zależy jak patrzymy na definicję singla. Mnie to pudło nie jest
      potrzebne, bo myślę, że to pożeracz czasu (a ja i tak mam go za mało).
      Z drugiej strony, jeśli ktoś nie ma zajęć.... to tym bardziej nie powinien
      siadać przed telewizorem tylko wyjść z domu i poszukac sobie czegoś. smile))
      • puzzle33 Re: Telewizor 26.07.07, 15:25
        tapatik napisał:

> Mnie to pudło nie jes
        > t
        > potrzebne, bo myślę, że to pożeracz czasu (a ja i tak mam go za mało).
        To uznany środek nasenny.

• nikka777 Re: Telewizor 26.07.07, 23:59
          przepraszam bardzo, mnie telewizor jest potrzebny gdyż oglądam tvn24 jak nie
          mogę zasnąć oraz jak się budzę w nocy smile
          • tapatik Re: Telewizor 27.07.07, 08:30
            nikka777 napisała:

> przepraszam bardzo, mnie telewizor jest potrzebny gdyż oglądam tvn24 jak nie
            > mogę zasnąć oraz jak się budzę w nocy smile

Chłopa wam trzeba, a nie telewizora.
            Nie możecie spać boście dawno chłopa nie miały smile))
            • niemoge Re: Telewizor 27.07.07, 09:50
              tapatik napisał:
              > Chłopa wam trzeba, a nie telewizora.
              > Nie możecie spać boście dawno chłopa nie miały smile))

cudowna recepta panie doktorze, że też ja na to nie wpadlam
              gdzie przeslać honorarium?
            • organza7 Re: Telewizor 12.07.13, 12:10
              Co prawda to prawdabig_grin Z klasykiem trudno dyskutować... Ale o dobry telewizor teraz łatwiej niż o chłopatongue_out Zauważ, że pominęłam nawet przymiotnikwink
              • goplaneczka Re: Telewizor 15.10.13, 15:45
                mhh, ja stawiam na led, moim zdaniem sa najtrwalsze... tu jest fajny tekst, jaki telewizor dla kogo: www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-telewizor-led-lcd-a-moze-plazmowy/300/
                wink a o telewizor faktycznie prosciej niz o faceta
                • wajego Re: Telewizor 23.10.13, 11:34
                  A po co komu dzisiaj telewizor?
                  • emzecik Re: Telewizor 26.11.13, 22:06
                    żeby przez DLNA z tabletu film na dużym ekranie obejrzeć.
                    a niektórzy jako ołtarzyk traktują
    • wajego Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 11.07.13, 13:01
      Co to ja chciałem napisać.....
      wink
      • sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 11.07.13, 17:49
        smile
        Ja mogłabym napisać, że 6 lat temu chciałam zmywarkę.
        I dalej chce smile i może potrzebuje jeszcze odrobinę czasu wink.

• anirat Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 13.07.13, 20:30
          Ja mam taka singeilska, na 1 osobe i jest super smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka