9b9 28.06.07, 08:46 Swoją drogą ciekawe, czy już o tym dyskutowaliście U mnie na 1. miejscu jest zmywarka. Zawsze prędzej talerze i szklanki się skończą niż ta szafka się zapełni. Sprzęt zupełnie zbędny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 09:47 wybijasz naczynia? jak są za bardzo brudne?? i myć ci się nie chce?? tak jak druga szklanka? Odpowiedz Link
9b9 OT 28.06.07, 09:50 Sprawę pierwszej szklanki już chyba wyjaśniliśmy dostatecznie? Myć mi się nie chce, bo jest zmywarka. Ale jest niepotrzebna, bo się zapełnia (i to też nie do końca) przez dwa tygodnie. Załapane? Odpowiedz Link
yes22 Łoże 28.06.07, 09:57 dwuosobowe, dwie poduszki niby niepotrzebne, aleee za to jak sie wyspac mozna Odpowiedz Link
9b9 Re: Łoże 28.06.07, 10:34 Chodziło o sprzęty niepotrzebne. Typu drugi telewizor Duuuuże łóżko jest niezbędne!!! ) Odpowiedz Link
9b9 Re: Łoże 28.06.07, 13:11 Fakt. W kategorii "najważniejszy mebel w domu" z łóżkiem może konkurować jedynie stolik pod komputer i fotel telewizyjny. I to też z małymi szansami powodzenia. Odpowiedz Link
9b9 Re: Łoże 28.06.07, 16:31 Się naprawdę nie domyślasz co to jest "fotel telewizyjny"? Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Łoże 28.06.07, 16:53 kojarze taki fotel: przed tv z wysuwanym podnuzkiem Odpowiedz Link
iberka o nie:-) 09.07.07, 14:56 duże, sypialniane łóżko a nie jakaś kanapa etc to podstawa....a ja mam na nim 5 poduszek + 2 extra , bo lubię i wcale na nich nie śpię . Wszystko co mam jest niezbędne....czasami tylko myślę, że talerzy za dużo natomiast kubków nigdy...wręcz przeciwnie, często uzupełniam szafki czyms nowym Iza Odpowiedz Link
color odpowiem poetycznie ;) 28.06.07, 10:19 "Moje ręce są zbędne bez Twojego ciała, i oczy zbędne - wyschłe źródło- bez Twojego słońca Nie mogę śpiewać, choć śpiew ocala, mam wargi skamieniałe..." Odpowiedz Link
kruszyna00 Re: odpowiem poetycznie ;) 28.06.07, 10:22 twórczość własna czy zapożyczona? Odpowiedz Link
zgryzliwa Re: odpowiem poetycznie ;) 28.06.07, 10:37 hm... na początku i na końcu - w DWÓCH (sic!) miejscach wystąpił taki znaczek - PODWÓJNY (sic!) apostrof/przecinek, który wskazuje, że chodzi o DRUGĄ (sic!) możliwość... kuźwa, wszystko do pary... ;P Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 14:16 9b9 napisał: > U mnie na 1. miejscu jest zmywarka. Zawsze prędzej talerze i szklanki się > skończą niż ta szafka się zapełni. Sprzęt zupełnie zbędny. Dla mnie sprzęt absolutnie niezbędny, bo jest proporcjonalnie więcej zmywania na jednego jedzącego niż w rodzinie. Zapełnia się co dwa dni , a czasami w jeden Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 16:07 Okrągła szafeczka na alkohole. Bo nie umiem walić do lustra. Potrzebuję kompana Odpowiedz Link
niemoge Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 16:55 ja wyrzucilam: 1. chlebak, bo na moją jedną bulkę w sobotę nie ma sensu 2. ekspress do kawy, bo mi wyszlo - sobota i niedziela x 4 - 8 kaw w w miesiącu, pozostale w pracy 3. stól do posilków, przecież i tak jem na lóżku 4. wszelkie przekąski stoją w lodówce calymi miesiącami 5. a alkohole to już szkoda gadać 6. świeczki są zbędne ..... Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 17:19 Ja jem na papierowych talerzach i plastikowymi widelcami wiec nie potrzebuje zmywarki Jedynie gdy mnie ktos odwiedza to wyjmuje "prawdziwe" talerze i widelce Kanape wyrzucilem i zastapilem ja fotelem telewizyjnym Wymienilem mala lawe na wieksza bo mi miejsca brakowalo zeby tam klasc gazety, szklanki i przekaski Chlebak jest pusty od dluzszego czasu. A jak mam jakies pieczywo to klade na gore chlebaka zebym o nim nie zapomnial Lodowka jest pusta wiec jest zbedna i kuchenka tez jest zbedna. Wszystko i tak podgrzewam w mikrofalowce W lozku mam dwie poduszki ale i tak spie tylko na jednej Szafka na ciuch wielka a ja uzywam tylko 3 dolne szuflady Gorne szuflady byly uzywane przez moja byla polowe i jakos tak zostalo ze sie schylam jak chce cos wyjac Ktos wyzej powiedzial ze drugi telewizor jest zbedny. Nieprawda. Ja mam 2 pokoje i 3 telewizory Nawet jak nie ogladam to i tak dwa musza byc wlaczone. Wtedy dom nie wydaje sie taki pusty. Odpowiedz Link
mumuja Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 18:09 ja to działam zupełnie odwrotnie: jem na świątecznych zastawach, co jakiś czas innych, gotuję w trzech garnkach i dwóch patelniach, zakupy robię raz, dwa razy w tygodniu, dużo warzyw, więc na jakiś czas lodówka się przydaje, lubię zmywać, mam 3 zapełnione szafy, śpię w dwuosobowym łożu na z kilkoma poduszkami, telewizor najfajniej ogląda się z kimś. Jedynym niepotrzebnym przedmiotem w domu wydaje mi się więc rower- tandem Odpowiedz Link
9b9 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 21:33 O pokojach nic mi nie mów. Dwóch w ogóle nie używam. Natomiast telewizora w sypialni nie włączałem chyba ze dwa miesiące. Fotel telewizyjny (pomyśl - brawo! wreszcie!) sobie rozkładam i mogę spać jak ten król Jest i trzeci tv - w kuchni z ekranem typu 10 cm. Ten to nawet za radio nie robi Z rzeczy zbędnych mogę dodać: piekarnik, zamrażalnik i 3/4 lodówki, drugie łóżko, kanapę i dwa fotele, 7 krzeseł (jedno się przydaje), 90% szafy ubraniowej, wieszak w korytarzu, wiekszość szafek w kuchni i pewnie jeszcze kupa rzeczy. Aha. Wazon oczywiście. Chyba go oddam Odpowiedz Link
wenecka Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 21:40 ale masz za to gdzie rozstawić stół do ping ponga. i pytanie: czy mogę skorzystać z Twoich wolnych zasobów w szafie, skoro wykorzystujesz tylko 10%. u mnie wykorzystane jest niestety 110% szaf. zastawnawiam sie i stweridzam, ze chyba nie mam niepotrzebnych rzeczy. mieszkam na 3 pietrze bez windy, wiec 10 razy zastawnawiams ie czy cos jest mi potrzebne, bo potem sama musze wtaszczac do siebie na góre graty. niepotrzebnych zatem brac nie lubie. Odpowiedz Link
niemoge Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:40 9b9 napisał: > Z rzeczy zbędnych mogę dodać: piekarnik, zamrażalnik i 3/4 lodówki, drugie łóżko, kanapę i dwa fotele, 7 krzeseł (jedno się przydaje), 90% szafy ubraniowej, wieszak w korytarzu, wiekszość szafek w kuchni i pewnie jeszcze kupa rzeczy. Aha 1 (jedna) kobieta spowoduje, że będziesz musial dokupić ze 2 szafy na ubrania, torebki i buty, na wszystkich krzeslach będą ubrania z porannego wybierania garderoby, pudelka z butami wchodzą też do piekarnika i zamrażalnika, haha na wieszaku w korytarzu wiszą torebki z ostatniej kolekcji ze 4, nie będzie miejsca na Twoje jedno skromniutkie paltko niczego się pozbywaj, Twój świat zawiruje w lodówce lakiery do paznokci jeszcze przeklniesz ten wątek Odpowiedz Link
9b9 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:52 Ten cały majdan został własnie po 1 (jednej) kobiecie. Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:55 I tego się obawiam, gdybym miała zamieszkać z kimś. Że jego rzeczy będą warczeć na moje. Których nota bene nie jest znowu aż tak dużo. Odpowiedz Link
sotoska Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 20:48 hihi,ja się juz tak przyzwyczailam do wszystkiego mw mieszkaniu, ze nie wyobrazam sobie zeby tu wpuścić jakieś "obce" rzeczy na stałe ) w przypadku sparowania sie musialabym zmienic mieszkanie na nowe i na nowych zasadach zapelnione.) Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 19:46 zmywarka by mi się przydała, strasznie dużo talerzy używam i tych innych sprzętów kuchennych też ale nie wiem dlaczego z uporem maniaka kupuje zawsze po 2 jednakowe kubki i po co mi 2 powleczone poduszki, skoro śpię na jednej? a cała reszta się przydaje! Odpowiedz Link
koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 19:53 ehhe, przezorny zawsze ubezpieczony) jak to mowią: nie znasz dnia ani godziny A nuz niedlugo drugi kubek sie przyda.. sorrento_8 napisała: >> ale nie wiem dlaczego z uporem maniaka kupuje zawsze po 2 jednakowe kubki i > po co mi 2 powleczone poduszki, skoro śpię na jednej? > a cała reszta się przydaje! Odpowiedz Link
koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 19:54 > jak to mowią: nie znasz dnia ani godziny A nuz niedlugo drugi kubek sie > przyda.. > ..ze o poduszce juz nie wspomne) > sorrento_8 napisała: > > >> ale nie wiem dlaczego z uporem maniaka kupuje zawsze po 2 jednako > we kubki > i > > po co mi 2 powleczone poduszki, skoro śpię na jednej? > > a cała reszta się przydaje! Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:00 gorzej jak mi się trafi wielbiciel szklanek i zdrowego spania bez poduszki Odpowiedz Link
koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:03 e tam, wtedy kupisz jemu szklanke, a druga poduszke dyskretnie wyrzucisz przez okno oj, sorrento, tez bym chciala miec takie dylematy) sorrento_8 napisała: > gorzej jak mi się trafi wielbiciel szklanek i zdrowego spania bez poduszki Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:15 Ty to masz zdrowe podejście do moich dylematów , dawaj jeszcze jakąś radę tylko bez zaśmiecania okolic pod oknami ;P ekologicznie ma być! Odpowiedz Link
koss.ania Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:19 Mam!!! Jak trafia Ci sie panowie dwaj,(niekoniecznie starsi, to wezmiesz sobie tego co lubi spac na poduszce i pijac z kubeczka, a tego ktory pije ze szklanki i spi bez poduszki podeslesz do mnie..) Obejdzie sie i bez tluczenia szkla, i bez piór pod oknem.. Ekologicznie, prawda? )) sorrento_8 napisała: > Ty to masz zdrowe podejście do moich dylematów , > dawaj jeszcze jakąś radę tylko bez zaśmiecania okolic pod oknami ;P > ekologicznie ma być! > Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 20:28 umowa stoi , tym bardziej że ze mnie zdeklarowana monogamistka! tylko przygotuje jeszcze ankietę dla potencjalnych kandydatów kubkowo/szklankowo-poduszkową koss.ania napisała: > Mam!!! > Jak trafia Ci sie panowie dwaj,(niekoniecznie starsi, to wezmiesz sobie tego > co lubi spac na poduszce i pijac z kubeczka, a tego ktory pije ze szklanki i > spi bez poduszki podeslesz do mnie..) > Obejdzie sie i bez tluczenia szkla, i bez piór pod oknem.. > Ekologicznie, prawda? )) > > sorrento_8 napisała: > > > Ty to masz zdrowe podejście do moich dylematów , > > dawaj jeszcze jakąś radę tylko bez zaśmiecania okolic pod oknami ;P > > ekologicznie ma być! > > Odpowiedz Link
m_s_z Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 22:14 Kwiaty w wazonie, wazon, porcelanowa filiżanka, podstawka pod filiżankę, mały talerzyk - zbędne przedmioty w domu singielki, która została właścicielką kota. Tzn. zbędne wg kota. Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 28.06.07, 23:21 1.zmywarka - fakt, w koncu przecietny singiel nie ma 3 porcelanowych zestawow obiadowych na 12 osob. a nawet jakby mial, to prawdziwej porcelany nie wsadza sie do zmywarki - to swietokradztwo i zenua!;PP 2.mikrofala - nie przesadzajmy, teraz piekarniki maja wiecej funkcji (i znacznie ciekawszych)) z rzeczy niezbednych: 1. duze lozko 2. wanna 3. 2 szafy;PP Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 00:20 Jak bym nie mial mikrofali to wszystko posilki w domu jadl bym zimne lub mrozone Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 13:22 nie przesadzaj - pizze z hut'a tez zimna dostarczaja?;PP Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 15:24 Po pierwsze to juz nie moge sie patrzyc na pizze A po drugie to jak bym zjadl ja na drugi dzien? Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 16:31 pizza na sniadanie?? - a nie lepiej jajeczniczke sobie zrobic, co? albo jakies fajne kanapeczki nastrugac? ja niedawno zaglebilam sie we wstepnej lekturze instrukcji do mojego piekarnika. czego on nie robi! - cuda, panie i panowie, po prostu cuda! opiekanie all around, grill, tylko z gory, tylko z gory na maksa, z nawiewem, bez nawiewu, ze swiatelkiem.... jak jeszcze znajde funkcje samoczyszczenia to stwierdze, ze to najbardziej zaawansowy technologicznie sprzet w moim domu;PP Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 29.06.07, 17:47 Ja sniadan nie jadam. Nie mam na nie czasu. Wole sobie dluzej pospac niz wstawac i gotowac. Patelni nie uzywalem juz chyba ze 2-3 lata. Przeciez po gotowaniu trzeba ja umyc Jak przeczytasz w tym watku to ja jem prawie wszystko z papierowych talerzy Tez mam kuchenke ktora robi cuda. Tanczy, pierze, gotuje, tylko co z tego jak nie mam dla kogo gotowac Odpowiedz Link
bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 01:57 a patrz ja uwielbiam myć patelnie... nikt tego nie rozumie, ja sama też nie, ale co tam, każdy ma swoje małe kółka zainteresowań a z rzeczy niepotrzebnych... kurcze chyba nie ma, ale dzielenie ich jest o wiele fajniejsze niż samotne użytkowanie Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:28 nie no, prosze! tekst w stylu mam super-kuchenke ale nie uzywam bo nie mam dla kogo gotowac sa srednio przekonujace! cos w stylu - lubie kino\basen ale sam\- a nie pojde. zawsze mozna zaprosic towarzystwo mieszane na kulinarne male-co- nieco i wykazac sie zdolnosciami i tylko trzeba takie zdolnosci miec) ps.o jedzeniu na tekturze czy plastiku w warunkach domowych sie nie wypowiadam, bo wole nie mysle o przyczymach takiej desperacji;PP Odpowiedz Link
bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:46 alo, czy ja napisałam że nie używam?? mam niepotrzebne krzesło, bo wymieniłam sobie na nowe przy komputerze po co mi drugie Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:49 Bellisprimum, to o uzywaniu to bylo do Ileda - mea culpa, nie zaznaczylam dokladnie co do krzesla - na podpalke pod grill! jesli drewniane Odpowiedz Link
bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:54 nie no spoko candy, nic się nie stało, to ja przepraszam hmm w sumie drewniane, ale nie mam grillahehehe chociaż można dokupić, przynajmniej się krzesło nie zmarnuje Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 16:56 wersja ekonomiczna - postawic na balkonie Odpowiedz Link
bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 30.06.07, 23:36 balkon ma m na 2... Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 16:13 zostaje kupic grilla - pierwszy pomysl najlepszy Odpowiedz Link
bellisprimum Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 16:32 zawsze pierwszy pomysł najlepszy Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 04:02 Wiesz, w kinie lub na basenie tez nie bylem jakies dwa lata (za wyjatkiem jednego filmu w zeszlym roku). A dla znajomych to nigdy niczego nie pieklem, gotowalem na kuchence ale nie w kuchence Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 16:25 tja, wiem, ze zyjemy w dobie osiolka i torrentow ale co prawdziwe kino to kino i zadna najwieksza plazma na scianie i system super-hiper-surround tego nie zastapi;P no, mozna jeszcze wzorem gwiazd X muzy wybudowac sobie prywatne kino i urzadzac pokazy dla znajomych Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 01.07.07, 17:20 Nie zrozum mnie zle, ja tez lubie chodzic do kina. Tylko jak jest z kim! Candycandy to kiedy moge zabrac Ciebie do kina? Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 02.07.07, 03:28 To w takim razie zapraszam Ciebie do kina na film Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 03.07.07, 23:52 normalnie jak wash & go - 2 w 1 Odpowiedz Link
lled Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 04.07.07, 16:07 Ale dalej nie wiem czy chcesz isc czy nie... Odpowiedz Link
candycandy Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 04.07.07, 21:08 zagladasz na poczte?: Odpowiedz Link
rosa_portogallo Piekny watek:D 29.06.07, 13:15 Jako, ze temat mnie wciagnal - sprobuje odpowiedziec. Ciekawe...ale ja nie mam ZADNYCH niepotrzebnych sprzetow w domu:] Wiec nie mam: 1. Stolu - bo M jest male, a sama posilkow przy stole nie bede jadla; swoj stol oddalam kolezance 2. Kanapy - jw., skoro mam duze 2xlozko to spokojnie wystaczy do spania, siedzenia i polegiwania dla mnie i zwierzyny 3. Zmywarki - ale mnie by sie przydala. Nieprawdopodobne ile naczyn i garnkow zuzywam w ciagu dnia, nie mowiac o sztuccach:] No wiec moze, jakby sie dobrze zastanowic - niepotrzebne sa moje stosy papierow i rozmaitych planow, dokumentow - ktore uzywam lub nie- zawodowo, czasem prywatnie. One faktycznie uprzykrzaja mi zycie - odkurzac toto trzeba, potykac sie na srodku pokoju itp. A co posiadam? 4. Szafa jest wypelniona w calosci, przydalaby sie druga 5. Polki na ksiazki, kosmetyki i rozne dupersznity wypelnione po brzegi 6. Lodowka zwykle wypelniona w 1/2-3/4 7. Chlebaka uzywam, nawet dosc czesto 8. Kuchni takze, wraz z zabudowa 9. Rower - ostatnio malo uzywany - zajmuje sporo miejsca, ale wciaz mam nadzieje wrocic do pedalowania 10. Fotel telewizyjny - niezbedny do gromadzenia ubran z zeszlego tygodnia, takze dla kota do spania 11. Tv jak najbardziej na singlowe wieczory potrzebny, mysle nawet o wymianie na nowszy model Z waszych wypowiedzi wychodzi mi jasno, ze mezczyznom po prostu wiekszosc domowych dupereli w ogole nie jest potrzebna I gdyby nie kobiety...przemysl meblarski by sie nie rozwinal, a ja nie mialabym pracy przy projektach Jak dobrze zatem ze czesc moich klientow to kobiety/malzenstwaDD Odpowiedz Link
kalina_k Re: Piekny watek:D 30.06.07, 09:46 Wątek ciekawy. Fascynuje mnie jak ci Panowie moga zmiescic sie w 3 szufladach i wypelnic tylko 10% szafy, nie narzekajac na braki ciuchow itp. Ja po 3 latach zapełniłam moje m po sufit. Ze zbędnych sprzętów mam porcelanowy serwis do kawy, który mi wcisnęła znajoma Pani z pracy. Nie wyrzucam, bo to Ćmielów, ale ani razu nie użyłam go. Mam pełno innych kubków i filiżanek, które maniacko kupowałam. Czas przeszły, bo teraz się staram bardziej kontrolować ze względu na ograniczenia powierzchni (( I jeszcze zbędna jest ława w pokoju. Przydaje mi sie tylko jak mam dużo gości i trzeba zapewnic miejsce na filiżanki, kubki i talerze etc. Nie wyrzucam, chociaz jej nie lubię (IKEA, brrrrrr) Ale właśnie przypomnialam sobie, ze mam sprzet naprawde zbedny - wyciskarka do owocow (do robienia sokow). Dostalam na wchodziny od znajomych (usilowalam im delikatnie dac do zrozumienia, ze nie jest to potrzebny mi sprzet), ale i tak mam. Raz nawet chcialam wykorzystac, ale gdzies zapodzialam instrukcje i jak popatrzylam ile bedzie do mycia, to wyciagnelam z lodowki karton z sokiem i tez bylo smacznie. Odpowiedz Link
candycandy Re: wyciskarka itp. 30.06.07, 16:45 Kalina, ja bym wziela do ciebie te wyciskarke, tyle ze mi miejsca na nia brak w kuchni patrzac na siebie, stwierdzam, ze czlowiek dojrzewa do posiadanie pewnych sprzetow kuchennych ja kiedys mialam ekspres ale nie uzywalam - fajny ale typ nie trafiony; prezent to byl - wiec, zeby nie zajmowal miejsca, oddalam rodzicom, teraz stwierdzam, ze miejsce by sie znalazlo, o ile rodzaj bylby wlasciwy. niektore gadzety kuchenne sa naprawde fajne! moja kumpela zaprowadzila mnie kiedys do sklepu z takimi designerskim, gadzeciarskim sprzetem - znalazlam kilka kosmicznych (przynajmniej dla mnie) drobiazgow, nawet chcialam je wpisac na liste potencjalnych prezentow urodzinowych czy imieninowych badz nawet zakupic na miejscu ale na szczescie kolezanka wyrwala mi je z rak z tekstem: nie no, super, Candy, tylko czy ty bedziesz ich uzywac, czy beda tylko wisiec i stylowo wygladac? pisze: na szczescie, bo drobiazgi byly nie tanie ale trzymajac je w dloniach czulam sie prawie jak nastepczyni Jamie Olivera czy Pascala Brodnickiego;PPP Odpowiedz Link
kalina_k Re: wyciskarka itp. 30.06.07, 23:23 Pozostanie więc w przepastnej szafce, w pudle nie używana od 3 lat )) Chyba w końcu ją wyciągnę i wycisnę jakiegoś cytrusa na śniadanie. Teraz jak na to patrzę, to ze mną coś jest nie w porządku. Mam pełno sprzętów, ubrań, filmów, płyt, których jeszcze ani razu nie użyłam. Ale są z gatunku tych potrzebnych. Wydaje mi się, ze wpadłam w jakąś manię kupowania. Może to taka wspólna cecha singli ??? Odpowiedz Link
lled Re: Piekny watek:D 01.07.07, 17:23 kalina_k napisała: > Wątek ciekawy. Fascynuje mnie jak ci Panowie moga zmiescic sie w 3 szufladach i > > wypelnic tylko 10% szafy, nie narzekajac na braki ciuchow itp. A wiesz do czego sluzy fotel przed komputerem? Do skladowania ciuchow Odpowiedz Link
kalina_k Re: Piekny watek:D 03.07.07, 20:00 To musi to być bardzo pojemny fotel ))) A telewizje ogladaja lezac na tej gorze ubran. Znaczy sie dbaja, zeby miec supermieciutko.... Odpowiedz Link
lled Re: Piekny watek:D 26.07.07, 23:28 Fotel przed komputerem nie przed telewizorem A jak chce wejsc na komputer to przerzucam te gory ciuchow na lozko. A jak chce isc spac to przenosze je spowrotem na fotel Odpowiedz Link
mariolka99 ZMYWARA JEST NIEZBĘDNA!!!! 01.07.07, 10:50 Wczoraj kupiłam, raz że nienawidzę myc garów, dwa- strasznie mnie wkurzają komentarze:po co ci zmywara jak jestes sama... Po to żeby sobie życie uprzyjemnić))) Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: ZMYWARA JEST NIEZBĘDNA!!!! 03.07.07, 21:05 mariolka99 napisała: > (...)po co ci zmywara jak jestes sama... Po to żeby sobie życie > uprzyjemnić))) ciekawe.. ciekawe... Odpowiedz Link
cafe_girl Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 03.07.07, 19:44 Tak się zastanawiam i zastanawiam.. i wychodzi mi że nie mam zbędnych sprzętów - dwie przeprowadzki w niedługim czasie, w tym jedna na trzecie piętro bez windy (Wenecka rozumiem Cię doskonale) i nic się nie uchowało. Z przyjemnością natomiast wezmę kilka z rzeczy które wymienialiście jako zbędne: ekspres do kawy (najchętniej ciśnieniowy) zmywarka szafki do kuchni wazon - poprzedni stłukłam i ostatnio kwiaty stacjonowały w kuflu Odpowiedz Link
9b9 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 07.07.07, 12:26 Co to są kwiaty? Musi coś ważnego skoro nie sprofanowały kufla... Odpowiedz Link
cafe_girl Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 07.07.07, 23:10 9b9 napisał: > Co to są kwiaty? Musi coś ważnego skoro nie sprofanowały kufla... Odpowiedz Link
cafe_girl Proszę bardzo 08.07.07, 20:06 słownik jęz. polskiego kwiat (Wilga) I rz. mnż I, D. -u 1. ‘roślina ozdobna, często pachnąca; hodowana na roślinę ciętą i doniczkową’ 2. ‘część rośliny służąca do rozmnażania się, wydawania nasion i owoców’ 3. ‘motyw dekoracyjny wyobrażający kwiat’ lub słownik gwary uczniowskiej kwiat (Europa) 1. "samochód marki Fiat"; 2. "osoba, która odróżnia się od grupy, dziwak" Odpowiedz Link
cafe_girl Re: Proszę bardzo 09.07.07, 16:10 9b9 napisał: > To wazon się komponuje z tym ciętym? No tak mi się do tej pory zdawało.. ale w miarę trwania tej "rozmowy" mam coraz większe wątpliwości Co to jest wazon? Odpowiedz Link
9b9 Re: Proszę bardzo 09.07.07, 18:04 cafe_girl napisała: > Co to jest wazon? Och. Tego się nie da opisać. To trzeba zobaczyć! ))))))))))))))) Odpowiedz Link
cafe_girl Re: Proszę bardzo 10.07.07, 18:51 9b9 napisał: > Wazonu? Może być mms'em? Może Odpowiedz Link
9b9 Re: Proszę bardzo 10.07.07, 22:41 Zaraz wysyłam. Chcę się tylko upewnić czy mam aktualny numer: 997 (na terenie całego kraju)? Tak? Odpowiedz Link
9b9 Re: Proszę bardzo 11.07.07, 10:25 To już się pogubiłem. Za dużo danych. Jeszcze raz, powoli: na jaki numer mam wysłać to zdjęcie? Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Proszę bardzo 26.07.07, 15:13 cafe_girl napisała: > Co to jest wazon? słoik po ogórkach Odpowiedz Link
wenecka Re: Łoże małżeńskie 07.07.07, 19:10 nie zgodzę się. wielkie łoze jest potrzebne zawsze, niezależnie czy się śpi w nim samemu czy z kimś. jeśli samemu, to jest potrzebne dla komfortu spania. Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Łoże małżeńskie 07.07.07, 19:54 inseg napisała: > Bo z jakiego względu niby potrzebne ? żeby móc jednej nocy spać po prawej stronie, innej po lewej, w poprzek, na środku, tak sobie mysle, że po to jest potrzebne , choć sama sypiać ciągle po tej samej stronie Odpowiedz Link
nikka777 Re: Łoże małżeńskie 09.07.07, 11:28 ja kupiłam niedawno materac.... 160x200 - łóżka do niego jeszcze się nie dorobiłam zastanawiałam się jak będę spać, po której stronie, ile poduszek itp i wiecie co? śpię prawie idealnie na środku Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Łoże małżeńskie 26.07.07, 15:22 sorrento_8 napisała: > inseg napisała: > > > Bo z jakiego względu niby potrzebne ? > > > żeby móc jednej nocy spać po prawej stronie, innej po lewej, w poprzek, albo móc się miotać, ciskać, przewalać i skręcać w trakcie jednej nocy. Myślałam, że updobanie do dwóch poduszek tudzież jasieczków to moje prywatne zboczenie, a w tym wątku odkryłam, że to typowe dla singli. Mnie podusie inspirują podobnie jak szeerokie wyrko. Możne je rolować, strzepywać, ugniatać... Odpowiedz Link
aron95 Re: Łoże potrzebne 10.07.07, 23:23 Bo jak sie przypadkiem coś przytrafi ? Bedzie to napewno porywające, burzliwe i turlające . Lepiej sobie guza nie nabić . Odpowiedz Link
alo_ha Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 10.07.07, 12:17 Ten wątek zburzył mi koncepcję... ja własnie mam dylemat czy kupic narożnik czy dwie kanapy 2 i 3 osobową i tak się teraz zastanawiam czy nie będą to pierwsze przedmioty w moim domu z serii niepotrzebne singlowi no dobra drugie pierwsze to większa część lodówki........... Odpowiedz Link
mar_go7 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 10.07.07, 15:33 Alo_ha proponuję kanapę i dwa duuuże fotele Bardzo przydatne gdy wpadają znajomi lub kiedy poprostu masz ochotę na takiej kanapie się pobyczyć. Ja takowe posiadam i jestem bardzo zadowolona. Dodatkowo kanapa służy przenocowaniu w razie potrzeby znajomych którzy wyjść nie mogą, nie chcą, nie czują takiej potrzeby. Odpowiedz Link
margie Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 11.07.07, 13:57 kuchnia. In general. Dla siebie samej nie chce mi sie nic robic. Jedyny pozytek: w koncu schudlam W lodowce woda i zarcie dla psa. Za to kuchnie mam piekna) Odpowiedz Link
9b9 Są również sprzęty niezbędne 26.07.07, 09:00 Pyralgina i ciepła herbata. A potem można do fabryki. Uff. Odpowiedz Link
tapatik Re: Są również sprzęty niezbędne 27.07.07, 09:23 Ja słyszałem, że na przeziębienie najlepsze są okłady z młodej piersi kobiecej. Odpowiedz Link
tapatik Telewizor 26.07.07, 11:48 Z drugiej strony zależy jak patrzymy na definicję singla. Mnie to pudło nie jest potrzebne, bo myślę, że to pożeracz czasu (a ja i tak mam go za mało). Z drugiej strony, jeśli ktoś nie ma zajęć.... to tym bardziej nie powinien siadać przed telewizorem tylko wyjść z domu i poszukac sobie czegoś. )) Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Telewizor 26.07.07, 15:25 tapatik napisał: > Mnie to pudło nie jes > t > potrzebne, bo myślę, że to pożeracz czasu (a ja i tak mam go za mało). To uznany środek nasenny. Odpowiedz Link
nikka777 Re: Telewizor 26.07.07, 23:59 przepraszam bardzo, mnie telewizor jest potrzebny gdyż oglądam tvn24 jak nie mogę zasnąć oraz jak się budzę w nocy Odpowiedz Link
tapatik Re: Telewizor 27.07.07, 08:30 nikka777 napisała: > przepraszam bardzo, mnie telewizor jest potrzebny gdyż oglądam tvn24 jak nie > mogę zasnąć oraz jak się budzę w nocy Chłopa wam trzeba, a nie telewizora. Nie możecie spać boście dawno chłopa nie miały )) Odpowiedz Link
niemoge Re: Telewizor 27.07.07, 09:50 tapatik napisał: > Chłopa wam trzeba, a nie telewizora. > Nie możecie spać boście dawno chłopa nie miały )) cudowna recepta panie doktorze, że też ja na to nie wpadlam gdzie przeslać honorarium? Odpowiedz Link
organza7 Re: Telewizor 12.07.13, 12:10 Co prawda to prawda Z klasykiem trudno dyskutować... Ale o dobry telewizor teraz łatwiej niż o chłopa Zauważ, że pominęłam nawet przymiotnik Odpowiedz Link
goplaneczka Re: Telewizor 15.10.13, 15:45 mhh, ja stawiam na led, moim zdaniem sa najtrwalsze... tu jest fajny tekst, jaki telewizor dla kogo: www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-telewizor-led-lcd-a-moze-plazmowy/300/ a o telewizor faktycznie prosciej niz o faceta Odpowiedz Link
emzecik Re: Telewizor 26.11.13, 22:06 żeby przez DLNA z tabletu film na dużym ekranie obejrzeć. a niektórzy jako ołtarzyk traktują Odpowiedz Link
wajego Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 11.07.13, 13:01 Co to ja chciałem napisać..... Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 11.07.13, 17:49 Ja mogłabym napisać, że 6 lat temu chciałam zmywarkę. I dalej chce i może potrzebuje jeszcze odrobinę czasu . Odpowiedz Link
anirat Re: Niepotrzebne sprzęty w domu singla 13.07.13, 20:30 Ja mam taka singeilska, na 1 osobe i jest super Odpowiedz Link