chinsk.i.smok 04.01.09, 18:27 Czy choinkę kupioną w donicy można teraz wystawić na balkon (docelowo wiosną wysadzić do ziemi), czy muszę czekać do wiosny z drzewem w pokoju? Chinka-choinka stoi od Świąt, podlewana, w cieple... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wajego Choinka jest bez sensu 04.01.09, 18:52 Chinka jest za niska. BTW się zastanawiam, czy nasze balkonowe roślinki przetrwają nadchodzące mrozy. Ponoć w PRL gleba zamarza na głębokość do 1 metra. A takich doniczek na składzie brak... Odpowiedz Link
kawamija Re: chinka w donicy 04.01.09, 19:24 Oj ChinskiSMoku ))) czy to jest legalne trzymac Chinke w donicy i do tego na balkonie ))))))) Przepraszam -musiałam napisać nie na temat, bo ....nie mogłam śmiechu powstrzymac Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: chinka w donicy 04.01.09, 19:52 Nie wiem, czy to legalne. Ale wiem, że nie jest nielegalne. Albowiem KK nie przewiduje występku 'trzymanie chinki w donicy na balkonie'. Nie moja wina, że twórcy KK mają kiepską wyobraźnię. Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: chinka w donicy 04.01.09, 20:06 uwazam ze trzymanie na balkonie chinki w minusowej temperaturze, ndodatek czesciowo zakopanej w donicy to tortura i tu obowiazuje "konwencja w sprawie zakazu stosowania tortur oraz innego okrutnego, nieludzkiego lub poniżającego traktowania albo karania" z roku 1984 Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: chinka w donicy 04.01.09, 20:11 Ja się urodziłam przed 1984. Prawo nie działa wstecz. Odpowiedz Link
menk.a Re: chinka w donicy 04.01.09, 20:17 Ale.... dura lex, sed lex Wystaw ja na balkon. Tylko ostrożnie z podlewaniem. Odpowiedz Link
alienor_81 Re: chinka w donicy 04.01.09, 20:50 A już chcesz się jej pozbyć??? Możesz ją wynieść na balkon, ale jak będą spore mrozy (jak to zapowiadają) to musisz doniczke czymś obłożyć, bo ziemia zamarznie. Odpowiedz Link
altra_volta Re: chinka w donicy 04.01.09, 21:07 Chinkę należy do wiosny trzymać w neutralnych warunkach czyli ani w mrozie (przeziębi się, zbyt duży skok temperatury) ani w domu (zbyt długo, zbyt ciepło, zbyt sucho). Najlepiej przenieś ja do nieogrzewanej oranżerii A na wiosnę, jak już ziemia rozmarznie, na skwerek przed blok Odpowiedz Link
kawamija Re: chinka w donicy 04.01.09, 21:16 ..ale czy jednak nie lepiej w domu ??? moze tymi malutkimi chinskimi rączkami moze by coś ugotowała ??? a dopiero jak bedzie za słone to na balon )) Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: chinka w donicy 04.01.09, 21:59 dziewczyno... oranżeria w bloku?? Odpowiedz Link
sajgonetka Re: chinka w donicy 10.01.09, 22:11 w tym roku iglaka brak.. w zeszłym roku - chinka w donicy była często podlewana, jak rezydowała w mieszkaniu. jak zaczęło jej na końcówkach coś wyrastać, to wylądowała na korytarzu, gdzie duuużo chłodniej było niż w mieszkaniu, ale stanowczo mrozów nie było tam też była podlewana.. a jak nadszedł koniec lutego to poszła sobie do ziemi, zielonym do góry Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: chinka w donicy 11.01.09, 10:52 Na razie chince nic nie wyrasta. Jest pomysł, żeby chinkę rozebrać i potrzymać w pokoju nago do wiosny. W końcu to już niedługo. Odpowiedz Link
altu Re: chinka w donicy 21.12.09, 21:18 choinkę kupioną w donicy można teraz ładnie przyozdobić, postawić na jakimś ładnie wyeksponowanym miejscu, i podziwiać oraz rozkoszować się aromatem.. Odpowiedz Link
nowy_conrad Re: chinka w donicy 21.12.09, 21:27 Altu złośliwcu stary wątek smoka odgrzebywać ... pewnie po chince-choince już śladu nie ma i zastąpiła ją nowa chinka-machinka Odpowiedz Link
altu Re: chinka w donicy 21.12.09, 21:30 hi hi.. czy to znaczy, że jestem starym złośliwcem? czy że watek był stary ??? chinka-machinka.. powiadasz? to ja fotosa poproszę.. hehe Odpowiedz Link
chinsk.i.smok Re: chinka w donicy 21.12.09, 22:19 Bingo, Condziu! Chinka ma trzy nogi w tym roku. I kółeczko. Odpowiedz Link
wajego Re: chinka w donicy 22.12.09, 09:44 Też jestem ciekawy. Bo mnie w tym roku przegłosowano stosunkiem 5:2 i po raz pierwszy w życiu wczoraj samodzielnie kupiłem drapaka (ze stojakiem). Póki co wydaje mi się to inwestycją absolutnie bezzwrotną... Odpowiedz Link
nowy_conrad Re: chinka w donicy 22.12.09, 15:33 Tutaj były chinki zwrotne ... od klubu Gaja www.tvnwarszawa.pl/-1,1634420,0,,walka_o_darmowe_choinki,wiadomosc.html Odpowiedz Link