Dodaj do ulubionych

W jakim banku założyć konto osobiste??

IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.10, 01:27
Niestety muszę zrezygnować z usług BZ WBK i przy okazji odradzić tym z was,
którzy planują założyć konto <30 w tym banku. Bank ten ludzi zarabiających
niewiele ma za nic i niestety, sam się o tym przekonałem. Bezpodstawnie mrozi
mi wciąż pieniądze, a to 3 zł, a to 15 zł, a to 150 zł (cały weekend nie
mogłem wypłacić pieniędzy na zakupy, musiałem więc pożyczyć). Niby małe sumy,
ale przez to nie mogę wypłacić w bankomacie pełnej sumy itd. Zresztą, chodzi o
sam fakt. Poza tym ściąga ode mnie jakieś nieokreślone opłaty (przykładowo,
ściągając 5 zł, piszą mi w tytule: "opłaty i prowizje związane z" i koniec
tytułu).

Stąd bierze się moje pytanie: w jakim banku w Polsce założyć konto osobiste?

Nie mam zamiaru zakładać konta osobistego w żadnym banku tego pokroju jak BZ
WBK (żadnym polskim ani mniej więcej tego kalibru jak BZ - czyli traktujących
studentów jak ścierwo, które można okradać z drobnych pieniędzy, że niby nie
zauważą), czyli odpadają Allianz, ING, PKO BP i cała reszta. Co prawda na
bankach się nie znam, ale piszę to na podstawie porównanych przeze mnie ofert
- są podobne, mało przyjazne dla ludzi młodych.

W grę moim zdaniem wchodzą banki takie jak: mBank, Deutsche Bank, Alior Bank,
Nordea itd. Proszę mi tylko dokładnie polecić, który z nich wybrać. A może
całkiem się mylę i dobry byłby któryś z wymienionych wcześniej? Byłbym bardzo
wdzięczny za podzielenie się znanymi ofertami dla ludzi zarabiających mniej
niż setki tysięcy miesięcznie (prawdy nie oszukam) oraz doświadczeniami
nabytymi w bankach. Chodzi mi głównie o taki, w którym byłoby jak najmniej
niewygodnych sytuacji, jakie mi się przytrafiały.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.10, 01:34
      Przy okazji - jakby ktoś miał zamiar zapytać dokładnie o to "mrożenie
      pieniędzy". Wygląda to tak, że saldo mi się zgadza z historią rachunku i z
      blokadami na karcie, ale dostępne środki mam mniejsze (bezpodstawnie).
      Powiedzmy, mam na koncie saldo 150 zł - i po podliczeniu wszystkich nawet
      ewentualnie niezaksięgowanych transakcji itd. (blokady) powinienem właśnie tyle
      mieć dostępnych środków - a mam 0 zł np. przez cały weekend. Albo taka sytuacja,
      gdy mam na koncie 150 zł, zrobię zakupy za 10 zł kartą i dowiaduję się, że mam
      nie 140 zł, a 130 zł dostępnych środków (choć po podliczeniu wychodzi 140 zł).
      Także 10ciu złotych jestem pozbawiony na parę tygodni. Potem (np. po tygodniu)
      bank oczywiście zwraca należną mi sumę w charakterze dostępnych środków. Ale to
      chyba niezgodne z prawem, jeśli nie mam tego w umowie? Czasami naprawdę
      powinienem mieć dostęp do pieniędzy (choćby zapłacić za lekarza w nagłej
      sytuacji itp.). Podejrzewam, że bank sobie tak ściąga po 10 zł od wszystkich i
      obraca tymi pieniędzmi bezprawnie. Szkoda tylko, że ludzie bez grubego hajsu na
      koncie to zauważają, a nawet im to przeszkadza (jak mi). Ewentualnie może i jest
      tak, że nakładają mi jakieś podwójne blokady za zakupy kartą, ale to też bez
      sensu.. Tak jakby kogoś interesowało, opisałem sytuację :). Pozdrawiam i czekam
      na propozycje, pewnie wielu studentom się przydadzą.
      • fajny-g-wiazdor Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 11.06.17, 18:34
        Polecam założyć konto w NestBank.pl Tu masz przelewy darmowe konto wiele innych atrakcji. Również zrezygnowałem z usług BZ WBK!
    • Gość: Mirand Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 07:58
      Najtaniej wyjdziesz z Mbank, bo oni nie mają żadnych opłat za popularne
      działania na koncie.
      Ich plusem jest solidne forum - inne banki tego nie mają.
      Z kolei jeśli masz problem z dostępem do bankomatów (bo to jest ważnym kryterium
      dobierania banku) to warto rozważyć db, vw, toyota banki. Tam już jakieś opłaty
      są, za to wszystkie bankomaty free. Mbank też ma ich dużo. Przeanalizuj ich
      rozmieszczenie w swoim mieście.
      • stef63 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 07.02.10, 08:12
        Mam ror w Nordei i jestem bardzo zadowolona.
        Wygląda to tak:
        0 zł za prowadzenie konta,
        0 zł za wypłatę z wszystkich bankomatów w Polsce,
        0 zł za przelewy przez internet,
        1,5 zł miesięcznie - opłata za kartę.
        Warunek: aby prowadzenie konta wynosiło 0 zł, trzeba miec miesięczny
        wpływ na konto 1500 zł,
        jeżeli nie ma takiego wpływu to jest jakaś opłata za
        prowadzenie konta.
        Z innych produktów banku nie korzystam.
        Konto oszczędnościowe mają słabo oprocentowane.
        Kredyt w rachunku chyba jest korzystniejszy niż w innych bankach.
    • Gość: Autor Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: 217.76.123.* 07.02.10, 13:03
      O porównywarkach kont osobistych: pieniadze.edu.pl/Narzedzia/Porownanie-Kont-Bankowych.html - wystarczy trochę poszukać, pełno jest tego typu narzędzi.
      • Gość: gość Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.10, 13:43
        Ale ja chciałem właśnie, żeby to ludzie mi coś polecili, a nie narzędzia..
        • billy.the.kid Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 07.02.10, 14:07
          w takiej sytuacji najlepszym wyjściem jest odbieranie pieniąchów w
          kasie firmy,nie zwracaj se gitary z jakimiś "bankami".
        • czuk1 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 07.02.10, 14:14
          Zastanów się:
          - ci co mają w paluszku informacje i opinie o wielu bankach i ich usługach - to
          są zawodowcy. Maja interes w tym aby Cie tendencyjnie nakierować. czy o taka
          rade Ci chodzi ?
          - ci co mają konto w jednym banku, no może w 2-3 bankach - nie wyczerpią
          potrzebnej Ci informacji. Poza tym tez mają sentyment do określonego banku. A
          poza tym skoncentrują się na swoich potrzebach

Lepiej zdać się na siebie. Ja radzę (też zawodowo) taki wybór banku. Przejrzeć
          portale 5-6 banków, i sprawdzić w jaki stopniu spełniają Twoje oczekiwania. Przy
          wyborze obok porównania do Twoich potrzeb uwzględniaj cechy mierzalne i
          niemierzalne (nie będę tego rozwijał).
          Po analizie zostaw sobie 2-3 banki , do zwizytowania i porównania Twoich
          spostrzeżeń z rzeczywistością. Wizyty w bankach wykorzystaj do rozmów z
          doradcami danego bankowego.

Niestety ... nie licz na zadowalające Cie odpowiedzi na forum.
          Bo to duża robota i spory problem... wybrać sobie bank.
          Tym bardziej , ze bank bankowi nie równy, wręcz odwrotnie - bardzo różny.
        • krzysztofsf Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 07.02.10, 19:40
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Ale ja chciałem właśnie, żeby to ludzie mi coś polecili, a nie narzędzia..

Nie sprecyzowales potrzeb.

Ja np. korzystam z "mixow" tj. mam kilka kont i z kazdego wykorzystuje to, co
          najbardziej odpowiada w danej ofercie.

Zakupy robie kartami kredytowymi, tak wiec powiewa mi zamrazanie kwoty do
          dyspozycji.
    • Gość: abc Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.10, 19:31
      > Ale ja chciałem właśnie, żeby to ludzie mi coś polecili,
      > a nie narzędzia..
      mBank - to polska historia bankowości internetowej!
      Mam tam konto i mimo, że jest już teraz OK, nie lubię tego Banku, nie mam do niego zaufania. To są moje odczucia subiektywne.
      Mam tylko eKonto i rachunek oszczędnościowy.
      Wystrzegam, się natomiast kredytów, KK i innych ich usług.
      Wielki plus za wszystkie darmowe bankomaty za granicą, znaczna ilość użytkowników allegro ma konta a mBanku.

Deutsche Bank - w trakcie zakładania.
      Wszystkie bankomaty w Polsce i na świecie darmowe.
      Konto darmowe pod warunkiem wykonania przynajmniej jednej transakcji kartą miesięcznie. Może to być płatność lub podjęcie kasy w bankomacie.
      Wygląda przyzwoicie, telefoniczna obsługa, mam wrażenie, na wyższym poziomie niż w mBanku.
      Wadą są drakońskie opłaty za operacje na koncie oszczędnościowym - przeczytaj TOIP.

Inteligo - 1 PLN za kartę/m-c, 1PLN/przelew internetowy, 5 PLN za konto / m-c pod warunkiem, że średniomiesięczne saldo jest mniejsze od 99 PLN.
      Subiektywnie i obiektywnie na bardzo wysokim poziomie. Nigdy nie miałem z nimi najmniejszego problemu! Konta zlikwidowałem.
      Bank należy do PKO BP.

O reszcie nie piszę, bo nie znam.
      • Gość: Grażka Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.internetia.net.pl 05.05.10, 20:35
        proponuję Pekao SA , dla młodzieży mają konto za 0 zł, dla innych pracujących,
        lub emerytów lub rencistów różne konta w zależności od potrzeb klienta od 3,99
        m-cnie
    • Gość: maryska W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.multimo.pl 07.02.10, 20:59
      mialbys pelen odzew, jakbys napisal w jakim miescie mieszkasz, czy konto sluzy
      tobie do przelewow, czy tylko do placenia karta, czy odwiedzasz oddzial, aby
      kase wplacic, czy to mozna sobie darowac itd. jak na razie nie podales nic a bez
      tego trudno o jakies rady. ja na przyklad tez mam bardzo duze zastrzezenia do bz
      wbk i potwierdze - znikajace pieniadze to wina blokady platnosci karta - cuda
      tam sie dzieja! zrezygnowalam z bz na rzecz pekao sa, poniewaz konto jest mi
      potrzebne do przelewow i czesto wplacam kase na konto. nie podoba mi sie sposob
      autoryzacji (wybralam karte z kodami, bo za smsy place, ale teraz wydaja token
      na komorke i uzytkowanie jest za free), ale to ominalam, bo odbiorcow wpisalem
      jako zdefiniowanych i nie musze potwierdzac tych przelewow kodem z karty. konto
      "eurokonto net" jest za darmo, chyba ze wezme karte to za nia place, ale mam
      inne konto, gdzie mam karte i gdzie mi wplywa kasa. zaleta bz wbk byl brak
      kolejek do kasy i doradcy, co jest odwrotnoscia w pekao sa, ale w koncu to
      darmowe konto, wiec nie ma co narzekac.
      • Gość: gość Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.10, 21:29
        No cóż. Mieszkam trochę w Jeleniej Górze i trochę we Wrocławiu, a konta
        potrzebuję jak każdy, do opłacania rachunków, wypłacania pieniędzy to tu to tam,
        ewentualnie do zbierania pieniędzy, płacenia przelewów. Myślę, że z oddziałami
        nie powinno być więc problemów, bo mamy prawie każdy bank. No i płacę dużo
        kartą. Oczekuję po banku tego, żeby wszystko było oczywiście darmowe no i przede
        wszystkim żeby działało, w przeciwieństwie do BZ. W takim razie zastanawiam się
        już tylko między Alior Bank a Deutsche Bank. Jak sądzicie?
        • krzysztofsf Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 08.02.10, 00:17
          Alior ma obecnie coraz bardziej drozejaca karte.
          DB zapowiada byc bezplatnym do 2013 roku. Nie podoba mi sie u nich tylko to, ze
          maja platne zmiany limitow transakcyjnych karty.
        • pekaos.a_ekspertbanku Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 24.02.10, 16:11
          Chcąc oszczędzić na kosztach najtaniej założyć konto internetowe - w Pekao S.A
          Eurokonto Net jest bezpłatne, tyczy się to również przelewów wychodzących. Do
          konta założyć można kartę Maestro (1,99 za m-c).
          Warto zwrócić uwagę, że obecnie dużo faktycznie oszczędza się na przelewach
          przez internet.
          • krzysztofsf Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 24.02.10, 19:17
            pekaos.a_ekspertbanku napisała:

> Chcąc oszczędzić na kosztach najtaniej założyć konto internetowe - w Pekao S.A
            > Eurokonto Net jest bezpłatne, tyczy się to również przelewów wychodzących. Do
            > konta założyć można kartę Maestro (1,99 za m-c).
            > Warto zwrócić uwagę, że obecnie dużo faktycznie oszczędza się na przelewach
            > przez internet.

czy klient posiadajacy inne konto w tym banku moze zamienic je na internetowe z
            zachowaniem numeru i historii?

Jesli nie, to czy moze rownolegle do posiadanego drozszego konta zalozyc
            internetowe? Jesli tak, to czy logujac sie do systemu widzi oba konta czy do
            kazdego musi logowac sie osobno?

Jesli widzi oba z jednego logowania, to czy po zalozeniu internetowego i okresie
            wspolnego korzystania z obu kont, jesli wypowie umowe na drogie konto,
            pozostanma mu wspolni odbiorcy, zalozeni jeszcze na pojedynczym starym koncie?
            jak wtedy z historia? Straci historie z drogiego konta czy pozostanie dalej
            widoczna?
        • Gość: Gość Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.betanet.pl 04.03.14, 08:52
          A ja mam konto w Alior Banku i mając wpływy na rachunek z tytuły wypłaty płacę jedynie 5zł msc za karte a całą resztę mam za darmo. Mam kilka zastrzeżeń co do księgowania operacji np płacę kartą normalnie z Pinem (nie zbliżeniowo!) w markecie, w domu sprawdzam i nie mam operacji ani zaksięgowanej ani w zablokowanych a za pare dni nagle znika z konta. To kłopotliwe bo trzeba kontrolować rachunek na bieżąco. Poza tym mają konto które zwraca 3-5% za zakupy spożywcze więc opłaty same mi się niwelują zwrotem ;)
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.14, 08:01
            > A ja mam konto w Alior Banku i mając wpływy na rachunek z tytuły wypłaty płacę
            > jedynie 5zł msc za karte a całą resztę mam za darmo.

To chyba należałoby się uskarżać, a nie chwalić... Nie dość, że musisz mieć stałe wpływy to i tak karany jesteś opłatą 5zł miesięcznie... I pomyśleć, że narzekam na Inteligo, że jeśli nie zrobię zakupów na 100zł miesięcznie to zapłacę aż 4 zł.... Nie muszę mieć stałych wpływów, ani nic w ten deseń. Czy ludzie są już tak ogłupieni, że mimo wszystko cieszą się, że muszą płacić, za to, że ktos obraca ich pieniędzmi i generuje sobie (nie im) zysk....
            • Gość: ar Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.30.39.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.14, 00:43
              płacąc kilka razy kartą dostajesz cashback i jesteś do przodu, więc mnie nie przekonałeś.
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.14, 08:23
                Do płacenia mam karty kredytowe (bo często są promocje w niektórych sklepach i upusty na płatność daną kartą - a jest to lepsze niż cashback, bo nie ma strachu przed US, dodatkowo, spłacam ją za jakiś czas, więc łatwiej kontrolować mi płynność operacji), kartę bankomatową mam tylko do wyjmowania pieniędzy, więc trudno jest mi zrobić obrót na 100zł, a Ty wymagasz, żebym jeszcze na jakiś cashback zarobił.... Dodatkowo, wymóg stałych wpływów, żeby nie płacić za konto, ale karta jest płatna? - to jest zdzierstwo czystej wody.... Jeśli byś się żalił, że jest tak źle, bym zrozumiał, ale chwalić się nie ma za bardzo czym...
    • Gość: maxio Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.10, 11:12
      Lukas bank podniósł od 15 lutego opłate za karte debetowa z 2 na 3 zł/mc wiec tak slodko juz nie jest. czy tak powinno być w tym banku?
    • czuk1 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 05.04.10, 20:58

A jakie jest BEZPIECZEŃSTWO klienta przy korzystaniu z usług bankowych ?
      Analizowałeś ?
      Awaryjność, włamania do konta, kondycję finansową banku (jak słaby to i kredytu
      tanio nie udzieli).....itd, itp.
    • argenti.1 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 06.04.10, 18:27
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Niestety muszę zrezygnować z usług BZ WBK i przy okazji odradzić tym z was,
      > którzy planują założyć konto <30 w tym banku. Bank ten ludzi zarabiających
      > niewiele ma za nic i niestety, sam się o tym przekonałem. Bezpodstawnie mrozi
      > mi wciąż pieniądze, a to 3 zł, a to 15 zł, a to 150 zł (cały weekend nie
      > mogłem wypłacić pieniędzy na zakupy, musiałem więc pożyczyć). Niby małe sumy,
      > ale przez to nie mogę wypłacić w bankomacie pełnej sumy itd. Zresztą, chodzi o
      > sam fakt. Poza tym ściąga ode mnie jakieś nieokreślone opłaty (przykładowo,
      > ściągając 5 zł, piszą mi w tytule: "opłaty i prowizje związane z" i koniec
      > tytułu).
      >
      > Stąd bierze się moje pytanie: w jakim banku w Polsce założyć konto osobiste?
      >
      > Nie mam zamiaru zakładać konta osobistego w żadnym banku tego pokroju jak BZ
      > WBK (żadnym polskim ani mniej więcej tego kalibru jak BZ - czyli traktujących
      > studentów jak ścierwo, które można okradać z drobnych pieniędzy, że niby nie
      > zauważą), czyli odpadają Allianz, ING, PKO BP i cała reszta. Co prawda na
      > bankach się nie znam, ale piszę to na podstawie porównanych przeze mnie ofert
      > - są podobne, mało przyjazne dla ludzi młodych.
      >
      > W grę moim zdaniem wchodzą banki takie jak: mBank, Deutsche Bank, Alior Bank,
      > Nordea itd. Proszę mi tylko dokładnie polecić, który z nich wybrać. A może
      > całkiem się mylę i dobry byłby któryś z wymienionych wcześniej? Byłbym bardzo
      > wdzięczny za podzielenie się znanymi ofertami dla ludzi zarabiających mniej
      > niż setki tysięcy miesięcznie (prawdy nie oszukam) oraz doświadczeniami
      > nabytymi w bankach. Chodzi mi głównie o taki, w którym byłoby jak najmniej
      > niewygodnych sytuacji, jakie mi się przytrafiały.

hm... zaglądnij do mnie na stronę... tu masz coś dla studentów i nie
      tylko....wszystko w jednym miejscu
      • Gość: mbank ekonto IP: *.aster.pl 13.04.10, 12:13
        w mBanku. Tutaj znajdziesz aktualne
        porównanie ofert
        kont osobistych
        z możliwością założenia
        konta
        bankowego
        przez internet.
    • wierny_sobie79 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 13.04.10, 17:30
      Ja od lat jestem w PKO Inteligo...niskie opłaty...żadnych problemów od czasu
      założenia. Dobre rzeczy też słyszałem o mBanku, ale niestety nic konkretnego co
      do opłat nie powiem. Wiem, że szukanie po stronach jest trochę żmudne...ale z
      bankami to prawda...nie można wszystkim wierzyć na forum, kto wie kto ma w tym
      jakiś interes. Na twoim miejscu podpytałbym znajomych z twojego otoczenia,
      będziesz miał pewniejsze informacje. Pozdrawiam, W.
      • czuk1 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 13.04.10, 19:08
        Jest metoda kompleksowa. Wręcz naukowa.
        Przyjmujemy kryteria ilościowe (mierzalne) i jakościowe (niemierzalne).
        Wśród mierzalnych wyróżniamy:
        -pozycja majątkowa banku ( sytuacja finansowa, ratingi)
        -bezpieczeństwo lokat (współczynnik wypłacalności banku , awaryjność
        systemu informatycznego, podatność "na hakerów"),
        -opłacalność lokat bankowych,
        -cena usług bankowych.
        Kryteria niemierzalne to:
        -jakość usług bankowych (szybkość, obsługi, kompetencje
        bankowców,...),
        -sieć oddziałów banku oraz ich kompetencje,
        -polityka kredytowa banku
        -dogodność korzystania z usług banku.
        Źródło : J.Grzywacz - Współpraca przedsiębiorstwa z bankiem.

Wg mnie:
        - stosujemy powyższe kryteria.
        - stosujemy taką praktykę wyboru banku:
        . precyzujemy swoje obecne i przyszłe potrzeby na usługi
        bankowe,
        . kierując się potrzebami wybieramy z portali bankowych banków
        4 - 5 banków do dalszej analizy,
        - w wyniku analizy kompleksowej ofert i możliwości tych 4-5
        banków do dalszego wyboru zostawiamy 1 - 2 banki,
        - udajemy się do tych banków celem zapoznania się naocznie
        z możliwościami banku, prowadzimy w tym celu rozmowy z
        pracownikami banku(d/s bieżącej obsługi i d/s
        kredytowania), pobieramy taryfę opłat i prowizji i
        ulotki reklamowe, wykonujemy symulacje kredytowe,
        - na podstawie zebranych informacji i dokumentów wybieramy bank
        najbardziej odpowiadający naszym potrzebom,
        Moja ogólna porada:

Wybrać należy bank najlepszy z możliwych oferujący obsługę tradycyjną ( w
        oddziale) ale z opcja obsługi internetowej.
        Dopiero na tym etapie możemy słuchać opinii innych - rodziny, kolegów.

Na tle tej mojej porady nasuwa się generalna uwaga.
        Jeśli wiemy jak wybierać.... wybierajmy sami.
        Nie wyręczajmy się podpowiedziami... np. na forum , internetowych doradców.
        Podpowiedzi takie zawsze są szczątkowe i nieobiektywne.
        Trzeba więcej własnego wysiłku ... bo robimy w swoim interesie.

• czuk1 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 13.04.10, 20:27

AUTOR WĄTKU PISZE:
          ..."W grę moim zdaniem wchodzą banki takie jak: mBank, Deutsche Bank, Alior
          Bank,Nordea itd. Proszę mi tylko dokładnie polecić, który z nich wybrać. A może
          całkiem się mylę i dobry byłby któryś z wymienionych wcześniej? Byłbym bardzo
          wdzięczny za podzielenie się znanymi ofertami dla ludzi zarabiających mniej niż
          setki tysięcy miesięcznie (prawdy nie oszukam) oraz doświadczeniami
          nabytymi w bankach. Chodzi mi głównie o taki, w którym byłoby jak najmniej
          niewygodnych sytuacji, jakie mi się przytrafiały....."

PROSZĘ WZIĄĆ POD UWAGĘ MOJE PODPOWIEDZI.
          DOTYCZĄ ONE METOD WYBORU BANKU A NIE WSKAZYWANIA KONKRETNEGO BANKU.
    • Gość: wert Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 12:40
      Polecam deutsche Bank i to konto internetowe:
      www.deutsche-bank-pbc.pl/index.php/l1/konta/l2/db_net_konto_internetowe
    • Gość: kasa Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.chello.pl 09.05.10, 07:26
      Proponuję mBank
      • Gość: aja Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.centertel.pl 20.05.10, 22:34
        a ja proponuje pekao :)
        przydało by się jakieś uzasadnienie a nie tylko sam wrzut :p
    • Gość: lato Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 15:57
      Tym, którzy mają podobny problem powiem, że mBank jest ok i teraz
      coraz modniejszy Doutsche Bank, wszystko bez opłat.
      W mBanku konto mam od kilku lat sprawdzone i bardzo dobre konto
      internetowe, ostatnio chociażby dla porównania przerabiam Toyota
      Bank - jest również ok i Doutsche Bank - to chciałbym i trzeba
      zobaczyć :)

Polecam ranking i eKONTO w mBanku: konta osobiste

Pozdrawiam
    • Gość: porównywarka Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 19:28
      Polecam mBank, jeżeli masz dostęp do bankomatów Euronet lub BZ WBK, lub Deutsche Bank- konto dbNET, jeżeli brak bankomatów w okolicy. Tutaj jest dostępne porównanie kont bankowych.
      Można się też zastanowić nad kontami Toyota Bank (dobre oprocentowanie), inteligo, oraz Alior Bank (dodatkowe usługi, pakiet "Pomocni Fachowcy", kredyty i profesjonalna obsługa w banku).
    • noire3 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 01.12.10, 14:56
      ja słyszę wiele pochlebnych opinii o mbank i sama się rozejrzę tam, też zarobki będą malutkie, więc mam nadzieje, że u mnie takiej sytuacji jak u Ciebie nie będzie :-O
    • Gość: gosia Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: 195.85.249.* 13.12.10, 12:07
      Można jak J. Kaczyński tryzmac kasę u mamy...
      • Gość: asa Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.realestate.net.pl 13.12.10, 18:38
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> Można jak J. Kaczyński tryzmac kasę u mamy...

Przynajmniej, żaden bank go nie oskubał.
        Banki nic nie dają za darmo. Do darmowych kont internetowych też trzeba spełniac pewne wymogi, inaczej nie są za darmo.
        • tomekjot Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 20.12.10, 11:42
          Czy aby na pewno,?
          W mbanku nie trzeba nic robić i jest za darmo. W PEKAO można oddać kartę i jest już konto z przelewami za free
    • Gość: janek Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.centertel.pl 16.12.10, 14:54
      Ostatnio zalozylem sobie konto VW direct , serfowalem dluzszy czas po internecie i zdecywowadlem sie na ten bank , z tych co wymieniles to jest tez dobry Deutsche Bank , nie ma tam absolutnie zadnych oplat , tak jak w VW , w VW dostalem dodatkowo token do transacki , Alior Bank pobiera oplaty za korzystanie , takze polecam Ci albo Deutsche Bank albo VW bank , ale jak chcesz to mozesz sobie zrobic porownanie wszystkich kont i poczytac :
      superkredyty.xn.pl/ po lewej wybierz : konta osobiste
      • Gość: raiffeisenwatch Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: 188.33.130.* 16.12.10, 18:02
        Na pewno wszystkim należałoby odradzić Raiffeisen Bank. Zawyżają oprocentowanie kredytów, zamiast prawdziwych obligacji sprzedają papier toaletowy i kantują na opłatach dodatkowych. Prawdziwa makabra. Kulisy wszystkich spraw opisuję na swoim blogu.
    • Gość: nerio Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: 194.204.154.* 17.12.10, 11:34
      skorzystaj z www.centrumdirect.pl i poszukaj ktory z bankow prowadzi teraz promocje, albo oferuje konto za zupełne free. Ja aktualnie mam citi bo nawet za kredytowa od nowego roku oplaty rocznej zabiora mi 5 zł to w porownaniu z innymi bankami gdzie mialem np 69 albo 1% limitu wydaje sie rozsadna ceną.

pozdro
    • fmakus Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 17.12.10, 12:48
      Polecam www.inwestycje.standardowe.pl Są tam ciekawe artykuły na temat banków, kont i lokowania pieniędzy. Pozdrawiam!
    • Gość: kredytator Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.home.aster.pl 17.12.10, 14:53
      Polecamy mbank lub BZWBK. Zapraszamy na naszą stronę www.kredytator.pl
      • Gość: Mank!!!!!!!!!!!!!! Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: 213.25.47.* 19.12.10, 12:16
        mBank:

Karta do wyboru Visa Electron eKONTO lub MasterCard Debit eKONTO(ZA DARMO)
        krajowe przelewy internetowe(PŁATNOŚCI MOŻNA DOKONYWAĆ RÓWNIEŻ W WEEKENDY)
        wypłaty z bankomatów sieci BZ WBK, Cash4You, eCard, Euronet, czyli dostęp do ponad 4 300 bankomatów w kraju i wszystkich za granicą.

Konto można założyć:

www.mbank.net.pl/10986 - dla osób mających ukończone 18 lat
        lub
        www.mbank.net.pl/14914 - dla osób od 13 do 18 roku życia
        • Gość: 30latek Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.10, 14:15
          Obecnie najlepsze oprocentowania na rachunkach oszczędnościowych ma Polbank i Eurobank. Jeśli ktoś zna banki z lepszym oprocentowaniem to niech poda, ja takich nie znam - mam tu na myśli banki z oprocentowaniem bez tzw. promocji z gwiazdkami na zasadzie oprocentowanie przez jakiś okres czasu. W Eurobanku i Polbanku oprocentowanie nie ma gwiazdek choć wiadomo jak to oprocentowanie jest z natury zmienne. Przy założeniu nowego konta wybrałbym Eurobank ze względu na to że ma polskie gwarancje. Jak ktoś zna lepszą ofertę to niech napisze.
        • Gość: Mamamija Odradzam mbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 10:06
          Nieszczelne konta elektroniczne, co jakiś czas afera, ostatnio klienci podostawali przelewy z nie swoimi danymi, chyba każdy słyszał o tej aferze. A kilka miesięcy wcześniej była afera z kradzieżami na kontach. Ostra polityka banku, jeśli chcesz kredyt czy kartę debetową zapomnij.. No chyba że zarabiasz 10 000 miesięcznie i nigdy w życiu nie spóźniłeś się ze spłata raty nawet o dzień!
    • gardendwarf Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 19.12.10, 23:37
      najlepiej zrobic sobie maly re-search korzystajac z porad znajomych, zestawien internetowych jak i opinii uzytkownikow kont ktore mozesz znalezc np na porownywarkach finansowych typu ebroker etc.
      w ten sposob dowiesz sie znacznie wiecej niz w banku albo u doradcy bo bedziesz wiedzial o wszystkich warunkach/oplatach/prowizjach ukrytych w gaszczu paragrafow w umowie.
      • miki885 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 20.12.10, 01:02
        Ta porównywarka, o której wspomniał gardendwarf jest dość dobrym rozwiązaniem problemów związanych z wyborem kredytu ponieważ znajdziemy tu naprawdę korzystne oferty.
        • zlot-y89 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 20.12.10, 07:35
          Co do konta bankowego polecam
          www.ebroker.pl/centrum-oszczedzania,inwestycje,konta-bankowe
          Jeżeli o kredyt idzie to na tej samej stronce radzę sprawdzić zakładkę kredyty. Strona jest bardzo przyjazna dla użytkownika i zapewnia łatwe porównywanie wielu parametrów
    • kredyt_mieszkaniowy Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 21.12.10, 21:17
      Ja polecam konto w mbanku, utrzymanie nic nie kosztuje, karta praktycznie też, trzeba wydać tylko 300 zł i karta jest darmowa, przelewy za free, polecam
      • raiffeisenwatch1 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 21.12.10, 23:48
        A ja zdecydowanie polecam stronę raiffeisenwatch. Zobaczycie, z jakim bankiem nie należy się wiązać.
    • Gość: eulalia789 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: 195.205.252.* 19.01.11, 21:30
      najlepiej porównać sobie oferty banków można wejść na www.tanibank.info tam jest porównanie większości ofert bankowych polecam
    • obiektywna_online Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 21.01.11, 13:25
      Ja od 7 lat bodajże korzystam z dwóch banków Inteligo i mBank i jestem zadowolona.
    • Gość: oby nie Pekao SA Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.11, 19:13
      Witam,
      ja też teraz zmieniam bank. Od razu mówię - wszystko tylko nie PekaoSA. Zgubili mi na poczcie kartę bankomatową (chociaż teraz podejrzewam że bank nigdy jej mi nie wysłał, taki tam mają burdel) a stara straciła ważność. I od prawie miesiąca nie mogą przyjąć dyspozycji w sprawie wydania karty bo albo idiotka w oddziale nie potrafi tego wprowadzić w system albo system komputerowy banku jest wadliwy. W każdym razie od prawie miesiąca nawet nie mogę rozpocząć procedury odzyskiwania karty i muszę latać do oddziału po gotówkę.
      Dodam tylko, że płacę tym gnojom ponad 8 zł miesięcznie i to od paru lat. A teraz, po tylu latach, traktują mnie jak ostatniego śmiecia; nikogo tam klient nie obchodzi.
      Ale to już ostatnie miesiące. Nigdy więcej Pekao SA !
      • Gość: konto osobiste 2 konta bankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 11:22
        Polecam konto osobiste eKonto w mBanku, ale z dodatkowym kontem np. Wydajesz&Zarabiasz w BZWBK. Dlaczego? Prosty przykład miałem tylko jedno konto w mBanku i wszystko było fajnie dopóki bankomat nie wciągnął mi karty ( "błąd bankomatu") i po zastrzeżeniu karty, czekałem na nową do 14 dni. 14 dni bez pieniedzy, karta przyszla szybko, jednak otworzylem dodatkowe konto w BZWBK, aby miec dostep do placówek w celu wyciagniecia pieniedzy, gdyby kartę wciągnęło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka