GoĹÄ: tecir IP: *.czarnet.pl 26.03.10, 23:03 A ja nie wypełnię tak PITa dopóki jest wymóg korzystania do tego z dziurawego jak ser Acrobata z Adobe. Swój już dawno wysłałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kato Re: Rekord: Polacy wysłali już ponad 116 tys. ePi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 23:21 A ja wypełniłem i wysłałem swojego PIT-a za pomocą tego dziurawego jak ser Acrobata z Adobe po czym wywaliłem go z systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bobronek e-deklaracje to kolejny e-bubel ... stać nas... 02.04.10, 21:46 właśnie siadłem do rozliczeń i chciałem sobie ułatwić życie.. ściągnąłem e-deklaracje... i zonk e-deklaracje to kolejny bubel jaki zafundowali nam nasi urzędnicy... "Pola kwotowe - część dziesiętną należy oddzielić znakiem „.” (kropki) wpisywanym z klawiatury nienumerycznej. Przykład: 121.01" nie wiem gdzie nasi władcy z ministerstwa finansów żyją ale ale chyba bardzo daleko skoro do oddzielania części dziesiętnej używają kropki.. jednak pewnie 99% polaków używa klawiatury z polskimi ustawieniami a więc na klawiaturze numerycznej (zgodne z polskimi zasadami) mają "," może komuś kto importuje dane to nie sprawia problemu ale jeśli ktoś musi wklepać wszystko z palca to zastosowane rozwiązanie na pewno nie ułatwi mu tego - raczej przyczyni się do wpisania paru błędnych danych... niedoróbek jest więcej jedne pewnie wynikają z wczesnego stadium projektu inne z tego ze z założenia program ma zadowolić urzędników a nie podatników... tak czy inaczej mamy kolejnego bubla na którego wydano pewnie wiele mln... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jerzyo Re: e-deklaracje to kolejny e-bubel ... stać nas IP: *.dom.aster.pl 19.04.10, 23:51 Bubel jak się patrzy. Mam Vistę (nawet oryginał) readera 9.3, wszystko cacy i dostaję: Aplikacja e-Deklaracje Desktop wymaga oprogramowania Adobe Reader w wersji 8.1.4 lub wyższej. Prawdopodobnie Twoją domyślną przeglądarką nie jest Adobe Reader w najnowszej wersji. Pobierz najnowszą wersję ze strony producenta get.adobe.com/reader lub zmień domyślny program do obsługi plików PDF na Adobe Reader. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magyar Re: e-deklaracje to kolejny e-bubel ... stać nas IP: *.icpnet.pl 24.04.12, 14:32 Aha! właśnie się z tym zmagam i po zainstalowaniu Adobe Reader X zgłupiałam, bo nadal mi nie otwierało. Zatem do kosza? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczepan Rekord: Polacy wysłali już ponad 116 tys. ePitów IP: *.mofnet.gov.pl 27.04.10, 14:33 Polecam rozliczenie PIT przez Internet za pomocą programu z www.e-deklaracje.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cd Re: Rekord: Polacy wysłali już ponad 116 tys. ePi IP: *.acn.waw.pl 28.04.10, 01:23 To po prostu rewelacja (bez ironii i sarkazmu). Elegancko wypełniłem i przesłałem PIT-36 (z dodanymi automatycznie załącznikami) korzystając z wersji "desktop" (no oczywiście generowanie samego PITa to już innym programem, a później żmudne przepisywanie...) I to wszystko w tak egzotycznym (jak na oprogramowanie administracji publicznej) środowisku jak Ubuntu (9.10). A moment otrzymania UPO (urzędowego potwierdzenia odbioru) - to moment dumy i zaskoczenia. Państwo zdołało mnie pozytywnie zaskoczyć! Odpowiedz Link Zgłoś