Dodaj do ulubionych

Rekord: Polacy wysłali już ponad 116 tys. ePitów

IP: *.czarnet.pl 26.03.10, 23:03
A ja nie wypełnię tak PITa dopóki jest wymóg korzystania do tego z dziurawego
jak ser Acrobata z Adobe.
Swój już dawno wysłałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: kato Re: Rekord: Polacy wysłali już ponad 116 tys. ePi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 23:21
      A ja wypełniłem i wysłałem swojego PIT-a za pomocą tego dziurawego jak ser
      Acrobata z Adobe po czym wywaliłem go z systemu.
    • bobronek e-deklaracje to kolejny e-bubel ... stać nas... 02.04.10, 21:46
      właśnie siadłem do rozliczeń i chciałem sobie ułatwić życie..
      ściągnąłem e-deklaracje... i zonk

e-deklaracje to kolejny bubel jaki zafundowali nam nasi urzędnicy...

"Pola kwotowe - część dziesiętną należy oddzielić znakiem „.” (kropki)
      wpisywanym z klawiatury nienumerycznej. Przykład: 121.01"

nie wiem gdzie nasi władcy z ministerstwa finansów żyją ale ale chyba bardzo
      daleko skoro do oddzielania części dziesiętnej używają kropki..
      jednak pewnie 99% polaków używa klawiatury z polskimi ustawieniami a więc na
      klawiaturze numerycznej (zgodne z polskimi zasadami) mają ","
      może komuś kto importuje dane to nie sprawia problemu ale jeśli ktoś musi
      wklepać wszystko z palca to zastosowane rozwiązanie na pewno nie ułatwi mu
      tego - raczej przyczyni się do wpisania paru błędnych danych...

niedoróbek jest więcej jedne pewnie wynikają z wczesnego stadium projektu inne
      z tego ze z założenia program ma zadowolić urzędników a nie podatników...

tak czy inaczej mamy kolejnego bubla na którego wydano pewnie wiele mln...

• Gość: jerzyo Re: e-deklaracje to kolejny e-bubel ... stać nas IP: *.dom.aster.pl 19.04.10, 23:51
        Bubel jak się patrzy. Mam Vistę (nawet oryginał) readera 9.3, wszystko cacy i
        dostaję:

Aplikacja e-Deklaracje Desktop wymaga oprogramowania Adobe Reader w wersji 8.1.4
        lub wyższej. Prawdopodobnie Twoją domyślną przeglądarką nie jest Adobe Reader w
        najnowszej wersji. Pobierz najnowszą wersję ze strony producenta
        get.adobe.com/reader lub zmień domyślny program do obsługi plików PDF na
        Adobe Reader.

• Gość: magyar Re: e-deklaracje to kolejny e-bubel ... stać nas IP: *.icpnet.pl 24.04.12, 14:32
          Aha! właśnie się z tym zmagam i po zainstalowaniu Adobe Reader X zgłupiałam, bo nadal mi nie otwierało. Zatem do kosza?
    • Gość: szczepan Rekord: Polacy wysłali już ponad 116 tys. ePitów IP: *.mofnet.gov.pl 27.04.10, 14:33
      Polecam rozliczenie PIT przez Internet za pomocą programu z
      www.e-deklaracje.gov.pl
    • Gość: cd Re: Rekord: Polacy wysłali już ponad 116 tys. ePi IP: *.acn.waw.pl 28.04.10, 01:23
      To po prostu rewelacja (bez ironii i sarkazmu).
      Elegancko wypełniłem i przesłałem PIT-36 (z dodanymi automatycznie załącznikami)
      korzystając z wersji "desktop" (no oczywiście generowanie samego PITa to już
      innym programem, a później żmudne przepisywanie...)
      I to wszystko w tak egzotycznym (jak na oprogramowanie administracji publicznej)
      środowisku jak Ubuntu (9.10).
      A moment otrzymania UPO (urzędowego potwierdzenia odbioru) - to moment dumy i
      zaskoczenia. Państwo zdołało mnie pozytywnie zaskoczyć!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka