GoĹÄ: yanec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.10, 11:23 .......pozostał jeszcze jeden najbezpieczniejszy fundusz tzw."skarpetkowy" złoto Babci do słoiczka i zakopać w ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Okrasa W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagraniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 11:35 Polecam zapoznać się inną formą inwestowania: wnagrode.webnode.com Nie będę owijał w bawełnę ale można zarobić bardzo duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bromba Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 11:44 W kasynie masz większe szanse niż na Foreksie, a co do skarpety czy słoiczka, to polecam zapytać tych co tak trzymali kasę na początku lat 90tych. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani 18.04.10, 15:14 Ja trzymalem w sloiczku i zarobilem okolo 5 razy.....W skarpecie stracilem okolo 25%....Oczywiscie w skarpecie nie trzymalem zlotowek,bo bylaby absolutna glupota....stracilbym okolo 100%... Teraz powracam do starego wyprobowanego przez wiele pokolen - zlota. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani 18.04.10, 16:10 Zwróciłeś, analfabeto, uwagę na obecność słowa "złoto"? Oświeć mnie, ile straciłem od 1990 posiadając złoto? Bo mi się wydaje, że kupowane było po ok. 400$, a teraz chodzi po 1100-1200. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bromba Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 16:57 A ty mnie oświeć, ile byś zarobił na złocie kupując je w 1980 a sprzedając w 1999. Przestańcie już z tym kultem żółtego metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enkey Dla Kowalskiego IP: *.as15444.net 22.04.10, 13:59 Metoda 1 - Wbrew pozorom to ten słoiczek ze złotem Babci to była metafora mi się zdaje. Oczywiście inwestować w parytet złota, idzie w góre i na spadek się nie zapowiada. Metoda 2 - Kupic jedno lub dwa mieszkania w dużym miescie, wynając, płacąc ryczałotowany podatek. Ten artykuł nie jest dla przeciętnego dorobionego Kowalskiego, ja kieruje się zdrowym rozsądkiem po prostu i nie lubie inwestować w wątpliwe fundusze o kapitale izraelskim. Happy Days! Odpowiedz Link Zgłoś
herkson Re: Dla Kowalskiego 20.03.12, 12:44 A my inwestujemy w magazyny i wszystko jest OK. Nie rozumiem niechęci do nieruchomości. Wystarczy wyczekanie na odpowiedni moment no i pomoc specjalistów. Nasze transakcje obsługiwał Jartom i za każdym razem zarabiamy dużo pieniędzy. Czy to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
bystry_1 W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagraniczny 20.03.12, 23:05 Dobrym rozwiązaniem jest inwestycja swoich oszczędności na forex czyli międzynarodowym rynku wymiany walut. To dość ciekawa alternatywa dla funduszy i kont oszczędnościowych, które przynoszą nam mizerny zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hiup Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 25.04.12, 13:11 Wynajęliśmy od Jartomu nieruchomość. Jest to magazyn, dosyć duży. Była to najniższa cena od lat. Perspektywy zarobku są naprawdę spore - zobaczymy jakie będą efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fix-mix Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.12, 18:54 Zgadzam się z Tobą, tyle że ja dodałbym jeszcze, że ci, którzy nie znają się na inwestowaniu na forexie powinni zacząć od rachunku zarządzanego. W Polsce jest kilka firm, które pomaga ją otwierać, doradzają i podpowiadają co i jak. Najlepiej jednak wybierać takie, które współpracują z wykwalifikowanymi i pewnymi brokerami. U mnie dzięki temu zapunktował m.in. Secured Forex, który za partnerów strategicznych ma ThinkForex i FXCM, czyli najskuteczniejszych światowych brokerów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polik Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.12, 19:46 Ale gra na forexie jest chyba dość ryzykowna, co? Odpowiedz Link Zgłoś
roma-nka Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani 08.05.12, 21:45 Ryzyko jest zawsze, ale można je skutecznie zminimalizować decydując się na, jak kolega wyżej napisał, rachunek zarządzany najlepiej prowadzony przez doświadczonych managerów. Takie rozwiązanie jest poza tym na pewno mniej angażujące, a tym samym mniej problematyczne dla kogoś kto nie ma czasu na śledzenie na bieżąco swojej inwestycji. Pozwoliłam sobie sprawdzić firmę, o której wspomniał, czyli Secured Forex i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Jest to jedyna w Polsce firma, która umożliwia rozpoczęcie inwestowania w sposób, w jaki robią to banki, czyli daje możliwość otworzenia rachunku zarządzanego u zagranicznych brokerów, a poza tym zapewnia dodatkowe ubezpieczenie pieniędzy na osobnym rachunku bankowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kortezn Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani 09.05.12, 00:20 Słyszałem już o nich i ofertę mają ciekawą. Coraz więcej opinii o nich się pojawia i ludzie są zadowoleni z otwierania za ich pośrednictwem rachunku. Warto pamiętać, że ma się samemu dostęp do rachunku u brokera, więc dla mnie osobiście dużym plusem jest to, że gdyby cokolwiek się działo to można zareagować i na przykład wycofać kapitał, nie mrozi się pieniędzy, a także nie powierza komuś do ręki bez możliwości wycofania, tylko korzysta z ich usług tyle ile się chce. To brzmi naprawdę przejrzyście. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: damiano Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.play-internet.pl 07.09.12, 12:51 Teraz w secured-forex wprowadzili coś w rodzaju samoubezpieczenia. Zyski z rachunku zarządzanego gromadzone są więc na specjalnym subkoncie i stanowią swoiste zabezpieczenie. Opinie co do takiego rozwiązania są podzielone (jak zawsze zresztą), ale ja tam jestem zadowolony. Przede wszystkim nie trzeba dodatkowo płacić za to subkonto, a po drugie pieniądze można wybrać w każdej chwili i przeznaczyć na co tylko się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekspert PKO Banku Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.pkobp.pl 26.04.12, 16:01 Dla osób, które cenią bezpieczeństwo polecam lokaty w PKO Banku Polskim. W tej chwili w ofercie jest m.innymi depozyt z oprocentowaniem progresywnym, czyli rosnącym, aż do 9 proc. w ostatnim okresie odsetkowym – polecany przede wszystkim klientom, którzy mogą pozostawić swoje pieniądze na dłużej i nie będą zrywać lokaty. 1.miesiąc lokaty - 0,5% 2.miesiąc lokaty - 1,5% 3.miesiąc lokaty - 2,5% 4.miesiąc lokaty - 3,5% 5.miesiąc lokaty - 4,5% 6.miesiąc lokaty - 5,5% 7.miesiąc lokaty - 6,5% 8.miesiąc lokaty - 7,5% 9.miesiąc lokaty - 9,0% Dla osób, które mają konto w Inteligo, proponuje lokatę progresywną na 6 i 12 miesięcy, z oprocentowaniem w ostatnim miesiącu w wysokości 10 proc. Średnie oprocentowanie na lokacie 6 miesięcznej to 5 proc., a na 12 miesięcznej – 5,23 proc. Depozyty można założyć on-line lub przez telefon. W przypadku zerwania lokaty, Klient zachowuje całość naliczonych odsetek za każdy zakończony miesiąc lokaty. Polecam. Ekspert PKO Banku Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bystry_1 Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani 09.05.12, 15:24 Ja zastanawiam się nad otwarciem rachunku na GO4X. Jest teraz promocja tzn. wpłacając na rachunek 500 zł drugie 500 zł otrzymujemy na inwestycje. Dodatkowo mamy szansę na wygranie cennych nagród. Odpowiedz Link Zgłoś
minimorris16 W co zainwestować 800tys.PLN 10.05.12, 20:20 Proszę o radę w co zainwestować 800.000 zł, Myślę o lokacie bankowej, nie wiem jednak który bank ma najlepsze oferty. Musi być to lokata pozbawiona jakiegokolwiek ryzyka, jest to mój priorytet, okres inwestycji - najchętniej jeden rok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wishbone Re: W co zainwestować 800tys.PLN IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 14:58 Chyba na forum to nie uzyskasz najlepszej porady, bo tu sami "szpecjaliści", co to takiej kasy nigdy na oczy nie widzieli. Według mnie (choć też nie inwestowałem nigdy takich kwot, ale jakieś pojęcie mam, bo inwestuję mniejsze) to powinieneś podzielić ten kapitał i wybrać różne rodzaje inwestycji. Możesz oczywiście wrzucić to wszystko na lokatę i tyle, wtedy masz 100% bezpieczeństwa, ale zarobisz niewiele. Możesz spróbować rachunków zarządzanych przynajmniej częścią kwoty, żeby zobaczyć jakie będą wyniki. Osobiście byłbym uprzedzony do inwestycji w złoto (ewentualnie srebro może tak), albo rozwiązań typu amber gold. Kuszą niby większym niż w tradycyjnej lokacie, ale w gruncie rzeczy nie ma tam pewności zysku. Albo spróbuj inwestycji bardziej złożonych (domki letniskowe pod czynsz, ziemia w ciekawym miejscu itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: W co zainwestować 800tys.PLN 12.05.12, 20:29 Gość portalu: wishbone napisał(a): > Chyba na forum to nie uzyskasz najlepszej porady, bo tu sami "szpecjaliści", co > to takiej kasy nigdy na oczy nie widzieli Skąd wiesz? Dasz linki do przeprowadzonych badań? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wishbone Re: W co zainwestować 800tys.PLN IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 01:38 Takich badań nie ma i pewnie prędko nie będzie. Ale sądzę, że finansista, który naprawdę zna się na inwestowaniu, wraca do domu z biura i nie ma ochoty pisać sobie na forum o finansach, bo zarabia dobre pieniądze robiąc to w firmie. No chyba, że szuka sposobu na promocję, ale wtedy to widać kto co jak. Lepiej w sumie poczytać blogi profesjonalne, niż pytać na forum. Po prostu myślę, że ludzie, którzy naprawdę zarabiają na inwestowaniu nie mają ochoty na pisanie o tym na forach, lecz oferują swoje usługi w różny sposób i aby się ich poradzić to trzeba po prostu się z nimi kontaktować inaczej niż przez neta. Odpowiedz Link Zgłoś
bystry_1 Re: W co zainwestować 800tys.PLN 21.05.12, 19:28 Część tych pieniędzy zapewne zainwestowałbym w bezpieczne instrumenty finansowe jak lokata czy obligacje. Dysponując dużą gotówką warto zastanowić się nad inwestycją na rynkach walut. Zyski są dużo większe niż w przypadku lokat itp. Oczywiście ryzyko jest ale możesz otworzyć rachunek zarządzanego. Ryzyko ograniczysz do minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiktorius Re: W co zainwestować 800tys.PLN IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 00:38 No to będę już chyba trzecią osobą, która radzi zainwestować w rachunek zarządzany na forexie. Na pewno będzie dużo bardziej opłacalne niż lokata, a co do bezpieczeństwa to powiedziałbym, że jest to porównywalne. Przyjęło się takie myślenie, że forex jest niebezpieczny i że się traci tam fortuny, a ja uważam, że owszem są tacy, którzy tracą, ale są to ludzie, którzy zdecydowali się na samodzielne wchodzenie na forex bez potrzebnej wiedzy. Z rachunkiem zarządzanym ryzyko niepowodzenia spada niemal do zera, a poza tym są firmy, które oferują nawet 100% gwarancji kapitału, więc wg mnie nie ma się czego bać. Gdybym miał tylko odpowiednią ilość pieniędzy to już bym na forexie działał :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niro Re: W co zainwestować 800tys.PLN IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 21:14 Gwarancja na Forexsie ?? Chyba jasnowidze ją dają. Lub wirtualna firma "krzak " , której po miesiącu już nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mikser Re: W co zainwestować 800tys.PLN IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 20.07.12, 12:11 Piękna suma - żadne akcje, obligacje czy lokaty. Przede wszystkim nieruchomości. Warto teraz obserwować bazy Jartomu - hale pod Warszawą są mocno przecenione. Można zrobić świetny interes - potrzebujesz jednak kogoś do spółki, bo mimo wszystko to zbyt mała suma. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatorbankowy Re: W co zainwestować 800tys.PLN 23.07.12, 19:07 Ktoś kto się nie zna, lepiej niech nie próbuje na Forexie - szybko straci kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: plastik181 Re: W co zainwestować 800tys.PLN IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 10:33 Jezeli jest to aktualne to prosze o kontakt mam fajna propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kwik Re: W co zainwestować 800tys.PLN IP: *.pools.arcor-ip.net 08.09.12, 19:47 Nooo nieco mniej;)starzy schowali na lokate w PKO BP i kombinuja przekaz za granice, zeby tam kupic dom, bo w Polsce sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz876 Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani 23.08.12, 23:44 A wiesz że piramidy finansowe są w naszym kraju zabronione ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nebeska Re: tak tak tak ruina IP: *.pools.arcor-ip.net 08.09.12, 19:00 podjudzanie do ucieczek z bankow to strategia rozkladu finansowego panstwa ......bedzie jak na kubie tylko klimat nie ten:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hektar A grunty rolne z przekwalifikowaniem na budowlane? IP: *.centertel.pl 20.09.12, 17:21 Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że ceny gruntów rolnych będą rosnąć. To, co trzeba zrobić to znaleźć ziemię w dobrej lokalizacji, przekwalifikować, wybudować i sprzedać. Czy ktokolwiek rozważa tego typu inwestycje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PL Re: A grunty rolne z przekwalifikowaniem na budow IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.04.13, 10:23 polecam zapoznać się z tą inwestycją www.Sarbsk2015.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukasz Re: A grunty rolne z przekwalifikowaniem na budow IP: *.rev.pro-internet.pl 02.07.13, 15:12 Najbardziej oplacalne sa inwestycje w grunty rolne slabej klasy w dobrych lokalizacjach, gotowe do przeksztalcenia. Mam kilka tkaich miejsc. zostawiam do kontaktu numer mojego telefonu 505947350 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: we_forex W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagraniczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.12, 16:13 Jak to w co inwestować, na pewno nie dziwne lokaty i tego ty eksperymenty. Na forexie wszytko zależy od twojego rozsądku i mocnych nerwów. Realną opcję najszybszego zarobku oferuje tylko Rynek walutowy SPRAWDŹ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niro Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.play-internet.pl 07.04.13, 18:02 Forex oraz giełda to sposób nie na zyski , ale na straty dla drobnych inwestorów . Na Forexsie traci 80% uczestnikow , bo kursy ustalaja spekulanci z dużą kasą . Na giełdzie trzeba mieć szczeście jak w totolotku , aby w obecnych czasach wyjść na +. Dla nowicjuszy z niedużą kasą jako bezpieczne pozostają fundusze inwestycyjne oraz lokaty bankowe . Odpowiedz Link Zgłoś
damian.pw Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani 02.07.13, 18:05 Polecam zaglądać na Forigami tam się można o inwestowaniu nauczyć :) warto choć podstawy znać! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DulceBank Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: 193.19.165.* 21.07.13, 19:54 Ja polecam zainwestować w DulceBank (link: dulcebank.com/?ref=NHXRX) . Oczywiście jest pewne ryzyko ale zysk dużo dużo większy. Lokata pieniędzy jest na 30 dni, ale wraca się już po 15-tu i później zysk 5-7% / dzień !! Zysk jest wypłacany 5 razy dziennie wiec można szybko go sobie przelać na swoje konto. Dużo tego typu systemów to niewypały, ale ten się sprawdza (sam mam 2 lokaty). POLECAM SERDECZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niro Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.play-internet.pl 25.07.13, 15:20 No , fajny ten DULCEBANK. Przeglądarka od razu ostrzega że stronka jest podejrzana !! A ten " bank " , to ma gwarancje BFG ? Nie widzę go na liście ... A tu dodatkowy kwiatek :mojaprzygodazzarobkami.blogspot.com/2013/07/dulcebank.html Zysk obiecywany nawet 200% . Wypisz , wymaluj kolejny Amber G... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: doradca Re: W co inwestować? Od lokaty po fundusz zagrani IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.13, 13:19 A w razie pożaru/ powodzi/ kradzieży/ itd. zostaje się z niczym :) ____ kancelaria podatkowa Kraków Odpowiedz Link Zgłoś