abalysii 07.10.10, 22:40 bankierom się wydaje że wszyscy sa idiotami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: bloger100 Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: 109.243.166.* 08.10.10, 00:20 prędzej czy później bank i tak zarobi swoje, często komplikując klientowi życie - zapraszam na blog raiffeisenwatch.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zastępcaKierownika dzięki temu mogę podnosić cenki +1% w górę IP: *.aster.com.pl 08.10.10, 13:12 tygodniowo ze banki obnizaja marżę i prowizje alleluja i do przodu klienci walą drzwiami i oknami po apartemanty, zwlaszcza te duze www.rp.pl/artykul/8,543308-Coraz-wiecej-chetnych-na-coraz-wieksze-M.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dc Re: dzięki temu mogę podnosić cenki +1% w górę IP: 208.53.168.* 20.10.10, 00:28 Prowizja to nie wszystko. A kredyt hipoteczny to nie bilet do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wwwGRUPANABANKpl Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: 85.232.236.* 08.10.10, 13:16 "prędzej czy później bank i tak zarobi swoje, często komplikując klientowi życie - zapraszam na blog raiffeisenwatch.wordpress.com" Albo jak w BRE Banku (mBank, MultiBank) gdzie rąbie blisko 26 tysięcy klientów. A teraz jest przygotowany pozew zbiorowy w którym nie zadowoleni klienci będą dochodzili swoich praw. Więcej informacji o pozwie na stronie www.GRUPANABANK.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient_BRE pozew zbiorowy przeciw BRE (mBank, Multibank) IP: *.frh.faurecia.com 08.10.10, 15:29 wszystko na stronie - www.grupanabank.pl - można odzyskać to co zabiera nadprogramowo bank i ustawić uczciwe oprocentowanie na pozostałe lata kredytu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OLO a kto pożyczy? IP: 151.59.17.* 08.10.10, 18:44 Jak ludziska kasy nie maja wszystko drożeje i bankrutują na potęgę, ceny w góre galopują a pensje realnie szybko spadają , a w następnym roku powtórka + jeszcze WAT. A ci co mają to mają tez i olej w głowach i nie kupują bo wiedzą że to pewna wtopa. Zobaczmy co się dzieje: gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29577,8449912,_Puls_Biznesu___Nadzor_bankowy_zmartwiony_zlymi_kredytami.html Ten fakt bardzo zaniepokoił KNF. Tym bardziej, że porównując rok do roku, wzrost kredytów konsumpcyjnych utraconych wyniósł aż 40 proc., a w perspektywie 18-tu miesięcy to już skok o 90 proc. . Niedobrze wygląda także stan kredytów mieszkaniowych. Na te, zagrożone, banki muszą dokonywać odpisów. W II kwartale br. wartość utworzonych w tym celu rezerw wyniosła 0,5 mld zł. Oznacza to aż 70 - procentowy przyrost w stosunku do I kwartału. Konsumpcyjne: o co było tyle krzyku artykulik co 2 dni ze babcie nie spłacają naród zadłużony wzrost nispłacanych o tylko aż 40% w skali roku Hipoteczne : 70% wzrostu niespłacanych w 3 miesiące , ile będzie w skali roku ? 300% ? w następnym roku 200% i w przeciągu 2 lat wzrost o 1200%!!! Jelonki przyspieszają bankrutować na potęgę a oni na kredyty namawiają. W budowlance tez bankructwa na potęgę. www.rynek.net/firma/firmy-budowlane-bankrutuja Tylko w pierwszym półroczu o zbankrutowało aż 63 procent więcej firm budowlanych niż w pierwszym półroczu ubiegłego roku. i Ile będzie w całym o 100% więcej? I kto zdrowy na umyśle kupi mieszkanie i se zakredytuje ?, pal licho jeśli bank zabierze mieszkanie i finito. Ale nie on ci mieszkanie zabierze i będzie cię gnębił do końca twoich dni, takie pokopane prawo mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów 08.10.10, 12:41 Wszyscy nie, ale większość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Macho Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:49 Wabiki. Właśnie wabiki. A potem niech się klient wścieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czesiu Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.chello.pl 08.10.10, 12:49 Taaa, prowizja 0%, marża 1,5 %, ale przy tym trzeba wykupić 5 ubezpieczeń, założyć konto i kartę kredytową na 10 lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gear Brylls Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: *.chello.pl 08.10.10, 12:54 Jeden woli zwalczać system i tych przebrzydłych bankierów siedzieć kątem u mamusi do późnej starości, inny woli wziąć kredyt i mieć (po jakimś czasie) swoje mieszkanie. Co kto lubi. Ważne, by do kredytu podejść mądrze i rozsądnie a nie tylko kierując się reklamami. Naprawdę wszystko jest dla ludzi, choć niektóre rzeczy są dla tych myślących. --- porównywarka kredytów mieszkaniowych Odpowiedz Link Zgłoś
spider78 Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów 08.10.10, 13:40 Gość portalu: Gear Brylls napisał(a): > ylko kierując się reklamami. Naprawdę wszystko jest dla ludzi, choć niektóre rz > eczy są dla tych myślących. Myślący nie wezmą teraz kredytu na przewartościowane mieszkania, choćby i zrobili promocję 0%. Banki naganiają bo to dla nich złoty interes, wystarczy im 8% kwoty w portfelu którą pożyczają, nie obchodzi ich spadek wartości nieruchomości bo i tak w razie zlicytowania ściągnie pełną kwotę kredytu z pacjenta i jego rodziny. A im wyższa kwota kredytu tym więcej bank zarobi na odsetkach i prowizji więc nie w smak im spadek cen, który prędzej czy później nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kołolski Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.chello.pl 08.10.10, 15:36 > nie w smak im spadek cen, który prędzej czy później nastąpi. Gdzieś ok. roku 2002 zacząłem się interesować sprawą mieszkań, bo przymierzałem się do zakupu własnego M. Już wtedy słyszałem o tym, że już jest baaardzo drogo i ceny w końcu muszą spaść. W 2006 zamieniałem mieszkanie na większe, ceny były ze 2x wyższe niż w 2002, ale też zaraz miały spaść. Dzisiaj to mieszkanie jest warte ponad 2 razy tyle co w 2006 roku, niemniej prorocy internetowi nadal wieszczą rychły spadek cen. I tak już prawie od dekady... W dużych miastach ceny raczej się ustabilizowały, natomiast wzrostami będą je gonić miasta mniejsze. I zaklinanie rzeczywistości na nic się tu nie zda. Taniej nie będzie. Drobne - kilkuprocentowe wahnięcia, to max czego się można spodziewać. Ale nie będzie tak, że cena metra spadnie o połowę albo i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
4v Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów 08.10.10, 17:11 zmieniaj te nicki zmieniaj, nic Ci to nie da. w zamian proponuję popytać demografów o to jak wygląda ich okiem kwestia mieszkań do tego rekomendacje koniec RnS otwarcie rynku pracy w Niemczech no i ceny mieszkań, nawet jak będą stałe, to będzie oznaczać że są co roku niższe o inflację. kto tu zaklina rzeczywistość.... Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów 08.10.10, 19:32 Gość portalu: Gear Brylls napisał(a): > Jeden woli zwalczać system i tych przebrzydłych bankierów siedzieć kątem u mamu > si do późnej starości, inny woli wziąć kredyt i mieć (po jakimś czasie) swoje m > ieszkanie. Co kto lubi. Ważne, by do kredytu podejść mądrze i rozsądnie a nie t > ylko kierując się reklamami. Naprawdę wszystko jest dla ludzi, choć niektóre rz > eczy są dla tych myślących. > No wlasnie myslacy czlowiek w taki niestabilnym kraju jak Polska nie wezmie mieszkania na kredyt. Jak mozna brac wieloletnie kredyty w kraju w ktorym ceny wszystkiego rosna a realne place spadaja? Biorac kredyt z banku na 30 lat splaca sie praktycznie trzykrotnosc kwoty bazowej, wiec myslacy czlowiek woli 10 lat przesiedziec katem u mamusi i po 10 latach kupic mieszkanie za gotowke niz byc niewolnikiem banku przez 30 lat. A uklad powinien byc prosty ....... bierzemy kredyt na mieszkanie .......... nie jestesmy w stanie splacac bank zabiera mnieszkanie i po sprawie ......... ale nie chciwosc bankow na to nie pozwoli ........ beda scigaly do 10 tego pokolenia zeby odebrac zysk jaki sobie zalozyly z takiego kredytu. Dlaczego w wypadku bankructwa banku mamy gwarancje odzyskania tylko okreslonej kwoty? nawet jakby to byl 1% naszego depozytu w banku? a jak bankrutuje klient bank ma prawo scigac do ostatniego grosza? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kołolsky Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.chello.pl 09.10.10, 10:33 > wiec myslacy czlowiek woli 10 lat przesiedziec katem u mamusi i po 10 > latach kupic mieszkanie za gotowke Wyobraź sobie, że nie każdy ma warunki do siedzenia kątem u mamusi przez 10 lat. Jak ktoś jest kawalerem a mamusia ma spore mieszkanie, to wtedy i owszem ale wyobraź sobie, że czasem ludzie mają żony, dzieci, a mamusia ma tylko pokój z kuchnią - to raz. A dwa - ja płacę ratę 1,1-1,3kzł miesięcznie, zależy jak CHF stoi (przy okazji - w złotówkach nie chciała rata wyjść niższa niż 1,6kzł). Przyjmując więc średnio jakieś 1,2kzł/m-c, to za 10 lat uzbierałbym niewyobrażalną sumę 140-150kzł, za którą w Krakowie, gdzie mieszkam, mogę kupić co najwyżej zdewastowaną kawalerkę w wielkiej płycie. Więc smucenie o siedzeniu kątem u mamusi i zbieraniu gotówki możesz sobie w buty włożyć, będziesz wyższy. > ale nie chciwosc bankow na to nie pozwoli ........ beda scigaly do 10 tego pokolenia > zeby odebrac zysk jaki sobie zalozyly z takiego kredytu. Ale masz na powyższe jakieś dowody, czy tak tylko konfabulujesz sobie, a muzom? > Dlaczego w wypadku bankructwa banku mamy gwarancje odzyskania tylko okreslonej > kwoty? nawet jakby to byl 1% naszego depozytu w banku? a jak bankrutuje klient > bank ma prawo scigac do ostatniego grosza? Tiaaaa. Ale pisz, pisz - umysły lubiące spiskowe teorie dziejów chłoną takie brednie jak gąbki. Zrobisz karierę na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olaf Kredyt hipoteczny to najlepszy biznes dla banku IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 13:13 Jelonki są winne bankom pożyczoną kwotę a nie wartość nieruchomości. To jest biznes - bank nigdy nie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Macho Re: Kredyt hipoteczny to najlepszy biznes dla ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 13:32 Dlatego nie powinno to się nazywać kredytem hipotecznym, bo sama hipoteka jest tylko częścią jego zabezpieczenia. Ale lemingi łykną każdą bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kkk cmoknijcie mnie w pompkę z taki cenami mieszkań IP: *.kielce.vectranet.pl 08.10.10, 13:21 cmoknijcie mnie w pompkę z taki cenami mieszkań. Pogadamy jak spadną o połowę, a na razie spadajcie i szukajcie sobie idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Twój pracodawca Re: cmoknijcie mnie w pompkę z taki cenami mieszk IP: *.chello.pl 08.10.10, 15:55 Ja Ci chętnie obniżę wynagrodzenie o połowę. Pogadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
paininthebass Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... 08.10.10, 13:27 Ciekawe czy uda się wrócić do tego co było przed "kryzysem"? Odpowiedz Link Zgłoś
spider78 Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów 08.10.10, 13:48 paininthebass napisał: > Ciekawe czy uda się wrócić do tego co było przed "kryzysem"? Pożyjemy zobaczymy, jest dużo ludzi nie akceptujących takich cen, a jeszcze więcej ludzi których na własne malutkie M po prostu nie stać. Dorzućmy do tego kwiczącą gospodarkę, ogromne zadłużenie kraju i gospodarstw domowych, pozorowane działania Rządu. Będzie ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: le ming Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: 178.73.49.* 08.10.10, 15:34 > Pożyjemy zobaczymy, jest dużo ludzi nie akceptujących takich cen I niestety wystarczająco dużo takich, którzy te ceny akceptują, bo zwyczajnie spieszy im się do własnego M. Więc na razie banki mają (znowu) raj, a rozsądni ludzie zbyt długo czekają na obniżki. Nadchodzi 2011, pamiętam, jak w 2008 były zapowiedzi, że spadki o 30-50% będą. I co? I nic. Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaczus (Tomek) Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.10, 08:37 Za mieszkanie, które (podobny metraż/układ/dzielnica) na początku 2008 zapłaciłbym ok 300 tys, teraz zapłaciłem poniżej 200 (czyli już jest powyżej 30%, a dolicz do tego inflację....). Pewnie bym się jeszcze wstrzymał, ale mieszkanie w którym obecnie mieszkam domaga się remontu, więc wolę je sprzedać, a pieniądze za miast na remont małego włożyć na urządzenie nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marwas Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: 164.4.17.* 08.10.10, 13:36 DnB Nord - dlaczego suchamy opini wydawanych przez banki garaże! Przecież to są złodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Bzdury, RSSO w bankach jest na granicy lichwy 08.10.10, 14:04 Prawo jest zgrabnie omijane dzięki najróżniejszym opłatom manipulacyjnym. W Providencie RSSO znacznie przekracza granicę lichwy. Gdzie tu jest konkurencyjność? Przy stopie inflacji poniżej 4% wysokość stóp procentowych w Polsce to rozbój i lichwa. Jedyna rada na banki to nie brak kredytów na pierdoły jak nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator. a BRE (mBank, Multibank) walczy z klientami IP: *.frh.faurecia.com 08.10.10, 14:27 26 tys. nabitych klientów którym nagle podwyższył marże o ok. 300% na kredytach hipotecznych. 2 lata protestów, reklamacji - bank ciągnie tyle ile mu się zechce i ma klientów w nosie. W efekcie grupa klientów wynajmuje topową kancelarię - Wierzbowski Eversheds - i zapowiada pozew zbiorowy. Do 15 listopada zbierają chętnych, przez stronę - www.grupanabank.pl - i będą walczyć z bankiem w sądzie. I takie banki chcą pozyskać nowych klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: le ming Re: a BRE (mBank, Multibank) walczy z klientami IP: 178.73.49.* 08.10.10, 15:36 > 26 tys. nabitych klientów 26 tys. frajerów-analfabetów - i pewnie z dziesięć razy więcej zadowolonych klientów. Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: graf0 Re: a BRE (mBank, Multibank) walczy z klientami IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.10, 20:36 Jako ktoś kto ma kredyt MuliBanku z tzw. "starego portfela" czyli de facto jednen z tzw. "nabitych", mam klika obserwacji: 1. Wcalę nie czuję się nabity, bo wiedziałem na co się piszę i już przy podpisywaniu umowy wiedziałem że z klauzulą o ustalaniu oprocentowania decyzją zarządu będą problemy. Bank z tego skorzystał, i trudno im się dziwić - na ich miejscu zrobiłbym to samo. 2. Skorzystałem z ofery banku i przewalutowałem kredyt na EUR na bardzo dobrych warunkach. Teraz spłacam go w walucie, w której zarabiam oraz mam dużo lepsze oprocentowanie. Więc jestem zadowolony. Gdybym mógł wziąźć dzisiaj kredyt na takich warunkach jake mam obecnie w MB, to zrobiłbym to natychmiast (wiem bo właśnie negocjuję kredyt na drugą nieruchomość). 3. Uważam, że tak zwana "grupa na bank" to banda albo pieniaczy albo frajerów, którzy najpierw dali się wydymać bankowi a teraz dadzą się wydymać kancelarii prawnej (prawnicy to dopiero mają doświadczenie w kwestii dymania frajerów). Ja bym nie postawił 500 zł za szansę wygrania z bankiem w polskim systemie prawnym. Wy chcecie w to władować 1500 (plus VAT) bez żadnej gwarancji powodzenia? No to gratuluję fantazji. Ja Wam sukcesu nie wróżę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: 178.56.38.* 08.10.10, 14:29 No, ciekawa ta walka - dzisiaj facet z banku do mnie dzwoni, że przedstawi mi wyjątkowo dobrą ofertę dot. mojej posiadanej już karty kredytowej, jak najpierw ... pozna moją zdolnośc kredytową. To jakby sprzedawca w sklepie powiedział - pokażę Panu/i towar, ale najpierw obejrzę portfel. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
209x5 Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... 08.10.10, 15:25 W Łodzi bank KPO BP oddział 3 - bierze 200 zł za oszacowanie mieszkania deweloperskiego /dewelioer ma swoje konto w tym banku, przez ten bank przechodzą wszystkie jego operacje finansowe, bank zna doskonale wszystkie inwestycje/. Oszacownie to fikcja nikt nie jedzie i nie ogląda tego mieszkania - chciałam być przy tym oszacowywaniu.To jest złodziejski bank. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.centertel.pl 08.10.10, 15:58 Majstersztykiem dziennikarskim jest napisanie artykułu o marżach na kredyty hipoteczne i konsekwentne niepodawanie waluty, jakiej te marże dotyczą! Wielkie brawa za rzetelność:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jola boją się przyszłego roku - rekomendacje T i S IP: 194.114.144.* 08.10.10, 16:20 rekomendacje T i S no i koniec rozdawnictwa RnS oj będzie się działo ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andżej Re: boją się przyszłego roku - rekomendacje T i S IP: 195.117.230.* 08.10.10, 17:15 taa czekajcie czekajcie dalej. To, że upadnie RnS akurat jest korzystne... dla kredytobiorców. Kredyty RnS w ogólnym rozrachunku są droższe niż kredyty komercyjne. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
4v banki nie walczą o Klientów. tylko o NiEWOLNiKÓW 08.10.10, 17:07 klient, niestety, dostaje od nich kiepską ofertę. coraz niższe oprocentowanie lokat, chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BLOGER 100 Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.10, 18:21 Niestety banki zyskują swoimi działaniami coraz więcej niezadowolonych klientów. Zapraszam na blog załozony przez taka własnie grupę klientów Raiffeisen Banku: raiffeisenwatch.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JAn Ojczyzna potrzebuje kredytobiorców IP: 194.114.144.* 08.10.10, 18:55 W kraju musi być pewna ilość zadłużonych młodych produktywnych osób - to dobrze wpływa na PKB. Są motorem gospodarki, a dla banków może i niewolnikami - ale również dobrymi klientami. Branie kredytu na nieruchomość do dziś jedyny sposób stania się właścicielem --> nawet gdy jest to obarczone spłacaniem rat za przewartościowane własne M. zatem bierzcie i płaćcie ojczyzna wzywa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jan Warski Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: 109.243.149.* 08.10.10, 19:31 Warto walczyć o klienta. Poniżej internauci oceniają kredyty hipoteczne w różnych bankach : ocena-kredytu.blogspot.com warto też oddać swój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: colin Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 08.10.10, 22:20 szkoda ze dla nielicznych.... polecam dobrego doradce finansowego i szukanie powaznej oferty kredytowej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basia Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 23:11 Z kredytem hipotecznym jest jak z przysięgą małżeńską: ... i nie opuszczę cię aż do śmierci. Dlatego rozwija się rynek najmu mieszkań, podobnie jak w cywilizowanych krajach. Tam ludzie są o wiele szczęśliwsi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dima Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów ze... IP: *.legnica.vectranet.pl 10.10.10, 23:20 a inne koszty?? ja tam i tak wolę przez doradcę porównać co i jak na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inga Re: Kredyty hipoteczne - banki walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:00 Z tym się zgodzę nie ma jak porównac kilka ofert w jednym miejscu i pod okiem specjalisty... Odpowiedz Link Zgłoś