Dodaj do ulubionych

Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del...

02.06.11, 17:22
no coz. jak klienci odejda do innych bankow to moze nabiora pokory
Obserwuj wątek
    • 19dawid80 Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... 02.06.11, 17:22
      Mam konto w mbanku. Będzie trzeba zmienić bank.
      • Gość: Kosma Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 06:14
        mBank po tylu latach przestał byc moim bankiem. Szkoda tylko, że tylu klientów mu nagoniłem z dobrego serca
        • Gość: xyz Jak rezygnuje się z karty? IP: 87.204.209.* 03.06.11, 10:38
          Dzisiaj 2 razy czekałem na czacie aż konsultant raczy odpowiedzieć. Po 20 min. jak już byłem 5 w kolejce, mBank zakończył sesję czatu. Doradźcie, jak wyskoczyć z karty, bo wygląda na to, że może być z tym problem.
          • z_uk Jedyna opcja to zastrzezenie 03.06.11, 11:00
            mBank informuje ze mozna zrezygnowac z karty w serwisie transakcyjnym. Niestety opcja rezygnacji z karty debetowej dostepna jest tylko w wewnetrznych wersjach beta systemu, na ktorych szkola sie doradcy.
            Uzytkownikom z zewnatrz pozostaje zastrzec karte z powodu zgubienia badz kradziezy. Wiem, brzmi to dziwnie ale wczoraj z konsultantem na linii doszlismy do wniosku, ze to jedyne rozwiazanie na obecna chwile. Zastrzezenie dostepne jest z poziomu menu Karty.
            Powodzenia.
            • Gość: xyz No to mam kłopot. IP: 87.204.209.* 03.06.11, 11:14
              Mam ekonto i izzykonto. Oba z kartami. Przy logowaniu widoczna jest tylko karta od ekonta. Jak dostać się do tej od izzykonta?
              • Gość: es Re: No to mam kłopot. IP: *.opera-mini.net 03.06.11, 12:25
                Przydałby się zamiennie limit roczny np 2500zł - nie chce mi się biegać żeby wydac 100zł
                • Gość: JAn POlska - kraj milionerow ... IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 13:59
                  Milionerzy trzymajacy na kontach majatek, a boicie sie wydac towke na waciki. LOL!!!

Jestescie smieszni golodupce !
                  • Gość: mp Re: POlska - kraj milionerow ... IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 09.06.11, 16:42
                    a ja właśnie założyłem tam konto... haha... no to pa mbanku :D
            • Gość: Patryk Najwyższa pora zapoznać się z ofertą innych banków IP: *.centertel.pl 03.06.11, 11:24
              Najwyższa pora zapoznać się z ofertą innych banków.

---
              finanse.wybieram.org
              • Gość: Arek Re: Najwyższa pora zapoznać się z ofertą innych b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 12:41
                Inne banki darmowe są, ale przez pierwsze pół roku (żeby nałapać klientów), a potem przywalają jeszcze większe opłaty. Ja w przyszłym tygodniu likwiduję konto w Multibanku, który mi podniósł opłatę z 2zł na 9,5zł/mieś., co prawda już w sierpniu zeszłego roku, ale nie miałem do tej pory czasu się z tym bawić. Na pewno nie będę jednak płacił bankowi prawie 10zł za prowadzenie konta - mają środki na koncie i na tym niech zarabiają, jeszcze im mało? Gdyby nie opłaty, które szybko się dokonuje dzięki kontu internetowemu już dawno w ogóle zrezygnowałbym z konta bankowego. Banda złodziei.
      • tomek.54321 Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d 03.06.11, 08:08
        Tez zaczne sie nad tym zastanawiac. Nie chodzi o ta oplate, bo przy moim uzytkowaniu karty nie zaplace nic, ale o zasade, bo bezplatne uzytkowanie karty i konta bylo wizytowka banku.
        • Gość: TP Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.06.11, 09:35
          ING Bank Śląski pobiera 7 zł za kartę i nie uwzględnia tego ani w wyciągu ani w historii konta !!! I KTO JEST WIĘKSZYM ZŁODZIEJEM?
    • Gość: wkurzona zmieniam bank!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 17:27
      zmieniam bank!!!!
      • robert_wisniewski Re: zmieniam bank!!!! 02.06.11, 19:48
        Płacę miesięcznie grube pieniądze tą kartą, ale nie lubię praktyki typu "jeśli tylko pojadę na wakacje i zostawię kartę w domu, podbierzemy mu po cichu te skromne 2 zł" a tak jako osoba korzystająca aktywnie z konta odbieram tę sytuację, dlatego choć nie podpadam pod ten mini limit, wkurza mnie to.
        Mam jedną receptę dla osób, którym nie chce się przenosić konta:
        Od teraz bez zażenowania wypłacając np. 1000 zł, będę wypłacał w mniejszych turach. Dzięki temu mBank wybuli trochę pieniędzy na prowizje dla Euronetów itp. (bank płaci za każdą wypłatę z euronetu, niezależnie od kwoty, a zależnie od ilości kolejnych wypłat).
        Druga rzecz - zamiast płacić wszędzie kartami, będę płacił wypłaconą gotówką, kartą wydam wymuszone 100-150 zł. Dzięki temu stanę się aktywnym bojkotującym i jeśli mBank na nowej opłacie sporo straci, zamiast zyskać, to strasznie mnie ucieszy, że oberwie mieczem, którym zaczął wojować z klientem. Jako stały, sporo płacący i posiadający na koncie klient nie cierpię praktyki polowania na sytuacje losowe celem podbierania paru groszy z konta. Wara od naszej kasy:)
        Podsumowując: chcesz odgryźć się mBankowi, wypłacaj jak najczęściej z bankomatu, karty używaj tylko dla zapewnienia minimalnego limitu tj. płać miesięcznie 100-150 zł.
        • Gość: Mogadisz Re: zmieniam bank!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 20:20
          mialem przeniesc konto, ale podoba mi sie twoj pomysl. wchodze w to :)
          • Gość: mak nowoczesne złodziejstwo bre trwa! IP: *.2.11.46.tvksmp.pl 02.06.11, 20:24
            lokaty na żenującym poziomie, spread z kosmosu, a teraz jeszcze to
            • Gość: mariusz Re: nowoczesne złodziejstwo bre trwa! IP: 159.245.16.* 03.06.11, 10:08
              trzeba będzie się pożegnać z mBankiem - dla zasady bo ruch na koncie ma spory - szkoda!
          • robert_wisniewski Re: zmieniam bank!!!! 02.06.11, 20:31
            Do wczoraj wnerwiała mnie loteria Euronetu (wyplacajiwygrywaj.pl) bo sprawiała, że ludzie grali o te głupie 100 złotych i namnażali kolejki do bankomatów. Nowa opłata mBanku to pewnie echo tej promocji, ale dlaczego mają płacić za to klienci? Skoro bank tak traktuje klientów, to ja tak potraktuję ich - a niech będzie, zagram w tę głupią loterię sam jeszcze nie raz, zamiast wypłacać większe sumy. A już na pewno mBank nie zarobi na mnie od VISY - od dziś wypłacam i w marketach/sklepach wszędzie gotóweczka!:))
          • Gość: mis Re: zmieniam bank!!!! IP: *.ckzeto.com.pl 03.06.11, 09:16
            a mi szkoda czasu na aktywny bojkot, wczoraj rozpoczalem proces przesiadki do innego banku. witaj Idea zegnaj male m...
        • Gość: juzprawiebyłymbank Re: zmieniam bank!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.11, 20:52
          Dobre to je dobre... Co prawda już ok 3 miesiące temu przeniosłem całą kasę do innego banku gdzie mam % na zwykłym koncie jak i duuużo wyższy na koncie oszczędnościowym, ale chyba jednak trochę się pobawię z mBankim w ciuciubabkę ;)
        • Gość: joj Loteria kiedyś się skończy IP: *.aster.pl 02.06.11, 21:13
          Loteria kiedyś się skończy i trzeba będzie zmienić bank, ale póki co warto zakichanych niemrów narazić na koszta :D
        • Gość: s Re: zmieniam bank!!!! IP: *.maxnet.biz 02.06.11, 21:32
          dzięki za pomysł :) od dziś wypłacam w 50-tkach.
        • Gość: edek Ja tak załatwiam pazerne Allegro IP: *.centertel.pl 03.06.11, 00:53
          Płacę za zakupy przez Płacę z Allegro kartą kredytową dzięki temu prowizję 4 procent płaci QXL.
        • Gość: medet Re: zmieniam bank!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 08:55
          popieram!
          wchodzę w to.
        • bolek_i_jego_worek Re: zmieniam bank!!!! 03.06.11, 09:47
          robert_wisniewski napisał:

> Płacę miesięcznie grube pieniądze tą kartą, ale nie lubię praktyki typu "jeśli
          > tylko pojadę na wakacje i zostawię kartę w domu, podbierzemy mu po cichu te skr
          > omne 2 zł" a tak jako osoba korzystająca aktywnie z konta odbieram tę sytuację,
          > dlatego choć nie podpadam pod ten mini limit, wkurza mnie to.
          > Mam jedną receptę dla osób, którym nie chce się przenosić konta:
          > Od teraz bez zażenowania wypłacając np. 1000 zł, będę wypłacał w mniejszych tur
          > ach. Dzięki temu mBank wybuli trochę pieniędzy na prowizje dla Euronetów itp. (
          > bank płaci za każdą wypłatę z euronetu, niezależnie od kwoty, a zależnie od ilo
          > ści kolejnych wypłat).
          > Druga rzecz - zamiast płacić wszędzie kartami, będę płacił wypłaconą gotówką, k
          > artą wydam wymuszone 100-150 zł. Dzięki temu stanę się aktywnym bojkotującym i
          > jeśli mBank na nowej opłacie sporo straci, zamiast zyskać, to strasznie mnie uc
          > ieszy, że oberwie mieczem, którym zaczął wojować z klientem. Jako stały, sporo
          > płacący i posiadający na koncie klient nie cierpię praktyki polowania na sytuac
          > je losowe celem podbierania paru groszy z konta. Wara od naszej kasy:)
          > Podsumowując: chcesz odgryźć się mBankowi, wypłacaj jak najczęściej z bankom
          > atu, karty używaj tylko dla zapewnienia minimalnego limitu tj. płać miesięcznie
          > 100-150 zł.

A jeśli to nie pomoże to idź na ul. Senatorską 14/16 oblej się benzyną i podpal. Wtedy może zrozumieją, że z Tobą nie ma żartów.
        • blake28 Re: zmieniam bank!!!! 03.06.11, 10:43
          zajebisty pomysl-tez pomyslalem ze przejde do aliora bo i tak mam tam karte ale nalezy sie im nauczka-zaczelo sie od tego ze pobieraja 5 zl za liste hasel jednorazowych -maja beznadziejne lokaty 1 dniowe-biora 50 groszy za kazdy przelew a teraz jeszcze 2 zl-wiesniaki i buraki psuja marke!bed sobie wyplaxcal po 15 zl i placil gotowa!!
      • Gość: villon przecież to dziadostfo jest nieoprecentowane! IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 23:50
        i do tego teraz ma być jeszcze obwarowane nakazami i opłatami ??? założyłem to konto bo jest darmowe, jeśli takim być przestanie, to ja przestaje być ich klientem. mam dość ciągłych telefonów z niezwykle atrakcyjnymi ofertami i nie podoba mi się licznie ile w danym miesiącu wydałem kartą. mam mieć święty spokój, albo żegnam panie Stypułkowski. to konto jest było synonimem świętego spokoju.
      • Gość: Marceli Re: zmieniam bank!!!! IP: *.kotun.arxnet.pl 22.12.13, 22:41
        Ja nie zmieniam, PKO BP ma spory repertuar kont więc każdy znajdzie coś dla siebie i może korzystać z IKO, rewelacja.
    • Gość: rek Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.11, 17:27
      No to kuźwa wspaniale żeby nie zapłacić 2 zeta muszę wybulić 5 zeta?
      • Gość: rek Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.11, 17:29
        Czas skasować konto.Nie dość że nie ma odsetek to jeszcze opłaty dowalili.
        • camparis Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d 02.06.11, 17:39
          No właśnie! Odsetek za pieniądze na koncie nie dają, ale opłaty chcą?
          Ja już przeniosłam wszystkie moje oszczędności do innego banku - lokata u nich oprocentowana na 3,3% jest po prostu żałosna.
          • kermitek1 Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d 02.06.11, 18:00
            którego?
        • Gość: rewers no i będzie kolejny sukces błazna Szymona IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 19:50
          tym razem dzięki pazernemu mBankowi. Żenada
      • Gość: stalowy gigant Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 19:13
        ..dokładnie - jak w MISIU
    • Gość: Michał Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... IP: *.pai.net.pl 02.06.11, 17:28
      Jedyne co mnie jeszcze w tym banku trzymało to świadomość że gdy już przeniosłem wszystkie usługi do konkurencji, gdy w ciągu najbliższego miesiąca zrezygnuję z ekarty (płatnej 25/rok) to zostanie mi delfin do płatności internetowych (obciążenie karty). Po tym kroku dziękuję temu bankowi już na zawsze.
    • Gość: polangol Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... IP: *.dynamic.mm.pl 02.06.11, 17:29
      mbank zlewa klientow! przeciez wiekszosc to studenci,kazdego grosza licza!! Tylko czekac az upadnie!!
      • Gość: panh Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.via.zamek.net.pl 02.06.11, 17:38
        mam tam konto własnie dlatego że za darmo..
        jak mnie naliczą 2pln to znikam.
        a własnie załozyłem na próbe w getinonline skarbonka czy jakoś tak i jest za darmo wszystko
        • Gość: sirk Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.internetia.net.pl 02.06.11, 19:43
          To się za jakiś czas zdziwisz. Getin znam jak własną kieszeń: kilka razy ZAMIENIAŁEM tam konto na darmowe, które ZAWSZE stawało się nie-darmowe. I nie kosztowało to 2 zł, tylko więcej. Ostatni przykład to e-ror (samo brzmienie mówi wiele).
      • Gość: rewers Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 20:14
        nie tylko studenci - ma go też sporo ludzi z jaką taką kasą którzy po prostu nie lubią dla zasady jej marnować na prowizje, opłaty i inne bzdury. Dawniej mBank był rewolucją - miał minimalistyczna ofertę ale był darmowy a dodatkowo oferował niezły procent na lokatach. Parę lat temu wysokie oprocentowanie zostało tylko w ich kredytach a teraz wyciągnęli łapę po opłaty za karty. Miłośnikom marki pozostaje nadzieja, że się z tego wycofają jak z 50 groszowej opłaty za przelewy jakiś czas temu. Mniej sentymentalni oleją ten bank - lepszych ofert nie brakuje
    • Gość: muad Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... IP: *.toya.net.pl 02.06.11, 17:39
      Po 10 latach w tym banku już najwyższa pora do końca się z niego wynieść. Do tej pory trzymałem ekonto i emaxa trochę z przywiązania i z sentymentu, ale po czymś takim wolę iść do konkurencji.
    • Gość: Tirinti No to pieniądze zaczną mi wyciekać z konta IP: 80.50.126.* 02.06.11, 17:39
    • Gość: bankyer 2 zł na miesiąc... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.11, 17:40
      Ile osób odejdzie? Ci co najwięcej krzyczą, że odejdą? To pewnie jest promil ich klientów, a duża większość nie będzie tej opłaty ponosić, bo obecnie chyba każdy wykonuje operacje bezgotówkowe na kwotę 100zł/miesiąc.
      • Gość: Lutek Re: 2 zł na miesiąc... IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 17:45
        W pełni bezpłatne konto o nawet lepszych parametrach niż ekonto ma internetowa odnoga Getinbanku - Getinonline:

www.getinonline.pl/Konto_skarbonkowe
        • Gość: joj Re: 2 zł na miesiąc... IP: *.aster.pl 02.06.11, 17:56
          A teraz nam napisz, co ten twój sretin zrobił pod koniec ubiegłego roku, a konkretnie chodzi mi o wprowadzenie opłat za konto.
          Myślisz naganiaczu, że ludzie mają krótką pamięć? To jeszcze musisz się dużo nauczyć, znacznie więcej niż operowanie marketingowym bełkotem.
          • Gość: Lutek Re: 2 zł na miesiąc... IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 18:04
            Ja mówię o koncie internetowym w Getinonline, które jest w pełni bezpłatne, a nie w Getinbanku. Zakładamy konto skarbonkowe w Getinonline i likiwdujemy kartę debetową w mBanku. Kasę z mbanku przelewamy na konto w Getinonline . I wszystko gra.
            • Gość: joj Tak tłumacz naiwnym IP: *.aster.pl 02.06.11, 21:00
              Oczywiście... ten twój sretin narozrabiał w realu, to teraz jest onlajn :) Masz może informację czy prezesa, zarząd i naczelnego forumowego naganiacza też wymienili na onlajnowych? :D
              • Gość: Lutek Re: Tak tłumacz naiwnym IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 21:45
                Nie jestem żadnym naganiaczem, tylko ponad pół roku użytkownikiem konta skarbonkowego w Getinonline. I jestem z niego bardzo zdowolony. Tylko tyle.
                • Gość: joj Re: Tak tłumacz naiwnym IP: *.aster.pl 02.06.11, 21:54
                  Teraz naucz się poprawnie pisać nazwę swojego "banku", którego nazwę w każdym poście zaznaczasz naganiaczu.
                  • Gość: Lutek Re: Tak tłumacz naiwnym IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 21:56
                    Kolego "joj", dalsza gadka z Tobą jest bezprzedmiotowa.
                    • Gość: joj Re: Tak tłumacz naiwnym IP: *.aster.pl 02.06.11, 22:07
                      Oooo... Na praniu mózgu tego nie przerabialiście?
                      • Gość: S Re: Tak tłumacz naiwnym IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 22:31
                        Hahaha joj 10/10 ,olej naganiacza :D
                      • Gość: match Re: Tak tłumacz naiwnym IP: *.pools.arcor-ip.net 03.06.11, 01:10
                        to jest konkurencja, jak inny bank daje lepsze warunki to ja sie tam przenosze i olewam wyzyskiwaczy.
                        dzieki lutek za konstruktywne info a ty joj siedz sobie w swoim banku i dawaj sie dalej trzepac.
                  • tomekjot Re: Tak tłumacz naiwnym 04.06.11, 10:12
                    To prawda GB24 w GetinBanku też miało być online i bezpłatne a wyszło jak zawsze
    • Gość: uki niedługo chyba opuszczę ten bank IP: *.toya.net.pl 02.06.11, 17:42
      eMakler ma wyższe prowizje niż XTB, karta płatna, powoli bycie w tym banku przestaje się opłacać
    • Gość: Klient mbanku Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... IP: *.tvk.torun.pl 02.06.11, 17:43
      Coz czas odejsc.
      Jestem w mbanku od poczatku (tj. jednym z pierwszych klientów, bo brakowało wówczas takiego tworu na rynku z dostepem internetowym). Od zeszłego roku najpierw przenioslem lokaty, teraz wprowadzają stopniowo dodatkowe opłaty m.in. za kartę debetowa.
      Przy czym opłata jest w mbanku o tyle istotna że nie ma on "zwykłych" placówek.

Zatem brak karty=brak możliwości wypłaty gotówki + brak możliwości wpłaty gotówki we wpłatomacie. Czyli trzymanie rachunku bez karty nawet debetowej jest bez sensu!

Coż czas się przeniesc do innego gdzie będę miał wszystko 3x0 zł
      • Gość: saaa Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: 178.73.48.* 02.06.11, 17:48
        Będziesz miał za 3x0 a potem ci podnoisą i tak w kółko.
        Ludzie, czy naprawdę nie płacicie swoimi kartami powyżej 100 zł miesięcznie? To po co wam te karty w takim razie?
        • Gość: wujek Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 17:56
          do wypłacania z bankomatu gumbasie
        • Gość: rAniel Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 18:34
          A dodatkowy warunek (5 PLN za wypłaty ze wszystkich bankomatów) to pies? Nie chcesz płacić 2 PLN to płać 5 PLN - tego nie zauważasz?
          • Gość: x Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.dormar.net.pl 02.06.11, 19:01
            To nie jest dodatkowy warunek, ANALFABETO.
        • Gość: Paweł Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.finemedia.pl 02.06.11, 18:41
          Hmm ja to mam lekką paranoję. (chyba nie taką lekką)

Od jakiś 2 lat mbank służy mi jako ror (opłaty za mieszkanie) i konto pod bankomat.

W sklepach tradycyjnych płacę gotówką, w internecie albo przelewem albo z konta paypal (to przy kupowaniu za granicą).
          Karty debetowej używam wyłącznie do wypłacania gotówki, na koncie pod które jest podpięta w normalnej sytuacji nie ma więcej niż 500 zł... (no chyba, że planuję jakieś większe wypłaty, wtedy przez 1h jest trochę więcej).

Teraz przełknę tą opłatę za kartę, ewentualnie zacznę płacić bezgotówkowo raz w miesiącu za tankowanie...
        • Gość: uni ja nie płacę 100 zł miesięcznie kartą IP: 89.204.153.* 02.06.11, 19:14
          w delegacji siedze, diety w euro do ręki, reszta na konto, z którego przelewam do innego banku, który oferuje mi lepsze oprocentowanie lokat. nie ma mnie w Polsce to nic nie kupuję kartą, więc ode mnie by pobrali te 2 zł (zresztą, to chodzi o zasady i to z czym mi się kojarzył do tej pory mbank, a nie o 2 zł). mbank w tej chwili nic nie oferuje - brak opłacalnych lokat, brak pani w okienku itd., a w dodatku zaczyna za te braki chcieć kasę. ja podziękuję.
          • Gość: euskal Re: ja nie płacę 100 zł miesięcznie kartą IP: *.vh.ehu.es 03.06.11, 10:09
            U mnie podobnie. Tez im podziekuje.
        • Gość: v Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.11, 21:52
          A po to, że w ciągu roku wyjąłem z konta 200 000 na budowę domu, akurat pasowało mi wyjmowanie po 2000 zł z euronetu czy WBK. Zakupy były na może paręset zł. W mBanku jestem dokładnie 10 lat i w życiu nie miałem karty innej niż debetowa - nie jest mi to do szczęścia potrzebne. Co więcej, jak 100-dęci mają lepsze warunki niż wierni klienci - dziękuję, nie tańczę.
        • zwroclawianka Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d 03.06.11, 10:00
          Gość portalu: saaa napisał(a):

> Będziesz miał za 3x0 a potem ci podnoisą i tak w kółko.

To zmienię znowu bank. Tak samo jak zmieniam ubezpieczyciela, gdy inny jest tańszy.

> Ludzie, czy naprawdę nie płacicie swoimi kartami powyżej 100 zł miesięcznie?

Nie, inteligentni ludzie płacą KARTAMI KREDYTOWYMI.

> To po co wam te karty w takim razie?

Jak wyżej - do wyciągania GOTÓWKI.
    • radeberger mKPINA 02.06.11, 17:46
      Trzymałem kiedyś tysiące zł na koncie nie ruszając ich (czasy studenckie) - odsetki naliczone za okres pół roku wyniosły.. 37 groszy! Co nijak się miało do jakiegokolwiek procentu wartości środków na koncie.

Nic to - zawsze był to bardzo "mobilny" bank, więc olałem oprocentowanie. W międzyczasie czytałem o rozdawanych przez bank kredytach na inwestycje (m.in. na stadion im. zadłużacza wielkiego we Wrocławiu) - i wiedziałem, że to się odbije na mojej kieszeni.

100 zł/miesiąc to nic - fakt. Ale konto, które nie ma żadnych plusów (bo nie ma!) łapiąc minusy bardzo mi się zaczyna nie podobać.

Podobnie jak inni - rozglądnę się za konkurencyjną ofertą - tych nie brakuje już..
      • Gość: Paweł Re: mKPINA IP: *.finemedia.pl 02.06.11, 18:44
        Nie przesadzaj.

To, że wysokość odsetek od 2-3 lat jest marna to akurat prawda. Ale zawsze mogłeś wrzucić środki na emax lub emax+ i dostać nieco większe odsetki (broń boże bez rewelacji, ale jednak nie kilka groszy)
        • Gość: vcx Re: mKPINA IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 21:18
          i wszem można to było zrobić ale trzeba było pilnowć wypłat i planować bo tylko jeden przelew był za darmo za resztę jakieś kosmiczne pieniądze. Rok temu założyłem konto w polbanku by korystać z konta mocno oszczędzajacego. Jkakoś do dzisiaj nie mogę sie przyzwycaić do zasad bezpieczeństwa oraz dziwnego menu. Gdy tylko uszczelnią system unikania podatku belki od początku 2012 r. szukam sensownej alternatywy i dla polbanku i dla m-banku.
      • Gość: rtr Re: mKPINA IP: 80.94.182.* 02.06.11, 18:57
        ROR nie jest do oszczędzania...
        • Gość: joj Re: mKPINA IP: *.aster.pl 02.06.11, 21:05
          Bo tak twierdzą dzieci po "marketingowych" praniach mózgów zwanych szkoleniami? Pamiętasz brytyjski przykład? Tam bankowcy zastanawiali się o co Polakom chodzi, gdy pytali się: ile kosztuje prowadzenie konta :D
        • Gość: pytaje Re: mKPINA IP: *.204.80.131.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.11, 21:14
          To o czym ma świadczyc słowo "oszczędnościowy"?
        • Gość: wtf Re: mKPINA IP: 212.160.99.* 03.06.11, 11:20
          rozszyfruj skrót ROR
    • Gość: DB Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... IP: *.unknown.vectranet.pl 02.06.11, 17:46
      Proponuje się przenieść do Deutsche Banku. Mam tam konto dbNet od roku czasu i jestem bardzo zadowolony. 0 opłat, wszystkie bankomaty za free na całym świecie.
      • Gość: joj Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.aster.pl 02.06.11, 21:42
        Fajny z jednym, ale poważnym zastrzeżeniem: niedopracowany system internetowy (przynajmniej w czasie, gdy miałem tam konto). Przede wszystkim hasło dostępu do SI to było (być może dalej jest) nieporozumienie.
        • Gość: użytkownik Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: 88.220.76.* 03.06.11, 07:48
          system internetowy nie jest idealny ale w skali 1-10 spokojnie można mu dać 7
          reszta to same plusy
      • adrem-1 Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d 03.06.11, 10:12
        owszem, ale też musisz zapłacić kartą debetową min za 100 zł miesięcznie aby nie pobrali ci prowizji.
      • Gość: PIk Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.ptr.magnet.ie 04.06.11, 12:29
        z tego co sie doczytalem, to oplata za karte to 5 zl, chyba ze zrobisz min 1 transakcje w miesiacu. Wiec prawie tak samo, tylko ze oplata wyzsza, ale nie ma min. limitu kwotowego.
    • Gość: Jacek Brawo :) IP: 193.239.63.* 02.06.11, 17:46
      Może oni w tych bankach faktycznie zatrudniają Szymonów i innych pajaców do budowania strategii marketingowych? My wszyscy myślimy, że to tak dla jajec w reklamie, a tu np. na fotelu dyrektora siedzi szympans?
      Pierwszy raz od lat mBank zrobił coś dla mnie. Zachęcił mnie do ruszenia kupra i przejrzenia innych ofert bankowych. I bardzo dobrze, jakość obsługi infolinii w mBanku w wypadku jakiejkolwiek reklamacji to jak gadka z Norwegiem po węgiersku. Więc, po 10 latach, żegnam, bez żalu z mojej strony.
      • rydzyk_fizyk Re: Brawo :) 02.06.11, 23:09
        Pierwszy raz od lat mBank zrobił coś dla mnie. Zachęcił mnie do ruszenia kupra i przejrzenia innych ofert bankowych.

:)
      • Gość: joj Re: Brawo :) IP: *.aster.pl 02.06.11, 23:19
        Wiesz... masz rację - do budowania tzw. strategii zatrudniani są pajace i skakanki. Najgorsze jest to, że za wygłupy klaunów obrywają ci na dole.
        Ale akurat w przypadku tego "banku" nie ma dołów więc wydawałoby się, że tzw. joby są jak najbardziej skierowane w odpowiednim kierunku. Niestety jest to forum GW, a nie mBanku :(
    • ulanzalasem Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... 02.06.11, 17:46
      www.ingbank.pl/indywidualni/konta-osobiste/direct#tab=5
      www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywidualni/konta_osobiste/konto_z_lokata_nocna
      W tej chwili mbank nie różni się niczym w cenie od innych kont, bo inni również oferują wszystkie bankomaty za darmo przy takiej opłacie.
      • Gość: ax Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 17:50
        I na tym właśnie polega "konkurencja" między polskimi bankami: jeśli wszystkie inne pobierają opłatę za kartę, to dlaczego mBank ma tego nie robić?
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 08:17
          Żeby mieć klientów?
      • zwroclawianka Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d 03.06.11, 10:04
        www.getinonline.pl/Konto_swobodne
        Tu też mam konto - na wszelki wypadek sprawdziłam historię, żadnych opłat. Na razie mi się nie narazili, a wypłaty z WSZYSTKICH BANKOMATÓW mam za darmo :-)
    • Gość: ax Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 17:47
      "Bank informuje, że każdy klient w każdej chwili może bezpłatnie zrezygnować z karty".

Hehe, to jest najlepsze. MBank nie ma oddziałów z kasami, więc klient bez karty zostaje pozbawiony dostępu do swoich pieniędzy.

I w ten sposób bank sam pracuje na nienawiść klientów.
      • Gość: Lord i po bólu :-) IP: *.wroclaw.mm.pl 02.06.11, 17:50
        przed chwilą zrezygnowałem z karty przez ich mLinie :-) hehehe ale ulga, jakbym ważył 2 kilo mniej :-) hehe
        • Gość: łomatko Re: i po bólu :-) IP: *.home.aster.pl 02.06.11, 18:31
          Widzę, że przeznaczyłeś te 2 kg na pogrubienie czcionki w wypowiedzi :)
          • Gość: kał Re: i po bólu :-) IP: *.aster.pl 02.06.11, 23:23
            A ciebie kał obchodzi na co to poszło
      • Gość: Michał Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.pai.net.pl 03.06.11, 09:26
        Swego czasu mieli testowo wprowadzić wypłaty przez Multibank. Nie wiem czy to już działa we wszystkich miastach.
    • ulanzalasem Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... 02.06.11, 17:49
      Gość portalu: bankyer napisał(a):

> Ile osób odejdzie? Ci co najwięcej krzyczą, że odejdą? To pewnie jest promil ic
      > h klientów, a duża większość nie będzie tej opłaty ponosić, bo obecnie chyba ka
      > żdy wykonuje operacje bezgotówkowe na kwotę 100zł/miesiąc.

Gdyby każdy dokonywał ww operacji to po jaką cholerę bank wprowadzał by opłatę? Po co narażałby na szwank swoje imię? Widocznie zwietrzyli mały interesik jak tutaj oskubać kilkadziesiąt/est tysięcy frajerów.
      • Gość: Alek Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.tvk.torun.pl 02.06.11, 17:57
        Coż jak Preziem jest:
        Cezary Stypułkowski
        Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny Banku
        to o czym tu mowic.
    • Gość: Darmowy Jak to jest 'na delfinka'? IP: *.broadband.kyivstar.net 02.06.11, 17:49
      Na Jezusa znam, motylki znam, po katolicku znam ale cholera nie mam pojęcia jak to jest 'na delfinka'.
      • Gość: Paweł Re: Jak to jest 'na delfinka'? IP: *.finemedia.pl 02.06.11, 18:48
        Potrzebujesz:
        - porządnego i dużego łóżka wodnego
        - wyrozumiałej i odpornej na urazy mechaniczne partnerki
        - domu wolnostojącego lub głuchych/tolerancyjnych sąsiadów

Reszty nie napiszę, bo nie chcę mieć postawionych zarzutów. Użyj wyobraźni.
        • Gość: Darmowy Re: Jak to jest 'na delfinka'? IP: *.rdns.squidproxies.com 02.06.11, 19:06
          Wyobraźnia właśnie mi zdechła, może ktoś z działu PR banku mógłby nieoficjalnie pojechać?
          • Gość: joj Re: Jak to jest 'na delfinka'? IP: *.aster.pl 02.06.11, 21:37
            Potrzebujesz jeszcze szparki, do której będziesz wciskał 2 zł co miesiąc, a jak wciśniesz banknot 100 zł to ona wypluje ci te 2 zł.
            • Gość: joj Re: Jak to jest 'na delfinka'? IP: *.aster.pl 02.06.11, 23:34
              Przepraszam, błąd w rozumowaniu :(
              Banknot nic nie pomoże. Musisz znaleźć szparkę, która przyjmie delfinka ;P
    • ulanzalasem Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za del... 02.06.11, 17:50
      Gość portalu: saaa napisał(a):

> Będziesz miał za 3x0 a potem ci podnoisą i tak w kółko.
      > Ludzie, czy naprawdę nie płacicie swoimi kartami powyżej 100 zł miesięcznie? To
      > po co wam te karty w takim razie?

Do wypłat z bankomatów..?
      • Gość: Alek Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.tvk.torun.pl 02.06.11, 17:56
        Tak do wypłat z bankomatów bo:
        1) nie ma okienka gdzie mogłbym wypłacic własne pieniadze
        2) boje sie placic karta bo ciągle slyszy sie o kradziezach z kont
        3) ciagle awarie rozliczen - sorki ale nie chce jak bodajze pol roku temu zostawiac dowod osobisty na stacji paliw bo byla awaria banku!!!
        4) to ja,a nie bank bedzie decydowac czy mam poslugiwac sie gotowka czy bezgotowkowo!!!

A rachunku w banku nie potrzebuje - dzieki temu bede mial spokoj od marketingowcow, naciagaczy, złodziei!!!
    • Gość: . poleście mi bank gdzie warunkowo nie płaci się IP: *.multi-play.net.pl 02.06.11, 17:57
      za posiadanie konta i karty debetowej.
      • Gość: oliver Re: poleście mi bank gdzie warunkowo nie płaci si IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 19:04
        ja ie znam, wszedzie jest jakas ukryta oplata, a to za ilosc operacji, a to za wysokosc miesiecznych wplywów.... a jak jeszcze gdzies jest wszystko darmowe to.... do czasu, jak w mbanku :-)))) przyciagna klientów i wprowadza oplaty :-))))

ja zostaje w mbanku.
      • zwroclawianka Re: poleście mi bank gdzie warunkowo nie płaci si 03.06.11, 10:11
        Gość portalu: . napisał(a):

> za posiadanie konta i karty debetowej.

www.getinonline.pl/Konto_swobodne
        Ale nie gwarantuję, że będzie tak zawsze, mam konta w kilku bankach, nie sprawia mi problemu rezygnacja z konta lub danej usługi.
        • Gość: szpak Re: poleście mi bank gdzie warunkowo nie płaci si IP: *.trw.com 03.06.11, 10:38
          to czemu o tych "innych bankach" nie piszesz, tylko tak w kolko o tym zlodziejskim getinie?!
          • zwroclawianka Re: poleście mi bank gdzie warunkowo nie płaci si 03.06.11, 14:20
            Gość portalu: szpak napisał(a):

> to czemu o tych "innych bankach" nie piszesz, tylko tak w kolko o tym zlodziejs
            > kim getinie?!

Spokojnie :) Mam też konto w ing (bezpłatne konto direct, bezpłatne przelewy, bezpłatna - przy ilości kasy jaką wydaję - karta kredytowa, ale płatna debetówka - więc jej tam nie mam :)

Mam mbank (JESZCZE) w którym mam konto, otwarte m. in. ze wzgl. na atrakcyjne (lata świetlne temu) oprocentowanie na emax plus, no i bezpłatną debetówkę (już z niej zrezygnowałam) i przelewy :)

o getinie napisałam, nie żeby zakłócić czyjkolwiek spokój, ale by podać konto, w którym - być może tylko na razie - wszystko jest bezpłatne..

Rozglądam się za innymi bankami, jeśli ktoś zna jakieś złodziejskie czy nie (to pozwolę sobie sama ocenić), to z przyjemnością poznam inne opinie :)
    • smaczek.wyborczy Wielka Plama Wielki Wstyd!!! 02.06.11, 17:57
      A jeszcze wczoraj usunąłem konto w Alior Banku i wychwalałem do pani konto w mBanku. A tu taki zawód na całej linii !
    • Gość: kolo Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.toya.net.pl 02.06.11, 17:57
      Oj, grabicie sobie, bankiery. Konto samoobsługowe, nieoprocentowane i opłata za niekorzystanie z karty? Też sobie przejrzę oferty innych banków.
    • Gość: amx żal wam 2 zł? ważne że przelewy darmowe IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 18:01
      to jest dlamnie głowne kryterium bo robię ich ze 30 miesiecznie i gdybym miał za każdy na poczcie 3,50 płacić...
      • Gość: joj Re: żal wam 2 zł? ważne że przelewy darmowe IP: *.aster.pl 02.06.11, 21:49
        To przejrzyj na oczy, potem przejrzyj oferty innych banków (łącznie z tymi wielkimi) i napisz nam który bank nie oferuje przelewów przez net za darmo :D
        • Gość: c Re: żal wam 2 zł? ważne że przelewy darmowe IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.11, 22:09
          ee WBK?
          • Gość: joj Re: żal wam 2 zł? ważne że przelewy darmowe IP: *.aster.pl 02.06.11, 23:28
            od czasu, gdy jakieś 15 lat temu pożegnałem się z nimi nie znam ich oferty i na chwilę obecną nie zamierzam poznawać.
            • Gość: joj Re: żal wam 2 zł? ważne że przelewy darmowe IP: *.aster.pl 02.06.11, 23:30
              * 5 lat emu miało być :)
    • Gość: x Re: Darmowy mBank już nie taki darmowy. 2 zł za d IP: *.cfw-a-gci.dublin.corp.yahoo.com 02.06.11, 18:01
      ok jak tak to mozecie mnie pocałowac, zamykam konto i przenosze środki
    • Gość: mustang Pieprzycie jak poparzeni IP: *.142.143.85.static.telsat.wroc.pl 02.06.11, 18:01
      Jednak idiotów się nie hoduje, trzeba się takim urodzić. Pieprzycie jak potłuczeni, nie chcesz być w tym banku nie bądź, jak nie robisz w miesiącu płatności kartą na minimum 100 zł to co z ciebie za klient, żaden i takich właśnie bank chce sie pozbyć, bo to jak pryszcz na du.ie, nie robi żadnych operacji, tylko koszty generuje. 90% z tych co sie odgrazaja, że odchodzi wogóle nie zrozumiało tego komunikatu i juz na sraczkę, że będzie za coś płacić
      • Gość: karino Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.warszawa.mm.pl 02.06.11, 18:13
        mustang jesteś zwykłym cieciem. piszę to w Twoim języku i nie chcę nawet z Tobą polemizować na ten temat, bo i tak nie zrozumiesz.
        • Gość: mustang Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.142.143.85.static.telsat.wroc.pl 02.06.11, 18:23
          W przeciwienstwie do ciebie i tobie podobnych ja zrozumialem komunikat banku i nie mam sraczki
          • Gość: kolo Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.toya.net.pl 02.06.11, 18:35
            Nie, ty jesteś człowiekiem, któremu nie robi ta dodatkowa opłata, bo płaci kartą. Jesteś też chamem, który wszystkich ludzi, którzy myślą inaczej niż on sam wyzywa od idiotów, a ich reakcję nazywa sraczką. Ćwok dostaje replikę na swoim poziomie. Jak to szło? Jak ci jedna osoba mówi, że czuć od ciebie gównem, to zlekceważ, ale jeśli kilka...
            • Gość: mustang Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.142.143.85.static.telsat.wroc.pl 02.06.11, 20:35
              Poki co jestes jeden i ten sam k,h, kolo czy jak ci tam. Chowaj sobie kase w skarpecie, lub w berecie jak wolisz i nie zawracaj doopy.
              • Gość: kolo Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.toya.net.pl 02.06.11, 20:48
                A po czym poznałeś? Po nicku?

Koleś, to ty zawracasz dupę. Jak ci tak dobrze, to po szczekasz na ludzi, którzy deklarują, że się wyniosą? Przecież tobie to tylko na rękę, bo takich klientów jak ty mBank kocha. No przynajmniej tak twierdzisz w pierwszym poście. To po co się plujesz? Idiotą jesteś czy co?
      • Gość: zzz kupuję w Biedronce IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 18:23
        i co "miszczu", jak mam zapłacić kartą te 100 zł? To oczywiście żart (znaczy w Biedronce kupuję, ale nie tylko), ale zachowali się tak jak Inteligo jakiś czas temu. Rozumiem biznesowe podstawy takiej decyzji, ale stoi ona w sprzeczności z ich dotychczasową polityką i zasadami. O to się ludzie "plują" - i mają rację.
      • Gość: spoko Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.11, 21:21
        Kiedyś ok 10 lat temu byłem takim złym klientem co to założył sobie konto w mBanku. Wtedy to była rewelacja, darmowe wszystko, a jako student nie miałem za dużo kasy i każda zł na browar była na wagę złota! Ktoś w tym banku myślał, że złapie bidoków takich jak ja i te bidoki za parę lat skończą studia, pójdą do roboty i zaczną się zwracać bankowi. Tak też było w moim przypadku, całą kasę lokowałem w mBanku. Czasy się zmieniły, zmienił się prezesik i teraz liczy się tylko krótkoterminowy zysk. A z mBanku po kilku aferach min z kredytami hipotecznymi zrobiła się typowa bankowa szmira. Kasa powędrowała do innych banków, kredytów nikt nie chce brać bo mają kosmiczny %, zyski spadają, brak długofalowej polityki... już dawno założyłem konto w innym banku, przy okazji kredytu hipotecznego. Sentyment pozostał... 10 lat hehe czuję się jak emeryt z PKO ;P
      • Gość: Albin Siwak Dokładnie to samo miałem napisać :) IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 21:39
        Bank to nie święty Mikołaj. Przenoście się do PKO PB, tam będziecie mieć konto za zero :) Na rynku jest konkurencja i bardzo dobrze. Żeby utrzymać przelewy za zero (za które bank płaci KiRowi) i wypłaty z bankomatów (za które płaci), musi się pozbyć balastu klientów przynoszących jeszcze większe straty.
        • ojca Re: Dokładnie to samo miałem napisać :) 03.06.11, 08:39

Ludzie oddający do dyspozycji banku co miesiąc swoje pieniądze także nie są Świętym Mikołajem.
          Także się ciesze, że jest duża konkurencja na rynku, bo wkrótce wykorzysta waszą wtopę.
      • Gość: pan Grzegorz Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 21:43
        Nieprawda - robiłem duże transakcje ale nie w sposób zwalniający z opłaty. Tzn dużo przelewów, płatności paypal itp. do obsługi zakupów kartą mam inne konto.
      • Gość: Maxs Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.top.net.pl 02.06.11, 22:56
        juz mialem pisac cos podobnego a tu tylko moge sie pod tym podpisac :)
      • adam81w Re: Pieprzycie jak poparzeni 03.06.11, 01:28
        Gość portalu: mustang napisał(a):

> Jednak idiotów się nie hoduje, trzeba się takim urodzić. Pieprzycie jak potłucz
        > eni, nie chcesz być w tym banku nie bądź, jak nie robisz w miesiącu płatności k
        > artą na minimum 100 zł to co z ciebie za klient, żaden i takich właśnie bank ch
        > ce sie pozbyć, bo to jak pryszcz na du.ie, nie robi żadnych operacji, tylko kos
        > zty generuje. 90% z tych co sie odgrazaja, że odchodzi wogóle nie zrozumiało te
        > go komunikatu i juz na sraczkę, że będzie za coś płacić

To jak mbank ma w d... takich kllientów to niech to powie otwarcie? Znakomity pomysł na reklamę i Szymona można zatrudnić...
      • mayrah1 Nie darmowe - problemowe 03.06.11, 08:55
        Cóż. Nie wszyscy korzystają z kart. Na koncie mBanku mam pieniądze "elektroniczne", które przelewam na konto firmowe lub drugie konto w innym banku. Nie korzystam z karty, gdyż nie uznaję płacenia kartą VISA - w 90 % transakcji wystarczy mój podpis przy płatności a nie kod PIN. Bojkotuję karty, którymi można płacić podpisem. Kilka lat temu wyczyszczono mi konto, bo można było transakcje potwierdzić podpisem. Grafologów przy kasach nie ma !!!

Dodam jeszcze, że telefonia mBanku MOBILE - taka tania i korzystna, gdy zarejestruje się numer ze startera i prosi się o faktury VAT, wszystkie dane trafiają do innej firmy bluemedia.pl, która regularnie olewa wysyłanie faktur. Musiałam złożyć reklamację do mBank - stamtąd skierowano mnie do Bluemedia.pl. Gdy kupiłam starter w mBank, nie informowano mnie , że to z inna firmą niejako zawieram umowę.

Jak nie ma problemu z konta korzysta sie tanio i sprawnie, ale gdy korzysta się z bardziej zaawansowanych rozwiązań, mBank pełen jest niekompetentnych osób, które nie potrafią udzielać odpowiedzi na podstawowe pytania. Cala korespondencja trafia pod jeden adres e-mail.

Cóż - nie darmowe ale problemowe.

Czy znacie inne banki alternatywne dla mBank, które oferuje również wiele rozwiązań (ubezpieczenia na życie i zdrowotne, telefonię) i gdzie trzeba tez jakichś zdrapek prymitywnych używać ?
      • Gość: M. G. Re: Pieprzycie jak poparzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 19:46
        Problem w tym, że jednego miesiąca mógłbym generować obroty rzędu 280 zł, a w pozostałych dwóch 80 zł. Nie jest proste generowanie takich obrotów jeżeli zarabia się tylko 800 zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka