Dodaj do ulubionych

Przelewy z UK do Pl

26.02.20, 22:57
Przelew z lloyds bank uk do pko w pl. Witam mam konto w loyds bank i przeprowadziłam się do Polski. Robie remont i chciałabym wypłacić pieniądze z uk. Jak zrobić to najkorzystniej? Ostatnio zrobiłam przelew przez minutke i w PKO odebrałam pieniądze w Ł i dużo na tym straciłam. Czy ktoś wie jaki jest dzienny limit w loyds banku jak np zlecam przelew przez minutke? Kiedyś słyszałem że 1000 funtów dziennie. Czy można więcej? Najkorzystniej dla mnie by było żebym raz wybrała i nie płaciła za każdym razem prowizji bo ostatnio i tak dużo straciłam za każdym razem płacąc minutce i jeszcze w PKO sobie potracili i jeszcze żeby zamienić funty na złotówki w kantorze zapłacę mniej. Nie wiem co robic. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc bardzo bym prosila
Obserwuj wątek
    • searam Re: Przelewy z UK do Pl 27.02.20, 00:37
      . Sprawdz czy platnosc twoja karta Lloyds jest tansza w koszcie przewalutowania GBP na PLN zamiast dokonywania przelewow do polskiego banku, ktory cie skroi.
      • aniacrr Re: Przelewy z UK do Pl 27.02.20, 23:00
        Dziękuję za pomoc sprawdzę
    • koziorozka Re: Przelewy z UK do Pl 27.02.20, 12:21
      aniacrr napisała:
      > Czy ktoś wie jaki jest dzienny limit w
      > loyds banku jak np zlecam przelew przez minutke?
      ----------------------------
      To nie tak działa - każdy bank ma swój regulamin i swoje opłaty.
      Załóż sobie w jakimś banku konto w funtach i rób przelewy w funtach, bo za przewalutowanie każdy bank zabierze ci sporą prowizję. Kiedyś najtańsze takie konto było w kantorze Alior banku, ale sprawdź, bo może teraz gdzieś jest taniej.
      • aniacrr Re: Przelewy z UK do Pl 27.02.20, 22:59
        Bardzo dziekuje, akurat mam jeszcze 2 zwykle konto w Alior banku, dowiem tego. A jeżeli chodzi o przelew w funtach to zrobić to bezpośrednio przez bank lloyds do banku w Alior? Czy inaczej np przelewy minutka?nie znam się na tym dlatego wolę zapytac
      • aniacrr Re: Przelewy z UK do Pl 27.02.20, 23:57
        Mam jeszcze pytanie czy mozna zalozyc konto w funtach np w alior i zalozmy zrobic przelew 2 razy i potem dlugo dlugo nic? Czy opłaca mi się zakładać i potem z niego nie korzystać. Dopiero za 3 lata będę miała emeryturę z Anglii wtedy na konto będę miała wpływy co miesiąc systematycznie. Czy wtedy taki sposób wypłat też byłby najlepszy? Jeśli może Pani napisać jak dokładnie zrobić taki przelew. Czy poprzez logowanie się na stronie banku loyds zlecając przelew do np alior? Z góry dziękuję za odpowiedź i tak już jestem wdzięczna za dotychczasowe informacje.
        • koziorozka Re: Przelewy z UK do PL 28.02.20, 09:56
          Konta prowadzone w walutach, najtańsze - zobacz rankinkg
          www.najlepszekonto.pl/ranking-kont-walutowych
          Obejrzyj szczegóły, przeczytaj analizę
          Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to je zapisz i zadaj w placówce banku.
          Gdy konto nie jest ci potrzebne przez np. pół roku, to lepiej je zamknąć, bo nigdy nie wiadomo, czy jakieś opłaty za rok się nie pojawią. Jak ci konto w funtach znów będzie potrzebne, to je otworzysz. Może w tym banku a może w innym.
          Jak zrobić przelew, ile on kosztuje itp. dowiesz się tylko w banku, z którego chcesz wysłać/przelać pieniądze.

Inny sposób, to nie przelew bankowy a prywatna firma.
          Zobacz tu porównanie
          www.monito.com/pl/?utm_source=google&utm_medium=Organic&utm_campaign=FAQ&utm_content=GB_PL_PL

• aniacrr Re: Przelewy z UK do PL 28.02.20, 13:07
            Bardzo dziekuje za pomoc zycze milego dnia:)
        • searam Re: Przelewy z UK do Pl 29.02.20, 23:08
          aniacrr napisała:

> Mam jeszcze pytanie czy mozna zalozyc konto w funtach np w alior i zalozmy zrob
          > ic przelew 2 razy i potem dlugo dlugo nic? Czy opłaca mi się zakładać i potem z
          > niego nie korzystać. Dopiero za 3 lata będę miała emeryturę z Anglii wtedy na
          > konto będę miała wpływy co miesiąc systematycznie. Czy wtedy taki sposób wypłat
          > też byłby najlepszy? Jeśli może Pani napisać jak dokładnie zrobić taki przelew
          > . Czy poprzez logowanie się na stronie banku loyds zlecając przelew do np alior
          > ? Z góry dziękuję za odpowiedź i tak już jestem wdzięczna za dotychczasowe info
          > rmacje.
          Przejdz dziewczyno na priv moj emai, bo widze, ze masz wiecej problemow do rozwiazania..
          Trust me..i am experienced..:)
          • koziorozka Re: Przelewy z UK do Pl 01.03.20, 16:14
            searam napisał:
            > Przejdz dziewczyno na priv moj emai, bo widze, ze masz wiecej problemow do rozwiazania..
            > Trust me..i am experienced..:)
            ---------------
            Tiaaa, doświadczony, ale raczej nie w finansach ;)
            • searam Re: Przelewy z UK do Pl 07.03.20, 23:06
              koziorozka napisała:

> searam napisał:
              > > Przejdz dziewczyno na priv moj emai, bo widze, ze masz wiecej problemow d
              > o rozwiazania..
              > > Trust me..i am experienced..:)
              > ---------------
              > Tiaaa, doświadczony, ale raczej nie w finansach ;)
              Biedactwo...I coz z toba począć.... Chyba tyko : Począć..!;)
    • fiveroo Re: Przelewy z UK do Pl 01.03.20, 01:16
      Zależy o jakich kwotach mowa, ja generalnie wysyłam na polskie konto do kilkuset złotych, korzystam z Transfer24 i jestem zadowolony( potrzebna angielska karta, do 50 funtów opłata 59p, powyżej 50 funtów to 1,3%). Pieniądze w kilka minut są na polskim rachunku od razu w złotówkach. Bank nie pobiera żadnych innych opłat, przewalutowanie według kursu strony.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka