Dodaj do ulubionych

Zwiększenie limitu na karcie kredytowej

13.07.23, 08:34
Przyszła mi info z banku o możliwości zwiększenia limitu kredytowego na karcie kredytowej. Zastanawiam się nad zwiększeniem limitu na karcie kredytowej (bank Millennium) tak do około 5 tys PLN. Robi się to składając jakby "wniosek kredytowy". Do tej pory od paru lat robiłem na nią symboliczne zakupy (musi być 5 żeby była darmowa) gdyż na co dzień korzystam z debetowej. Sam regularnie ją spłacałem. Na "wojaże" do UE mam kartę walutową w Euro. Ponoć płacenie kredytową za granicą bardziej się opłaca (przewalutowanie PLN/E jest po niższym kursie). Byłaby alternatywną opcją płatności gdyż niektóre czasem karty nie są akceptowane. I pytanie czy są tu jakieś ukryte opłaty, wydaje mi się , ze raczej nie o ile człowiek się pilnuje.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Zwiększenie limitu na karcie kredytowej 13.07.23, 12:40
      yzihs napisał(a):
      > Ponoć płacenie kredytową za
      > granicą bardziej się opłaca (przewalutowanie PLN/E jest po niższym kursie).
      > Byłaby alternatywną opcją płatności gdyż niektóre czasem karty nie są akceptowa
      > ne. I pytanie czy są tu jakieś ukryte opłaty, wydaje mi się , ze raczej nie o ile człowiek się pilnuje.
      ------------------------
      Zawsze wygodniej jest mieć dwie, ale przewalutowanie po niższym kursie? Od czego niższym?
      Nigdy nie wiesz po jakim kursie, musisz sprawdzać na bieżąco i prowizję bank sobie dolicza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka