Dodaj do ulubionych

Eurobank - pożyczka na dowód osobisty?

IP: *.chello.pl 11.09.05, 18:29
Witam wszystkich forumowiczów.
Ciekaw jestem co sądzicie o ostatnich reklamach Eurobanku.
Pożyczka na dowód osobisty. To szaleństwo? czy kolejna super zachęta dla
klientów.
Jeśli zaczną udzielać kredytów na zasadzie samego dowodu może się to źle dla
nich skonczyć.

Jeśli coraz wiecej bedzie niewyplacalnych klientów piramida moze pęknac.
Zyski z lokat i prowizji mogą nie wystarczyć.

W czym sęk?

Czy Eurobank traci pomysły na zdobywanie klientów. Po ostatnim zakupie przez
inwestora taki krok wydaje sie dziwny.

Czytałem gdzieś, że wystarczy oświadczenie klienta, że spłacił kredyt w innym
banku i może dostać nowy w Eurobanku.

Czy ktos moze próbował się coś dowiedzieć na ten temat?
A moze skorzystał już z tych super warunków.

Co ciekawe na ich stronie internetowej nie ma słowa o promocji.

Pozdrawiam
Tomek

Obserwuj wątek
    • bbastek13 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 12.09.05, 21:59
      dla mnie to chory pomysł (od strony banku, bo dla wielu "cwaniaczków" to prosty
      sposób na łatwe pieniądze) - od żula w bramie można dowód za 2 flaszki kupić...
      • Gość: krzysiek Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.rzeszow.mm.pl 15.11.05, 22:15
        ja chciałem wziąć kredyt na dowód i okazało się że ja niespełniam wymagan i
        zganiali na system w kompie pokazałem im że spłaciłem kredyt w innym banku i
        tez sie nie kwalifilowałem , pożyczka miałabyć w 15 minuut a okazało się że
        jest dostępna w w 48 to jest skandal nie plecam tego banku w lukasie wziąłem w
        10 minut i to na dowód osobisty a eurobank to porażka pozdrawiam pa pa
        • Gość: obiwe Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:17
          A w Lukasie nie przedstawiałeś zaświadczenia o zarobkach? Ani deklaracji, że
          tyle zarabiasz?
        • Gość: gość Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.net128.okay.pl 22.02.08, 08:31
          Śmiesznie jest z EuroBankiem :) Trudno jakieś dobre opinie o nim znaleźć.
          ---
          www.pokredyt.pl
          • Gość: mike Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 08:57
            nie znajdziesz dobrych opini u osób które sie spóźniają ze spłatą i
            jak do nich wydzwaniają i go nachodzą.

ja miałem dwa razy kredyt w eb i nie narzekam.
            • Gość: hind Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.160.75.14.fuz.pl 05.07.09, 16:49
              Ja wybralem lucas bank nie polecam eurobanku

hind1337@gmail.com
            • Gość: gość Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 188.33.197.* 15.12.09, 12:01
              śto prawda, ludzie zawsze będą narzekac na wszystko i wszędzie. Z reguły są to osoby które same są albo niewypłacalne dla banku albo nie mogły dostać kredytu wiec trzeba zbesztać bank. Ja miałem 2 kredyty w euro banku i polecam. Profesjonalna obsluga i przede wszystkim przyjazne warunki. A co do oferty na dowod to raz piszecie ze źle że dają później że źle bo nie dostaliście. Więc o co chodzi? Po pierwsze oferta na dowod jest skierowana do osób z dobrą historią kredytową co jest badane poprzez zapytanie do BIKU.Nikt nie da Wam kredytu na słowo...........
              • Gość: Mała mi Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 94.254.145.* 25.12.09, 14:21
                A co jeśli pracuję jako prostytutka?przecież nie mogę udokumentować dochodów,proste.
        • Gość: ggggg Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.83.230.17.68.debacom.pl.e-zabrze.pl 09.06.09, 17:12
          urobank to lipna firma!! tez sie przejechalem w tym niby banku. To
          jest jeden wielki biznes...
        • Gość: ANDZAIA Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.acn.waw.pl 09.12.09, 17:10
          NIE WIEM JAK W EUROBANKU ALE ,LUKAS DO BANI
        • Gość: aaannn Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 80.54.200.* 11.12.09, 21:06
          Jeżeli ktoś ma dobrą opinię kredytową w BIK to otrzyma ofertę na dowód!
          Widocznie miałeś kiedyś jakieś sprawy niedokończone i zgłoszone do BIKu to
          dlaczego masz problem do EuroBanku ??? Sam jesteś odpowiedzialny za taki
          przebieg zdarzeń!
      • Gość: JJJJJJJJJJAAAAAAAA Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.zab.nat.hnet.pl 30.09.06, 22:41
        LUDZIE NIE WYPOWIADAJCIE SIE CO NIEKTÓRZY, JESLI NIE MACIE ZIELONEGO POJĘCIA NA
        CZYM POLEGA TZW. POŻYCZKA NA DOWÓD - O KAŻDEGO PIERWSZEGO LEPSZEGO CWANIAKA,
        KTÓREMU ZOSTANIE TAKA UDZIELONA I O ŁATWOŚĆ, Z JAKĄ MOŻNA TAM POŻYCZKĘ
        UZYSKAĆ. TAKIM MĄDRALIŃSKIM PROPONUJĘ BY ZANIM COŚ POWIEDZĄ, W PIERWSZEJ
        KOLEJNOŚCI POSZLI DO TEGO BANKU I ZAPYTALI NA CZYM RZECZ POLEGA.
        NA PEWNO NIE KAŻDY (CO RĄZSĄDNE) TAKĄ UZYSKA.
        • Gość: kasste Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.bsk.vectranet.pl 18.10.06, 19:24
          tak jest ,masz racje ;-)
          pozdrawiam
        • doradzam Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 01.09.07, 22:55
          bardzo trafna odpowiedz
        • Gość: a Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.07, 11:49
          a ja ci proponuje ty cała jjjjjaaaaa czy jak ci tam że skoro tak
          głupia instytucja jak eurobank reklamuje pożyczke na dowód i przez
          telefon również mówi,że na wystarczy dowód to poprostu wprowadza
          ludzi w błąd.Są normalne banki np.Lukas czy Dominet które udzielą
          pożyczek na dowód osobą z dobrą historią kredytową ale mówia o tym
          odrazu a nie tak jak ten cały eurobank który mam nadzieje długo się
          nieutrzyma
          • Gość: europracownik Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 08:38
            minęły 2 lata, a my dalej na rynku :P
            • Gość: aaannn Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 80.54.200.* 11.12.09, 21:13
              i zapowiada się że będziemy znacznie dłużej :) Nie bez powodu cieszymy się
              uznaniem wśród klientów :)
          • Gość: on Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 109.243.204.* 28.08.10, 23:04
            ..i to racja,jak w reklamie jest,ze pożyczka na dow.osob.-to na d.o,a nie
            kombinują i ludzią czas zabierają.To zwykłe okłamywanie-powinno być karane
            wprowadzanie w reklamach ludzi w błąd.
          • Gość: on Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 109.243.204.* 28.08.10, 23:04
            ..i to racja,jak w reklamie jest,ze pożyczka na dow.osob.-to na d.o,a nie
            kombinują i ludziom czas zabierają.To zwykłe okłamywanie-powinno być karane
            wprowadzanie w reklamach ludzi w błąd.
      • Gość: apsik Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.metrolink.pl 23.11.06, 12:28
        ja cchciałam tylko przestrzec wszystkich przed braniem kredytów w eurobanku. po
        pierwsze nie daja pożyczki na dowód - to ściema. owszem moze i psrawa jest
        zalatwiona szybko ale potem dopiero pokazuja swoje... nie wiem czemu jeszcze
        ich nikt nie obsmarował w telewizji. jesli spoznisz sie z rata o jedne dzien!!
        wydzwaniaja do ciebie nawet o godzinie 22:30!! i sa na tyle besczezlni ze
        czlowiek ma dosc. maja takie teksty ze można by ich było nawet do prokuratury
        zgłosic, straszą, wyzywają, i nie dadza czlowiekowi dojsc do slowa. ja na
        szczescie juz splacilam u nich kredyt ale nie polecam innym korzystania z tego
        banku
        • Gość: klient Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 19:42
          dziwne, bo ja co miesiąc spozniam się z rat ao ok 10 dni ze wzgledy
          na wplywy wynagrodzenia i nie mialem telefonu z ublizaniem, nie
          wierzę w takie bzdury. Jeden dzien opoznienia i od razu telefon po
          22.30, ublizanie, wyzywanie itp??? to chyba przesada. Chyba, ze sie
          nie placi 6 miesiecy albo wiecej. Czytajac te forum wydaje mi sie,
          że pisza tu sami bankowcy z konkurencji. To zalosne zeby do takich
          działan sie posuwac.
          • Gość: iwet Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 94.251.134.* 03.11.08, 11:47
            wiecie co ja nie jestem wogóle w temacie ,od dłuzszego czasy poszukuje banku
            kóry da mi pozyczke na dowód osobisty bez zaswiadczen o zarobkach i nie moge
            znależć czy ten bank daje takie mozliwosci?
            • Gość: john Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 11:50
              tak daje ale:

- musisz miec pozytywną historię w biku (kilka spłąconych kredytów w
              terminach)
              - piszesz oświadczenie ze pracujesz w takiej firmie, zarabiasz XXX
              zł, stanowski XXX , telefon kontaktowy do pracy.

Jeżeli spełniasz takie warunki to dostaniesz kredyt na dowód.

pozdrawiam
        • Gość: aaa Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.globalconnect.pl 20.08.08, 18:37
          w każdym banku tak jest-JAK BIERZESZ KREDYT TO SPŁACAJ W TERMINIE-na tym to polega;)
        • Gość: Beata Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.aster.pl 30.09.08, 09:46
          Czesc ,Zgadzam sie z Toba.Ja bylam ostatnio w banku by tylko
          wyliczyli jakie raty beda przy sumie jaka chce wziasc , okazalo sie
          ze jest za duza,niz oczekiwalam.Wtej chwili mam problem by wziasc
          kredyt w innym banku , poniewaz eurobank bez mojej zgody zaciagnol
          moje dane to BIKU, widnieje u nich ze niby ja jestem w zalatwianu w
          eurobanku kredytu,a nawet nie skladalam zadnego podpisu we
          wniosku.A teraz gdy potrzebuje od nich zaswiadczenie ze nic nie
          biore, zadnych pieniedzy , to mowia ze musze czekac 2 tygodnie i
          jeszcze za to zaplacic.Mam zamiar zrobic z tym pozadek,nie dam sie
          oszukac.Uwazajcie na ten bank.Pozdrawiam
        • Gość: ewcia Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.aster.pl 16.06.09, 20:21
          potwierdzam, sa bardzo beszczelni, aroganccy, nie maja zachamowanco
          do godzin w jakich dzwonia i wrecz dra sie przez telefon, mowia po
          nazwisku i nie dadza dojsc do glosu,jak poprosilam przelozonego tego
          bezczelnego faceta ktory darl sie na mnie ze spoznilam sie z rata 3
          dni, gdzie staralam sie wytlumaczyc pobytem dziecka na operacji to
          nawet nie chcieli sluchac, a przelozony byl jeszcze betczelniejszy i
          arogancki. obsluga w eurobanku jest tragiczna, naprawde nie polecam,
          cale szczescie ze mialam mozliwosc splacic kredyt szybciej i nie
          stersuje sie juz.
          • agnieszka.browarna Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 08.07.09, 10:52
            eurobank odpowiada:

Proces windykacji w każdej instytucji wiąże się ze ściśle
            określonymi zasadami działania. Podobnie w eurobanku - na samym
            początku, po przekroczonym terminie zapadalności raty (czyli po dniu
            raty określonym w harmonogramie spłat) dzwonimy do Klienta i
            przypominamy o tym, że termin płatności raty już minął. Oczekujemy
            jego gotowości do współpracy w tym zakresie. Jeżeli mimo naszego
            przypomnienia kredytobiorca nie ureguluje zaległości, przechodzimy
            do kolejnych, bardziej stanowczych kontaktów. Rozumiemy, że to nie
            są przyjemne rozmowy jednak konsekwentne egzekwowanie spłaty rat
            wiąże się z dbałością o rentowność naszych działań i kondycję
            finansową banku. Osoby, które mają w związku z tym procesem
            zastrzeżenia prosimy o przesyłanie maila na adres:
            forum.zgloszenia@eurobank.pl. Wyjaśnimy każdą zgłoszoną sprawę
            możliwie jak najszybciej.

Agnieszka Browarna
            Ekspert
            eurobank
      • Gość: Natalia Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.kasztany.net 15.02.07, 20:32
        Ale z was sa niepowazni ludzie :) Eurobank daje kredyty na dowod OWSZEM ale
        klientom ktorzy splacili kredyty w innych bankach i sa zarejestrowani przez to
        w BIKU jako dobrzy klienci.. w tym momencie na miejscu w banku podaja regon nip
        ormy w ktorej pracuja..... telefon do kadr.. podpisuja rowniez na miejscu
        oswiaadczenie o dochadach.. tu nei ma szans na klamstwo uwierzecie !!! Pracuje
        w Eurobanku 2 lata i wiem co mowie :) BANK NIGDY NIE TRACI :)
        • Gość: myślący Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.pai.net.pl 10.05.07, 21:42
          Od wielu lat mimo ze stać mnie na to biorę kredyty gdyż tak jest taniej i gdy
          tak czytam wasze wypowiedzi to aż mo dech zapiera i cała teoria że polacy to
          naród naiwniaków się potwierdza.Kazdy mysli że bank da im kase za darmo i że
          to jak Caritas bedzie pomagał innym .To tak jak bym ja prowadził firmę tylko
          poto by każdy kto domnie się zgłosił dostał komputer za darmo a ja jeszcze bym
          dopłacał .Obecnie wziołem 20000 w piętnasci minut i wezmę z euro banku jeszcze
          więcej kredytu gdyż szybko i jezeli ktos potrafi czytać jak chodził do szkoły
          to w umowie nie ma żadnych ukrytych opłat tylko wystarczy się w terminie ze
          zobowiazania wywiazac a nie nażekać że taki cholerny bank.Każdy bank jest
          cholerny BO TO PRYWATNA FIRMA A NIE INSTYTUCJA CHARYTAWNA więc zanim się
          zdecydujesz na branie kredytów zastanów się czy cię stać bo jak nie to poco
          później narzekać .Trochę myśleć nie zaszkodzi chodź wiem że niektórym myślenie
          ból sprawia .Pozdrawiam wszystkich myslacych i EUROBANK z którym współpracuje
          im się bardzo dobrze
          • Gość: ZOSIA Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 10.05.07, 22:42
            zapomniałes ,,,,,,,,,,,,,dodac AMEN
            • Gość: myślący Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.pai.net.pl 11.05.07, 16:53
              AMEN
          • Gość: asd Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 31.05.09, 23:55
            jak to jest,że pan myślący nauczył się w tej szkole czytać,ale pisać to już nie potrafi? :o
        • Gość: Beata Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.aster.pl 30.09.08, 09:58
          wiec dlaczego dowiadujac sie o kredyt i jakie raty beda , trafilam
          do Biku ? i mam zablokowane dojscia do innych bankow , splacam
          kredyt w innym banku , automatycznie raty sa splacane z mojego
          wynagrodzenia, wiec nie mam zadluzen,Z Eurobanku by dostac
          zaswiadczenie ze nie podjelam zadnych pieniedzy od niech musze
          zaplacic pieniadze ,to jest oszustwo , naciagaja ludzi tylko !!!!!
          • Gość: aaannn Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 80.54.200.* 11.12.09, 21:32
            Zanim kogoś zaczniesz oskarżać o to, że oszukuje dowiedz się co to jest
            dokładnie BIK, czym się zajmuje i na jakiej zasadzie współpracuje z wszystkimi
            bankami!!! I następnym razem czytaj co podpisujesz gdziekolwiek będziesz! W EB
            nie ma możliwości dokonania czegokolwiek bez zgody klienta - wszystko jest
            weryfikowane tak czy tak, każdy podpisany papierek!!!
      • doradzam Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 01.09.07, 22:53
        tak jest, ale jak kazdy bank oferta ogolna, nie kazdy dostanie.
        nie zapominaj(ie, ze osoby bez pozytywnej historii w bik takiego
        kredytu nie dostaną, kazdy bank moze odejs( od ogolnej oferty, nie
        przyzna( w ogole, badz na nizsza kwote np oferowane 100 000 tylko 10
        000 , a jest nawet dobrze opro(entowany jak na szybka gotowke.
      • Gość: Klient Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:49
        Eurobank to niepoważna firma.Córka umówiła się na rozmowę
        telefoniczną w sprawie lokaty.Siusiumajtka nazywająca sie doradcą
        nie dotrzymała terminu i zadzwoniła 30 minut później.Odebrałem
        telefon i zadałem proste pytanie.Jakie oprocentowanie może mi
        zaproponować bank przy określonej kwocie.Pińdzia odpowiedziała,że
        ona może rozmawiać tylko z osobą,z którą była umówiona.Nie pomogło
        tłumaczenie,że pytanie o oprocentowanie lokaty nie jest żadną
        tajemnicą i proszę o udzielenie mi jej jako potencjalnemu
        kientowi.Durna niunia powtarzała jak mantrę,że może udzielić
        odpowiedzi tylko tej osobie,która wysłała do nich email.Dziś córka
        wycofa i to sporą sumkę z tego banku.kopie wyciągu prześle panu
        prezesowi z opisem dlaczego rezygnuje z usług tej dziadowskiej
        instytucji jaką jest eurobank!
        • agnieszka.browarna Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 08.07.09, 10:56
          eurobank odpowiada:

Prosimy o informację o wszelkich uchybieniach bądź
          nieprawidłowościach, z jakimi się Państwo spotkaliście. Odpowiemy na
          każde zgłoszenie i wyjaśnimy indywidualnie każdą sprawę. Aby
          zapewnić szybki i sprawny proces weryfikacji zgłoszeń, prosimy o
          przesłanie informacji na adres: forum.zgloszenia@eurobank.pl.

Agnieszka Browarna
          Ekspert
          eurobank
      • Gość: gosc Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 23:09
        ludzie obudzcie sie w eurobanku najpierw mowicie ze jest kredyt na dowod a jak wejdziesz no to sie zaczyna, dowod tozsamosci to malo , gdzie pan pracuje i.t.p jak w kazdym banku ja sie wcale tego nie krepuje jesli chce wziasc kredyt, ale po co taka sciema. ja jako drobny przedsiebiorca duzo razy ratowalem sie w lukasie na dowod ja jako dobry obywatel nie majac nic wspolnego z tym wszystko splacalem, a teraz przerarzenie jest jak chcerz wziac jakas kwotena kredyt,tyle pism z urzedu skarbowego ze sie odechciewa, jezdzic za tymi pismami. byc moze lukas przekonal sie na nieuczciwosci polakow, a moze oni sami tego niechcieli tylko polityka rzadu doprowadzila ich do gnoju i bezsilnosci, na ta chwile nic nie slysze aby jakis rabin z po zastanowil sie nad polska, a tu czasu malo, bedzie dubsko bolalol,
    • Gość: ktos Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.orange.pl 24.09.05, 00:30
      • Gość: lizard001 Re: Eurobank - Pytanie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.09, 10:35
        A ja mam pytanie. oczywiście do do tych którzy mają wiedzę by mi odpowiedzieć a
        nie do tych którzy piszą dla zabicia czasu wogóle nie mając pojęcia o tym jak
        sami sie nazywają a co dopiero o procedurach bankowych.

Jakies 6 lat temu byłem klientem uwczesnego skoku- chodziło o biewielki bodajże
        2000zł kredycik. Zostały spłacone 3 raty potem wyjechałem zagranice. pieniadze
        na raty przysyłałem do domu mając świadomość że Kredyt się spłaca. teraz po
        latach okazało się ze zadna rata nie została spłacona- od 3 lat jestem w polsce
        i mieszkam w zupełnie innym miejscu niż poprzednio. Przez te wszystkie lata nie
        dostałem zadnej informacji ze kredyt nie jest spłacony. Chciałbym to teraz
        uregulować bo mimo wszystko nie chce komornika na pensji czy w domu. Czy jakis
        Bank udzieli mi kredytu około 6000zł ???? Czy ktoś był w podobnej sytuacji????
        • Gość: klara Re: Eurobank - Pytanie IP: *.chello.pl 29.03.09, 13:50
          pytanie niby proste ale nie piszesz czy masz prace stala ,bo jakby
          mial ci dac bank kredyt ...........na dowod tzn ze nie musisz biegac
          do pracodawcy po zaswiadczenie ,oswiadczasz gdzie pracujesz i jakie
          masz dowody no i nie wiadomo co z bik
          • Gość: ela Re: Eurobank - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 15:31
            Skoro nie spłaciłeś kredytu, no to w BIK widniejesz na pewno i cięzko będzie dostac kredyt gdziekolwiek (SKOK-i współpracują z BIK-iem).
            Jesli chodzi o monity itp to mogę tylko przypuszczac, że zostały one wysyłane, ale skoro Cię w kraju nie było SKOK mógł uznac, że kredyt jest nie do odzyskania i umorzyc go.
    • Gość: ktos Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.orange.pl 24.09.05, 00:38
      tomek bylam i sprawdzilam.te ich reklamy to wielka lipa.chcialam 10tys na
      remoncik ale okazalo sie ze jednak musze miec zaswiadczenie.przyniosłam,
      sprawdzali 2dni bo tyle trwa procedura a nie 15min.umowe mam na stałe i dobra
      zdolnosc,jestem wlasnie po studiach a tam cos obiecuja na swojej stronie ale nie
      chca dac bo nie mam wpelni 25 lat, ale w oddziale mnie nikt nie poinformował
      • Gość: tomek Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 24.09.05, 10:40
        Witaj
        czyli pic na wodę fotomontaż, ciekawe kto sie skusi?
        podobno ta oferta dotyczy tylko tych co maja juz kredyt w Eurobanku i chca go
        zwiekszyć
        • Gość: gość Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 00:56
          na dowód to może i tak ale wertują BIK chcą zaświadczeń i weryfikują sami oraz
          przez ubezpieczyciela bo dopiero przy podpisaniu umowy dowiadujesz sie że jest
          ubezpieczenie doliczone do spłąty kreydytu jak wczesniej spłącisz to się
          rozliczą za nie wykorzystany okres. generalnie drogo ale szybko
          • donata72 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 26.09.05, 14:19
            a my potrzebowalismy i dostalismy w 10 minut tylko dowod prawojazdy i nip pracy
            pieniadze odrazu byly na kacie za prowadzenie kata nic sie nieplaci tylko za
            karte miesiecznie 1zl
            dlanas byl to strzal w dziesiatke bo nigdzie indziej niemoglismy dostac kredytu
            • Gość: west Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:42
              tak z ciekawości jaka jest w umowie kredytu wyliczona rzeczywista stopa
              • Gość: eurobankowiec Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:12
                tak od strony banku... jak nie ma dochodu, to czym go potem spłacać? zamiast
                zaświadczenia potrzebne jest podpisanie oświadczenia o otrzymywanym dochodzie.
                oczywiście zgodnie z prawdą. warunki na otrzymanie kredytu się nie zmieniają i
                muszą być spełnione. a do tego jeszcze jeden warunek: rzetelnie spłacone
                wcześniejsze kredyty w innych bankach. udzielam tych kredytów i niejeden klient
                wyszedł zadowolony...
                a co do rzeczywistej stopy procentowej... zapraszam do placówki... zostanie
                wyliczona i podana do wiadomości klienta... umowa nie jest podpisywana w
                ciemno... zawiera wszystkie informacje...
                pozdrawiam wszystkich eurobankowców...
                • Gość: ??? Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.pl / 80.51.194.* 29.09.05, 19:12
                  Jedna sensowna odpowiedz na te głupie teksty.Udzielasz kredytów w Eurobanku? no
                  to gratuluje bo ja tez jestem po tej włAsnie stronie.....I do wszystkich gŁośno
                  powiem gó.. wiecie o kredytach i gó.. o ich kosztach powiem wam wszystkim
                  tylko tyle za darmo nie ma nic,a taki PORZĄDNY BANK JAK wŁASNIE eUROBANK
                  NIEPOZWOLIŁ BY SOBIE NA TAKIE NUMERYI ZAGRYWKI W ŚRÓD KLIENTÓW I TAKIEJ
                  KONKURENCJI,popatrzcie na stronach na oferty innych banków na oprocentowanie i
                  na koszty....?no i co?taniocha prawda???
                  • czuk1 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 02.10.05, 19:55
                    ODPOWIadaj(cie) na pytania jak Cię ktoś pyta, Na kredytach setki czytajacych to
                    forum zna sie lepiej od Ciebie. Jaki jest koszt rzeczywisty Waszych kredytów.
                    Jeśli sprawdzacie klienta w BIK to wystarczy mu dowód osobisty? (czy trzeba coś
                    jeszcze?) A jeśli sprawdzacie w BIK to jak wygląda ta oferta w TV? Jest
                    wstydliwa dla instytucji zaufania publicznego. Dalej...jak tu stosowana jest
                    ustawa o kredytach konsumenckich,.....
                    Odpowiadaj.... a nie ma co twierdzić - że armia forumowiczów - gó.. zna się na
                    kredytach.
                    m
                    • Gość: EUROBANK Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.zab.nat.hnet.pl 30.09.06, 22:50
                      CZŁOWIEKU JAK MOŻNA ODPOWIEDZIEĆ O RZECZYWISTEJ STOPIE %, NIE WIESZ TEGO, ŻE
                      JEST ONA UZALEŻNIONA OD KWOTY A TAKŻE OKRESU KREDYTOWANIA??!! WIĘC NOMINALNE I
                      RZECZYWISTE UZALEŻNIONE JEST WŁAŚNIE OD TYCHŻE PARAMETRÓW!
                  • krisssy Do eurobankowców. 19.10.05, 12:16
                    No to skoro Eurobank jest taki super, czemu odmówił kredytu osobie prowadzącej
                    działalność gospodarczą, podczas, gdy w innych bankach nie było z tym żadnnego
                    problemu...
                • Gość: EB KRAK Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 20.10.05, 22:35
                  BRAWO!!!
                • Gość: piotrbogdan@poczta Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chopin.edu.pl 13.12.05, 10:50
                  Mam pytanie.
                  Czy to prawda o kredycie na dowód osobisty? Proszę o informacje, czy mógłbym
                  otrzymać kredyt w wysokości 1500-2000pln i na jakich warunkach?
                  Piotr
                  • h853 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 08.07.06, 10:15
                    Gość portalu: piotrbogdan@poczta napisał(a):

> Mam pytanie.
                    > Czy to prawda o kredycie na dowód osobisty? Proszę o informacje, czy mógłbym
                    > otrzymać kredyt w wysokości 1500-2000pln i na jakich warunkach?
                    > Piotr
                    Witam Mam dla Ciebie korzystną ofertę karty kredytowej VISA ,jeżli masz dochód
                    min 650,- netto to możesz otrzymać 3-krotność swojego dochodu.Wystarczy
                    oświadczenie o dochodach i potwierdzenie pracodawcy o twoim zatrudnieniu.Jeżeli
                    jesteś z okolic Szczecina to możemy się spotkać w celu przedstawienia Tobie
                    szczególowej ofery.Zadzwoń natel 510097813 lub napisz na e-mail
                    h853@gazeta.plPozdrawiam Helena
                    • h853 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 27.07.06, 10:34
                      Witam .Jeżeli nadal jesteś zainteresowany kredytem wejdź na stronę
                      intermonet.systempartnerski.pl.Wybież najkorzystniejszą ofertę i złóż
                      wniosek .Na twoją ofertę odpowie nasz doradca który doradzi ci i podpowie jak
                      skorzystać z oferty.Pozdrawiam H.Ś
                • Gość: GOSC Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.zab.nat.hnet.pl 30.09.06, 22:45
                  JAKO EUROBANKIERKA DOŁĄCZAM SIĘ I TAKŻE POZDRAWIAM:))
                • Gość: kasste Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.bsk.vectranet.pl 18.10.06, 19:27
                  masz racje bo tak jest w 100%.
                  dzieki za pozdrowienia i ja rowniez pozdrawiam
          • Gość: zxz Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 20.08.08, 23:40
            > na dowód to może i tak ale wertują BIK chcą zaświadczeń i
            weryfikują sami oraz
            > przez ubezpieczyciela bo dopiero przy podpisaniu umowy dowiadujesz
            sie że jest
            > ubezpieczenie doliczone do spłąty kreydytu jak wczesniej spłącisz
            to się
            > rozliczą za nie wykorzystany okres. generalnie drogo ale szybko
            no a jak bez dowodu mają dawac ,chwyt reklamowy POZYCZKA NA DOWÓD
            POPROSTU PRZYPOMINAJĄZEBY KLIENT NIE ZAPOMNIAŁ WZIĄSC ZE SOBĄ
            DOWODU BO RESZTA DOKUMENTOW JEST ROWNIESZ KONIECZNA -----WODE Z
            MÓZGU ROBIĄ
      • h853 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 08.07.06, 09:49
        Gość portalu: ktos napisał(a):

> tomek bylam i sprawdzilam.te ich reklamy to wielka lipa.chcialam 10tys na
        > remoncik ale okazalo sie ze jednak musze miec zaswiadczenie.przyniosłam,
        > sprawdzali 2dni bo tyle trwa procedura a nie 15min.umowe mam na stałe i dobra
        > zdolnosc,jestem wlasnie po studiach a tam cos obiecuja na swojej stronie ale
        ni
        > Witam jeżeli posiadasz stały dochod minimum 650,- netto.To mam ciekawą ofertę
        dla Ciebie Zadzwoń na 510097813
        > chca dac bo nie mam wpelni 25 lat, ale w oddziale mnie nikt nie poinformował
    • muza24 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 02.10.05, 17:59
      Ja pracowałam w Eurobanku. Od ludzi z moich następnych banków słyszałam, że doradcy na pytanie co to jest to APR nie wiedzieli co powiedzieć. Eurobank jest w tyle mało korzystnej sytuacji, że nie ma oferty dla "stałych klientów". Standardowo w innych bankach jest tak, że Klient który posiada w danym banku konto ma preferencyjne warunki kredytu.

Więc niestety, Eurobank zbiera z rynku "śmietankę", która w innych bankach dostałą odmowę udzielenia kredytu.

Świetnym przykładem na bezmyślność szefów eurobanku są pierwsze miesiące działania banku, kiedy Klienci nie byli sprawdzani w bazie BIK.

P.
      • Gość: I Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 212.122.214.* 13.10.05, 23:02
        Piszecie bardzo dużo o bardzo wielu sprawach, o któwych wynika z tego nic nie
        wiecie - wystarczyłoby podejść do oddziału. Jeśli chodzi o kredyt na dowód, nie
        zawsze wygląda on różowo - po części dlatego, że jednym z kryteriów jest dobra
        przeszłość kredytowa - co oznacza, że nie tylko kredyciki spłacać trzeba, ale
        jeszcze robić to w terminie... Nie zawsze więc oferta jest dostępna, ale zawsze
        można skorzystać ze standardowej z zaświadczeniem o ile oczywiście i ją będzie
        można zaproponować.

Jeśli chodzi o ofertę dla stałych klientów to i owszem takowa istnieje - po
        kilku spłaconych ratach można otrzymać na preferencyjnych warunkach drugi
        kredyt w trakcie trwania pierwszego i także na sam dowód osobisty o ile nie
        zmieniły się w znacznym stopniu dochody. Dodatkowo osoby, które miały kredyt i
        go spłaciły - otrzymują kolejny kredyt z reguły w 15 min...

Co do wiadomości posiadanych przez Doradców osobiście w to nie wierzę, że DK
        nie wiedział co to APR... Ale różni ludzie się zdarzają, także w eurobank.
        Proponuję za to rundkę po bankach z pytaniami - w jednym z banków na M
        potraktowano mnie jak powietrze, w innym kazano mi "sobie zanotować" a w
        jeszcze innym (BANKU) Pani w okienku nie wiedziała jaki będzie koszt kredytu...

Pozdrawiam
        I
        • Gość: radek Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.07, 09:35
          Ja wam powiem jedno, lipa lipa lipa i jeszcze raz lipa, oszukiwanie ludzi w
          jawny sposob i to w reklamach w telewizji, zaden kredyt na dowod , czy to w 15
          min , czy to od reki itp to jedno wielkie klamstwo, banki oczywiscie reklamuja
          takie bzdury w tv, tylko po to aby klient przyszedl do oddzialu, po chwili
          biedny czlowiek dowiaduje sie o wyrastajacych schodach, ktore musi przebyc, aby
          kredyt otrzymac, ale jesli juz przyszedl, to juz zalatwia bo mu sie nie oplaca
          isc gdzie indziej, i tak te reklamy dzialaja, i prosze niech mi nikt nie mowi,
          a tymbardziej jaks bankowiec ze to da sie, bo ''zabije'' go smiechem.
          Osobiscie chodze od 2 miesiecy za kredytem, fakt , moze nie posiadam wielkich
          zarobkow, ale i tak przekraczaja one kwote minimalnych , ktore podaja banki w
          reklamach czy to w necie czy w tv.
          Mam umowe o prace, 10 tys zaswiadczen o zarobkach, jestem obywatelem Polski,
          moje dochody netto jak wspomnialem sa w pozadku(przyklad ze w jednym banku
          minimum dochodow to juz 380 zl netto) ani w eurobank, ani w bph, ani w lucas,
          ani w pko, ani w sygma , ani w wbk, ani nawet w halogotowka (gdzie wspomne ze
          nawet nie oddzwonili haha) juz nie pamietam w ilu bankach bylem sie nie da....
          to juz mnie nie irytuje nawet, denerwowalo mnie na poczatku, teraz sie z tego
          smieje.
          Wiec ludzie , prosze was na Boga , te reklamy to jedna wielka sciema, wiem nie
          z opowiadan, lecz przekonalem sie na wlasnej skorze, bieganina od prawie dwoch
          miesiecy i nic.!!!!! albo nie pasuje data, bo napisana najpierw rok potem
          miesiac potem dzien na zaswiadczeniu, albo musi byc stempel ksiegowosci
          wymagany na zaswiadczeniu, bo sam stempel zakladu pracy nie wystarczy, albo
          wypelniajacy zaswiadczenie przekreslil jedna literke napisal od nowa i to tez
          nie wazne , albo jeden agent zle zaznaczyl wysylajac wniosek, pomylil sie chyba
          ze 3 razy, 3 umowy podpisywalem i lipa, normalnie smiechu warte, a najbardziej
          rozwala mnie to ze kredyt od reki hihihihihi, od reki to sie przygotujcie na
          to ze bedziecie inwigilowani, wasz zaklad i wasze dokumenty minimum 2-3 dni
          doliczcie sobie jeszcze przelew kasy na wasze konto (jesli w innym banku) to
          kolejne pare dni i w sumie wychodzi tydzien, a jak nawet sie ktos w banku
          pomyli w umowie , to nie liczcie na to ze zadzwonia to was z prosba o
          przyjscie, nie!!!! poczekaja az sami sie zorjetujecie ze nie ma kasy na koncie
          i sami pojdziecie sie dowiedziec co jest grane ze ich jeszcze nie ma, oj dlugo
          bym mogl pisac, ale szkoda slow. Pozdrawiam i radze uzbroic sie w cierpliwosc,
          bo banki maja w dupie takich klientow co chca wziasc niewiele np 3-4 tys zl, bo
          to za maly zarobek dla banku, oni lataja dopiero za klientem co bierze 10 tys w
          gore, wiec ci ktorzy zarabiaja 700-800 zl netto miesiecznie , moga sobie tylko
          pobiegac. Wiec dobre tenisoooffffki i naprzod kochani. :))
      • Gość: BANKIER Eurobank - PIERWSZE MIESIACE BEZ SPRAWDZANIA IP: 213.17.181.* 20.02.06, 21:02
        TAK TO PRAWDA, NAJLEPSZE BYLY PIERWSZE MIESIACE EUROBANKU UDALO MI SIE DOSTAC
        KREDYT W DUZEJ WYSOKOSCI NA KUPIONE ZASWIADCZENIE. WTEDY DAWALI BO NIE MIELI
        KOMORKI DO SPRAWDZANIA KLIENTOW.
      • Gość: Bankowiec od zawsz Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 82.139.32.* 20.08.06, 23:14
        Haha i dlatego Cię zwolnili! Bo nie wiedziałaś co to APR!!!! I poszłaś do innego
        banku i tam ci wreszcie powiedzieli!!!!!
    • Gość: Kaja Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 11:12
      Po pierwsze: eurobank faktycznie udziela kredytu na sam dowód osobisty
      Po drugie: oferta dostępna jest dla klientów z dobrą historią kredytową (nie
      musi być to spłacony kredyt w eurobanku, oferta jest dostępna dla osób, które
      spłaciły kredyt w innym banku - liczy się terminowość spłat)
      Po trzecie: klient wypełnia oświadczenie, że takie a takie dochody faktycznie
      otrzymuje (widziałam już nie jednych oszuścików którym w tym momencie rączka
      się zawahała)
      Po czwarte: próżno szukać banku, który udzieli kredytu osobie, która nie ma
      żadnego stałego źródła dochodów, więc ryzyko eurobanku w tej sytuacji jest
      jednak ogranoczone (zwyczajnie nie udziela pożyczek osobom nigdzie nie
      zatrudnionym)
      Po piąte: eurobank jak najbardziej posiada ofertę dla stałych klientów a jest
      to pożyczka uzupełniająca. Klient, który terminowo spłaca raty otrzymuje taką
      ofertę po spłaceniu 1/4 pożyczki pierwotnej
      Po szóste: eurobank nie zdobywa klientów niską stopą procentową (bo pożyczka
      faktycznie najtańsza nie jest), ale szybkością obsługi i decyzji o przyznaniu
      kredytu oraz minimalnymi formalnościami.

Pozdrawiam
      • Gość: lysy Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 22.02.06, 00:38
        nie wierzcie w te bzdury.eurobank nie udziela kredytow na dowod osobisty.mam
        dobra historie kredytowa w innych bankach,w eurobanku zazadano zaswiadczenia o
        dochodach,kiedy je dostarczylem /skadinad wysokie/zazadano poreczyciela z
        podobnymi dochodami,kiedy go przedstawilem z solidnie udokumentowanymi
        dochodami,zazadano drukow z zusu oraz kopii listy plac z zakladu pracy/w sumie
        trwalo to tydzien ,a nie 48 godzin jak w reklamie/wtedy zaczalem sie
        zastanawiac czego moga jeszcze zazadac.pan weryfikujacy moje dochody
        pwiedzial,ze najlepiej byloby gdybym byl emerytem albo pracowal w hucie
        • Gość: Bankowiec Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 82.139.32.* 20.08.06, 23:21
          Większych bzdur nie mogłeś napisać? Od osób zatrudnionych na umowę o pracę
          wymagane jest tylko zaświadczenie o zarobkach. Wyssałeś z palca takie bzdury jak
          ZUS i lista płac!!! a decyzja jest podejmowana max w 48 h (80% przypadków w 15
          min.reszte sprawdzają)
    • Gość: ZZ Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 20.10.05, 22:29
      WIESZ CO JESTEM ZAŁAMANA JAK CZYTAM TE KOMANTARZE... CZY LUDZIE SĄ TAK GŁUPI ŻE
      MYŚLĄ IŻ BANK DA IM KREDYT OD TAK (SAMI MELINIARZE PRZYCHODZILI BY PO TEN
      KREDYT)..LUDZOE TROCHE ROZUMU!!! OCZYWISCIE ŻE WERYFIKUJĄ INFORMACJE W BIK BO W
      TEN SPOSÓB SĄ WSTANIE WYBADAĆ JAKIM KLIEMNTEM JEST DANA OSOBA...A WSZYSCY CI
      KTÓRZY CHCĄ KREDYT OD TAK I TA OSOBA ZAWIEDZIONA Z WYŻYSZM WYKSZTAŁCENIEM NIEZ
      POCZYTA CO TO JEST ZDOLNOŚĆ KREDYTOWA BO NAJWIDOCZNIEJ NIE WIE... CZY LUDZIE
      NAPRAWDE MYSLA ŻE Z CHWILĄ PODPISANIA UMOWY JUZ MOGĄ ZACIAGNAC KREDYT, A NIBY
      JAK BANK MIALBY ZBADAC ZDOLNOSC KREDYTOWA.... LUDZIE RUSZCIE GLOWA BANK TO NIE
      INSTYTUCJA SPOŁECZNA... ZALAMKA
      • Gość: se Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:02
        to po co ta kłamliwa reklama w 15 minut na dowód
        • Gość: wojtas Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 07:41
          bo są przypadki że dostają oosby kredyt w 15 minut na dowód . A przecież zawsze
          pokazuje się na reklamach z dobrej strony :) bo czy pragnienie gasi
          sprite? :) a tele2 jest takie rewelacyje i czy latając z lotem jesteś pod
          dobrymi skrzydłami ??

reklama dzwignią handlu !!
    • Gość: krzysztof Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 213.17.223.* 20.10.05, 22:47
      Z tym kredytem to wielka ściema,zarobki mam wysokie,grubo
      ponad średnią krajową,brak kredytów w innych bankach,
      chciałem 1.500zł,pani po wprowadzeniu mojego CAŁEGO życiorysu
      do kompa,gdy juz byłem pewny że otrzymam kredyt,mówi do mnie-
      musi pan dostarczyć zaświadczenie o zarobkach,myślałem ,że mnie krew zaleje.
      Po ostrej wymianie zdań ,opuściłem bank.Im potrzebne sa dane do marketingu.
      • Gość: Bankowiec Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 82.139.32.* 20.08.06, 23:25
        "Po ostrej wymmianie zdań" i Ty chciałeś dostać kredyt. Chamstwu proszę nie
        udzielać, niech idzie do Prov.
    • Gość: Martin Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.crowley.pl 21.10.05, 12:45
      Eurobank to wielka ściema.
      Chciałem kredyt, oczywiście na dowód nie dostałem.Poza tym doradca wciskał mi
      TELE2.Co oni się teraz bawią w akwizycję innych firm?Co to za bank i to ma być
      poważna firma?Dajcie sobie z nimi spokój!!!
      Żal mi tylko tych pracowników,bo oni robią tylko co im "góra"każe.
      • donata72 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 21.10.05, 15:07
        ja niewiem to albo ja mialam szczescie albo wy pecha my dostalismy od reki w
        10minut a zarobki ponad 3000zl kredyt samochodowy nieznam sie nierozumiem
        zarobiona jestem
        • Gość: www Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 07:51
          bo zabezpieczeniem jest twój samochód - podaj jakie oprocentowanie i jakie
          prowizje i opłaty
    • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 22.10.05, 22:34
      Kredyt na dowód heheheh. Owszem istnieje taka oferta, ale w przypadku umowy o
      pracę trzeba podać NIP i REGON zakładu pracy. Jeżeli się tego nie zrobi i
      wpisze się same zera wniosek kierowany jest natychmiast do prewencji. A tego
      nie życzę ponieważ ona odrzuca wtedy taki kredyt i klient nie może zazwyczaj
      się starać o kredyt w naszym banku przez okres 6 miesięcy.
      • donata72 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 23.10.05, 13:53
        zgadzam sie byl potrzebny nip i regon pracy ale to chyba oczywiste pobrali
        prowizji chyba 500zl juz niepamietam wiem ze jak wzielismy 5000tys oddamy im
        przez 2 lata 1600 wiecej
        • Gość: Kaja Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:07
          Ludzie! Przeanalizujcie ofertę, mówicie o prowizji, o lichwie, ale pamiętajcie
          że spora część kosztu kredytu to także ubezpieczenie i podatek. Naiwniacy
          zazwyczaj zwracają uwagę na to ile będzie rata miesięczna... a może by tak z
          łaski swojej zwrócili uwagę na to jaki jest rzeczywisty koszt i nie mieli do
          nikogo pretensji. Już nie wpomnę o tym, że mają pretensje o koszt, podczas gdy
          w niewielu bankach można tak szybko dostać kredyt jak w Eurobanku - tego to już
          nikt nie doceni bo każdy uważa, że kredyt mu się zwyczajnie należy. A ten kto
          go nie dostał niech się lepiej postara o terminowe regulowanie rachunków i
          opłacanie mandatów, wtedy nikt go na "czarną liste" nie wrzuci i w BIK-u będzie
          klientem wiarygodnym.
          Pozdrawiam
          • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.05, 19:33
            Kaja zgadzam się z Tobą w 100%. Bardzo mądrze powiedziane.
          • Gość: wroclawianka Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 11:23
            Kaja o jakim podatku piszesz , chyba ci się coś pomyliło , a odnośnie Eurobanku
            to wygląda to tak , każdy co się zgłosi po kredyt bez zaświadczenia ,może się
            spodziewać wizyty przedstawiciela banku w domu i zakładzie pracy , i tak to
            wygląda nie ma zaświadczeń ale za to jest wizytacja w domciu
            • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 03.11.05, 22:28
              Wrocławianka, nie zgadzam się z Tobą do końca. "Wizytacja" jak to określasz
              jest wtedy gdy wniosek kierowany jest do rozpatrzenia w centrali. W przypadku
              kredytu na dowód zazwyczaj pieniądze są od ręki, a do PR idzie losowo co
              dziesiąty wysłany wniosek.
            • Gość: gosc Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 188.33.197.* 15.12.09, 12:06
              Nieprawda. Wizytacja jest moze pojawic sie przy zaswiadczeniu, natomiast przy kredycie na dowod jest tylko zapytanie do BIKU.
          • angoulene Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 17.12.05, 01:23
            > Ludzie! Przeanalizujcie ofertę, mówicie o prowizji, o lichwie, ale pamiętajcie
            > że spora część kosztu kredytu to także ubezpieczenie i podatek.

jaki podatek????
        • Gość: pikolo23 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.e-nterart.pl 23.07.08, 11:51
          Na dowod to jedynie prowident bo żaden inny bank ci nic nieda chyba
          ze okres kredytowania masz na rok a umowe o prace np. na 1,5 roku
          bo okres kredytowania musi sie skonczyc 2 miesiace przed koncem
          umowy o prace oczywiscie to są warunki normalnych bankow a nie
          prowidenta gdzie spłacasz przy pozyczce 1000zł spłacasz
          1600zł:D:D:D:D::D: polecam raczej normalne warunki np. bph pko lub
          podobne banki
          • Gość: janu Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.08, 11:07
            hmm.Wszyscy narzekacie na EUROBANK ja natomiast jak narazie jestem bardzo
            zadowolony z niego. Ja w jednym z punktów w trójmieście od ręki na podstawie
            dwóch dokumentów tożsamości, na słowo ustne bez dodatkowych zaświadczeń o
            zarobkach z miejsca pracy na poczekaniu załatwiłem wszystkie formalności
            otrzymałem kartę kredytową z dużym limitem i jedyną formą obciążenia jest co
            miesięczna opłata za token w wysokości 2 zł. Do tej karty założyłem konto online
            i mogę daną sumę przelewać z konta na konto za free opłat. A ponadto za środki
            przelane z karty na konto dodatkowo bank mi płaci 6%w stosunku rocznym,z czym w
            innym banku nigdy się nie spotkałem. Jedynym mankamentem przy podpisywaniu umowy
            było zniecierpliwienie na twarzy pracowników gdy oświadczyłem że będę czytał i
            analizował punkt po punkcie zapisy umowy.Z dużą cierpliwością wytłumaczyli mi
            okresy rozliczeniowe i podstawy bankowości elektronicznej.
            • Gość: lola Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.pil.vectranet.pl 01.10.08, 19:08
              ... przelew z karty kredytowej na konto?? jestes pewien, eurobank nie ma czegos
              takiego w swojej ofercie!!
      • Gość: Bankowiec Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 82.139.32.* 20.08.06, 23:29
        Bzdura, lepiej było czytać uważnie instrukcję
    • Gość: mariuszldz lodz Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.rev.vline.pl 07.11.05, 11:29
      hej Tomku miales racje z ta pozyczka na dowod osobisty ze to kaszana jest tylko
      dostepny dla ludzi ktorzy spalcali jakis kredyt wczesniej a dla mlodych ludzi
      niema takiej opcji a czemu nienapisza o tym na swojej stronie tylko ludzi w
      blad wprowadzaja poparance pierdo......... tak to juz jest w tej naszej polsce
      ukochanej ze zyggac sie chce pozdro dla was
      • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.05, 13:06
        Mariusz no ale jaki jest problem, przynieś zaświadczenie z pracy o zarobkach i
        wtedy jak będziesz miał szczęście to dostaniesz swój wymarzony kredyt. Po jego
        spłacie może zaczniesz figurować z BIK-u jako wypłacalny klient i wtedy już
        drugi kredyt otrzymasz na dowód.
        • Gość: mariuszldzlodz Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.rev.vline.pl 07.11.05, 18:00
          no niby tak jesli bym przedstawil zaswiadczenie z pracy o zarobkach ale wkurza
          mnie to ze w reklamach tego ci nie powiedza co ijak tylko dopiero jak juz sie
          cieszysz ze moze ci przyznaja to wychodza takie jaja i to mnie wkurza ze
          niemuwia takich rzeczy od razu tylko ludzi w blad wprowadzaja musze jeszcze
          pomyslec nad tym kredytem najgorsze sa te oprocentowania czemu az takie duze
          czy ktos mi odpowie czemu tak jest pozdro dla was
          • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.05, 00:08
            Reklamy nigdy nie oddają rzeczywistości. A co do oprocentowania, to niestety
            nie wiem dlaczego jest takie a nie inne. No ale w porównaniu z Providentem to
            jest i tak małe :-)))
            • Gość: mariuszldzlodz Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.18.rev.vline.pl 08.11.05, 16:53
              to fakt jesli chodzi o porownanie z providentem to wogole jest duza roznica ci
              to dopiero zdzieraja darmo niechce takiego kredytu od nich a jesli chodzi o
              eurobank to mam juz zaswiadczenie zpracy i byc moze jutro sie wybiore i
              zobaczymy moze jak splace ten kredyt to puzniej mi dadza na dowod kto wie czas p
              [opkaze pozdro
              • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.05, 21:49
                Mariusz jeśli bierzesz kredyt po raz pierwszy to nie wiem czy go otrzymasz.
                Często mam klientów którzy mają zdolność i dokumenty nie budzą zastrzeżeń, ale
                centrala odrzuca wnioski z powodu bardzo błachego, braku zaufania do klienta.
                Osoba, która nie korzystała nigdy z kredytu jest niewiarygodna dla banku. Na
                pewno się tak zdarzy, że zostaniesz automatycznie skierowany do tej centrali.
                No ale nie kraczę. Życzę powodzenia.
                • Gość: mariuszldzlodz Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.18.rev.vline.pl 09.11.05, 15:36
                  no jesli tak muwisz ze tak moze byc to ciekawie sie zapowiada tzn ciekawe jest
                  to czy wezma tez to pod uwage ze mialem juz jedna rzecz na raty tzn radio
                  samochodowe wziolem na raty myslisz ze to cos da juz je splacilem i teraz
                  gdybym chcial wziasc nastepna rzecz to dadza mi na dowod tylko cos mi sie
                  wydaje ze to nie to samo jak kredyt wq banku ale zobaczmy jak nie to musze sie
                  usmiechnac do mojej mamusi ukochanej zeby wziela na siebie miala juz wczesniej
                  chyba ze dwa kredyty to mysle ze by dostala na dowod co o tym myslisz dzieki za
                  info pozdro
                  • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.05, 20:40
                    Mariusz jeśli wziąłeś coś na raty, to masz już wyrobioną jakąś opinię
                    kredytową. Więc w tym momencie nie powinno być problemu. A jeśli chodzi o raty,
                    to teraz w tym samym banku mogą Ci dać na sam dowód. Podpiszesz tylko
                    oświadczenie o otrzymywanych dochodach. Podaję przykład na Lukasa i GE Money
                    Bank.
                    • Gość: mariuszldzlodz Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.18.rev.vline.pl 10.11.05, 13:47
                      heja o to spoko luz bo tak sie sklada ze akurat te raty bralem w lukasie i juz
                      mam splacone i jak bym chcial wziasc nastepna rzecz to mi dadza na dowod bo sie
                      pytalem to moze i by wypalilo u nich w banku dzieki wielkie za info pozdro
            • Gość: ee Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:24
              chore ludzie na tym forum bo euro bank lukas i provident sa nalepsi i tak ma byc
      • Gość: VOY Re: Eurobank - UWAGA!!!!!! IP: *.toya.net.pl 26.04.06, 11:54
        Nie chce nazywać tego oszustwem, ale czytajcie dobrze umowy. W tej chwili moja
        żona pozbywa się tego fatalnego kredytu. Dostalismy 6500,00 zł ponad dwa
        miesiące temu. Spłaciliśmy pierwszą ratę w wysokości 679,05 zł (w tym kapitał
        597,25).Przy spłacie drugiej raty chcieliśmy spłacić cały kredyt do końca.
        Wyliczono nam....6904,13 zł...!!!! Wyliczcie sami czy to się komuś opłaca.
        Pozdrawiam

Służę dodatkowymi informacjami winner@hot.pl. Przestrzegajcie innych!!!
        • Gość: ss Re: Eurobank - UWAGA!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.06, 20:42
          Taki Zdziwiony? no to chyba żona trafiła nie dotej instytucji co chciała bo
          akurat bank nie jest instytucja charytatywną!!ludzie na jakim Wy świcie
          żyjecie !i myślał by ktoś że polak to taki uświadomiony człowiek,że rynek
          finansowy i funkcjonowanie produktów finansowych to dla przeciętnego człowieka
          to bułka z masłem,ale jednak okazuje się że NIE!! Nic nie wiecie!!kiedy i w
          jakich latach banki dawały za darmo kredyt? zasanówcie sie mówiąc :..że w
          reklamie nie było nic powiedziane o tym ze oferta na dowód osobisty nie jest
          dla wszystkich,......a czy po wypiciu redbula msz skrzydła?????Opamiętajcie się
          bo az głupio że macie zastrzeżenia w takich tematach......
        • Gość: Łukasz S. Re: Eurobank - UWAGA!!!!!! IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 12.06.06, 12:48
          Ja też uważam ,że to złodziejski bank. Obsługa jest fatalnie wyszkolona- po
          podpisaniu dokumentów dowiedziałem się, ze jest to płatne...poza
          tym "kompetentna" pracownica wydzwania do mojej żony do dziś -"bo zapomniała
          jednego podpisu,a teraz za to oberwie"..GRANDA!!!! Idźcie do AIGO jeśli w ogóle
          musicie skorzystać z pożyczki-jest tańszy i bez ukrytych opłat.
    • Gość: bubu32 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.net-serwis.pl 21.11.05, 13:18
      Oczywiście Panie Tomku to blaga!!!!!!! Nie dość dowodu osobistego to jeszcze
      jakiś inny dokument potwierdzający tożsamość. A potem jeszcze wizyta w domu
      jakiegoś pracownika z banku. Wywiad dokładny niczym Scotland Yard. Kto komu, po
      co dla kogo i czyje. Nie wierzcie w reklamy. Przecieź to nie pierwszy raz
      ludzie się nacinają a bank tak się zabezpiecza, że niespłacenie przez klienta
      nic w tym momencie mu nie zrobi. Kredyt jest ubezpieczany na wypadek
      niespłacalności a kredyt opłaca kredytobiorca!!!!!!!!!! Pozdrowienia bubu32
      • Gość: kaja Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 20:24
        A co to ma być pożyczka na piękne oczy??? Ludzie myślą, że przyjdą i poproszą a
        wszyscy im od razu dadzą - "bo tak i już". Pan ma dowód, Pani ma dowód, ja też
        mam dowód, ale nie każdy jest klientem wiarygodnym. A klienci dostają na dowód,
        ale tacy którzy mają dobrą historię. Jak nie spłacasz to nie dostaniesz i już.
        Proste. A co do reklam to spójrzcie na reklamę Citibanku: "kredyt w 29 minut",
        a jeśli będzie dłużej to nie wezmą prowizji - niżej małym, druczkiem napisane,
        że owszem w 29 min i że owszem zwrócą ale jeśli bedą takie a takie okoliczności
        (ble ble ble), albo "kredyt na gębę". Wszystko to chywty marketingowe.
        • Gość: ze strony BIK Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 16:19
          „Unikalnym produktem naszego banku, który promujemy obecnie, jest kredyt na
          dowód osobisty. Jest to oferta skierowana przede wszystkim do osób mających
          dobrą opinię w Biurze Informacji Kredytowej.”
          Maciej Konieczny, Menedżer Sprzedaży w EUROBANKU

• Gość: lysy Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 22.02.06, 00:49
            bzdura.opisalem juz wczesniej swoje perypetie w tym banku.nie otrzymalem
            kredytu mimo dobrej histori w biku i dostarczenia wymaganych dokumentow.do tego
            pozniej okazalo sie ,ze moje dane sa przetwarzane przez inne instytucje,ktore
            otrzymaly je z tego banku.
            • Gość: manager w eb Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:14
              Rozumiem, ze niewiele wiesz na temat bankowości i prawa bankowego oraz tajemnicy
              bankowej. Tajemnicą bankową jest również sam fakt twojej wizytyw banku i nie ma
              możliwości aby bank przekazał twoje dane dalej. Nie wypisuj takich bzdur na
              forum, bo to nie prawda. Bank nie może przekazywać danych klientów do innych
              firm bo to niezgodne z prawem i dodatkowo takie działanie może doprowadzić do
              utraty zaufania klientów. Dodatkowo wypisywanie takich nieprawdziwych informacji
              może doprowadzić do pociągnięcia cię do odpowiedzialności przed sądem.
              • Gość: xxxx Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.chello.pl 23.11.06, 22:29
                strachy na lachy nie strasz jestes bankowcem i musiales sie jakos obronic ale
                nie pisz ludziom ze nie wolno im swojej opini wyrzic
                • Gość: kaja Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:33
                  aż się wstydzę jak muszę takim głupkom odpowiedzi pisac. Uważasz, że nikt nie
                  ma prawa pociągnąc cie do odpowiedzialności prawnej za wypisywanie głupot??? To
                  wiedz że może! I mam nadzieję że ktoś to zrobi i ukruci głupotę! Ha!
          • Gość: barkasalbonic@wp.p Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 08:28
            witam. mam pytanie>
            zaczne od tego ZE MAM DOWÓD hehe. W BIK pewnie nie ma o mnie
            wzmianki bo zadnego kredytu nie brałem. Niestety nie pracuje,
            potrzebuje pozyczki na wyjazd za granice do pracy (paradoks;)) wie
            ktos czy moge wziasc gdzies pozyczke ok- 3tys. bez znaczenia jak
            bank i jaki procen. oczewiscie provident odpada;)
            • amelia_101 Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 26.11.09, 12:53
              Witam

W SKOK Piast dają pożyczki na wyjazdy zagraniczne do pracy. Jeżeli
              jesteś studentką to na tej podstawie mogą ci takiej pożyczki
              udzielić. Wystarczy tylko potwierdzić status studenta czyli pokazać
              legitymację lub indeks.
              Brałam taką pożyczkę w Olsztynie. Jednego dnia złożyłam wniosek a na
              drugi dzień dostałam gotówke.
    • Gość: ja Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:08
      Ja osobiście ostrzegam przed Eurobankiem. Owszem kredyty może i łatwo dostać
      ale nie radzę spóźnić się ze spłatą choćby jeden dzień. W ciągu całej spłaty
      kredytu raz spóźniłam się z jedna ratą DWA DNI i odrazu odwiedził mnie
      windykator. Policzył sobie 75 zł za wizytę i zachowywał się bardzo nieetycznie
      (groził, brzydko się odnosił). Napisałam dwie skargi i oczywiście bez odzewu.
      Nie dałam za wygraną i wystąpiłam do Sądu o odszkodowanie za takie zachowanie
      windykatora i brak reakcji ze strony Banku. Sprawa obecnie jest w toku ale
      przestrzegam: coś co jest zbyt łatwo dostępne nie zawsze jest dobre!
      • Gość: nina Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.e-wro.net.pl 25.02.06, 22:29
        No cóż. Jeżeli ktoś pożycza od kogoś pieniądze i deklaruje się spłacać raty w
        określonych terminach, a deklarację takową opatruje swoim własnoręcznym
        podpisem, a potem tego nie dotrzymuje, nie jest dziwnym, że wierzyciel idzie po
        swoje. Wszystko jest zawarte i w umowie i w regulaminie, ale my Polaczki umów
        nie czytamy.... widok kasy przed oczyma sprawia że głupiejemy i podpiszemy
        WSZYSTKO byle szybciej pieniądze dostać.
        A potem sa problemy, że nie wiedziałem, nie czytałem, nie było napisane. I to
        juz jest niestety, Wasz problem.
        Nawet jeden dzień opóźnienia upoważnia bank do wszczęcia postępowania
        windykacyjnego (odsyłam do Regulaminu i umowy pożyczki).
        Ciekawe jest to również, że najbardziej niezadowolonymi klientami, wiecznie
        krzyczącymi i stękającymi są tacy którzy NIE SPŁACAJĄ RAT, tak jakby chcieli
        ukryć swoją nierzetelność. Do kogo możecie miec pretensje? DO SIEBIE !!!
        A jak czytam o sprawach w sądzie to śmiech bierze..... Trzeba być totalnym
        idiotą żeby pisać takie rzeczy.
        Pozdrawiam
      • Gość: Bankowiec Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 82.139.32.* 20.08.06, 23:41
        Powinnaś pisac bajki dla dzieci... Zastanów sie nad tym... Windykator odwiedza
        osoby które nie spłacaja wcale kredytu, wyłudzaczko!! Chętnie przestrzegłabym
        przed Tobą inne banki...Hihi skarga na windykatora:)) A co miał powiedzieć :
        Szanowna wyłudzaczko, może by tak raczyła Pani wpłacic choć troszkę:))))I
        pocałować w rączkę i zaprosić po kolejny kredyt:))) Pekam ze śmiechu, szkoda mi
        Ciebie bo pewnie jestes już w BIKu:))))
      • Gość: dany Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 81.210.37.* 05.09.09, 14:11
        ja spoznilem sie dwa tygodnie i tylko dostalem sms przypominajacy o wplacie
    • pompompom Czy mam szansę na kredyt w Eurobanku? 23.02.06, 20:07
      Mam stałe zatrudnienie, ale niewysokie wynagrodzenie. Spłacam już kredyt w
      innym banku. Ściągają mi raty z konta i może 2 razy zdarzyło się, że nie było
      dość gotówki na rachunku. W ciągu kilku dni (tygodnia) od powiadomienia mnie,
      że nie zeszła rata spłacałam. Jeden kredyt mam już spłacony w całości. Drugi
      spłaciłam, ale nie poszłam do banku, żeby zamknąć rachunek kredytowy (naiwna
      dałam się nabrać na robienie wszystkie prawie, przez internet) - bank pobrał
      kwotę a teraz spłacane są raty z tej kwoty. Napisłam pismo i już miesiąc czekam
      na odpowiedź. Najwyższa pora się tam przejść, choć znowu stanie w kolejce
      godzinę, albo więcej strasznie mnie wkurza. Pewnie w związku z tymi dwoma
      kredytami figuruję już w BIKu. Jeśli jednak spłacam na czas to czy mam szansę
      na kredyt w eurobanku? Miła pani w oddziale wyliczyła mi, że na dowód i bez
      zaświadczenia mogę dostać tyle a tyle (kwota całkowicie mnie satysfakcjonuje) i
      to bez zaświadczenia o zarobkach. Zaświadczenie mogę donieść. Boję się jednak,
      że przez te pozostałe kredyty nie będę miała zdolności kredytowej. Mam nóż na
      gardle i te pieniądze są mi niezbędne. Spłacić spłacę, bo oprócz pracy staram
      się jeszcze dorabiać (nieregularnie), zresztą nie mam ochoty na zatargi z
      bankami (wolę pożyczyć na ratę od znajomych niż mieć nieprzyjemności w banku).
      Czy przy zaświadczeniu Eurobank sprawdza równie skrupulatnie jak w przypadku
      gdy tego zaświadczenia nie ma? Czy mogę nie przyznać się, że mam już kredyt w
      innym banku (np. ten spłacony a nie zamknięty?). Na zamknięcie pewnie jeszcze
      poczekam i nie wiem czy zamkną, bo doczytałam w regulaminie, że powinnam pójść
      od razu, a tego nie zrobiłam. Kasa potrzebna mi jest natychmiast. Czy taka
      wstęna wizyta, gdzie daje się dowód i pani wylicza ile mogę dostać kredytu juz
      zawiera w sobie sprawdzenie mnie i mojej wiarygodności, czy dopiero jak złożę
      wniosek przetrzepią mnie dokładnie?
      Proszę o szybka odpowiedź. Z góry dziękuję
      • pompompom Re: Czy mam szansę na kredyt w Eurobanku? 23.02.06, 20:22
        Jeszcze jedno - czy jak dałam dowód ale nie wystapiłam z konkretnym wnioskiem
        to od razu zostałam sprawdzona w BIKu? Pani coś tam wklepywała w komputerze,
        ale nie wiem czy w ten sposób można połączyć się z bazą Biku, czy sprawdzą to
        dopiero jak wystąpię o konkretną kwotę?
        • Gość: EBOL Re: Czy mam szansę na kredyt w Eurobanku? IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.06, 12:01
          Nie można tak od razy trafić do BIK-u. Dzieje się to tylko w przypadku klientów
          którzy latami niespłacają swoich zobowiązań wobec banków. BIK to nie jest
          wyrocznia, niektóre banki nawet jeszcze nie raportują miesięcznych zestawień.
          Owszem może być problem z pożyczką w tym banku co się źle spłacało ale to nie
          będzie miało negatywnego wpływu na zaciągnięcie pożyczki w innym banku. W
          przypadku gdy klient, jest w bazie BIK doradca odrazu widzi taką informację na
          monitorze (mówię o EuroBanku). Pozdrawiam.
        • Gość: kibat Re: Czy mam szansę na kredyt w Eurobanku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 18:52
          Prawda jest taka, że pytając się w EUROBANKU o jakikolwiek kredyt, powtarzam
          pytając to od razu trafiasz do BIURA INFORMACJI KREDYTOWEJ (BIK)niestety nikt o
          tym nie informuje. W BIKU widnieje informacja, że złożyłaś wniosek o kredyt
          (nie jest napisane czy go dostałaś, czy też nie). Jest to nieuczciwa praktyka
          EUROBANKU. Wiem to z własnego doświadczenia gdyż dziś odebrałem raport z BIK.
          Uniemożliwiają tym samym zaciągnięcie kredytu w innym banku ponieważ widniejesz
          w BIK jako kredytobiorca.
          • muza24 Re: Czy mam szansę na kredyt w Eurobanku? 10.04.06, 21:09
            składając wniosek kredytowy w jakim kolwiek banku musisz być przygotowany na weryfikację w bazie bik. Jedno zapytanie w ciągu ostatniego miesiąca czy dwóch to nie tragedia. Co najwyżej będziesz proszony z eurobanku o pisemną informację, że złożenie wniosku nie zakończyło się podpisaniem umowy kredytowej.

Nie panikuj
            • Gość: kibat Re: Czy mam szansę na kredyt w Eurobanku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 08:55
              Ty chyba jesteś z EUROBANKU. Pisze jak byk, że nie składałem żadnego wniosku a
              jedynie zapytanie ustne. Natomiast w bazie BIK widnieje zapis, że wystąpiłem z
              wnioskiem do EUROBANKU o kredyt. Niestety nie pisze czy ten kredyt posiadam,
              czy też nie. Powiesz mi może jeszcz, że inny bank z chęcią udzieli mi kredytu
              skoro EB mi odmówił, a ja nawt nie raczyłem ich o tym poinformować. Podkreślam
              inne banki tego nie praktykują, tylko i wyłącznie EUROBANK.
    • Gość: Gosc z Poznania Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 62.29.169.* 11.04.06, 10:02
      A ja byłam bardzo zadowolona z Eurobanku. Mam dobra historie kredytowa, dosc
      dobre zarobki, obecnie spłacam jeszcze dwa kredyty. Dostalam pieniadze na dowód
      w 15 minut. Sama byłam w szoku. Mialam na wszelki wypadek przygotowane
      zaswiadczenie o zarobkach ale nie bylo potrzebne. Wszytsko odbyło sie bardzo
      sprawnie.
      • Gość: Damian z częstocho Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 15:51
        chciałbym sobie wziasc pozyczke na dowód osobisty tylko ale z tego co czytalem
        na stronach eurobanku to jest potrzebne zaswiadczenie o zarobkach i niewiem co
        mam zrobic bo jestem bezrobotny a pieniadze sa potrzebne czy mi ktos powie gdzie
        moge wziasc 3000 tys pln tylko na dowód osobisty
        • Gość: EB OL Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:18
          Damianie jako bezrobotny to nie dostaniesz pożyczki w żadnym banku. Minimum 3
          miesiące w danym zakładzie pracy banki wymagają, a przerwa pomiędzy zakończoną
          umową z jedną pracą a znalezieniem drugiej nie może być dłuższa niż 30 dni. Tak
          więc co najwyżej pozostaje Ci PROVIDENT. Ale nie radzę Ci tam brać ponieważ
          spłacasz tam 75% kwoty którą bierzesz. Dla przykładu weźmiesz 2000 zł będziesz
          musiał spłacić 3417 zł. Taka kalkulacja się nie opłaci.
          • Gość: grzesiek Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: 194.6.179.* 15.11.08, 11:20
            i komu tu wierzyc?
            jedno jest jasne jak brac kredyt to najlepiej u siebie w banku tam
            gdzie się ma rachunek
        • Gość: karta Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:43
          odezwij sie na maila karta@gsi.pl

dostaniesz karte kredytowa do 1000 zl bez zaswiadczen
          pod warunkiem ze nie masz nic w biku zlego

napisz na mojego maila to ci powiem jak zalatwic ta karte
    • Gość: zoil Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.ds2.agh.edu.pl 20.04.06, 14:08
      Wiem coś o tym. Nie kazdy kto przyniesie dowód dostanie kredyt. Trzeba mieć
      dobra historie kredytową, zarejestrowaną w BIK-u. Nie martw się, to nie idioci.
    • martijn Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? 14.05.06, 20:37
      Szczerze mówiąc nie wierzę w kredyt na dowód, coś tam jeszcze musi byc. Z
      drugiej strony, rzeczywista roczna stopa procentowa kredytu, którego będzieś
      chciał wziąć, wynosi ponad 36% (słownie - ponad trzydzieści sześć procent).
      To jest nieprawdopodobne, jak mało ludzi ma pojęcia o takich prostych sprawach
      jak koszt kredytu. Powinni to nauczać jeszcze przed maturą tak samo jak
      wypełniania PIT-37.

Gość portalu: tomek napisał(a):

> Witam wszystkich forumowiczów.
      > Ciekaw jestem co sądzicie o ostatnich reklamach Eurobanku.
      > Pożyczka na dowód osobisty. To szaleństwo? czy kolejna super zachęta dla
      > klientów.
      > Jeśli zaczną udzielać kredytów na zasadzie samego dowodu może się to źle dla
      > nich skonczyć.
      >
      > Jeśli coraz wiecej bedzie niewyplacalnych klientów piramida moze pęknac.
      > Zyski z lokat i prowizji mogą nie wystarczyć.
      >
      > W czym sęk?
      >
      > Czy Eurobank traci pomysły na zdobywanie klientów. Po ostatnim zakupie przez
      > inwestora taki krok wydaje sie dziwny.
      >
      > Czytałem gdzieś, że wystarczy oświadczenie klienta, że spłacił kredyt w innym
      > banku i może dostać nowy w Eurobanku.
      >
      > Czy ktos moze próbował się coś dowiedzieć na ten temat?
      > A moze skorzystał już z tych super warunków.
      >
      > Co ciekawe na ich stronie internetowej nie ma słowa o promocji.
      >
      > Pozdrawiam
      > Tomek
      >
    • Gość: bankowiec Re: Eurobank - pożyczka na dowód osobisty? IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.05.06, 23:39
      Właśnie spłaciłam swój drugi kredyt w EB przed terminem, bo to chamska
      instytucja, której nikomu nie polecam, sama jestem kredytowcem z kilkuletnim
      doświadczeniem i nie wyobrażam sobie abym tak mogła traktować swoich klientów.
      Miałam kilka razy opóżnienia w spłacie rat (nie co miesiąc) nigdy nie sięgały
      one one do miesiąca, wzięli mnie na celownik i przy opóżnieniu nawet 2 dni
      miałam ordynarne pyskówki telefoniczne, palanty myślą, że każdego można
      zastraszyć ale UWAGA!!!!! są nieuczciwi, trzeba czytać umowy, bo straszą np.
      zgłoszeniem do Rejestru Bankowego (rejestr dłużników niesolidnych), zgodnie z
      umową kredytową mogą jeśli zaległości są ponad 30 dniowe a nie
      kilkudniowe-żenada, zachowanie przez telefon karygodne, chciałam rozmawiać z
      kierownikiem też zero ogłady. Jak dzwonią weryfikują klienta do woli PESEL, itd,
      a telefonicznie nie mogą podać salda kredytu do spłaty, śmieszni są, ALE TAK SIę
      DZIEJE JAK SIę KREDYTY ROZDAJE A NIE ICH UDZIELA, JAK ZA WSZELKą CENę DążY SIę
      DO ZYSKU NIE DBAJąC O POZIOM OBSłUGI KLIENTA!!!!!!!!!!!! JESZCZE RAZ NIE POLECAM
      TEGO BANKU!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Rivo Esens Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 21:33
        Dobrze.. Wiec mam pytanie.. Jak to w koncu jest z ta pozyczka na dowod? Jest
        ona w ogole mozliwa? I w jakim banku sie o nia ubiegac?? Sprawa wyglada tak...
        prowadze domowe studio muzyczne (homerecording) nie mam zarejestrowanej
        dzialalnosci wiec takowego zaswiadczenia wystawic sobie nie moge, a splacic
        pozyczke owczem... Potrzebuje smiesznej kwoty 1500 zl ale pilnie a nie mam skad
        jej wziac. Czy mam szanse na przyznanie mi takiej pozyczki jedynie na doumenty
        tozsamosci?
        • Gość: bankowiec Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:55
          jesli nie masz pozytywnej historii w biku i ze wziosles kredyt w innym banku i
          splaciles go termionowo to bez dokumentow sie nie obejdzie

KREDYT NA DOWOD JEST DLA OSOB KTORE SPLACILY KREDYTY I MAJA TRYB NORMALNY W BIKU
          CZYLI BIURZE INFORMACJI KREDYTOWEJ SA

BANKOWIEC
          • Gość: DODI67 Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: 217.153.6.* 06.07.06, 14:14
            nie prawda ja mialam pozyczke i byla splacona i to nie w jednym banku , i mi
            nie dali na dowod zadali zaswiadczenie , natomiast kolezanka tez sie starala u
            nich o pozyczke i tez nie dostala za to dostala dziwna historie trwajaca ponad
            tydzien , poszla zlozyla dokumenty , bylo ok 6.500 zl na 5 lat , po paru dinach
            poszla z zaswiadczeniem ( bylam swiadkiem tej histori) niestety nie dostala jej
            w ciago 15 min kazali czekac 48 godzin byl to piatek i pozyczka juz nie miala
            byc na 5 lat tylko na 2 chcieli zeby podpisala umowe ale ja sie pytam .. a jak
            nie dostanie pozyczki to co z ta umowa .. mila Pani powiedziala ze poprostu
            bedzie nie wazna wiec poradzialm jej nie podpisyac zanim nie bedzie wiedziala
            czy otrzyma czy tez nie , do poniedzlaku nikt jej nie powiadomil , w
            poniedzialek wieczorem zadzwonila powiedzieli ze we wtorek , we wtorek do
            zakladu pracy przyszedl gosc z banku sprawdzic , nie bylo jej tylko ksiegowa
            wiec zazadal umowy o prace niestety ksiegowa nie miala jej przy sobie w
            sklepie , powiedzilan ze przyjdzie nastepnego dnia , nastepnego dnia nikt sie
            nie zglosil zobaczyc umowe , natomiast kolezanka dostala dziwny tel , POZYCZKA
            NIE ZOSTALA PRZYZNANA ALE JEST NOWA PROMOCJA WIEC MOZE PANI JESZCZE RAZ ZLOZYC
            DOKUMENTY , WIEC KOLEZANKA POSZLA WE WTOREK WIECZOREM I ZLOZYLA NA NOWO , MILA
            PANI POWIEDZIALA ZE DZIS DO 21 BEDZIE ODPOWIEDZ ALBO UTRO ZRANA , JEST SRODA
            GODZ 14:30 JESZCZE DO TEJ PORY NIKT JA NIE POINFOROWAL CZY DOSTANIE CZY TEZ
            NIE , NIGDY W MOIM ZYCIU NIE WIDZIALM TRAKIEGO TRAKTOWANIA KLIENTA I SPOSOBU
            UDZIELANIA POZYCZEK .... UWAZAJCIE
            • Gość: tom Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:12
              a w jakim mieście ta sytacja miała miejsce?
              • Gość: dodi67 Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: 217.153.6.* 06.07.06, 19:01
                W szczcinie , a na dodatek .. wlasnie ta osoba dostala wiadomosc od goscia
                ktory byl w zakladzie pracy , ze juz 4 raz byl u niej w domu i niestety nikogo
                nie zastal ... takze chodza po domach na dodatek ... naszczescie byla na tyle
                mondra zeby podziekowac za ten kredyt . nigdy w zyciu wiecej !!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: dodi67 Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: 217.153.6.* 06.07.06, 19:04
                  z nerwow narobilam bedow w pisowni ..przepraszam :-( sama jej zaproponowalam
                  ten bank bo jest czynny dlugo i tak sie chwala tymi pozyczkami .
                  • Gość: Bankowiec Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: 82.139.32.* 20.08.06, 23:58
                    Dodi Ty jesteś analfabetką!!!!!! I nie pisz, że z nerwów narobiłaś błędów!!!! ja
                    też jestem zdenerwowana, że taki analfabetyzm panuje w Polsce... A Twoja
                    koleżanka analfabetka wtórna, nie rozumie czytanej umowy... Skoro jest klauzula,
                    że jeśli nie dostanie pieniędzy na konto oznacza, że umowa traci ważność... Ech
                    czy ktoś tego jeszcze nie rozumie???? Prawda jest taka, że ludzie nie czytają
                    umów, bo jak widzą pieniądze, to reszta jest nieważna..
                  • Gość: SenonSonik Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 05:36
                    A ja mam problem:(
                    Nie moge dostac nigdzie pożyczki, bo zostałem wpisany do BiK przez
                    pomyłke bankowa, o czym dowiedziałem sie gdy probowałem wziac kredyt
                    w banku:( Nie mam pieniedzy i szansy na ich pozyskanie. Może mi
                    powiedziec ktos co zrobic??,, Pozdrawiam
                    • krzysztofsf Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? 24.06.08, 07:41
                      Gość portalu: SenonSonik napisał(a):

> A ja mam problem:(
                      > Nie moge dostac nigdzie pożyczki, bo zostałem wpisany do BiK przez
                      > pomyłke bankowa, o czym dowiedziałem sie gdy probowałem wziac kredyt
                      > w banku:( Nie mam pieniedzy i szansy na ich pozyskanie. Może mi
                      > powiedziec ktos co zrobic??,, Pozdrawiam

Pisz skargi z zadaniem pisemnej odpowiedzi do banku, ktory cie niezgodnie z prawda wpisal do bik - tylko oni moga usunac zapis.
                      Jesli nie skoryguja, pisz do arbitrazu bankowego, a ich dalej gneb.

Niestety, nie ma ZADNEJ mozliwosci ukarania banku za wpisywanie nieprawdy - takie mamy prawo w Polsce.
            • h853 Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? 08.07.06, 10:03
              Witam Mam dla Ciebie i innych osób które mają stały dochód korzystną ofertę
              kart kredytowych na zakupy i gotówkę. Wymagany dochód od 650zł netto. Bez
              opłaty rocznej jeżeli dokonasz zakupu na minimum 100zł m-cznie .Kredyt
              bezodsetkowy do 55 dni.Jeżeli jesteś zainteresowana i jesteś z okolic Szczecina
              to proszę o kontakt tel 510097813.lub e-mail h853@gazeta.plPozdrawiam. Helena
              • Gość: POLAK Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? UWAGA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:21
                Jak ja niepracuje nie mam dochodów dadzą mi tez pozyczke na dowód osobisty czy
                to tylko ściema??
                • Gość: miko Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? UWAGA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 01:48
                  z jakiej racji??? to że jest na dowód nie znaczy że dają bezrobotnym, zastanów
                  się chwilę zanim bzdurę napiszesz.
        • Gość: Bankowiec Re: Eurobank - Wiec co z ta pozyczka? IP: 82.139.32.* 20.08.06, 23:49