Dodaj do ulubionych

Cetelem Bank, ktoś słyszał?

12.12.05, 23:24
Mają solidną ofertę kredytową. Czy to nie jakaś ściema
Obserwuj wątek
    • Gość: pan k. Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 00:23
      Owszem jest taki bank, ale radze uwazac i dobrze przeczytac uwarunki umowy!moze
      sie okazac ze kredyt bedzie wysoko oprocentowany
      • pep-per Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 13.12.05, 17:44
        Coś słyszałem. Obsługują karty Carrefoura. I to wszystko co na ich temat wiem :)
        • Gość: jamin Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.ctlm.pl / 81.210.38.* 22.12.05, 09:22
          super bank, swietna oferta, kredyty niedrogie, bardzo mila obsluga - jednym
          slowem tylko brac kredyt...

P.S. tak, tak - pracuje dla nich i placa mi za to ale takie widocznie czasy ;)
          • Gość: Uwaga na Cetelem! Uwaga na Cetelem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:41
            > super bank, swietna oferta, kredyty niedrogie

Poczytaj dokładnie tabelę opłat i prowizji kart.
            To chyba najdroższe kerty w Polsce.
            • Gość: Kuba Re: Uwaga na Cetelem! IP: 80.50.236.* 17.04.09, 18:11
              NIE POLECAM
            • Gość: Gosc Re: Uwaga na Cetelem! IP: *.tpnet.pl 17.12.09, 13:30
              Trzeba dokladnie sprawdzac co sie podpisuje,ale co najwazniejsze, a
              obsluga jak juz bedziesz klientem - chamstwo, prostactwo.
              ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!
          • Gość: gosc Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:29
            do Gość: jamin jezeli nie masz ochoty to sie nie wypowiadaj
          • Gość: anonim Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 21:03
            Witam to nie żadna ściema posiadaja barzdo dobra oferte i tyle
          • kemis7 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 27.06.09, 09:46
            Witam CETELEM BANK TO OSZUST I ZLODZIEJ karte kredytowa mamy prawo oddac wciagu
            14 dni takie jest prawo ale nie wtym rzecz mam kredyt przy zaiwieraniu umowy
            powtazalem doslownie z 5 razy bez ubezpieczenia(ubezpieczenie w Polsce nie jest
            obowiazkowe) Tak prosze Pana za kazdym razem Pani odpowiadala, rata calkowicie
            miala wynosic 300zl. Po mniesiacu przyszedl blankiet 300zl + 30 ubezpieczeni +
            15 koszty administracyjne.
          • Gość: dario Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.warszawa.mm.pl 12.03.10, 11:35
            powiem tak, nigdy więcej z tym bankiem nie chcę mieć nic wspólnego
            brałem kredyt na sprzęt rtv i niestety to nie było 0%, nie sposób
            przeczytać na stanowisku w punkcie obsługi kilkustronicowej umowy :)
            przy ostatniej racie spóźniłem się kilka dni, dostałem pismo,
            zadzwoniłem do konsultanta, upewmił mnie że kwota ta nie zmini się
            przez kolejne dwa dni, więc szybko wysłałem perzez neta pieniądze (w
            trakcie rozmowy), następnego dnia dostałem esemesa że z kwotą wyższą
            o 20 zł i wpakowałem się w pułapkę rozmów tel. esemesów i monitów,
            każdy z nich to koszt 20 zł., jestem na etapie pisania skargi na ten
            bank
            moi znajomi przez taką sytuację (40 zł) zostali wprowadzeni do BIK i
            na pięć lat mają problemy a prowadzą firmę, nikt nie chciał im dać
            kredytu mieszkaniowego
            ODRADZAM!!!
          • Gość: ola Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.171.23.119.static.crowley.pl 06.02.11, 22:32
            Nigdy nie bieszcie żadnego kredytu ani karty.Ja w 2001 roku dostałam karte na 1000 zł. przeważnie robiłam nią zakupy i zawsze spłacałm służyła długo.Została całkowicie spłacona w 2006 r.Tydzien temu dzwoni firma win.że zalegam 560 zł.Pytam sie skąd to się wzięło po tylu latach.Pani grzecznie poinformowała mnie że trzeba to wyjaśnić.Ja w szoku jak można-mam ostatnie potwierdzenie o "całkowitej spłacie"muszę teraz to kserowac wysyłać do firmy win.i prostować.Przeczytajcie posty o tym banku jest ich dużo,dlatego ostrzegam a wola zależy od was samych.
        • jagula32 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 02.02.11, 22:09
          obecnie cetelem bank połączył się z sygma bankiem,tyle wiem aha i oprocentowanie dość wysokie.
      • Gość: ,,,,,,,,, Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.tktelekom.pl 19.10.06, 14:43
        kredyty nie sa wysoko oprocentowane, wszytko zalezy od tego jaki rodzaj splaty
        kredytu wybral dla ciebie pracownik.Jest zasada: nie ma odsetek jest tylko
        ubezpieczenie!Musiales trafic na niekompetentnego pracownnika
        • maxim100 To jeszcze lepiej 09.05.07, 17:57
          koszty co miesiąc te samne bez wcledu na to czy wcześniej spłacisz raty czy w
          terminie. w normalnym banku lepiej brac pożyczke a nie płacić jakieś
          ubezpieczenia

Gość portalu: ,,,,,,,,, napisał(a):

> kredyty nie sa wysoko oprocentowane, wszytko zalezy od tego jaki rodzaj
          splaty
          > kredytu wybral dla ciebie pracownik.Jest zasada: nie ma odsetek jest tylko
          > ubezpieczenie!Musiales trafic na niekompetentnego pracownnika
      • Gość: artur Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.cable.tmark.pl 03.04.07, 12:53
        wiesz co to ja predzej radze uwazac na lukas bank to sa szuje ulicowe
      • Gość: Joanna Plasun Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:41
        Cetelem Bank to najgorszy bank z jakim miałam nieprzyjemność współpracować.
        Zacznijmy od tego, że ich pracownicy to ludzie z ulicy - bez nazwisk, bez
        e-maili, bez numerów telefonów. W razie najdrobniejszych kłopotów obsługa
        rozmawia z klientem jakby to była rozmowa na kacu, pod blokiem i w dresie.
        Nie ma sensu cokolwiek próbować z nimi załatwić bo się po prostu nie da: na
        pisma nie odpowiadają w ogóle, w oddziale nie można się z nikim zobaczyć oprócz
        jednej przemiłej Pani, która jest zawsze sama i nie może przy tobie zanieść
        podania na górę do wyższych sfer bo siedzi bidulka cały dzień sama i nie może
        nawet na siku wyjść.
        Na propozycję, żeby wysłali potwierdzenie o odbytej rozmowie (chciałam mieć coś
        w rodzaju gwarancji, że rozmowa reklamacyjna się odbyła skoro na pisma nie
        odpowiadają) obsługa tonem mówiącym, że jesteś kompletnym kretynem i mówisz
        niewiarygodne rzeczy stwierdza, mówi, że ci tego nie wyśle. Po rozmowie
        reklamacyjnej masz ochotę się zabić albo zabić ich.
        NIE POLECAM
        • Gość: kot Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 17.03.08, 17:35

ludzie z ulicy :::zrób sobie test IQ !!!!!
          brednie.. nie umiesz czytac umowy jak Ci daja to nie bredz.... szkoda słów na
          takich jak Ty , zero umiejśtnosci czytania tekstu moze umowa powinna miec
          wytłuszsczony cały tekst ?? moze trzciąnka 18 wiedziałbyc co jest w niej
          napisane ? pewnie żes sie spuznił z wp[łata i teraz marudzisz ?
          a ludzie w oddzile ?? sa świetni ja nigdy nie miłam problemów z tym bankiem.,
          jest jak każdy inny !!!
          • Gość: aga Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.altec.pl 17.04.08, 17:51
            bravo za inteligencje!! haha wiesz są jeszcze ludzie którzy wierzą w
            dobre intencje innych! cetelem to złodzieje wciskaja ludziom jakieś
            dziwne karty poje...... nie stać ich na uczciwe zachęcanie
            klijentów to ich robią w ciu...la!
          • Gość: Joanna Plasun Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.emrsn.co.uk 05.03.09, 13:28
            Panie/Pani Kot
            Proszę mi wybaczyć mój wcześniejszy dynamiczny i ostry język - widać
            byłam na świeżo po spotkaniu lub rozmowie telefonicznej z
            przedstawicielem Cetelem.
            Z moim IQ jest całkiem nieźle, wypadam sporo ponad przeciętną :D
            Informuję, że nie spóźniłam się z wpłatą żadnej z rat.
            Problem polega na kontakcie z bankiem. Wszelka moja korespondencja
            (przesyłana do Cetelem listami poleconymi) pozostała bez
            jakiejkolwiek odpowiedzi, natomiast w placówkach nie miałam
            możliwości kontaktu osobistego z nikim oprócz Pani recepcjonistki.
            Kontakty telefoniczne również nie odnosiły skutku. Moja reklamacja
            została bez odpowiedzi do dziś. Dlaczego nie wnioslam sprawy do sądu?
            Ponieważ jestem za szeroko pojętą wolnością rynku - bank cetelem
            wyzyskuje mnie - OK - nigdy więcej nie skorzystam z jego usług, nie
            skorzysta z jego usług moja rodzina, szerokie grono moich znajomych
            i widząc po wszystkich postach jak wyżej - nie skorzysta z jego
            usług wiele osób czytających powyższe posty jak i ich znajomi itd.

Pozdrawiam
            Joanna Plasun-Janista
            • Gość: przemek Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 195.205.151.* 02.02.11, 15:22
              cetelem bank to teraz sygma bank na jedno wychodzi dalej sa to wg mnie..............
        • Gość: xxx Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:26
          Gość portalu: Joanna Plasun napisał(a):
          "Zacznijmy od tego, że ich pracownicy to ludzie z ulicy - bez nazwisk, bez
          e-maili, bez numerów telefonów. W razie najdrobniejszych kłopotów obsługa
          rozmawia z klientem jakby to była rozmowa na kacu, pod blokiem i w dresie."
          czy ty czlowieku wiesz co piszesz? nazwiska pracownikow i osob ktore dokonuja
          umow w punktach kredytowych sa na umowie i wypraszam sobie zeby z asystentow
          kredytowych robic zwyklych ulicznikow.Sama pracuje na punkcie i cos o tej pracy
          wiem po pierwsze nie mozemy siedziec w dresach nosimy identyfikatory jakbys
          chcial zlozyc jakas reklamacje i na umowie rowniez widnieje nasze nazwisko.moi
          klienci jakos nie narzekają na obsluge.Asystenci kredytowi to mlodzi ludzie
          którzy chca sobie dorobic i nie kradna pod sklepami choc moga ale wybieraja
          droge pracy a nie zlodziejstwa i irytuje mnie to ze przyjdzie taki i narzeka na
          2 czlowieka gdzie sam nie jest lepszy z choinki sie urwal
          • Gość: Oszukany Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 80.50.236.* 17.04.09, 18:23
            No właśnie winni się tłumaczą wiemy że macie enblematy ile wam płaci bank Za Czat?
          • Gość: pikusek Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 00:26
            dobry pracowniku z tego banku "Krzak" załóż sobie kartę swoim
            najbliższym w tym banku to zobaczysz komu służysz.
      • Gość: mm Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.06.08, 14:19
        Nie polecam-wzięłam kredyt na 1000zł,w marcu,do tej pory nie przysłali druków do
        spłaty,wpłaciłam już dwie raty,a oni ciągle dzwonią,że nie odnotowali takiej
        wpłaty,druków nie ma do tej pory,możliwość skontaktowania-żadna,są tylko 2
        numery telefonów na całą Polskę,tylko jedna siedziba,nie uzyskałam odpowiedzi na
        mail i dodzwonić się nie mogę już drugi tydzień-NIE POLECAM!!!
    • Gość: ktoś Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:38
      Nie polecam, kiedyś kupiłam meble na raty i oni jeszcze jako nie Bank obsługiwali go. Zdzierstwo i oszustwo.
      Jak spłąciłam raty okazało się żedostałam jakąś karte za którą kazali mi płacić.
      Mimo że zrezygnowałam z usług przysyłaja mi jakięś głupie oferty.
      Wyraźnie im napisałam, że mają usunąc moje dane osobowe ze swojej bazy,nawet przysłali mi odpowiedź że wszystko o co proszę zostało zrobione. I co? Szajs jak dstawałam tak dostaje.
      • chris1970 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 23.04.07, 14:42
        Należy wziąć list od nich z informacją o usunięciu z bazy klientów i ulotkę
        zaadresowaną na Ciebie i odesłać to do urzędu odpowiedniego. O ile się nie
        mylę, możesz domagać się odszkodowania.
        • Gość: ja Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.as.kn.pl 09.01.08, 17:04
          Nie polecam. Obecnie sama wzielam na raty. Do splaty zosta.ła mi ostatnia rata której nie wpłciłam po 3 tyg od kiedy miały wpłynac pieniadze do nich przyszlo mi upomnienie ze odsetki wynosza 150 zł!!! Po prostu nie wiadomo co ropbic
          • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 09.01.08, 22:28
            Gość portalu: ja napisał(a):

> Nie polecam. Obecnie sama wzielam na raty. Do splaty zosta.ła mi ostatnia rata
            > której nie wpłciłam po 3 tyg od kiedy miały wpłynac pieniadze do nich przyszlo
            > mi upomnienie ze odsetki wynosza 150 zł!!! Po prostu nie wiadomo co ropbic

No coz - tutaj to chyba stracilas raty 0% i pobrali cale nalezne odsetki?
            • Gość: Anillka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.ds4.tuniv.szczecin.pl 17.01.08, 00:00
              pracuje dla nich... błagam, nie idź z tym do Asystenta Kredytowego bo my w sumie
              nic nie wiemy i się zdenerwujesz niepotrzebnie...a my po głowach oberwiemy;P
              • Gość: oszukany Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 80.50.236.* 17.04.09, 18:28
                Tosię zwolni
                • Gość: Montero Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.dsl.bell.ca 02.05.09, 21:28
                  Tosia juz jest wolna!
            • Gość: ja Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 24.01.08, 18:46
              a więc twoja wina że wpłaciłeś za pózno i do kogo żal ? poczytaj umowę to
              bedziesz wiedział że to nie odestki karne ale koszty kredytu na jakie sam się
              zgodziłeś !!! koszty b yły zerowe pod warunkiem że kase za sprzęt wpłacisz w
              ciągu 6 mie. od podpisania umowy lub zapadnięcia pierwszej raty.. odsyłam do
              umowy poczytaj a pózniej pisz komen..
        • Gość: fdsfd Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:34
          chris1970 napisał:

> Należy wziąć list od nich z informacją o usunięciu z bazy klientów i ulotkę
          > zaadresowaną na Ciebie i odesłać to do urzędu odpowiedniego. O ile się nie
          > mylę, możesz domagać się odszkodowania.

jakiego odszkodowania na umowie jest jasno ze po podpisaniu maja prawo przez
          okres 5 lat przetwazac daneosobowe kredytobiorcy jesli nie zaznaczyl ze nie
          wyraza zgody.Podkreslam czytajcie umowy !!!!!!
          • Gość: gość Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 195.117.255.* 11.06.10, 13:03
            zgodnie z ustawą Klient ma prawo odwołąc zgodę w tym czasie
        • Gość: oszukany Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 80.50.236.* 17.04.09, 18:27
          może to jest metoda ja jaestem za kontrolą Bankową albo NIK
          • kemis7 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 27.06.09, 09:47
            Witam CETELEM BANK TO OSZUST I ZLODZIEJ karte kredytowa mamy prawo oddac wciagu
            14 dni takie jest prawo ale nie wtym rzecz mam kredyt przy zaiwieraniu umowy
            powtazalem doslownie z 5 razy bez ubezpieczenia(ubezpieczenie w Polsce nie jest
            obowiazkowe) Tak prosze Pana za kazdym razem Pani odpowiadala, rata calkowicie
            miala wynosic 300zl. Po mniesiacu przyszedl blankiet 300zl + 30 ubezpieczeni +
            15 koszty administracyjne.
      • Gość: xjk Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:32
        jesli podpisalas umowe to nie mozesz miec pretensji ze nie chca wykasowac twoich
        danych.i tu wychodzi wlasnie nie czytanie umow ktore sie podpisuje.W umowie jest
        jasno napisane ze kredytobiorca wyraza zgode na przetwazanie danych do 5 lat
        oczywiscie moze z tego zrezygnowac gdy zaznaczy na umowie ze nie wyraza na to
        zgody.Ludzie czytajcie co podpisujecie a pozniej miejcie pretensje do banku
    • katamara1 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 09.01.06, 18:16
      Z Cetelemu tylko korzystam przy zakupach ratalnych i nie mam z tą firmą
      problemu. Spłacam tylko kapitał i ubezpieczenie kredytu. (ubezpieczenie,czy
      odsetki-jak zwał tak zwał-ale to jest jedyna nadwyżka, którą płace). Muszę
      tylko upomnieć się o potwierdzenia całkowitych spłat ówczesnych kredytów,
      ponieważ nigdy nie wiadomo jakie zapisy mogą pojawić się w raportach BIK.
      • Gość: przemo Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:56
        2 razy skorzysalem juz z cetelemu przy zakupie aparatu i kompa na raty.nie bylo
        zadnych problemow.dostalem ich karte - aura sie nazywa, ale nigdy z nej nie
        skorzystalem i nic mnie ona nie kosztowala. ogolnie jestem zadowolony.
        • Gość: basia Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:40
          Pierwszy raz slyszę żeby karta AURA nic nie kosztowała.
          • jk Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 18.09.06, 22:45
            Może pierwszy rok jest za darmo?
            • katamara1 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 22.09.06, 20:56
              Ja spłacam kredyt u nich drugi rok, za ewentualne wznowienie karty nie
              zostalam obciążona. Dostałam tylko informację o podwyższonym limicie na karcie.
              Ich zarobek musi być wliczony w ubezpieczenie, innych dodatkowych kosztów się
              nie doszukałam. Nie mam z tą firmą problemu, jednak jak spłacę całkowicie
              kredyt to będę się domagała zaświadczenia odnośnie całkowitej spłaty i
              zamknięcia dostępnego limitu na takowej karcie.
              • Gość: mw Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 27.09.07, 20:39
                Limit na karcie możesz zamknąć w każdej chwili przesyłając rezygnacje z karty -
                nie musi ona być spłacona całkowicie - po prostu jak zostanie karta zablokowana
                nie będzie można z niej korzystać a zadłużenie spłacisz w ratach
            • Gość: basia Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:51
              Nie ma coś takiego że pierwszy rok za darmo,już po m-cu pobrali mi opłaty.A że
              droga to fakt.
              • Gość: konsulktant Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.teoc.pl 17.03.08, 21:51
                bowidac karta jest aktywna dla aktywnych kart zawsze jest oplata - nic za darmo
                używasz - płacisz. Gdy karta jest nieaktywna to rzeczywiście nie ma opłat...
                zazwyczaj przez 1 rok
                • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 17.03.08, 22:58
                  Gość portalu: konsulktant napisał(a):

> bowidac karta jest aktywna dla aktywnych kart zawsze jest oplata - nic za darmo
                  > używasz - płacisz. Gdy karta jest nieaktywna to rzeczywiście nie ma opłat...
                  > zazwyczaj przez 1 rok

Czyli jesli ktos nie uaktywnil karty to moze byc zaskoczony oplata za 2-i rok jej istnienia, mimo, ze nie korzysta i nawet juz zapomnial, ze takie cos otrzymal? Oplata za samo wznowienie bez oplat za ubezpieczenia?
                  Samo nieaktywowanie nie wystarczy, nalezy bezwarunkowo wypowiedziec umowe o karte?

Bank powiadamia, ze naliczyl oplate za drugi rok, czy czeka, az kary i inne oplaty narosna tak, ze oplaca sie przekazac sprawe do windykacji?
                  • Gość: kot do krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 19.03.08, 20:15
                    bank wysła upomnienia moity z info o zaległościach
                  • Gość: jhgcjk Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:42
                    krzysztofsf napisał:
                    > Czyli jesli ktos nie uaktywnil karty to moze byc zaskoczony oplata za 2-i rok j
                    > ej istnienia, mimo, ze nie korzysta i nawet juz zapomnial, ze takie cos otrzyma
                    > l? Oplata za samo wznowienie bez oplat za ubezpieczenia?
                    > Samo nieaktywowanie nie wystarczy, nalezy bezwarunkowo wypowiedziec umowe o kar
                    > te?
                    >
                    > Bank powiadamia, ze naliczyl oplate za drugi rok, czy czeka, az kary i inne opl
                    > aty narosna tak, ze oplaca sie przekazac sprawe do windykacji?

jesli otrzymales karte to najlepiej jak przyjdziesz do punktu lub zadzwonisz do
                    obslugi i powiesz ze nie chcesz karty i chcesz z niej zrezygnowac nawet gdy jej
                    nie aktywowales tak najlepiej bo wtedy wystawiane jest pisemko ze rezygnujesz z
                    transakcji promocyjnej i masz z bani
            • Gość: gosc Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 11.02.09, 21:02
              kazdy klient po sklaceniu kredytu dostaje karte kredytowa jednak
              jest ona nieaktywna, jesli klient jej nieaktywuje to tak jakby ta
              akrta wogole nie istniala, i nic za to sie nie placi. Natomiast
              jesli uaktywni sie akrte (jedynie przez zadzwonienie na infolinnie
              pod numer widocnzy na akrcie) to wtedy z apierwszy rok placi sie 25
              zl a na kolejne dwa lata 30 zl...(karta jest wazna 3 lata).
        • Gość: maly Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 82.146.225.* 22.07.08, 23:52

skoro karta ciebie nic nie kosztowala to sprawdz w BIK co tam
          wpisali o tobie i tej karcie!
    • gekko844 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 22.10.06, 14:59
      Odradzam. Jak podpisujesz umowę o kredyt to wciskają Ci kartę o której nawet nie
      wiesz i jest to w BIK-u. Bardzo nachalna i agresywna sprzedaż pożyczek i kart
      komu się tylko da plus słabo opłacani pracownicy:)
      • Gość: karola Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:31
        dostałam kredyt 10000 a cetelem załatwiłam wszystko w 5 dni , sprawna obsługa,
        krdyt spłacam terminowo wiec nie mam zadnych problemów a co oprocentowania to
        jak porównywałam to tylko bank spółdzielczy miał taniej ale tam potrzeba było 2
        zytantów a tutaj załatwiłam wszystko telefonicznie
        pozdrawiam
        • Gość: ratynka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 80.50.70.* 26.10.06, 15:31
          swietny bank,mila atmosfera, sympatyczni ludzie..;D heh milo tak pracowac ;)
          • Gość: NINA Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 85.198.213.* 30.10.06, 16:35
            No nie wiemcz taki mily bank,wysokie oprocentowanie a jeszcze sprawdzaja cie w BIK-u
            • Gość: fdsaf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:49
              a to zle ze sprawdzaja wy ludzie juz nie wiecie co chcecie narzekacie na to ze
              asystent zadaje duzo pytan gdzie kredyt udzielany jest na dowod wolelibyscie
              zeby nie pytal i dawal na prawo i lewo kredyty nawet jesli zginie wam dowod i
              ktos sie podszyje pod was to tez pewnie byloby super.ale nie bo pracownik banku
              by od was oberwal dlaczego nie sprawdzil danych zastanowcie sie troche ludzie
              sami co chcecie
          • Gość: * Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 25.04.07, 21:27
            miło, byle nie za długo...
      • delfinek_wannowy Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 01.08.07, 17:01
        chciał bym tylko przypomnieć że takie banki jak cetelem sa potrzebne i wiele
        osób które nigdy i nigdzie by nie mieli możliwości kredytwych u nich mają. po
        za tym co do wysokich ubezpieczeń to niestety wszyscy by chcieli wszystko za
        darmo ale nikt nie bierze pod uwage tego że bardzo dużo osób nie spłaca
        kredytów i swoich zobowiązań. a ktoś kto pożycza kase bez dodatkowych
        zabezpieczeń musi sie jakos zabezpieczyć. a jeśli komus to nie odpowiada to
        przeciesz zawsze można wziąść kredyt niskooprocentowany pod zastaw hipoteki.
        tylko co sie stanie jak nie bedzie sie takiego kredytu spłacać ..... ups to
        chyba może byc dość bolesne doświadczenie.

pozdrawiam
      • Gość: Anillka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.ds4.tuniv.szczecin.pl 17.01.08, 00:05
        ale jacy są sympatyczni;D ja nie wciskam rat na siłe, klienci sami do mnie
        przychodzą;P
      • Gość: gdsgtfr Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:45
        ^^^Bardzo nachalna i agresywna sprzedaż pożyczek i kart
        komu się tylko da plus słabo opłacani pracownicy:)^^^^^

heh pracownicy uwiezcie mi nic nie maja z tego ze ktos dostanie karte i nie maja
        zadnych prowizji od umow a wezcie co wy wogole piszecie
    • twoj_doradca_finansowy Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 01.11.06, 18:14
      Blokują karty kredytowe bez poważnych przyczyn, bez powiadomienia klienta czy
      tym bardziej wcześniejszej próby kontaktu i wyjaśnienia sprawy - zdecydowanie
      nie polecam.
      • szyszeczka126 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 06.11.06, 15:00
        pracowałam tam jakis czas i moge troszke powiedziec na ten temat; jesli chodzi
        o karty to korzystanie w pierwszym roku jest płatne 15 zł a w dwóch kolejych po
        30 i to tylko wtedy kiedy sie aktywuje karte na infolinii; jedyny problem jaki
        wystepuje w tym banku to brak jakiejkolwiek organizacji - pracowników sie po
        prostu olewa i nie tratkuje serio;
      • mwirek Zapraszam po kredyt 09.11.06, 19:24
        Jest to bank który niedawno rozpoczął udzielanie kredytów gotówkowych
        (poprzednio jedynie na zakupy konkretnych przedmiotów w sklepach). Uważam, że w
        mojej ofercie jest to jeden z najlepszych banków. Najniższy udokumentowany
        dochód to już 400zł. Naprawdę mało formalności. Konieczne jest posiadanie przez
        klienta konta. Bo bank robi przelew pożyczki na konto. Osoby z negatywną
        historią w BIK (ale uregulowanym, lub regularnie spłacanym zadłużeniem) nie są
        automatycznie odrzucane tak jak w większości banków. Po kilku miesiącach jest
        oferowana karta kredytowa. Nie ma obowiązku przyjęcia tej karty. Jednak klient
        regularnie spłacający swoje zadłużenie jest dla banku i pośrednika osobą o
        którą trzeba dbać i zawsze pomagać rozwiązywać problemy finansowe. Decyzja o
        przyznaniu kredytu jest już w czasie nawet pół godziny. Po pozytywnej decyzji
        przelew na konto klienta następuje nawet w ciągu dwóch dni.
        Biuro mam w centrum Pruszkowa, pod Warszawą. Odpowiem na każdy kontakt mail.
        m-kredyt@telkab.pl lub adres na ninjeszym forum GW
        • Gość: kaska Re: Zapraszam po kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 22:24
          Byc moze miła obsługa i przy niskim dochodzie przyznana pożyczka,ale blokowanie
          karty bez wytłumaczenia,wysokie opłaty,
          wybrala bym inny bank.
          • mwirek Re: Zapraszam po kredyt 10.11.06, 12:10
            To nigdy nie jest tak, że bez przyczyny bank blokuje kartę. Zwykle chodzi o
            opóźnienia w spłatach rat, lub obniżenie dochodu kredytobiorcy. Dlatego ja
            każdego proszę, wręcz błagam o terminowe spłacanie rat. Przecież są to
            pieniądze pożyczone, które i tak kiedyś trzeba oddać. I nie chodzi tu o bank,
            czy mnie jako posrednika. Ale jest to przede wszystkim dla dobra klienta. Chyba
            jeszcze mało osób zdaje sobie sprawę, że jeżeli opóźniają się ze spłatami wtedy
            żaden bank w przyszłości nie chce pożyczyć pieniędzy. Chyba że jest to bank
            udzielający ryzykowne, a zatem drogie kredyty na trudnych warunkach. A są różne
            sytuacje losowe, kiedy pieniądze akurat są potrzebne. Dlatego jeśli
            przewidujemy jakieś przejściowe trudności w spłatach lepiej przyjść do agenta,
            szczerze porozmawiać i poszukać rozwiązania. Nie wolno dopuścić do sytuacji
            kiedy jakaś rata będzie niezapłacona. Niestety dużo jest osób które z tego
            powodu (a nie wysokości zarobków) nie mają zdolności kredytowej.
            W sumie koszt normalnego kredytu w każdym banku jest podobny. Może jakiś kredyt
            być tańszy o kilka punktów procentowych, ale to z uwagi na zatrudnienie, rodzaj
            zakładu pracy, gdzie w rankingach jakie banki prowadzą jest mniejsze ryzyko
            takiego kredytu. Jeśli chodzi o Cetelem Bank, to jest to naprawdę bank dla
            którego najważniejszy jest klient. Pożyczka, to nie jest tylko forma zarobku
            dla banku, ale traktowana jest jako pomoc dla klienta w konkretnej sytuacji
            życiowej. Dlatego uważam, że jest to jeden z lepszych banków na naszym rynku.
            • Gość: max Re: Zapraszam po kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:56
              Witam,
              czy ten bank udziela kredytów konsolidacyjnych ? Na stronie internetowej nie
              znalazłem :(

Jeśli tak, to na jakich warunkach ? Czy można uzyskać taki kredyt, żeby spłacić
              zastaw urzędowy na hipotece /wtedy "czysta już" hipoteka byłaby zabezpieczeniem
              kredytu/

Pozdrawiam
        • kliczka55 Re: Zapraszam po kredyt 01.12.06, 09:52
          mam pytanie odnośnie omawianego banku. Moi rodzice kupili na raty pralkę za 1500
          zł. bank przysłal im umowe wraz z karta na 7.000,- w umowie na drugiej stronie
          jast klauzula o poddaniu sie egzekucji do kwoty 40.000,- czy to normalne ? przy
          takim zakupie ( rodzice sa emerytami i dostarczyli zaświadczenia . dla mnie cos
          tu nie gra.
          dodatkowo umowa sporzadzona jest na druku z internetu i podpisana tylko na
          jednej z 3 stron . to b. nieprofesjonalne . może się myle, ale chyba bede
          zmierzac w kierunku zwrotu pralki i zakupu w innym sklepie. prosze o radę.
          pozdrawiam
          • Gość: klient Re: BIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 23:12
            tak , wysylaja historie splat do biku - biura informacji kredytowej sa

jak sie splaca

WIEC JAK KTOS CHCE TAM TO MUSI WIEDZIEC ZE JEST MONITOROWANY
            • us2000 Re: BIK 21.12.06, 00:01
              kupując cokolwiek na rarty wciskają ci kartę, a właściwie limit kredytowy -
              karty nigdy nie dostałem. O tym, że mam taką "niby kartę" dowiedziałem się przy
              okazji starania się o kredyt mieszkaniowy, kiedy bank w którym staram się o
              kredyt sprawdził mnie w BIKu. Nie kryłem zdziwienia kiedy dowiedziałem się, ża
              mam kartę z limitem na 7.000,00 zł. A skąd ją mam? Jak brałem narty na raty to
              w umowie była też mowa o karcie, przyznaję, nie zwróciłem na to uwagi, ale
              robiąc zakupy chciałem skorzystać tylko z rat, gdybym chciał kartę poszedłbym
              do banku. Teraz o kredycie mogę zapomnieć, nie mam zdolności kredytowej a
              likwidacja karty potrwa około tygodnia, w mojej sprawie to zbyt długo. PROSZĘ
              UWAŻAĆ NA CETELEM BANK!! TO NIE BANK, TO HIENY!!
              • Gość: joanna.serafin1 Re: BIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 20:44
                Ja znalazłam się w identycznej sytuacji. Bardzo proszę o pomoc jak wyczyścić
                swoje konto w BIK-u? Co należy zrobić po kolei żeby zatrzeć ślady po sobie w tym
                banku?
                • Gość: ja' Re: BIK IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 22:47
                  może powinna Pani zacząć spłacać na bieżąco ???????!!!!! to tak na sam dobry
                  początek, a pozniej juz czekać jak bank wyśle wszystkie info do biku..
      • Gość: gwiazdeczka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:18
        Dla Pana informacji karty sa blokowane jak umowa jest w windykacji czyli po 2
        miesiacach nie spłacania kredytu.Karty nie blokują Szanowny Panie bez
        powodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bodzio Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 10.12.07, 23:54
        9000 zł - 60 rat po 270 zł to jest 26,10% w skali roku. Sprawdziłem
        na kalkulatorze kredytowym. Szkoda ze nie ma wysokosci
        oprocentowania w ich reklamach. A ile procent dostaniesz jesli w
        Banku ulokujesz 9000 zł?
    • Gość: dana Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 01:52
      miałam raty i mam kartę i żałuję!! czytaj dokładnie wszystki zwłaszcza
      rzeczywista stopa.. i zrezygnuj z wszystkich ubespieczeń. Wsystkie info dają
      natychmiast do BIK..(spózniłam sie 10dni na urlopie) i mnie zapomnieli
      wykreślić chamstwo!!!
      • adam022 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 18.11.06, 14:43
        Tak, z tego co słyszałem - to AURA jest cholernie droga...Ubezpieczenie karty
        znajomy płaci misięcznie coś około 45 zł...Po co to ubezpiecznie? On prowadzi
        DG, nie jest na etacie - czy takie ubezpieczenie ma sens?
        Może ktoś coś wie?
        Ja sam naciąłem się na ubezpiecznie kredytu gotówkowego w innym banku - było
        korzystne TYLKO dla tych, co są na etacie...
        pozdr
        • Gość: Mona Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.waw.cdp.pl 04.12.06, 13:46
          moja mama ma kartę Optimum wydaną przez Cetelem, z tym że można nią płacić
          tylko w Tesco, Empiku czy Galerii Centrum. Tam oprocentowanie m-czne wynosi
          2,85%plus jakieś goesze za ubezpieczenie
    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:59
      Mam raty w Cetelemie i jestem bardzo zadowoloną klientką, nie ściemniają z niczym jak inne banki z którymi miałam do czynienia, kredyt szybki i bez zbędnych formalności. Polecam
      • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:06
        a propo niby wciskania kart kredytowych przez Cetelem, nikt nikogo nie zmusza do aktywowania tej karty, bank daje wybór klientowi który sam zdecyduje czy bedzie korzystał z karty czy nie, jezeli ktoś jest pewny ze nie chce tej karty to bank nie robi żadnych problemów wystarczy podejść do najbliższego sklepu gdzie jest punkt kredytowy z cetelemu i zrezygnować z karty, czy to takie trudne???
        • us2000 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 06.01.07, 13:28
          ...pewnie, że to nie trudne, tyle że nigdy żadnej karty nie dostałem, przyznali
          mi poprostu limit i umoeścili informację w BIKu. Pewnie, że mogłem dokładnie
          przeczytać umowę, którą podpisałem, ale kupując narty na raty nie przyszło mi
          poprostu do głowy, że w "prezencie" wcisną mi między wiersze kartę kredytową.
          • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:17
            moze i faktycznie nie dostałeś karty ale to juz wina poczty, skoro taki limit widnieje w biku. a propos informaci o karcie na umowie, niestety nie wszyscy pracownicy punktów kredytowych udzielją wyczerpujących informacji a wręcz pomijają pewne fakty ale to nie znaczy że bank Cetelem to Hieny tylko niektórzy pracownicy nie są kompetentni i napewno długo nie popracowali dla cetelemu...
            • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:21
              Ale doczepiliście się tego Cetelemu przecież to bank jak każdy inny i działa na tej samej podstawie prawnej co inne banki, to że Cetelem nie afiszuje się reklamami to nie znaczy że jest gorszy lu udziela gorszych kredytów. Co do pracowników POK to mam mieszane uczucia ale niestety w każdym zakładzie pracy są zatrudnieni lepsi i gorsi pracownicy.
              Biorąc kredyt trzeba liczyć się z tym że trzeba czasem oddać więcej więc o co tyle szumu ???
          • Gość: gwiazdeczka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:14
            Po pierwsze za nic do Biku Cetelem ludzi nie wciąga w biku mozna sie znalesc
            jak nietety nie płaci sie kredytu a z karty mógł pan nie korzystac i po prostu
            ja odesłac i tyle
        • Gość: cestera Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:20
          A pewnie że nie zmusza, tylko wysyła kartę kilka dni po otrzymaniu kredytu lub
          zakupu na raty nie takie proste pójsc do najbliższego sklepu i
          zrezygnowac,pytań pojawi się dużo a dlaczego? a podpisywales itd.Podpisywałem
          ale umowe o kredyt lub zakup ratalny,w szybkim tępie "proszę podpisac tu,tu i
          tu. GOTOWE.Dla prostego człowieka wszystko co tyczy się banków jest trudne i
          nie wszystko się wie.Zresztą nie tylko cetelem to praktykuje.A rzetelne
          informacje jest ciężko uzyskać.
          • Gość: xx Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 82.146.248.* 29.04.09, 16:44
            zgadzam się z przedmowcą są nachalni a o kulturze osobistej wiedzą
            tyle co wesz we włosach
            to zwykłe łobuzy
    • Gość: zadowolony Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 30.01.07, 20:11
      CETELEM? Weźcie pod uwagę moje doświadczenia. Wziąłem kredyt na zakup pralki i
      lodówki. okres 2 lata. Koszt łączny sprzętu 2675,80. I wiecie ile rata
      miesięczna? 182,40 zł. No to 182,40 zł x 24 miesiące = 4377. 4377 odjąć 2675,80
      = 1701,8. Stopa oprocentowania w skali roku - 64,20%. Czyli przez 2 lata płacę
      dodatkowo 1700 zł. Super. I co ? CETELEM to bardzo fajna instytucja. Bierzcie
      kredyty. Polecam serdecznie.
      • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:29
        A do kogo ty masz pretensje. Chyba wiedziałeś co podpisujesz?
        I nikt na siłe cie nie zmuszał zeby wziąć kredyt.

Czemu nie poszedłeś do MediaMarktu czy Euro RTV AGD gdzie są raty z Lukasa 0%
        • Gość: zadowolony Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 31.01.07, 18:27
          Świstak! Nie bądź taki hej do przodu! Ciekawe czy Ty tak skrupulatnie czytasz
          umowy, cwaniaczku!
          • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:07
            Zgadza sie na miejscu nie czytam umowy, zawsze sobie w domu dopiero czytam, tym
            bardziej, ze wiem, ze moge w ciagu 10 dni zrezygnowac.

Nigdy nie zrezygnaowalem, poniewaz zawsze przed zakupem czegos na raty
            interesuje mnie wysokosc rat i umiem sobie policzyc ile oddam. Poza tym na
            umowie zawsze sprawdzam : ilosc rat, wysokosc rat,caly koszt kredytu, RRSO.

Sa to tylko 4 punkty i niezajmuje to az duzo czasu na ich przeczyanie

• Gość: zadowolony Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 31.01.07, 22:52
              Masz niestety świstak rację. Dałem ciała. Ale to był mój ostatni taki wybryk.
              Wiem, że już dupy nie dam! Wziąłem pożyczkę w innym banku, aby spłacić CETELEM!
              Najważniejsze, iż chce zaprezentować innym moje zdarzenie. I zachęcić do brania
              kredytu, he he he. Naprawdę warto!
              • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:07
                Wiesz, jak mi by była pilnie potrzebna pralka czy lodówka a nie miałbym kasy a
                dostałbym to na kredyt ratalny to tez bym wziął bez względu na koszty.

:P
                • Gość: Mysza Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 01.02.07, 15:33
                  Cetelem...hmmm
                  pracownicy nie przechodzą żadnego szkolenia...
                  kootdynatorzy zorientowani na odsiedzenie swoich godzin w biurze...od czasu do
                  czasu rozesla maila...
                  reszta wydziera sie na siebie za popełnione błędy,,,
                  kredyty-szkoda gadac...UWAZAJCIE
                  • Gość: aa Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 213.199.253.* 05.02.07, 11:07
                    mnie zaciekawiła mozliwość kontaktu z bankiem, na oficjalnej stronie banku
                    podana jest skrytka pocztowa?! Czy to normalne, hehe Kijowska 1 to Urząd
                    Pocztowy....
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:24
                      Ale doczepiliście się tego Cetelemu przecież to bank jak każdy inny i działa na tej samej podstawie prawnej co inne banki, to że
                      Cetelem nie afiszuje się reklamami to nie znaczy że jest gorszy lu udziela gorszych kredytów. Co do pracowników POK to mam
                      mieszane uczucia ale niestety w każdym zakładzie pracy są zatrudnieni lepsi i gorsi pracownicy.
                      Biorąc kredyt trzeba liczyć się z tym że trzeba czasem oddać więcej więc o co tyle szumu ???
                      • Gość: Ewa Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 62.87.223.* 23.03.07, 21:32
                        Cetelem to pulampa niepolecam tego banku.
                        • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:17
                          ta twoja wypowiedz jest pusta, poprosze konkrety, dlaczego nie polecasz tego banku ???
                  • Gość: miła Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 20:10
                    A skąd to wiesz ?????????
                    bo ja Wiem !!! że przechodzą...
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:11
                      no to wychodzi na to że zatrudniaja osoby które nawet po przeszkoleniu za wiele nie potrafią :)
                      • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:51
                        Z TYM SIE AKRUAT NIE ZAGADZAM
                  • Gość: mycha to od imieni Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:39
                    Coś mi sie wydaje że wiem w którym POK pracowałaś. Słyszałem też, że lubisz
                    kolegom z pracy za plecami dupe obrabiać?? Co do twojej wiedzy i checi do
                    samoszkolenia też dużo osób z którymi pracowałaś ma uwagi w tym ja. Jak wszyscy
                    pracownicy POK z cała pewnoscia uczysz sie. Na wykładach dostajesz wszystko
                    gotowe.Pozatym jezeli czegos nie wiesz to zawsze mozna zapytac. A swoja wygrana
                    w konkursie juz wydałas?? Tak na przyszłosc pamietaj że o byłych pracodawcach
                    zle sie nie mówi. Co do oferty kredytowej to jest jak jest. Nic za darmo nie ma.

Życze powodzenia mimowszystko.
                  • Gość: gwiazdeczka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:24
                    Chyba pomyliło ci sie z innym Bankiem pracownicy sa bardzo dobrze szkoleni i
                    nikt sie na siebie nie wydziera najpierw sie zastanów a po tem
                    pisz!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:16
                      a kto mówi o jakimś wydzieraniu się, zresztą pracownicy kredytowi cetelemu pracują w pojedynke. a umięjętności pracowników budzą wielkie wątpliwości, oczywiście nie dotyczy to wszystkich :)
                      • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:59
                        RACZEJ NIE ZNASZ STRUKTURY CETELEM BANKU, PISZĄC ZE pracownicy kredytowi
                        cetelemu pracuja w pojedynkę.....
                        napisz skąd otrzymałas takie informację... i dlaczego uważasz ze umięjętności
                        pracowników budzą wielkie wątpliwości ????
                        • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:50
                          witam, pewnie gdyby nie moja dociekliwość, sama podpisując umowe kredytową nie wiedziała bym dokładnie co i jak. a dlaczego Cie tak interesuje skąd mam takie informacje ??? przecież widzxe ze w sklepach siedzi jeden pracownik na pk a nie np. dwóch. A może jesteś pracownikiem banku???
                          • Gość: KTOŚ Re: Cetelemk Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 22:54
                            a owszem jestem pozdawiam
                            • Gość: siaks Re: Cetelemk Bank, ktoś słyszał?DO KTOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:20
                              witam, więc jako pracownik banku musisz mówić dobrze o swym pracodawcy, ale ja też nie mam żadnych obiekcji wobec Cetelemu wręcz jestem zadowolona jako klient, lecz wątpie czy pracownicy takich punktów są zadowoleni z pracy dla Cetelemu bo dowiedziałam się ze płace to są bardzo bardzo marne to tez przekłada sie to na prace i zaangażowanie w promowanie kredytów !!!
                              pozdrawiam
                        • Gość: k Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 22:58
                          powiedz mi czy wiediałaś ze kazdy z koordynatorów punktów kredytowych ma swojego
                          opiekuna ??? z handlówki, do tego grupe osób pracujaca w biuracg reginalnych ?
                        • Gość: kinga Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:13
                          ja jestem zadowolona z karty(teraz juz hiper, bo wczesniej carrefour), poniewaz
                          moge nia spokojnie bukowac bilety lotnicze, a na tym mi teraz najbardziej
                          zalezy, zeby nikogo nie musiec prosic czy placic drozej w biurach podrozy.

napomkne jeszcze, ze narzeczony byl w BIK (kiedys wplaty nieregularne w innym
                          banku), ale dostal z cetelem, mimo ze sprawdzaja ( teraz oczywiscie wszystko na
                          biezaco splacane) :-) zeby, nie bylo zadnych poslizgow! pozdro i polecam!
                  • Gość: * Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 25.04.07, 21:33
                    zgadzam sie z Myszą; atmosfera pracy siłą rzeczy przekłada się na obsługę
                    klientów...
                  • Gość: Szklanka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.telpol.net.pl 09.06.07, 21:52
                    Ale bzdury piszesz.
                  • Gość: cetelem Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 17:45
                    Mysza, słuchaj, no ja Ci powiem ze Twoj tekst to mnie rozwalił. A
                    czy Ty kiedyklolwiek wyrazłes swoje zainteresowanie szkoleniem albo
                    o takie poporsiłes.??? Czy kiedykolwiek przeczytałes przewodnik dla
                    Asystentów Kredytowych i przygotowałeś sobie listę pytan??
                    Powiem Ci że głąb kapuściany jestes
                    Pozdrawiam

Gość portalu: Mysza napisał(a):

> Cetelem...hmmm
                    > pracownicy nie przechodzą żadnego szkolenia...
                    > kootdynatorzy zorientowani na odsiedzenie swoich godzin w
                    biurze...od czasu do
                    > czasu rozesla maila...
                    > reszta wydziera sie na siebie za popełnione błędy,,,
                    > kredyty-szkoda gadac...UWAZAJCIE

• Gość: kolas Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.4web.pl 13.02.07, 22:09
          gdybyś nie wiedział a.świstak to w Euro RTV AGD też jest Cetelem wziąłem kredyt
          na telewizor i raty 0% tak jak napisałeś i nie ma tam Lukasa :) Co Ty na to?
          • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:22
            Jakoś ja również brałem raty 0% w EuroRTVAGD i jakos dzwinym trafem mam umowe
            kredytową z LUKASEM wiec moze byłeś w jaims innym sklepie. I na 100% jest tam
            Lukas bo mam w nim raty na dowód.

W EuroRTVAGD jest również oprócz Lukasa, Cetelem i GEMoneyBank

:)
          • Gość: Meg Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 00:14
            Popieram, ja brałam aparat w Euro AGD i też był Cetelem.
      • Gość: Ja widze to tak... Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:46
        Co do kosztów to trzeba pamietać iz kazdy sklep oferujacy kredyty sam decyduje
        jaka ma oferte tzn: Jezeli Pan Kowalski który ma sklep RTV/AGD chce dodatkowo
        zarabiac na kredycie to jasne jest ze ma drogi kredyt w ofercie i sam za
        sprzedanie takiego kredytu dostaje prowizje. Natomiast jezeli pan kowalski
        niechce zarabiac na kredytach które oferuje to w takim wypadku moze miec bardzo
        tani kredyt. Moze byc tez tak ze cały koszt kredytu to obowiazkowe
        ubezpieczenie. A moze byc jeszcze tak .. to mozna zaobserwowac w hipermarketach
        typu Carrefour gdzie działa CETELEM że kredyt dla klienta jest darmowy koszt
        kredytu zapewne niewielki ponosi sklep. Z tego co wiem Firma ubezpieczajaca to
        Kardif czy jakos tak... i obie te instytucje tj:Cetelem i Kardif sa w tejsamej
        grupie Kapitałowej wiec kosztem ubezpieczenia dziele sie. Karta .. hmmm no to
        tu moge tylko powiedziec ze to nie jest obowiazek klient podpisujac umowe
        kredytowa zgadza sie na otrzymanie karty a nie na kozystanie z niej. Moze
        tez ... tak mi sie wydaja przy podpisywaniu kredytu poprostu napisac ze niechce
        jej dostac i takie pismo zostawic z kopia umowy bankowi.W takim wypadku bank
        nie moze takiej decyzji odrzucic.
    • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:42
      Witam,
      mój kolega został "zrobiony" przez Cetelem - wziął u nich kredyt ratalny na
      zakup sprzętu /10 rat z oprocentowaniem - za rok około 10%, więc dość
      korzystnie/ i przy podpisywaniu umowy zapytano go, czy chce KK - zaznaczył, ze
      tak. KK nie przyszła po miesiącu, ale...na koniec spłaty rat. przyszła pocztą,
      bez adnych warunków umowy,a do aktywacji podano numer BOK. Dzwonił do BOK by
      sie dowiedzieć cokolwiek - odesłano go na stronę banku w necie, a tam ogólne
      informacje, ale nic o opłatach i sposobie rozliczania karty /na Money są np.
      warunki podane szczegółowo/
      Karta jest oprocentowana około 3%, ale...miesięcznie! i - po roku spłaty kumpel
      ma nadal...cały limit karty do spłaty...bo wszystko poszło podobno na odsetki...

Dodam, że mają kosztowne ubezpieczenie i doliczają różne opłaty, NIE
      POLECAM !!!

• Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:23
        KK przychodzi z regulaminen i dokładna tabelą opłat, wiem bo dostałam juz dwie takie karty i zawsze do tych kart było dołączone regulamin itp. chyba że kolega ukrył fakt że dostał jakiś regulamin albo wyrzucił nie przejzywszy go dokładnie.
        a na stronie cetelemu jest wszystko o karcie
        www.karta-aura.pl/main/karta_aura_co_to_jest.php
        • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:42
          Tak - bardzo ładnie wytłumaczone,"co to jest karta Aura" - mnie chodziło raczej
          o DOKŁADNE podanie - w przypadku symulacji kwoty raty - co składa się na kwotę
          raty miesięcznej / kapitał + odsetki + ew, ubezpieczenie + inne opłaty/, oraz -
          jak są rozliczane "spóżnione" wpłaty...Na MONEY było to dość czytelnie opisane

Na niektórych stronach banków takie symulacje są, ale jak ich brak - nikt się
          nie zorientuje, ze ta karta jest NAJDROŻSZA na rynku, prawda?
          • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:08
            jak karta nie pasowała to trzeba było sie jej pozbyć a nie robić nią zakupy i założyć sobie karte w innym banku gdzie warunki są czytelne, proste no nie ???
          • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:11
            a wogóle to w tej chwili bank cetelem nie wypuszcza już kart o takim wysokim oprocentowaniu miesięcznym, w tej chwili wymienia sie te stare karty aura na aura mc gdzie jest o połowe mniejsze oprocentowanie, wiem bo sama taką wymiane miałam
            • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:20
              Czyli - mój kolega - znów ma w plecy...O ile wiem, nikt mu nie zaproponował
              wymiany karty na inną. Pozatym - on się o tą kartę nie starał - wciskają ją
              chyba przy każdym zakupie ratalnym, z "zerową" informacją o konsekwencjach...

I te "elastyczne" raty...ha,ha...Kolega chciał zrezygnować z tego
              ubezpieczenia, co do niczego mu niepotrzebne - i robią mu problemy...

Ja miałem kiedyś podobną sytuację /inny bank/ z ubezpieczeniem - zrezygnowałem,
              a niewykorzystaną kwotę przelali mi na poczet przyszłych rat.
              Moze to był normalny bank ???
              • Gość: :) Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:28
                Co do ubezpieczenia to napewno nie jest ono obowiazkowe wyjatkiem jest
                sytułacja jezleli w danym kredycie jest to jedyny obowiazkowy koszt. Moze tak
                byc jezeli dany sklep sobie tego zyczy. W ten sposob sam poprostu dokłada mniej
                z własnej kieszeni do tego kredytu który ma w ofercie. w takim wypadku nie
                mozna z tego ubezpieczenia zrezygnowac jest tak przewaznie przy kredytach
                darmowych. Co do rezygnacji z ubezpieczenia w brew woli klienta istnieje taka
                mozliwośc ale klient ma na to 10 dni. Czyli okres w jakim ma ustawowe prawo do
                rezygnacji z kredytu. POPROSTU TRZEBA CZYTAC TO CO SIE PODPISUJE

"O ile wiem, nikt mu nie zaproponował
                > wymiany karty na inną. Pozatym - on się o tą kartę nie starał - wciskają ją
                > chyba przy każdym zakupie ratalnym, z "zerową" informacją o konsekwencjach"

- prawdopodobnie nikt mu nie zaproponował bo ma jakies zaległosci w
                płatnosciach za obecna kartę.Jest prawdopodobne ze wciskaja bo maja taka prace.
                ale nie musiał sie zgadzac. Jestem przekonany ze na jego umowie kredytowej jest
                informacja o kosztach karty... nawet jezeli nie dostał ich z umowa co jest
                własciwie niemozliwe.. karta jest na nich przyklejona to na umowie kredytowej
                jest informacja na temat kosztów zwiazanych z uzytkowaniem karty bo tak
                stanowi prawo konsumenckie.

Karta moze faktycznie nie jest najtańsza ale nie odbiega od standardowej oferty
                innych banków

Pracownik
                • Gość: CETELMEN Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 21:30
                  Co do treści się zgadzam, ale z ortografią to jesteś na bakier:))
                  Ogólnie ludzie mają pretensje do innych, że nie przeczytali własnych umów.
                  Tym bardziej, że informacja o karcie to jest prawie połowa pierwszej!!! strony
                  umowy kredytowej, czyli nawet kolo na nią nie spojrzał. Pewnie jedyne pytanie
                  jakie zadał to takie gdzie ma się podpisać. A jest miejsce gdzie może wyraźnie
                  zaznaczyć, że karty w ogóle nie chce. To nie jest warunek uzyskania kredytu.
                  Poza tym, nawet jak kartę dostał to jeżeli jej nie chce to może z niej
                  zrezygnować. Nigdzie nie trzeba chodzić, wystarczy zadzwonić i tyle. Dopóki jej
                  nie aktywuje to nikt za nic go nie obciąży. A tu koleś dostał kartę, której nie
                  chciał, ale świadomie ją aktywował bo musiał w tym celu wykonać telefon. Nie
                  mógł się od razu dopytać jakie są koszty? Jakoś go to zbytnio nie interesowało,
                  aktywował, używał a później się dziwił, że to kosztuje.
                  • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:19
                    Zapewne nie czytałeś dokładnie moich postów - wyrażnie napisałem, że kumpel
                    dzwonił przed aktywacją na infolinię w sprawie szczegółów dotyczących karty ,i
                    odesłano do na stronę banku - a tam niewiele jest szczegółów...np.:"co to jest
                    karta AURA...???" Tyle sam wiem, co to jest KK...

Zarzucasz innym, że nie czytają umów - a tymczasem sam wypowiadasz się na temat
                    postu, którego nie doczytałeś do końca.
                    • Gość: :) Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:45
                      Czytałem bardzo dokładnie i stwierdzam, iż twój kolega nie czytał umowy
                      kredytowej, na której miał bardzo dokładnie rozpisane wszystkie koszty związane
                      z użytkowaniem karty. Faktycznie na stronie nie znalazłem, inf. o kosztach i
                      nie umiem na daną chwilę tego uzasadnić - ale tu odsyłam cię do posta "siaks”,
                      który jako posiadacz karty sam zaznaczył, że wszystko dostaje w comiesięcznych
                      zestawieniach. Info telefoniczne też może uzyskać podając nr karty i zdaje się
                      PESEL (tu nie jestem pewien, ale chyba te informacje powinny wystarczyć)

Pozdrawiam
                      • Gość: misiarysia Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 30.07.07, 00:00
                        Jednak nie czytasz uważnie. Siaks to kobieta...
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:39
                      witam, ja bym proponowała twojemu kumplowi aby przeszedł sie do najbliższego sklepu gdzie jest cetelem, i poprosił o regulamin dotyczący karty, napewno taki będą mieli ponieważ u nas na śląsku w kazdym sklepie obsługiwanym przez cetelem widziałam takie regulaminy no nawet takowy mam. :) pozdrawiam
                  • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:34
                    BRAWO !!!!
                    AG. WINDYAKCJI PRZERABIA TO KILKA RAZY DZIENNIE.
                    LUDZIE NIE CZYTAJA UMÓW. PODPISUJĄ, DOSTJA KARTE WYKORZYSTUJĄ WSZYSTKIE MOZLIWE
                    ŚRODKI A POZNIEJ... PO ZAPADNIĘCIU RATY I NIE DAJ BÓG WPADKI DO WINDYAKCJI
                    ZDZIWNIE ICH OGARNIA: RATA MIŁA BYC 30 ZŁ.. A JEST 300 ??? I O CO NAM CHODZI...
                    • Gość: Szklanka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.telpol.net.pl 09.06.07, 21:41
                      A potem mają pretensje, że to wina banku, ze bank dał limit do wykorzystania.
                      Pieniądze z łatwościa wybieraja, ale jak przyjdzie czas na spłatę... to nagle
                      pojawiają sie różne wypadki, ktore im uniemozliwiają spłacanie.
                • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:36
                  NIKT NIE WCISKA NA SIŁE.. NIKT NIE PRZYSTAWIA BRONI DO GŁOWY.. DOSTAJESZ JESLI
                  SPŁACASZ KREDYT RATALNY... SAM PODEJMUJESZ DECYZJE CZY KARTE AKTYWOWAĆ CZY NIE...
            • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:50
              ZAGDZA SIE !!!
    • Gość: Krzysioo Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:04
      Ja ostatnio wyrobilem sobie o nich opinie... wiekszych oszustów nie poznalem...
      A jak bylo? Ano rodzice kupili na raty betoniarke :D no i zaczeli splaca... po
      dwoch ratach splacili cała i mieli spokoj.... ale dwa miesiace temu przyszla do
      domu jaks karta... nie znam sie na tym tak jak i moi rodzice , ktorzy otwarli
      list, zobaczyli karte i schowali ... no ale co sie okazalo? przy zalatwianiu
      formalności przy swoim koncie okazalo sie ze sa zadluzeni na 7 tyś!!!!!! w
      cetelem... ano ta karta mimo ze nie byla aktywowana to niestety narobila
      mnostwo dziadostwa... oni nic nie podpisywali a jak sie okazalo, musieli
      napisacpodanie- rezygnacje... a dopiero po 14 tu dniach miala przyjsc odp czy
      sie oni zgadzają... koszmar... kobieta w banku powiedziala, ze to są oszusci,
      ze juz nieraz sie z tym spotkali i ze za to mozna ich do sadu podac... i robia
      ludzi w balona... straszne... nikomu nie radze wiazac sie z nomi w jakikolwek
      sposob... wykorzystuja ludzi!!!
      • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:13
        teraz wszędzie gdzie tylko się nie weźnie kredyt, dostaje sie karte gratis z jakimś tam limitem do dyspozycji, oczywiście ten limit zawsze będzie widniał kiedy będzie się chciało wziąść poważniejszy kredyt, więc radze dobrze tym którzy mają jakieś karty z których nie będą korzystać aby je oddali w najbliższym sklepie gdzie znajduje się obsługa danego banku i karta wraz z limitem z głowy!!!
        ALE TO NIE JESTE POWÓD BY NAZYWAĆ BANKI OSZUSTAMI !!!
        • Gość: ania Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.multicon.pl 20.04.07, 18:26
          pracuje posrednio jako przedstawiciel rowniez polecajac uslugi banku cetelem i
          jak narazie umiem dobrze doradzic klientom i zaden z nich nie skarzył sie że
          bank go oszukał a jeżeli nie chcesz karty to nalezy tylko zlozyc podpis wczesniej
          • Gość: xara Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 19:59
            czy możesz odpowiedzieć mi na pytanie czy ten bank cetelem sprawdza bik i czy
            akceptowane są w związku z tym jakieś opóźnienia?
            • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, odp do xary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:43
              cetelem będąc bankiem i tak jak kazdy bank napewno sprawdza w bik, a opoznienia to juz indywidualna sprawa napewno idzie sie dogadać z bankiem ze spłaty dokonywane będą z paroma dniami opoznienia :)
              • Gość: NIEZADOWOLONY Re: Cetelem Bank, odp do xary IP: *.crowley.pl 25.04.07, 21:00
                Witam! Czytam wasze opinię i zgodzę się co do obsługi Banku. Zero przygotowania,
                zero znajomości prawa bankowego, Kodeksu handlowego, postępowania
                administracyjnego. Pozatym odwołania w tym banku trwają ponad 1,5 miesiąca - tak
                było w moim przypadku. Nie wiedziałem, że rezygnajca z dobrowolnego
                ubezpieczenia karty (z której i tak nie korzystam) jest u nich rozpatrywana jako
                reklamacja (cytat z maila).... "Zapis dotyczący rozpatrywania reklamacji
                znajdzie Pan w "Regulaminie udzielania przez Cetelem Bank S.A. przy współpracy z
                EURO-net Sp. z o.o. kredytów odnawialnych oraz wydawania i korzystania z kart
                kredytowych EURO MasterCard" §10 pkt. 3."
                Szczerze mówiąc powaliło mnie to na .... ziemię. Przecież rezygnuje z
                "dobrowolnego" ubezpieczenia karty, a nie reklamauje usługę (wg. słownika
                Reklamacja* – żądanie klienta kierowanym do sprzedawcy lub wykonawcy usługi,
                pozostającym w związku z niezadowalającą jakością towaru lub usługi- przede
                wszystkim żądanie wymiany, naprawy towaru lub poprawienia usługi, jak również
                żądanie zwrotu pieniędzy za towar lub usługę, bądź obniżenia ceny.

Sprawy reklamacji normowane są aktualnie przede wszystkim przez przepisy Kodeksu
                cywilnego oraz- w zakresie sprzedaży konsumenckiej- przez przepisy Ustawy z dnia
                27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie
                Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2002 r., Nr 141, poz. 1176).

Zgodnie właśnie z ww. ustawą, skoro się już się oni upierają na słowie
                "reklamacja", termin rozpatrywania reklamacji wynosi 14 dni

Z tego co mi się wydaje regulamin musi być zgodny z obowiązującymi w Polsce
                przepisami i normatywami prawnymi.
                Wydaję mi się, że w tym Banku pracują uczniowie dawnych ZSZ, bo z ich wypowiedzi
                tak wynika.
                Pozdrawiam i tak na marginesie wy podpisujecie umowy, więc to wy decydujecie się
                na współpracę lub katorgę (tak jak w moim przypadku z Cetelem).
                Szczerze mówiąc nie polecam zakupów na raty (wiadomo, że wciskają w nie
                "dobrowolne" ubezpieczenie, ani korzystania z kart tego banku (najdroższa karta
                kredytowa).
                • Gość: xxxxx Re: Cetelem Bank, odp do xary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:50
                  Dziękuję za obrazę ma Pan/Pani rację Uczelnia wyższa typu Politechnika Śląska
                  (najlepsza Uczelnia techniczna w Polce), Uniwersytety i Akademie Ekonomiczne to
                  szkoła zawodowa gratulację inteligencji!!! to ciekawe co Pan/Pani skonczyła
                  Ochotniczą szkołę zawodową?

Pozdrawiam mgr inż. Pracownik Banku Cetelem
                  • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, odp do xary 08.07.08, 17:15
                    Gość portalu: xxxxx napisał(a):

>
                    > Pozdrawiam mgr inż. Pracownik Banku Cetelem

Tak troche OT, ale gdzie ksztalca w zawodzie inzynier bankowosci i finansow, czy jak tam to brzmi?
                    Bo wyksztalceniem chwali sie, gdy jest ono zgodne z wykonywanym zawodem, a inaczej to raczej jest to zmarnowany czas posiwiecony rozwojowu ogolnemu, czy hobby, jesli wykonywana praca nie ma nic wspolnego z wyuczonym zawodem.
                    Chyba, ze jestes np. informatykiem, to inz. moze odpowiadac wykonywanej w zapleczu technicznym pracy.
            • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 23:04
              Ja Ci powiem a wiec sprawdzaja bik jak kazdy bank ! a zaległości a jak Pani
              mysli ... to w końcu bank, wiec zaległosci nie powinno być...
              • Gość: inka Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.users.altanet.pl 26.04.07, 06:34
                witam
                niedawno otrzymałam kredyt z cetelem bank. formalności trwały ok. 5 dni ale to
                tylko przez to że miałam w historii BIK windykację. dostarczyłam pismo o
                całkowitej spłacie i otrzymałam decyzję poozytywną. Nie jest więc tak że z
                automatu odrzucają.
                pozdrawiam
                • lompion1 Re: Cetelem Bank, do ani 30.04.07, 09:04
                  Radzę uważać na ten :bank:
                  - wziąlem telewizor na 10 rat w EUROAGD,bez żadnych odsetek.
                  Pani wcisneła mi obsługę kredytu w cetelemie ,a ja nieopatrznie ją podpisałem.
                  Przy okazji wepchnięto mi jakąś kartę z limitem na 7000 której nie chciałem,.
                  Odesłałem nieaktywowaną,przeciętą kartę do banku listem potwierdzonym,mija już
                  drugi tydzień a odzewu brak.
                  W ciagu 10 dni od zakupu miałem otrzymać książeczkę ratalna do spłat,oczywiście
                  jej nie ma do tej pory.Termin spłat rat mija 8 każdego miesiąca,dziś jest 30
                  ,przed nami święta 1,3 maja ,zaraz idę wysłać ka$$ę na pocztę bo zanim przyjdzie
                  ta za...na książeczka to trzeba będzie płacić karne odsetki.
                  Gdy zadzwoniłem do tego banku,oczywiście po wysłuchaniu melodyjek,i zapewnień ;W
                  CZYM MOżEMU PANU POMóC:powiedziano mi żebym się nie denerwował bo książeczka
                  przyjdzie po 20-tym.Na moje konkretne pytanie KIEDY bo21 i 29 to też po 20 a
                  różnica duża odpowiedzi nie było.No i najlepszy numer,który tak zwany bank
                  cetelem uskutecznia.Biorąc coś na 10 rat,bez prowizji ,odsetek ,ubezpieczeń i
                  żadnych opłat ukrytych (podobno)MUSISZ SPłACAć TE RATY 10 MIESIęCY,nie możesz
                  spłacić kredytu wcześniej...Spłacałem już raty w Kredyt Banku,Lukasie,nawet w
                  Zaglu się mi zdarzyło,ale w żADNYM Banku nikt nie robił problemu jeśli chciałem
                  oddać im bądz co bądz ich ka$$ę wczesniej...DLATEGO ZDECYDOWANIE odradzam ten
                  :bank:

-
                  • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.icpnet.pl 30.04.07, 18:47
                    bzdura,,, totalna, zwsze mozna predzej spłacic kredyt bez odetek w cetelem bank
                    też !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a przesłanie blenkietów nie jest obowiązkiem banków !
                    • lompion1 Re: Cetelem Bank, do ani 01.05.07, 15:08
                      do ktosia... Nie wiesz ,nie znasz sytuacji wieć nie zabieraj głosu.SOLIDNE banki
                      dbają o to żeby klient miał blankiety w odpowiednim czasie,bez względu czy jest
                      to prawny obowiązek czy też po prostu UCZCIWE podejście do klienta.Wciskanie
                      karty bez wczesniejszego pytania to też bzdura?,Bank miał czas wysłać do mnie
                      m/i instrukcję obsługi bankomatu,tudzież inne materiały zachwalające zalety
                      karty ,wydrukowane czytelnymi literami, które przyszły po kilku dniach od
                      zawarcia umowy..a nie mieli czasu wysła blankietów do opłat?regulamin i cennik
                      opłat jest nie do przeczytania bez okularów.....Może to jest zgodne z obecnie
                      panującym prawem ,ale NAPEWNO nie jest wporządu w stosunku do klientów.Kilka
                      banków już o tym wie że dobre podejscie do klienta po prostu się
                      opłaca.Niestety nie wszystkie jeszcze....