ctz1 17.07.07, 07:04 Skwituję to jednym zdaniem. Zwyczajne q... Pozdrawiam i zapraszam www.swiatowid.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
augustus_germanicus_caligula Pie..ni zlodzieje 17.07.07, 07:05 Solidarne Panstwo Tanie Panstwo Bla bla bla. Tak naprawde to co wladze nam mowia to: "dawaj portfel!" Tym razem nikt chyba nie ma watpliwosci ze chodzi o kradziez. Kradziez w majestacie prawa. Rzad i firmy ubezpieczeniowe nie po raz pierwszy udowadniaja ze sa banda pie..nych zlodziei Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Emeryci i renciści popierają partie czynem.... 17.07.07, 07:09 ...umierają przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Kaczki rozwiązują problem emerytów. Z powodu 17.07.07, 07:22 strajku lekarzy przestali się leczyć. Teraz ich emeryturą po głowie. A jak mocher nie spadnie, to się coś jeszcze znajdzie. Oj mochery ale jesteście naiwni. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Kaczki rozwiązują problem emerytów. Z powodu 17.07.07, 07:35 Prywatna służba zdrowia, zamiast OFE konto w raju podatkowym... żyć, nie umierać. Państwo do lamusa - i teraz każdy dba sam o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Na Wyspy Owcze to bym ta bande zlodziei zeslal 17.07.07, 07:49 Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Na Wyspy Owcze to bym ta bande zlodziei zesla 17.07.07, 07:58 A ja może niekoniecznie, z dwóch powodów: 1. "Owczanie" pewnie nienawykli do takich włodarzy 2. Mimo, że podatkowy, ale jednak raj, a kto z naszych złodziejaszków zasłużył na rajskie życie?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hegemon® [...] IP: 195.47.239.* 17.07.07, 09:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov To powód, żeby olać OFE… 17.07.07, 10:28 a pieniążki odkładać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: nie ma to jak zreczna manipulacja a tłum rycz 17.07.07, 10:43 Ładnie :), A gdzie składki mężą i odsetki wale? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ale_o_co_chodzi Re: nie ma to jak zreczna manipulacja a tłum rycz IP: *.aster.pl 17.07.07, 19:05 Hegemon@ ... jesteś zwykły matoł :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wkurzona Re: nie ma to jak zreczna manipulacja a tłum rycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:11 Sam jesteś krowa! Kiedy powstały OFE miało byc dziedziczenie przez osobę(y) wskazaną. Ja wskazałam swoje dzieci i co? g....o! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: druid czyli zlodziejctwo jest OK? IP: *.tpgi.com.au 18.07.07, 03:27 Jezeli ktos przez cale zycie odkladac swoje pieniadze na swoje konto, to w calosci ta kasa powinna zostac wyplacana osobom, ktore dziedzicza po zmarlym - bez wzgledu czy to zona, dzieci, rodzice, czy kochanka - to sa czyjes prywatne pieniadze i rzadawi nic do nich. Podam przyklad jak mozna sprawnie zosrganizowac system emerytalny - dziala on w Australii. Skladka emerytalna wynosi tu 9% (lub wiecej, jak ktos chce) Jezeli jest sie pracownikiem to pracodawca odprowadza te 9% na wybrany pzez pracownika prywatny fundusz emerytalny. Skladka ta w CALOSCI jest wlasnoscia pracownika i teoretycznie moze on wyplacic ja sobei kiedy chce. Patent polega na tym, ze jezeli wyplaci on sobie te pieniadze przez 60-tym rokiem zycia, to placi podatek dochodowy wg skali podatkowej, jezeli wyplaci po 60-tym roku zycia placi tylko zawsze 15% podatku dochodowego od wyplaconej sumy. Jezeli jest sie przedsiebiorca, lub na jednoosobowa firma skladka jest dowolna. Ale poniewaz skladke na fundusz emerytalny odpisuje sie od podatku i fundusze emerytalne maja bardzo dobra stope zwrotu jest to bardzo atrakcyjna, dlugoterminowa i bezpieczne lokata kapitalu - i dodatkowo odsetki sa wolne od podatku dochodowego, wiec kumuluja sie przez caly okres odkladania. Wszystkie osoby po przekroczeniu 65 roku zycia dostaja od panstwa rente starcza jednakowej wysokosci, bez wzgledu na to ile zarabiali - teraz to cos kolo 250AUD /tydzien. I emeryciu maja sporo roznych znizek i doplat, dzieki temu za te 250 AUD kupia wiecej niz nie-emeryt. Po 60 roku zycia moza wyplacic z prywatnego funduszu emerytalnego na raz do 1 mln AUD pozostajac w 15% progu podatkowym. Powyzej 1 mnl na raz wskakuje sie automatem w najwyzsza skale podatkowo. Reszte kasy mozna wyplacic co tydzien w ustalonych przez siebie kwotach. Cala kasa z funduszu emerytalnego jest wlasnoscia wplacajacego i moze ona byc dziedziczona dowolnie wg jege widzimisie i rzad nie ma prawa sie w to wtracac. Spadki sa wolne od podatku. Nie ma czegos takiego jak ZUS, jest za to osobny fundusz medyczny gdzie wplaca sie 1,5% dochodu (a nie jak w Polsce ponad 8%) - ale jakos to wystarcza na to by szpitale byly czyste, dobrze wyposarzone, a pielegniarki/lekarze zarabiali po 100000/150000 AUD/rok. Ja widac na podanym przykladzie, jak sie chce to mozna. Jednak w Polsce nalezaloby jak najszyciej zlikwidowac ZUS, a zobowiazanie emrytalne zaczac splacac z pieniedzy plynacych z prywatyzacji. W okresie przejsciowym wyznaczyc wszystkim jednakowa emeryture, ktorej wyplacaniem zajalby sie urzad skarbowy. W przypadku funduszy zdrowotnych mozna pojsc jeszcze dalej niz Australia i analogicznie do systemu funduszy emerytalnych, stworzyc system konkurujacych miedzy soba funduszy zdrowotnych, z ktorymi szpitale i inne placowki medyczne podpisywalyby indywidualne kontrakty. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: nie ma to jak zreczna manipulacja a tłum rycz 18.07.07, 06:46 Gość portalu: hegemon® napisał(a): > "- Jeśli mąż umrze po przejściu na emeryturę, to jego pieniądze z OFE przepadną > . Będę musiała razem z dzieckiem pójść do pomocy społecznej - mówi." > > jeśli mąz umrze to ty krowo bedziesz na emeryturze a dziecko bedzie dorosle i s > amo sobie poradzi, a nawet tobie pomorze jesli je dobrze wychowasz! Może "pomorze", a może "pomazurzy" :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Jeszcze tylko miesiąc. 17.07.07, 08:02 Za miesiąć będę rezydentem UK pełną gębą z ośrodkiem życiowym w UK. Firma "ZUZUR spedycja" nie będzie płaciła podatków w PL (już zresztą nie płaci). Chodzi raczej o to, że właściciel "ZUZUR transport UK-PL" przestanie składać PIT-36 w PL. Pieniądze zaoszczędzone z opłat w PL przeznaczy na IV filar, w 100% prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Ale Tobie sie pierdzieli 17.07.07, 08:13 a w UK to podatków sie nie płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 2x2=? Re: Ale Tobie sie pierdzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:04 wróć.........do szkoły i przypomnij sobie te smutne panie które usiłowały wycisnąć z twej łepetyny tabliczkę mnożenia: przynajmniej Kaczyland właśnie kwitnie dzięki takim niedoukom dla których pokręcony kurdupel bełkocący pomlaskując wyrzuca z siebie co minutę jakieś słowo wielkie i na miarę IV RP Giertych na ołtarze! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jakiś palant uważa, że obecny system jest prosty!! 17.07.07, 07:53 Trzeba być normalnym inaczej, aby obecny system gromadzenia składek oraz warunków wypłat różnego rodzaju świadczeń, uznawać za prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hanys Re: Emeryci i renciści popierają partie czynem... IP: *.itam.zabrze.pl 17.07.07, 09:34 zamiast partię podstaw ZUS reszta jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
rzep3 Re: komuna kwitnie 17.07.07, 07:50 Akurat tu nie wiesz co mówisz - przez cały okres komuny po śmierci ubezpieczonego wypłacano tzw. rentę rodzinna (która w ZUS leci siłą rozpędu nadal), ok. 50% pelnej emerytury zmarłego. Pomysł na zabieranie kasy, którą pół życia zbierał (w miare możności przedwczerśnie zmarły) ubezpieczony to autorska idea PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: kapitalizm kwitnie 17.07.07, 10:39 Za komuny przynajmniej wszyscy mieli po równo. Jest coraz ciekawiej w tej pierd.. Polsce ,okradają cię w majestacie prawa i sprawiedliwości. Jakim prawem ciężko zarobione pieniądze , w celu zabezpieczenia starości sobie i rodzinie nagle znikają -toż to zwyczajna kradzież.Chyba w myśl zasady że - małe jest piękne a duży może więcej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pie..ni zlodzieje 17.07.07, 08:07 > Solidarne Panstwo > Tanie Panstwo I polityka prordzinna :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Czy tak pisiorki dbają o dobro Pole i Polaków? 17.07.07, 07:56 Stary człowiek = chory człowiek = cierpiący człowiek. Humanitarnie jest zadbać, aby nie cierpiał. Martwy człowiek nie cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dix To taka PISSowska wersja eutanazji ... IP: 195.217.52.* 17.07.07, 08:43 ... Geby pelne frazesow, jak to zycie nalezy chronic do momentu *naturalnej* smierci - a robia sporo, zeby te naturalna smierc przyspieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Najlepiej jakby się państwo od naszych składek 17.07.07, 09:08 odseparowało, kto chce niech płaci na te dziwolagi, ja sam zadbam o siebie. To jest bandytyzm który ciagle ma sie dobrze i obojetnie kto rządzi, za zadna cholere tego problemu nie chce poruszać.Podobnie jak kilka innych. My chcemy zyc za swoje i inaczej, dlaczego nikt nas nie słucha tylko lekcewazy. To sa te puste lodówki i półki które pokazywał PiS. Bolszewizm ma sie dobrze a tropienie "agentów" to odwracanie uwagi od nieudolnosci i braku checi zajmowania sie sprawami trudnymi, zreszta kto to ma zrobic w obecnej ekipie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czterdziestolatek Emerytura umrze razem z tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:06 Czyste złodziejstwo !!! PiS kradnie nasze pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aiko Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:57 To nie PIS przygotował obecne rozwiązania dotyczące nowych emerytur, tylko poprzedni rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ella Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: 83.238.72.* 17.07.07, 09:01 A Poliński jest z SLD... Zresztą czy to ważne, kto to zrobił? To jest niesprwiedliwe i bezprawne. Nienawidzę Polski w takim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
panda_zielona Re: Emerytura umrze razem z tobą 17.07.07, 11:13 Gość portalu: aiko napisał(a): > To nie PIS przygotował obecne rozwiązania dotyczące nowych emerytur, tylko > poprzedni rząd. A czy to ważne kto przygotował? Ważne,kto chce wprowadzić i okradać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aiko Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.07, 18:12 no własnie poprzedni rząd przygotował i wprowadził nowy system emerytalny! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to nie pis? Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:11 a co ci panowie z pisu robią od kilku już lat? kto skonsumuje te nasze ciułane w ZUS przymusowo przez kilkadziesiąt lat pieniążki? tym panom którzy w spółkach skarbu państwa z nadania pisu zarabiają powyżej 50-tysięcy miesięcznie to zapewne zwisa......... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajmax Prywatny interes narzucony ustawą. IP: *.aster.pl 17.07.07, 07:07 Czyli od początku był to tylko prywatny biznes firm, którym złodzieje z kolejnych rządów ustawowo rozdali nasze pieniądze. Wyszło szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Skoro sa nie na rękę to po co płacimy? 17.07.07, 10:05 Naszymi pienędzmi obracac jest ok ale oddac je to juz nie na rekę? W zyciu za takie coś to mozna zarobic w buźkę. Jestem za całkowicie dobrowolnym ubezpieczeniem, niech kazdy przejmie odpowiedzialnośc za siebie a nie za swoje pieniądze mam zebrać, bo nie moge z nimi zrobic co chcę Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Skoro sa nie na rękę to po co płacimy? 18.07.07, 07:03 a.k.traper napisał: > Naszymi pienędzmi obracac jest ok ale oddac je to juz nie na rekę? W zyciu za > takie coś to mozna zarobic w buźkę. Absolutnie! Te wsioki i pezetpeery niczego nie zrozumieją, dopóki nie dostaną po mordzie. To dlatego kupują coraz bardziej opancerzone samochody i inne dyplomatki. Nawet gomułki i gierki tak nie trzęsły portkami. Tchórze, którzy zaczęli walczyć z komuną dopiero jak komuna padła. Jestem za całkowicie dobrowolnym > ubezpieczeniem, niech kazdy przejmie odpowiedzialnośc za siebie a nie za swoje > pieniądze mam zebrać, bo nie moge z nimi zrobic co chcę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joeshmoe PKP IP: *.bos.east.verizon.net 17.07.07, 07:15 Pieknie k..wa pieknie. No ale przeciez wielki lament ze kobiety nie chca rodzic dzieci. No jasne - jak juz dzieci urodza i odchowaja to niech unieraja z glodu byle szybciej - w koncu ich przydatnosc juz wygasla. Nie mam slow na to skur..synstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacobs Emerytura umrze razem z tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:20 Mężczyzna żyje około 10 lat krócej od kobiety . Z tego prostego faktu wynika że statystyczne rzecz ujmując należało by wypracowaną przez niego emeryturę wypłacać przez 120 miesięcy po jego śmierci . Oczywiście że OFE nie chcą się na to zgodzić przecież te pieniądze to dla nich czysta strata . No ale skoro małżeństwa rozliczają się wspólnie z podatku dochodowego to powinny mieć też wspólne emerytury . Ale jeszcze lepszym rozwiązaniem jest likwidacja wszystkich ZUS-ów i OFE . Niech każdy sam odkładają tyle na ile go stać do banku lub na giełdę , jak chce . No i oczywiście likwidacja bajońskich składek . A dotychczasowych emerytów i tych którzy przejdą na emeryturę zanim nowy system zacznie działać na garnuszek nie weźmie budżet państwa . Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula I bardzo dobrze. Otworzcie w koncu oczy. 17.07.07, 07:32 Jesli sami sobie nie odlozycie na emeryture to Panstwo wa poprostu okradnie. Wiec zamiast tego wymarzonego plazmowego telewizora kupywac trzeba ziemie, domy, mieszkania. Inwestowac tak by to dranstwo sie nie moglo do tego dobrac. Ja tak robie i mam emeryture w .... Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: I bardzo dobrze. Otworzcie w koncu oczy. 17.07.07, 07:45 Masz rację ale większości ludzi nie stać żeby cokolwiek odłożyć. Zwykłe skur.... bo najbardziej uderzy w niezbyt zamożne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula To fakt. Mnie stac tylko dlatego ze zapier...m po 17.07.07, 07:48 50-60 godzin tygodniowo i do tego nie w Polsce. Okrasc sie nie dam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krecik Re: I bardzo dobrze. Otworzcie w koncu oczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 09:45 Nie bój, nie bój - wprowadzą Ci podatek katastralny i będziesz bulił od tych mieszkań, ziemi etc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~ Re: I bardzo dobrze. Otworzcie w koncu oczy. IP: *.chello.pl 18.07.07, 10:48 Państwo i tak znajdzie sposób, żeby okraść w majestacie prawa. Jak trzeba, to prawo poprawią. Zainwestujesz w giełdę, to Ci belka na łeb spadnie. Kupisz nieruchomości, to Ci katastralnym zaraz przywalą. Itd, itp. Byle utrzymać bandę biurokratycznych darmozjadów i politykierów. Jak do tej pory różne reformy skutkowały przede wszystkim wzrostem liczby stołków dla kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 2x2=? Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:16 zusik obraca tą kasą przez 30 lat nim wypłaci komukolwiek cokolwiek: zobacz co można dziś wykręcić z małej nawet kwoty w ciągu roku jeżeli inteligencja i refleks dopisuje........... sęk w tym że tej kasy odbieranej przymusowo pracującym już nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spike Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.timplus.net 17.07.07, 07:20 A rozp... to cale ministerstwo. Po grzebaniu w rozporzadzeniu o kosztach podrozy sluzbowych juz firmy nie wyplacaja kosztow podrozy a teraz lapy swoje tu wkladaja:-( Precz z lapami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda śmierć złodziejom 17.07.07, 07:22 to się nazywa lobbing? toż to złodziejstwo jest. Wałowi z Szamboobrony trzeba powiedzieć, że niewychowaczy to jest KRUS dla obszarników i niespłacanie kredytów. czy możemy wypowiedzieć wojnę np. Irlandii, natychmiast ja przegrać i oddać sie do niewoli? Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Wlasnie co z KRUSEM? 17.07.07, 07:35 Moze sie ku.. przekwalifikuje i zostane rolnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wlasnie co z KRUSEM? 17.07.07, 08:53 Kup sobie parę hektarów ziemi i załatwione ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aus Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: 139.4.153.* 17.07.07, 07:22 P...ni, zlodieje trzeba te sw...nie wywalic od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Emerytura umrze razem z tobą 17.07.07, 14:15 Gość portalu: aus napisał(a): > P...ni, zlodieje trzeba te sw...nie wywalic od koryta. błąd, nie te konkretne świnie trzeba od koryta odwalić ale bezwzględnie należy zlikwidować samo koryto. W innym przypadku każdy kto się do niego dorwie skończy jako p...ny złodziej, ludzkiej natury nie oszukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ptasic Emerytura umrze razem z tobą IP: *.visp.energis.pl 17.07.07, 07:22 To się nazywa solidarne państwo i polityka prorodzinna w wydaniu hochsztaplerów. Odpowiedz Link Zgłoś
micra dziś emerytury, jutro konta osobiste 17.07.07, 07:22 Dlaczego mamy pozwolić na taką niegodziwość, że ktoś zarabiający 10 tys. zł trwoni pieniądze jak chce? Przecież to nie rozsądne, jak tak można pozwolić przepuszczać majątek, który przydałby się wielu osobom. Jest tylu potrzebujących - ciekawe, kiedy pojawi się ustawa zabraniająca dowolnie rozporządzać własnym majątkiem? Wolność polega na robieniu tego, co nie szkodzi innym. Jeżeli nie ma wolności wyboru to ludzie są niewolnikami. To nie wina PiS/LPR/SO - to wina całej gromady polityków. Jeżeli oddaliby pieniądze ludziom (ich własność) to co mogliby rozdawać? Żeby rozdawać trzeba mieć co, nie mając niczego nie można być dobrym wujkiem. Jeszcze nie jest za późno. Jest jedna partia, która od 1990 roku nie zmieniła programu (poza minimalnymi korektami), nazwy też nie - to UPR. UPR od samego początku postulowała oddanie ludziom ich pieniędzy (wcześniej niestety spłacenie zobowiązań ZUS wobec emerytów). Głosując na obecną śmietankę niczego nie zmienicie - może tylko na gorsze - różnice między PO/PiS/LPR/SLD/LiD/LiS czy innymi literkami są minimalne, często kosmetyczne. PiS prześciga się z LiSem obecnym w rozdawnictwie, a PO jak nie miała tak nie ma programu tylko kilka postulatów bez wizji przyszłego Państwa. Pomyślcie o tym i wspomóżcie UPR - niech zacznie być widoczna w mediach. Tak zwana Emerytura Małżeńska nie jest jakimś szczególnym dobrodziejstwem - to jedynie inna forma kradzieży. Pomysły Pana Mordasewicza, by może płacić składkę za niepracującą żonę (pracującą w domu) są żałosne. Zwłaszcza przy wysokości obecnych składek. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Moze i dobry pomysl tylko UPR jest rzadzone przez 17.07.07, 07:36 kompletnego lunatyka z muszka zamiast mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
micra jesteś w błędzie - zainteresuj się stanem obecnym 17.07.07, 07:42 możesz się nie zgadzać z "kompletnym lunatykiem z muszką zamiast mózgu", ale wskazane jest sprawdzenie strony UPR, dowiedzenie się, kto dowodzi obecnie tą partią. JKM jakie poglądy ma, takie ma, ale ważny jest program partii, a nie czyjeś prywatne poglądy - poza obsesją w kierunku służb specjalnych reszta mi nie przeszkadza. Zresztą - wskaż inną alternatywę - inną partię. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula I tu mnie masz. Nie mam innej alternatywy bowiem.. 17.07.07, 07:47 ... cala klasa polityczna w Polsce to dla mnie szmaty chcace mnie okrasc. Tusk - Olejniczak - Lepper - Kaczynski sa reprezentantami tego czego nienawidze. Rzadow idiotow nad ciezko pracujacym narodem Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Re: I tu mnie masz. Nie mam innej alternatywy bow 17.07.07, 09:09 augustus_germanicus_caligula napisał: > ... cala klasa polityczna w Polsce to dla mnie szmaty chcace mnie okrasc. Tusk > - > Olejniczak - Lepper - Kaczynski sa reprezentantami tego czego nienawidze. > Rzadow idiotow nad ciezko pracujacym narodem Augustusie - jakies podatki MUSZA BYC - jak sobie np. wyobrazasz "zrzutke" 12 tysiecy mieszkancow osiedla na nowa droge.... rzecz w tym, zeby nie byly one zrodlem "renty od wladzy" czyli kradziezy, zeby wladza sie z nich rozliczala. Zeby nie brala wiecej, niz to co konieczne, zeby nie brala sie za to co obywatele sami sobie zapewnia. Czemu wladza oszczedza na emerytury ZA NAS? I kaze sobie jeszcze za to przymusowo placic? Jak ktos jest odpowiedzialny to usklada sobie IV FILAR - w koncu ten III Filar jest gorzej oplacalny niz pierwszy lepszy bank! Nie wszyscy kradna. Ja glosuje na tych, ktorzy maja w programach zostawianie obywatelom wiecej i pieniedzy i wolnosci i odpowiedzialnosci - UPR bylaby tu idealnym prawicowym realnie wyborem - tylko jeszcze musialaby miec program w innych czesciach mniej ideologiczny i przeszkadzajacy w wejsciu do Sejmu. PO, ktora jest wpol drogi do tych samych celow i stawia na JOW jest w tej sytuacji partia z wyboru. Inaczej zmarnujemy glosy, ktorymi nadziela sie "proporcjonalnie" w Sejmie rozni pobozni i bezbozni socjalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Moze i dobry pomysl tylko UPR jest rzadzone p 17.07.07, 14:18 augustus_germanicus_caligula napisał: > kompletnego lunatyka z muszka zamiast mozgu to,że facet jest na bakier z socjotechniką nie oznacza, że jest kompletnym lunatykiem lub, że facet ma księzycowe pomysły. Tych od socjotechniki maż już od 20 lat, dobrze ci z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark PiS=Populizm i Socjalizm...tak bylo przedtem.... 17.07.07, 08:44 ...teraz to juz jest populizm i komunizm - kaczodziobi nie zrobia reformy ZUS-u i OFE bo zwyczajnie nie potrafia, nie maja do tego wykwalifikowanych kadr i jeszcze Kaczynski siedzi w kieszeni u Krauzego od Prokomu, ktory latami tak "dopracowywal" system informatyczny w ZUS-ie, zeby wiecej z panstwa kasy wyciagnac i oddac system na swiety nigdy.... ale tego CBA nie sciga bo Krauze - tak jak w Rosji jest "swoj" oligarcha... O tym zlodziejstwie ostrzegala UPR i ostrzegala Platforma, ostrzegal pare razy szef Rady Nadzorczej ZUS - Robert Gwiazdowski. Byly artykuly w gazetach, we "Wprost".... to sa konsekwencje PiS-owskiego rozumienia demokracji - oni mysla, ze jak ich narod wybral do rzadzenia to oni teraz MOGA WSZYSTKO! PiS to nie jest zadna prawica - to sa polityczne smieci, zadnych kadr fachowych, zadnych pomyslow na naprawe instytucji - tylko sprawna dystrybucja obiecanek dla naiwnych i pi-arowskich bluzgow i oszczerstw pod adresem politycznej konkurencji. A pomysl jak tu okrasc ludzi, ktorych Panstwo Polskie kiedys przekonywalo do reformy emerytalnej wlasnie tym, ze beda mogli dziedziczyc te pieniadze - jest nie tylko czysto socjalistyczny ale podwaza zaufanie obywateli do panstwa tak dalece, ze wcale bym sie nie zdziwil gdyby na fali takich pomyslow powstala inicjatywa zrzeczenia sie tzw. niepodleglosci i powierzenia zarzadzania Polska podmiotowi zewnetrznemu. Tak wielkie zlodziejstwo panstwa nie jest dla niego bezkarne. (Plan rzadzenia zespolu Rokity jest w internecie, lepiej go poznac zanim sie pisze, ze PO nie ma programu. Inteligencja poznaje prawde rzeczy - niestety, prawda daje sie poznac zgodnie ze stanem inteligencji - jak sie komus nie chce przedzierac przez stosy tabel i prawnicze sformulowania - coz, trudno. Niech takowy czlek jednak nie ma pretensji do kogos, ze sam nie rozumie.) Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: PiS=Populizm i Socjalizm...tak bylo przedtem. 17.07.07, 09:12 fakt, nie przeglądałem ostatnio stron PO, ba, nie jest to moją pasją, ale PO startując w wyborach programu nie miała - wtedy można obiecać cokolwiek - bo to i tak będzie zgodne z programem, którego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PO Re: dziś emerytury, jutro konta osobiste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:23 to nie problem przecie: programu to problem ludzi i sposobu rządzenia: prowadzenia spraw kraju tylko tzw centrum czyli PO jest gwarancją pozytywnej stabilizacji (spójż na galerię twarzy w codziennych wywiadach tv: szkoda że ci panowie nas nie mogą widzieć i słyszeć) nie rób ludziom kisielu z mózgu bo reszta tekstu jest rozsądna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrLusiek niewychowawcze płacenie z moich pieniędzy ? IP: *.smgr.pl 17.07.07, 07:24 po smierci też chcą nas okradać, nie wystarczy już całe życie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
micra po śmierci jesteś ich własnością 17.07.07, 07:27 Może nie zauważyłeś, ale zgodnie z obowiązującym od nie dawna prawem po śmierci Twoje ciało nie należy nawet do rodziny - pierwszeństwo ma Państwo, może pobrać z ciała części zamienne, a resztki oddać rodzinie. Kończyny górne i dolne, duże powierzchnie skóry, rogówki, nerki, wątroba, serce, płuca... jesteś pełny części zamiennych, by inni niewolnicy pożyli jeszcze chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Nie panikuj :) 17.07.07, 08:14 micra napisał: > Mzgodnie z obowiązującym od nie dawna prawem po śmierci > Twoje ciało nie należy nawet do rodziny - pierwszeństwo ma Państwo, może pobrać > z ciała części zamienne, Czego panikujesz? :) Se wsadź do portfela oświadczenie, że się nie zgadzasz, kopię oddaj żonie, i po śmierci państwo będzie cię mogło w (zimną) **** pocałować. Odpowiedz Link Zgłoś
micra jesteś w błędzie - to nie wystarczy 17.07.07, 09:17 By być w zgodzie z obecnym prawem Twój sprzeciw musi zostać zarejestrowany w rejestrze sprzeciwów - i musisz otrzymać potwierdzenie - inaczej sprzeciw nie jest nic warty z prawnego punktu widzenia. Przez długi czas nosiłem zgodę na pobranie organów po śmierci - teraz rozważam zgłoszenie sprzeciwu - właśnie z powodu takiego traktowania mnie przez Państwo - jak swoją własność. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Wiedziałem, ale nie dopisałem :(( 18.07.07, 10:44 micra napisał: > By być w zgodzie z obecnym prawem Twój sprzeciw musi zostać zarejestrowany w > rejestrze sprzeciwów - i musisz otrzymać potwierdzenie - inaczej sprzeciw nie > jest nic warty z prawnego punktu widzenia. Mój błąd - nie dopisałem o tym rejestrze, choc o tym wiedziałem. Masz rację co do rejestru, ale co do samego sprzeciwu? Hmmm... po naszej śmierci i tak będziemy schabowym dla robaczków, więc może lepiej dać więcej ludziom niż robaczkom? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: po śmierci jesteś ich własnością 17.07.07, 08:20 Ale w przeciwieństwie do oszczędności, oddania organów możesz odmówić (w praktyce może to zrobić nawet rodzina), a poza tym owe "części zamienne" posłużą komuś potrzebującemu, nie urzędniczemu krakenowi pod szyldem ZUS/KRUS. Stawiam funty przeciw żołędziom, że oba US-y przeżyją mnie i to ze sporym zapasem. Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: po śmierci jesteś ich własnością 17.07.07, 09:17 patrz odpowiedź wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: niewychowawcze płacenie z moich pieniędzy ? 17.07.07, 08:50 Niewychowawcze jest to, byś Ty decydował co ma się stać z Twoimi pieniędzmi. Ot i bolszewicka mentalność SamooBrony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ella Re: niewychowawcze płacenie z moich pieniędzy ? IP: 83.238.72.* 17.07.07, 09:14 Dokładnie! Dawno się tak nie wkurzyłam. O czym oni mówią, niewychowawcze jest to, że maż nie może rozporządzić odkładanymi przez siebie pieniędzmi i po śmierci "oddac" je własnej rodzinie, a nie OFE. Niewychowawcze jest to, że kobiety dostają mniejsze pensje za te samą pracę, niewychowawcze jest to, że PIS i jej chore przybudówki robią wszystko, abyśmy z tego kraju wyjechali. Jeśli tylko powstanie ta pseudoustawa, powinno się ją natychmiast zaskarżyć do TK. Kur...stwo maksymalne! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bobek Emerytura umrze razem z tobą IP: 217.149.242.* 17.07.07, 07:25 Złodziejstwo i sku..syństwo w majestacie prawa. ZŁODZIEJE! ZŁODZIEJE! ZŁODZIEJE! ZŁODZIEJE! ZŁODZIEJE! SKU..SYNY I ZŁODZIEJE! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomito Emerytura umrze razem z tobą IP: *.tvk.torun.pl 17.07.07, 07:31 Pan Poliński, to w ogóle nie potrafi liczyc, w ogóle to o jakim liczeniu on bredzi, przecież nikt nie jest w stanie przewidziec ilu będzie emerytów, od tego jest statystyka i na jej podstawie btrzeba obliczac. Jeśli samoobrona, chce miec więcej kasy, to niech podniesie składkę rolnikom. Inny specjalista - wychowawca, to Pan Mordasewicz. Coż za podłośc, zarzucac komuś, że liczy na śmierc bliskiej osoby...Panowie na koncie ZUSu są nasze pieniądze, a wy jesteście od tego aby je rozmnażac, tak aby każdy stary człowiek mógł godnie życ, a jeśli tego nie potraficie to, znaczy, że nie nadajecie się do tego, ale czy potraficie zrezygnowa z ciepłych posadek, które są dobrze opłacane? Generalnie jest to element polityki prorodzinnej PIS-u, obyśmy w przyszłości uwolnili się, od tego rodzaju specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fenactil w herbatc Re: kropelki IP: *.chello.pl 17.07.07, 07:37 Dorn to glupi polityk, powinien wziac sobie urlop, a potem na emeryture -- najpierw jakas drobna choroba,najlepiej psychiczna, a potem eutanazja Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Przypominam sobie te reklamy o OFE..... 17.07.07, 07:38 .... smiac sie czy plakac? Mam w dupie takie zlodziejskie Panstwo. Oficjalnie mowie ze jak tylko bede mial okazje to ich bede kiwac :) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Bolszewicy z PiS znowu w akcji 17.07.07, 07:33 znowu rozdają nie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ret przecież taki jest zapis w ustawie, SLD nie Pis IP: *.aster.pl 17.07.07, 08:08 JĄ UCHWALIŁ 10 LAT TEMU zmieńmy ten zapis ale nie udajmy że to nowośc dziś wprowadzana Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: przecież taki jest zapis w ustawie, SLD nie P 17.07.07, 09:00 To czemu nie ma zmiany? Bo koalicyjna SamooBrona tego nie chce. Rozwaleniem WSI i powołaniem CBA się wszystkiego nie zrobi - teczkami agentów nie da się odżywiać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mati Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.toya.net.pl 17.07.07, 07:34 Ministerstwo Pracy i cała ta świta durniów rządzących Polską już dawno winna być sie sama rozstrzelać. Powoli z kraju robi się państwo na wzór Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: remik Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:36 To złodziejskie państwo sięga po następne nasze oszczedności tylko jakim prawem. Żyd z burakiem próbują zabrać składane moje pieniądze. Te oszczędności winny zostać oddane po mojej śmierci rodzinie. Nie po to potrącają co miesiąc bez mojej zgody żeby gdy umre ich jeszcze ukraść. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Sztandarowy przekręt PiS-u 17.07.07, 07:36 "lub czasopisma" to przy tej kradzieży naszych pieniędzy (w majestacie prawa )mały pikuś...Po ile zrzuciły sie fundusze emerytalne ? gdzie są funkcjonariusze służb specjalnych? gdzie urząd antykorupcyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jk28 Kolejny skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:36 Przecież miało być tak, że całą emeryturę z II filara mogę sobie wypłacić od razu. Teraz znów okazuje się, że okradać najbiednieszych jest najłatwiej. Umowy były podpisywane i nie można zmieniać zapisów po 10 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: poganin Poliński to kretyn, który nie potrafi liczyć IP: 213.17.140.* 17.07.07, 07:38 ale czego się można spodziewać po człowieku z saoobory, postawa tego drugiego przeciwnika z ZUSu jest zrozumiała, bo chce połatać kasę ZUS, ale oczywiście nie do zaakceptowania Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos skor chcą zniesienia dziedziczenia emerytury 17.07.07, 07:40 to niech to samo zrobią z długami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alexy Emerytura umrze razem z tobą IP: *.bsb.vectranet.pl 17.07.07, 07:40 Ale nie piszcie farmazonów. Oczywiście w przypadku I filara wypłacanego przez ZUS wszystko przepada, ale już w II filarze OFE kazdy decyduje jaki procent jego zgromadzonej kwoty komu przypada. Z tego co wiem 50% przypada małżonkowi, resztę może rozdysponować. Odpowiedz Link Zgłoś
micra no i jesteś w dużym błędzie... :) 17.07.07, 07:45 otóż okazuje się, że nie, rządzący chcą wspaniałomyślnie pozwolić na emerytury małżeńskie, bo obecnie w tej chwili planują, że całość przepadnie, gdy umrzesz... Fajnie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Emerytura umrze razem z tobą 17.07.07, 08:16 Gość portalu: Alexy napisał(a): > już w II filarze OFE kazdy decyduje jaki procent > jego zgromadzonej kwoty komu przypada. Z tego co wiem 50% przypada małżonkowi, > resztę może rozdysponować. Taaa przypada... w przypadku rozwodu :) A to co piszesz, to właśnie nasi włodarze chcą zmienić. Więc postarajmy się umrzeć w takiej chwili, zeby państwo nie mogło naszych współmałżonków zrobić w jajo względem naszych składek emerytalnych. To kiedy to dokładnie wypada? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niki Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: 217.153.91.* 17.07.07, 08:25 mylisz sie! jezeli pobierzesz przynajmniej jedno swiadczenie emerytalne z OFE, a potem umrzesz, to twoja rodzina nic nie dostanie. niestety tez o tym dowiedzialam sie dopiero przed paroma miesiacami, a przy podpisywaniu umowy kazdy zapewnial mnie, ze jest to kapital moj, o ktorym moge decydowac. tylko w przypadku smierci przed pobieraniem swiadczenia mozliwe jest jego dzidziczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzyś Emerytura umrze razem z tobą IP: 195.85.249.* 17.07.07, 07:42 System będzie prosty jeżeli emerytura z II filaru będzie wyłacona w wysokości uzbieranych piniędzy na indywidualnym koncie. Przykład. Przez 30 lat mam w OFE: 200 000 zł. Emerytura jest wypłacana przez min. 15 lat i do conajmniej do średniej życia Miesięcznie otrzymuję z OFE: ok. 1111 zł. Jeżeli umrę wcześniej pozostała kwota jest przelewana na konto współmałżonka w OFE lub jeżeli jestem sam spadkobiercom. Jeżeli będę żył dłużej to w wieku 75-80 lat wystarczą mi te grosze z ZUS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fatso Re: Emerytura umrze razem z tobą IP: *.zetokatowice.pl 17.07.07, 08:41 problem z tym ze wlasnie nie starcza wlasnie wtedy po 80 roku zycia koszty zycia takiej osoby sa najwyzsze ty nie bedziesz mial potrzeb ale opieka medyczna nad taka osoba jest bardzo kosztowna gdy dzieci sie na nia wypna i wyjada do Anglii to koszt utrzymania takiego staruszka spadnie na panstwo jesli nie miales nigdy w rodzinie kogos zniedoleznialego, wymagajacego 24 h opieki + drogie leki - to nawet nie mozesz sobie wyobrazic jakie to sa koszty Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria40 "wychowawczy" cham i arogant 17.07.07, 07:47 "- Będę robił wszystko, by emerytury małżeńskiej nie było - mówi nam wiceminister pracy Poliński. - Byłby to zły sygnał dla Polaków: można nie pracować i liczyć na emeryturę męża. To niewychowawcze." Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Kutas. A chca kobiety przekonac do siedzenia w ... 17.07.07, 07:51 ... domu i wychowania dzieci. Nic tylko ku.. poslem zostac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e. Re: "wychowawczy" cham i arogant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:52 no co za s-n przecez to moja kasa skłana na indywidulane konto chyba nie.. co tu rzad ma do gadania.. I bo trudno policzyc.. no zez .. słow brak Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: "wychowawczy" cham i arogant 17.07.07, 08:15 No to się jakiś wicek wypowiedział. Obniżcie koszty pracy tak aby sie opłacało zatrudniać, to porozmawiamy. Wpierw chcecie, aby Polska rosła w siłę poprzez duży przyrost naturalny, a teraz to wyganiacie kobiety do pracy. Ciekawe czy pracodawcy tak chętnie zatrudniają kobiety, bez trwogi o ciążę?? Co jest złego w tym, ze kobieta się zajmuje domem (jak tego sama chce, a nie jest przymuszana oczywiście!!)?? Wpierw nakradniecie z płacy, a potem odmawiacie wypłaty należnych kwot. Jeszcze wam za mało ludzi wyjechało za granicę?? Już teraz połowa emigrantów nie wróci, a reszta może za 5-10 lat (kto by się pchał do Polski z nastoletnimi dziećmi czy z unormowaną sytuacją rodzinną?). Potrzeba wam niewolników pracujących za grosze, obciążonych nadmiernie podatkami i parapodatkami, oczekujących na marną emeryturę?? Zero spójności w tym rządzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 SamooBrona wychowawcą Polaków :o))))) 17.07.07, 08:52 Znacznie bardziej wychowawcze jest: - branie kredytów (i nie spłacanie) - gwałcenie prostytutek - fałszowanie podpisów na listach wyborczych - wożenie władz samorządowych na taczkach Odpowiedz Link Zgłoś