Gość: Miguel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 18:03 Czy macie jakiś pomysł aby zrezygnować z etatu posiadając 300 tys. zł? Interesują mnie dochody co najmniej 3-4k / mies. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: 300 tys. = nie pracować :-) 30.10.07, 18:31 Dobry fundusz zrównoważony. Oczywiście bez gwarancji ciągłości dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: 300 tys. = nie pracować :-) 30.10.07, 18:32 Ale lepiej uzbieraj jeszcze kilka razy tyle i dopiero realizuj ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 19:15 To nie jest rozwiązanie. Co to znaczy dobry :)Ten co miał wyniki w ostatnich 2 latach? Każdy miał wyniki jeden lepsze drugi gorsze. Teraz kiedy rynki przechodzą ostre zawirowania wyjdzie na jaw, który jest naprawdę dobry. Możliwe jest, że najlepszy fundusz do tej pory działający w czasie takiej hossy - która nigdy się nie powtórzy - w teraźniejszych realiach bedzię najgorszym. Więc pytanie brzmi - co to znaczy dobry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: 300 tys. = nie pracować :-) 30.10.07, 19:30 Nikt ci oczywiście wyników z góry nie poda, ale pewne wnioski można wyciągać. Wcale nie każdy fundusz miał kiedyś wyniki najlepsze. Kiedyś powszechnie za najbardziej dochodowy, uważano Arkę, teraz zdecydowanie Legg Mason. Obserwując strategię inwestowania, to co się dzieje w zarządach funduszy itd, można ze sporym prawdopodobieństwem przewidzieć kierunki rozwoju sytuacji. Jakiej odpowiedzi oczekiwałeś? Daj mi te pieniądze, a ja ci obiecam coroczny wysoki zysk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 19:47 Nie ale np. polecenie dobrego Private Banking. Jak ktoś ma jakieś doświadczenia bardzo proszę o podzielenie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:57 janowi-w już dziękujemy. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: 300 tys. = nie pracować :-) 30.10.07, 22:24 To jest forum ogólnodostępne. Jeśli chcesz wybierać kto ma prawo zamieszczać posty, musisz sobie założyć prywatne forum zamknięte. Bezpłatnie w portalu gazeta.pl. forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476436.html forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476435.html Zawsze o sobie piszesz w liczbie mnogiej? Odpowiedz Link Zgłoś
hekines Re: 300 tys. = nie pracować :-) 14.12.07, 08:46 Wątpię, aby jakikolwiek private banking zagwarantował stały zwrot z inwestycji na poziomie 12%. A gdzie jeszcze inflacja? W takiej sytuacji zwrot musiałby być minimum 15% rocznie. Poza tym 300k to za mało na sensowny private banking... wogóle na private banking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: 82.160.241.* 30.10.07, 22:11 Boze ale problem 300 tys!!!Jak bys mial dlug tak jak ja 20 tys to bym sie nie dziwila. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: 300 tys. = nie pracować :-) 31.10.07, 21:14 300 tysięcy to nie jest kwota która pozwalałaby na życie "z odsetek". a zdecydowanie nie z takim miesięcznym zyskiem. Zapewne zaraz zlecą się sępy i będą doradzać przeróżne cuda wianki, gwarantować 4 tysie tygodniowo bez ryzyka. Chcesz im zaufać proszę bardzo. ale nie pisz potem łzawych postów o oszustach złodziejach i akwizytorach sprzedawczykach nastawionych na zysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.gdynia.mm.pl 31.10.07, 23:42 Zbyt mało. Trza zapracować na kolejne zero, wtedy można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z17 Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.chello.pl 01.11.07, 11:18 300 tys. to za mało, chyba że masz 60 lat. W zasadzie potrzebny jest milion. Osobiście jestem zwolennikiem rent dożywotnich, ale od tej sumy nie wyciągniesz więcej jak 1500 zł/ m-c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 07:48 Ja mam 400.000 zł i zadowole sie 1.600 zł na miesiąc ( rachunki + kredyty do spłacenia ). Co polecasz ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 08:01 Teoretycznie zysk na poziomie 8% ( pewny ) w skali roku ( Belkę powinni powiesić za ...... ) już by mnie zadowolił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 17:11 Tylko trzeba liczyć się z tym, ze jak się nie pracuje to ma się więcej wolnego czasu a zapełnienie go też kosztuje. Ja nie pracowałam tylko rok i wydawałam wtedy znacznie więcej : wycieczki, koncerty, teatr, basen itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.aster.pl 01.12.07, 22:48 Ja mam 41 l. dożywotnio 4500 na czysto, 2 mieszkania w Wwie 80 m nowe i 40 w starej plycie i mam problem. Moja nowa żona pochodzi z bardziej południowego kraju dawnego obozu socjalistycznego, mysle żeby się tam przesieść i żyć na luzie. Jednak sądze że za jakieś 20 l., przy wyrównywaniu poziomu zycia między zachodem , a wschodem moj obecny spory dochód to będzie jakieś minimum socjalne, które ledwo starczy na lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.milewski Re: 300 tys. = nie pracować :-) 02.12.07, 08:49 "Zainteresowany" jeżeli byłby Pan zainteresowany dożywotnią wypłatą wspomnianej kwoty 1500zł , mogę opracować dla Pana program inwestycyjny który taką wypłatę umożliwi. Jeżeli byłby Pan zainteresowany rozsądznie było by się spotkać i porozmawiać,ja mogę doradzić i przygotować tego typu rozwiazanie, lecz decyzja est po Pana stronie. Współpracuje z firmą AEGON kontakt do mnie: bartosz.milewski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 13:38 Spadaj człowieku na drzewo ze swoimi programami i planami. Niby dlaczego miałbym iść do ciebie??!! Myślisz, że jak będę chciał to nie trafię do AEGONU, SKANDII czy innego syfu?? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Zwymyślać i czekać na kolejne sugestie? 02.12.07, 15:41 Biorąc pod uwagę, twoją uprzejmość dla tych, którym chciało się udzielić ci odpowiedzi, wątpię abyś został zalany kolejnymi... Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.milewski Re: Zwymyślać i czekać na kolejne sugestie? 02.12.07, 16:32 jan-w czemu tutaj się tak pozmieniało jakiś czas temu jak tutaj gościłem nie było tutaj takich osób, chyba spadki mocno się odbiły na psychice. Mi to nie przeszkadza, to co ktoś pisze świadczy tylko o nim i napewno nie będę mówił co ja o tym myśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank.pomocy Re: 300 tys. = nie pracować :-) IP: *.nycmny.fios.verizon.net 10.12.07, 00:16 3-4 tysiace miesiecznie z 300 tysiecy złotych? Czyli jakieś 12-16% rocznie? No to na to potrzebny jest .... wehikuł czasu. Przeniósłbys się do USA, do roku 1978, położył do banku i co miesiąc kolektowal odsetki w dolarach, zabierałbyś te dolary ze sobą do teraźniejszości i wymieniał na złotówki. Nie bój nic, te stare dolary sa tak dobre jak te nowe. Ale jesli chcesz inwestować teraz w teraźniejszości to musisz dozbierać do powiedzmy 750 tys. Odpowiedz Link Zgłoś