Dodaj do ulubionych

szukam opini na temat ovb allfinanz

IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.08, 00:02
proszę osoby,które miały kontakt z firma doradczą ovb allfinanz o
opinie na jej temat.z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: hary Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 79.139.42.* 18.02.08, 18:10
      Ja też bardzo byl prosil o cos co kolwiek o tej firmie bo zostalem zaproszony juz na rozmowe ale nie wiem czy dalej w to brnac bo na kilku forach z przed lat ta firma nie ma za dobrej opini. prosze o wiecej informacji....
      • Gość: Mariusz P Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.gprs.plus.pl 21.02.08, 10:40
        Witam,

OVB Allfinanz ma juz 37 lat tradycji, opinie w internecie są różne, ale z tego co widzę to tworzą je osoby które poprostu coś nie wyszło albo miały doczynienia z osobami które nie powinne być u nas zatrudnione!
        OVB jest firmą strukturalną i w Polsce mamy kilka różnych struktur, oczywiście zależnie o managera róznie prowadzone.
        Aby rozwiać wszelkie wątpliwości na temat opini, profesjonalizmu i jakości obsługi oraz samej pracy u nas polecem strone www.kraków.landofplenty.pl

jest to nasza lokalna witryna.
        Prowadzimy biuro w Krakowie. Jeżeli chcecie zapytać o szczegły to zapraszam. Prosze dzwonić tel 602 300 210

Mariusz P

Kierownik Oddziału
        • Gość: Robinson Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.toya.net.pl 11.03.08, 23:14
          Panie Mariuszu P. Dobrze pan wie, ze panska struktura nie jest taka
          krystaliczna i własnie tutaj wiele osob powinno spasc ze stołkow.
          • Gość: edyta Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.gprs.plus.pl 11.09.08, 14:26
            Żadna struktura (ani firma) nie jest krysaliczna, tylko dlaczego
            Pan piszę dwuznaczne kometarze na forum, zamiast o niedociągnięciach
            poinformować osobę odpowiedzialną za strukturę, aby ta mogła
            zareagować? Jeżeli klienci i pracownicy nie zaczną informować
            przełożonych o nieprawidłowościach w pracy reprezentantów nigdy nie
            będziemy w sanie zaprowadzić pożądku!!! a ład jest istotny dla
            każdego tak dla klientów jak i pracowników
            • Gość: nie dam sie naciag Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 12:45
              porządek pisze się przez "rz"!!!
              • akpol111 Re: szukam opini na temat ovb allfinanz 25.07.12, 16:41
                Witam,
                Mam 20 lat i bylem na rozmowie kwalifikacyjne w firmie ovb. pierwsza rozmowa byla super. bardzo mily szef itd. poprosilem o druga rozmowe zeby sie dowiedziec jeszcze wiecej o firmie o moich zadaniach ktore bede wykonywal jak bede pracowal i moich odpowiedzialnosciach w firmie. propunja mi stanowisko kierownik oddzialu jak uczestnicze w szkoleniu i po trzech miesiacach mam sobie sam z obecnym kierownikiem oddzialu stworzyc wlasny zespol z 5 osobami. mam zarzadzac tymi osobami i byc przewodniczacym tego zespolu. proponuja mi 2000zl brutto plus prowizje za sprzedaz plus prowizje za sprzedaz ktora dokona moj zespol.
                co moge stracic podjac sie temu zadaniu? Czy ktos tu umie napisac o firmie ovb z wlasnego doswiadczenia, ktos kto dostal taka sama propozycje albo jest juz kierownikiem oddzialu ovb?
                PILNE!
                nie chce zeby odpowiadali ludzia na ten temat ktorzy pracowali mniej niz 3 miesiace w tej firmie. o odpowiedzi prosze kierownikow oddzialu albo bylych kierownikow.
                pozdrawiam
                • Gość: torjo Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.multi-play.net.pl 16.08.12, 23:27
                  Witam,
                  Ja się chętnie podzielę opinią przy kawie czy przy piwie. Czemu nie:)
                  Na forum warto poczytac opinie innych ale swoje zdanie mówie, nie pisze.
                  Napisz do mnie na maila to się umówimy.
                  torjo@interia.pl
            • Gość: RK Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.stk.vectranet.pl 05.01.09, 18:02
              Jestem ich klientem od roku i jak chodzili do mnie i dzwonili co
              tydzień jak giełda szła do góry , to teraz jak kamień w wodę nikt
              się nie odzywa od momentu jak reprezentant wzioł prowizję .
              Teraz dopiero po zastanowieniu uważam , że podjąłem trochę pochopną
              decyzję bo na razie jestem w plecy i mam zastawione mieszkanie w
              banku .
              • Gość: marta s Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:26
                Szanowny Panie jak pewnie juz Pana poinformowano jest to inwestycja
                dlugoterminowa nie na rok ani dwa wiec prosze poczekac i dopiero
                potem wydawac opinie...
                • Gość: Iwona Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.09, 19:32
                  OVB jest firmą z którą współpracuje. POwiem tylko tyle , że jeśli
                  ktoś ma gadane i jest kontaktowy to może zarobić naprawdę dużo. Moja
                  opinia jest rzetelna ponieważ nie jestem managerem, tylko doradcą
                  który pracuje w terenie i gdyby mi się nie opłacało to rzuciłabym to.
                  Te osoby , które piszą negatywne opinie to tak naprawdę nie nadają
                  się do sprzedaży bezpośredniej.Zapewne na innym polu odniosły by
                  sukces , ale jeśli chodzi o handel to pewnie nawet jajek by nie
                  sprzedały
                  • Gość: piotr Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 83.1.90.* 05.10.09, 12:47
                    Iwona możesz podać do siebie kontakt mailowy? Mam kilka pytań :)

Pozdrawiam
                  • Gość: xfactor Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.wxdsl.nl 18.11.11, 22:53
                    ciekawe ile jajek tobie juz sprzedali miedzy nogi
                  • Gość: Mariusz.P. Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.home.aster.pl 24.04.12, 23:47
                    Ty nawet jajek nie masz wiec co się wypowiadasz ???
                    • Gość: Piotr Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 08:59
                      Witam wszystkich zainteresowanych praca w OVB Allfinanz.Mam na imie Piotr i pracuje w tej firmie juz 2 lata.Postanowilem zabrac glos w tym forum poniewaz jest tu duzo osob ktore mylnie rozumieja cel i zalozenie firmy ovb oraz wydaje mi sie ze duza czesc tych ludzi poprostu sie nienadaje do tej pracy.Od siebie moge powiedziec tyle ze w przeciagu tych 2 lat nauczylem sie bardzo duzo odn pracy z ludzmi, ta praca dala i daje mi satysfakcje i profesjonalnie wyszkolila mnie na Doradce Finansowego a poniewaz jestesmy firma strukturalna duzy nacisk stawiamy na rozwoj osobisty i zawodowy poprzez profesjonalne i bezplatne szkolenia oraz rekruting.Duzy nacisk stawiamy na profesjonalna obsluge klienta zarowno przy rozmowie bezposredniej, zawieraniu
                      umow jak i serwisie posprzedazowym.
                    • Gość: Piotr Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 09:21
                      Natomiast jezeli chodzi o idee i cel oraz zalozenia OVB Allfinanz.Idea Koncepcyjnego Doradztwa mowi o 1.Zabezpieczenie kapitalu. 2.Budowa kapitalu. 3.Pomnazanie kapitalu.Celem OVB jest Profesjonalna obsluga klientow czyli ADS Analiza Doradztwo Serwis.To jest profesjonalne podejscie do klienta czyli Doradztwo Finansowe!.Jeszcze powiem tyle ze kazdy dokument ktory podpisujecie macie obowiazek przeczytac.Podsumowujac zapraszam wszystkich ktorzy chca sie rozwijac i nie boja sie wyzwan do wspolpracy z firma OVB Allfinanz w tym Oddzial Tarnow.Pozdrawiam
                      • Gość: Ela Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 14:44
                        a jakie konsekwencje grożą za nie podpisanie umów? jeśli np zdecyduję się i podejmę szkolenie a potem sobie nie poradzę ;/
              • Gość: moja praca w OVB Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.fbx.proxad.net 05.02.10, 11:30
                Doskonale Pana rozumiem i nie dziwie sie, ze na poczatku dbali o
                Pana, bo przeciez o to chodzi. Ja pracowalem w OVB w Katowicach w
                2001 roku i wiem jak to wjyglada, kazdy, nawet bez wyksztalcenia
                ekonomicznego, wystarczy, ze odwali pare szkolen z Panem
                Schprenglerem i jego tlumaczka, potem zdaje egzamin na licencje
                agenta (tylko formalnosc, bo on jest z gory zdany) i wbija sie w
                strukture. I jest DORADCA FINANSOWYM z tym ze do doradztwa
                profesjonalnego daleko daleko.... Wystarczylo wkuc na pamiec pare
                regulek jak ustalac spotkania, robic analizy finansowe i wkolko to
                samo, ja sie wykruszylem szybko bo to mafia, sekta a nie powaznie
                pracujaca firma. Pozdrawiam
                • Gość: Gość, Lila Re: szukam opinii:) Firma z punktu prawnego i rach IP: *.grybow.net.pl 13.02.10, 16:03
                  Zgadzam się z Panem całkowicie. Są jeszcze inne haczyki prawne i
                  rachunkowe, o których się nie mówi w tej firmie na samym początku.
                  Mówią tam językiem nie zrozumiałym dla młodych osób, które nie miały
                  nic wspólnego z doradztwem. Nie jestem pracownikiem, ani ich
                  klientem. Jeśli chce ktoś dowiedzieć się czegoś więcej, proszę
                  napisać na maila palomkad@op.pl
                  • Gość: Lila Re: szukam opinii:) Firma z punktu prawnego i rac IP: *.grybow.net.pl 15.02.10, 15:26
                    We wpisie wyżej miałam na myśli to, że ludzie młodzi podpisują, nie
                    wiedząc do końca tak naprawdę co podpisują. Wszystko jest w porządku
                    dopóki, dopóty się dla OVB pracuje i odnosi sukcesy. Problemy
                    zaczynają się dopiero wtedy, gdy niedoszły pracownik, pracownik lub
                    klient tej firmy chce zrezygnować, tzn. rozwiązać z nimi umowę.
                    Radzę wtedy udać się do dobrego prawnika lub doświadczonej księgowej
                    po fachową radę co w takiej sytuacji robić:)
                    • Gość: Gosia Re: szukam opinii:) Firma z punktu prawnego i ra IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.10, 15:15
                      dzień dobry. własnie mam iść na zebranie rekrutacyjne na pomorzu po
                      opiniach strach isć jak jest napprawde z tymi umowami
                      • Gość: torres Re: szukam opinii:) Firma z punktu prawnego i ra IP: *.centertel.pl 28.03.11, 14:29
                        Gosia jestem ciekawy czy byłaś na spotkaniu i zobaczyłaś jak tam jest. Było to co prawda dość dawno ale jeżeli odwiedzasz tę stronę to podziel się swoją opinią.
                • Gość: Ala. Trochę HONORU ---> mimo wszystko...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 11:07
                  Prawdę mówiąc WYKRUSZA się ten: kto BOI się ZMIERZYĆ z sobą samym! Wykuć to nie sztuka- ale pójść do klienta, UMIEĆ porozmawiać z nim, zmierzyć się z ewentualną krytyką to już coś. A nie każdego na to stać!!!!!!!! I DLATEGO LEPIEJ ZGONIĆ NA KOGOŚ-
              • Gość: Stanisława Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 21:04
                Panie RK czy mógłby Pan sprecyzowac jakie rozwiązanie wybrał Pan w OVB, że musiał zadłuży mieszkanie w banku? Poza tym na giełdzie nie zarabia sie w ciagu tygodnia ani dwuch tylko sa to inwestycje długoterminowe i reprezentant nie ma potrzeby sie z Panem kontaktowac, ale jeśli Pan ma jakieś uwagi to powinien sie Pan skontaktowa reprezentantem i wszystkie wątpliwości wyjaśnic a nie pisac bzdur. Jestem klientką OVB od kilku lat i polecam tą firmę.
                • Gość: BlaBlaBla Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.play-internet.pl 13.11.11, 12:02
                  dwuch piszę się przez "ó" >> ergo: dwóch ;)
            • Gość: eskosky Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 13:43
              "pożądek" pisze się przez RZ, Panie Kierowniku.
              Byłem na spotkaniu w środę. Zawyżone statystyki, pomieszane dane, liczby z
              których nic właściwie nie wynika, a które "jasno wskazują" że Polska ma
              potencjał by rozwijała się w niej OVB. Żadnych konkretów.

Nie polecam.
              • Gość: Michał Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.cros-net.com 08.02.10, 18:14
                To żenada i strata czasu. Bylem na rozmowie. Szukaja frajerow albo takich ktorzy
                lubia innym wciskac kit i dobrze im to idzie. Łapia przypadkowych ludzi "z
                ulicy" - czesto zupelnie nie zwazanych z finansami i probuja z nich zrobic super
                doradcow za pomoca krotkiego kursiku wprowadzajacego. Jak ktos lubi wciskac
                innym kit za dobra prowizje to praca dla niego. Ja na szczescie odmowilem
                dlaszej wspolpracy.
                Osobiscie najbardziej jestem zniesmaczony samomniemaniem osób pracujacych w tej
                firmie - zupelny brak szacunku dla ludzi. Po prostu żal :/
                • Gość: Gosia mam rozmowe w sprawie pracy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.10, 15:26
                  A tutaj same słabe opinie jak zatem jest z firma
                • Gość: RACJONALNE PODEJSC Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 16:52
                  Zgadzam się z kwestiami poruszanymi wyżej:

OVB - produktowo jest bardzo dobre, współpracuje z najlepszymi na dany czas firmami finansowymi - tego nie można odmówić, ale sposób podejścia do pracowników lub do klientów (najczęściej tych niedoszłych lub tych którzy zrezygnowali) - brak mi słów ...
                  i...

1. Aby być doradcą czy osobą na innym stanowisku należy studiować ! (interesować się, kształcić ...)
                  2. Mieć odpowiedni wiek, a nie 18 lat i ledwo zdaną 'maturę Giertychowską' ...
                  3. Należy mieć doświadczenie w pracy z klientem. (jakiekolwiek szkolenia z dykcji, szkolenia produktowe, znać kodeks Sprzedaży Bezpośredniej).

Niestety w OVB (jak i pewnie w innych firmach) - nie jest to przestrzegane, założyć garnitur może każdy, a pod spodem totalny brak prawdziwego człowieka czyt. typowy burak - słyszałam o kolesi który pracuje w OVB jako doradca z aspiracjami na kierownika, nosi pustaki na budowie i ZAJMUJE SIE TZW. CZARNYMI INTERESAMI - DODAM TYLKO TYLE ŻE SĄ nielegalne ! ;].

Wybór prosty albo życie zgodnie z tym co mamy w głowie i co lubimy, albo oszukiwanie sie że praca na 170% możliwości w OVB, te wszystkie udawane uściski dłoni i uśmiechy i wyjazdy to szczyt naszych marzeń ...

wielu wybiera oszukiwanie sie bo zajarało się wypłata (zrobią na rodzinie i znajomych) i zaciągneło kredyt hipoteczny ...
                  a pozniej nie jest juz tak łatwo bo polskie społeczeństwo nie jest gotowe na trendy takie jak w USA czy Kanadzie (...)

Wiele osób myli szczescie z posiadaniem pieniedzy, ale to już niestety taki jest ten świat XXI wieku !

Brak mi słów do KIEROWNIKÓW-OVB - nie wszystkich bo nie znam wszystkich ale znam wielu ... Osoby te sa osobami od lat mamionymi slangami i hasłami - a korporacja to korporacja - jesteś - jesli robisz wynik, a - nie ma Cie bo np zachorujesz - nikt o Tobie nie pamięta !

I nie masz nawet jakichkolwiek roszczeń do OVB w tym momencie bo tak jest skonstruowana umowa ... Nic nie jest pewne ! Bo masz jedynie prowizje. A co z Tobą jesli doznasz np urazu w wypadku ? i jestes juz niezdolny do przeprowadzenia nawet Analizy Finansowej ?

A znam kariery w OVB robione w 3miesiace na rok czasu a teraz ... tych osób dawno nie ma !
                  a jedynie ich "super znajomi z firmy OVB gdzie jest super atmosfera" nazywają ich nieudacznikami, je#anymi etatowcami, a to i tak ładne epitety z tych usłyszanych w biurze ;]
                  w OVB najpierw udaje sie wielkie przyjaznie a potem tylko obgaduje sie tych ktorzy odeszli !!!

Taki 'zły piar' robicie sobie moi drodzami sami - zatrudniajac czesto osoby naprawde nie nadajace sie - mamicie je a kiedy wiedza juz ze mydlicie im oczy - potrafią o OVB mowic tylko źłe - no i to jest zrozumiałe ! (BYLE MIEC TYLKO OSOBE DO STRUKTURY to moze sie sprawdzi !)

Jak tak patrze na tych jednych z lepszych w OVB to nie mają oni przyjaciół poza praca z innych środowisk ! straszne !

a i ich życie rodzinne jest oparte na firmowych ideach from OVB !

albo masz dzwonek ovb w komórce, tapete w komórce, naklejkę na aucie i na czole i zapierniczasz 16h dziennie (ale przeciez jak przekonują na 'rozmowei kwalifikacyjnej') to Ty dobierasz godziny pracy - taaaak, wielkie kłamstwo - bo z ludzmi spotykasz sie wieczorami najczesciej wiec totalnie rozwala to cały dzien ! / albo masz prace spokojną i nawet ten kredyt na 20lat ! i nie zarabiasz Bóg wie ile, ale masz spokój w głowie i nie masz wiecznego stresu akwizytora !

I CIESZE SIĘ ŻE JUZ NIE PRACUJE W OVB !!!!!!!! Z LUDŹMI NIEGODNYMI SWOICH STANOWISK - NAPRAWDĘ W OVB SA LUDZIE KONKRETNI I MADRZY - ALE JEST ICH BARDZO NIEWIELU ! TO PRZYKRE ZE POTENCJAŁ TAKIEJ FIRMY ZANIŻA JEJ WŁASNA POLYTYKA !

DO PRACOWNIKÓW BYŁYCH, OBECNYCH, PRZYSZŁYCH I KLIENTÓW - WŁĄCZCIE SWÓJ MÓZG NA MYŚLENIE - NIESTETY DLA NIEKTÓRYCH MOŻE BYĆ ZBYT POZNO, BO ZA BARDZO POCHNONEŁO ICH LICZENIE ZER NA KONCIE ...
                • Gość: Gosiak Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:11
                  Prawie 3 lata temu tam "robiłam" została mi podsunięta pod nos umowa, w momencie kiedy chciałam ją przeczytać , osoba która mnie w to wciągnęła i uzyskała moje częściowe zaufanie, zaczęła gadać że czytanie takich małych literek to strata czasu że w domu przeczytam itd.....
                  po prawie 3 latach mam do zwrotu na rzecz OVB prawie 700zl, i nie wiem za co, bo w wezwaniu do zapłaty pisze że za prowizje od umów podpisanych za moim pośrednictwem, ani nie ma nr umów , ani kogo te umowy dotyczą , ani żadnych konkretnych wyliczeń z jakiego tytułu te naliczenia się wzięły, nie wiem czy tu dobrym rozwiązaniem nie jest atak, I jako pierwsza podać ich do sądu, bo z tego co wygrzebałam kopie tych umów to wszystkie są in blanco - bez mojego podpisu, i co dalej na "lewej" licencji, którą się uzyskuje z góry,,,,, jak już ktoś wcześniej pisał. Nie dajcie się omamić, Ci zakichani dyrektorzy takie kity wciskają że szkoda gadać, już nie mówiąc że większość jest po prostu nie kompetentna. i o wiedzy ściśle finansowo-produktowej nie ma zielonego pojęcia, odsyłają jeden do drugiego i tak to wygląda. Nie polecam. Cała gr w której byłam się rozpadła.
                  • Gość: ed Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.11, 22:51
                    700 zl masz do splaty za umowy ktore sie rozsypaly zanim minely 2 lata-ludzie poprostu z nich zrezygnowali a tobie to cofa prowizje,jak wszedzie w prowizyjnych pracach
                  • Gość: gość Re: zakres obowiązków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 23:05
                    nie wiem co teraz robic, jak sie wyplątac,byłam na rekrutacji i początku szkolenia, podsuneli mi do podpisu zakres obowiązków na okres próbny tj 30 dni...co robic? czy mogę z tego tak poprostu zrezygnowac, pytałam znajomej która jest kadrowa i powiedziała ze pierwszy raz cos takiego na oczy widzi! prosze doradzcie cos!!!!!
                  • Gość: Warszawiak Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 21:50
                    słyszeliście że padają?
                    Najlepsza jazda jest taka że widziałam jednego kierownika który pracuje na stacji paliw, podłoge zamiatał jak zobac zyłam nie chciałam wierzyć że jak zemną rozmawiał to taki cwany że on ludziom doradza jak pieniądze mieć, że on tyle pieniędzy zarabia mówił ze sobie ferari kupi jak bedzie jakims kierownikim mazowsza czy coś takiego a ja go widze na stacji paliw, no normalnie pompa jak nie wiem co mogłam zdjęcie zrobić. Mi to sie wydaje że oni tylko pokazują tak naprawde to pewnie jedzą chleb z wodą w domu
            • Gość: kac Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.09, 19:26
              Widać jaka firma, bo pracownicy popełniają błędy ort. na poziomie szkoły
              podstawowej.
              2. Bez przerwy szukają pracowników - do porządnej firmy ludzie chodzą nawet na
              bezpłatne "praktyki".
              3. "Specjaliści" od finansów? zadajcie im jakiekolwiek pytanie z zakresu ekonomii.
              • Gość: dot Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 94.72.127.* 31.01.10, 10:29
                W każdej firmie zajmującej się doradztwem bezpośrednim jest przemiał
                pracowników. To nie świadczy o poziomie samej firmy, tylko o poziomie
                rekrutacji. Managerowie zatrudniają ludzi, którzy w ogóle nie powinni się na
                takich stanowiskach znaleźć. A wszystko dlatego, że mają za to kasę. Ale faktem
                jest też to, że trudno jest znaleźć dobrego handlowca. Większości się wydaje, że
                byliby w tym dobrzy, a potem okazuje się że niestety. I w ramach zemsty i upustu
                frustracji piszą różne głupoty po forach ;)
              • Gość: zgadzam sie Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.fbx.proxad.net 05.02.10, 11:34
                Zgadzam sie dokladnie w 100% z ta opinia, sam tam pracowaalem i
                wystarczylo pare szkolen, zeby moc sprzedawac ludziom produkty
                finansowe, o ktorych tak naprawde do konca nie mialo sie pojecia.
                Szybko zrezygnowalem, bo wstyd mi bylo przed klientami wciskac
                kity... Pozdrawiam
                • Gość: Zwykły Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.wisniowski.pl 19.07.10, 13:31
                  Wciskałeś kity bo byłeś niedouczony. Szkolenie zapewnia podstawowe
                  informacje, reszta zależy od Ciebie- ja siedzę godzinami nad każdą
                  umową, każdym OWU, a jak trzeba to dzwonię do kierownictwa i męczę
                  pytaniami, bo właśnie nie chcę wciskać klientom czegoś czego nie
                  rozumiem. Ale ja mam takie zasady, nie mogę mówić za wszystkich
                  innych...
      • Gość: Mariusz P Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.gprs.plus.pl 21.02.08, 10:41
        Witam,

OVB Allfinanz ma juz 37 lat tradycji, opinie w internecie są różne, ale z tego
        co widzę to tworzą je osoby które poprostu coś nie wyszło albo miały doczynienia
        z osobami które nie powinne być u nas zatrudnione!
        OVB jest firmą strukturalną i w Polsce mamy kilka różnych struktur, oczywiście
        zależnie o managera róznie prowadzone.
        Aby rozwiać wszelkie wątpliwości na temat opini, profesjonalizmu i jakości
        obsługi oraz samej pracy u nas polecem strone www.kraków.landofplenty.pl

jest to nasza lokalna witryna.
        Prowadzimy biuro w Krakowie. Jeżeli chcecie zapytać o szczegły to zapraszam.
        Prosze dzwonić tel 602 300 210

Mariusz P

Kierownik Oddziału
        • Gość: .................. Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 80.51.105.* 29.09.08, 14:05
          Witam........... mnie w ovb rękami i noami trzymali bo się nadawłąm ale skoro mi
          dyrekcja zbiera klienta pod siebie, nie podpisuje awansu bo powiedziałam że to
          mój klient czy kasę dostaję po 4 m-cach i to w dodatku mniej niż połowę, na
          dodatek okazuje się że compenasa nie wypłąca kasy mojej rodzinie i nie chodzi mi
          o to że wybrali szybciej niż po 2 latach, wiele sytuacji takich miałam! nie chcę
          mieć nic do czynienia z tą firmą ... oszustami ... nie tylko ja się przekonałam
          o tym! napisze co myślę wszędzie gdzie to możliwe będzie i współczuję tym
          ludziom którzy się przejada na produktach z ovb... proszę mi wyjaśnić ile osób
          którzy szybko awansują może być dyrektorem karajowym ile może być takich osób
          czy też jakimś innym dyrektorem skoro ktoś osiąga jednostki to i awansuje ma
          swoich klientów itd. co po tym??? będzei dyrektorem czy co? ile może i hc byc?
          normalnie chore!!@!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: kazek Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 17:25
            Widocznie zle trafiłeś wszedzie trafaija się czarne owce. Nawet w
            opiece społecznej znajdziesz złodzieja. A jeśli chodzi o twój awans
            to uwierz mi że taki LD ma dosyć duże profity jak ty się z nim
            wyrównasz.
          • Gość: sztuczne stanowisk Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 12:48
            masz racje te stanowiska sa tylko dla picu, normalni pracownicy. W
            normalnej firmie pewnie zawsze byli by sprzedawcami, kasjerami czy
            magazynierami. A tu? Dyrektorzy...
            • Gość: Zwykły Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.wisniowski.pl 19.07.10, 13:35
              Czy to coś złego? Różnica jest taka że dostają więcej kasy, mogą
              rekrutować własnych podpracowników i mają komfort nazywania siebie
              dyrektorem czy kierownikiem. To chyba nic złego:)
        • Gość: bubba Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 15:55
          Byłem dzisiaj na spotkaniu i bardzo chciałbym uwierzyć we wszystko co ten pan
          tam opowiadał m.in. o zarobkach - 5000 zł (gwarantowane) za 10 wykonanych
          analiz... Ogólnie koncepcja działania tej firmy jest bardzo pomysłowa i mogłaby
          przynosić zyski, jednak nie uważam, że firma nie posiadająca żadnej renomy na
          rynku, będąc na nim już od 17 lat, mogłaby zapewnić AŻ takie zyski dla klientów,
          jak i jej pracowników.
          Szczególnie, że nikt nie wytłumaczył na tym spotkaniu chociażby kwestii tego
          jaka prowizja byłaby pobierana... ŚCIEMA Panie i Panowie
          • Gość: nowyy Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 89.108.242.* 24.06.09, 09:50
            a ja na początku miesiąca dostałem pierwszą wypłatkę:) no i hmm, co tu dużo mówić:) bez porównania do innej pracy. ja jestem bardzo zadowolony, moi klienci również (oczywiście głównie znajomi i rodzina na początek). wypłata 5 tys? bardzo mażliwa i dla nieektórych może być standardowa. oczywiście tutaj nie ma tak ze czy sie stoi czy sie lezy to wyplata sie nalezy. jesli ktos jest przyzwyczajony do pracy jako sprzedawca czy pracownik jakiegos biura to bedzie mial wyplate 1200 - 1600 gwarantowana bez wzgledu na to czy sie stara i przyklada czy nie. a co do kompetencji reprezentantów, mozna sprawdzic, mozna poprosic by przyjechal ze swoim przelozonym...ja zacząłem sie interesowac tymi rzeczami i oprocz szkolen i egzaminow duzo czytam, prywatnie...ogólnie spoko
            • Gość: szukająca Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 195.116.94.* 15.07.09, 17:11
              Pierdzielenie kotka za pomocą młotka Tyle na temat tej firmy
              • Gość: Kotek Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.wisniowski.pl 19.07.10, 13:39
                Szukająca, ośmieszasz się takimi tekstami...
            • Gość: mikkeon Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 22:49
              rodzina i znajomi - 3 miechy i lecisz
          • Gość: Stanisława Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 21:10
            Prowizje to ma ajent ubezpieczeniowy, który przychodzi do Państwa i wciska swój produkt. Doradca OBV nie jest zwiazany z żadną firmą finansową i wyszukuje rozwiązań z całego rynku finansowego, opłaqcany jest przez firme OBV, niezależnie od wyranego produktu.
        • Gość: Janusz Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.147.216.249.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.02.11, 23:52
          Mariusz P - Jak przestępca się podpisujesz...
      • Gość: Tomi Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 80.48.236.* 26.11.08, 15:33
        WItam,

Tez kiedyś miałem taki dylemat i wybrałem ALLFINANZ (www.allfinanz.com.pl) zamiast OVB ALL FINANZ. Działają już do 1993 roku na rynku, a ja pracuję tam prawie od roku. Bardzo fajna atmosfera, jasne warunki/zasady i duża pomoc ze strony dyrektorów. DO tego cieszą się dobrą opinią na rynku.
        Polecam. Jesli chcesz otrzymać więcej informacji możesz napisać do mnie maila: doradca_finanse@o2.pl
        • Gość: Pracownik Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:04
          Ta firma to oszuści naciągacze lepiej pójść do OVB bo przynajmniej wszystko
          wyjaśnią i będzie wiadomo o co chodzi.
          • Gość: zbyszek Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 89.108.242.* 24.06.09, 09:53
            przenioslem sie z tej firmy do OVB... głównie dlatego ze w OVB jest doradztwo a tam wciskanie klientowi czegos niekoniecznie dla niego dobrego
            • Gość: doratca Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.pzuzycie.pl 08.07.09, 11:41
              W OVB dzialam juz od 2 lat. Mozna przezyc. Pewnie nie proponuje tak
              korzystnych rozwiazan dla klientow, ale wazne, ze są korzystne dla
              mnie. Troche szkoda niektorych, ale cóz lajf is brutal - jak nie ja
              to inni im "pomoga". Śmiało, można zarobic tutaj na klientach,
              trzeba tylko nauczyc sie "przepowiadać im przyszłośc" i gotowe.
              • Gość: RIII dla OVB Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.chello.pl 13.07.09, 13:22
                Co ty wogóle piszesz!!!!! Nie ma najlepszych rozwiązań to pokaż mi lepsze na
                rynku... może hmmmmm Allianz kiedy przez pierwsze 2 lata płacisz 66% opłaty z
                każdej składki za utrzymanie polisy, a może Aviva CU gdzie mogą zamknąć ci
                polisę bo koszty ubezpieczenia zjedzą twój kapitał na emeryturę...no super
                rozwiązania!!! A poza tym to nie powinieneś człowieku być doradcą w tej firmie
                bo z tego co piszesz to nie kształcisz się i nie słuchasz swoich przełożonych i
                na takim postępowaniu za daleko nie zajedziesz klienci szybko wyczują że nie
                jesteś profesjonalistą tylko zwykłym naciągaczem. Radzę ci zwolnij się albo coś
                ze sobą zrób człowieku....!!!!!!!!!!!
                Właśnie dzięki takim ludziom jak ty ta firma dużo traci ze swojego prestiżu!!!!!!!!!
              • Gość: Barttt Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.12, 17:40
                nie ma to jak anonim albo koment z konkurencji :)
                dobrze ze OVB nie działa tak jak konkurencja, której defakto praktycznie nie ma, i której obawiać sie nie musi. Pozdrawiam osobę która mowi ze pracuje w firmie a po chwili psuje jej opinie jakąś wyssana z palca bzdurą i tym samym szkodzi tylko sobie... jaka jazda hahaha
      • Gość: Magda praca w ovb IP: *.chello.pl 23.04.09, 14:25
        Dziwne rzeczy piszecie moi mili....
        Moim zdaniem jest to firma , która robi bardzo dużo dobrego dla ludzi. Nie dość
        ,że pozwala ludziom inwestować pieniądze w możliwie najlepszy i
        najkorzystniejszy dla nich sposób , to jeszcze zatrudnia młodych pracowitych
        ludzi , którzy planują się rozwijać. Firma daje naprawdę duże możliwości , ale
        nie jest to praca dla wszystkich! Trzeba trochę chęci i pragnienia osiągnięcia
        czegoś w życiu niekoniecznie drogą na skróty! Wybaczcie , ale do firmy trafia
        bardzo dużo ludzi , którzy liczą na tzw \"łatwy pieniądz\", a jak się okazuję
        ,że trzeba się trochę postarać , to dla nich , to już za dużo. Leniuchy z
        pewnością się tam nie odnajdą. Kochani, firma jest na rynku już prawie 40 lat i
        gdyby była to \"lipa\" , to z pewnością by się nie utrzymała. Nasza młodzież
        tego nie rozumie , bo jest zakompleksiona (nie wszyscy) i jeżeli im nie wyszło ,
        to beda mówić ,że i Tobie nie wyjdzie! Mądry człowiek nie będzie bazował na
        opiniach tych ludzi , tylko idąc na rozmowę sam się przekona.
        Z pewnościa mozna trafić w firmie na jakieś przekrety czy nieprzyjemności, ale
        tak jest wszedzie i we wszystkich firmach. To zawsze zależy od ludzi.
        Aha, nikt nie robił mi prania mózgu , tylko sama długo nad tym myslałam i
        próbowałam. Z początku miałam mieszane uczucia, bo czulam się jak agent ubez.,
        a agentem nigdy być nie chciałam. Teraz cieszę się ,że początki mam już za sobą,
        bo mam jasne i konkretne cele , które wiem jak realizować. Żeby było śmiesznie
        to niektóre osoby, odradzające mi pracę w OVB, pracują teraz ze mną, bo zrobiły
        wielkie oczy widząc jak się rozwijam i zarabiam:). Nie musiałam ich przekonywać.
        I żeby było jasne nie jest to firma ubezpieczeniowa. Ma w swojej ofercie
        ubezpieczenia bo przecież należą one do rynku finansowego, ale zajmuje sie też
        wieloma innymi inwestycjami.
        Pamietajcie,że to nie jest Polska firma, w której wykortzystuje się pracownika.
        Tutaj każdy ma szanse!!
        \"Rób to co inni luidzie sukcesu, a z pewnościa osiągniesz to co oni\" i
        \"otaczaj się ludźmi którzy będą ciągnąć Cie do góry , a nie w dół\"
        \"czaem trzeba płynąć pod prąd\"

...

Pozdrawiam Magda

• Gość: Zebra Tak? Nie sądzę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:33
          Proszę opisać co się stanie gdy, ktoś kupi wasz produkt wpłaci dajmy na to 6000
          zł rocznie, i nagle po roku traci pracę, o co teraz nie trudno co się stanie z
          tymi 6000 zł - odpowiadam PRZEPADNĄ nie wiadomo gdzie. Tak działa III filar.
          • Gość: Zwykły Re: Tak? Nie sądzę. IP: *.wisniowski.pl 19.07.10, 13:58
            Po pierwsze- nie nasz produkt, jesteśmy doradcami. Po drugie nigdy w
            życiu i za żadne pieniądze nie polecę nikomu inwestycji/oszczędzania
            6tys miesięcznie jeśli nie jest stuprocentowo pewien że będzie w
            stanie wpłacać te pieniądze chociaż przez minimalny wymagany czas
            czyli w zależności od produktu dwa lata w zwyż. A jeśli coś takiego
            przydarzy mu się po tym okresie jedyną konsekwencją jest zawieszenie
            składki obowiązkowej, nigdy przepadnięcie zainwestowanych pieniędzy!
            Widzisz, żeby być doradcą trzeba się orientować nie tylko w ofertach
            dostępnych na rynku, ale także w sytuacji klienta- po to właśnie
            jesteśmy żeby dobrać produkt do jego możliwości, a nie do tego ile
            na nim zarobimy.
        • Gość: re,re kum,kum Re: praca w ovb IP: *.xdsl.centertel.pl 25.09.09, 12:42
          Madziu, pozdrawiam i życzę wytrwałości, ale na końcu nie musiałaś
          karmić slangami, którymi zasypują w każdej firmie strukturalnej bez
          względu na branżę...
          • Gość: ja Re: praca w ovb IP: 88.220.98.* 19.11.09, 13:40
            Jaki login taki język. Sloganami a nie slangami.
        • Gość: Aga Re: praca w ovb do Magda chello.pl IP: *.tktelekom.pl 22.04.10, 13:42
          Pani Magdo! Przeczytałam Pani wypowiedź o pracy w OVB, widzę, że pisze Pani
          szczerze. Bardzo szanuję ludzi, którzy nie boją się pracować i "iść w życiu pod
          prąd".Sama należę do takich osób. Ma Pani rację, że w polskich firmach, nawet
          niekoniecznie prywatnych, traktuje Polak Polaka jak śmiecia!- to jest bardzo
          przykre- sama mam już to za sobą!
          Ciekawa jestem, czy pracuje Pani nadal w OVB?
          Jeżeli Pani przeczyta mój list - proszę do mnie napisać na e-mail:kedves@onet.pl
        • Gość: Stanisława Re: praca w ovb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 21:14
          Bardzo Panią popieram. Świete słowa
      • Gość: marcel Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 79.110.198.* 22.04.10, 17:05
        Nienawidzę tej firmy! Nie dość, że ciasne biuro, muszę wstawać o 9 rano, wieczne
        imprezy i jeszcze dostaje tylko 3000 zł na rękę. Chciałem iść gdzie indziej, ale
        tam mnie nie chcą... Ma ktoś może coś lepszego na oku?
    • Gość: zniechęcony Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:50
      Witam wszystkich pytających o firmę OVB Allfinance.
      Kiedyś (ok 5 lat temu) znajiomy pracujący w tej firmie zaprosił mnie
      na takie właśnie spotkanie. Nie potraktowałem tego poważnie ponieważ
      miałem wówczas inne zajęcie. Po pół roku od tego spotkania straciłem
      dotychczasową pracę i zacząłem szukać innego. Postanowiłem spróbować
      właśnie tam. Po kilku miesiącach pracy stwierdziłem że to zupełnie
      nie jest mój kierunek. Tu trzeba być osobą którą jak wyrzuca
      drzwiami to wejdzie oknem - nie można się poddać. W tracie mojej
      pracy dla OVB odbywały się różne szkolenia, które kazde z nich
      wyglądało identycznie (nieudolne pranie mózgu - mówie nieudolne
      ponieważ na mnie nie robiło wrażenia i nie przynosiło oczekiwanego
      przez OVB skutku.) Odbywały się również szkolenia produktowe -
      ubezpieczeniowe. Zwabili mnie do tej firmy zapewnieniami o
      różnorodności produktów (kredyty, fundusz inwestycyjne,
      ubezpieczenia majątkowe i życiowe... ostatecznie sprowadziło się to
      do ubezpieczeń na życie czyli III filaru i nic poza tym. Powiem
      krótko, odnosząc się oczywiście do 5 lat wstecz (teraz może jest
      inaczej) Jeśli ktoś jest urodzonym agentem ubezpieczniowym i ma
      szerokie kontakty lub dużą rodzinę która nie jest jeszcze nigdzie
      ubezpieczona to ma duże szans. Jesli któregoś z tych atutów nie
      posiadacie - znajdźcie coś innego bo tu tylko stracicie czas. Dziś
      prowadzę swoją firmę i żal mnie ogarnia że nie ruszyłem z nią 5 lat
      temu, ponieważ w tej branży w której teraz działam, gdybym ruszył 5
      lat wcześniej byłbym dzis dość bogatym człowiekiem. Posumowując moje
      doświadczenie z OVB. Zdobyłem pewne doświadczenie, nawiązałem trochę
      kontaktów, które teraz do niczego mi się nie przydadzą co prada, ale
      znajomości nigdy nie za mało :-) Poza tym straciłem kilka miesięcy.
      Struktury o których mowa,bardzo ciężko jest stworzyć choć przy
      dużych wysiłkach nie jest to NIEmożliwe. Jest to doskanałe zajęcie
      również dla zadeklarowanych bezrobotnych, którzy szukają pracy tak
      żeby jej nie zanleźć ale żeby zaspokoić swoje sumienie:-)
      Jako osoba nie posiadająca własnej strukury będąca na zaszczytnym
      stanowisku reprezentanta II ;-) zarobiłem ok 3000zł przez ponad 8
      miesiecy pracy. Naszczęście mieszkałem jeszcze wtedy z rodzicami i
      tak prozaiczne sprawy jak opłaty rachunków i życie nie były dla mnie
      priorytetem.Wszystkim chętnym życzę powodzenia. Firma faktycznie
      prosperuje od wielu lat, jadnak szczędzi pieniędzy na reklamę.
      Jedyne co daje to biuro i możliwośc dzwonienia do ludzi. Biuro
      opłacane jest z reg. przez dyrektorów regionalnych - tych, wiecie co
      niby mają swoje potężne struktury i zarabiają po 16000zł miesięcznie
      (a tak w każdym razie twierdzą) :-)
      Urodzenie przedstawiciele handlowi i agenci ubezpieczeniowi będą się
      czuli tu jak ryby w wodzie ;-)
      Pozdrawiam
      Zniechęcony
      • Gość: KVT Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.pronet.lublin.pl 19.08.08, 09:59
        hehe jesteś niezłą ciotą w takim razie:P ja zarabiam tyle na miesiąc rowniez na RII;] owszem moze i trzeba miec dryg do tej pracy ale przesadziles stanowczo... z tym nie trzeba sie urodzic. to mozna spokojnie wypracowac. jezeli chciales wejsc i zarobic miliony nic nie robiac to przepraszam ale faktycznie nie moglo Ci pojsc;] pzdr
        • Gość: trzeźwo myślący Cała prawda o OVB IP: *.wlb.vectranet.pl 06.09.08, 14:39
          "Jesteś niezłą ciotą" - oto słowa z ust profesjonalisty z OVB. Nie dziwię się że
          ta firma ma taką reputację skoro zatrudnia osoby o tak żenującym poziomie kultury.

Polecam przejrzeć inne fora w sieci i zobaczyć jakiego języka używają "doradcy
          finansowi" w tej firmie. Każdy sam dysponuje swoimi pieniędzmi ale w życiu nie
          powierzyłbym swoich pieniędzy doradcom z łapanki.
          • Gość: hehhhh Re: Cała prawda o OVB IP: 89.108.242.* 24.06.09, 10:00
            zakop je w ziemi:)
          • Gość: chmur Re: Cała prawda o OVB IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 12:57
            Ludzie jak wypowiadacie się na temat OVB to przynajmniej napiszcie o jakie biuro Wam chodzi. Jedno biuro drugiemu nie jest równe i są spore różnice. Polecam biuro na Karmelickiej - fajni ludzie i konkretni. No i oczywiście regularny serwis tak jak było mówione.
          • Gość: gość Re: Cała prawda o OVB IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 27.10.11, 21:56
            fantastyczna wypowiedź...
            OVB sprzedaje produkty innych firm...
            np alianz generali compensa itp
            to specjaliści tych firm przygotowują to co kupujesz
            pracownicy OVB są poprostu agentami
            tak jak facet który sprzedaje ci ubezpieczenie auta...
            możesz zatrudnić się na etat w banku i zarabiać w "okienku" 1800zł
            albo zaryzykować otworzyć działalność i pobawić się w agenta
            tak naprawde w OVB jesteś multiagentem sprzedającym ubezpieczenia i fundusze wielu firm ubezpieczeniowych i baknów
            a jeżeli ktoś pyta o opinie na temat firmy OVB niech się zastanowi
            czy ze złą firmą wspólpracowało by tyle banków i innych firm?
        • Gość: seba Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.mofnet.gov.pl 11.09.08, 13:00
          Konkret ;)
        • Gość: wiks Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 93.95.93.* 12.01.10, 19:36
          troche dziwne, ze promujesz firme oraz to aby ludzie sie w niej
          zatrudniali, przeciez to dla Ciebie konkurencja... cos nie wierze w
          twoja opiniem krytykujesz czlowieka, ale to jest chyba
          jedyna "opowiesc" o pracy w obv, ktora wydaje mi sie prawdziwa.
          Jutro mam oddzwonic czy chce tam pracowac czy nie. Nie jestem
          malomowna, zle wyksztalcona i nie umiejaca sie "sprzedac"
          dziewczyna, ale hmm cos za bardzo chcieli zebym u nich pracowala, a
          to juz jest zastanawiajace. Poza tym za duzo komplementow w moja
          strone plus to, ze po 20min rozmowie chcieli abym dla nich
          pracowala, to zastanawiajace...:/
          • Gość: Gosia Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.10, 15:23
            Witam , ja mam rekrutacje na dniach , mój rozmówca był miły co zatem
            jest z tą firmą nie tak?
            • Gość: torres Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.centertel.pl 28.03.11, 15:03
              Gosia i byłaś na spotkaniu? możesz coś napisać jak odczucia i w jakim mieście byłaś na spotkaniu...
          • Gość: sylwiii Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.home.aster.pl 20.10.11, 23:53
            ja jak się starałam o pracę w OVB musiałam przejść przez 2 rozmowy kwalifikacyjne + wykazać się wiedzą ekonomiczną....a teraz non stop szkolenia.....po 3 tygodniach zrezygnowało 50% osób...stwierdzając że to jednak za trudna praca jak dla nich. Słysząc teksty w stylu "można zostać kierownikiem oddziału po 3 miesiącach" wybucham śmiechem, ponieważ taka sytuacja jest nierealna....moi przełożeni awansowali na stopień kierownika oddziału prawie po 3 latach ciężkiej pracy. Ja w tym momencie jestem na etapie doszkalania po zdanym egzaminie na Analizie....i cały czas mam wciskane do głowy, że klient jest partnerem finansowym i trzeba być w 100% uczciwym....w innym przypadku nie masz tam czego szukać. Zresztą człowiek jest cały czas kontrolowany...sprawdzany czy na pewno wypełnia jak najlepiej swoje obowiązki.

Obiło mi się też o uszy....że niby po 2h można robić doradztwo.....BZDURA....na takim etapie jest się dopiero po wielu szkoleniach i zdanych egzaminach....a i tak jest się cały czas doszkalanym (2 razy w tyg. szkolenia) żeby wiedzieć co się dzieje na rynku

żeby osiągnąć sukces trzeba ciężko pracować i być w 100% uczciwym. Zanim zaczęłam pracować w tej firmie zaciągnęłam opinii znajomych którzy pracują w bankach....co mnie zdziwiło usłyszałam same pozytywne opinie
      • Gość: Jacek Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 89.108.243.* 06.09.08, 02:53
        No to Panie Zniechęcony :) Nie postarał się Pan. Dużej siatki znajomych w
        momencie startu nie posiadałem, rodzina poubezpieczana a mimo wszystko od
        początku pracy w OVB przelewy nie schodziły mi poniżej 5000 PLN. Moi pracownicy
        spokojnie zarabiają miniumum 2000+ PLN miesięcznie. Im bardziej wyszkoleni tym
        bardziej zarobki wzrastają :)
        Po 2 miesiącach pracy awansowałem na GST - Kierownika Oddziału (poza planem
        kariery czyli szybciej ale trudniej). Dzisiaj moja struktura powoli dochodzi do
        4. generacji, a ja w październiku wypuszczam 2 GST i szykuję się spokojnie do
        objęcia w styczniu stanowiska Kierownika Okręgu. Ile miesięcy pracy mnie to
        kosztowało? Dokładnie 5. Suma zarobionych pieniędzy ? około 30000 PLN. I to
        właśnie dlatego, że OVB "szczędzi" na reklamę. I tak docieramy bezpośrednio do
        zainteresowanych a przez to oszczędzanie mamy najwyższe prowizje w Polsce.
        OVB poszukuje ludzi solidnych, pilnych i pracowitych. Tak na prawdę górnej
        granicy zarobków nie ma. A że pracuje się przy kawie i szarlotce...
        Pozdrawiam,
        GST w Strukturze Warszawskiej
        • Gość: dk Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 80.50.125.* 22.09.08, 23:05
          Witam!
          Chciałabym się coś dowiedzieć na temat Doradztwa w OVB. Byłam
          właśnie dzisiaj na rozmowie/szkoleniu i powiem że mnie zaciekawiła
          ta praca. Sztuka tylko w tym jak znaleść osobę od której można jakoś
          zacząć?Nikt z moich znajomych raczej nie będzie inwestował pieniędzy
          o ich nie ma:( z rodzinką też kiepsko:( więc co radzicie? gdzie
          szukać klienta, jak go do tego przekonać? nie chcę być w tej pracy
          osobą natrętną i jak to było powiedziane, że jak mnie drzwiami
          wyrzucą to oknem wejdę.Chodzi mi o noramlną rozmowe. Tylko że ludzie
          uciekają przeważnie od osób które im coś proponują związanego z
          pieniędzmi. I boją się straty, kłamstwa. Doradźcie coś.Pozdrowionka:)
          • Gość: gość Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 16:31
            Witam
            proszę o informacje na temat Doracta w OVB ponieważ zaczynam pracę i na wstępie
            mam przygotować 50 adresów i telefonó.Moje pytanie czy tak
            wydląda początkująca praca
            • Gość: edyta do osoby z powyższego wpisu IP: *.gprs.plus.pl 16.10.08, 12:18
              cześć dziwi mnie troszkę że zaczynasz prace i pytasz na forum a nie
              u przełożonego ale skoro ak wolisz cóż... spróbuję pomóc?!

ovb nie narzuca konkretnego sposobu pracy ale to co doradza nowym
              reprezentantom to strzał w dziesiątkę łatwiej przacować się po
              prostu nie da masz przygotować 50 adresów po to żeby zacząć pprzacą
              ponieważ na początku nie będziesz miaął nic wspólnego z doradztwem i
              twoja wiedza dopiero po szkolenich może dawać ci konkretne pole do
              popisu proponujemy poszukać pierwszych słuchaczy wśród najbliższego
              otoczenia tzn. np.wśród cioć czy przyjaciól oni nie chętnie
              rozmawiają co prawda z dobrymi znajomymi o swoich planach
              finansowych i o możliwościach ale jednocześnie jak porozmawisz z
              dużą ich liczbą to świetnie nauczysz siięprezentować firmę i
              dostaniesz od nich daklsze kontakty do obcych tobie ludzi takich z
              którymi możesz już swobodniej rozmawiać oczywiście wielu "doradców"
              samozwańczych bo doradcą staniesz się puźniej od razu uderza np do
              firm można ale jeżeli zestawimy takie poczynania z duuużym brakiem
              doświadczenia w przedstawianiu firmy i kontakcie z klientem moze sie
              okazać że zamiast pozyskać osobę zainteresowaną działąniem naszej
              firmy zrazimy do siebie ją i jej rozmówców po tem taka zawiedziona
              mani persona moze wypisywać bzdury na takich forach jak ta a nie
              stety nie poda danych nie przygotowanego reprezentanta tylko opinia
              pujdzie o firmie zresztą opinia nisprawiedliwa tak ze radzę
              zadzwonić z propozycją pierwszych spotkań do osób którym ufasz i
              które twoich ewentualnych potknięć nie wyolbrzmią w internecie

bo tro że praca polega na bezpośrednim kontakcie z klientem w jego
              domu lub biurze ovb to pewnie już wiesz rozmowy i analizy powinni
              cię nauczyć trzymam kciuki
              • Gość: maniu Re: do osoby z powyższego wpisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 15:37
                To prawda co napisalaś, ale błagam naucz sie interpunkcji i pisania "Ó", czyli o z kreską :D
            • Gość: ona Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 00:15
              tak właśnie wygląda- dzwonisz do znajomych, umawiasz się, przeprowadzasz analizę i co dziesiąta osoba podpisuje umowę, najczęściej zmiana OFE (średnio 40 zł za umowę minus 2 znaczki pocztowe polecone 8,40 zł = 31,60 zł). Polecenia się wkońcu kończą (bo obcy ludzie już się tak chętnie nie umawiają jak znajomi) i koniec. Oczywiście rachunki za telefon płacisz sam, a są niemałe. Jak chcesz wręczyć klientowi segregator to też z własnej kieszeni - ok 25 zł, jak również książeczki do analiz (na początku dają za darmo, żeby zrobić dobre wrażenie). Poza tym teraz jest kryzys i ludzie boją się brać fundusze inwestycyjne. Mi nawet nie zwróciły się koszty poniesione w trakcie pracy, czyli: bilety na szkolenia, wizytówki- 35 zł, znaczki pocztowe, koperty, ksero, telefon- nie wiem dokładnie, ale dużo. Na szkoleniach - pranie mózgów!
              Myślę, że przekonałam. Nie polecam!!!
              • Gość: on Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:47
                pierwsze słysze zeby w OVB sie płaciło za znaczki?hehe albo za analizy?takie rzeczy mogą pisac ludzie co im niewyszło w OVB bo niepotrafili rozmawiac z ludzmi bądz zalezało im wyłoncznie na tym by jak najwiecej od klijęta ze tak powiem wyrwac!przykre bo pozniej tacy nieudacznicy piszą takie bzdury.A tak kolega jest taki cwaniaczek to niech jeszcze powie ile firma zapłaciła za jego szkolenie początkowe i zaznaczam nie trwa 2 tyg tylko 5!I ile za ewentualne GST? I jak taki człowiek ma byc wiarygodny skoro wyssa z palca historyjki o znaczkach bądz płatnych analizach oczywiscie za tel. płaci sie z własnej kieszeni ale zarobki są naprawde ponad przeciętne wiec chyba tel nierobi duzego problemu.Co do polecen...jak juz mowiłem jak ktos niepotrafi rozmawiac z ludzmi to i polecenia sie kończą i jak sie niepotrafi umowic nieznajomego to tylko swiadczy o nieudolnosci pracownika!pozdrawiam całe OVB
                • Gość: Alec Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.chello.pl 02.05.09, 20:48
                  Człowieku, jak ty piszesz?!! Aż oczy bolą.
                • Gość: mama Reodpowiedź dla mojego poprzednika IP: *.chello.pl 23.06.10, 21:17
                  Tak, to dlaczego najpierw młodych pracowników(jeżeli można ich tak nazwać- bo są
                  bez umowy)wysyłają na szkolenia mówiąc ,że piwko jacuzzi
                  a po szkoleniu okazuje się ,że kosztowało 150 zł????????!!!!!
                  to dupki
                  • Gość: Zwykły Re: Reodpowiedź dla mojego poprzednika IP: *.wisniowski.pl 19.07.10, 15:16
                    Przepraszam bardzo, nie wiem jak gdzie indziej, ale ja wiedziałem o
                    koszcie szkolenia zanim na nie poszedłem, mało tego, za dwa dni w
                    hotelu trzygwiazdkowym z czterema posiłkami w tym dwa stoły
                    szwedzkie, piwka itp darmo, kilkanaście godzin szkolenia i dob rą
                    zabawę zapłaciłem tylko 100zł.
          • Gość: wielkibrat Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.25.48.254.kapode.com 17.10.08, 14:08
            Uwierz mi ja w tej firmie jestem od kilku tygodni i zacząłem ze
            znajomymi robić analizy, łatwo nie było ale wierzę że z każdym
            następnym spotkaniem będzie coraz łatwiej. Przede wszystkim pierwsze
            wrażenie i przedstawienie firmy, a później jakoś leci. Mam narazie
            mieszane uczucia czy się nadaje ale nie poddaję sie i staram się
            zmienić sposób myślenia.
            • Gość: ona Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 00:23
              rzeczywistość nie jest taka kolorowa jak się wydaje na początku. co dziesiąta osoba podpisuje umowę, najczęściej zmiana OFE (średnio 40 zł za umowę minus 2 znaczki pocztowe polecone 8,40 zł = 31,60 zł). Polecenia się wkońcu kończą (bo obcy ludzie już się tak chętnie nie umawiają jak znajomi) i koniec. Oczywiście rachunki za telefon płacisz sam, a są niemałe. Jak chcesz wręczyć klientowi segregator to też z własnej kieszeni - ok 25 zł, jak również książeczki do analiz (na początku dają za darmo, żeby zrobić dobre wrażenie). Poza tym teraz jest kryzys i ludzie boją się brać fundusze inwestycyjne. Mi nawet nie zwróciły się koszty poniesione w trakcie pracy, czyli: bilety na szkolenia, wizytówki- 35 zł, znaczki pocztowe, koperty, ksero, telefon- nie wiem dokładnie, ale dużo.
              • Gość: k. Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 19:02
                kto kazal Ci placic za analizy? (jak to powiedziales ksiazeczki) BZDURA
                • Gość: G Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 77.255.108.* 27.01.10, 03:37
                  Podpisuje sie pod powyższym, wszystkie narzędzia narzędzia pracy po
                  prostu biorę z biura i nikt nie zadaje żadnych pytań. Po prostu chcę
                  pracować żeby zarobić (pomoc mam na miejscu), żeby być zadowolonym,
                  chcę żeby klient był zadowolony (taki klient jest na wagę złota) i
                  na koniec dbając o renomę firmy dbam o klienta o siebie i o moich
                  współpracowników. A to, że nie ma nic za darmo chyba wszyscy wiemy,
                  żeby coś osiągnąć trzeba pracwać.

Pozdrawiam
                • Gość: :) Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 89.174.72.* 27.04.10, 13:57
                  A Ty nie płacisz za analizy? W jakiej jestes strukturze? Żeby można
                  było się powołać na Ciebie
          • Gość: pomysł Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 89.108.242.* 24.06.09, 10:06
            to nic nie szkodzi ze znajomi nie mają, rozmawiaj z nimi i przeprowadzaj analizy, nie maja ale moze kiedys beda chcieli skorzystac z Twojej pomocy, tutaj nie cchodzi o wciskanie na siłę tylko o doradztwo.te osoby to docenia i polecą Cię kolejnym osobom, które moga już skorzystać z Twojego doradztwa
        • Gość: J Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 195.205.147.* 07.01.09, 12:37
          Myślisz, że te pieniądze, które dostałeś to są z oszczędności na
          reklamie??!!! Te 30 000 zł które "zarobiłeś" to są pieniądze twoich
          klientów którzy dali się oszukać słowem "koszty". W OVB pracują
          ludzie bez sumienia! Dziwię się jak możecie spać spokojnie po
          nocach! Jakie koszty!? Nikt w tej pseudo firmie nie powie, że
          te "koszty" to prowizja dla reprezentanta, kierownika, dyrektora
          itd. Klienci są okradani z 3-4 lat oszczędności, które odkładali!
          Wysokie prowizje są dlatego, że firmy, które zgodziły się na
          wspólpracę z OVB zgodziły się na zapłacenie takich prowizji pod
          warunkiem, że klient będzie płacić przez okres xlat i pod warunkiem,
          że OVb taki produkt sprzeda. Jesteś zwykłym złodziejem, oszustem i
          naciągaczem.
          • Gość: neutral Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 22:51
            a ty jestes poprostu osoba ktorej sie nie udało osoągną sukcesu w tej firmie czyli w skrócie nieudacznikiem . pozdrawiam serdecznie KOD;p
          • Gość: Zwykły Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.wisniowski.pl 19.07.10, 15:23
            Po pierwsze pobieramy prowizję zamiast agentów tej firmy, którą
            klient tak czy inaczej by zapłacił, po drugie zobacz sobie na
            warunki umów zawieranych z daną firmą przez OVB, a warunki tych
            samych umów tych samych firm dostępnych np za pośrednictwem
            internetu. Dzięki pośrednictwu OVB klient w większości produktów ma
            mniejsze opłaty, krótszy czas opłat likwidacyjnych itp, więc nie
            gadaj że wyciągamy kasę, bo mnie jako osobę uczciwą a w powyższej
            firmie pracującą bezpodstawnie obrażasz.
        • Gość: baner Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.146.148.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 02:54
          k...wa,p.o szopenie.
          Przez strategię obniżania kosztów,brak reklam,
          ztegoco widzę wszystkie firmy działają na podobnej zasadzie
          również prowizyjnej.
          Ciężko mi uwierzyć,że Twoja pierwsza pensja była w granicach pięciu tysięcy(nie
          neguję tego,bo to możliwe).
          Wątpię jednak,że każdy pracownik ma około dwóch tysiaków na łapę,chyba że ci co
          nie dawali rady odeszli i zostało dwóch.
          Z ciekawości:
          jakie macie produkty/prowizje?
          co do reszty malkontentów,wg mnie koncepcja oszczędzania jest ok,sam pracuję ale
          jestem też klientem,
          mam raczej obiektywny pogląd na firmy,znam zasady,owu,koszty likwidacyjne i
          prowadzenia i naraziejest wszystko w porządku.
          MAm dużo przemyśleń na temat działalności swojej i innych firm.
          Ciekawy jesttem,czy wszyscy pośrednicy działają na zasadzie partnerskiej,jak ja
          to nazywam,z serwisem klienta.
          I roszę nie pisać,że to kwestia reprezentanta,bo zawsze jest ktoś nad i ktoś
          zostanie,czy chociaż BOK.
          Chaos się pewnie wkradł,bo nie spałem wczoraj i dziś.
          Nawet lubię tę pracę,ale to pewnei przez moje podejście do życia nie mam
          ciśnienia a może iść gorzej;)
          zresztą mam bardzo fajne biuro!
          W razie pytań czy wymiany obelg podaję adres:
          bejna5@wp.pl
          Srawdzam i odpisuję nieregularnie do drugiej wymiany koresondencji
          baner
        • Gość: agilla Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 13:04
          I to mi się podoba, można można... ;)
          pozdrawiam
          Ja dopiero zaczynam karierę w tej branży... miejmy nadzieję że zajdę równie daleko jak Pan!
    • Gość: lkpo Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:42
      proszę posłuchać pracowałem w tej firmie ale to zwykłe oszustwo
      zwykłe namawianie pracownicy nie są wykwalifikowani tylko wyuczeni
      jak papuga na pamięć przecież czy osoba mająca prawie 23 lata może
      być doradcą ?? zero wykrztałcenia !!! namwianie, sprawienie ze jest
      się osobą wiarygodną !!!
      • Gość: Zaintrytgowany Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 15:31
        Właśnie miałem okazje na rozmowe z nimi ale to tak wygląda, że oni
        cię wciągają tylko dlatego by ściągać dla nich klientów i tak za
        małą prowizję, szkolenia żadne i tez powiedzieli 150 zł za szkolenie
        i to tez ma byc tylko i wyłącznie opłata za hotel. Podejżanie to
        wygląda. Śmierdzi wyzyskiem
        • Gość: megi Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.krak.tke.pl 07.07.08, 15:31
          Żenada te wypowiedzi tyle powiem. Kilka razy spotykałam się z doradcą zanim
          podjełam decyzje i kierowałam się nie opinią na forum i znajomych tylko opinią w
          gazetach związanych z finansami. Ja zarobiłam i to sporą sumkę od kiedy
          skorzystałam z usług OVB ! Inne firmy nie bardzo mi pasowały mam zamiar ponownie
          zainwestować żeby się jeszcze bardziej zabezpieczyć na przyszłość. Owszem
          znajdują sie doradcy którzy nie mają dużej wiedzy i którym zależy tylko na
          prowizji ja na szczęście trafiłam na inteligentnego doradcę.
          • Gość: Zwykły Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.wisniowski.pl 19.07.10, 15:32
            Tak wałaśnie chciałem zwrócić uwagę że pelno jest wymądrzających się
            niezadowolonych "byłych pracowników", a ani jednoego niezadowolonego
            klienta na żadfnym forum... Dziwne jak na 17lat wyzysku, nie
            uważacie?:)
        • Gość: marek Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.pronet.lublin.pl 19.08.08, 10:02
          sluchaj, różne struktury - różne obyczaje... np w mojej strukturze nie placi sie za zadne szkolenia. jest mnostwo konkursow z dobrymi nagrodami a jakies wyjazdy (tutez mowa o hotelach) sa oplacane z gory przez OVB lub inne firmy;] jedyny koszt to dojazd do glownej siedziby;] bankiety, kolacje, hotel... za free.
      • Gość: omek Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.pronet.lublin.pl 19.08.08, 10:09
        nie wiem jak dla Ciebie ma wygladac osoba wiarygodna, ale sadzac po Twojej wypowiedzi po prostu musi byc w podeszlym wieku;] taki doradca finansowy nie wybiera Ci przeciez funduszy bo od tego sa specjalisci! on tylko dopasowuje konkretne rozwiazanie do potrzeb klienta. owszem mowi sie to samo kazdemu klientowi na pierwszym spotkaniu bo niby co innego?:| sciemnic sie nie sciemni... drugie spotkanie jest juz realizacja celow czyli wtedy dopiero przedstawia sie ten caly plan dostosowany do danego klienta. zakladam ze byles bardzo niedoinformowanym pracownikiem;] pozdrawiam
        • Gość: wwwwwwwwwww Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 80.51.105.* 29.09.08, 13:33
          wiesz wogóle jak wygląda taki specjalista ?przecież ovb dysponuje paroam tylko
          produkatami a wciska ludziom zawsze i ten sam i to taki na którym doradca tzwany
          zarobi najwięcej i dyrekcja również !a tym specjalisto jest nikt innny jak ktoś
          z dyrekcji czy wyżej od ciebie reprez. jak można ich nazwać specjalistami! to
          nie specjaliśći tyklko oszuści nie tylko oszukują pracowników ale i klientów
          • Gość: wrrr Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 89.108.242.* 24.06.09, 10:23
            nie ma produktów tej samej kategorii na których przedstawiciel zarazbia na jednym mniej a na drugim więcej, jesli Ty pracowałeś jako przedstawiciel OVB i tak jak napisałeś "wciskałeś" wszystkim ten sam produkt to nic sie nie dziwie z e z Ciebie nie byli zadowoleni i Ci nie wyszlo.Skoro nie potrafiłeś dobrac produktu do osoby i mozliwości (albo wcisnąc na sile) to sorki. pzdr
          • Gość: janalex Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.jungheinrich.com 11.07.12, 09:54
            bzdurne decyzje ,naciągacze
        • Gość: Robert doradztwo finansowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 17:31
          Czytam te wszystkie wypowiedzi, dalej nie chcę:). Należy zadać sobie
          pytanie...Czy naprawdę chcę osiągnąć zamierzony cel, czyli sukces w
          pracy...Pieniądze nie chodzą drogą a wszyscy pragną dobrze zarabiać. Dochodzę do
          wniosku, że nie powinniśmy się tutaj kłócić.....jedni stracili drudzy zyskali.
          Trzeba po prostu wyciągnąć następujące wniosku z niepowodzeń. Wg mnie nie idę do
          pracy aby oszukiwać klienta, należy mu przedstawić prawdę jakie są szanse i
          zagrożenia... w tym sporcie. Jedna i druga strona powinna być zadowolona...padło
          dużo pytań na temat systemu spotkań, struktur doświadczenia,łapanki,
          szkolenia...Powiem tak jak nie robisz nic nie masz nic. Wina jest może u tych,
          którzy na szkoleniach wpajają system właściwy, czyli odpowiedni dla
          siebie(korzystny)Marketing to szanse i zagrożenia, każdy chcę się jak najlepiej
          sprzedać i uzyskać potencjalnego klienta....sposób jest prosty, powiedzieć mu
          prawdę.....na temat danego przedmiotu którego go interesuję, lub my sami mu go
          proponujemy. Jak tego nie zrobimy dobrze nie sprzedamy się. "Klient to nasz
          Pan". Ja jestem zupełnym rekrutem, koleżanka zaproponowała mi ta pracę...zobaczę
          jak to wygląda.
          • Gość: mloda Re: doradztwo finansowe IP: 80.48.180.* 25.07.09, 19:03
            ja nie wiem czy podiac prace w tej firmie pomocy
            • Gość: julietK Re: doradztwo finansowe IP: *.and-net.pl 27.07.09, 19:38
              Podejmujac prace w OVB dobrze sie zastanow czy naprawde chcesz wkrecac ludzi w
              ubezpieczenia, oszczednosci i itp.Z poczatku jest fajnie zwlaszcza jesli masz
              kupe znajomych ktorzy potrzebuja jakiegos ubezpieczenia lub funduszu ale jak ci
              znajomi sie juz skoncza rodzinka tez nie bardzo dopisuje to jest lipa.
              Oczywiscie fajnie jest poznawac nowych ludzi, spotykac sie na kawce, za ktora
              musisz zaplacic TY i sobie pogadac tylko potem z takiej gadaniny nic nie
              wychodzi bo ludzie - a zwlaszcza Polacy sa nieufni. Jezeli masz naprawde dobra
              gadke i potrafisz tak nakrecic drugiego czlowieka ze podpisze ci wszystko co mu
              pod nos podsuniesz to sie nadajesz do tej pracy. W innym przypadku to strata
              czasu i pienidzy bo firma OVB nie wyposaza swoich doradcow w tak zwany fundusz
              reprezentacyjny, zadnego sluzbowego telefonu,samochodu za wszystko placisz z
              wlasnej kieszonki.
              • Gość: ida Re: doradztwo finansowe IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.12, 11:41
                Pracuję w OVB od ponad pół roku i jakoś nie narzekam. Fakt, ta praca nie jest łatwa i nie każdy się do niej nadaje, ale nie jest to kwestia umiejętności "wkręcania ludzi w ubezpieczenia". Powiedzieć coś takiego może tylko osoba, która nie ma pojęcia o zasadzie działania doradców OVB, która różni się tym od innych doradztw tego typu, że oferuje PEŁNE i obiektywne doradztwo - razem ze spotkaniami serwisowymi, pomocą w razie problemów itp. Mówienie, że to "wkręcanie", to duże uproszczenie, w dodatku trochę obraźliwe. Jeśli nie umie się rozmawiać z ludźmi, zdobyć ich zaufania i rzeczywiście obiektywnie doradzić, może lepiej szukać szczęścia gdzie indziej. Poza tym nikt nikogo nie zmusza do stawiania kawy klientom. To tylko dobra wola doradcy, chociaż ze swojego punktu widzenia muszę powiedzieć, że to jest inwestycja, która się opłaca ;) W porównaniu do zysków te 10 zł za kawę w kawiarni to pestka. A jeśli chodzi o to, że kiedyś skończą się znajomi, z którymi można rozmawiać - owszem, skończą się i właśnie o to chodzi. Zasadą działania doradców w 95% są polecenia i jeśli komuś to nie funkcjonuje, to tylko przez nieumiejętność wdrożenia tego systemu. Tak więc, podsumowując, jeśli ktoś mówi, że to głupia praca, to najwidoczniej nie dał sobie w niej rady. To działa na tej samej zasadzie, co rozmowy po klasówce - jeśli ktoś nie umiał rozwiązać zadania, mówi, że było głupie i bez sensu. Tak więc jeśli zastanawiacie się nad tą pracą, nie sugerujcie się przesadnie negatywnymi opiniami - piszą ci, którym nie wyszło. Z doświadczenia mówię, że to fajna praca, chociaż czasami ciężka. Nigdzie wcześniej nie miałam takich możliwości rozwoju, ani takich sympatycznych stawek :) Pozdrawiam przyszłych współpracowników!
              • Gość: Tomasz Re: doradztwo finansowe IP: *.internetia.net.pl 06.02.12, 21:08
                Witam,

Przyznam, że nie przeczytałem wszystkich wpisów. Jest ich za dużo, poza tym domyślam się, że się powtarzają.

Nie pracuję w OVB - jeszcze, choć coraz bardziej to rozważam.
                Dlatego, uważam, że moja opinia może być w miarę obiektywna. W miarę, ponieważ żadna opinia nie jest obiektywna.

Mówicie, że jest to banda oszustów ,mafie, sekta itp - nie wymieniam zarzutów, bo są dostępne w innych postach.

Poznałem sporo osób z OVB, różnych. Kiedyś miałem złe zdanie o nich i tej firmie, przez to, że czytałem takie jak to fora. I wiecie co? Zacząłem czytać również o innych firmach..w różnych branżach. Przemysł, medycyna, farmacja, prawo, finanse, produkcja itp itp.
                O większości firm czytałem podobne kwestie, bardzo zbliżone argumenty, że kierownik matoł, bez kwalifikacji, że mafia, że oszukują, pracownicy pracują jak niewolnicy za śmieszne pieniądze itp

Po tym zacząłem dokładniej przyglądać się OVB, rozmawiać ze znajomymi - tymi, którymi wiem, że mogę zaufać oczywiście, a nie tym, którym jak nie wychodzi to zwalają winę na wszystko dookoła.

I okazuje się, że jest różnie. Część osób rzeczywiście zachwala, i mówią konkrety, co im się podoba, jakie możliwości itp ale nie pomijają też tych minusów różnych, które im się pojawiają, że nie jest lekko itp.
                Ale rozmawiając z byłymi współpracownikami, słyszę prawie zawsze, że to źle tamto źle, zwykle slogany. Choć zdarzają się tacy, których wyrzucili za coś tam i żałują bo było im dobrze, lub tacy, którzy odeszli i pracują gdzie indziej i widzą, że odejście to nie najlepsza decyzja.

Po co o tym piszę? Ponieważ bardzo irytują mnie ludzie, którzy do niczego się nie nadają, kompletne nieudaczniki, którym w życiu nie wyszło po raz kolejny i wylewają swoje żale, oczywiście obwiniając wszystkich dookoła. I to tyczy się nie tylko ex pracowników OVB ale także innych firm.

Pisząc ten komentarz, poniżej widzę wpis:
                > Podejmujac prace w OVB dobrze sie zastanow czy naprawde chcesz wkrecac ludzi w
                > ubezpieczenia, oszczednosci i itp.

Jeśli chcesz kogokolwiek wkręcać to sobie daruj. Bo ludzie Ci tego nie wybaczą, ale jeśli masz mózg i potrafisz myśleć, czytać to najpierw naucz się, zdobądź informacje a następnie rzetelnie wykonuj swoją pracę, wtedy nikogo nie będziesz musiał wkręcać. Bądź po prostu uczciwy i rzetelny - nie pazerny.

Pozdrawiam,
                Tomasz
              • Gość: Dana Re: doradztwo finansowe IP: *.aster.pl 06.03.12, 21:17
                Jakiś czas temu kolega wkręcił mnie do tej firmy i zrezygnowałam równie szybko jak podpisałam umowę. Jeśli nie chcecie zrobić nikomu krzywdy a nie macie wykształcenia ekonomicznego (tak, firma oferuje szkolenia ale to za mało!) to nie zaczynajcie pracy w tej firmie. Argumentów przeciw mam masę, tych przemawiających za pracą dla OVB też jest kilka. Przede wszystkim można tam dobrze zarobić ale jeśli nie chcecie za kilka lat dostawać telefonów od zawiedzionych znajomych, rodziny (bo na tym polu zaczyna się szukanie klienteli) to odpuście. Dla mnie argument przeciw był prosty - są korporacje (OVB to NIE korporacja a agencja wynajmująca produkty od korporacji), które oferują swoim klientom dużo lepsze warunki. Dlaczego więc wciskać ludziom produkty, na których stracą.
                Oni przyjmują praktycznie KAŻDEGO więc dostać się nie jest trudno, już sam fakt ogromnej rotacji pracowników powinien zastanawiać.
    • Gość: Lara_ Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:10
      UWAGA !!!!! MOJE KOCHANE żUCZKI.. :) W NASTęPNYM TYGODNIU ORGANIZOWANE JEST
      SZKOLENIE W GLIWICACH W ODDZIALE OVB KRAKóW UL. WADOWICKA 6. JEżELI KTOś Z
      NAWIEDZAJąCYCH FORUM WYJąTKOWO SIę NUDZI NA WAKACJACH :p A CHCIAłBY SPRóBOWAć
      SWOICH SIł POZNAć NOWYCH LUDZI, POJECHAć NA SZKOLENIE, DOWIEDZIEć SIę COś
      WIęCEJ, A PRZY TYM DOBRZE SIę BAWIć TO ZAPRASZAM NA ROZMOWę KWALIFIKACYNą. JESLI
      BYł BY KTOś ZAINTERESOWANY PISZCIE DO MNIE NA MAILA ANGELINA_182@WP.PL ALBO
      DZWOńCIE NA NUMER 692 237 126. ODWAGI, JA NIE GRYZE :) POZDRAWIAM..
    • Gość: wuwua Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.184.rev.mni.pl 26.07.08, 04:18
      heh...placiles za szkolenie? dziwne. Ja bylem na lipcowym i za hotel sie nic nie
      placilo. Dziwia mnie tez opinie osob, ktore mowia ze to zwykle oszustwo, ze
      ludzie ktorzy tam pracuja sa nie wykwalifikowani, a czy to ja czy inny doradca
      inwestuje pieniadze klienta, czy ludzie od finansow ktorzy sie na tym znaja?
      Zastanow sie matgole co mowisz za nim cos napiszesz.
      • Gość: Piotr Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: 212.87.244.* 29.07.08, 15:54
        Przepracowałem w OVB ponad 8 lat osiągając pozycję Dyrektora
        Regionalnego kilkakrotnie wyróżnianego za najlepsze wyniki
        sprzedażowe w Polsce.
        Od ponad 4 lat prowadzę własną firmę doradztwa finansowego
        www.pdm.com.pl
        Jako były członek kadry kierowniczej OVB odradzam wszystkim
        rozpoczęcie współpracy z tą firmą.
        Powód prosty -nieuczciwośc
        • Gość: Justynka Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.gprs.plus.pl 01.08.08, 00:35
          Słuchajcie ta firma to jakiś gigantyczny blef. Miałam okazję
          zapoznać się z jej działaniem i zasadami jakie tam panują a
          przynajmiej tak mi się wydaje. Zaproszono mnie na rozmowe wydawałoby
          się kwalifikacyjną a tu jakieś spotkanie było i to jakie. Wyskoczył
          jakiś gigantycznie zadowolony facecik i zaczął a że to 10 tys.
          miesięcznie i że super praca zero ponoszonych kosztów i takie tam
          rozmaite. W takim razie małe pytanko: jak można zatrudnić osoby bez
          doświadczenia w branży inwestycyjnej czy ubezpieczeniowej i oferować
          rakie wynagrodzenie? Ja skończyłam szkołe średnią handlową i
          szkolenie z ubezpieczeń takoweż też posiadam więc i może jakoś bym
          sobie poradziła {MOŻE} ale były tez na tym spotkaniu osoby po
          szkołach ogólnokształcących które nie miały zielonego pojęcia o czym
          ten facet na spotkaniu nawijał. Jak można zatrudniać ludzi bez
          jakiegokolwiek pojęcia o branży? Nie było tak naprawde żadnej
          rizmowy kwalifikacyjnej tylko jakieś nieudolna próba prania nam
          mózgów. Z tego co się zorientowałam po rozmowach z ludźmi którzy też
          byli zaproszeni ta to spotkanie to żadna z tych osób nie zdecydowala
          się na współpracę. Od razu zaczęło być to dla mnie jakieś podejżane,
          bo nie ukrywajmy napewno są osoby które zarabiają takie pieniądze
          ale mają spore doświadczenie na rynku inwestycyjnym a nie tak prosto
          z ulicy wziąść pierwszą lepszą osobe i ot tak takie zarobki.
          Dlaczego nikt na tych spotkaniach nie zadaje sobie trudu aby
          porozmawiać z tym potencjalnym pracownikiem na osobności, sprawdzić
          jaka ta osoba tak naprawdę jest. Ja wiem że znajdą się osoby dla
          których ta praca jest najlepsza pod słońcem ale żyjemy w wolnym
          kraju i każdy ma prawo do własnej opini. Nie należe do osób którym
          łatwo zamydlić oczy więc daje sobie z tym spokój, bo w końcu co
          osoba mająca 24 lata może tak naprawde wiedzieć o inwestycjach.
          • Gość: Pomorski Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:32
            hehe:) po jednym spotkaniu pisze że "pan wie" że "Pan zna" zasady działania tej
            firmy?:) hehehehe:) przepraszam ale pisze Pan fajne głupotki:)"Pranie mózgu"?
            hehehe:D tego biznesu można się uczyć, firma gwarantuje szkolenia czy z zakresu
            PR czy produktowe. P.S. doradca finansowy nie potrzebuje mieć wykształcenia
            ekonomicznego.... potrzebuje mieć wykształcenie strikte produktowe, znać
            produkty firm z którymi współpracuje. I jak można coś mówić o pracy w tym
            biznesie po jednym dniu? śmieszne Pozdrawiam

nie wstydzę się swojej opini i jeśli ktoś ma ochotę podyskutować na temat
            współpracy z OVB zostawiam numer 500595083, nikogo do niczego nie mam zamiaru
            namawiać.. Michał Pomorski OVB Nowy Targ/Kraków
            • Gość: Waldi Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.onlinesc.net 16.08.08, 18:27
              Chu***owa firma i tyle - sorki za płytkość i dosadność. Znajdź im klienta
              poświęć czas i masz 2zł na lizaki. Nie opłaca się w to wchodzić. Bez podstawy
              bez warunków. Shit jakiego mało...
              • Gość: FEEL Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.08.08, 23:34
                chłopie walnij się na sznurek bo jakiś maruda z Ciebie, znam takich - pilot
                piwko telewizor a reszta świata to do dupy. Zrób coś dla narodu i się powieś.
                Sorki za płytkość i dosadność.
          • Gość: ed Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.11, 23:17
            justynko zol ci dupe ścisko poprostu:) że jedni mogą mieć a inni jak ty uczą się i nic nie mają
            • Gość: wars BLINK???? IP: *.play-internet.pl 29.06.11, 08:44
              czy ktoś słyszał o firmie blink?
              ostatnio był tam mój kolega na rozmowie o pracę. wciskają jakieś rzeczy o tym, że można dostac BMW, że chłopka, który ma 20 kilka lat jest dyrektorem czy prezesem, jakoś tak, a z tego, co się dowiedziałem od koleżanki to podobno ten człowiek został właśnie z OVB wyrzucony za jakieś przekręty. jeśłi coś wiecie to napiszcie, bo niefajnie by było gdyby moi znajomi w cos się wpakowali.
              • Gość: Clover Re: BLINK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 01:34
                Jakos tez w czerwcu bylam u nich na rozmowie. Podobno kolezanka mnie polecila i bylam jedna z wybranych osob na rozmowe. Cala przygoda zaczyna sie od tajemnicy, dzwoni ktos nie mowi co to za firma ani jakie jest jego nazwisko, zaprasza tylko na rozmowe. Od znajomych nasluchalam sie duzo o rekrutacji do tzw. piramid wiec bylam raczej nastawiona na pojscie by zobaczyc jak wyglada rozmowa z nimi i czy mam do czynienia z taka dzialalnoscia niz skusic sie na oferte.
                Na rozmowie oczywiscie wysluchalam o wielkich zarobkach i wspanialych ludziach z ktorymi moge pracowac... Zniechecilo mnie to, ze biora ludzi z ulicy co w doradztwach finansowych z prawdziwego zdarzenia raczej sie nie zdarza. Oprocz tego wszyscy w tej firmie maja mniej niz 25 lat, niewielkie doswiadczenie i jedyne nastawienie na naciaganie nastepnych znajomych.
                Na koniec rozmowy zostalam poinformowana ze tego typu rozmow kwalifikacyjnych przeprowadzaja setki i wybiora tylko najlepszych na szkolenie typu 'open'. Oczywiscie nastepnego dnia, ja - osoba bez doswiadczenia, dostalam telefon ze bylam jedna z lepszych kandydatek. Gdy powiedzialam ze nie jestem zainteresowana, Pan Szef doslownie rzucil sluchawka.
                Nie ma co sie oszukiwac, pewnie to jakis podejrzany interes i jak skoncza Ci sie znajomosci to i oni zakoncza wspolprace z Toba.
                • Gość: warszawiak Re: BLINK???? IP: *.subscribers.sferia.net 25.09.11, 21:21
                  Witam.
                  Przedsiębiorstwo jak każde inne. Korzystałem z usług Open Finance, Efect, Blink, i wszędzie wygląda to podobnie, jeśli chodzi o rekrutację (wszyscy mnie pytali o znajomych poszukujących pracy) czy inne tego typu rzeczy (polecania itd). Żeby przedstawić komuś produkt nie trzeba mieć kolosalnej wiedzy, a ci "doradcy" wcale produktów nie dobierają - robią to dla nich przedsiębiorstwa typu back office. Fakt faktem, dzięki nim naprawdę można znaleźć lepszą ofertę niż samemu, szczególnie jeśli chodzi o kredyt. Osobiście z tych 3 firm najbardziej polecam Blink, najmniej Open Finance (ci pierwsi szanują każdego klienta, ci ostatni szanują tylko tych bardziej kasiastych). Co do innych firm się nie wypowiadam, bo nie wiem.
        • Gość: ovb Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.pronet.lublin.pl 19.08.08, 10:13
          ta wypowiedz akurat rozumiem bo to normalne ze trzeba potepic innych a swoje wychwalac zeby klientow miec:D kazda instytucja tak robi dlatego ovb nie ma swoich produktow i patrzy na wszystko obiektywnie;] zastanawia mnie tylko dlaczego przy stopniu dyrektora Pan zrezygnowal:| zapewne powodem byla degradacja za nierobstwo;] pozdrawiam
          • Gość: Krzysiek Re: szukam opini na temat ovb allfinanz IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.08, 14:24
            to widze, że ta OVB to jakaś dziwna firma bo jest jeszcze po prostu
            www.allfinanz.com.pl/ i tu masz prowizje od 400zl do kilkunastu tysięcy
            na jednym kliencie (na fundusz) a nie 2zł na lizaki.

jak ktoś ma jakieś pytania to śmiało na ssnake@interia.eu
            • Gość: big koment do powyższego postu IP: *.wlb.vectranet.pl 06.09.08, 14:51
              I to powinno dać klientom do myślenia. Skąd OVB ma kase na takie prowizje? Ze
              składek które płaci klient i tzw. "kosztów obsługi".
              • Gość: Jacek Re: koment do powyższego postu IP: 89.108.244.* 07.09.08, 02:02
                Żadne towarzystwo ubezpieczeniowe i żadna fima finansowa nie działa
                charytatywnie - przyzwyczaj się do tego. Pieniądze klienta idą w całości na
                produkt, który kupi. A prowizje dostajemy za to samo i z tych samych źródeł co
                inni doradcy a nawet pracownicy firm oferujących sprzedawane przez nas
                ubezpieczenia. Tylko, że więcej pieniędzy OVB przeznacza na pracowników niż na
                zbędną reklamę. I między innymi tym się różnimy :)
                Pozdrawiam

BTW Takie prowizje to zasługa mojej wytężonej pracy a nie wysokości stawek :D
                Pomyśl sobie, że na jednego doradcę w Polsce przypada 32000 obywateli.
                • Gość: mefisto OVB IP: 82.160.195.* 10.09.08, 22:22
                  jak mnie w**** takie gadanie że to oszuści itd. nie wiecie to nie gadajcie...
                  poczytajcie troche, porozmawiajcie szczerze z pracownikami firmy OVB, a
                  wszystkiego sie dowiecie jak to działa. umówcie sie na "bezpieczne doradztwo" a
                  tam kierownik Wam wszystko wyjasnie gdzie zostaną ulokowane Wasze pieniądze i w
                  jaki sposób będą zarabiac na siebie i jakie korzyści wyniesie z tego firma.
                  Najpierw zbierzcie troche informacji żeby móc cokolwiek powiedzieć na ten temat.
                  • Gość: Robert Re: OVB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 13:04
                    straciłem 4000 zl na ich doradztwie!!!
                    • Gość: reprezentant Re: OVB IP: *.net.autocom.pl 11.09.08, 13:36
                      super rozbudowany widzę komentarz, jak straciłeś? Powiem wam ze sam pracuje w
                      tej firmie od półtora miesiąca i nie boję sie oferować rozwiązań jakie proponuje
                      firma OVB mojej najbliższej rodzinie, oraz sam z nich korzystam ... to chyba
                      mówi wszystko za siebie.
                      • Gość: kkkkalalsllsld Re: OVB IP: 80.51.105.* 29.09.08, 13:27
                        witam to napisz o ovb coś dopiero jak po pracujesz dłużej a nie tylko 1,5 m-ca !
                        ovb to oszuści sam się przekonasz....a rodzina ale będzie miała później nie teraz!
                      • Gość: Ela Re: OVB IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 22:01
                        Mam takie pytanie... przeczytałam na stronie OVB że trwają tam 9-miesięcne
                        szkolenia . czy to prawda i jak jest w tym czasie z wypłatami??
                        • Gość: NOWAK Re: OVB IP: *.146.255.204.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.01.11, 23:01
                          tak szkolenia są długie. najpierw idziesz na okres próbny to jest 3 miesiące potem masz egzamin. jesli miedzy czsie nałapiesz klientów to po zdanym egz dostaniesz spora wypłate nawet ponad 3 tyś.alee jesli po jakims czasie bedziesz chciała zrezygnowac i którys z klientów sie wycofa Ty ponosisz wszelkie koszta. OVB to firma która pięknie goli klienta sa wyjazdy do 5gwiazkowych choteli do SPA itp. i z kad te pieniądze? Ja sie w pore wycofałam z firmy bo tak kłamią ze szok. a pozatym wstyd by mi było patrzeć ludziom w twarz na ulicy...
                          • Gość: oli Re: OVB IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.11, 19:46
                            OKRES próbny?? pierwsze słyszę, a pracuję w tej firmie kilka lat.
                            Jeśli Ci wstyd spojrzeć w oczy klientom, top znak, że TY ICH OKŁAMAŁAŚ. To nie zganiaj na firmę, tylko się tak nie zachowuj. Ja zacząłem pracę w firmie, bo jestem zadowolonym klientem i sam sobie w oczy spojrzeć mogę. Więc idz lepiej pracować do supermarketu na kasę, jak Ci OVB nie pasuje.wyjazdy na szkolenia np. do hotelu są finansowane przez ludzi, którzy organizacją szkoleń się zajmują, a nie z pieniędzy klientów (bp np. jak wytłumaczysz, że klient zapłacił za OC samochodu taniej , niż gdziekolwiek indziej i w razie wypadku dostał odszkodowanie - idąc Twoim tokiem myślenia: po pierwsze "kasę zabraną klientowi" spożytkował pracownik OVB, po drugie towarzystwo ubezpieczeniowe, a po trzecie poszło jeszcze na spa dla pracowników.....-to w takim razie super firma, a nie powód do narzekań...bo tak wynika z Twojej wypowiedzi)
                            HOTEL piszemy przez "H" !!!!!
                          • Gość: Gość Re: OVB IP: *.ingbank.pl 13.02.11, 18:22
                            Uważajcie na ta firmę!!!
                            Jesli szukacie pracy bądź wybieracie sie juz na rozmowę to szkoda Waszego czasu!
                            Praca polega na dzwonieniu u wciskaniu klientom polis - Zwykli oszuści którzy szukają naiwnych.
                            • Gość: helena Re: OVB IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 13.02.11, 19:47
                              Świetne IP z ING
                              Tfuuu krytykancie i naganiaczu
                            • Gość: torres WAŻNE!!! tutaj widać dokładnie kto pisze źle o OVB IP: *.centertel.pl 28.03.11, 15:47
                              chyba ktoś nie wiedział że widać tutaj jego IP i siedząc w pracy z nudów zaczął jechać po OVB. Brawo pracowniku ING!!!!!! Brawo
                        • Gość: gdeis Re: OVB IP: 212.244.16.* 11.03.11, 15:53
                          Nie radze nikomu pracy w tej firmie i śmieszą mnie opinie ludzi którzy na sile zachwalaja tą firme, ich wypowiedzi brzmią jak gadka jakiejs sekty, bo na szkoleniach w tej firmie robi sie pranie mózgu. ciekawe czy nadal bedziecie ją zachwalac jak wam przyjdzie WEZWANIE DO ZAPŁATY ZA UMOWY Z KTORYCH KLIENCI WAM ZREZYGNOWALI !!!!!! BO TAK W TEJ FIRMIE JEST TYLKO NIKT WAM TEGO NA POCZATKU NIE POWIE, PRZEKONACIE SIE PO 2 LATACH PO SKONCZONEJ WSPOLPRACY Z TA FIRMA.
                          POZDRAWIAM I ZYCZE POWODZENIA TYM KTORZY TAM PRACUJA
                      • Gość: egon Re: OVB IP: 212.182.64.* 10.03.09, 01:50
                        czlowieku jesli Ty jestes po półtora miesiaca przekonany,ze to co proponujesz jest przeznaczone specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny to jestes w wielkim bledzie. po pierwsze Kierownicy firmy w nie konkretny sposób przedstawiaja Ci system prowizyjny za uslugi, które przedstawiaja czyli: to jest za darmo placi sie tylko setny procent od kozysci, mozesz spokojnie po 2 latach zrezygnowac z danego produktu i nic nie stracisz - faktycznie mozna rezygnowac z produktu który najczesniej prezentuja ale w przypadku rezygnacji po uplywie 2 lat tracisz wszystko co odlozyles-min okres oszczedzania to 10 lat. usiluja Ci zrobic dziure w glowie tylko po to,zebys cos sprzedal bo jak Ty sprzedasz to i ktos na tym zarobi...swietna firma swietna praca dla tych,którzy maja ochote ludziom krzywde robic w ciezkich ostatnio czasach.
                        • Gość: aneta Re: OVB IP: 213.199.241.* 05.09.10, 23:52
                          Witam ja pracuje od dawna w OVB. jak czytam takie opinie to niestety brak mi
                          słów...,
                          Ja mam osobiscie wszystkie produkty jakie mam w swojej ofercie i jestem bardzo
                          zadowolona.
                          Ja rozumię jak ma to zarabiać i nie widzę tu żadnego zła, takiego które widzą
                          osoby nie mające o tym pojęcia. Proponuję sie skonsultować lub podjąć pracę a
                          wówczas zobaczycie różnicę.

Pozdrawiam Aneta:)
                          • Gość: Goś Re: OVB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 17:28
                            Powiem tak, wszystkim a'la doradcom!!! Też pracowałam i ani mnie, ani nikogo z tamtej struktury nie przeszkolili na tyle, by móc doradzać klientom. Szkolenia to były wielkie pogadanki o tym, jak dany dyrektor doszedł do władzy i ile obecnie zarabia,a potem imprezy... nic a nic o inwestycjach!!! Byłam zażenowana poziomem wiedzy moich kierowników i dyrektora! Nikt nie potrafił mi odpowiedzieć na podstawowe pytania, a sami niby doradzali klientom, oszukiwali ich! Potem jak zaczęłam się sama szkolić to zrezygnowałam, bo zauważyłam, że nikt nie ma pojęcia o tym co mówią i robią.

A dodatkowo oszukują swoich pracowników!!!
                            Po zwolnieniu się, kazali mi oddać zarobione pieniądze, zwrot prowizji! Oczywiście po roku jak już nie pracowałam. Szkoda gadać i trzymajcie się z dala od nich!!!! No chyba że ktoś chce mieć dług do końca życia...
                          • Gość: xXx Re: OVB [b]prywatna opinia na bazie dośw.[/b] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 16:15
                            Ciekawa teoria:) <<jestem "w" i wiem wszystko>> koń by się uśmiał... Ludzie w tej firmie dzielą się na dwie grupy:) Cwaniaków udających kretynów (góra) i kretynów myślących, że są cwaniakami (dół):) Pisząc, że wiesz jak to działa sama klasyfikujesz się do tej drugiej grupy:)
                            Jak to ma zarabiać?? Uwzględniając koszty i inflację, żaden, podkreślam żaden z naszych flagowych produktów nie jest w stanie zarobić złamanej złotówki. No cóż smutne ale prawdziwe. Pozdrowienia dla dociekliwych:) Ufającym w prawdomówność i rzetelność Doradców Finansowych OVB życzymy małego szoku po ocknięciu się z nienasmarowanym peni_sem w odby_tnicy. Nie zabijajcie tych Doradców!! Wybaczcie, przecież w 90% to wasza rodzina, znajomi:D Krewnemu trzeba przebaczyć:)