kasiozuzia 10.03.08, 10:02 Witam, Tak się zastanawiam, jeżeli złożyłam rozliczenie w US 10 lutego to kiedy mogę spodziewać się zwrotu podatku? Z góry dzięki za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zzz Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.chello.pl 10.03.08, 16:27 o tym to sie wie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kra Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.chello.pl 18.04.08, 08:07 Ile się czeka na zwrot podatku?bo z pewnych zródeł usłyszalam że jak się wczesnie złoży pit,to czeka się ok 3 tyg czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ile się czeka na zwrot podatku 18.04.08, 09:42 Prawda. Im później, tym dłużej. US mają więcej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jonka złożyłem 16marca i jeszcze nie dostałem (29.04) IP: 130.138.227.* 29.04.10, 09:51 nie wiem dlaczego znajomi otrzymali po 2tyg składali w tym samym czasie co ja więc nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nomysz1985@interia Re: złożyłem 16marca i jeszcze nie dostałem (29.0 IP: *.telpol.net.pl 16.03.22, 15:50 Ja złożyłam 2 lata temu mega wcześnie i czekam 3 tyg ,a złożyłam rok temu pod koniec lutego i pieniądze mialam po 4 dniach ,nawet nie wiedziałam że przyszły bylam w mega szoku .Kiedyś tak było, że im wczesniej tym lepiej teraz znajoma która pracuje w US mowi ,że to bie ma znaczenia .Serdnio czeka sie ok 3 tyg do miasiaca ,zależy od urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.09, 10:37 a z tego co ja słyszałam to po znajomości masz pieniądze na koncie w ciągu 2-3 dni i gdzie tu ustawowo i im wcześniej tym szybciej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ile się czeka na zwrot podatku 28.02.09, 12:19 Ja słyszałem że po znajomości można dostać lepszą cielęcinę u rzeźnika. I gdzie tu wolność, demokracja i równość obywateli? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmm Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.toya.net.pl 01.03.09, 20:21 ja dostalem po 2 tygodniach (bez znajomosci). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 14:08 ja oddałam pit pod koniec stycznia i do dzis nie mam pieniędzy:/ o co chodzi- nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
peterjot Re: Ile się czeka na zwrot podatku 11.04.11, 19:46 Ja złożyłem PIT-a ostatniego kwietnia 2006 roku za 2005 rok i jeszcze nie dostałem kasy. Na informacje "co z nadpłata za 2005 rok" nie dostaję żadnych odpowiedzi. Po jakim czasie się przedawni i już nie dostanę zwrotu nadpłaconego podatku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grazynka Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.15, 23:06 Moze masz madaty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ela Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.net.euron.pl 26.02.10, 15:14 dzien dobry ja tez czekam na zwrot w tamtym roku rozliczylam sie 10lutego a zwrot juz mialam na kacie po dziesieciu dniach ciekawe jak bedzie w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.chello.pl 01.03.10, 08:17 składałam ok 1 lutego i podkoniec lutego dostałam zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jedna Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.pruszcz.mm.pl 09.03.10, 18:21 to zależy od urzędu.na pewno im szybciej sie złoży tym prędzej oddadzą,ale przeważnie m-c o ile złozyło sie do końca lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: moni Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.147.198.218.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.10, 23:12 ja skladalam 9 lutego, 20 lutego dzwonila pani z us o potwierdzenie adresu wiec pit byl juz sprawdzany ale pieniazkow dalej nie ma ;( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agat.74 Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.elk.mm.pl 19.03.10, 14:07 ja składałam 12 lutego i też jeszcze nic:( a w tamtym roku złożyłam w marcu i kasę dostałam po 3 tygodniach Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Ile się czeka na zwrot podatku 30.04.10, 08:48 A to wszytsko zależy od Urzędu. Czasami jak wcześniej złożysz to dostajesz szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_finanseosobiste.pl Re: Ile się czeka na zwrot podatku 30.04.10, 13:00 US ma 60 dni na zwrot podatku. Im później złożony tym więcej mają roboty i się sprawa ciągnie. Mieliśmy jeszcze święta, żałobę itp. Poza tym nie w każdym US praca idzie tak sprawnie jak należy. Gorzej jak będzie coś do poprawienia i dopiero wyszło to na warsztat. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Mala poprawka 30.04.10, 16:20 cccykoria napisała: > US ma 90 dni:) inaczej mowiąc 3 m-ce:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ASIA Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 15:00 ja złożyłam pita 8 lutego i do tej pory nie ma kasy a dzwonilam do us to mi babka powiedziała ze do 3 mc sie czeka nawet nie powiedziala czy jest juz rozliczony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mario Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: 178.73.49.* 21.03.11, 10:17 Z tego co wiem jak sie zlozy pit na początku to pod koniec danego miesiaca już powinny byc badź na początku następnego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxx Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.11, 11:44 ja rozliczyłam się z US 13 lutego i do dziś nie dostałam zwrotu :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ana Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.180.62.10.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.04.11, 12:37 ja rozliczałam sie 28 lutego i tez nie mam pieniazkow:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misia Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.play-internet.pl 27.04.11, 10:45 ja także czekam nadal złożyłam 7 marca Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Patrycha Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.man.bydgoszcz.pl 03.06.11, 11:30 ja się rozliczałam 14 marca i nadal nie mam kasy na koncie...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misia Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.play-internet.pl 27.04.11, 19:41 każdy wie że 3 msc ustawowo, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mała Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 10:12 Czy oni rozliczają to jakos po kolei?Składałam na początku marca i nadal nic ,nie mam znajomi składali pod koniec marca i mają już pieniądze.Czy oni rozliczają jak im się chce? Odpowiedz Link Zgłoś
fikusinski Re: Ile się czeka na zwrot podatku 16.05.11, 08:53 Tego nie wie nikt :) Ogólnie ja składałem pod koniec kwietnia i już mam pieniądze na koncie :) Może to jest też tak, że szybkość zwrotu zależy od liczby podatników, którą dany US obsługuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Damon Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.cdma.centertel.pl 23.04.12, 12:49 Zwrot nadpłaconego podatku dochodowego, o ile nie podlega zaliczeniu na zaległe i bieżące zobowiązania podatkowe lub na wniosek podatnika na poczet przyszłych zobowiązań podatkowych, następują w terminie 3 miesięcy od dnia złożenia zeznania rocznego w urzędzie skarbowym. W przypadku skorygowania deklaracji z urzędu, nadpłata podlega zwrotowi w terminie 3 miesięcy od dnia upływu terminu do wniesienia sprzeciwu, natomiast w przypadku skorygowania deklaracji przez podatnika, w terminie 3 miesięcy od dnia skorygowania deklaracji. Innymi słowy, jeżeli podatnik złożył deklarację 1 lutego, to powinien dostać zwrot podatku najpóźniej 1 maja. Jeżeli np. 4 lutego przypomniał sobie nierozliczonej uldze na internet i zrobił szybką korektę, to zwrot powinien otrzymać do 4 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: awer Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: 91.195.56.* 16.03.13, 19:05 US Warszawa Praga PIT - 37 za 2012 złozylem przez net 24.02.2013 - zwrot otrzymalem na konto 15.03.2013. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pitekeye Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.13, 21:05 Szukam jakiegoś pdf w stylu informator pit 37. Orientujecie się gdzie mogę coś takiego znaleźć. Pilne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
czerepa0 Re: Ile się czeka na zwrot podatku 18.03.13, 09:43 do 3 miesięcy ale to i tak wszytsko zależy od przypadku, jedni mają szybciej inni pózniej nie ma reguły Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mateusz Re: Ile się czeka na zwrot podatku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.13, 16:38 Ja w zeszłym roku rozliczałem sie przez internet w ostatnim dniu dokładnie 30 kwietnia i zwrot dostałem dopiero 15 czerwca. Trudno jest określić kiedy szanowny US raczy wypłacić pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
cygnusdeneb Re: Ile się czeka na zwrot podatku 29.03.13, 11:13 A nie wiecie czy może jakiś pit program do rozliczania szacuje mniej więcej kiedy taki zwrot podatku nastąpi? Odpowiedz Link Zgłoś
annniul Re: Ile się czeka na zwrot podatku 21.04.13, 11:15 Ja w ubiegłym roku (i zazyczaj tak jest u mnie) rozliczam się w ostatniej chwili i wtedy zwrot o ile jest w ogóle to przychodzi ok 10 lipca!! Odpowiedz Link Zgłoś