zigzaur 27.03.09, 20:14 To prawda, tylko trzeba uściślić: 3 % prowizji lecz nie mniej niż 5 zł. Zatem przy wypłacie 50 zł prowizja wynosi 10 % zaś przy wypłacie 100 zł 5 %. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maniek 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:24 likwidujcie konta w tym beznadziejnym banku! przecież jest tyle innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist PKO BP? Bank emerytów? 27.03.09, 20:54 Kto normalny korzysta z takiego banku jeszcze? Moja dziewczyna niedawno likwidowała w nim konto. I się okazało, że nie może zlikwidować, bo musi to zrobić w placówce w której założyła konta (co jest nieprawdą, ale tak jej powiedzieli). Potem nie mogła wypłacić pieniędzy, bo skończyła 26lat i konto studenckie zostało zablokowane i nawet w placówce nie chcieli jej ODDAĆ własnych pieniędzy. PKO BP - tylko dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna.pipa I tak ma być. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 22:07 Niech debile płacą. Ale po co mają zmieniać bank? Potrzebne komu te tłumy idiotów w BZ WBK, czy innym Millennium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Szczerze Wam wspolczuje Rodacy! IP: *.dsl.bell.ca 28.03.09, 03:21 Cz po to Solidarka strajkowala non-stop przez 9 lat zeby teraz banki zagrywaly z Wami jak z gowniarzami? Polska przeciez miala byc "drugom Japoniom" a ostatnio to nawet Irlandia ... porarzka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Szczerze Wam wspolczuje Rodacy! IP: *.238.64.27.ip.airbites.pl 28.03.09, 07:00 no poraŻka ale z tobą - drugą Japonią jesteśmy juz dawno- że o Irlandii nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fil Najlepiejwszystkowiedzący "zigzaur" coś namieszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 10:15 z opłatami i cicho siedzi. Niestety, rozumienie tekstów pisanych, w tym również swoich, najwyraźniej szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: Szczerze Wam wspolczuje Rodacy! IP: *.dsl.bell.ca 28.03.09, 13:20 Nie dosc, ze prawie wszystkie banki to obcy kapital to teraz nawet "polski" bank skrobie leszczy bez znieczulenia ... wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: I tak ma być. IP: *.chello.pl 29.03.09, 15:47 Twój nick idealnie pasuje do Twojego "inteligentnego" tekstu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan PKO BP Re: PKO BP? Bank emerytów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 14:38 Czyli 6 milionów Polaków uważasz za idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 20:24 mocherowy bank to też opłaty na poziomie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 10:35 Wpłacałem 100 000 zł i za udzielenie pełnomocnictwa musiałem zapłacić 15 zł . Zdzierstwo - nigdy więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
kjonca Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 29.03.09, 20:55 upewnij się najpierw czy to za "udzielenie pełnomocnictwa" to nie nasze kochane państwo kasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.chello.pl 27.03.09, 20:25 dziwny ten artykuł - tak jest i w PKO BP, PEKAO i wielu innych bankach, wypłata gotówki z obcego bankomatu słono kosztuje ale transakcje bezgotówkowe są bez prowizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boguś Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.devs.futuro.pl 27.03.09, 20:31 w kazdym banku placi sie prowizje za byle puszczenie baka;) a jak cos masz za darmo to sciagna z ciebie na czyms innym. banki to nie instytucje charytatywne i zarabiac musza:D Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "zarabiac musza"To nie jest "zarobek" to jest 27.03.09, 20:40 zwykle bezczelne zlodziejstwo. Dlaczego w wiekszosci w calej Europie korzystanie z bankomatow jest za darmo. Bo tam leza nasze pieniadze. Im wiecej bank ma pieniedzy, nawet tych niewyjetych w bakomacie tym wiecej moze na nich zarabiac. Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "zarabiac musza"To nie jest "zarobek" to jest 27.03.09, 21:06 To już nie prowizja. To już podatek. W Japonii tyle wynosi VAT. 3 %! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: "zarabiac musza"To nie jest "zarobek" to jest IP: *.dsl.bell.ca 28.03.09, 03:23 No i wlasnie dlatego Polska miala byc "drugom Japoniom" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: "zarabiac musza"To nie jest "zarobek" to jest IP: 194.187.72.* 27.03.09, 22:33 wy nie czytacie ze zrozumieniem w bankomatach pko bp nie ma prowizji, tylko w bankomatach obcych banków, ale to dotyczy większości banków, jak ktoś ma konto w wbk to wypłacając z pko też płaci i to chyba więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "zarabiac musza"To nie jest "zarobek" to jest IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 02:58 3%? Kiedyś musiałem wypłacić 200 zł. A innego bankomatu niż tych złodziei nie było. I prowizja nie wyniosła 6 zł ale 11 złotych. czyli 3% PLUS te "nie mniej niż" 5 zł. Podjechanie samochodem 20 km i z powrotem do "mojego" bankomatu kosztowałoby mniej. Mam nadzieję, że krysys połknie ten "bank". A swoją drogą kiedyś banków nie było, i ludzie żyli. I kryzysów było mniej (bo generowały je tylko nieurodzaje. Ale taki kryzys trwał rok najwyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot.com Re: "zarabiac musza"To nie jest "zarobek" to jest IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 09:18 > Bo tam leza nasze pieniadze. > Im wiecej bank ma pieniedzy, nawet tych niewyjetych w bakomacie tym wiecej moze > na nich zarabiac. No i właśnie to robi - zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "No i właśnie to robi - zarabia." domaganie sie 28.03.09, 10:31 roznych oplat za ta sama usluge: bo przeciez dla bankomatu 200 czy 1000 zlotych nie stanowi zadnej roznicy jest zwyklym zlodziejstwem a nie zadnym zarabianiem. Jest najczesciej korzystaniem z niewiedzy klientow: ten dla ktorego 60 zlotych to pikus nie bedzie chcial miec do czynienia ze zlodziejami. Przeciez to jest cena "na gebe klienta" Ten co wybiera wiecej pieniedzy jest zwykle bogatszy to mozna mu drozej liczyc ... ! ? Kto chce miec z takim ludzkim badziewiem do czynienia szczegolnie gdy w gre wchodza pieniadze ??? Tu nie chodzi 60 zlotych ale sposob w jaki jest "zarabiane". To jest zerowanie na niewiedzy i wygodzie klientow: ilu skorzystaloby z tej uslugi gdyby przed uruchomieniem wydawania pieniedzy bankomat podawal cene uslugi ? Takie zreszta powinna byc reakcja KNB: domagac sie od bankow by w bankomatach cena uslugi wyswietlala sie zanim zostanie zaakceptowana przez klienta. Rola bankow jest pozyczanie pieniedzy a nie zlodziejskie uslugi zerujace na ludzkiej wygodzie i niewiedzy za parawanem przygotowanych do tego automatow! Re: "zarabiac musza"To nie jest "zarobek" to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Zarabiać - ok, ale zdzierać nie!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.09, 01:15 A KNF siedzi i nic nie robi. Aż ktoś pójdzie do Komisji Europejskiej i wtedy będzie larum... Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: Zarabiać - ok, ale zdzierać nie!!! 28.03.09, 02:46 a co ma robić? prowizja za wypłatę w obcym bankomacie to norma i jest w pełni legalna. praktycznie wszystkie banki ją stosują, za wyjątkiem specjalnych ofert pakietowych za które płaci się więcej niż za standardowe konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAH Re: Zarabiać - ok, ale zdzierać nie!!! IP: *.chello.pl 28.03.09, 05:18 Taka prowizja, to norma ale dla wypłaty karta kredytową. Stawka ustalona przez PKO BP jest porównywalna z lichwą. Zdecydowanie odbiega ona od poziomu rynkowego (ok 5 zł). Jeśli polski bank tak sie zachowuje na rynku, to czego czekiwać od zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Zarabiać - ok, ale zdzierać nie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:05 Przeczytaj sobie regulaminy różnych kont w różnych bankach... Wypłaty w obcych bankomatach zazwyczaj sa platne (obcych w rozumieniu nie tych co należą do banku i firmy z którą bank podpisał umowę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Norma ale w Polsce IP: *.range86-132.btcentralplus.com 28.03.09, 08:18 bo na zachodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Norma ale w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:06 To już zupełnie inna broszka, tak jak dopłaty paliwowe do wykupionych wycieczek pół roku temu i wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolec Re: Zarabiać - ok, ale zdzierać nie!!! IP: *.chello.pl 28.03.09, 19:18 Większość banków za wypłate gotówki niezależnie od jej wysokości z obcego bankomatu pobiera opłatę w wysokości 5 zł!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: Zarabiać - ok, ale zdzierać nie!!! IP: *.dsl.bell.ca 28.03.09, 20:31 Z tych 5 zedli, jeden idzie na PCK a drugi na OSP ... mam nadzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvb Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:35 Artykuł tyle wart co jego autor. Wypisuje bzdury a agora za to płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 08:18 Twój post tyle wart co autor. Wypisujesz bzdury, kompletnie bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.chello.pl 27.03.09, 21:18 Całe 5 złotych, niezależnie od kwoty. W Multibanku, na którym ostatnio wisi sporo psów z powodu kredytów hipotecznych. skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 01:22 W Multibanku płacisz prowizję nawet wtedy gdy wpłacasz pieniądze na swoje konto w placówce. To jest dopiero bezczelne złodziejstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.chello.pl 28.03.09, 16:33 To po co płacisz w kasie?! We wpłatomacie bez prowizji. Odkąd wprowadzili prowizję od wpłat w kasie, korzystam z kasy tylko jak jest awaria w "oddziałowym" wpłatomacie i wówczas nie liczą żadnej prowizji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 09:52 Multibank czy mbank to sa dopiero zlodzieje. Kredyty hipoteczne to czubek gory lodowej. Do tego jakies dziwne prowizje, ubezpieczenia z d*upy wziete, ukryte oplaty itd w dodatku automatycznie sciagane z konta. A sprobuj to pozniej odzyskac! haha droga przez meke Trzymac sie od tych lichwiarzy z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
oprawapyka Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 28.03.09, 11:31 O czym Ty piszesz? Ostatnio zapłaciłem 9 zł za wypłatę 300 zł z obcego bankomatu przy użyciu karty płatniczej VISA Business Electron, którą dostałem wraz z otwarciem konta Multistarter Business w Multibanku. Później sprawdziłem i jest tak samo jak w PKO BP: Prowizja od wypłaty gotówki w pozostałych bankomatach w Polsce - 3% min 4,00 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A PKO BP i bankomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:30 W całej Galerii Mokotów w Warszawie nie ma ani jednego bankomatu PKO BP. Są 4 Euronety, po 1 Cash4you, Millennium, Citibank, Nordea. Najbliższy bankomat PKO BP jest w promieniu jakiś 2 km od Galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: PKO BP i bankomaty IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 23:43 Jest po drugiej stronie Wołoskiej w biurowcu Emparku. To najwyżej kilkaset metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany klien 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.chello.pl 27.03.09, 20:33 klienci tego banu niech dobrze przeczytają nową tabelę opłat bo tam niemiłych niespodzianek jest więcej np.jak mąż z żoną mają wspólne konto i otrzymują pensje w różnych terminach to dokonując drugiej lub kolejnej wypłaty w miesiącu bank potrąci 9.99 zł za każdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.chelmno.mm.pl 27.03.09, 20:49 Ludzie czytajcie ze zrozumieniem! Faktycznie pko bp to beznadziejny bank, ale ta opłata 9,99 dotyczy tylko konta oszczędnościowego a nie zwykłego rachunku ror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.telpol.net.pl 27.03.09, 22:40 co wy za głupoty piszecie, żadnej opłaty nie ma za wpływ na konto.. już nie przesadzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 00:15 z konta oszczdnosciowego sie placi a nie z rachunku oszczednosciowo- rozliczeniowego....!a to dwie rozne rzeczy)nie znasz sie to po co bzdury wypisujesz...i tak tu oczerniajacych ludzi a nie znajacych prawdy pewnie jest wiele.... Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 28.03.09, 02:49 Gość portalu: zdenerwowany klien napisał(a): > klienci tego banu niech dobrze przeczytają nową tabelę opłat bo tam niemiłych > niespodzianek jest więcej np.jak mąż z żoną mają wspólne konto i otrzymują > pensje w różnych terminach to dokonując drugiej lub kolejnej wypłaty w > miesiącu bank potrąci 9.99 zł za każdą aha, aha, a jakie znaczenie ma to, że otrzymują pensję w różnych terminach? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 28.03.09, 07:06 poczytaj dobrze = w przypadku "konta oszczednosciowego" a nie w przypadku ROR. juz nie przeginajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Czy to nie sa zlodzieje ? 27.03.09, 20:34 Nie znam takiego w Europie banku w ktorym za pobranie wlasnych pieniedzy z konta przy pomocy bankomatu zadanoby okolo 14 € prowizji. Malo tego: bardziej sie oplacalo, bo teraz to jest chyba wszystko jedno, jednorazowo pobierac wieksza kwote niz korzystac za kazdym razem wtedy, kiedy brakuje gotowki. 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Czy to nie sa zlodzieje ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:18 Znaczy, Polska nie jest w Europie? Bo tu trochę takich banków jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharsis 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:49 To tylko ZWYKŁE MEGA ZŁODZIEJSTWO ... pojawiło się w Polsce tylko dlatego, że nie ma u nas żadnego regulatora rynku finansowego! Nie ma kogoś takiego jak Pani Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej Anna Streżyńska, która non-stop KOPIE w ZADEK operatorów telekomunikacyjnych w Polsce: głównie TP SA i operatorów telefonii komórkowej ... Na instytucje finansowe w Polsce, głównie BANKI które non-stop OKRADAJĄ SWOICH KLIENTÓW powinien się znaleźć równie mocny BICZ lub PEJCZ, albo inne cudo ... i chłosta non-stop ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc tk Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.mikolow.net 28.03.09, 15:15 ale czyja to wina, że tylko Pani Prezes UKE Anna Streżyńska walczy. Nie widać aby to ludzie doceniali, czy warto to robić? Czy warto z niej brać przykład? Wszyscy narzekają, wyzywają od złodziei, to w końcu wychodzi na to, że ten co najwięcej tak krzyczy, w innym miejscu okrada współrodaka i odbija to sobie podwójnie. Polska to kraj katolicki, tzn. pełen złodziei, oszustów i ciągle narzekających na otoczenie, które przecież sami tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zapamietaj Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciągaczy!! 27.03.09, 21:01 W regulaminach pełno haczyków i zapisów "małym druczkiem". Mnie orżnęli na 540zł, gdy dokonałem wypłaty z tzw. konta oszczędnościowego inteligo. Pierwsza wypłata w tzw. miesięcznym okresie rozliczeniowym bezpłatna. Druga już 0,04% wypłaconej kwoty. O tym, że tzw. miesięczny okres rozliczeniowy jest od 10-go do 10-go, to już musisz szanowny kliencie domyślić się sam. Ja się nie domyśliłem i skasowali mnie słono. Dwa razy się odwoływałem. Cóż z tego - olali mnie z premedytacją. Cóż, taki to bank... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciąga IP: 212.160.207.* 27.03.09, 21:51 mam taki rachunek w Inteligo (nie wiem jak w PKO BP) i jak się robi wypłatę która ma być płatna to jest przy potwierdzeniu przelewu ostrzeżenie, że bedzie opłata i ile zł. wiec jak chodzi o Inteligo to niue musisz wiedzieć kiedy masz miesiac rozliczeniowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciąga IP: *.chello.pl 27.03.09, 22:31 Standard - nieprzeczytana umowa i pretensje. Ludzie, czytajcie umowy i regulaminy ze zrozumiemiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Re: Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciąga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 00:27 Kolego - to sam sobie czytaj szczytnie owe 4 strony umowy + 50 stron regulaminu + tabele i załączniki. Niestety, w realnym życiu szanse na to są niewielkie. Dlatego dobry bank odróżnia się tym od złego banku, że nie próbuje zastawiać na swych klientów umyślnych pułapek, a jeśli pobiera prowizje, potrafi znać umiar. Umiar jest bowiem bardzo istotny - nie opłaca się dla 8 złotych zysku na bankomatowej operacji tracić klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc tk Re: Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciąga IP: *.mikolow.net 28.03.09, 15:23 nie chcesz czytać to płać i nie płacz. Właśnie stąd biorą się później te naciągane opłaty. Wszyscy co konstruują umowy, wiedzą że Polacy nie czytają tego co podpisują i słusznie na tym robią kokosy. Nie ma obecnie siły, która wymusiłaby aby umowy były prosto napisane i zrozumiałe. Tak jest od najprostszych spraw jak te o których tu piszemy, do słynnych opcji na których najwięcej straciły tysiące pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciąga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 13:55 Słynne opcje, to bardziej niekompetencja ludzi, którzy w imieniu firm zawierali umowy. Opcje standardowo wymyślono, jako ubezpieczenie i w czystej postaci tak działają, ale jak ktoś chciał mieć ubezpieczenie za darmo, a jeszcze na tym zarobić, to się przejechał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciąga IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.09, 18:42 Domyślić?? No sorry, ale stoi jak wół napisane: "WYPŁATY * pierwszej wypłaty w danym okresie miesięcznym (liczonym od daty otwarcia rachunku głównego) możesz dokonać bez żadnych prowizji, za każdą następną pobierana jest opłata w wysokości 0,4% min. 9,99 zł." Nie chcesz mi chyba wmówić, że powyższego można nie zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kjonca Re: Pko bp i inteligo - uważajcie na tych naciąga 29.03.09, 11:57 zapamietaj napisał: > W regulaminach pełno haczyków i zapisów "małym druczkiem". Mnie orżnęli na > 540zł, gdy dokonałem wypłaty z tzw. konta oszczędnościowego inteligo. Pierwsza Przy drugiej wypłacie jest ostrzeżenie. To już nawet nie jest "niczytanie regulaminu". Ty nawet nie czytasz komunikatów z systemu transakcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek W tym przypadku sam dałeś... plamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 13:46 zapamietaj napisał: > W regulaminach pełno haczyków i zapisów "małym druczkiem". Mnie orżnęli na > 540zł, gdy dokonałem wypłaty z tzw. konta oszczędnościowego inteligo. Pierwsza > wypłata w tzw. miesięcznym okresie rozliczeniowym bezpłatna. Druga już 0,04% > wypłaconej kwoty. O tym, że tzw. miesięczny okres rozliczeniowy jest od 10-go > do 10-go, to już musisz szanowny kliencie domyślić się sam. Ja się nie > domyśliłem i skasowali mnie słono. Zlituj się... jakie haczyki małym drukiem, jakie domyślanie? Wystarczyłoby przeczytać stronę, na którą kieruje cię inteligo przy oferowaniu lub otwieraniu tego rachunku oszczędnościowego: tiny.pl/bbwd a zwłaszcza ten podstawowy kawałek: "pierwszej wypłaty w danym okresie miesięcznym (liczonym od daty otwarcia rachunku głównego) możesz dokonać bez żadnych prowizji, za każdą następną pobierana jest opłata w wysokości 0,4% min. 9,99 zł" Otworzyłeś rachunek 10. dnia miesiąca, to od 10. do 10. masz okres rozliczeniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRD Niezaleznie od tego ile kosztuje to i tak za drogo IP: *.adsl.alicedsl.de 27.03.09, 21:04 SZKODA ZE WY NIE WIDZICIE ZE JESTESCIE DZIEN I NOC OKRADANI: CZEMUS BIEDNY-BOS GLUPI A CZEMUS GLUPI-BOS BIEDNY KOLEJNYM RAZEN ZEDRA Z WAS KOSZULE I BEDZIECIE SIE SKARZYC NIE ZE JA ZDARLI LECZ W JAKI SPOSOB MACIE RZAD NA JAKI ZESCIE ZASLUZYLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bx Re: Niezaleznie od tego ile kosztuje to i tak za IP: 195.94.208.* 27.03.09, 21:29 Lepiej wyłącz sobie capsa wiesniaku:/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelum polelum 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.wireless.wsm.wielun.pl 27.03.09, 21:09 Za jakieś 2 tygodnie pozbywamy się konta w PKO BP. Zostanie konto w mBanku i może w BGŻ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc tk Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.mikolow.net 28.03.09, 15:31 w mbanku mam konto kilka lat i jestem niezwykle zadowolony. To nie znaczy, ze np. ci co mieli problemy z tym bankiem nie mają racji. Jak będziemy bardziej życzliwsi wobec siebie i nawzajem ostrzegali siebie o wszelkich pułapkach ustawianych przez nieuczciwe firmy lub osoby, to wtedy będzie nam się lepiej żyło. Niestety ulubionym Polaków zawołaniem to ONI. Jak widzę demonstrantów, krzyczących złodzieje, a każdy wie, że to oni są tymi złodziejami, a społeczeństwo im przytakuje, to jaki z tego wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz,.,./ 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.belchatow.msk.pl 27.03.09, 21:19 raz na jakiś czas, to mnie się zdarza odlać pod bankiem pko.kto tego nie rozumie niech płaci nawet po 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedowiarek 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.mokotowplaza.waw.pl 27.03.09, 21:26 Nie potrafię zrozumieć dlaczego ktokolwiek chce korzystać z żałosnej oferty PKO B.P. Ostatnio dostałem od nich list z ofertą prowadzenia konta na potrzeby działalności gospodarczej. 25 PLN za samo prowadzenie konta. Opłaty za przelewy takie, że głowa boli. Miejsce takich ofert jest na śmietniku. Szkoda tylko drzew zmarnowanych na ten papier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:30 a co myslicie o alior banku tam pisza ze wyplaty ze wszystkich bankomatow i prowadzenie konta za 0zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: 83.238.66.* 27.03.09, 21:32 Tylko pytanie jak długo bedzie to wszystko gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xi0 Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.acn.waw.pl 28.03.09, 01:24 Myślimy: "Spieprzaj na drzewo naganiaczu" Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 28.03.09, 02:58 dokładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.chello.pl 28.03.09, 11:51 Bzdury piszesz u mnie przelewy z ipko kosztują 50gr do innych banków i 0zł do konta w pko bp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.mas.airbites.pl 28.03.09, 22:51 Już niedługo. Czytałeś nowy cennik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 21:34 Alior też zabiera 3 % z kwoty przy wypłacie z konta firmowego. Ale taki numer przechodzi tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
marek426 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... 27.03.09, 21:42 PKO BANK PAŃSTWOWY = bank złodziejski = Polska to ZŁODZEJSKIE PAŃSTWO w majestacie prawa KOLESI. Czy nie ma bicza na tych złodziei ? Co na to minister finansów ? czy premier też się pod tym podpisuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 28.03.09, 07:32 Nowy wynalazek: bank i urząd skarbowy w jednym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc tk Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.mikolow.net 28.03.09, 15:40 przecież wszyscy naookoło wołają, aby były zostały tylko polskie banki, bo są takie dobre. Wyobraź sobie jakby w Polsce wyglądało gdyby nie było konkurencyjnych banków? Przecież główną ideą Kaczyńskich, jest przepędzenie zagraniczne banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero PiS chce wprowadzic Bank Lesiaka! IP: *.dsl.bell.ca 28.03.09, 16:46 A jakie tam oplaty i prowizje ... To jest zatrwarzajonce! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman wypłata w bankomacie PKO BP jest bezpłatna 27.03.09, 21:44 opłaty dotyczą wypłat z bankomatów innych banków podobnie jest w wielu bankach, w swoich bankomatach nie mają opłat, ale jak pójdziesz do obcego to prowizja zwali Cię z nóg a opłaty w Euronecie to już prawdziwe horrendum wypłaty z bankomatów i kas powinny być bezpłatne /w sprawie prowizji przy wypłatach w kasach bankowych był już chyba jakiś wyrok sądu konsumenckiego/ Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: wypłata w bankomacie PKO BP jest bezpłatna 28.03.09, 03:03 > wypłaty z bankomatów i kas powinny być bezpłatne /w sprawie prowizji przy > wypłatach w kasach bankowych był już chyba jakiś wyrok sądu konsumenckiego/ UOKiK. Wszystko się zgadza, tylko dotyczy to wypłat w oddziałach banku i bankomatach, które należą do banku, w którym prowadzone jest konto. Powyższy artykuł pisał jakiś idiota. Opłata w postaci procentowej wartości wypłacanej kwoty z ustawionym minimum kwotowym przy wypłacie z obcego bankomatu, dotyczy praktycznie wszystkich banków w Polsce. Równie dobrze ten artykuł mógłby dotyczyć Pekao SA, Kredytbanku, Millenium, BGŻ, mBanku, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAH Re: wypłata w bankomacie PKO BP jest bezpłatna IP: *.chello.pl 28.03.09, 05:27 mBank do tej listy nie pasuje. 5 zł - kraj 10 zł - zagranica Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a ma jakieś własne bankomaty 28.03.09, 12:23 w których nie pobiera się żadnej prowizji wygląda na to że każda wypłata z bankomatu - jest obciążona prowizją Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: a ma jakieś własne bankomaty 28.03.09, 14:09 W EuroNet, Cash4you, WBK/BZ lista bankomatów na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqusia Re: a ma jakieś własne bankomaty IP: *.bb.online.no 28.03.09, 14:10 tak, mBank ma sporo wlasnych - fakt że raczej w większych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Powinien byc tylko jeden bank: PKO IP: *.dsl.bell.ca 28.03.09, 14:14 Kiedyys byl tylko jeden bank i nikt nie narzekal ... porarzka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Powinien byc tylko jeden bank: PKO IP: *.chello.pl 28.03.09, 18:01 No, poraŻka. Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: wypłata w bankomacie PKO BP jest bezpłatna 29.03.09, 15:41 > mBank do tej listy nie pasuje. > > 5 zł - kraj > 10 zł - zagranica Bzdura! Euronet - 0 zł Cash4u - 0 zł WBK - 0 zł Inne krajowe - 5 zł Zagraniczne - 0 zł (!) Wiem, bo często korzystam z bankomatów zagranicznych i bardzo mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: wypłata w bankomacie PKO BP jest bezpłatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 13:47 endodynamicy wiedza, ze malpy goli sie na kursie wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a to oferta PKO SA - Eurokarta I Visa Concerto 27.03.09, 21:51 roczna opłata za kartę: 65 zł wypłaty gotówkowe w jednostce Banku: 5% wypłacanej kwoty, nie mniej niż 15 zł transakcje bezgotówkowe: bez prowizji wypłaty gotówkowe w bankomatach Banku i krajowej sieci Euronet: 3,5% wypłacanej kwoty, nie mniej niż 4 zł pozostałe wypłaty gotówkowe: 4% wypłacanej kwoty, nie mniej niż 4,5 zł opłata za zabezpieczenie transakcji Eurokartą i kartą Visa Concerto: po 2,40 zł miesięcznie za kartę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruszyna Re: a to oferta PKO SA - Eurokarta to Pekao SA IP: 78.8.192.* 27.03.09, 22:11 Eurokarta i Visa Concerto to jest produkt innego banku, Pekao SA,dla ulatwienia - ten z żuberkiem. Natomiast opisany PKO BP ma w logo skarbonke. Łapie roznice? Druga roznica: mowa o różnych kartach. Opisywane przez Ciebie Visa Concerto i Eurokarta to karty typu charge, natomiast w artykule jest mowa o debetowce. Jak chcesz sobie porównac karty debetowe tych bankow to wez Vise Elektron PKO BP i Maestro Pekao SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: a to oferta PKO SA - Eurokarta to Pekao SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 05:20 Kiedyś takim maestrem nieopatrznie wypłaciłem, gdzieś na prowincji, 1000 zł z bankomatu banku spóldzielczego. Kosztowało mnnie to 40 zł :((( Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman pobierz bez prowizji debetówką PKO SA 28.03.09, 12:20 w bankomacie PKO BP Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... 27.03.09, 21:56 I pomyśleć, że wypłacając pieniądze z bankomatu w Chorwacji, kartą PKO BP zapłaciłem... 0,00 zł prowizji! Ta szczera prawda! Mało tego, płacąc kartą za np. paliwo w stacjach paliw miałem kurs kuny taki, że w kantorze mogłem tylko o nim pomarzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.238.64.27.ip.airbites.pl 28.03.09, 13:01 Nie zgodzę się z Tobą ! Wypłacałam z bankomatu w Chorwacji i bank PKO BP pobrał sobie opłatę w wyosości 10 pln. !!! Natomiast faktycznie opłacało się płacić kartą i w sklepach w Chorwacji ,i na stacjach benzynowych bo kurs kuny był lepszy niz w kANTORACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.chello.pl 27.03.09, 21:59 Przeniosłem konto z PKO BP do Nordea - wszystkie bankomaty za darmo. Nie musze czekać godzinami do okienka - wpłatomaty w każdej placówce. Na lokatach zarabiam, w PKO to byla kpina. Polecam zmianę banku, każdy jest lepszy od tych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethan Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 22:07 Do póki ludzie nie zaczną wybierać banku z rozsądkiem to takie wałki będą możliwe. Mam konto w MBanku I PKO SA (stare konto). Jak mnie raz wycisnęli na 100PLN za przelew międzynarodowy w wysokości 500PLN to zadzwoniłem do swojego doradcy VIP i powiedziałem, że likwiduję konto. Od tej pory mam konto i kartę kredytową gratis. Z bankami trzeba ostro. Jak Cię dymają to zmieniasz bank. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia kasi 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.chello.pl 27.03.09, 22:41 a bankomatów PKO BP nie ma tak wiele w nowych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 22:48 Potwierdzam ,mam takie samo doswiadczenie .Taka taktyka zarabiania swiadczy o lichwiarskim podejsciu do kazdego klienta , dzilaniu nacechowanym na zysk za wszeka cene i wszystkimi sposobami pod plaszczykiem pozorow umow drobnym drukiem... wnnioski same sie nasuwaja ...wiecej nadzoru ... dozoru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kn 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.chello.pl 27.03.09, 23:03 w Lukasie tak samo kroją, żadna rewelacja. Wypłata z Euronetu w placówce Lukasa - bezpłatna. Wypłata z Euronetu poza - bulisz. Nie czytałem tabeli opłat, moja wina - wypłacałem 2k zł, prowizja ok 50 zł - po prostu zlikwidowałem konto. Nie chcę się wczytywać w każdy regulamin, ale oczekuję uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 27.03.09, 23:16 > Nie chcę się wczytywać w każdy regulamin, ale > oczekuję uczciwości. Moze jednak zmien nawyki i zacznij czytac to, na co sie zgadzasz przy podpisywaniu umowy? Bank zachowal sie uczciwie: zgodnie z umowa. Z takich jak ty rekrutuja sie np. "oszukani" na kredytach hipotecznych klienci BRE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kn Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.chello.pl 28.03.09, 00:17 powiem tak: stać mnie na to, żeby nie czytać umów przy małych sprawach. to, co się zdarzyło jest dla mnie brakiem uczciwości ze strony Lukasa - więc się pożegnałem. któregoś dnia trafię na bank, który nie robi przekrętów ;) masz rację - to była umowa. zawierając umowę opierasz się - czasami - na danych przekazanych ustnie - i powiedziano mi, że Euronet bezpłatnie. Kredytu hipotecznego w mbanku nie wziąłem ze względu na niejasny zapis w umowie - bo to było ważne. Kilkadziesiąt zł straty nie jest ważne - i tyle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek nie ma takich banków :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 13:54 Gość portalu: kn napisał(a): > któregoś dnia trafię na bank, który nie robi przekrętów ;) Nie da rady. Takie banki zbankrutowały, bo bez przekrętów nie zarobiły na siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin LUKAS robi to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 23:11 Kilka dni temu zorientowałem się, że za wypłatę 1200 zł z konta w bankomacie Euronet skasowali 36 zł... Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Super. Polecamy polskie banki. 27.03.09, 23:15 Super. Polecamy polskie banki. Buahahaha :-))) To ja juz wole trzymas pieniadze w banku z udzialami zagranicznymi, ktory mnie tak nie kiwa jak PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskier135 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. 27.03.09, 23:24 Mieszkam w 10-tysięcznym miasteczku.Oddzialu PKO BP nie ma, bankomatu też nie; jest agencja czynna w godz.9-16.Bank ma dużo klientów, pomimo takiego ich traktowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 10:42 Konto w Alior Banku Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman bo on w tym dzieisięciotysięcznym miasteczku 28.03.09, 12:29 jest jedyny /może jeszcze jest BS i SKOK/ wielką rzadkością jest że wielkie giełdowe banki lokują się w takich miejscowościach /chyba że jest to uzdrowisko i lub jest tam dużo turystów/ nadzór bankowy powinien zmusić Banki do tworzenia takiej sieci bezprowizyjnych bankomatów żeby dojście do nich w mieście /miasteczku/ nie zajmowało więcej niż 20 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc tk Re: bo on w tym dzieisięciotysięcznym miasteczku IP: *.mikolow.net 28.03.09, 16:03 aby było więcej bankomatów, to trzeba podnieś prowizje od innych czynności, (bankomaty kosztują, to ni tekturowe pudełka) co powoduje ubytek klientów i koło się zamyka. Wielu jednak tu wypowiadających się ma pomysły na darmowe usługi bankowe, może założą jakiś darmowy bank, oby nie Bezpieczną Kasę Oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś