scorpinor 13.06.09, 13:54 Ale przecież Prawdziwi Patrioci pojadą nad polskie cudne wielkie, mroźne morze - przynajmniej tak to rozumieją ludzie odpowiedzialni za naszą turystykę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: waldek "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 14:33 I slusznie. Bo nie ma innych takich plaz jak nad Baltykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosmosiki Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:31 Faktycznie tylko nad Bałtykiem ludzie chodzą szcz... i sr... 50m od plaży (bo nie ma wychodków). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mugambo PIP, PIH, sanepid, zus, krus ... durze koszta! IP: *.dsl.bell.ca 13.06.09, 15:48 Takierz i ceny, hehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dede Re: PIP, PIH, sanepid, zus, krus ... durze koszta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:43 Twoja ortografia to koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grr Re: PIP, PIH, sanepid, zus, krus ... durze koszta IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 13.06.09, 18:04 a nie zauwazyles/as ze gosciu jest z kanady? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ankus Re: PIP, PIH, sanepid, zus, krus ... durze koszta IP: 212.87.240.* 13.06.09, 18:08 Mnie Mugabo kojarzy się raczej z Afryką, a nie z Kanadą. A Ty skąd jesteś że piszesz "kanada"?. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fbdf 2 tyg. nad bałtykiem to 1000 zł dla 2 osób IP: *.jmdi.pl 13.06.09, 18:49 tylko zamiast hotelu z *** ma sie lokal prywatny z *** takimi samymi gwiazdkami, to samo dotyczy grecji tylko trzeba znac grcki zeby tak zbic ceny :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala i kot Re: 2 tyg. nad bałtykiem to 1000 zł dla 2 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 22:09 Nie trzeba:) Wystarczy angielski, niemiecki lub francuski jesli jest sie na Amorgos... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yupa Re: PIP, PIH, sanepid, zus, krus ... durze koszta IP: *.broker.com.pl 13.06.09, 19:04 Puszczew czy tez Weglowiec lub okolice Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lucasdzihad tekst sponsorowany = bullshit IP: *.acn.waw.pl 13.06.09, 20:58 się bierze dziennikarzynę na tydzień do grecji się mu da śniadania za friko i drinka z palemką a potem koleżka pisze takie gów.o żenada i żeby to dawać na "jedynkę"??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Mozna napisac: rower drozszy od samochodu IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 21:18 Znajdzie sie takie, tylko co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kk Re: PIP, PIH, sanepid, zus, krus ... durze koszta IP: *.ghnet.pl 14.06.09, 12:48 > Mnie Mugabo kojarzy się raczej z Afryką, a nie z Kanadą. > A Ty skąd jesteś że piszesz "kanada"?. Nie chodzi tu o nicka. Przypatrz sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fr Racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.09, 14:44 Chciałem w tym roku wyjechać nad polskie morze. Efekt? Czteroosobowa rodzina bez 170 za dobę za sam nocleg nie ma co się tam pokazywać. Więc dziękuję bardzo pojadę na południe. Mało tego pokojów i miejsc od wyboru i koloru. Zamiast obniżyć ceny i jakoś przyciągnąć ludzi wolą podnosić marże, więc ludziska pojada wszędzie tylko nie do Polski. Może się mylę? Albo ktoś mi zaproponuje tygodniowy pobyt nad naszym kochanym morzem taniej niż 1000? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Racja IP: *.chello.pl 13.06.09, 14:52 Mylisz się. Bo po co obniżać ceny, jeśli i tak się ludzie sami pchają. Każda jedna buda na półwyspie wynajęta na cały sezon, plaże przepełnione. I jeszcze zachęcać? Ja tam mam dość tych dzikich tłumów nad Bałtykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czlowiek relatywnie tani urlop IP: *.adsl.alicedsl.de 13.06.09, 18:00 Na przyklad w Osloninie w willi Relax za 35 zl. Dzieci do 10 lat 50%. Z widokiem na baltyk, 20 km od Gdyni, 7 km od Pucka. Wszystkie pokoje z lazienkami, bardzo dobre warunki. Bylem wiec polecam. (Wpisz w google: willa relax oslonino). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rrr Re: relatywnie tani urlop IP: *.broker.com.pl 13.06.09, 19:07 Fajne zadupie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: htgh Re: relatywnie tani urlop IP: *.mmj.pl 13.06.09, 19:35 I za takie 'zadupia' jestem wdzięczna. Mam dość przepełnionych miejsc pełnych chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jkuih Re: relatywnie tani urlop IP: 94.254.157.* 14.06.09, 07:25 może i masz dość, ale chyba dobrze się w takim towarzystwie czujesz, nie od dziś wiadomo że swój ciągnie do swego... hehe moczymordo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czlowiek Re: relatywnie tani urlop IP: *.adsl.alicedsl.de 14.06.09, 11:23 Miejsce w ktorym mozna odpoczac. Jest zamek Sobieskiego w odleglosci 2 km. Jak ktos ma samochod to ma wszystko w odleglosci 15 km i to bez korkow i masy turystow deptajacych po pietach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tghs Re: relatywnie tani urlop IP: *.mmj.pl 14.06.09, 12:50 no i właśnie takie przykłady inteligencji wolę unikać i wyjeżdżam na 'zadupia' gdzie o takich jak ty baardzo trudno. prymitywom zostawiam miejsca, które z łatwością znajdą na mapie, bez gubienia się na autostradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: relatywnie tani urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 13:26 Nie porównujmy Bałtyku z Morzem Czerwonym 16 versus 27 stopni Egipt=zawsze Słońce i ciepławoda W morzu zawsze w pakiecie w Polsce zawsze w pakiecie są tylko dresiarze i inne tałatajstwo a ceny jednakowe dlatego od 10 lat jeżdzę za granicę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skrzat waldemar kapitalizm nie pasi? IP: *.bstnma.east.verizon.net 13.06.09, 18:14 a moze to polski rzad powinien dyktowac stawki urlopow nad polskim morzem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaba "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg.. IP: *.xdsl.centertel.pl 13.06.09, 14:51 egipt do bieda z nędza to oczywiste że jest tam taniej to by był absurd gdyby hotel w gdańsku był tańszy od egipskiego klimat nie ma tu nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rafikini Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 15:00 Dlatego właśnie z żona (2 osoby) lecimy pojutrze do Egiptu 4* All inclusive za w sumie 4 tyś. Dziękuję z Bałtyk gdzie wszędzie chcą wyciągnąć kasy po maksie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzywyryj Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 21:21 Hehe, to zobaczysz w tym egipcie co znaczy wyciagac kase... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr 40 Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:09 Pięciogwiazdkowe hotele(nowe) w Egipcie są 5 razy lepsze niż polskie badziewie.Byłem tam 16 razy.Rafa,słońce,deska. Odpowiedz Link Zgłoś
doopa1 Bieda nie ma nic do rzeczy 13.06.09, 18:57 Ceny dla turystów sę inne, europejskie. Przeciętnego Egipcjanina jasne że nie stać ale turystę skroją wcale nietaniej jak gdzieś w Europie. Chyba że będziesz spał w jakiejś lepiance u Arabów za parę groszy i ci mrówki faraona po nosie bedą łazić... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szadoka "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 14:57 O, to ciekawe. Ciekawe ktore to biuro podrozy oferuje 4 tys za trzyosobowa rodzine? chyba ze mowimy o 1 gwiazdce bez wyzywienia i z dojazdem wlasnym... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosmosiki Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:33 Oferują oferują. Pokój dwuosobowy z przystawką, wyżywienie w hotelu *** bez problemu znajdziesz np. w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr 40 Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:16 Itaka.4*przy plaży 1 tydzień 860pln/osobę HB.Było rewelacyjnie,żółwie przy plaży itd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gugu Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.09, 17:40 No wlasnie - cena jakas conajmniej dziwna jak na lato 2009... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madzia "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg.. IP: *.net.stream.pl 13.06.09, 14:57 nad bałtykiem jest wypas, nigdy nie zgadniesz czy będzie pogoda czy nie. ścisk taki że nie ma gdzie palca włożyć :) ceny ...., no nie wiem skąd się to bierze, chyba wychodzą tam z założenia że trzeba w dwa letnie miesiące zarobić tyle żeby przetrwać cały rok, chociaż rok to mało powiedziane. jako turystę mnie to wali i nie zamierzam tam już jeździć i przepłacać. do dzisiaj wspominam ze znajomymi jak pewien właściciel pensjonatu w Ustce kazał nam spierda.... jak usłyszał że szukamy kwater na pięć dni. a nam głupim pod koniec urlopu zachciało się przenieść z kaszub nad morze. nie było paniki, zawsze można spać w samochodach, ale niesmak został do dzisiaj. wypierd.... na plaże i śpijcie na piachu jak się wam moja oferta nie podoba. w ten sposób właściciel pensjonaty dawał nam do zrozumienia że chociaż nie ma pełnej "obsady" w pokojach to mamy wykupić u niego pobyt na siedem dni i jescze trzydaniowe żarcie codziennie. nie, to nie, poszliśmy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michael Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 13.06.09, 15:25 A ja tak z innej beczki... "Wczasy w Polsce DWA DROŻSZE niż w Grecji czy Egipcie" - Taki jest tresć linku na głównej stronie GW. Czy u Was pracuje jeszcze jakas korekta czy już spier...liła na wczasy do egiptu? Odpowiedz Link Zgłoś
annniii Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w 15.06.09, 13:50 Nad Bałtykiem nie byłam już przynajmniej od trzech lat... Trochę mi tęskno...Ale z drugiej strony - dobra pogoda jest równie prawdopodobna jak wygrana w lotka... Ceny astronomiczne... Chyba jednak wybiorę się gdzieś, gdzie mogę liczyć na słońce :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Typowa polska pazerność i chciwość, aż obrzydzenie IP: *.bialystok.vectranet.pl 13.06.09, 15:02 bierze. Biznesmeni od siedmiu boleści, przez 2 miesiące chcą zarobić na cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Typowa polska pazerność i chciwość, aż obrzyd IP: *.raciborz.vectranet.pl 13.06.09, 15:26 Mirek, masz rację, ale z drugiej strony... Skoro jest aż tak źle,to dlaczego co roku nad Bałtyk ciągną dzikie hordy wczasowiczów? Popyt na wczasy nad Bałtykiem jest na tyle duży, że miejscowi "byznesmeni" mogą bez skrupułów windować ceny, jak im się podoba. Na szczęście jest jeszcze parę dzikich miejsc nad naszym morzem, gdzie można spędzić wakacje za grosze. I bez tłumów na plaży. Gdzie to jest? Tajemnica :-) Kto szuka, ten znajdzie, a barbarzyńcom wara. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Typowa polska pazerność i chciwość, aż obrzyd 13.06.09, 15:44 Bo wiele osób już za komuny tam jeździło i się przyzwyczaili. A poza tym skad mają wiedzieć jakie są ceny za granicą? Nie wszyscy mają internet. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krakauer Re: Typowa polska pazerność i chciwość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 17:05 Dokładnie! Na dodatek mit o jodzie i czystych plażach. Przez wiele lat, rok w rok, jeździliśmy z dzieciakami na dwa tygodnie nad polskie morze: super ośrodek w lesie, dwupokojowe apartamenty, kort, basen, cisza, spokój, na zakupy do cywilizacji niedaleko. Tylko ceny kosmos i ta podróż przez całą Polskę z Krakowa. Bywało że 700 km jechaliśmy 13 godzin. No i co mi z podgrzewanego basenu gdy temperatura powietrza przez tydzień ma 10 oC. Bywało że przez dwa tygodnie nie było dnia bez deszczu... Od paru lat jeździmy na południe Europy. Też jadę 13 godzin, tyle że teraz robię w tym czasie 1400 km na dodatek prawie w całości autostradą więc podróż jest przyjemnością. Ceny? Jak ktoś jadł nad polskim morzem to wszędzie jest normalnie lub ...taniej! Generalnie relacje cen w Polsce do tych na zachodzie można zobrazować takim zestawieniem: za 64 km płatnej autostrady A4 z Krakowa do Katowic płacimy w jedną stronę 13 zł, gdy w Austrii 10-cio dniowa winieta na wszystkie drogi kosztuje 7,7 euro. Porównajcie sami! Za dwutygodniowy pobyt we Włoszech, w ośrodku o bardzo dobrym standardzie (dwupokojowe klimatyzowane apartamenty ze wszystkim co trzeba, baseny, codziennie sprzątana plaża, kilka restauracji i barów, sklepy i tzw. „gry i zabawy” full wypas, etc. etc) zapłaciłem mniej niż musiałbym zapłacić u nas. I co najważniejsze: cały czas byłem traktowany jak gość na którym wszystkim zależy a nie jak konieczny i nie zawsze chciany dodatek do moich pieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
szasza77 Re: Typowa polska pazerność i chciwość 14.06.09, 05:38 W zupelnosci popieram, wlasnie od kilku dni siedze i szukam wakacji dla 2 dzieci i 2 doroslych,niestety polskie morze to nie dosc ze niepewna pogoda to jeszcze ceny tak ogromne ze az strach jechac...Do tego przejazd przez Polske to jakas masakra, przelot (zawsze laczony w W-wie) trwa tez sporo a kosztuje ojej....wiec tak reasumujac szczerze popieram tego kto napisal ten artykul- taniej jest zagranica! Niestety! Polska to piekny kraj ale bardzo drogi na wczasy szczegolnie jak porownamy zarobki do cen wynajmu np. hoteli.... Jak ma ktos cos godnego polecenia to prosze o namiar! :) Gość portalu: Krakauer napisał(a): > Dokładnie! Na dodatek mit o jodzie i czystych plażach. > Przez wiele lat, rok w rok, jeździliśmy z dzieciakami na dwa > tygodnie nad polskie morze: super ośrodek w lesie, dwupokojowe > apartamenty, kort, basen, cisza, spokój, na zakupy do cywilizacji > niedaleko. Tylko ceny kosmos i ta podróż przez całą Polskę z > Krakowa. Bywało że 700 km jechaliśmy 13 godzin. No i co mi z > podgrzewanego basenu gdy temperatura powietrza przez tydzień ma 10 > oC. Bywało że przez dwa tygodnie nie było dnia bez deszczu... Od > paru lat jeździmy na południe Europy. Też jadę 13 godzin, tyle że > teraz robię w tym czasie 1400 km na dodatek prawie w całości > autostradą więc podróż jest przyjemnością. Ceny? Jak ktoś jadł nad > polskim morzem to wszędzie jest normalnie lub ...taniej! Generalnie > relacje cen w Polsce do tych na zachodzie można zobrazować takim > zestawieniem: za 64 km płatnej autostrady A4 z Krakowa do Katowic > płacimy w jedną stronę 13 zł, gdy w Austrii 10-cio dniowa winieta na > wszystkie drogi kosztuje 7,7 euro. Porównajcie sami! Za > dwutygodniowy pobyt we Włoszech, w ośrodku o bardzo dobrym > standardzie (dwupokojowe klimatyzowane apartamenty ze wszystkim co > trzeba, baseny, codziennie sprzątana plaża, kilka restauracji i > barów, sklepy i tzw. „gry i zabawy” full wypas, etc. etc) zapłaciłe > m > mniej niż musiałbym zapłacić u nas. I co najważniejsze: cały czas > byłem traktowany jak gość na którym wszystkim zależy a nie jak > konieczny i nie zawsze chciany dodatek do moich pieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
rade-men Ciemnych Polaczków łatwo się kasuje 14.06.09, 11:06 Nad morze do "kurortów" ciągną wieśniaki. Prostaki ze wsi i miasteczek w całym kraju jadą do Sopotu by potem się chwalić, że byli na molo. I żadna cena ich nie powstrzyma. W kwaterach - drogo, brudno i chamska obsługa. W ogłoszeniu było, że 200 metrów do morza a jest 2 km :) Hotele - brak. Jest po prostu za mało hoteli nad całym Bałtykiem. A te co są mają takie obłożenie, że ceny wyższe niż w centrum Warszawy czy Krakowa. Powinien ktoś zainwestować w domki wczasowe dla przeciętnych Polaków, pobudować hotele w cenie max 50 zł za noc. Wtedy obecne hotele obniżą złodziejskie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiek Re: Ciemnych Polaczków łatwo się kasuje IP: *.bosbank.pl 15.06.09, 09:12 Lubię te świadczące o głebi intelektualnej i biznesowym podejściu - "powinien ktoś zainwestować w domki wczasowe dla przeciętnych Polaków, pobudować hotele w cenie max 50 zł za noc" Już to widzę - Pisuar wszystkich pisuarów wzywa całą tę szemraną szajkę i rzecze jak Putin w Pikałowie do Deripaski: "Hotele mi tu zaraz tanio budować ! Brudziński - masz folwark w zachodniopomorskim, to teraz bierz się za hotele w Dziwnowie, Międzyzdrojach i Świnoujściu ... Edgar, sprawdziłeś się we Włoszczowej, to teraz marsz do Ustki, czy innego Darłowa !" Itd - bo trochę ich przecież jeszcze jest, niestety ... A zarobić pisochłopcom da pewnie zaciężne moherowe wojsko ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: Typowa polska pazerność i chciwość, aż obrzyd IP: 80.48.71.* 13.06.09, 18:47 Po co te nerwy? Jeśli przy takich cenach jakie oferują mają wielu klientów to znaczy, że ceny są ok... Z jakiej racji ktoś ma sobie obcinać niepotrzebnie marżę? Ceny spadną tylko wtedy, gdy zmniejszy się ilość chętnych do "przepłacania"... Odpowiedz Link Zgłoś
oktawian2 Re: Typowa polska pazerność i chciwość, aż obrzyd 13.06.09, 20:28 hotel 3 gwiazdkowy w Grecji a w Polsce sa nieporownywalne. Trzeba porownywac 4 gwiazdki z Grecji i 3 z Polski. Moje 2 tyg nad Baltykiem to max 5 tys zl i nie odmawiam sobie niczego. Co prawda nie hotel a pensjonat ale warunki bardzo dobre, blisko do morza... Ktos mus nakrecac wyjazdy.. Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Re: Typowa polska pazerność i chciwość, aż obrzyd 14.06.09, 00:18 Tu nie chodzi tak o zakwaterowanie jak o klimat. W Grecji czy Egipcie mam praktycznie zagwarantowana pogode i temperature morza oscylujaca kolo 24st.C, jak wyglada na tym tle Baltyk chyba kazdy wie... Jezeli ceny sa porownywalne, to nie wiem czy ktokolwiek kierujacy sie racjonalnymi przeslankami zdecyduje sie na wakacje w Polsce. Osobiscie, zawsze wybiore Morze Srodziemne ze wzgledu na klimat, nawet gdyby warunki zakwaterowania byly gorsze - wiekszosc czasu i tak spedze poza hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rokmen Nie można porownywac cen w hotelu z cenami w IP: *.icpnet.pl 13.06.09, 15:22 ośrodku wczasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaco Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:24 nie to żebym się czepiał, ale porównanie cen w artykule jest śmierdząco zmanipulowane. to tak jakby powiedzieć, że w Hiszpani za butelkę wody trzeba zapłacić 2 euro, a w Polsce 20 euro (za butelkę johny walkera) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krakus Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:59 Na Rynku w Krakowie za 2 Euro wody w knajpie nie wypijesz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baltycki "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg.. IP: *.centertel.pl 13.06.09, 15:27 socjalista sie odezwał, a jak ty sobie to wyobrażasz ćwoku, że ktoś dla przyjemności będzie się starać Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------=-=- 13.06.09, 15:33 A kim są ci "ludzie odpowiedzialni za turystykę" ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eeeee "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg.. IP: *.chello.pl 13.06.09, 15:37 prawda jest taka, ze ci co nie umieją sie porozumiewac po angielsku zawsze wyjadą nad polski Baltyk chocby nie wiem jak drogo tam bylo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: burżu Wszystko jest tańsze i lepsze za granicą . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:40 Bo w Polsce rządzi układ z Magdalenki czyli komuchy i związkowcy . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beti "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:56 Ja za tygodniową wycieczkę objazdową po Portugali (dla dwóch osób) zapłaciłam 4.500 tys.Była ładna pogoda,jedzenia w brud,warunki hotelowe na najwyższym poziomie więc czego jeszcze więcej chcieć. Nasze morze Bałtyk jest brudne ,ale nie tylko w mieście też nie najlepiej wszystko wygląda ,poza tym cięzko trafić na ładną pogodę!!! Zdedydowanie wolę pojechać za granicę niż spędzać czas w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: łeee... Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.aster.pl 13.06.09, 21:21 > jedzenia w brud Olala, to niezdrowo. No chyba, że chodziło o "w bród". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Biglus Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.chello.pl 14.06.09, 09:19 A ubezpieczenie zdrowotne... A płatność za roaming...No i przejazd autokarem do Portugalii to istny cud (72 godzin non stop w autokarze)...Pogoda oczywiście lepsza w Portugalii, niezaprzeczalnie ale za 4500 zł to w Polsce w prywatnej kwaterze na 4 osoby w najwyższym standardzie (lodówki, place zabaw, mikrofala, kuchnia itp) to na miesiąc się znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anni Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 09:49 > lepsza w Portugalii, niezaprzeczalnie ale za 4500 zł to w Polsce w prywatnej > kwaterze na 4 osoby w najwyższym standardzie (lodówki, place zabaw, mikrofala, > kuchnia itp) to na miesiąc się znajdzie... No tak, zakładając, że ktoś chce przez miesiąc siedzieć na tej samej kwaterze i gotować w mikrofalówce. Nie ma co porównywać, tamci nie gotowali, nie sprzątali, wszystko mieli podane, codziennie zwiedzali inne miejsca i przywieźli wrażeń i wspomnień na kilka lat. Ale każdy niech spędza urlop jak mu pasuje. Na ogół jednak moczenie ciała w wodzie morskiej i smażenie na piachu obowiązkowe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PW Byłem w opisywanym hotelu Waves... IP: 188.33.79.* 13.06.09, 16:00 ...było to kilka lat temu. Pobyt bardzo dobrze wspominam, hotel był po remoncie, dobry standard, ładny teren, w centrum Hurghady. Z minusów - mała własna plaża i marne żarcie (ale to może z racji trwającego wtedy remontu stołówki). Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Byłem w opisywanym hotelu Waves... 13.06.09, 16:08 Gość portalu: PW napisał(a): > ładny teren, w centrum Hurghady Ładny teren w centrum Hurghady? Położenie w centrum Hurghady to zaleta? Chyba coś mylisz. Masz zapewne na myśli miejsce położone np tylko kilka km od centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Polska pazernosc nie oplaca... IP: *.dyn.iinet.net.au 13.06.09, 16:16 ... chciwosc na wszystkich szczeblach, poczawszy od wlascicieli skonczywszy na podatkach na rzecz gmin, powiatow, wojewodztw i kraju. a przez drozyzne wszyscy oni straca... Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Byłem w opisywanym hotelu Waves... 14.06.09, 10:58 Nie, Janie - położenie w centrum Hurgady to w przypadku tego hotelu zaleta. Było bliziutko do sklepów i hipermarketu w którym można było dojeść i dopić. Poza tym, na zakupy pamiątek nie musiano nas dowozić busami. Po prostu wieczorem każdy wychodził na miasto. jan-w napisał: > Gość portalu: PW napisał(a): > > ładny teren, w centrum Hurghady > Ładny teren w centrum Hurghady? > Położenie w centrum Hurghady to zaleta? Chyba coś mylisz. Masz zapewne na myśli > miejsce położone np tylko kilka km od centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polski wczasowicz Re: Byłem w opisywanym hotelu Waves... IP: *.net.stream.pl 13.06.09, 16:16 Nad Bałtykiem kwatery i domki ze wspólnymi łazienkami kosztują od 30 złotych wzwyż, za przyczepę kempingową podobnie trzeba zapłacić...a w małych nadmorskich miejscowościach jeszcze taniej a standard często wyższy, łazienka i kuchnia w domku nawet, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z Re: Byłem w opisywanym hotelu Waves... IP: *.aster.pl 16.06.09, 18:17 Hotel Waves to śmierdząca nora, wystarczy wejść na niemieckiego holidaychecka, żeby to sprawdzić. Plaża zalana ropą i pełniąca również funkcję portu. Do tego centrum Hurghady, dobre może dla pijanych ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: globtroter Dziennik "Polska" to ciemnota dla Mocherow!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.09, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jjok Biura robią w gacie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:24 Biura robią w gacie sponsorując takie artykuły. Jak można porównywać z jakąś zagraniczną pipidówkę z Gdynia, która jest nie tylko miejscem wypoczynkowym ale centrum biznesu, które tak winduje ceny. Widać w takim porównaniu stronniczość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: globtroter Swieta racja, to obluda w stylu Rydzyka!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.09, 16:30 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan56 Masz rację, polscy spece od zarobku w 2 miechy IP: *.bialystok.vectranet.pl 14.06.09, 09:30 robią w gacie. Myśleli, że dorobią się na rodakach oferując wypoczynek po kosmicznych cenach nad morzem, które nie jest przeznaczone do turystyki - nie ten klimat! Pora się obudzić, a te swoje iluś tam gwiazdkowe hotele przeznaczyć na budynki socjalne bo tych brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gruders-online "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg... 13.06.09, 16:29 ...a ja jadę nad Bałtyk, i nie myślę,że wszystko tam będzie idealne(wręcz przeciwnie), ale jest coś takiego jak sentyment, który ciągnie mnie tam. A polskie wybrzeże to nie tylko piach i słona woda. Dodam, że znam angielski, znam ceny w zagranicznych kurortach i tam bywałem i oczywiście mam dostępdo internetu ;-). Zabawne jest to, że tak bardzo nie możemy się obyć bez tych gwiazdek w hotelach i "all inclusive", a czy ktoś jeszcze pamięta Poldka i Dudusia. Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oldas Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:47 Ja pamiętam! Ale tamtej Polski z wczasami pracowniczymi, tanimi i ludźmi , którzy mieli mniej więcej po równo czyli prawie nic ,już nie ma! Nad Bałtyk to można skoczyć na 3 dni i powspominać , ale być tam 2 tygodnie z tym cholernym codziennym rytuałem porannym, z nerwowością ogarniając zasłony iiii czy........ jest słońce czy nie! Nieznośnie zimna woda plus ta chuśtawka pogodowa! Raz byłem z rodziną gdy 13 dni padało bez przerwy! Od 2000 roku jeżdżę tylko do Grecji! Ciepła czysta woda w morzu, europejska woda , nie powodująca sensacji żołądkowych,piękne miejsca, i można się zdrzemnąć w czasie dnia bo NIKT MI NIE ODBIERZE SŁOŃCA! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w IP: *.itcomp.pl 13.06.09, 20:39 A ja współczuję tych wczasów nad Bałtykiem i to nie z powodu drożyzny ale z powodu lodowatej wody, braku słońca no może na chwilę się pokaże i niekoniecznie miłej obsługi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
micra srutututu majtki z drutu 13.06.09, 16:44 Zapraszam na wykop.pl i opisaną sprawę człowieka kupującego 2 tygodnie w promocyjnej cenie za trochę 5 tys. na Majorce, później Triada chciała go orżnąć i zmusić do dopłacenia około 4 tys., czyli w sumie ponad 9 tys. złotych za 2 tygodnie dla dwóch osób. Oczywiście Gazeta znalazła możliwość wypoczynku za 4 tysiące dla 3 osób na 2 tygodnie (Grecja), a w Gdynii za 13 tys. Myślę, że spokojnie można by w Gdynii znaleźć i za 20 tys. lub więcej (odpowiednio wybrany hotel). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ziom Re: srutututu majtki z drutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:48 Jak ktoś jest frajerem, to da siebie zrobić w bambuko, dlatego daje się dymać biurom podróży. Tacy ludzie po prostu mają pecha i najlepiej jakby się w ogóle nie zabierali za załatwianie czegokolwiek. Na wycieczki zagraniczne najlepiej jechać w ofertach last minute na 1-2 dni przed wylotem, wtedy już nic się nie zmienia, a wycieczkę mamy zwykle o wiele taniej, niż normalna cena przy wcześniejszym zakupie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: srutututu majtki z drutu IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 19:40 Jak ktos jest frajerem to kupuje przebrane oferty last minute i od razu rzna go o dwa dni (wylot w nocy gdy doba hotelowa juz leci od rana). Nastepny dzien to odsypianie podrozy. A ostatni dzien pobytu to koczowanie na walizkach w recepcji bez pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: srutututu majtki z drutu IP: *.itcomp.pl 13.06.09, 20:45 Taka jest prawda porównują ceny i warunki, a nie luksus za granicą a nad Bałtykiem namiot i zupki w proszku:)))Wtedy bedzie taniej, ale czy to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ziom Trzeba wiedzieć, gdzie jechać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 16:46 ... jak się wie gdzie jechać, to jest super. Ja byłem w Egipcie kilka razy i za każdym razem płaciłem poniżej 1,5k za osobę z full wypasem w minimum 4* hotelu, czyli o niebo lepszym niż nie jeden nad Bałtykiem. Zupełnie nie rozumiem argumentów tych ludzi, co mówią, że w Egipcie jest syf. Wiadomo, że papiery walają się po ulicach, ale bez przesady, w Polsce jest podobnie, do tego nad morzem można dostać w mordę od wyrostków myślących, że wiedzą, co to dobra zabawa. W Egipcie nic takiego mnie nie spotkało i ludzie tam są o wiele bardziej przyjaźni - wiadomo, czasami za kasę, ale parę złotych nie zrobi wielkiego ubytku w portfelu, a może sprawić dużo radości komuś. Poza tym... w Egipcie jest pogoda zawsze, ciepłe morze i masa atrakcji dodatkowych. W Polsce, brudna smażalnia ryb, niedosmażone kebaby czy inne szemrane bary, a na plaży syf. A wracając do kasy... jak ktoś chce jechać do Polski i płacić 30 zł za pokój, to ok, do tego dorzuci kolejne 30-50 zł na osobę za wyżywienie minimum, plus dodatkowo jakieś piwko czy inna wódeczka i ewentualne imprezowanie i żarcie po piciu... wyjdzie leciutko 150 zł na dzień. A taki Egipt za 1500 zł za 7 dni pewnego wypoczynku... nie ma nad czym się zastanawiać. Oczywiście w Grecji czy nawet w Maroko lub Tunezji uda się znaleźć coś taniej. Ale to zalezy, co kto poszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Donald Dusk Nigdy więcej nad Bałtyk! IP: 212.180.160.* 13.06.09, 16:54 Czerwiec, ew. wrzesień. Portugalia, Chorwacja, Grecja. Słońce, wino i owoce morza kontra deszcz, wóda i rozmrożona ryba w panierce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lucasdzihad Re: Trzeba wiedzieć, gdzie jechać... IP: *.acn.waw.pl 13.06.09, 20:49 coś pan kręcisz. z triady czy z neckermana jesteś? w polsce pewnie możesz dostać w mordę (jak pod domem) w egypcie ... możesz dostać odłamkiem zapomniałeś ile osób ginie corocznie w zamachach??? miłej podróży Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawa "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg... IP: *.dynamic.caiway.nl 13.06.09, 16:54 a polska jest polska tu jest wszzystko gory morze jeziora a w egipcie czy gdzier indziej tylko woda morze cieplejsz a poza hotelem nie mA NIC PUSTYNIA I WIELBLADY Odpowiedz Link Zgłoś
owrank taką manipulacją można każdą tezę obronić... 13.06.09, 16:55 Bałtyk napewno jest drogi ale trochę przesadzili w tym artykule... kto jedzie do Bryzy na 2 tygodnie ???? są niezłe hotele z basenami, które mają stawki rzędu 400-500 zł za rodzinę dziennie ale to nadal jest stawka porównywalna z zagranicą... 5000-7000 zł za pobyt 4 osób w komgffortowych warunkach.A to że za 4000 zł się wykupi 2 tygodnie w Grecji w 4 osoby to jakaś bajka, także artykuł mocno zmanipulowany. Bałtyk, poza tym ma jeden ogromy plus, nadaje się idealnie na krótki wypad np. 4-5 dni. I pewnie taka będzie docelowa "specjalizacja" turystyki nadbałtyckiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 17:01 Brudny i zimny bałtyk z niepewną pogodą i cenami usług jak z kosmosu. Czy to może kusić? Nie lepiej wybrać coś lepszego za te same pieniądze? Wniosek nasuwa się sam. Ale jak kto woli... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wynajmujacy "Polska": Wczasy nad Bałtykiem droższe niż w Eg.. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.06.09, 17:03 Pierdoły jak zwykle w GW. Zależy od tego, co chce się mieć. Jak nocleg w podstawowych warunkach, 5 minut do plaży - 20 zł/osoba. 600zł za noclegi plus raz tyle za wyżywienie. Czyli 1200 za 3 osoby na tydzień + dojazd. Plaża na 50m szeroka. Woda - jak to w bałtyku... ale coś za coś. Jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda To dziennik "Polska"!. A gazeta.pl to nie GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 18:14 O rety, taka ślepota to już przegięcie. Nie dość, że tekst przeczytałeś na portalu Agory (dziennik GW ma adres Wyborcza.pl, inna redakcja), to nie pochodzi stąd, ale z dziennika "Polska", co masz podane już we wstępie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: globtroter Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.09, 17:05 Teraz jestesmy z zona na 2-tygodniowych wczasach wypoczynkowo- rehabilitacyjnych w osrodku wczasowym w m. Jantar. Za 14 dni w 2- osobowym pokoju z lazienka i TV, pelnym wyzywieniem (3 posilki dziennie) dla 2 osob, 3 zabiegi (np. masaż, laser, borowina ...) dziennie dla kazdej osoby - zapalacilem 2.948,- zlotych. Najwazniejsze, ze nie musze wąchać odchodów osło- i wielbłądo- pochodnych. Artykuł w Dzienniku Polska to kłamstwo i żenada, gratulujemy obłudy jakiej pełno w polityce i turystyce oferowanej przez polskie Biura. Ludzie nie dajcie się nabić w butelkę. Czytajcie POLSKIE oferty ale nie te z Biur Turystycznych. MIŁYCH WAKACJI W POLSCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ziom Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 17:17 Zobaczymy, czy będziesz równie dobrze pisał na klawiaturze, jak dostaniesz w mordę od osiłków wracających z pobliskiej dyskoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: globtroter Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.09, 17:35 Masz racje, ale hołota przyjeżdża do rejonów wczasowych dopiero w lipcu/sierpniu. Ale szczerze mówiąc wolę dostać w - jak to określiłeś - mordę od Polaka, niż serię z kałasznikowa od "strzelca" z Bractwa Muzułmańskiego czy innych dewiantów. Ciau! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GUGU a ja wogole w morde nie lubie byc lany :) IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.09, 17:44 ani od ludzi z plonad ani od innych murzynuff i szuszfoli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: popieram globt Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 19:19 Art, sponsorowany na maxa. Polska jest duzzzooo tansza ale tez i zimna. polacy to ciemnota ktora nic poza lezeniem na plazy nie dostrzega! moze CZerniak ich czegos nauczy! ale chyba nie bo jest niewyleczalny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P. Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: 80.48.71.* 13.06.09, 18:50 Oczywiście, że będzie. Chyba, że mu wybiją oczy lub połamią palce, ale to raczej nieczęsto się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cho Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: *.chello.pl 13.06.09, 19:20 Jeżdżę nad polskie morze co roku prawie i jeszcze nie dostałam od nikogo po mordzie. Skoro ty masz takie doświadczenia, to może to po prostu kwestia mordy? Za to w Tunezji miałam bardzo nieprzyjemne doświadczenia z tubylcami, a w Hiszpanii nie raz i nie dwa widziałam chamstwo obsługi hotelowej - wystarczy, że ktoś nie rozumie po angielsku i już są kłopoty i lekceważące uwagi. A jak ma się odwagę interweniować i domagać się przyzwoitego traktowania (miałam tego pecha, że pomogłam pewnej starszej parze "wywalczyć sobie" należny im stolik w hotelowej restauracji) to potem do końca imprezy masz wrażenie, że plują ci w talerz. Bo dla nich turysta to tylko niewyraźny pysk w masie, przyjechał, to i wyjedzie, i nie musi wracać, bo zawsze tam jest full. Nad Bałtykiem spędzam czas inaczej, niż leżąc na plaży, smażąc dupsko i plątając się po dyskotekach - jest mnóstwo rzeczy do obejrzenia, a nawet kapryśna aura ma swój urok, przynajmniej zmusza do ruchu. Piramidy kontra Malbork? Wolę Malbork. Odpowiedz Link Zgłoś
pio.tr Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... 14.06.09, 11:26 Widocznie pojechałaś do jakiegoś nędznego hotelu i zaczęłaś traktować obsługę jak bydło. A im też należy się szacunek. Wystarczy, że jednemu lub dwóm coś miłego powiesz lub dasz napiwek, to już oni to rozpowiedzą między sobą i będziesz dla nich królową. Poza tym, nie jeździ się do hotelów, gdzie talerz Ci przynoszą. Jeździ się tam, gdzie sama sobie nakładasz to, na co masz ochotę. I przede wszystkim trzeba być miłym. Co innego restauracje. Nawet w Polsce mogą Ci napluć, jak zaczniesz się wywyższać. A jak pomagałaś komuś wywalczyć swoje? Nie wiem, co tam zaszło, ale czy na wakacjach jest sens walki aż tak zażartej o swoje? Co? Stoliczek im ktoś zabrał? I nie mogli usiąść 2 metry dalej? No helloooł. A angielski trzeba znać chociaż trochę, a jak nie, to się uśmiechnąć chociaż, a nie od razu z pyskiem. Opisujesz ewidentnie przykłady czegoś takiego co się nazywa szok kulturowy. Jak jedziesz do jakiegoś kraju to niestety musisz poznać trochę kulturę mieszkańców, żeby być przez nich postrzegana ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CV* Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: *.eu 13.06.09, 18:18 Ale psie odchody musisz wąchać. I ludzkie, bo na plaży nie ma WC. Morze zimne i brudne, chamstwo i bandy pijanych wyrostków. Jeśli wyjechałeś tylko na rehabilitację to fajnie, ale w zasadzie te same zabiegi można przecież mieć u siebie w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... 14.06.09, 11:19 przede wszystkim ta pogoda dwa tyg temu bylem w piaskach (to kolo jantaru) - trafilo nam sie przyznaje, w calej polsce lalo, na mierzei natomiast bylo slonecznie i cieplo (pod warunkiem ze nie uderzalo sie na plaze - tam wialo cholernie, o temp wody oczywiscie nawet nie wspominam) rok temu o tej porzy bylem w turcji - to jednak inny swiat, woda ponad 20 stopni, oczywiscie baseny, laznie tureckie, klimatyzowane pokoje i codziennie wspamiala pogoda - NIE MA zadnego porownania (kosztowo tez uwazam ze jest duuuuuzo korzystniej za granica) przyczyna: sezonowosc, to jest cytujac klasyka "oczywista oczywistosc" a co do byczenia sie na plazy - bo taki argument padl - sorry ale idiotyczny np kreta stambul czy barcelona (pierwsze z brzegu miejsca, ktore mi przyszly do glowy) - tam nic ma co robic? to u nas jest chu...nia jak pogoda do bani - chyba ze jestes faktycznie w 3city ale sprobuj znalezc rozrywke na mierzei albo tzw środkowym wybrzezu inna niz plaza:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Ten artykul to brednie dla ciemnoty ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 13:41 człowieku nie byłeś pewnie nigdy za granicą z angielskiego znasz tylko senkju a poza tym pojechałeś do SANATORIUM się leczyć i w tym przypadku Polska jest rzeczywiście bezkonkurencyjna ALE MY TU O WAKACJACH ROZMAWIAMY! Odpowiedz Link Zgłoś