kragg 16.06.09, 11:17 A to nawet fajnie, że informują jak zmienić bank. Bo ja się właśnie zastanawiam nad zrezygnowaniem z mBanku :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulk22 Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 11:20 kragg napisał: > A to nawet fajnie, że informują jak zmienić bank. > > Bo ja się właśnie zastanawiam nad zrezygnowaniem z mBanku :) Gdzie przechodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.pljtelecom.pl 16.06.09, 12:22 :D jak juz przejdziecie do mBanku, to sie okaze ze oplaty pojda w gore, a mBank wam przez swoja strone www napisze "ROR-off". nie bylo tak? bylo! Ale pamiec krotka. Jesli chodzi o grono rozczarowanych i uwiazanych do banku klientów - mBank bije wszelkie granice. Swoja droga zamkniecie konta w mBanku, to tez nie taka prosta sprawa. Zadzwonisz? Napiszesz maila? Jak beda chcieli to zamkna, jak nie beda chcieli to nie zamkna. Bedziesz za 200 zl zaleglych oplat chodzil bo urzedach ochrony konsumenta lub sadach? Ze w gazetach napiszą i w telewizji powiedza? Co z tego jak po trzech miesiacach wszyscy zapominaja. mBank to bank uczciwy w swoim wlasnym mniemaniu. p Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi 16.06.09, 12:32 Za prowadzenie rachunku w mBanku nic się nie płaci. Co z tego, że mi - rzekomo - rachunku nie chcą zamknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.pljtelecom.pl 16.06.09, 14:42 nie bój się, jak się skończy promocja to podniosą. a wtedy zrobi. Poczytaj posty innych użytkowników, i prasę. ja bym im nie ufał. kto raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki mBank jest zdolny do wszystkiego IP: *.chello.pl 16.06.09, 14:57 więc po początkowej euforii może się zrobić smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałgosiaK Re: mBank jest zdolny do wszystkiego IP: *.bremultibank.com.pl 16.06.09, 15:36 w mBanku prowadzenie rachunku jest bezpłatne niezmiennie od 2000 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki już niedługo bezpłatne.. IP: *.chello.pl 16.06.09, 16:09 jako pracownik bre możesz napisać czy jest to zagwarantowane w umowie, jak nie to po co się narażać na kpiny "widziały gały co brały" ludzie wierzą na zasadzie "tyle lat..." a potem się z nich śmieją że umów nie czytają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jab Re: już niedługo bezpłatne.. IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 21:45 Ja mam tam konto chyba z 8 lat i zawsze wszystko bylo za darmo wiec, wiec to nie jest promocja. Jako bank internetowy maja mniejsze koszty niz tradycyjne banki, wiec tam zawsze bedzie najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dong Re: już niedługo bezpłatne.. IP: *.acn.waw.pl 16.06.09, 21:53 Gość portalu: jab napisał(a): > Ja mam tam konto chyba z 8 lat i zawsze wszystko bylo za darmo wiec, > wiec to nie jest promocja. Jako bank internetowy maja mniejsze > koszty niz tradycyjne banki, wiec tam zawsze bedzie najtaniej. Ja też mam tam konto od kilku lat (obecnie używane tylko do spłaty mZłodziejskiego mPlanu) i uważam, że o większy chłam to chyba w Kazachstanie trudno (nie ujmując nic Boratowi). Skoro mają "mniejsze koszty" to czemu mają jedne z najdroższych kredytów na rynku, czemu mają tak złodziejskie spready walutowe, czemu tak drogie są ich karty kredytowe? Tam NIGDY nie było najtaniej, bo ich "produkt" to po prostu totalny szmelc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: już niedługo bezpłatne.. IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 22:06 Mowie o Rorze, z kredytu nie korzystalem, wiec pewnie jest jak piszesz, ale chyba o to chodzi w kredytach, ze sie lupi ile wlezie. Swoja droga zauwazylem ze od czasu przejecia przez niemieckiego inwestora slabnie oprocentowanie ror-u i lokat. Jak byl to polski bank bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przygoda ja tam nie narzekam IP: *.lodz.mm.pl 18.06.09, 08:12 konto jest bezplatne, przelewy i to co mnie interesuje tez, kredyty na poziomie innych tanich bankow a ubezpieczenia zdecydowanie najtansze! Kiedys brakowalo mi hasel na sms bo nienawidzilem tych list hasel jednorazowych ale teraz mbank tez to ma! Jedynym mankamentem jest brak oddzialow z kasa, sa punkty informacyjne w marketach np ale jak zgubisz lub ukradna ci karte to nie wyplacisz pieniedzy dopuki nie dostaniesz nowej! Odpowiedz Link Zgłoś
entropia były opłaty! 17.06.09, 16:40 > Ja mam tam konto chyba z 8 lat i zawsze wszystko bylo za darmo wiec, > wiec to nie jest promocja. Jako bank internetowy maja mniejsze > koszty niz tradycyjne banki, wiec tam zawsze bedzie najtaniej. Zawsze wszystko za darmo? 1. Przelewy były przez jakiś czas płatne (odpływ użytkowników pewnie spowodował że wróciły bezpłatne) 2. Ostatnio zrobili płatne karty kodów - pewnie żeby zmusić użytkowników do przejścia na kody SMS - po to by później zrobić je płatnymi 3. karta do emax - kiedyś była bezpłatna - później płatna Tyle w chwili obecnej mi się przypomniało - a konto mam krócej niż 8 lat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał mBank jest zdolny do wszystkiego IP: *.chello.pl 16.06.09, 22:26 Witam Drogi pracowniku bre banku a pamietasz tzw przelewy za 0 zł i co nagle się zrobiło 50 groszy za przelew a jak ich robiłem 50 w miesiacu to płaciłem 25 zł I co za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: mBank jest zdolny do wszystkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 17:45 LOL Przenieś się do PKO jak 50 groszy to dla ciebie drogo. Tam kasują 6,50 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRECZ z mBankiem mBank - najwieksi oszusci i zlodzieje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:29 omijac ten bank szerokim lukiem !!!! najbardziej bandycki i zlodziejski bank !!!! jak i caly ten BRE...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: mBank - najwieksi oszusci i zlodzieje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 17:00 Ośmieszasz się! Niby w którym miejscu mBank robi cie w konia? Słyszałem o grupie niezadowolonych z kredytu, ale ja wszystkich biorących kredyty uważam za naiwniaków, więc i w mBanku nie radze brać. Mam już wiele lat wszystko poza kredytem w mBanku i nigdy mi nie podpadli. Za nic nie płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient embanku Re: mBank - najwieksi oszusci i zlodzieje !!!! IP: 94.254.173.* 16.06.09, 20:04 Jestem zadowolony. Mam tam konto od 2 lat. Za nic nie płacę. Czasem sie wkoorwiam na nieczynny wpłatomat. Więc przestańcie jojczyć, ofiary różnych pekało i innych city. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: mBank - najwieksi oszusci i zlodzieje !!!! 18.06.09, 00:32 Gość portalu: klient embanku napisał(a): > Czasem sie > wkoorwiam na nieczynny wpłatomat. Czasem??? Wpłatomat koło mnie (Geant na Ursynowie) jest czynny średnio co drugi raz gdy próbuję z niego skorzystać (a robię to względnie regularnie). Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: mBank - najwieksi oszusci i zlodzieje !!!! 18.06.09, 00:36 Geant już dawno zmienił markę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: 94.42.104.* 16.06.09, 13:52 mBank jest dla nędzarzy żulących 2 zł miesięcznie na konto, a potem się dziwiących, że nic nie można z nimi załatwić Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi 16.06.09, 14:14 dziwne, zawsze jak chciałem coś załatwić, to załatwiałem to w 3 min przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.pljtelecom.pl 16.06.09, 14:46 to zalezy co chciales zalatwic. poczytaj posty. Jasne, ze zrezygnowac mozna czasem szybko, a czasem bywa inaczej... bezplatne limity i karty kredytowe. hehe. wszystko za darmo. p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.gr Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.lodz.msk.pl 16.06.09, 14:31 mBank nie jest dla nędzarzy tylko dla ludzi nowoczesnych i inteligentnych. Konto w mBanku mam od samego początku jego istnienia. Nigdy, absolutnie nigdy nie miałem żadnego problemu aby cokolwiek załatwić. Trzeba wiedzieć, co się chce, potrafic wysłowić przez telefon i wyklikać przez internet. Aktualnie mam wszystkie usuługi w mBanku, konto, kredyt odnawialny i karte kredytową. Korzystam z rachunku maklerskiego, mam fundusze a ostatnio ubezpieczyłem samochód. Zero problemów. Mój pięćdziesięcioparoletni ojciec ostatnimi czasy też uciekł z ING i pomimo początkowych oporów też jest zadowolony. Czytać i myśleć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlomo Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.acn.waw.pl 16.06.09, 21:57 Gość portalu: m.gr napisał(a): > mBank nie jest dla nędzarzy tylko dla ludzi nowoczesnych i > inteligentnych. Konto w mBanku mam od samego początku jego > istnienia. Nigdy, absolutnie nigdy nie miałem żadnego problemu aby > cokolwiek załatwić. Trzeba wiedzieć, co się chce, potrafic wysłowić > przez telefon i wyklikać przez internet. Ktoś, kto się "potrafi wysłowić" mówi "trzeba wiedzieć, czego się chce" a nie "co się chce". Ulżyj sobie jeszcze opluwając innych... Odpowiedz Link Zgłoś
marian_porucha Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi 16.06.09, 18:19 > mBank jest dla nędzarzy żulących 2 zł miesięcznie na konto, a potem się > dziwiących, że nic nie można z nimi załatwić Mam konta w dwóch bankach, więc mam porównanie: 1. W Pekao SA płacę 20 zł miesięcznie (opłata za prowadzenie, przelewy, opłata za kartę), a nie dwa złote. To jest 250 zł rocznie, więc jest się nad czym zastanowić. Do tego przelewy z zagranicy - 20 zł za przeliczenie waluty - skandal. Razem buliłem 600 zł rocznie za coś, co w mBanku jest za darmo. Poza tym kurs euro zawsze lepszy. Ponadto rachunek maklerski - w mBanku jest za darmo, ale to pomińmy, bo nie każdemu to potrzebne. Podobnie jak wirtualna karta kredytowa do płacenia w internecie. 2. Co niby mam załatwiać w banku? W placówce Pekao SA ostatnio byłem 3 lata temu, stałem w kolejce ponad godzinę bo trzeba było jakieś aneksy do umowy podpisać. Jedyne, co w mBanku kuleje to brak bankomatów. W Iławie (35 tysięcy mieszkańców) nie ma ani jednego, podobnie jak w całym powiecie (100 tysięcy mieszkańców). Najbliższy bankomat bez prowizji jest w odległości 30 km, kompletna porażka. Gdyby nie to, już dawno bym zlikwidował konto w Pekao SA i zlecił przelewy wypłat do mBanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 08:03 odezwał się... milioner!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.chello.pl 16.06.09, 17:25 > Swoja droga zamkniecie konta w mBanku, to tez nie taka prosta > sprawa. Zadzwonisz? Napiszesz maila? Wyślesz polecony za potwierdzeniem odbioru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: "ROR-off", to wam mBank zrobi IP: *.aster.pl 16.06.09, 18:29 > Jesli chodzi o grono rozczarowanych i uwiazanych > do banku klientów - mBank bije wszelkie granice. Citi nie pobije. > Swoja droga zamkniecie konta w mBanku, to tez nie taka prosta > sprawa. Ale ja nie chce ZAMYKAC konta. I akcja tez nie jest skierowania do ludzi, ktorzy ZAMYKAJA konta w mBanku. Chybiony ten twoj argument. > Bedziesz za 200 zl zaleglych oplat chodzil bo urzedach ochrony Ale skad te zaleglosci, skoro mBank jest za darmo? Moze czegos nie splaciles i probowales uciec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyroroffany "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 94.254.240.* 16.06.09, 11:20 czyli robią dokładnie to, co jeszcze pół roku temu robili z kredytem odnawialnym na kontach firmowych: najpierw obiecanki, że to wszystko za darmo, bez prowizji, z oprocentowaniem ok. 10% (połowa tego co na koncie prywatnym), i do tego limity na kilkadziesiąt tysięcy od ręki - właściwie przez telefon; każdy brał na zasadzie - co mi szkodzi :) a potem: 1. wprowadzenie prowzji; 2. poniesienie oprocentowania; 3. no i najlepsze - prowizja od niewykorzystanej częsci przyznanego limitu !!!!!!!!!!! nie dajcie się nabierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:54 > 1. wprowadzenie prowzji; > 2. poniesienie oprocentowania; > 3. no i najlepsze - prowizja od niewykorzystanej częsci przyznanego limitu !!!! > !!!!!!! Do tego jeszcze robią problemy jak chce się zrezygnować, męcze się już 1.5 miesiaca i narazie stanęło na tym, ze niby podpis niezgodny. Jakoś wcześniej przy podpisywaniu umowy wszystko pasowało a teraz nie. :P. Poważnie zastanawiam się nad zmianą a w mBanki zostawiłem kilka tysi prowizji, ża rózne operacje oraz odsetki od kredytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.09, 12:03 no tak. nie mają kasy, ledwo zipią, to łapią się wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wiecej o promocjach mbanku IP: *.pljtelecom.pl 16.06.09, 12:26 mstop.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 13:30 Gość portalu: Marian napisał(a): > Do tego jeszcze robią problemy jak chce się zrezygnować, męcze się już 1.5 > miesiaca i narazie stanęło na tym, ze niby podpis niezgodny. Jakoś wcześniej > przy podpisywaniu umowy wszystko pasowało a teraz nie. :P. Poważnie zastanawiam > się nad zmianą a w mBanki zostawiłem kilka tysi prowizji, ża rózne operacje ora > z > odsetki od kredytów. To dziwne bo mi zlikwidowali limit kredytowy od ręki po jednym telefonie. Cała operacja zajęła mi może z 5 min. Swoją drogą to się wtedy trochę wk...łem bo jak dostawałem ten limit to obiecywali że przez rok nic nie będę płacił, więc mogę zobaczyć na próbę. A tu po 2 miesiącach wprowadzają opłatę za niewykorzystany limit. Kiedyś już z nimi miałem przygodę bo nie przysłali mi wyciągu z karty kredytowej przez co się spóźniłem ze spłatą. Nie dość że mi przywalili karę (co jeszcze mogę zrozumieć) to jeszcze naliczy wstecznie odsetki za ten okres co miał być bez odsetkowy. To już było za wiele i zlikwidowałem kartę. Szkoda że mniej osób "karze" banki zmianą konta czy rezygnacją z usługi gdy im się coś nie podoba. Wtedy banki czułyby większą presję aby poprawić swoją obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 21:17 to jeszcze naliczy wstecznie odsetki za ten okres co miał być > bez odsetkowy. Tak wlasnie dziala karta kredytowa- okres bezodsetkowy nie jest oprocentowany, o ile zadluzenie splaci sie w terminie.I zawsze mozna wybrac automatyczne pobieranie zadłuzenia z konta, zeby nie bylo takich sytuacji, o jakiej piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient embanku Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 94.254.173.* 16.06.09, 20:10 Gość portalu: Marian napisał(a): Poważnie zastanawiam > się nad zmianą a w mBanki zostawiłem kilka tysi prowizji, ża rózne operacje ora > z > odsetki od kredytów. Ciekawostka. Za jakie to operacje zostawiłeś kilka tysi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.aster.pl 18.06.09, 19:15 Ad. 3 to hit wszechczasow. Niezgodny podpis... miałam to samo, tylko przeciągali sprawę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heat Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:16 To prawda, w moim przypadku sami wychylili się z propozycją limitu debetowego na 100K na koncie firmowym, a że byłem akurat w tarapatach - podpisałem umowę. Od niedawna kapitalizują nie tylko odsetki od wykorzystanej, ale i od niewykorzystanej części limitu!!! Fakt że to tylko parę procent, ale sami sobie policzcie, to kupa kasy, a bank stał się pijawką swoich klientów. Na szczęscie udało mi się załatwić identyczne konto firmowe z identycznym limitem w innym banku, bez zdzierczej kapitalizacji odsetek z niewykorzystanej części, więc czym prędzej zamierzam spłacić debet w mbanku i zakończyć z nimi współpracę. Szkoda, bo jestem ich klientem od 7 lat, to co teraz wyprawiają to porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 62.29.174.* 16.06.09, 12:29 Acha, czyli jak potrzebowałeś kasy to byli dobrzy a teraz są źli? Trzeba było wtedy iść do PKO BP, miałbyś super. LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heat Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:47 Nie, czytałem umowę i taka klauzula była tam zawarta, wiedziałem że prędzej czy później ją wykorzystają, okazało się że raczej prędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 20:39 Do jakiego banku przeniosłeś konto firmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.aster.pl 16.06.09, 13:19 Oj kolego, widzę, że nie tylko mnie ten fakt zszokował. Ja przenoszę biznesowe do Aliora. Po porównaniach wyszło mi najlepiej. mBank to coraz bardziej mSyf. Jestem tam 4 lata i poziom obsługi bardzo spadł. Dam komuś innemu zarobic na mojej kasie, może będzie lepiej. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:06 tez jestem w aliorze, ale jako prywatny - ze wzgledu na oprocentowanie >3% i na karte za 3zl miesiecznie z wyplatami wszedie za darmo. chociaz przyznam, gdyby system itnernetowy polbanku dzialal pod linuxem to bym chyba tam byl.. (bez oplat, 5% oprocentowanie, tyle ze wyplaty wylacznie u nich i w euronecie za darmo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 84.38.160.* 16.06.09, 11:24 korzystam z kont mbanku od paru lat i szczerze powiem - jestem zadowolona, a poprzednio tkwiłam od zarania dziejów w pko bp i dopiero potraktowanie mnie jak uciążliwego intruza, a nie klienta z bardzo długim stażem spowodowało, że uciekłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosna80 Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.stat.gov.pl 16.06.09, 12:16 ROR mBanku jest faktycznie wygodny. Polecam osobom, które szukają rachunku służącego tylko do bieżących rozliczeń. Ale dodatkowe usługi - marnie. Choćby kiepściuchne oprocentowanie na rachunku oszczędnościowym... Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 13:22 ROR jest rewelacyjny - mam konto od 7 lat i nigdy nie narzekałem. Darmowe prowadzenie konta, darmowe przelewy, wszystko trwa kilka sekund. A jeśli chcesz oszczędzać, polecam emax-plus, przelanie kasy zajmuje chwilę, jest jeden szkopuł - możesz tylko raz w miesiącu bezpłatnie przelać kasę na ror. Ale nie znam nikogo, kto trzyma większe pieniądze na ror w celu zarabiania na oprocentowaniu. Od tego są lokaty. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 13:46 ktos kto uzywa emax+ do jakichkolwiek oszczednosci musi byc delikatnie mowiac "dziwny". Przy tylu mozliwosciach na normalne oszczedzanie to korzystanie z tego ich wynalazku to jakas parodia. Ale - tak jak napisano w artykule - Polacy to dziwny narod. A co do samego konta w mB - jest FANTASTYCZNE! naprawde - jest darmowe, ma szybkie i bardzo stabilne przelewy i zlecenia, takze historie danych. Obsluga konta swietna. Do tego SUPER produkt jakim jest SFI, mozliwosc skorzystania z ubezpieczen samochodowych, darmowa karta debetowa z bardzo duza siecia darmowych bankomatow. To jest kapitalne i na dodatek za darmoche. Wiec trzeba byc dziwnym zeby z tego nie korzystac. Natomiast kredyty, lokaty, emax+, i caly kramik okolobankowy to juz trzeba byc samobojca zeby z tego korzystac w jakims szerszym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 17:06 a co jest takiego dziwnego z tym emax+. oprocentowanie na poziomie rynkowym, uzywac mozna dosc wygodnie, na czym polega ta parodia? Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 17.06.09, 08:11 > a co jest takiego dziwnego z tym emax+. oprocentowanie na poziomie rynkowym, > uzywac mozna dosc wygodnie, na czym polega ta parodia? Też się dołączę do tego pytania. Co tam jest dziwnego? Może o czymś nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:09 oprocentowanie rynkowe minus (pare) punkt(ow) procentowy(ch)? konta oszczednosciowe u konkurencji: eurobank 6,06 dominet bodajze 5,5 polbank 5 -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosna80 Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.09, 18:08 Pisałam o "rachunku oszczędnościowym", czyli właśnie o emax+. Nie należy ono do najwyższych na rynku. Po słynnej "promocji urodzinowej", w której raczyli dać 8,08% od kwoty powyżej 10 tys., zostawiając mniej zamożnych klientów z (o ile dobrze pamiętam) jakimś 7%, w okresie gdy inne banki dawały po 9% od 500 zł, nie wytrzymałam i całą nadwyżkę funduszy przeniosłam do Getinu. Obecne oprocentowanie emax+ nadal pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weee Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:24 Ja Ci radzę PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: 80.50.15.* 16.06.09, 11:26 Darmowe prowadzenie rachunku, karta, przelewy i bankomaty euronetu które są na każdym kroku. Od RORu więcej nie wymagam i uważam, że mBank ma jedną z najlepszych ofert na rynku. Kredyty i depozyty to inna sprawa, ale nikt nie każe trzymać wszystkiego pod jednym dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: 194.9.67.* 16.06.09, 12:00 Proponuję pojechać na Mazury, np. w okolice Giżycka i poszukać jakiegokolwiek bankomatu, z którego można bezprowizyjnie wyciągnąć kasę z konta w mbanku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: 62.29.174.* 16.06.09, 12:32 Ale czyja to wina, że jeździsz po jakich zadupiach? Ja bez prowizji wypłacałem kasę z mBanku w Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ja w Peru Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: *.aster.pl 18.06.09, 19:18 Tyle ze jestem na innych kontynencie średnio raz na rok:-) a potrzebuje kasy w Polsce, zagranica i tak lepiej mieć żywą gotówkę w wielu miejscach. Zgubisz kartę to masz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak bankomatow Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: 81.62.18.* 16.06.09, 12:50 A w Grójcu jest oddzial mbanku od ponad roku, ale do tej pory bankomatu brak!!! Trzeba płacic haracz za korzystanie z innych bankomatów!!! Bankomat był ponoć obiecany już rok temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak bankomatow Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: 81.62.18.* 16.06.09, 12:50 A w Grójcu jest oddzial mbanku od ponad roku, ale do tej pory bankomatu brak!!! Trzeba płacic haracz za korzystanie z innych bankomatów!!! Bankomat był ponoć obiecany już rok temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsxc Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: *.legnica.vectranet.pl 16.06.09, 22:26 a co w kazdej wiosce maja bankomat stawiac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ripo Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: 192.100.112.* 16.06.09, 13:18 Dodałbym jeszcze: - bezprowizyjne wyplaty got. z bankomatu za granica - niskie i dosc rozsadne kursy walut - konto w Euro czy USD i tanie przelewy SEPA (5zl) Tak naprawde nie mam porowniania bo jestem od 2000 r w mbanku ale nigdzie sie na razie nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry 16.06.09, 13:49 No patrz - a jakos ostatnio obchodzilismy 7 urodziny mBanku. Kolejna powazna wypowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOmIX Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: 83.238.66.* 16.06.09, 13:55 www.mbank.pl/o_nas/ mBank rozpoczął działalność w listopadzie 2000 roku – jako pierwszy w Polsce bank elektroniczny. Jesteśmy częścią BRE Banku SA. Kolejny poważny forumowicz ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: *.geofizyka.pl 16.06.09, 15:49 "...jesteśmy częścią BRE banku..." - no i od razu widać kto tu zachwala mdziadostwo. Ile wam płacą za te posty? A może obiecali, że nie zwolnią najbardziej aktywnych? żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Jako ROR mBank jest bardzo dobry IP: *.cdma.centertel.pl 16.06.09, 16:00 Jak na profa to nie grzeysz inteligencją. To jest cytat ze strony mbanku , do której link jest właśnie pokazany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erni "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.tktelekom.pl 16.06.09, 11:34 Bezpłatne e konto w mBanku ciekawe a to co takiego? miesięczna opłata za "Pakiet Bezpieczna Karta" (ubezpieczenie dobrowolne)24 1,70 zł 24 Opłata nie jest pobierana przez pierwsze 2 miesiące od wydania pierwszej karty do rachunku, jeśli karta została zamówiona przez internet. Ludzie nie dajcie się nabijać w butelkę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 11:38 Hmmm... A w podstawowce czytac nie uczyli?? przeciez to dobrowolne ubezpieczenie - ja mam rachunek ror w mBanku za darmo... dodatkowo darmowe rachunki oszczednosciowe w eurobanku i nie place bankom ani grosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erni Ps IP: *.tktelekom.pl 16.06.09, 11:39 Dla niedowiarków posiadam konto emax w Mbanku i wszystko jest darmowe oprócz opłaty rocznej za urzywanie karty debetowej 36zł jednorazowa opłata. Czekam do końca roku i rezygnuję z konta. Wolę ING Direct tam mam 0zł za posiadanie karty jak zrobię zakupy za min 100zł. Mają lepszą ofertę w śląskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojcie Re: Ps 16.06.09, 11:58 masz na myśli kartę kredytową czy debetową? Chyba raczej kredytową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Re: Ps IP: *.srv.volvo.com 16.06.09, 12:19 Nie, ma na myśli kartę debetową do konta eMax. Biedak nie ma pojęcia, że do eKonta karta jest za darmo. Ps. Z ING Banku uciekłem na tej samej zasadzie: najpierw wszystko było za darmo, albo za pół darmo, a potem stopniowo podnosili opłaty aż do poziomu absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Ps 16.06.09, 12:52 Tyle, że w mBanku rachunek za darmo jest od kilku dobrych lat. Były opłaty za przelewy do innych banków (0,50 PLN), przez krótki czas. Za kartę debetową nie płacę nic. Zwrot opłaty za kartę kredytową otrzymuje się po wydaniu min. 300PLN w okresie trzech miesięcy od otrzymania karty (Visa Classic). Mam ekonto, emax, emaxplus, kartę debetową, kartę kredytową i jedyne za co zapłaciłem bez zwrotu, to duplikat kredytówki po jej uszkodzeniu i te opłaty 50gr za przelewy do innych banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Ps IP: *.c198.msk.pl 16.06.09, 13:07 mam konto w mBanku - kiedyś to wychwalałem pod niebiosa ten bank. A teraz? dzwonię pod mLinię - nie wiedzą, przełączają i tak w koło macieju. Wychylcie się nieco poza standard i nie otrzymacie odpowiedzi. Koszty konta faktycznie niskie, ale za co płacić? ekonto oprocentowanie 0%, emax praktycznie to samo... zrobić przelewy i zwijać kasę do innego banku, bo po prostu trzymanie kasy tam to porażka. jeszze rok temu bym polecał... teraz polecam mocno to przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Ps 16.06.09, 13:11 Niskie? Zerowe. Na emax plusie masz 4,4% lub 5%. W czym problem? A ten inny bank to jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek minus belka minus inflacja IP: *.ghnet.pl 16.06.09, 13:45 to ile wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: minus belka minus inflacja 16.06.09, 14:12 Rozumiem, że gdzie indziej nie ma inflacji? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Ps 16.06.09, 13:52 Naprawde jestes takim naiwniakiem ze korzystasz z emax+ przy innych ofertach na rynku????? To jest jednak wielka sztuka - miec takich klientow.... Jak oni tego dokonali... Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Ps 16.06.09, 14:10 A kto powiedział, że nie korzystam z oferty konkurencji? Swego czasu bardzo dobrze wyszedłem na Operze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ps IP: *.chello.pl 16.06.09, 17:32 >]Zwrot opłaty za kartę kredytową[/u] otrzymuje się po wydaniu min. > 300PLN w okresie trzech miesięcy od otrzymania karty (Visa Classic). To chyba dla nowej karty. Ja się ostatnio dowiedziałem, że zwrot opłaty za Visa Classic będzie mi przysługiwał, jeżeli wydam nią przez rok bodajże 16k (rok wcześniej wystarczyło tylko 3 czy 4k). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potwierdzam Re: Ps IP: *.aster.pl 18.06.09, 19:25 Oddawali oplate za Vise Classic po wydaniu min 15 tys rocznie. Wtedy mozna bylo liczyć na niższe oprocentowanie karty, a tak 19%. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Ps 16.06.09, 13:51 oczywiscie wielu jest takich niedowiarkow:)!!! szczegolnie jak sie """""urzywa" karty za 36pln! Mysle ze dla Ciebie kazdy bank bedzie lepszy - kazdy z dowolnej reklamy. A im bardziej kolorowa reklama tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałgosiaK Re: Ps IP: *.bremultibank.com.pl 16.06.09, 15:57 Do eKONTA czyli ROR karta płatnicza jest bezpłatna a przelewy wewnętrzne między rachunakmi też nic nie kosztują Malgorzata Kowalska Odpowiedz Link Zgłoś
matijaz Kłamiesz w żywe oczy kobieto 16.06.09, 23:04 Z mBiznes na eKonto każdy przelew kosztuje złotówkę. Szczytem chamstwa jest przeliczanie przelewów przychodzących w Euro na mBiznes po makabrycznie zaniżonym kursie - dużo, dużo poniżej NBP. Dodatkowo ostatnio przy każdym przelewie pieniądze idą 2-3 tygodnie z Niemiec (sic!) i każdorazowo trzeba składać reklamację, żeby się zaksięgowały na koncie. A zwykłym ku...twem można już tylko nazwać ponad 50zł opłaty za przelew w Euro z eKonta po wyjątkowo wysokim kursie. Dodam, że dodatkowe koszty (koszty innych banków) są ukrywane przed klientem i żaden gamoń na infolinii nie udziela sensownej odpowiedzi ile klient za dany przelew zapłaci. Powiem wam ludzie: UWAŻAJCIE NA TYCH ZŁODZIEI. Ja z kontem firmowym przenoszę się gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torre Re: Ps IP: 193.138.241.* 16.06.09, 17:25 Mam konto w mBanku i w ING (Direct) - oferta bardzo podobna ale obsługa w ING fatalna, lata świetlne za mBankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Ps 17.06.09, 21:39 Gość portalu: Erni napisał(a): > Dla niedowiarków posiadam konto emax w Mbanku i wszystko jest > darmowe oprócz opłaty rocznej za urzywanie karty debetowej 36zł > jednorazowa opłat Bo to jest platna karta. Do nieoprocentowanego ekonta, na ktore mozesz przelewac pieniadze z emaxa, karta jest bezplatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manny-wro nie wierzcie tej reklamie IP: 194.74.227.* 16.06.09, 11:41 Polecam przeczytanie stron www.mstop.pl oraz www.nabiciwmbank.pl. Mam kredyt w mbanku i konta od paru lat. Racja, konta sa bezplatne, ale nic wiecej za to sie nie zyskuje. Osoby siedzace na infolinii nie potrafia udzielic skladnej informacji, stali klienci sa traktowani jak kmioty, balagan wystepuje tyam wszedzie. Dodam, ze Commerzbank bedacy wlascicielem grupy BRE i mBanku jest na granicy upadku i ratujac sie pociagnie za soba mBank najpierw. W sumie powodzenia, konto dla ryzykantow i tych, ktorzy chca sie polakomic na marne pare groszy za cene ogromnego ryzyka oraz nieustajacych klopotow z niefrasobliwa obsluga. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: nie wierzcie tej reklamie 16.06.09, 12:09 Art jest o ROR a nie kredytach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.emapa.pl 16.06.09, 11:37 Jak dla mnie to ten mBank to może z mBankrutować! Spróbujcie coś później załatwić w tym banku to sami zobaczycie. Teraz sobie więcej klientów nadziergają a później jeszcze więcej osób będzie narzekało na ten bank... dobry pomysł :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 80.50.231.* 16.06.09, 11:44 Ja rowniez nie jestem zadowolona z konta w mBanku. Drażni mnie ich infolinia i mała przejrzystość strony po zalogowaniu. Te nerwy czy mi nie wyśle przelewu dwa razy :/ Mam też konto Direct w ING od lat. Żadko zmieniają oprocentowanie, bardzo przejrzysta strona, wiem gdzie zrobić przelewy i gdzie sprawdzić faktyczny stan konta. Wszystkie inne banki szaleją ze zmianami, a ING jest stabilny. Nie wiem jak z innymi usługami ale z konta Direct jestem naprawde zadowolona. aha, i to nie jest reklama, piszę jak jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 12:02 Mam konto w mbanku od wielu lat, kiedy jeszcze bylo nowoscia. Zaleta byly wtedy byly darmowe przelewy w czasie rzeczywistym pomiedzy kontami w tym banku. Jako grupa pracujacych ze soba osob zalozylismy sobie te konta w tym samym czasie i rozwiazaly sie problemy z pozyczaniem 2 zl na kawe itd.:-) Skusiłam sie tez na mały kredyt hipoteczny w mbanku. Pracowalam wtedy za granica i tylko z tym bankiem udalo mi sie zalatwic prawie wszystko na maila plus 1 wizyta na podpisanie umowy. Na szczescie kredyt splacilam zanim zaczely sie jazdy opisywane wielokrotnie w prasie. O ile uzyskanie kredytu bylo proste, o tyle jego splacenie - droga przez meke. Nigdy wiecej bankow z quasi oddzialami, a i tak wszystko trzeba zalatwiac poczta przez centrale. Na razie z tego banku nie rezygnuje. Odpowiada mi opcja cash back i platnosc kartami debetowymi w internecie, pod doemm mam dwa darmowe bankomaty. Nie jest to jednak moje glowne konto. Dostalam tez propozycje karty kredytowej - gotowa umowa do odeslania. Nie bylam wowczas zaintersowana, ale po kilku miesiacach jedanak sama zlozylam wniosek ( grudzien). w kwietniu zadzwonila pani z infolinii i zdziwila sie, ze juz nie jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 12:02 Jola, to przypomnij jeszcze o "nisko kosztowych" wypłatach z bankomatów innych niż ING. Jako posiadacz rachunku w ING uważam, że przemilczenie przez Ciebie o tym niezwykle "korzystnym" dla klientów "udogodnieniu" jest trudne do wytłumaczenia. Zakładając, że jesteś tylko klientem banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 88.220.37.* 16.06.09, 12:57 a po co wypłacać pieniądze z bankomatów innych niż ING? W moim mieście bankomaty ING są co 300m, domyślam się że nie tylko tutaj tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 17.06.09, 21:52 Gość portalu: POKi napisał(a): > a po co wypłacać pieniądze z bankomatów innych niż ING? W moim mieście bankomat > y > ING są co 300m, domyślam się że nie tylko tutaj tak jest A po co w ogole ograniczac sie do bankomatow ING, jak jest Nordea Spectrum i Alior ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatankayotanka Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.zetobi.com.pl 16.06.09, 14:14 Jak masz konto Direct, to oprócz bankomatów ING masz jeszcze za darmo wypłaty z bankomatów Euronetu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 62.29.174.* 16.06.09, 12:35 Jak się nauczysz pisać "żadko" bez błędów to nie będziesz miała problemów z wysyłaniem przelewów po 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 12:58 Przelew nigdy mi nie wyszedł dwa razy. Jak klikniesz saldo danego rachunku, to masz operacje wykonane, a po lewej możesz sobie sprawdzić 'blokady' czyli obciążenia niezrealizowane. Dodatkowo, jak klikniesz przelew w historii to masz bykami napisane, czy został zrealizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 13:37 A jeśli ktoś panikuje, że zaakceptuje dwa razy ten sam formularz (z tym samym hasłem jednorazowym), to mam dobrą wiadomość - BARDZO łatwo robi się zabezpieczenie przed czymś takim. Nie wiem czy w mBanku jest to zrobione (nigdy nie chciało mi się sprawdzać), ale na 99% tak. I jest to zabezpieczenie po stronie serwera, więc "głupio działająca przeglądarka" (albo raczej jej białkowe przedłużenie) spowoduje co najwyżej wyświetlenie jakiegoś komunikatu o błędzie. Idiotoodporność (niekoniecznie idiotoprzyjazność) w systemach transakcyjnych banków to jednak podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.range81-157.btcentralplus.com 16.06.09, 18:23 Konto Direct masz od ubieglego roku nie od kilku lat wczesniej byla oplata za konto, ktorej mbank nie ma i nie mial. 8 lat bylam zadowolonym klientem Slaskiego/ING do czasu gdy chcialam zmienic konto na Direct. Tak mnie panienki z okienka zdenerwowaly, ze przestalo mi sie podobac. Nie potrzebuje chodzic do banku, dzwonic, wszystko mam w internecie, a taki uklad strony czy inny to mi wisi - przyzwyczajic sie mozna do wszystkiego jak nie trzeba do tego doplacac. Zwlaszcza stabilna w ING jest oplata za przelewy raz darmo raz 50 groszy to znowu darmo, bo promocja, ale nie wiadomo do kiedy bedzie przedluzana itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.devs.futuro.pl 16.06.09, 11:51 Konto moze za darmo (na razie!), bo tez tyle jest (g*owno) warte. Pozniej juz nic nie zalatwisz (mLinia), a w tych pie* mKioskach nie mozna zalatwic niczego co powodowalo by rezygnacje z jakichs uslug - wszystko trzeba listem poleconym. W mKioskach zalatwisz tylko cos za co musisz mBankowi zaplacic. Trzymac sie od tych cwaniakow z daleka - w sumie przeciez nie tak dawno temu robili jakies przekrety z oprocentowaniem hipotecznych. Jeszcze wczesniej darmowe uslugi w kontach firmowych cudownie zamienily sie w platne. Te darmowe konta tez pewno przejda podobna metamorfoze. Na cwaniakow glosuj tylko butami! Odpowiedz Link Zgłoś
nihon Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 12:09 Jak czytam te komentarze, to mam wrazenie, ze prawie sami "marketingowcy" kilku bankow tu dzialaja ostro. Tak btw. to wczesniej ktos polecal PKO BP (moja dziewczyna ma tam konto) - i osobiscie nie polecam. Ostatnio natomiast przezylem niezly szok, moja uczelnia ma konto w millenium, i poniewaz potrzebowalem migiem potwierdzenia wplaty za dyplom, zeby zlozyc magisterke, zamiast dokonac jak zwykle, i tu zaznaczam Darmowego przelewu internetowego z mbanku do banku zewnetrznego, poszedlem do oddzialu millenium i okazalo sie, ze wplacilem 67 zl (dyplom 60 + oplata 7). No po prostu szok, przynosze im pieniadze do banku a oni mi za to jeszcze kaza placic (ponad 10% wpłaty). Ja osobiscie w mbanku nie place nic, od wielu, wielu lat (kiedys byly niewielkie oplaty za przelewy zewnetrzne). Natomiast, zeby nie bylo, ze tak gloryfikuje mbank, to slyszalem o tych problemach tych co brali kredyty i uwazam, ze bank faktycznie zachowywal sie nie fair. Chociaz z drugiej strony, ci ktorzy wzieli te kredyty, widzieli chyba co podpisuja. Trzeba nauczyc sie czytac umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plo Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.tktelekom.pl 16.06.09, 12:28 "poszedlem do oddzialu millenium i okazalo sie, ze > wplacilem 67 zl (dyplom 60 + oplata 7)." Jak to "okazało się" ??? Nie wiedziałeś ile wpłacasz... ? ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 13:01 Dla kogoś kto za przelewy płacił max. 50 gr szokiem może być opłata 7 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.c198.msk.pl 16.06.09, 13:12 >No po prostu szok, przynosze > im pieniadze do banku a oni mi za to jeszcze kaza placic (ponad 10% > wpłaty) > Chociaz z drugiej strony, ci ktorzy wzieli > te kredyty, widzieli chyba co podpisuja. Trzeba nauczyc sie czytac > umowy. no widzisz, a sam nie przeczytałeś ile sobie prowizji biorą.. no szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 62.29.174.* 16.06.09, 12:37 A jakieś konkretne przykłady? Co takiego trzeba "załatwiać" w banku? Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 15:11 Kasę wpłacić na ten przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze.r Jeżeli konto to tylko w mBanku 16.06.09, 12:04 Nie ma lepszego konta, zero opłat i super funkcjonalnośc mam jeszcze konto w Intelligo ale onoi się nie porównuje do mBanku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m0nk Re: Jeżeli konto to tylko w mBanku IP: *.era.pl 16.06.09, 13:06 a to bardzo dziwna wypowiedź, jakoś osłodzona.. mam akurat konto w inteligo ponad 5 lat i uważam je za najwygodniejsze, natomiast poważnie rozważałbym skorzystanie z dowolnej usługi mBanku, biorąc pod uwagę ich podejście do klienta. Wystarczy poczytać forum na stronie mBanku, jakie historie są tam poruszane. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Jeżeli konto to tylko w mBanku 16.06.09, 21:01 Gość portalu: m0nk napisał(a): > a to bardzo dziwna wypowiedź, jakoś osłodzona.. > mam akurat konto w inteligo ponad 5 lat i uważam je za najwygodniejsze, > natomiast poważnie rozważałbym skorzystanie z dowolnej usługi mBanku, > biorąc pod uwagę ich podejście do klienta. Wystarczy poczytać forum na > stronie mBanku, jakie historie są tam poruszane. No ja mam w m bez kredytów od 7 lat i nie płacę (jakiś czas 50 gr za przelew zewnetrzny). W inetligo miałem jako dodatkowe ale nie działało - młody człowiek wieczorem potrzebowął wypłacić a tam bank wyłaczali na 4 gdziny co noc... a maja forum w Inteligo żeby Klienci mogli powiedzić co ich boli? Nie wiem tego. A inne banki pozwalaja sie swoim Klientom wypowiadać o sobie na swojej stronie?? Kredyty to kredyty - trzeba płacić. Jak mBank każe płacić trzeba bedzie zmieniać konto. Narazie jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Konto może i fajne ale bank do d.... IP: 81.219.116.* 16.06.09, 13:22 Nie znam mbanku, mam konto od 8 lat w Lukas Banku i jestem bardzo zadowolony. Ale obserwując podejście mbanku czy w ogóle całej grupy BRE do klientów to mocno zastanawiałbym się nad skorzystaniem z czegokolwiek co oferuje ten bank. U mnie w każdym razie ten bank figuruje na czarnej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
original_hmm Re: Jeżeli konto to tylko w mBanku 16.06.09, 13:52 szybka odpowiedź na ror-off.pl - chyba ktoś nie jest jednak zadowolony: zmieniambank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skromna Re: Jeżeli konto to tylko w mBanku IP: *.pia.airbites.pl 16.06.09, 14:37 NEVER!!!!!!!!!!!!! mBANK to złodzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Nie ma porownania. Mbank oszukuje najlepiej IP: 84.13.158.* 16.06.09, 20:07 . Odpowiedz Link Zgłoś
bleys2000 Witamy pracownikow PR mbank na forum ;-) 23.06.09, 12:34 A zeby nie bylo tak rozowo, to dla rownowagi: wyborcza.pl/1,76842,6746819,Zbuntowani_klienci_znow_atakuja_mBank.html Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w mBank na podium 25.06.09, 13:39 mBank po raz drugi laureatem prestiżowego rankingu „50 największych banków w Polsce 2008". mBank po raz drugi z rzędu zdobył nagrodę główną w kategorii „Banki w sieci" w prestiżowym rankingu „50 największych banków w Polsce 2009", organizowanym przez redakcję „Miesięcznika Finansowego BANK". prnews.pl/mbank/mbank-na-podium-41242.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Bo trzeba wskazać konkretne korzyści IP: 195.47.201.* 16.06.09, 12:14 Same ogólniki nie wystarczą. Mając w innym banku bezplatny limit (debet do 5000), za którego gotowość nie płacę, nie muszę odnawiać, itp. (płace za rzeczywisty debet - jak za kredyt), chcemieć takie same warunki w mBank. Niestety nie potrafią tego zaoferować. Klient często zapłaci więcej za wygodę, a w moim przypadku taki debet jest wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plo Re: Bo trzeba wskazać konkretne korzyści IP: *.tktelekom.pl 16.06.09, 12:30 Mając w innym banku bezplatny limit > (debet do 5000), za którego gotowość nie płacę, nie muszę odnawiać, > itp. (płace za rzeczywisty debet - jak za kredyt), chcemieć takie > same warunki w mBank. Niestety nie potrafią tego zaoferować. Klient > często zapłaci więcej za wygodę, a w moim przypadku taki debet jest > wygodny. Jaki to bank, może się skuszę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Bo trzeba wskazać konkretne korzyści IP: 195.47.201.* 16.06.09, 14:45 Złote konto Sezam w BPH - niestety 21 zł z opłata minimalną za kartę maestro (2,5 przy 4 min transakcjach, 5 przy braku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Re: Bo trzeba wskazać konkretne korzyści IP: *.srv.volvo.com 16.06.09, 16:01 Płacisz rocznie za konto 282 zeta? Trzeba być naprawdę bogatym, żeby tak trwonić forsę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Liczenie roczne jest tendencyjne IP: 195.47.201.* 17.06.09, 14:39 Takie liczenie rocznych kosztów, to tani chwyt banków. Rocznie wydaję 500 zł ta TV SAT (+ abonament) (a miesięcznie 48 + ok 20), 1200 na telefon, itp. Co to jest 21 zł? Mam spokój , wygodę, bezpieczne konto - za koszt dziennego dojazdu do pracy czy pizzę. W mBank za debet (kredyt odnawialny) na 5000 musiałbym płacić (za samą gotowość) 50 zł rocznie. Zobacz pełną TOiP w mBank i sprawdz gdzie mozna wpaść, jakie opłaty ponieść. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Liczenie roczne jest tendencyjne 17.06.09, 21:49 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Takie liczenie rocznych kosztów, to tani chwyt banków. Rocznie > wydaję 500 zł ta TV SAT (+ abonament) (a miesięcznie 48 + ok 20), > 1200 na telefon, itp. Co to jest 21 zł? Mam spokój , wygodę, > bezpieczne konto - za koszt dziennego dojazdu do pracy czy pizzę. W > mBank za debet (kredyt odnawialny) na 5000 musiałbym płacić (za samą > gotowość) 50 zł rocznie. W BPH, o ktorym piszesz, conajmniej 75 zl rocznie "za gotowosc)- tyle sie placi za kazde xxx (nie chce sprawdzac w toip) zl powyzej wliczonego w cene konta srebrny sezam 2,5 tys limitu. W jakim koncie BPH daje "darmowy" limit 5000 zl ? >Zobacz pełną TOiP w mBank i sprawdz gdzie > mozna wpaść, jakie opłaty ponieść. A to, to w kazdym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Liczenie roczne jest tendencyjne IP: 195.47.201.* 18.06.09, 09:57 > W BPH, o ktorym piszesz, conajmniej 75 zl rocznie "za gotowosc)- tyle sie placi > za kazde xxx (nie chce sprawdzac w toip) zl powyzej wliczonego w cene konta > srebrny sezam 2,5 tys limitu. > W jakim koncie BPH daje "darmowy" limit 5000 zl ? W Złotym Sezamie jest limit 5000 ale to koszt - jak pisałem, 21 zł z kartą. Nie mniej uważam, że 21 zł przy setkach innych opłat, przy dobrze działającym, przejrzystym Sezamie, niewiele. O koszcie limitu napisałem, własnie, żeby zobrazować, że konta za zero zł nie istnieją. Taki limit jest wszędzie płatny - czy to w cenie (BPH), czy jako koszt dodatkowy (mBank). Mierzi mnie juz całkowicie mnożenie miesiecznych opłat przez 12, bo tak licząc nalezy wskazać, że ponosimy kilkusetzłotowe/kilkutysieczne koszty roznych regularnych opłat - bo takie jest życie (kosztuje). mBank (i obecni nna tym forum jego anonimowi pracownicy) nie wskazuje tych opłat, tylko podkreśla koszt opłat bankowycj (jako to wielkie w innych bankach. To nieuczciwe. W "stacjonarnych" bankach (przynajmniej w moim oddziale) mam kontakt z moim profesjonalnym doradcą, znam go od dawna, masę rzeczy mam od reki i za darmo (co jest płatne w mBank - patrz pełna TOiP) - w przeciwieństwie do mBank, gdzie w mKioskach istnieje wieczna rotacja, niedouczeni pracownicy i stażyści, itp. Sam mBank nie ufa swoim "pracownikom" do tego stopnia, że nie moga przyjąć nawet dyspozycji udzielenia żonie pełnomocnitwa do rachunku. Złozyłem takie w mKiosku, na druku udostępnionym przez "pracownika" i co? ODESŁALI - musze złożyc je TELEFONICZNIE, bo w mKiosku "nie sa upowaznieni" przyjąż papierka... Nie można nawet tego porównac do obsługi klienta - mKioski to tylko takie żywe reklamy (czesto ANTYreklamy). Pełne "żenuła" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Liczenie roczne jest tendencyjne 18.06.09, 11:06 > O koszcie limitu napisałem, własnie, żeby zobrazować, że konta za > zero zł nie istnieją. Taki limit jest wszędzie płatny - czy to w > cenie (BPH), czy jako koszt dodatkowy (mBank). Dokladnie. Dlatego jak podjalem decyzje o odejsciu z BPH, wyliczalem sobie koszty bankowosci sumujac i koszt limitu, i kart i przelewow, jak rowniez biorac pod uwage zyski na oprocentowaniu srodkow biezacych na koncie. Korzystajac z 2-ch bankow mam kosztem okolo 1/4 rocznych oplat za srebrnego sezama wszystkie bankomaty bezplatne, darmowe przelewy i oprocentowanie 6,06% praktycznie w rachunku biezacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gac Chamstwo i bezszczelność w mBanku. IP: *.com.pl 17.06.09, 13:35 Dostałem ostatnio propozycję przeniesienia ROR-u do mBanku. Tylko nie wiem dlaczego w liście ciągle mi "tykają" ?. Od kiedy k...a jesteśmy na Ty?. Odpowiedz Link Zgłoś
truszer Mam konto w mBanku 16.06.09, 12:15 To co mi się w nim nie podoba to: - oprocentowanie eKonta=0% - bardzo niskie oprocentowanie konta eMax - nieduże w porównaniu do niektórych banków oprocentowanie kont eMaxPlus i lokat. Dlatego założyłem konto w eurobanku, który ma korzystniejsze konta oszczędnościowe. (6,06% i bez podatku Belki). Konto w mBanku pozostawiłem jednak na razie jako konto główne. -------------- Polska bez długu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 194.156.48.* 16.06.09, 12:20 Mam nadzieję że jak najmniej ludzi da się naciągnąć CZŁONKOM z BRE. Nie polecam i radzę omijać szerokim łukiem pozdrawiam niedoszłych klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viga Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 87.204.248.* 16.06.09, 12:35 Potwierdzam to, co ktoś napisał wyżej - konto w mbanku do bieżących rozliczeń jest OK, ale zerowe oprocentowanie to zdecydowany minus. Dużo lepszą ofertę ma choćby eurobank, gdzie nawet na rachunku rozliczeniowym oprocentowanie wynosi 5,05%, a opłaty są akceptowalne (jedynie 0,95 zł miesięcznie za użytkowanie karty debetowej, 1 zł za wypłatę w obcym bankomacie) przy miesięcznych wpływach co najmniej 800 zł. Z tą niechęcią do zmiany konta u Polaków to też chyba przesada - ja porzuciłam PKO BP przed ostatnią podwyżką opłat i osobiście znam 3 inne osoby, które zrobiły to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grievous "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:24 Jedyne za co się płaci w mBanku to wydanie karty kodów jednorazowych ( chyba 40 kodów) za 5 zł, tak więc jak się nonstop wykonuje przelewy to bardziej opłaca się założyć płatne konto z darmowymi kartami kodów np. w Pekao lub z tokenem w Lukas. To dział trochę tak jak z telefonami na kartę i abonament - jak aktywnie korzystamy to się opłaca abonament, jak rzadko karta(mbank). Ja właśnie założyłem, ale będzie to tylko jako drugie, mniej używane obok normalnego konta w Pekao - to dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viga Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 87.204.248.* 16.06.09, 12:39 Nie musisz brać kodów jednorazowych. Hasła sms-owe do operacji są za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:44 litości, kto jeszcze używa w mbanku karty kodów jednorazowych? myślałem, że to już tylko w muzeum jest. człowieku, jeden telefon do infolini i se zmienisz karte kodów na potwierdzenie sms - wszystko całkowicie za darmo, bezpiecznie i o wiele wygodniej (komórkę mam zawsze przy sobie, więc przelew mogę zrobić z dowolnego kompa, a karty kodów to się niszczą, gubią, kończą i co najważniejsze - trzeba za nie płacić) ta bezpłatna usługa haseł sms-owych to już ze 2-3 lata działa, a ten z kartami haseł jakimiś wyskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.fbh-berlin.de 16.06.09, 18:06 a jesli mieszkasz za granica to jednak nie jest to takie proste, no chyba, ze zmienili podejscie do smsow za granice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.aster.pl 16.06.09, 18:38 > (komórkę mam zawsze przy sobie Jak ktos lubi byc na smyczy... Ja komorke biore szuflady tylko wtedy, kiedy naprawde musze. Poza tym robienie przelewow z dowolnej maszyny to - wybacz - idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.aster.pl 16.06.09, 18:54 "Jak ktos lubi byc na smyczy... Ja komorke biore szuflady tylko wtedy, kiedy > naprawde musze" ta, za to karty haseł jednorazowych masz pewno zawsze przy sobie, bo to wygodnie jest, nie? "Poza tym robienie przelewow z dowolnej maszyny to - wybacz - > idiotyzm. ??? bo? pewno jak zrobisz przelew z roboty, albo z kompa z wifi w hotspocie to cie zaraz hakerzy namierzą i obrabują z oszczędności życia. :-))) człowieku, wyluzuj. robiłem przelewy nawet z kafejek internetowych i jakoś nikt mnie nie opbrabował ani nawet łba nie obciął. po prostu nie wpadaj w paranoje. fakt, że ekonta używam tylko do przelewów więc i kasy tam wiele nie mam więc nawet jak mnie złoczyńca okradnie w kafejce to kij mu w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:13 gratuluje calkowitego braku rozwagi, nie ma to jak logowac sie do banku w kafejce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:13 a jak to jest w innych bankach - wlasnie pod kontem zagranicy, gdzies jeszcze sa dostepne papierowe kody? jesli tak, czy tez dodatkowo platne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 217.116.100.* 16.06.09, 12:31 Bylem w mBanku od 2001r. Od stycznia uciekam z pieniedzmi, oprocentowanie spadlo do takiego poziomu, ze "marmurowe" banki dają dużo więcej. Funkcjonalnie to samo za darmo daje egetin - ich TOP jest 6%. Moge polecić. Moja wypłata już do mbanku nie schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 217.116.100.* 16.06.09, 12:38 od stycznia 2009 roku mialo być :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.lot.pl 16.06.09, 12:44 Tylko pamiętajmy o nabiciwmbank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabik "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.09, 12:50 Kombinacja mBank + Inteligo jest użyteczna. 1) Można korzystać ze sporej sieci bankomatów pko bp i robić natychmiastowe i darmowe przelewy do wszystkich w pko. No i łatwiej wpłacić gotowiznę na konto, gdy trzeba. 2) Można robić tanie przelewy do wszystkich i korzystać z różnych usług (np. market funduszy). Dwa te konta kosztują łącznie mniej niż większość pojedynczych w innych bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:16 bylo, ale teraz jest pare innych, lepszych imo opcji (ofc warto mbank dla sfi): w inteligo placi sie bodajze zlotowke miesiecznie na karte.. podczas gdy: alior - 3zl miesiecznie, 3,5% albo cos kolo tego na miesiac konto DO KTOREGO JEST PODPIETA KARTA (!), bezplatne wyplaty wszedzie eurobank - prowadzenie za darmo (przy wplywach min 800zl/mo---mozna sobie robic przelew w te, i z powrotem - nastepnego dnia - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Nadszedl czas oszczedzania i zmiany przyzwyczajen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.09, 13:03 Mam konto w mBanku i Inteligo. Jeszcze kilka miesiecy temu moje konto w mBanku bylo praktycznie martwe, bo z przyzwyczajenia korzystalem z Inteligo i placilem za kazdy przelew zew. prawie 1 zl. Przez 4 lata uzbieralo mi sie kilkanasie zuzytych kart zdrapek. Jak sobie policzylem, przez ten czas na same oplaty za przelewy bank skasowal mnie kilkaset zl! Nadszedl czas oszczedzania i zmusilem sie do przepisania odbiorcow, zlecen stalych itd do konta w mBanku, i wszystkie platnosci (w wiekszosci za zakupy internetowe) place stad. Poniewaz robie tego duzo, to mi sie oplaca. Ale uwaga - od niedawna papierowe kartki z kodami sa juz platne 5 zl za blankiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 194.114.62.* 16.06.09, 13:10 Ja jestem z kolei bardzo zadowolony w porównaniu do PKOBP i ich opłat za konto, za konto elektroniczne i za każdy przelew to rewelacja. Wyplaty w BZWBK i EURONET bez prowizji również za granicą. Oprocentowanie na srednim poziomie ale 5,45 % to chyba nie aż taka tragedia. Zreszta każdy bank zjeżdża teraz z oprocentowaniem a 8-10% to dają ale jak depozyt na 9 miesiecy się im zostawi. Zero oplat za prowadzenie konta, za przelewy, za kartę i sms-y. Konto glówne i jedyne. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 14:00 Eh, dziecko - poszukaj troche a znajdziesz wiele ofert rownie dobrych a o lepiej oprocentowanych. Ze nie wspomne juz o 6.06% w Eurobanku, przy czym realnie wychodzi pewnie cos kolo 7,5% na dodatek w formie eMax-a a nie bezsensownego eMax+.... ale - kazda potwora znajdzie swojego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 80.50.15.* 16.06.09, 14:12 A jakim cudem z 6,06% wyjdzie realnie 7,5%? Belkę to i owszem, zaokrąglamy w górę/dół do pełnych złotych, ale odsetki już nie. Zaś skądinąd polecam Eurobank. Tam trzymam oszczędności, podczas gdy mBank jest moim głównym RORem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 23:36 Z 6,06% przy dziennej kapitalizacji wychodzi 6,2457872% rocznie Pozdrawiam matematyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 23:40 A przy kapitale na koncie nie przekraczającym ok. 15023 zł, nie płacimy Belki, więc 6,2457872% na czysto odpowiada oprocentowaniu 7,71% po odliczeniu Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
tobb "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę 16.06.09, 13:16 Niestety jednego mBank nie zmieni - Eliksiru. Ja zrobiłam na odwrót - najpierw miałam wypłatę przelewaną do mBanku, ale później założyłam bezpłatne konto w tym samym banku co mój pracodawca, dzięki temu dostaje pensję w czasie rzeczywistym. Teraz już nie muszę się denerwować jak wypłata przychodzi w piątek i koledzy z pracy się cieszą że mogą poszaleć w weekend a ja muszę czekać do poniedziałku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaeR Re: "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: *.legnica.vectranet.pl 16.06.09, 22:35 Zgłoś to pracodawcy! U mnie w firmie przelewy wynagrodzeń do "innych banków" wychodzą zawsze 1 dzień przed przelewami na konta tych pracowników, którzy posiadają je w tym samym banku co firma. Proste i zawsze działa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mka "ROR-off", czyli mBank idzie na wojnę IP: 213.76.147.* 16.06.09, 13:17 Zleciłem wypłatę transferową w mbanku własnych pieniędzy w połowie kwietnia. Bank ma na to 14 dni. Zrealizowano to dopiero w połowie czerwca, po setkach telefonów, wyklinaniu, interwencji w KNF. Najpierw każą czekać do końca terminu 14 dni, potem złożyć reklamację 30 dni, potem przesłać ponownie wszystkie dokumenty bo podobno zginęły, potem znowu 14 dni i ponowna reklamacja 30 dni. Gratuluję obsługi. A jak sie nie podoba to do sądu - taka rada na infolinii mbanku. Jestem już byłym klientem, a byłem kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś