Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia

IP: 195.8.101.* 06.01.10, 11:21
MAcie fajne miasto tym niemniej jednak po moim 5-cio dniowym pobycie
postanowiłem, ze więcej do Świnoujścia nie przyjadę i gorąco będę
zniechęcał innych znajomych. Chodzi o dyskryminację związaną z
promem miejskim. O ile moge zroumieć, że w okresie letnim potrzebna
jest pomoc mieszkańcom i umozliwienie im szybszej przeprawy o tyle
teraz jest to nieuzasadnione. Dodatkowo brak jest na ten temiat
informacji. W cywilizowanych miastach taka informacja powinna być na
wszytskich drogach dojazdowych do promu noiestety w Świnoujściu tych
którzy zostawiają pieniądze się nie szanuje i wyrzuca się ich
kolejki po odstaniu w niej. Tym samym myślę, że jest wiele innych
miejsc gdzie bardziej szanuje się turystów i rozumiem, ze nie są oni
w Wam do niczego potrezbni.
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia 06.01.10, 12:15
      sa tablice informacyjne przed promami , jakich informacjii na nich zabraklo?
      • Gość: Gosc Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 06.01.10, 12:36
        nikt za toba nie bedzie tesknil malkontencie
        • Gość: Michał Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 195.8.101.* 06.01.10, 15:18
          Może nie będzie tęsknił a może będzie. Tylko, że toi Wy zarabiacie
          na mnie a nie ja na Was.
    • jusytka Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia 06.01.10, 13:50
      Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale latem tez ludzie dojeżdżaja do
      pracy i myślę że gdybyś ty musiał codziennie przeprawiac się promem,
      szybko zrozumiałbys nasze przepisy.
      Ty jestes i tak w lepszej sytuacji, bo my i tam musimy swoje odstać
      w kolejce na prom, za kazdy razem kiedy musimy wydostać sie z naszej
      wyspy.
      • Gość: maruda Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 06.01.10, 14:39
        jusytka – po Twych wyjaśnieniach, aż cieplej się zrobiło. Oczywiście – jak zwykle masz rację.
      • Gość: Michał Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 195.8.101.* 06.01.10, 15:17
        Jusytka napisałem przecież, że rozumiem to latem ale w czasie zimy?
        I brak informacji przy promie żadnej jasnej informacji na drodze
        dojazdowej do promu również nie znalazłem.
    • Gość: maruda Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 06.01.10, 14:42

Nigdy więcej nie pij za kierownicą – wtedy dostrzeżesz znaki, tablice i inne transparenty.
      Jeśli nie lubisz promów, następnym razem ciśnij NRD’owskim szlakiem.
      Biadolić i marudzić – jest najłatwiej.
      A poza tym …
      • Gość: Michał Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 195.8.101.* 06.01.10, 15:21
        A jednak tych znaków nie ma. To że mieszkasz w Swinoujściu i je
        widzisz nie znaczy, że widzi je przyjezdny. Jechałem do promu i
        znaków nie było. Również stojąc już w kolejce nie widziałem żadnego
        transparentu ani znaku o tym, że jest tutaj taka reglamentacja. I
        jeszcze jedno jest zima a ta regulacja winna dotyczyć tylko sezonu.
        • Gość: mg Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 06.01.10, 21:11
          czy Ty uważasz,ze my zimą w kolejkach nie stoimy?? o 8 rano jest juz
          kolejka na 2 promy,zeby dojechac do lekarza w szczecine trzeba
          wyruszyc z 1,5 g wczesniej bo nie wiadomo czy bedzie
          kolejka,oczywiscie mozna zajrzec na kamerki internetowe ,ale nie
          zawsze jest okazja..

powiem tam to my mieszkancy rzygamy juz tymi promami od x lat!
          • Gość: mila Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.fn.pl 07.01.10, 00:45
            Panie Michale, prosze się nie zniechęcać i odwiedzać Świnoujście.
            Bardzo mi smutno,z tego powodu,ze musiał Pan przeżyć stres, bo
            przecież nie po to jedzie się na urlop.Promy są niestety wielką
            udreęką nie tylko przyjezdnych ale i mieszkańców. Pozdrawiam i życzę
            radości w Nowym Roku.
            • Gość: Michał Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 195.8.101.* 07.01.10, 11:01
              Ja bardzo lubię i szanuję Wasze miasto i oczekuję tego samego od Was
              (a raczej Waszych władz). Niech zatem usiadą mądre głowy i pomyślą
              jak powinien wyglądać system informacji aby był czytelny, jasny i
              nie zmuszał ludzi do upokarzających postojów kończących się
              wyrzuceniem z kolejki.
              • jusytka Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia 07.01.10, 11:41

Skoro tablicy z informacją nie zauważyłeś, to być może rzeczywiście
                powinny być bardziej czytelne i znajdować się w kilku miejscah.
                Czy jednak będziesz przez to krócej czekał na prom? - wątpię!
                • carmelaxxx Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia 07.01.10, 12:58
                  Justyka ma racje, do miasta sa dwie drogi obie prowadza przez promy, w godzinach
                  szczytu albo w sezonie niestety gdzie bys nie stanol bedzie taka sama kolejka.
                  Niestety taka jest specyfika miasta i nic na to nie poradzisz. To tak jak bys
                  jechal droga ladowa do UK i mialbys pretensje ze musisz placic za prom albo za
                  tunel.
                  Sa ludzie ktorzy musza codziennie przeprawiac sie promem i zapewniam cie ze oni
                  dopiero moga klnac na czym swiat sto, bo traca mase czasu na kolejki.

Informacja pelna na drodze niewiele by ci dala bo podczas jazdy i tak bys nie
                  zdazyl przeczytac pelnego info zasad wpuszczania na promy.
                  Moze tablica swietlna z przyblizonym czasem oczekiwania bylaby rozsadnym
                  rozwiazaniem no ale skoro wladze nam tunel obiecuja to moze nie ma sensu jej
                  stawiac? ;)
                  • Gość: maruda Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 07.01.10, 13:26
                    Carmela – ależ, taka tablica istnieje. Informuje o przybliżonym czasie oczekiwania, zarówno na prom, na (w) Warszowie, jaki i w Karsiborzu (do końca nie wiem, czy to poprawne okraślenie, miejsca przeprawy?!)
                    Aby dokładnie ją odczytać, trzeba nieco zdjąć nogę z gazu - tuż, przed rondem w Łunowie.
                    Chyba dawno cię nie było na wyspie. Zapraszam!
                    • Gość: uznam Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 07.01.10, 17:16
                      swietlna tablica informujaca - (o tym kto moze sie przeprawiac jakim
                      promem, przyblizony czas oczekiwania na poszczegolne promy) -
                      istnieje juz prawie dwa lata !!!
                      • carmelaxxx Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia 07.01.10, 20:00
                        super, to jesli jest taka tablica to zupelnie nie rozumiem Michala pretensjii.
                    • jusytka Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia 07.01.10, 21:48
                      Marudo - chyba nie chcesz powiedzieć, że ta świetlna tablica zawsze podaje
                      prawdziwe informacje. Czyżbyś nigdy z niej nie korzystał?
                      • Gość: maruda Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 08.01.10, 21:47
                        jusytka – pewnie, jak zwykle masz racje?!
                        Jadąc autem stamtąd, nie wnikam w to, czy tablica świeci dobrze, czy źle.
                        Cisnę na Bieliki z przekonaniem, że kiedyś się dostanę.
                        Jak do tej pory, zawsze się udaje.
                        Myślę, że Michał nie do końca wiedział, o czym pisze. Pewnie był przestraszony.
                        Wybaczam mu – był w szoku, jak wielu dzikusów z zewnątrz.
                        Cóż – życie na wyspie, wymaga wyrzeczeń – doskonale o tym wiesz.
                        Pozdrawiam wszystkich z wyspy!
                • Gość: Michał Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 195.8.101.* 08.01.10, 14:47
                  Nie chodzi o to czy krócej czy dłużej. JAk powiedziałem w okresie
                  lata mieszkańcom trzeba stworzyć możliwość preferencyjnego
                  korzystania z promu bo oni muszą załatwiać różne życiowe sprawy a ja
                  jako turysta najwyżej trochę dłużej poczekać. NAtomiast zimą jest to
                  nieuzasadnione a przede wszystkim ja muszę wiedzieć, ze nie mogę
                  skorzystać z tego promu. Tymczasem stoję i czekam na prom a potem
                  ktoś mi mówi, spadaj (mimo iż nie było nawet zbyt długiej kolejki i
                  wszystkie samochody by się zmieściły). Tymczasem choćby przy promie
                  nie ma ani jednej informacji o tym, że nie mogę z niego skorzystac.
                  Ponadto wjeżdżając w kolejkę nie mam już jak się wycofać. To
                  naprawdę można zorganizować w taki sposób aby nie było
                  nieporozumień. Wy mieszkacie w Świnoujściu to o tym wiecie ale
                  musicie zrozumieć, że człowiek przyjezdny naprawdę o tym nie wie.
    • Gość: hghghg Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 07.01.10, 20:02
      Ja od razu zaznaczę, że za turystami nie przepadam i dla
      mojej "miłości" to mogli by tu wogóle nie przyjeżdżać. Dziwię się im
      bo jest conajmniej kilka naprawdę piękniejszych i bardziej
      kameralnych miejsc nad Bałtykiem. Odnośnie Twojej refleksji na temat
      promów napiszę tylko, że jest właśnie odwrotnie. Tzn. latem dostęp
      jest do promów powszechny i jest to utrudnienie dla mieszkańców. Z
      resztą powszechny dostęp do promów miejskich dla wszystkich
      spowodował by że całe centrum zostało by zakorkowane (i to zimą), bo
      przeprawiali by się nie tylko turyści (to nie oni są w tym momencie
      problemem) ale niemcy, których po otwarciu granic przetacza się
      przez świnoujście prawdziwa masa. Pozdrawiam.
      • Gość: mieszkaniec Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 07.01.10, 20:42
        Drogi Michale :) mam nadzieję, że mimo tej całe sytuacji z promami
        ty lub Twoji znajomi jednak jeszcze odwiedzą naszą piękną wyspę :)
        Nie mogę się z Tobą tylko zgodzić że brak informacji o przeprawach
        promowych. Jadąc od Międzyzdrojow dojeżdzamy do ronda ( z niego
        zjeżdzamy na przeprawę Karsibórz lub Centrum) tuż przed rondem jest
        duża tablica informująca o czasie jaki musimy czekać na któryś z
        promów a pod informacją o promie w centrum jest wyraźnie napisane
        TYLKO DLA MIESZKAŃCÓW, czekając na prom tez jest tablica która
        wyświetla rózne informacje między inymi że przeprawa tylko dla
        mieszkańców... poza tym już nie raz było głośno o tym problemie w
        telewizji .... więc temat nie powinien być już naszym obywatelom
        obcy taki urok naszeg miasta i my niestety tego nie zmienimy a wierz
        nam też marzymy o stałym połączeni z lądem lub płynnym wydostawaniu
        się z wyspy ... ale to już możemy mieć pretensje do naszego rządu na
        mieszkąńcach mogą się tylko turyści wyładować ewentualnie co
        niektórych pozbawić dochodu bo z turystów wielu żyje ... i koło się
        zamyka KAŻDY MA RACJĘ ALE NIE MA MĄDREJ GŁOWY KTÓRA BY NAM WSZYSTKIM
        POMOGŁA !!!!!!!
        • Gość: Michał Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 195.8.101.* 08.01.10, 14:55
          W centrum faktycznie wisi tablica ale tam możesz coś przeczytać jak
          już jesteś w kolejce a poza tym są tam informacje typu solarium
          karaiby zaprasza. Taki wielki szyld powinien wisieć przy ulicy
          wjazdowej na prom np. wielkie litery jeśli nie jesteś mieszkańcem
          zakaz wjazdu kieruj się na karsibór. A zaraz potem szyld jak jechać
          na karsibór. Co do tablicy świetlnej na rondzie za międzyzdrojami to
          była ale nieczynna (jechałem do Świnoujścia około 1 w nocy.
          Pozdrawiam Was serdecznie dziękuję za w większości miłą reakcję z
          Waszej strony. Nie zależało mi na trolowaniu jak to niektórzy
          potraktowali lecz na zwróceniu uwagi na realny problem.
          • Gość: :)) Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 08.01.10, 21:34
            drogi Michale jeśli jechałeś około 1 w nocy do Świnoujścia to
            tablica nie była czynna ponieważ od 22:00 na prom w centrum
            wpuszczani są wszyscy nawet w środku tygodnina (przeprawa Karsibórz
            ma przerwę a raz czy dwa razy w tyg jest w nocy wyłaczana dla
            osobówek bo przewożone są ładunki niebezpieczne tj, cysterny z
            paliwem)
            Mam wrażenie że robisz niepotrzebne zamieszanie na forum .....
          • Gość: maruda Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 08.01.10, 21:53
            Mimo niewiedzy – witamy na wyspie.
            Następnym razem będzie lepiej.
            Pytaj się – to nie boli.
            • Gość: Anq25 Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 01:30
              Zawsze jeszcze można lądem przez sąsiadów:)
              • Gość: tez gosc Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 10.01.10, 13:28
                chyba jest troche malkontentem,juz poprzednik napisal,ze cos mu sie chyba
                porabalo bo w nocy spokojnie Bielikiem sie przeprawia oraz 24 godz.w weekendy.
                Natomiast jesli tego nie wiedzial po 5 dniach pobytu w naszym pieknym
                miescie to zostawiam juz bez komentarza:))
                pozdrawiam
                • Gość: turysta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 212.109.154.* 11.01.10, 12:48
                  Chciałbym dojechać teraz ,zimą przez Albeck ale nie wiem jak z
                  odsnieżaniem na tej drodze z Albecku do Swinoujścia.
                  Czy można spokojnie...czy juz lepiej promem?
                  • Gość: uznam Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 11.01.10, 13:36
                    teraz nie ma duzych kolejek na prom, trasa ze Szczecina jest w miare
                    dobrze utrzymana - mysle, ze mozna smigac tedy..
                    • Gość: turysta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 212.109.153.* 11.01.10, 18:11
                      Dziękuję

Ale gdyby coś się zmieniło...jadę za tydzień czyli 18go.
                      • Gość: turysta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 212.109.153.* 11.01.10, 18:12
                        A woda nie zamarza..bo podobno...i wtedy chyba gorzej z promami.
                        • Gość: uznam Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 11.01.10, 19:27
                          zamarza...ale promy daja sobie rade - chyba, ze bedzie naprawde duzy
                          mroz z mius dziesiec i lepiej...
                          • Gość: turysta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 212.109.154.* 12.01.10, 10:12
                            Dziękuję:)
                            • Gość: uznam Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 12.01.10, 11:53
                              tu masz strone z kamerami pokazujaca ruch na wszystkich przeprawach
                              promowych przeprawa.swi.pl/
                              a tu kamerka z widokiem na plaze plaza.swi.pl/
                              • Gość: Swinemunder Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 83.168.91.* 14.01.10, 08:09
                                A ja będę odwiedzał to wiochę. Dlaczego - bo Kuba ma Zatokę świń a
                                Swinoujście jest oazą czerwonych świń. Towarzysz Prezydent
                                Żmurkiewicz to unikat na wzór tow. Kwaśniewskiego. W cyrku go
                                pokazywać, a budżet miasta będzie puchł od wolnej kasy.
                                A co do promów, to rozwiązanie widzę jedno aby płacące na promy
                                miasta wprowadziły winiety dla samochodów z rej. ZSW a weekendy
                                uwolniłbym wjazd np. do Szczecina tylko przez Płonie.
                                • Gość: turysta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 212.109.154.* 14.01.10, 11:02
                                  Jadę w poniedziałek...a jakby tak jednak promy przestały działać,bo
                                  zamarznie rzeka...to czy droga przez Niemcy np.odcinek z Albecku do
                                  Swinoujścia jest odśnieżana...zima coś nie chce odpuszczać...mrozy
                                  maja być większe.
                                  pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje dotyczące dojazdu do
                                  Świnoujścia .
                                  • Gość: uznam Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 14.01.10, 12:06
                                    Raczej do poniedzialku nie powino sie cos zmienic...w niedziele
                                    napisze tutaj jak wyglada sytuacja na promach - tylko przy bardzo
                                    silnych mrozach moze sie cos skomplikowac, a droga przez Niemcy
                                    powinna byc w dobrym stanie...
                                    • Gość: :) Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 14.01.10, 20:52
                                      Niemcy nie mają problemu z odśnieżaniem ( zima ich nie zaskoczyła ) od granicy
                                      Świnouście do sklepu sky nie ma tragedii a skręcając zaraz za skayem w lewo (
                                      jechałem do Zinnowitz na basen jest czarna droga wszystko odśnieżone
                                • Gość: z miasta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 14.01.10, 21:08
                                  Alkohol szkodzi – nie pij tyle.
                                  Czytając twój komentarz, widać już trwałe zmiany w mózgu.
                                  • Gość: turysta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 212.109.154.* 15.01.10, 11:57
                                    Dziękuję tym,którzy podają informacje o promach i dojeżdzie przez
                                    Niemcy...z tym alkoholem to chyba nie do mnie było....pozdrawiam!
                                    • Gość: z miasta Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 15.01.10, 15:11
                                      Oczywiście, że nie do Ciebie. Te słowa skierowałem do Twego przedmówcy. To, co wypowiadał, wskazywało na to, że wprowadził w żyłę, do nocha, albo w przełyk.
                                      Musisz zawsze dokładnie określić położenie komentarza.
                                      Mogą wyniknąć z tego błędu, wielkie problemy.
                                      Mój, akurat jest równiutko pod Twoim (przyłóż linijkę). To oznacza, że słowa me nie było skierowane do Ciebie, tylko do baraniego łba nad Tobą.
                                      Tak więc turysto - serdecznie zapraszamy do najpiękniejszego miasta na świecie. Obyś tylko zachowywał się godnie.
                                      Cymbały i baranie łby, niech pozostaną tam gdzie są.
                                      Pozdrawiam!

• Gość: mimka Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 01.02.10, 09:36
            Przejeżdżając przez tory kolejowe przed przeprawą na Bieliki jest wielka żółta
            tablica, która w trzech językach informuje dla kogo jest ta przeprawa.... taka
            sama jest na drugiej stronie....
        • Gość: Nowy Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 77.79.255.* 15.01.10, 20:28
          Witam serdecznie, podlacze sie niejako do tematu. Kupuje mieszkanie w swinoujsciu, gdyz spodobala mi sie ta miejscowosc, ale glownie bede przebywac w innym miescie. Nie moge wiec przerejestrowac auta - co trzeba zrobic aby nie zostac wyrzuconym z kolejki do promu jak pisal ktos wyzej ? Czy jedynym rozwiazaniem jest przerejestrowanie auta ?
          • Gość: Stary Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 15.01.10, 23:08
            Do momentu, gdy nie załatwisz pozytywnie spraw urzędowych, będziesz pływał promem pod tytułem - Karsibór. Stamtąd nikt cię nie wyrzuci – chyba, że będziesz pod wpływem.
            • Gość: Nowy Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 77.79.255.* 16.01.10, 07:17
              Ja to rozumiem - ale pytalem o cos innego - jakie jest kryterium wpuszczania na
              prom dla mieszkancow. Nr rejestracyjny ? Jakas plakietka ?
              • Gość: ono Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 16.01.10, 11:33
                jak masz samochod zarejestrowany u nas i masz blachy ZSW to
                wjezdzasz gdzie chcesz - jak nie, to musisz miec identyfikator - z
                tym jest juz trudniej - dostaniesz jak prowadzisz tu dzialalnosc
                gospodarcza itd. mysle, ze najlepiej zarejestrowac tutaj auto i po
                problemie...
                • Gość: ff Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: 217.97.193.* 16.01.10, 12:30
                  nie pisz bzdur!!! prowadzenie tu firmy nie uprawnia do identyfikatora a żeby
                  zarejestrować tu samochód, trzeba mieć tu meldunek!!
    • Gość: Kuba 2 Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 19.01.10, 22:39

W 1961 r. dostałem nakaz pracy do Świnoujścia - przyjechałem na
      Wyspę,uczciwie pracowałem i jestem dumny, że wspólnie
      tworzyliśmy tutaj POLSKĘ !!!! JULIAN HEBEL,Jerzy Zygmanowski,
      Kazik Szczoczarz,Teofil Kropski, Witek Rusakiewicz,Zdzisiu
      Podkowski, Józek Marciniak,Jurek Stańczyk,Zenek Błaszak,Maria
      Kowalczyk, Czesiu Nogal, Julek Dubiel,Włodek Wojnarowski,Kmdr.
      Rutkowski zapisali się złotymi zgłoskami w historii polskiego
      Świnoujścia i zasłużyli na firmowanie swoimi szlachetnymi nazwiskami
      naszych ulic......
      • Gość: uczeń Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 20.01.10, 15:00
        Kuba – znam kilka nazwisk, zwłaszcza szkolnych wykładowców.
        Oczywiście jestem za, aby oddać szacunek ludziom, którzy budowali, tworzyli to miasto.
        Powiedz, czy wyobrażasz sobie reakcję PiS’owskiej sfory, gdyby padła propozycja zmiany nazwy ulicy, na proponowaną przez Ciebie?
        Ja to widzę!
        Pis nie widzi charakteru człowieka, nie widzi włożonej pracy i zasług.
        Pis widzi jedynie podział, gdzie ludzie przed 1989 – to be!
        Mam nadzieję, że już niedługo nastąpi kres Pis’owskiej hołoty.
        Wtedy będzie można więcej.
    • Gość: GoHa Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 21:46
      A ja świetnie Michała rozumiem. Sama pochodzę ze Świnoujścia i mam tu rodzinę, do której przyjeżdżam i za każdym razem nie mam pewności czy mogę wjechać na prom w Centrum czy nie. A niewpuszczenie na prom po przestaniu kolejki, zdarzyło mi się nawet wtedy, gdy teoretycznie turyści mogli się przeprawiać. Po wykłóceniu się z chamskim facetem z obsługi, któremu się coś pomyliło, na prom wjechałam (następny), ale niesmak pozostał. Przecież zawsze jest tam kilku gości, jeden z nich mógłby w międzyczasie chociaż poinformować "zbłądzonych", że powinni udać się na Karsibory. Bardzo słabe jest oznakowanie przepraw, które by jasno wyjaśniało, gdzie mogą przeprawiać się turyści. Wystawanie na Karsiborach to też czasem jakaś wielka pomyłka. Często kursują tylko 2 promy, podczas gdy końca kolejki wjeżdżających, nie widać. Nieco marna ta atrakcja dla turystów, zwłaszcza że wkoło nic nie ma. Zostało mi współczuć i mieszkańcom Świnoujścia, którzy przeprawę mają na co dzień i turystom, którzy jadąc na urlop zastają tę "atrakcję"(faktycznie może się odechcieć tu przyjeżdżać, zwłaszcza jakby się chciało zobaczyć jeszcze okolice :). Ciekawa jestem bardzo ilu świnoujścian się nabrało na obietnice prezydenta Jarosława K., jak obiecywał pomoc w wybudowaniu tunelu i zagłosowało na niego...
    • Gość: olka Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 08.02.10, 10:45
      fajne miasto ...
      sorry, ale ludzie poje....
      zawistni, malostkowi i zazdrosni.
      a miasto to pare domow, szkol i tyle.
      nie ma kina, nie ma klubow - wiocha
      • Gość: imigrantka Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.static.maxnet.net.pl 09.02.10, 19:45
        i dlatego uciekłam z tego zadupia i w końcu jestem szczęśliwa :-)

buziaczki, świnoujściaki
        • Gość: ben Re: Dlaczego nie odwiedzę więcej Świnoujścia IP: *.uznam.net.pl 10.02.10, 10:12
          a ja uciekam latem
          czekam na kupca mieszkania - ma byc w sobote
          Boże ... zeby kupił ...
          • Gość: J23 a ja odwiedzę Św IP: *.centertel.pl 15.02.10, 17:37
            Przyjeżdżam od 3 lat na długi weekend majowy, przemierzam z mojego
            miasta 1007 km pociągiem, ponieważ: plaża jest przepiękna, piękny
            zachód słońca, jest spokojnie, klimat dobry do piwkowania, zajebisty
            prom jako atrakcja, blisko do Ahlbeck na spacer. I można naładować
            akumulatory. Piękna opalenizna pozostaje. A to wszystko ma się po 17
            godzinach pociągiem. Nie jęczę, nie narzekam. Tylko co roku wracam.
            A jak jest w wakacje u Was?
            • Gość: jestem maczo Re: a ja odwiedzę Św IP: *.bredband.comhem.se 15.02.10, 22:06
              no to zamieszkaj tutaj, sprzedaj swoje mieszkanko w
              Przemyslu,sprzadaj kozy...
              i przyjezdzaj, a miejsc do wypicia piwka jest wszedzie duzo, nawet
              wiecej, ogródków piwnych jest wszedzie full wypas,
            • Gość: uznam Re: a ja odwiedzę Św IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 15.02.10, 22:10
              majowy weekend jest fajny - ale w wakacje jest lepiej...pogoda
              bardziej ustabilizowana...woda w morzu duzo cieplejsza...duzo wiecej
              ludzi...jednym slowem musisz przyjechac - zapraszamy :-)
            • Gość: imigrantka Re: a ja odwiedzę Św IP: *.static.maxnet.net.pl 06.03.10, 22:58
              u mnie w wakacje jest pięknie, plaża i woda w morzu, za to atrakcji dużo więcej
              niż świnoujskie budki z goframi i kiełbasą.
              Kino jest, teatry, koncerty, klimatyczne knajpy, w których obsługa mówi po
              polsku a nie po niemiecku.

świnoujście ma piękną plażę i nic więcej. No i zero klasy.
              • Gość: ogorek Re: a ja odwiedzę Św IP: *.uznam.net.pl 07.03.10, 11:42
                Nie zesraj sie!!!
                • Gość: maczo wiekszosci nie stac na odwiedzenie Swinoujscia IP: *.bredband.comhem.se 07.03.10, 12:46
                  zarabia taki ciolek 1500zl , mieszka na Slasku czy jeszcze dalej
                  i odgraza sie, ze nie przyjedzie...hehe,
                  kazdego lata siedzi na wsi o swoich rodziców lub dziadków, pasie
                  swinie, kury karmi, takie wakacje...

chociaz dla centusiów sa tanie linie lotnicze do egiptu, tam w
                  brudzie i smrodzie moze sie opalic na murzyna i potem u siebie pod
                  sklepem osiedlowym pic piwo i szpanowac opalenizna :-)
                • Gość: J23zPslaznowunadaj Re: a ja odwiedzę Św IP: *.toya.net.pl 11.03.10, 12:56
                  opalenizna świnoujska trwalsza niż tunezyjski brud.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka