Dodaj do ulubionych

A Cave się czepiał fortów...

09.05.02, 13:34
Chciałam zauważyć, że cały obszar fortów został wydzierżawiony- przywatny
inwestor, człowiek bogaty i chyba nieco szajbnięty zabrał się za remont,
posprzątał i ogrodził. Sam wałęsa się po terenie w stroju pruskiego oficera!!!
Ale jazda, co? Teraz łażą tam wycieczki szkolne, są pokazy musztry, nawet
strzelają z dział! I ktoś tu się czepiał...
Obserwuj wątek
    • ga Re: A Cave się czepiał fortów... 09.05.02, 13:39
      A! I jeszcze ma być szlak wzdłuż linii fortów - ze zwiedzaniem ocalałych
      fragmentów. A gdzieś się doczytałam - tylko nie tarzajcie się ze śmiechu - że
      Towarzystwo Miłośników Fortów w Świnoujściu (tak! jest takowe!)umyśliło sobie
      organizować w nich plenerowe spektakle operowe!!! Pavarotti! Na działo!
      • gosia-s Nareszcie!!! 09.05.02, 14:21
        Ostatnio, podczas "zwiedzania" fortów" (jakoś nie miałam odwagi plątaćsięw tych
        labiryntach) zachodziłam w głowę, dlaczego, qrna, nikt się za to nie weźmie?!

A z tymi spektaklami operowymi, to ciekawe, czy wypali.

A swoją drogą, gdzie się teraz bezdomni podzieją?...
        • ga Re: Nareszcie!!! 09.05.02, 14:34
          Pod latarnią morską.
          • gosia-s Re: Nareszcie!!! 09.05.02, 15:11
            No dobra, w lecie. A w zimie będzie im tam ciągnęło jak cholera.
            • ga Re: Nareszcie!!! 09.05.02, 15:17
              Pod latarnią jest schronisko Brata Albetra dla bezdomnych!:))) Ale może im
              ciągnąć mimo to.
              • gosia-s Re: Nareszcie!!! 09.05.02, 15:37
                Aha, w schronisku, już to widzę. Ale zostawmy lepiej ten temat.
                • ga Re: Nareszcie!!! 09.05.02, 16:14
                  W każdym razie jak wstawią w fortach okna i podświetlą- to przestaną straszyć
                  bunkrowatością. Przydałoby sie też trochę info graficznego, może jakaś
                  makietka...czarcia zapadka...:)))
                  • gosia-s Re: Nareszcie!!! 10.05.02, 08:29
                    Proponuję zrobić tam schronisko i koniecznie knajpę, a nawet kilka. Złoty
                    interes.
                    • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 14:15
                      A nocami aż do rana - dyskoteki:))
                      • gosia-s Re: Nareszcie!!! 10.05.02, 14:31
                        I volume na full, nikomu to nie przeszkadza, to jest streja niezamieszkała.
                        Jedyny ślad życia, to pracownia plastyczna, którą sobie ktoś urządził w jednym
                        z budynków.
                        • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 14:44
                          I pieniążki do skarpety.... tylko gdzie właściciel znajdzie taką dużą
                          skarpetę :)))
                          • gosia-s Re: Nareszcie!!! 10.05.02, 14:59
                            Już on sobie poradzi.
                            • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:31
                              Pożyczmy mu swoje za drobna opłatą - hahaha!
                              • gosia-s Re: Nareszcie!!! 11.05.02, 08:50
                                Za drobną? Może raczej za procent od zysków.
                                • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 16:41
                                  To lepiej zostańmy jego udziałowcami, i nie bvędziemy sie na niego gniewać jak
                                  zapomni dać nam premie za nieobecność w pracy :)))
                                  • gosia-s Re: Nareszcie!!! 13.05.02, 08:42
                                    To dla mnie 25% i tyle samo z zysku.
                                    • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 23:04
                                      Gosia tak marnie się cenisz , weźmy 50 % co tam na biednego nie trafiło :)))
                                      • gosia-s Re: Nareszcie!!! 15.05.02, 10:12
                                        25% to na dzień dobry. A póżniej zobaczymy, jak interes nie wypali, to może
                                        10%, a jak tak, to za drobną pomoc - 80%.
                                        • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 11:45
                                          Tylko pozostanie jeszcze jedno - Które z nas mu to zaproponuje? hehehe!
                                          • Gość: gosia-s Re: Nareszcie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 18:19
                                            Gość portalu: Muminek napisał(a):

> Tylko pozostanie jeszcze jedno - Które z nas mu to zaproponuje? hehehe!

ja.
                                            • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 18:48
                                              No kobiety to napewno posłucha , leca do banku założyć osobne konto bo na
                                              jednym pieniadze mi się nie pomieszczą :)))
                                              • gosia-s Re: Nareszcie!!! 17.05.02, 09:26
                                                No i kobieca intuicja rzadko zawodzi. Piszę się na wspólnika, inwestycja w
                                                knajpę na tewno wypali.
                                                • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 15:53
                                                  A kankana tańczyć umiesz? :)))))
                                                  • gosia-s Re: Nareszcie!!! 20.05.02, 17:07
                                                    Nie próbowałam, ale ty chyba nic trudnego.
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 00:17
                                                    Nic trudnego ale trzeba mieć majtki z falbankami.. hihihi!
                                                  • gosia-s Re: Nareszcie!!! 23.05.02, 09:02
                                                    A narysuj sobie.
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: 213.76.53.* 23.05.02, 16:06
                                                    No ale to przecież Ty masz tańczyć... jak chcesz mogę Ci narysować... tylko na
                                                    czym?;))))
                                                  • gosia-s Re: Nareszcie!!! 23.05.02, 16:10
                                                    Ja mam tańczyć solo? A Ty się będziesz nabijał?!
                                                    Narysuj sobie, wszystko jedno na czym, na ekranie monitora choćby.
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 22:52
                                                    Gosiu - kankana tańczą same kobietki, dla mężczyzn uciechy :))))
                                                  • gosia-s Re: Nareszcie!!! 24.05.02, 08:12
                                                    Tak to jest, jak się ogląda za dużo westernów.
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 17:26
                                                    Kankan ma pochodzenie europejskie... hihihi!
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 24.05.02, 22:59
                                                    a dokładnie posiada rodowód francuski :)
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 24.05.02, 23:00
                                                    a największą furorę robi ten taniec, gdy tancerki tańczą bez majteczek :)))
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 01:10
                                                    Jestem za a nawet.. nie przeciw.. hihihi!
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 25.05.02, 11:03
                                                    hihihi, miłe panie co Wy na to?
                                                  • gosia-s Re: Nareszcie!!! 25.05.02, 13:19
                                                    ...
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 13:30
                                                    Gosiu zaniemowiłaś? Co znaczą te kropeczki? :))))
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 25.05.02, 14:19
                                                    hahaha!!!!!
                                                  • Gość: gosia-s Re: Nareszcie!!! IP: *.cosmic.pl 27.05.02, 19:01
                                                    Hmmm... Zaniemówiłlam bo dlaczego tylko ja mam odtańczyć kankana?! Jestem tu
                                                    jedyną dziewczyną? Guzik prawda!
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 27.05.02, 19:10
                                                    możecie tańczyć we trzy: gosia, ga i gofa :)))
                                                  • Gość: gosia-s Re: Nareszcie!!! IP: *.cosmic.pl 27.05.02, 19:11
                                                    Ja już się zrywam, ale jakoś żadna mi nie wtóruje.
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: 213.76.53.* 28.05.02, 07:18
                                                    Jestem za Wókiem! Kankan w pojedynczym wykonaniu nie jest taki efektowny jak w
                                                    potrójnym.. hihihi!
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 13:34
                                                    gosia! musisz poczekać na pozostałe panie, samej to tak trochę nieswojo :)))
                                                  • Gość: gosia-s Re: Nareszcie!!! IP: *.ipartner.com.pl 28.05.02, 19:21
                                                    No to czekam niecierpliwie. Ale nie myślcie sobie, że będziemy tańczyć bez
                                                    dopalacza. Chcecie przedstawienie, to musicie się szarpnąć na piwo dla nas.
                                                  • gofa Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 19:28
                                                    ho ho ho...a co tu sie dzieje...no no...kankana sie zachcialo panom...no
                                                    ladnie... i niby my mamy zatanczyc...;)
                                                  • Gość: gosia-s Re: Nareszcie!!! IP: *.ipartner.com.pl 28.05.02, 19:42
                                                    A niech im będzie! Warunek: pifko.
                                                  • gofa Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 19:49
                                                    tylko jedno?????
                                                  • Gość: gosia-s Re: Nareszcie!!! IP: *.ipartner.com.pl 28.05.02, 19:56
                                                    Kochana, pifko to u mnie rzeczownik niepoliczalny, więc niech szanowni zapomną
                                                    w tej chwili, że mi jeden mass wystarczy.
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 20:11
                                                    dziewczyny czy Wy wiecie że co za duzo to niezdrowo, z piwkiem tak samo,
                                                    tanczyc najpierw tego kankana, bo po piwku to sie Wam nożęta mogą poplątać:)))
                                                  • gofa Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 20:14
                                                    wook napisał(a):

> dziewczyny czy Wy wiecie że co za duzo to niezdrowo, z piwkiem tak samo,
                                                    > tanczyc najpierw tego kankana, bo po piwku to sie Wam nożęta mogą poplątać:)))

ooo...spokojnie wook, ma sie te lata praktyki ;)
                                                  • wook Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 20:16
                                                    gofa napisał(a):

> wook napisał(a):
                                                    >
                                                    > > dziewczyny czy Wy wiecie że co za duzo to niezdrowo, z piwkiem tak samo,
                                                    > > tanczyc najpierw tego kankana, bo po piwku to sie Wam nożęta mogą poplątać
                                                    > :)))
                                                    >
                                                    > ooo...spokojnie wook, ma sie te lata praktyki ;)

to czekam z niecierpliwością, a co tam może to pifko byc i przed :)))
                                                  • gofa Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 20:21
                                                    wook...chciałeś chyba powiedzieć i przed i po ? ;)
                                                  • gofa Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 20:12
                                                    ooo... jak niepoliczalny to moze byc ;)
                                                  • Gość: Muminek Re: Nareszcie!!! IP: *.polpak-karton.pl 28.05.02, 21:52
                                                    Wook postawimy im jedno pifko ale w beczce, ciekawe jak sobie poradzą a na
                                                    takim paliwie to będzie kankan który napewno trafi do księgi Guinesa.. hihihi!
                                                  • gofa Re: Nareszcie!!! 28.05.02, 23:40
                                                    hahaha...tylko sie nie przeliczcie ;)
                                                  • Gość: gosia-s Ni gdzie to pifko?! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.02, 12:17
                                                    A niech ich piorin, robią dzieczynom apetyt (na pifko) i trzymają w niepewności.
                                                  • gofa Re: Ni gdzie to pifko?! 29.05.02, 14:01
                                                    jak tak...to my sobie same zatańczymy i pifko postawimy ;)
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.polpak-karton.pl 29.05.02, 15:48
                                                    Ciekawe kto Wam będzie po tym tańcu klaskał :)))
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 03.06.02, 15:28
                                                    Klaskać też potrafimy, łaski bz.
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.polpak-karton.pl 03.06.02, 19:18
                                                    Klaskanie samym sobie bez podziwiania to żadna radocha. Publiczność jak
                                                    klaszcze to artysta dopiero sie cieszy :)))))
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 04.06.02, 08:35
                                                    No ale Ty i Wook to chyba za skromna publiczność? Zorganizujecie nam widownię i
                                                    dopiero zobaczycie kankana.
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.polpak-karton.pl 04.06.02, 16:43
                                                    W środku lata, na plaży, nie bedzie problemów z widownia hihihi!
                                                  • gofa Re: Ni gdzie to pifko?! 04.06.02, 20:39
                                                    o...cos mi sie wydaje ze Muminek postanowil zarobic na naszych wystepach ;)
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 23:08
                                                    A.. o tym nie pomyślałem, ale to doskonały pomysł bedzie na niejedno pifko..
                                                    hihihi!
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 05.06.02, 08:46
                                                    Gość portalu: Muminek napisał(a):

> A.. o tym nie pomyślałem, ale to doskonały pomysł bedzie na niejedno pifko..
                                                    > hihihi!

I na noclegi w Ś-ciu. NO chyba, że przewidujemy zabawę do białego rana, a sen ew.
                                                    na plazy.

• Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:20
                                                    jak człowiek się wytańczy i odpowiednio wypije to może paść tam gdzie sie bawi,
                                                    prawda? :))))
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 05.06.02, 16:22
                                                    Ale, no pewnie że! Jeszcze w takim towarzystwie...
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.polpak-karton.pl 07.06.02, 20:40
                                                    Ale na plaży strach spać, bo rano tabuny turystów mogą w piach wdeptać :)))
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 08.06.02, 12:53
                                                    Akurat w naszym kraju poranny jogging na plaży nie jest zbyt popularny, więc
                                                    chyba niebezpieczeństwo zażegnane.
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.polpak-karton.pl 09.06.02, 07:01
                                                    O jakim poranku mówimy? BO ja raczej opóźnym kiedy tabuny turystów lecą
                                                    zajmować jak najlepsze miejsca aby opalać swe nagie ciała :))))
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 10.06.02, 10:31
                                                    Szczerze mówiąc, jestem za leniwa, żeby wyruszyć z rana na plażę. A jak już się
                                                    tam dowlokę, to tylko patrzę, gdzie miejsce, niekoniecznie najlepsze.
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 21:47
                                                    Ale my mówimy o zwleczeniu się z plaży :)))))
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 11.06.02, 08:58
                                                    To ja się już nie wypowiadam. Wołami ciągnąć.
                                                  • ga Re: Ni gdzie to pifko?! 11.06.02, 09:57
                                                    Na pewno nie wołami! Wystarczy chłodny deszczyk, hi hi , i plaża pustoszeje! I
                                                    to w jakim tempie!:))
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 11.06.02, 10:22
                                                    Eee tam, deszczyk! Mnie z plaży przegoni tylko burza (raz tak było, ociągałam
                                                    się, a potem ledwo zdążyłam uciec do Gryfa).
                                                  • ga Re: Ni gdzie to pifko?! 11.06.02, 14:23
                                                    Na rozgrzewająco-osuszającego drineczka, rzecz jasna?!!
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 11.06.02, 14:35
                                                    Rzecz jasna. Ale nie ja jedyna na to wpadłam, więc musiałam odstać swoje w
                                                    kolejce.
                                                    Drink musiał być solidny, żeby człowiek przestał szczękać zębami ze strachu.
                                                    Burza nad nami, blaszany dach, niezła jazda.
                                                  • ga Re: Ni gdzie to pifko?! 11.06.02, 14:59
                                                    A jakieś efekty świetlne były?
                                                  • gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! 11.06.02, 15:10
                                                    No a jak!
                                                  • Gość: Muminek Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.polpak-karton.pl 12.06.02, 06:58
                                                    No to wstyd, Takie duże:)
                                                    I trzesą się jak słyszą burze. :)))))
                                                  • Gość: gosia-s Re: Ni gdzie to pifko?! IP: *.mega.net.pl 12.06.02, 13:29
                                                    Nie myśl, że wpędzisz mnie w kompleksy, też chciałabym Cię zobaczyćpodczas
                                                    burzy. Tacy, co zaprzeczają, z reguły trzęsą portkami jeszcze kolka godzin po
                                                    grzmotach.
    • millenik1 Re: A Cave się czepiał fortów... 14.06.02, 22:53
      Cave z Beds Sedsami jest niezly...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka