Dodaj do ulubionych

E, towarzycho, idziemy do tawerny!

10.05.02, 13:55
Ludzie znad morza czy z gór, z miasta czy ze wsi, żeglarze czy alpiniści,
zbiórka! Ruszamy do portowej knajpki Bosmana, ja stawiam!

www.bosman.com.pl/tawerna/index.html

Obserwuj wątek
    • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 15:42
      W taką pogodę? Wrócimy do tematu po zmroku! ( ktoś mi tu radził na zieloną
      łączkę:)))
      • wook Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 15:49
        nie ma sprawy ja dołączę :)))
        • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 16:04
          Po zmroku to ja jestem poza cyberprzestrzenią. Pogoda rzeczywiście sprzyja, ale
          co za dużo, to niezdrowo. Ja już mam dość upałów.
    • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 15:52
      A tak na matginesie, jak się do tego dokopałaś?
      • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 16:02
        Proste. Szukałam wirtualnego piwa i wystukałam w wyszukiwarce "Bosman".
        • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 16:13
          Nie udało mi się z tymi zagadkami od supergwiazdy. Ile dni można nie pic? I
          wody czy piwa?
          • wook Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 16:43
            Ale to towarzycho w tej tawernie łase na piwo:))), co rusz to trzeba stawiać,
            ale za to dzieki kościom udało mi się parę kufelków na swoi stoliczku
            postawić :)
            • gofa Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.05.02, 17:39
              jeju...cos stracilam chyba? czy nie? :)))
              • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:25
                Jeżeli chodzi o tawernę - to polecam poza wirtualną rzeczywistością - Węgorzewo
                na Mazurach. Tawerna nie do opisania to trzeba zobaczyć. Acha czynna całą dobę.
                Polecam Pifko i chleb ze smalcem a w nim skwarki i cebulka. Poza tym jest
                orginalna atmosfera i wystrój żeglarsko - leninowski. Przy bufecie patrzy Wam
                prostto w oczy Felek Dzierżyński - Jak zaczyna do Was mrugać okiem to znaczy
                że nalerzy wreszcie przestać pić hahaha! :)))
                • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 11.05.02, 08:32
                  Jak przypadkiem się tam zabłąkam, to odwiedzę. Pifka spróbuję koniecznie, ale
                  chleba ze smalcem nie jadam. A Felek niech idzie spać.
              • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 11.05.02, 08:38
                Ja wczoraj zdążyłam pograć parę minut w pracy, jeden kufelek się pojawił, ale
                ktoś bezczelnie wyżłopał moje piwo, bo kufelek nagle znikł.
                • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 23:53
                  Właśnie w to gram jakoś słabo mi idzie szczególnie z tymi lotkami :))
                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 00:09
                    Oprucz tego ze panienka zabrała mi moje prawie wszystkie kufle i dostałem
                    pięścia między oczy od jej gacha :) to moze być ale kości są strasznie
                    wciagajace hihihi!
          • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 11.05.02, 08:34
            ga napisał(a):

> Nie udało mi się z tymi zagadkami od supergwiazdy. Ile dni można nie pic? I
            > wody czy piwa?

Wody to kilka dni, piwo - każdy przypadek jest indywidualny, od człego życia, do
            ok. pół godziny.

• wook Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 12.05.02, 10:26
              znowu tylko postaw i postaw, nie zdążyłem nawet łyka pociagnąć, lotki latały
              gdzie chciały, bardziej karne były kości, ale tylko do czwartego kufla hihi...
              • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 13:02
                Ale musisz przyznać że barman jest często miły :))))
                • wook Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 12.05.02, 17:21
                  Ja trafiłem na jego gorszy dzień, może następnym razem będzie w lepszym
                  nastroju :)
                  • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 08:43
                    Barman ciągle pokazuje swoje etykietki, ale poza tym jest o.k. A lotki trzeba
                    rzucać z prawej,lekko z dołu, z zielonego kwadracika!
                    • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 09:36
                      A ja wysiliłam się na gest przyjaźni i chciałam postawić tej kobitce pifko.
                      Oberwałam w zęby, jak można mieć tak narwanego chłopa!
                      • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 09:53
                        To już tylko gadka z muzykiem jest bezpieczna...
                        • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 10:56
                          Ewentualnie z barmanem. Całkiem miły gość.
                          • gofa Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 12:41
                            hihihi...chyba mam fuksa...nastrzelalam sie lotkami jak szalona, pogadalam z
                            barmanem, muzyk niestety nie chcial gadac, elektryk zabral mi piwo...ale potem
                            oddal mi je chlopak dziewczyny...pogadalm sobie z nia...i
                            hihihi...odpowiedzialam na piec pytan...hihihi...jestem na liscie ...nie ma to
                            jak dobrze zaczac poniedzialek :)))
                            • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 12:52
                              Wow! Moje gratulacje! A ja tak w tyle zostałam...
                              • gofa Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 16:03
                                e tam, dasz rade, zabieraj sie do dziela ;)
                                • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 16:10
                                  Ups, nabąbiłam się tym piwem, a tu z roboty trza wychodzić.
                                  • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 16:11
                                    Szczęściara!
                                    • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 16:14
                                      Ga, marsz na forum o forum. Żebrzemy tam o należne nam miejsce na stronie
                                      portalu.
                                      • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 16:26
                                        Tak jest!
                                      • ga Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 13.05.02, 16:29
                                        Tylko jeszcze dodam, że udało mi się wleźć na listę Bosmana!
                                        • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 22:15
                                          Ga moje gratulacje, aleście się tu ostro bawili pod moją nieobecność :))
                                          • Gość: gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.stat.gov.pl 14.05.02, 16:13
                                            Szczęściarze, mają tyle czasu w robocie.
                                            • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 14.05.02, 18:42
                                              O przepraszam ja w domu :))))
                                              • Gość: gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 18:23
                                                W domu? A kto psa wyprowadza?!
                                                • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 18:44
                                                  Psinka ma swoj czas a inernet swój :))))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 17.05.02, 09:38
                                                    Tylko nie przesadzaj z tym internetem! Tawerna (nie tylko wirtualna) też ma
                                                    swój czas. Świnoujście czeka!
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 15:47
                                                    No wiesz Gosiu ja tu jestem, a nie bywam. Chyba że tapetuję :))))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 20.05.02, 17:06
                                                    Miałam na myśli Twoją fizyczną obecnosc w S-ciu. Bywasz?
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 10:20
                                                    przecież wiesz że ostatno byłem 7 latek temu, niestety :(((((
                                                    ale nadrabiam na forum :))))
                                                    Wiesz starość mi nie pozwala na długie spacery:))))
                                                  • Gość: gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.stat.gov.pl 22.05.02, 14:08
                                                    Jaka starość, jaka starość, każdy ma tyle lat, na ile się czuje. A spacery? Kto
                                                    Ci każe, do Świnoujścia nie idziesz na piechotę.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 15:28
                                                    Ale do samochodu mam daleko i po schodach...a wiesz jakie to meczące w moim
                                                    wieku :))))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 22.05.02, 16:02
                                                    To może bliżej na dworzec?
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 16:29
                                                    E.. na dworzec jeszcze dalej i to sporo.. zły pomysł :))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 23.05.02, 09:56
                                                    Wcale nie taki zły. Pomyśl o spacerach nad brzegiem morza.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: 213.76.53.* 23.05.02, 15:54
                                                    I co jak pomyślę to już wystarczy? :)))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 23.05.02, 16:04
                                                    Wystarczy Ci?!
                                                  • gofa Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 23.05.02, 18:44
                                                    oj...wychodzi ze Muminek jest malo wymagajacy...;)
                                                  • wook Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 23.05.02, 21:00
                                                    już nie mogę przestańcie!...bo wsiądę w jakiś samolot, tak mi sie zachciało
                                                    spacerów brzegiem morza:)))
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 22:36
                                                    raczej wodolot, bo w Świnoujściu nie ma lotniska.. hihihi!
                                                  • gofa Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 23.05.02, 23:27
                                                    a ja to nawet piechotka...byle nad morze...:)))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 24.05.02, 07:56
                                                    Kochani, przecież są pociągi!
                                                  • gofa Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 24.05.02, 11:39
                                                    taaak...jeszcze sa....
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 24.05.02, 11:46
                                                    Są i nie ma chyba innej drogi, bo na samochód to strasznie daleko. Pomykaj na
                                                    dworzec.
                                                  • gofa Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 24.05.02, 13:06
                                                    no to biegne ;) tym bardziej ze mam blizej bo z bb ;)))
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 25.05.02, 23:19
                                                    Jednak nie ma to jak własne cztery kółka, szybko, jedziesz kiedy chcesz, nie
                                                    jesteś związany godzinami i nie musisz stawać na każdej stacji :)))
                                                  • Gość: gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.cosmic.pl 27.05.02, 18:58
                                                    Ale jadąc pociągiem nie muszę martwić się o miejsce do parkowania.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: 213.76.53.* 28.05.02, 07:24
                                                    Ale do miejsca parkowania pociągu masz zawsze dalej :))))
                                                  • Gość: gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.ipartner.com.pl 28.05.02, 19:26
                                                    Ale zawsze jest.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 28.05.02, 21:59
                                                    Ale nie na zawołanie :))))
                                                  • Gość: gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.02, 12:20
                                                    No kurcze, ale wiesz, że jest, wiesz, kiedy i dokąd zajedziesz!
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 29.05.02, 16:05
                                                    Własnym samochodem też wiesz że zajedziesz a czasami szybciej niż planujesz
                                                    :))))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 03.06.02, 15:25
                                                    Ale ja to jestem za wygodna, żeby jeździć na dalekie trasy samochodem. A poza
                                                    tym uwielbiam pociągi.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 03.06.02, 19:13
                                                    A co cię najbardziej pociaga? ;)
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 04.06.02, 08:30
                                                    Gość portalu: Muminek napisał(a):

> A co cię najbardziej pociaga? ;)

W tej chwili trasa Warszawa - Świnoujście.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 04.06.02, 16:35
                                                    No to mas zstrasznie długi pociąg ;)
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 05.06.02, 08:17
                                                    Ok. 600 km.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:18
                                                    No to pewnie sypialny, bo nie wyobrażam sobie siedzieć w upale taką ilość
                                                    kilometrów :)) i jeszcze mówić że jest fajnie. :))))
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 05.06.02, 16:20
                                                    Jak jedzie w dzień, nie musi być sypialny...
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 07.06.02, 20:46
                                                    Ale cztery litery od siedzenia wtedy bolą.. hihihi!
                                                  • wook Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 08.06.02, 07:53
                                                    mozna pospacerowac po korytarzu i obserwować widoki :))), albo zajrzeć do Wars-
                                                    u na lurkę.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 08.06.02, 08:46
                                                    Daj spokój Wook z tym spacerowaniem!
                                                    Korytarze pełne luda,
                                                    Wyjść z przedziału się nie uda.
                                                    Wkoło pelno jest tobołków,
                                                    Siedź ty lepiej na swym stołku.
                                                    Wars zamknięty lub go nie ma,
                                                    Lepiej w kącie se podrzemać.
                                                    Zima zimno, duszno latem,
                                                    Lepiej jechać małym fiatem.
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 08.06.02, 11:55
                                                    Ja tam wolę coś większego niż mały fiat.
                                                  • Gość: Muminek Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! IP: *.polpak-karton.pl 09.06.02, 07:19
                                                    TAk to wszyscy wiedzą że pociąg masz do pociągu bo większy od małego fiata :))))
                                                  • wook Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 09.06.02, 21:12
                                                    gosia, możesz jechać dużym fiatem:)
                                                  • gosia-s Re: E, towarzycho, idziemy do tawerny! 10.06.02, 09:28
                                                    Eee tam, dużym fiatem. Co się będę rozdrabniać, rollsem!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka