Dodaj do ulubionych

Omijajcie Świnoujście!

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:37
Opłata za parkowanie w rejonie nadmorskim w Świnoujściu to dziennie 70 zł!!!
Od soboty... Trzeba być albo debilem, albo mieć niezły interes w odpychaniu
turystów od miasta... Pod tymi opłatami podpisuje sie tzw rada miejska.
Ciekawe komu i dlaczego zależy na zmniejszeniu liczby odwiedzających to
miasto. Póki co, omijajmy Świnoujście!
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 24.06.06, 00:09
      Certus, Ty najlepiej omijaj pierwszy! Od roku było wiadomo, że powstaną Strefy
      Ograniczonego Postoju za które to kierowcy będa musieli płacić. W większości
      nadmorskich kurortów takie strefy powstały i jakoś nikt tych miejscowości nie
      omija! Zatem nie szerz demagogii i niezdrowej sensacji! W Dąbkach jeszcze nie
      ma takiej Strefy, możesz zatem tam pojechać i za darmochę parkować swoją
      limuzynę:)
      • pia.ed Re: Omijajcie Świnoujście! 24.06.06, 01:44
        Rzeczywiscie niewesola wiadomosc ...
        Przyjezdzam zawsze samochodem i co mam z nim zrobic?
        Postawic go za miastem i chodzic na piechotke?
        Byc moze turysci wlasnie dlatego przyjezdzali do Swinoujscia,
        bo byl jednym z nielicznych kurortow gdzie nie bylo problemow z parkowaniem???
      • Gość: Certus Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.fn.pl 24.06.06, 08:12
        To sobie porównaj ceny za parkowanie w strefach gdziekowlwiek... /Kraków,
        Gdańsk, Warszawa... /i zrozumiesz ten bezsens.. Ciekawe czy jadąc gdzieś na
        tydzień np. chciałbys się dowiedzieć na miejscu, że masz dodatkowo takie
        opłaty. Życzę Ci takich niespodzianek i chodzenia z dziecmi do plazy przez pare
        kilometrów...
      • Gość: Puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! IP: 212.160.172.* 04.07.06, 11:39
        Godzina parkowania w Warszawie kosztuje 2pln a biorąc pod uwagę fakt, że płaci
        się pomiędzy 8 a 18 to daje najwyżej 20pln a nie 70!
        Kto wymyslił taką bzdurę?

Pozdr
    • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 24.06.06, 09:06
      No coż takie opłaty mają swój sens, bo spotykam je w niemal każdej miejscowosci
      turystycznej, kiedy sama jestem na wakacjach. Ceny u nas są jednak przesadzone
      :( Ja jako mieszkanka, nie mam zamiaru ich dorabiać i zrezygnuje z wygodnego
      jeżdzenia autem nad morze, mam więc do wyboru iśc kilka km pieszo z całym
      "majdanem" lub umawiać się z mężem, który jak będzie miał czas to mnie (i
      dzieci) zawiezie i przywiezie (
      • Gość: Artur Re:Należy poznać topografię miasta! IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 24.06.06, 09:48
        Strefa Ograniczonego Parkowania wyznaczona została głównie na ul. Żeromskiego,
        ulicy która bezpośrednio graniczy z promenadą. Wiem, że zmotoryzowani turyści
        najchętniej swoimi pojazdami wjechaliby na plażę i zaparkowali obok swojego
        grajdoła czy parawanu. Parkując na ulicy Słowackiego, równoległej do
        Żerowskiego nie zapłacimy nic a do plaży z tej ulicy mamy tylko kilkaset metrów!
        Zatem, spokojnie z tymi kilometrami aby dostać się na plażę! Ceny za parkowanie
        zostały zapewne tak kalkulowane aby była większa rotacja w śród parkujących na
        ul. Żeromskiego. W ubiegłych latach, w sezonie letnim parkowanie choćby na 10
        minut na wymienionej ulicy, graniczyło z cudem! Coś na ten temat mogą
        powiedzieć kierowcy taksówek którzy przyjeżdżali po lub z pasażerem, mogą
        powiedzieć kierowcy pogotowia ratunkowego, autokarów turystycznych,
        zaopatrzenia czy instytucji sprzątających pas nadmorski. Chwilowy ich postój
        zawsze przyczyniał się do natychmiastowego zablokowania ul. Żeromskiego.
        Zobaczymy co się zmieni w tym rejonie po 1 lipca, gdy za parkowanie trzeba
        będzie zapłacić? I nie ma co "płakać nad rozlanym mlekiem" Bo SOP stała się
        faktem!
        • yvonne33 Re:Należy poznać topografię miasta! 24.06.06, 13:22
          Artur jesteś kiepsko zorientowany w tym temacie. Parkując przy ul. Słowackiego
          również zapłacimy. Na dowód tego poniższy link:

www.swinoujscie.pl//aktualnosci/?idakt=3082
          • Gość: Artur Re:Należy poznać topografię miasta! IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 24.06.06, 14:22
            yvonne, jak zwykle masz rację:) Miałem na myśli ulicę SIENKIEWICZA, ona
            wyłączona jest z opłat parkingowych.
          • jusytka Re:Należy poznać topografię miasta! 24.06.06, 16:04
            Dzięki za link. Cóż z tego, że Sienkiewiocza jest poza tą strefą i tak nie
            będzie na niej miejsca by zaparkować auto, chętnych na bezpłatne parkowanie na
            pewno nie zabraknie !!!
        • jusytka Re:Należy poznać topografię miasta! 24.06.06, 15:45
          Słyszałam w mediach, że dzielnica nadmorska będzie obięta tą strefą. Jesteś
          pewien, że obejmuje tylko ul. Żeromskiego?
    • carmelaxxx Re: Omijajcie Świnoujście! 24.06.06, 17:49
      uwazamze dobrze ze sa oplaty wprowadzone, nasze miasto i tak je wprowadzilo
      pozno w stosunku do innych miast. w dzielnicy nadmorskiej i tak juz od jakis 2
      tyg ciezko znalezc miejsce do parkowania,a skoro dzielnica i tak jest zapchana
      tp niech na tym zarabia. Nie Zgodze sie z pia.ed ze u nas nie ma (nie bylo)
      problomow z parkowaniem. spojrzalabys na to inaczej jak bys byla mieszkanka
      miasta, spieszylabys sie z jakas sprawa i nie mialabys jak zaparkowac bo jakis
      leniwy turysta musial sobie egoistycznie ulatwic na maxa zycie . nie mowie tu
      tylko o dzielnicy nadmorskiej, ale tez o innych czesciach miasta. Uwazam ze
      idealna wlasnie sprawa byloby utworzenie po drugiej stronie duzego parkingu na
      ktorym mogliby turysci zostawac auta . Swinoujscie jest malym maistem wiec nawet
      nie ma za duzo miejsca na tworzenie parkingow po stronie centrum. Sa u nas
      autobusy a i same miasto jest na tyle male ze raczej wszedzie jest w miare
      blisko. Niestety prawda jest taka ze turysta przyjezdzajacy uwaza ze placi to
      moze sie panoszyc w miescie a tak naprawde dla wielu meiszkancow zwlaszcza nie
      zarabiajacych na turystach sa oni wrecz plaga.
      • Gość: mikra_www Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 23:32
        Do Artura i carmelaxxx.Ciekawe, jak byscie pisali, gdybyscie pracowali w tej
        strefie. Uwazacie,ze to w porzadku placic, albo chodzic 'z buta' czy tluc sie
        autobusem z drugiego konca miasta? Na Sienkiewicza juz jest trudno zaparkowac,
        bo parkuja tam ci, ktorzy przyjezdzaja do okolicznych domow. Ja wlasnie pracuje
        w tej strefie i co, to niby moja wina?... Dlaczego ja mam placic za to, ze TAM
        pracuje, Wybralam sobie te prace czy jak sobie to wyobrazacie. Na miesiac 450,-
        ? Fajnie, to akurat 1/3 tego co zarabiam, to nie bedzcie tacy hop do przodu, bo
        Wy najwyrazniej mozecie sobie parkowac przed praca bez problemu.
        • carmelaxxx Re: Omijajcie Świnoujście! 25.06.06, 11:27
          przesiadz sie na rower , taniej, zdrowiej , a biorac pod uwage predkosc
          przejazdu przez miasto w sezonie to dojedziesz w tym samym czasie.
          czy normalnie bez oplat miales na luzie mozliwosc parkowania w dzielnicy
          nadmorskiej? raczej watpie bo ciezko tam zaparkowac nawet na 2 minutki aby
          kogos wysadzic z auta. Nie wspomne ze auta dostawcze czy sluzby ratunkowe maja
          tam tez nie lada problem.
          • Gość: micrawwww Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:53
            Do: carmelaxxx. "Przesiadz sie na rower", czy to jest Twoje rozwiazanie?
            Nie jezdze rowerem. Nigdy nie jezdzilam i nie mam roweru. Ciekawe, czy
            pomyslodawcy tego projektu jezdza rowerami do pracy.Moze wiec im to
            zaproponujesz?.... Nie musisz, wiem, bo oni maja wielki parking na terenie
            Urzedu Miasta i SOBIE by oplat nie wprowadzili, choc z pewnoscia ich na to stac
            bardziej niz takich jak ja, ktorzy ciesza sie, ze prace w ogole maja.Dotad
            zawsze znajdowalam dla swojego autka miejsce do parkowania przed moja praca,
            mozesz sobie watpic, ale to fakt. Nie pracuje przy SAMEJ promenadzie.
          • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 20.07.06, 09:51
            To chory argument bo ulice są dla ludzi a nie odwrotnie. Ulice są własnościa
            społeczna i taka argumentacja jest hipokryzją bo mieszkańcy świnoujścia płacąc
            podatki bezpośrednie i pośrednie (np kupując w sklepach) utrzymują te ulice.
            Turyści tez kupując w sklepach towary i to o wiele droższe też utrzymują to
            miasto. Dlatego taka argumentacja jest próbą wywłaszczenia społeczeństwa z
            podmiotowości.

Pozdrawiam
            • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 20.07.06, 09:53
              pisząc to miałem na mysli post z propozycją skorzystania z roweru...

Pozdrawiam
    • Gość: Certus cd: Omijajcie Świnoujście! IP: *.swn.vectranet.pl 25.06.06, 13:04
      widzę, że dyskutujecie o szczegółach, więc jeszcze coś od siebie dorzuce
      ogólnie. Prawidłowo prowadzona polityka zagospodarowania to nie same
      ograniczenia ruchu i dostępu. Turyści od dawna czują się tu intruzami, zgodnie
      z wyrażeniem jakie tutaj padło na tym forum. Jestem pilotem wycieczek i od
      kazdej grupy słysze po kilka uwag w tym stylu. Od Natury Świnoujście dostało
      dużo... i do Tego przyjeżdzaja turyści. Natomiast miasto już przed
      wprowadzeniem strefy parkowania miało opinię nieprzyjaznego turystom.
      A "strefa" jest bardzo dużym utrudnieniem dla ludzi starszych /kuracjuszy -
      często schorowanych/ oraz rodzin z dziećmi. Wprowadzeniu płatnej strefy
      parkowania nie towarzyszą żadne działania ułatwiające. Dotychczasowe problemy z
      komunikacją /przejazdem przez zatłoczone ulice/ nie są winą parkujących tylko
      winą policji nie reagującej na nie respektowanie znaków. Sam pamiętam jak w
      zeszłym roku przez kilka dni (!!!) auto na zagranicznych numerach rej.
      parkowało w miejcu zabronionym... i nic. Autobusy miały spory problem z
      przejazdem. Ale policja w Świnoujściu jest raczej jak widać tylko dla ozdoby.
      Podsumowując główny temat: to co złe, jeszcze bardziej sie pogorszyło.
      • carmelaxxx Re: cd: Omijajcie Świnoujście! 25.06.06, 13:38
        nie moge ocenic miasta z punktu widzenia turysty , moge ocenic jedynie jako
        mieszkanka, i taki wlasnie poglad przedstawilam. Ale biorac pod uwage aspekt
        ludzi schorowanych to oni (turysci) raczej stacjonuja w poblizu plazy gdzie
        wlasciwie jest najwieksza baza noclegowa. Autokarom parking zazwyczaj
        zapewniaja osrodki do ktrych owe pojazdy przywoza ludzi. Z obserwacji moich
        wynika ze zawyczaj w strefie nadmorskiej parkuja ludzie ktorzy wynajmuja pokoje
        gdzies w pozoztalych czesciach miasta.
        popieram fakt ze to platne parkowanie jest dosc drogie i fakt ze powinna byc
        jakas alternatywa. O ile mieszkancy sa w stanie sobie wynalezc jakies miesce
        sprytne to juz wczasowicz bedzie mial problem.

Sa jescze parkingi niedaleko wiatraka (trzeba jechac w kier Dolnej Odry i ten w
        strone granicy , one chyba beda bezplatne??
        • Gość: See Re: cd: Omijajcie Świnoujście! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.06.06, 22:06
          Czyli teraz las rozjada samochody...
      • Gość: kapi Re: cd: Omijajcie Świnoujście! IP: *.fn.pl 25.06.06, 22:50
        A dla kogo buduja sie te nowe, piekne hotele.Wiec nie gadaj ze swinoujscie jest
        nieprzyjazne dla turystow.Maruda jestes i tyle
        • Gość: micrawww Re: cd: Omijajcie Świnoujście! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:59
          Kto buduje? Bo ja pracuje u "prywaciarza" w takim "pieknym, nowym hotelu".
          Napisz, ktory hotel jest miejski i dowiedz sie jaki to procent "pieknych i
          nowych hoteli". Prywatny dba o turystow, choc czesto wcale to nie mieszkaniec S-
          cia, bo dba wylacznie o SWOJ interes. I nie ma to znaczenia, czy w S-ciu, czy
          gdzies indziej. Tylko, ze te pieniadze zarobione nie ida zbytnio do kasy miasta.
          • Gość: kiki Re: cd: Omijajcie Świnoujście! IP: *.fn.pl 25.06.06, 23:35
            Przejdz sie na promenade to zobaczysz.Mnie nie interesuje kto buduje ,warzne ze
            robi sie coraz ladniej, ze powstaja wlasnie talkie piekne budynki
            • carmelaxxx Re: cd: Omijajcie Świnoujście! 26.06.06, 07:41
              a racja, slicznie sie robi, i to wcale nie nie jest centum promenady tylko
              wlasciwie pobocza, nieopodal Dolnej Odry tez sie buduje.
              wlasciwie ja to bym sporo pochwalila, sa drobiazgi niektore ale fajne, np
              schody na placu wolnosci podswietlane, w nocy efekt swietny a wykonanie
              przeciesz tanie !
              duzo zieleni sie posadzilo ostatnio, malenkie to jescze ale urosnie :)
              mi tam coraz bardziej podoba a jak ktos marudzi to jego sprawa, niech jedzie do
              zapyzialych miedzyzdrojow gdzie chodniki tragiczne a ladnych i ciekawych
              obiektow tyle ze na jednej ulicy moglyby sie zmiescic .
              • Gość: micrawww Re: cd: Omijajcie Świnoujście! IP: *.fn.pl 26.06.06, 08:16
                carmelaxxx! przejedz sie swoim rowerem po chodnikach na 11 listopada.
                Zobaczysz, co to jest upiekszac tanimi srodkami.(a chodnik jak wiesz jest nowy)
                A tak w ogole to szkoda mi czasu na dyskusje, bo nie masz argumentow i
                piszesz ... cokolwiek, nawet za cene bycia zlosliwa choc nie orientujac sie w
                tym co i jak. NIkt nie pisze, ze nie robi sie NIC. Chodzi nam o konkretny
                temat, a Ty piszesz juz o 'wszystkim'. Niewykluczone, ze Ty, lub ktos z Twojej
                rodziny czy znajomych jest wlasnie kims z Rady Miasta np. i dlatego tak
                zawziecie bronisz tego, o co wcale do Ciebie osobiscie nikt nie ma pretensji.
                Rozumiem to i rob sobie tak dalej i ciesz sie, ze wszystko jest w Swinoujsciu
                ok. Jesli wszyscy decydenci tak mysla jak Ty, to nie ma powodu cokolwiek
                zmieniac na lepsze. Mozna tylko wprowadzac... utrudnienia dla np.mieszkancow
                pracujacych w dzielnicy nadmorskiej. A turysci? Niech sobie nadal beda
                niezadowoleni (no bo sa, bo z nimi pracuje to wiem z 'pierwszej reki')Wazne,
                ze "w Swinoujsciu jest wszystko super". Zegnam.
                • carmelaxxx Re: cd: Omijajcie Świnoujście! 26.06.06, 10:24
                  nie mam nikogo w radzie miasta, jestem szaraczkiem, nie jestem maruda ze jest
                  tak czy siak w naszym miescie. po prostu sporo podruzuje, wiem jak jest gdzie
                  indziej wiec az tak bym nie biadolila na waszym miejscu.
            • Gość: micrawww Re: cd: Omijajcie Świnoujście! IP: *.fn.pl 26.06.06, 08:17
              to widac,ze Ciebie nie obchodzi.... Niestety.
          • jusytka Re: cd: Omijajcie Świnoujście! 26.06.06, 09:05
            Miejski hotel, a gdzie ty taki widziałaś?
    • m.a.n.n Re: Omijajcie Świnoujście! 28.06.06, 09:08
      • m.a.n.n Re: Omijajcie Świnoujście! 28.06.06, 09:12
        sie mi popieprzyło... nvmd

A ja bedę ekstremistą - cały ruch bym wywalił z dzielnicy nadmorskiej, caały.
        Oczywiście pomijam zaopatrzenie. Mam nadzieję że teraz choć trochę się
        zmniejszy. Ceny nie są wygórowane. Dziwne że nie ma jeszce opłat w centrum...
        • Gość: adek Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.fn.pl 29.06.06, 12:27
          oczywiscie ze powinny byc oplaty w centrum przynajmniej miato by zarobilo a ci
          co chca wozic tylki niech placa jak im sie chodzic nie chce
        • Gość: m.a.n.n Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 03.07.06, 18:44
          Ch..a tam, i tak prawie nikt nie płaci za parkowanie.
          • Gość: See Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:40
            Slyszalem, ze wystawiono juz 200 wezwań...
            • Gość: buba Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 03.07.06, 23:38
              niech wystawią tych wezwań i pięć tysięcy, mi to zwisa i powiewa! Niech się
              chamstwo do cywilizacji i kultury przyzwyczaja!
    • Gość: Mieszkaniec Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 03.07.06, 22:29
      hehe jezdziliscie kiedys po miescie w ktorym co drugi samochod ma obca
      rejstracje? nie zna dokladnie skrzyzowan itp.? jako osoba ktora spedza
      wiekszosc dnia w samochodzie naprawde mam wielki problem z pokonaniem zwlascza
      centrum miasta w rozsadnym czasie:/ chcialbym jeszcze zeby powstal w miescie
      zakaz poruszania sie samochodow z obca rejstracja(lecz raczej nie jest to
      mozliwe:() zycze udanych wakacjii i proponuje spacery po miescie gdyz jest ono
      bardzo ladne i pokonac je cale mozna w 15 min
      • Gość: adek Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 03.07.06, 22:54
        zgadzam sie z przedmowca
        • Gość: Cedrok Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.slowianin.pl 04.07.06, 15:39
          Świnouście jest na tyle małe,że można pospacerować z jednego końca na drugi w
          bardzo krótkim czasie.W dzielnicy nadmorskiej ruch powinien być całkowicie
          zakazany,z pominięciem zaopatrzenia i służb porządkowych. I bardzo dobrze,że
          zrobiono strefę ograniczonego parkowania i płacić jak wszędzie, nic za darmo,
          za wszystko trzeba płacić w ten, czy inny sposób.A to,czy turyści zapłacą czy
          nie,promy będą kursować bez przerwy czy co 20 min,tak naprawdę nic nie
          zmieni.Jaką my mamy promocję miasta? .Najlepiej to robią panie z
          Gł.Szcz.bardzo "solidnie". Kto ma do Ś-cia przyjechać to przyjedzie, bez
          względu na promy i inne utrudnienia.Jestem rodowitym mieszkańcem Ś-cia,i to
          jest moje skromne zdanie.
          • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 05.07.06, 09:29
            Niestety się mylisz, mam wielu znajomych ze Szczecina, którzy do Świnoujscia nie
            przyjeżdzają właśnie dlatego, że nie chce im sie stać w kolejce na prom.
        • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 05.07.06, 09:27
          Skąd tyle w was złośliwości? Ja akurat nad morze nie idę 15 minut, ale trzxy
          razy dłużej. Dlaczego? Spróbujcie pokonać ta trasę z małymi dziećmi i całym
          plażowym "majdanem"
          • Gość: Sadok Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.slowianin.pl 05.07.06, 14:27
            jusytka nie przesadzaj! 5.5 i 7 l to nie są takie malutkie dzieci.W
            ostateczności możesz wziąść taxi,jak zabierasz pół domu na plażę. A to właśnie
            są złośliwości.
      • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 20.07.06, 09:59
        Witajcie w IV RP.....
    • carmelaxxx Re: Omijajcie Świnoujście! 04.07.06, 16:50
      ale sluchajcuie na logike jak ktos naprawde musi autem pod sama promke parkowac
      to niech zainwestuje w taxiw obie strony wychodzi taniej niz parkowanie w
      platnej strefie i nabijanie kasu UM.
      • m.a.n.n nie omijajcie ;) 06.07.06, 09:03
        Naprawdę dawno nie widziałem w naszym mieście takeij rzeszy turystów, tpo mi się
        bardzo podoba. Dużo się dzieje (z inicjatywy prywatnej). Dużo różnorodnych ludzi
        przyjechało - i dobrze. Opłaty zaprakowanie idzie przeżyć, nie jest to majątek,
        a przejazd samochodem na plażę to nie jest warunek przeżycia. Opłaty moim
        zdaniem i tak bardzo późno zostały wprowadzone (a jeszcze centrum czeka). Wiecei
        co mnie bardziej boli?

To, że ulica Konstytucji 3. Maja już sprawia wrażenie sp ierdolonej.
        Nawierzchnia krzywa, chodniki krzywe, pasy są okropnie namalowane, studzienki są
        zagłęboko osadzone. Nawet strzelono niezłego babola malując pasy na skrzyżwoaniu
        z ul. Kościuszki - są namalowane na odwrót. I wiecie co? Ktoś to przyjmie,
        pieniążki ktoś zarobi, władzia się pochwali, że mamy nową ulicę, a tak naprawdę,
        to takiej maniany nikt nie powinien robić - WSTYD!! I kiełbasa wyborcza będzie,
        oj, jaka tłusta... Możde z grubsza to wygląda ładnie, ale warto przyjrzeć się
        szczegółom.

Ah, znaki poziome są spartolone wszędzie, gdzie ostatnio były malowane. Wydaje
        się, że firma która to robiła, po prostu nie zna się na rzeczy. Ulice są
        poplamione, wzdłuz malowanych pasów są odpryski, widać wiele błędów w malowaniu.
        • Gość: mieszkanie. Re: nie omijajcie ;) IP: *.slowianin.pl 07.07.06, 23:41
          Zgadzam się w 100% z przedmówcą.Ale i tak nie omijajcie Świnoujścia.
          • sadok99 Re: nie omijajcie ;) 08.07.06, 00:30
            Gość portalu: mieszkanie. napisał(a):

> Zgadzam się w 100% z przedmówcą.Ale i tak nie omijajcie Świnoujścia.
      • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 20.07.06, 10:00
        A ile kosztuje 1 km taksówką w świnoujściu?
    • Gość: Certus Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:52
      Widzę, że jeszcze radość wśród mieszkańców z kolejnych utrudnień dla turystów
      kwitnie dalej. Ok... Piękna plaża (rzeczywiście!) obrastająca barierami dla
      turystów, ku uciesze mieszkańców. Ale nie nazywajcie tego "miastem
      turystycznym"! Oszukujecie tych z głębi Polski, którzy nieświadomi chcą tu
      przyjechać. Policzycie po sezonie efekty, to zrozumiecie... A w nastepnym
      sezonie będzie "lepiej". :) Jeżeli w tworzeniu barier widzicie powód do radości
      to pamietajcie, "że każda zbroja broni nie tylko przed wrogiem, ale i przed
      przyjemnościami". Tylko, że ten efekt zauważa się z opóżnieniem. Ale to już
      Wasz problem. Ja odradzam turystyczne wyjazdy do Świnoujścia.
      • Gość: autor Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 15.07.06, 07:17
        no gadaj, jakie to bariery? dziwne, patrzsac po ilosci przybylych osob...

eeetam, zawszE jakis malkontent sie znajdzie ;)
      • sadok99 Re: Omijajcie Świnoujście! 17.07.06, 17:37
        Certus ! wyluzuj trochę,jak ci się tak w Ś-ciu nie podoba,to spadaj w
        bieszczady. Może tam jest dla ciebie super. Co za malkontent?W Ś-ciu jest
        super,każdy coś dla siebie znajdzie.
      • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 20.07.06, 10:04
        W świnoujściu byłem 20 parę razy ale gdyby nie to, że kupiłem nowe mieszkanie w
        zeszłym roku i jeszcze nie uporządkowałem swoich spraw to pojechałbym po raz 4
        do Chorwacji gdzie jest czyste i ciepłe morze (26 a nawet 27 stopni) i gwarancja
        pogody.
        Ale może za rok....
        • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 20.07.06, 10:32
          U nas jest lepiej, morze też czyste (błękitna flaga) woda w tej chwili w morzu -
          23 stopnie, ale za to nie ma tych upiornych upałów co w Chorwacji - jest super,
          oby nam sie nie zepsuła :)
          • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 20.07.06, 10:43
            Nie przesadzaj z tą błekitną flaga... fakt, że świnoujście jest jednym z
            najlepszych kąpielisk w Polsce ale gdzie naszemu morzu do Adriatyku.....
            Przeciętna temperatura morza w świnoujściu to 20 stopni a jak kilka dni jest 23
            to w morzu na plazy pływają ryby do góry brzuchem... że nie wspomną o tej
            "swoistej" pianie.....
            W Swinoujściu byłem 2 lata temu ale nie mów, że w tym czasie woda stała się tak
            przjrzysta i czysta, że widać dno na 18 metrów a nurkując nurkuje się wsród
            ławic setek rybek......
            Co do upałów to też nie przesadzaj bo przeciętna temteratur np Slit to ok 31-32
            stopnie a w tamtym klimacie (inna wilgotność) to wcale nic strasznego.

Pozdrawiam
            • Gość: mer_swinoujscie Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 21.07.06, 10:40
              Kurs taxi przez prawie cale miasto nie koszuje wiecej niz 10 zl

I nadal nie rozumiem w czym problem, nie podoba sie to do widzenia!Zapraszam za
              granice, jednak wielka sztuka jest docenic to co sie ma. Nieprawdaz? Jest
              pieknie i odkad pamietam maszerowalam z rodzicami w skwarze kilka kilometrow..
              By zaraz wskoczyc do wody
              • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 21.07.06, 11:09
                Nie rozmawiajmy w takim stylu.....
                Swinoujście jest jednym z najładniejszych polskich kompielisk ale nie
                przesadzajmy bo róznica w kosztach urlopu za granica przy obecnym poziomie
                cenowym nie jest już taka duza... wiec troche skromności i pokory nie zaqszkodzi.
                Generalnie nie można klientowi mówic że jak coś się nie podoba to won... klienta
                trzeba szanować.
                Nadal chciałbym wiedzieć ile kosztuje km w taxi bo 10pln do mnie nie przemawia?

Pozdrawiam
                • yvonne33 Re: Omijajcie Świnoujście! 21.07.06, 11:55
                  Najlepiej zadzwoń do jednej z korporacji taxi, np Max Taxi 091 321 33 33 lub nr
                  bepłatny 0800 23 23 23 , to dowiesz się bezpośrednio u źródła.
                  • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 21.07.06, 12:09
                    Ja bede swoim autem ale byłem po prostu ciekw bo o ile pamiętam z lat
                    poprzednich to koszt był 2x wyższy niż w Warszawie co wtedy wydało mi się lekkim
                    przegięciem..... chyba że coś się poprawiło.....
                    Na każdej taksówce na szybie bocznej jest to napisane.....

Pozdrawiam serdecznie
            • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 21.07.06, 12:14
              Nie tylko ty widziałeś Adriatyk... swoją drogą daleko mu do morza Śródziemnego.
              Ja byłam zawiedziona, bo niewiele moim zdaniem rózni się od Bałtyku.
              • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 21.07.06, 12:49
                Nie wiem gdzie Ty byłaś... może w czarnogórze a może we włoszech bo tam nie jest
                za czysto i dlatego włosi jezdzą do Chorwacji a widziałem takich, którzy w
                okresie od maja do sierpnia byli 3x w Chorwacji. Fajnie jest też w Grecji...
                może i taniej niż w Chorwacji ale sporo dalej.
                Jeśli chodzi o Chorwację to nie ma porównania. Jedyną wadą dla niektórych może
                być to, że tam nie ma plaż piaszczystych ale są żwirkowe. Jeśli jednak ktoś już
                tam pojkedzie to w 90% przypadków nie uważa tego za wadę bo zwirek jest drobny i
                nie ma się piachu w zębach, nosie, uszczach kanapce... jak u nas.
                Jesli chce ktoś dowiedziec się coś na temat odczuć Polaków, którzy byli w
                Chorwacji i ich porównań do naszego Bałtyku to wejdzcie na forum portalu
                www.cro.pl. Ocena naszego wybrzeża przez tych, którzy byli tam choć raz jest
                druzgocząca- niestety.

Pozdrawiam
                • tolekatolek Re: Omijajcie Świnoujście! 22.07.06, 16:34
                  Skoro tak, nie rozumiem dlaczego nie dyskutujesz na forum Chorwacja, tylko tutaj?
                  Nikt cie nie zmusza, bys tu przyjeżdżał. Ja poznałem ostatnio na plaży ludzi,
                  którzy byli zachwyceni polską piaszczystą plażą i fajną nie upalną pogodą...
        • Gość: Alex Puniek 46 IP: *.meganet.pl 21.07.06, 12:34
          Skoro nasz Bałtyk i nasze plaże tak ci sie nie podobają to się stąd zabieraj i
          nie zawracaj nam głowy
          • puniek46 Re: Puniek 46 21.07.06, 12:51
            Spokojnie... to nie jest forum PiS czy młodzieży wszechpolskiej... ale mam
            nadzieję, że spotykają się ludzie kulturalni i myslacy i moga kulturalnie i
            zszacunkiem do siebie dzielic się swoimi przemysleniami...

pozdrawiam
            • mer_swinoujscie odwiedzajcie S-cie 22.07.06, 10:19
              No dobrze S-cie jest miastem dosc drogim - turystyczna wyspa. Ale caly czas cos
              sie tu dzieje, fantastyczne sciezki rowerowe. Goraco polecam trase do
              Miedzyzdrojow przez Przytor. Wspaniale zagopodarowane forty [o chwała Wam]. A
              tak naprawde to nasza plaza najpiekniejsza jest w czasie sztormu, dopiero wtedy
              czlowiek docenia ogrom i potęge wody.

To miasto nigdy nie usypia. Turysci odwiedzaja je przez caly rok. I kto ma
              przyjechac - przyjedzie bez wzgledu na utrudnienia.

Warto tez dodac ze ludzie stali sie wygodni. Niegdys masa przyjezdzala
              pociagiem, teraz ludzie przsiedli sie do samochodow [ja takze].

Ceny wycieczek zagraniczych a tych krajowych sa porownywalne. I kazdy ma prawo
              wyboru. Ale wedlug mnie nie mozna porownywac kurortow polskich z zagranicznymi.
              Wazna jest mentalnosc narodow. Uwazam ze kazdemu krajowai trzeba dac odrebna
              ocene
              • Gość: mikra_www Re: odwiedzajcie S-cie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:47
                No wlasnie: "w czasie sztormu"..., czyli: gdy ludzie sie do tego nie mieszaja....
                Plaza jest ladna nie z powodu interwencji czlowieka, ale sama z siebie i zadna w tym zasluga wladz miasta. Oplaty uderzaja zawsze w tych, ktorzy maja pieniedzy malo. Oplaty sa przede wszystkim zbyt wysokie i trudne do wyliczenia godzinowo.To nie sa "potrzebne" utrudnienia....
                • mer_swinoujscie Re: odwiedzajcie S-cie 22.07.06, 16:15
                  Parkomaty sa od niedawna. Popieram obecnosc tychze urzadzen. Cena jest, jaka
                  jest i nawet gdyby byla nizsza tak samo uderzyla by w ludzi, tubylcow jak i
                  turystow.
                  • tolekatolek Re: odwiedzajcie S-cie 22.07.06, 16:30
                    Ja tam nie płacę, "tubylcy" wiedzą gdzie parkować :)
                  • Gość: mikra_www Re: odwiedzajcie S-cie IP: *.fn.pl 24.07.06, 13:07
                    No ale to chyba roznica, Z JAKA SILA uderza. Moze to dla ciebie bez roznicy,
                    ale dla mnie to zasadnicza roznica.
    • bona5 Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 09:07
      kila juz tam nigdy nie przyjade odradzilam wszystkim swoim znajomym niech sie
      ugaszczaja gebelsow bo ich tam multum ceny z kosmosu a niczym sie nie
      wyruzniaja od innych miejscowosci prucz zdzierstwem
      • Gość: Alex Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.meganet.pl 24.07.06, 09:33
        Chyba będzie lepiej jak tacy analfabeci jak ty juz tu nie przyjadą ...
        • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 10:11
          Spokojnie...
          Ale w tym co ktoś tu napisał jest.... ja osobiście lubie Niemców i uważam ich za
          takich samych ludzi jak my ale wkurza mnie jak widzę wchodzenie bez mydła....
          wyobrażacie sobie ... kilka lat temu przechadzajhąc się z żoną po bazarze
          chcieliśmy kupić wędline a że widzieliśmy ładny kawałek polendwicy to chcieliśmy
          kupić... i wypobrażcie sobie, że sprzedawca najpierw zagadał do mnie po
          niemiecku a jak zobaczył, że mówię po polsku to nie chciał mi podać cent tylko
          mówił, że "drogo" .... a my mieliśmy ochotę na to i kupilibyśmy ją nawet gdyby
          kosztowała 2x tyle co u nas bo mnie było stać - wkurza mnie groszoróbstwo
          niektórych na tym bazarze i "wchodzenie bez mydła".....

Pozdrawiam
          • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 10:32
            Jestem przekonany , że takie nachalne "chodzie bez mydła" jest nieprzyjemne i
            krępujące dla samych gości zza zachodniej granicy...

Pozdrawiam
            • decitos Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 10:42
              Tu akurat zgadzam się z Tobą. Rozumiem, że to dla tych ludzi główne źródło
              zarobku, ale akurat Niemcy zrobili się ostatnio bardzo skąpi, a Polacy coraz
              rzadziej narzekają, że "za drogo", więc to wchodzenie bez mydła jest godne
              pogardy, szczególnie jeśli w parze idzie totalne olewanie polskich klientów.
              Na szczęście będąc ostatnio na targowisku spotkałem kilku handlowców, którzy
              traktowali mnie bardzo przyjaźnie i zostawiłem im trochę pieniążków.
              Tak swoją drogą, po kilku latach pracy z Niemcami odróżniam Polaka od Niemca po
              wyglądzie i ubiorze. Żaden problem. Aż dziwne, że niektórzy sprzedawcy jeszcze
              tego nie potrafią ;) A może po prostu (tak jak napisałeś) mają polskiego
              konsumenta tam, gdzie mydło nie zagląda...
              • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 10:47
                Będąc w niemczech i robiac zakupy byłem tak samo traktowany jak każdy klient,
                będąc nad adriatykiem jadałem w takich samych restaurachach jak oni, mieszkałem
                w takich samych hotelach i kwaterach jak oni i nie mam żednego kompleksu i
                dlatego jak widzę takie wchodzenie bez mydła to czuję sią zarzenowany i myślę,
                że wielu Niemców czuje się głupio.....

Pozdrawiam
                • mer_swinoujscie Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 12:14
                  Niestety swiat jest pelen oportunistow. Nie brak ich takze tu. Handlowiec
                  pogardzil oferta kupa punka, bo woli euro. Warto zauwazyc iz nie ma wypisanych
                  cen w zlotowkach. Ocenia czelowieka jak wyglada oczywiscie stan majatkowy i na
                  tej podstawie ustalaja ceny.

A co do Niemcow.. Na pewno sa zyczliwsi niz wiekszasc naszych rodakow.
                  • mer_swinoujscie Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 12:15
                    A nie dosyc ze ludzie nie luba mydla to jeszcze nie maja luster w domu
                  • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 12:20
                    Najśmieszniejsze jest to, że wziła mnie w pierwszym momencie za Niemca...

Pozdrawiam
          • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 15:46
            A wiesz czym odganiali muchy sprzedawcy wędlin na bazarkach dla niemców? -
            muchozolem !!! Sprzedawca chciał się zlitować nad swoim rodakiem i tyle ...
            • carmelaxxx Re: Omijajcie Świnoujście! 24.07.06, 23:26
              a fujj , serio piszesz???
            • sadok99 Re: Omijajcie Świnoujście! 25.07.06, 10:56
              Jak,tylko sięgam pamięcią,Ś-cie było,jest i będzie miastem drogim----zresztą
              jak wszystkie miejscowości nadmorskie.Jak wiadomo sezon letni,jest . jest
              jedyną okazją,aby zarobili wszyscy na turystach i wczasowiczach,tak jest na
              całyn świecie.Wypowiadacie się,że wczasy poza granicami kraju są cenowo
              porównywalne,a nawet niższe i tu się zgodzę.Ale nie każdy ma możliwość wyjechać
              na wczasy zagraniczne.Plaża w Ś-ujściu jest duża w miarę czysta i patrząc w
              stecz,dużo się zmieniło na lepsze.Jusytko,z tym muchozolem.to oczywiście żart?
              Kupując żywność czy owoce nigdy do końca nie wiemy jak było przygotowane czy
              przechowywane nie tylko u nas ale na całym świecie.Nasze Świnoujście jest
              super,dlatego warto chociaż raz odwiedzić nasze miasto.Malkontenci są,byli i
              będą----życie. Zapraszam i pozdrawiam.
              • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 25.07.06, 11:06
                Z tym muchozolem to niestety nie jest żart, wiem że tak robił jeden ze
                sprzedawców wędlin (miał stoisko obok mojej tesciowej), nie wiem jednak czy tak
                robili inni :(
                • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 26.07.06, 10:03
                  Czy wiesz, że to doniesienie o przestępstwie...?

Pozdrawiam
                  • jusytka Re: Omijajcie Świnoujście! 26.07.06, 19:15
                    smaczna była kiełbaska z bazarku?
              • jusytka Świnoujście, drogie? 25.07.06, 12:18
                Przyjęło się, ze to drogie miasto. Owszem, jesli ktoś mieszka w małej
                miejscowości, gdzieś na prowincji będzie to odczuwał. Ja jednak wróciłam
                ostatnio z Warszawy i stwierdzam, że tam jest znacznie drożej. Droższe są
                noclegi, wyżywienie oraz wszelkie usługi. W innych dużych miastach tez jest
                podobnie. Wczasy w ciepłych krajach nigdy nie będa tańsze od krajowych, bo są
                daleko.
                • sadok99 Re: Świnoujście, drogie? 25.07.06, 12:42
                  Re: Jusytka.Tu się z tobą zgodzę Ś-cie jest drogim miastem,ale nie
                  najdroższym.Mieszkam w tym mieście bardzo,bardzo długo i widząc z perspektywy
                  lat, dużo się zmieniło na lepsze. Wracając do tego muchozolu? aż się nie chce
                  wieżyć,że tacy oszołomi są na świecie.Ale w myśl przysłowia: :co człowiek,to
                  charakter" już mnie nic nie jest w stanie zdziwić.Pozdrowienia
                • puniek46 Re: Świnoujście, drogie? 26.07.06, 15:47
                  Tylko, że w Warszawie godzina parkowania to 2pln co daje w ciągu dnia najwyżej
                  20pln... a w Świnoujsciu (wg wyżej przytoczonego postu) 70PLN !

Pozdrawiam
                  • jusytka Re: Świnoujście, drogie? 26.07.06, 19:16
                    A tylko za parking się płaci na wakacjach?
                    • mer_swinoujscie Re: Świnoujście, drogie? 28.07.06, 09:22
                      Coz to za zestawienie Świnoujście - Warszawa? Jak dla mnie nie ma wogole
                      porwonania, zupelnie inne swiaty. Przeciez S-cie lekko drzemie poza sezonem
                      [sezon jest od ok. kwietnia do wrzesnia]. A w Warsaw chyba odwrotnie, bylam
                      takze mam cos do powiedzenia.

A nie zgodze sie z Justynka ze wycieczki za granice sa drozsze niz po kajru bo
                      daleko. To nie prawda. Juz rzadnym luksusem jest jechac za granice jest to
                      ogolno dostepne i mozna trafic na wspaniala oferte, a ceny sa proporcjonalne a
                      nawet tansze
                      • Gość: Alex Re: Świnoujście, drogie? IP: *.meganet.pl 28.07.06, 23:24
                        A kto pisze, że to luksus. Jak byś była gdzieś w ciepłym kraju to mogłabyś sie
                        wypowiadać, a tak nie pisz bzdur ...
                  • decitos Re: Świnoujście, drogie? 28.07.06, 10:13
                    Aż tak źle to nie jest. Opłata obowiązuje bodajże od 8:00 do 20:00, więc raczej
                    70 zł się nie osiągnie ;)
    • Gość: dd Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:04
      zgadzam sie jak najbardziej, przyjechaliśmy na jeden dzien , nie zauwazylismy że
      trzeba placic za parkowanie a potem spedzilismy 2 godziny na szukaniu chyba
      celowo ukrytego biura , nie dosc ze drozyzna jak byk to jeszcze zlodziejskie
      praktyki nie dosc ze slono za parkowanie to jeszcze kara? 30 albo 50 , Jedzmy
      gdzie indziej.
      • Gość: lucek Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.fn.pl 04.08.06, 22:08
        Pa Pa
      • decitos Re: Omijajcie Świnoujście! 04.08.06, 22:48
        No skoro "nie zauważyliście", to chyba już nie nasza wina...
    • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 31.08.06, 11:18
      Byłem w świnoujsciu przez 3 tygodnie - 10 dni temu wróciłem i powiem wam, że tak
      brudnej i zasyfionej plazy to jeszcze nigdy nie widziałem a spedzxałem tu może
      ze 25 razy urlop!
      Nigdy nie pamietam by brzeg był tak zasyfiony zielskiem i muszlami, które nie
      sprzatane odpowienio wczenie gniły i był obrzydliwy sztynk....
      Zawsze libiłem spacerować do wiatraczka ale przy tym sztynku to rodzina nie
      chciała spacerowac do wiatraczka bo mozna było wyrzy...ć :-(
      i tak cała plaża ...... a 200m metrów dalej po drugiej stronie u Niemców plaża
      ładnie posprzatana.... widać Ahlbeck ma lepszego gospodarza.

Pozdrawiam
      • Gość: olo Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl 31.08.06, 12:27
        wioda kwitnie to sie zdaza raz na jakis czas
        • Gość: Kaśka Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl 31.08.06, 16:45
          woda kwitnie w każdym morzu czy jeziorze, ale jak się nie sprzątnie tego
          zielska to tak jest jak było u nas .Widocznie nasze władze nie nie chodzą na
          naszą plaże i mają to gdzieś że komuś śmierdzi. Pozdrawiam wszystkich
          • nijaki20 Re: Omijajcie Świnoujście! 31.08.06, 21:09
            Porownujesz plaze w Ahlbek z plaza w Swinoujsciu???
            Tam juz za czasow NRD bylo 10 razy czysciej i przyjemniej.
            • Gość: adek Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl 01.09.06, 16:01
              po jaka cholere zyjecie wtym kraju nic wam sie nie podoba nawet to ze woda
              kwitnie moze to wina LPR albo PiS-u
              • pia.ed Świnoujście! Psie kupy 02.09.06, 22:23
                img177.imageshack.us/img177/2994/kosznakupyya5.jpg
                Czy ktos wierzy, ze gdyby zainstalowano takie pojemniki na psie kupy
                w Swinoujsciu, to wlasciciele zwierzakow by z nich korzystali?
                Bo ja nie wierze ...
                Chyba kupa musialaby sama wejsc do pojemnika, bez koniecznosci schylania
                plecow i zbierania kupy w woreczek!
                Bez lopatki oczywiscie ... tak jak sie to robi w Szwecji.
                • Gość: Enek Re:ryba maślana... IP: *.swn.vectranet.pl 03.09.06, 10:41
                  mam pytanie do smakoszy ryby maślanej - Czy prawdą jest, że po jej zjedzeniu
                  powoduje żołądkowe "rewolucje"?
                  • nijaki20 Re:ryba maślana... 05.09.06, 19:01
                    A co to "ryba maslana"? Nigdy o takowej nie slyszalem ...
                    Ale jesli ja sprzedaja (?) w sklepach, to musi sie nadawac do spozycia.
                    • Gość: Enek Re:ryba maślana... IP: *.swn.vectranet.pl 05.09.06, 19:51
                      ...ponoć nadaje się do spożycia, z tym tylko, że nie wszyscy kucharze potrafią
                      ją odpowiednio przyrządzić!
                      • nijaki20 Re:ryba maślana... 05.09.06, 23:42
                        A gdzie ja jadles?
                      • Gość: :) Re:ryba maślana... IP: 217.97.193.* 19.09.06, 01:17
                        a to wszytsko przez kuta... zmurkiewicza komucha
              • puniek46 Re: Omijajcie Świnoujście! 18.09.06, 11:01
                Gość portalu: adek napisał(a):

> po jaka cholere zyjecie wtym kraju nic wam sie nie podoba nawet to ze woda
                > kwitnie moze to wina LPR albo PiS-u
                Jad dotąd to słyszałem, że zawsze winna jest PO....

Pozdr
    • Gość: sylwia Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.blokowe.pl 08.01.07, 15:51
      ja do świnoujcia śmigam prawie co wakacje .... w tym roku też zamierzam
      jechać .... nie mam samochodu wiec nie rozumieć kierowców bo nie mam podstaw
      ale uważam że jesli ktoś na tych wakacjach i się cieszy z nich może zaparkować
      kilkaset metrów od plaży a różnice pokonać pieszo.... no ale że rodzina 4
      osobowa ma tyle pokónków co 10 to inna sprawa ... ja wole się przejść .... bo w
      30 stopniowym upale to śmigadanie w aucie bez klimy to udręka .... a 15
      minutowy spacer to jest dobry dla zdrowia bo ruch to zdrowie i dla duszy :)
    • Gość: Michał Re: Omijajcie Świnoujście! IP: *.uznam.net.pl 12.02.07, 13:55
      A kto Ci każe parkować w strefie nadmorskiej. Nóżki do tyłka wrosły? Wystarczy
      auto postawić kilkaset metrów dalej, albo na tańszym strzeżonym parkingu. Po to
      wprowadzono te opłaty żeby jakiś burak nie blokował cały dzień miejsca w strefie
      nadmorskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka