Dodaj do ulubionych

A może by tu adminów zaprosić?

01.09.04, 15:08
Tebe w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=15376990&v=2&s=0
napisał "Co do drugiej części Twojego posta mam taką prośbę: prowadźmy tę
dyskusję tylko jedną drogą. Odezwiemy się." ale można by tu spróbować, tu
jest ustronnie i spokojnie, a wygodniej chyba tez tutaj pisać
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 15:58
      Zaprosić mozemy. Ale wątpię, czy będzie im się chciało przyjść...
      • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 16:04
        Zapros, zobaczymy.
        • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 16:12
          no to poszło

"Obecnie forum Katowice, jak pewnie wiecie znajduje sie w kiepskim. Kilku
          uzytkowników postanowiło to zmienić, jednak aby niektóre zmiany przeprowadzić
          potrzeba działania administratora. Dlatego byłoby nam bardzo miło gdyby ktoś z
          administracji zajrzał na nasze forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
          f=23001 i przedstawił swoją opinie. Można bedzie w spokoju wszystko dograć by
          zmienić na lepsze oblicze katowickiego forum:)

pozdRawiam marcin841"
      • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 16:39
        Witam
        Zaraz nie chciało. Cieszę się, że proponujecie zmiany. Przyglądam się im,
        myśle i jakoś kompleksowo się ustosunkuje, ale na razie po drodze są dwa
        problemy:
        - nie ma Graba już w Katowicach;
        - na tę chwilę następca Graba jest na urlopie i ma zastępstwo a tak czy siak
        muszę z nim pogadać o zmianach.
        Z Grabem mam bardzo dobry kontakt i zanim coś zrobimy z nim też porozmawiamy.
        Miałem zamiar odpisać arnoldowi, bo go najlepiej kojarzę ale skoro przyszło
        zaproszenie.
        Co gorsza, w następnym poście pewnie też napiszę raczej o problemach ale mam
        nadzieję, że do czegoś dojdziemy.
        Pozdrawiam
        • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 16:42
          Witam na naszym ekumenicznym forum:))
        • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 16:45
          Graba juz nie ma? Kiedys zaugerowal mi, ze mam nie spamowac, jak podziekowalem
          na forum za maila, koledzy z drugiej strony barykady wymyslili, ze to moj
          kolega:))
          • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 16:55
            I pytałeś się go, kiedy kończy pracę... Znam sprawę :-)
            Takie widzę problemy:
            - Same podfora nic nie dają (w sensie rowery i inwestycje). Zobaczcie sobie
            katowicką kulturę - pustawo.
            - Oczywiście możemy tę komunikację założyć, ale wszystkie na raz nie da rady.
            Zresztą nawet na wrocławskich podforach jest pustawo.
            - Forum regionalne i Śląsk, narodowość śląska, specjalnie przesunęliśmy o
            poziom wyżej, żeby forum katowickie było bardziej miejskie. W nawale tamtych
            dyskusji ginęło samo miasto.
            - Co do adminów społecznych... zastanawiamy się, jak to zrobić na regionach. Na
            pewno nie możemy bez konsultacji z redakcją lokalną.
            Pozdrawiam, będę zaglądał
            • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:02
              tebe napisał:

> I pytałeś się go, kiedy kończy pracę... Znam sprawę :-)
              Z wiadomych przyczyn, a nie zeby isc z nim na piwo:))
              > Takie widzę problemy:
              > - Same podfora nic nie dają (w sensie rowery i inwestycje). Zobaczcie sobie
              > katowicką kulturę -
              pustawo.
              > - Oczywiście możemy tę komunikację założyć, ale wszystkie na raz nie da rady.
              > Zresztą nawet na wrocławskich podforach jest pustawo.
              > - Forum regionalne i Śląsk, narodowość śląska, specjalnie przesunęliśmy o
              > poziom wyżej, żeby forum katowickie było bardziej miejskie. W nawale tamtych
              > dyskusji ginęło samo miasto.

Efekt byl taki, ze wszyskie dyskusje znalazly sobie miejsce na forum miejskim.

> - Co do adminów społecznych... zastanawiamy się, jak to zrobić na regionach.
              Na
              > pewno nie możemy bez konsultacji z redakcją lokalną.

to zrozumiale, poczekamy na ich wyniki.

> Pozdrawiam, będę zaglądał

Pyrsk!
              • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:08
                arnold7 napisał:
                > > - Forum regionalne i Śląsk, narodowość śląska, specjalnie przesunęliśmy o
                > > poziom wyżej, żeby forum katowickie było bardziej miejskie. W nawale tamt
                > > dyskusji ginęło samo miasto.
                > Efekt byl taki, ze wszyskie dyskusje znalazly sobie miejsce na forum
                > miejskim.

To akurat kwestia do uporządkowania - trzeba przerzucać.
                • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:12
                  tebe napisał:

> arnold7 napisał:
                  > > > - Forum regionalne i Śląsk, narodowość śląska, specjalnie przesunęl
                  > iśmy o
                  > > > poziom wyżej, żeby forum katowickie było bardziej miejskie. W nawal
                  > e tamt
                  > > > dyskusji ginęło samo miasto.
                  > > Efekt byl taki, ze wszyskie dyskusje znalazly sobie miejsce na forum
                  > > miejskim.
                  >
                  > To akurat kwestia do uporządkowania - trzeba przerzucać.

Mam wrazenie, ze te podfora, ktore pozostaly, ciesza sie o wiele mniejszym
                  zainteresowaniem, niz te wyrzucone.
                  • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:26
                    No ale one są. Tylko na innym poziomie.
                    Inna sprawa, że forum Katowickie nie stało się od tego bardziej miejskie.
                    (a te co zostały popularne nigdy nie były)
            • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:15

> - Same podfora nic nie dają (w sensie rowery i inwestycje). Zobaczcie sobie
              > katowicką kulturę -
              pustawo.

Wydaje mi sie że obecne dwa podfora mogłyby byc połączone w jedno, co do
              rowera, to moze olśniewającej ilosci postów tam nie bedzie, ale bedzie na pewno
              spokojnie sobie działało

> - Oczywiście możemy tę komunikację założyć, ale wszystkie na raz nie da rady.
              > Zresztą nawet na wrocławskich podforach jest pustawo.

Możnaby ewentualnie zrezygnować z tej komunikacji i inwestycji i tak zbyt wiele
              postów na tematy sie nie pojawia

> - Co do adminów społecznych... zastanawiamy się, jak to zrobić na regionach.
              Na
              > pewno nie możemy bez konsultacji z redakcją lokalną.

Nie adminów tylko modów:) Z naszej strony sprawa w tym temacie raczej klarowna,
              jest jedna osoba akceptowalna przez wszystkich w dodatku sama wyraza zgode,
              pytanie tylko czy sam podoła?
              • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:32
                To jeśli redukować, to można coś dołożyć, tak, żeby było trzy, na rozkręcenie,
                żeby tematy sortować jednak - pytanie które.
                Im więcej czytam to forum tym bardziej jestem w stanie w tego moderatora
                uwierzyć. Ale, że tak powiem, na zasadach ogólnych - generalnie wycinamy jak
                najmniej itd..
                • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:42
                  tu bardziej chodzi o segregacje niz wyrzucanie, na tematy nie pasujące do
                  niczego przewidywalismy podforum hasioka nie ich kasowanie
                  • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 17:57
                    Zasady ogólne są w regulaminie - kasujemy niezgodne z prawem, nieregulaminowe
                    wątki trafiają na oślą. Ale to dobrze, że nie chcecie kasować :-)
                    Segregacja może być, o ile się umówimy, że większość stałych użytkowników na
                    forum odpowiada i jest zasadą.
                    • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 18:08
                      Nikt z nas tu nie chce cenzury, a zasady segregacji są proste, wątki
                      narodowościowe na reaktywowane Śląsk-Polska-Niemcy, a wątki debilne czy tam
                      nieregulaminowe na hasiok albo tą oślą. Gdzie jest ta ośla ławka?
                      • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 18:33
                        Z tymi debilnymi jest problem. Bo to określenie subiektywne.
                        Powiedzmy wulgarne. Ośla jest jedna na całe forum (na cały serwis Forum).
                        Śląsk-Polska-Niemcy, to forum Śląskie regionalne, bo przecież tam są poruszne
                        regionalizmy.
                        Czy to jest tak, że bardzo wam go brakuje w strukturze Katowic?
                        • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 20:08
                          > Z tymi debilnymi jest problem. Bo to określenie subiektywne.
                          > Powiedzmy wulgarne. Ośla jest jedna na całe forum (na cały serwis Forum).

W sumie masz racje. Debilizm jest choroba, więc cierpiacy na nią nie
                          odpowiadaja za swoje zachowanie, w przeciwieństwie do osób zakładajacych wątki
                          które określiłem debilnymi, a ich autorzy najprawdopodobniej w pełni władz
                          umysłowych i mimo to piszą posty poniżej jakiejkolwiek krytyki. Czyli nie
                          szłoby utworzyć podforum Hasiok jako śmietnik dla forum Katowice?

> Śląsk-Polska-Niemcy, to forum Śląskie regionalne, bo przecież tam są poruszne
                          > regionalizmy.
                          > Czy to jest tak, że bardzo wam go brakuje w strukturze Katowic?

Niechodzi tu o regionalizmy, bo sprawy takie jak powstanie warszwaskie czy
                          stosunki polsko-niemieckie do nich nie należa, choć podforum Śląskie-egion
                          mogłoby działać równolegle, choć nie wiem czy cieszyłoby sie wielką
                          popularnością. A brakuje podforum na dyskusje narodowościowe Polaków Niemców i
                          Ślązaków, które zajmują obecnie większość miejsca na forum. Czymś takim było
                          podobno kiedys forum Śląsk Polska Niemcy, można by je teraz reaktywować.
                        • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 01.09.04, 23:13
                          tebe napisał:

> Z tymi debilnymi jest problem. Bo to określenie subiektywne.
                          > Powiedzmy wulgarne. Ośla jest jedna na całe forum (na cały serwis Forum).
                          > Śląsk-Polska-Niemcy, to forum Śląskie regionalne, bo przecież tam są poruszne
                          > regionalizmy.
                          > Czy to jest tak, że bardzo wam go brakuje w strukturze Katowic?

Tebe, dobrze wiesz,ze nie ma forum "Slask, Polska, Niemcy" od kilku miesiecy.
                          To bylo pierwotnie forum o nazwie "Narodowosc Slaska", w czasach, kiedy kilka
                          wpisow na dzien bylo norma. Pamietasz awanture z powodu zmiany nazwy na "Slask,
                          Polska, Niemcy"?

• tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 12:10
                            Narodowość Śląska zostało zmienione w Śląsk Polska Niemcy a potem w Śląsk -
                            regionalne. Za każdym razem pojemność tematu jest rozszerzana. Rozumiem, że
                            dalej uważacie, że to nie zadziałało...
                            Załóżmy, że rodzielamy problemy regionu i ~Śląskości, i pokazujemy oba fora
                            dodatkowo na poziomie pod Katowicami (to o tyle ma sens, że na głównej stronie
                            Forum z lewej może być tylko link do katowic, tego nie zmienimy - nie może być
                            tam samo Śląskie).
                            Czy to w jakiś sposób przybliża nas do tego co chcecie osiągnąć?
                            Moje podejście jest takie - nie chcę przesadnie rozmnożyć forów, ale dać coś na
                            początek, bo bardzo mnie cieszy, że chcecie poprawić forum. Katowicką
                            redakcję jestem w stanie przekonać w zasadzie do wszystkiego ale musi to być
                            zgodne z zasadami forum.
                            Pozdr.
                            • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 12:54
                              Najbardziej zalezy nam na modzie społecznym i forum w stylu Śląsk-Polska-
                              Niemcy, które bedzie podforem na forum Katowice. Reszta już nie ma takiego
                              priorytetu.

Co do spraw regionalnych to tu juz sa wątpliwości, była nawet ankieta czy
                              dyskutować o mieście na głównym forum i stworzyc podforum regionalne czy też na
                              odwrót, wyniki były dosyć wyrównane, może faktycznie nie tworzyc podforum
                              regionalnego, a tematy zarówno sląskie jak i katowickie byłyby na głównym forum?

Co do podfor to ja bym optował za dodaniem forum Sport z komentowanymi
                              artkułami z GW i zależało by mi także na forum Rower, ale bić sie o to nie
                              będe. Chcielibyśmy także forum Hasiok jako nasz śmietnik:) i forum Pomagamy
                              sobie, ale pojawily sie tu pewne wątpliwości. Forum Śląsk, Narodowość śląska
                              mogłoby także działać jako podforum, lecz przypuszczam że wywołałoby to liczne
                              protesty.
                              • bartoszcze Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 13:41
                                W moim rozumieniu podforum "Śląskie - region" miało dotyczyć spraw lokalnych o
                                nie dotyczących Katowic, natomiast "Śląsk, Polska, Niemcy" - kanalizować spory
                                o historię, jezyk, narodowości etc.
                                Ale w gruncie rzeczy nic nie stoi na przeszkodzie, żeby te dwa zakresy
                                połączyć. Poza tym ten rozdział nie muis być tak bardzo ścisły, komentarze do
                                artykułow nie dotyczących Katowic i tak raczej się będą pojawiały na Forum
                                Katowice (chyba że admini wymyślą sposób, żeby podział odbywał się
                                automatycznie).
                                Przy czym nazwa takiego wspólnego podforum jest drugorzędna, może to być równie
                                dobrze "Śląskie - region", jak "Śląsk, Polska, Niemcy" czy np. "Śląsk wczoraj,
                                dziś i jutro".
                                • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:13
                                  > W moim rozumieniu podforum "Śląskie - region" miało dotyczyć spraw lokalnych
                                  o
                                  > nie dotyczących Katowic, natomiast "Śląsk, Polska, Niemcy" - kanalizować
                                  spory
                                  > o historię, jezyk, narodowości etc.
                                  > Ale w gruncie rzeczy nic nie stoi na przeszkodzie, żeby te dwa zakresy
                                  > połączyć.

nie, nie łączyc spraw regionalnych z narodowościowymi, chodziło mi o to że na
                                  głównym forum mogą istnieć wątki regionalne i miastowe, bo zbytniego tłoku tam
                                  już nie bedzie
                            • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:07
                              tebe napisał:

> Narodowość Śląska zostało zmienione w Śląsk Polska Niemcy a potem w Śląsk -
                              > regionalne. Za każdym razem pojemność tematu jest rozszerzana. Rozumiem, że
                              > dalej uważacie, że to nie zadziałało...

Na razie to zostawmy.

> Załóżmy, że rodzielamy problemy regionu i ~Śląskości, i pokazujemy oba fora
                              > dodatkowo na poziomie pod Katowicami (to o tyle ma sens, że na głównej
                              stronie
                              > Forum z lewej może być tylko link do katowic, tego nie zmienimy - nie może
                              być
                              > tam samo Śląskie).

To jest do przyjecia.

> Czy to w jakiś sposób przybliża nas do tego co chcecie osiągnąć?
                              > Moje podejście jest takie - nie chcę przesadnie rozmnożyć forów, ale dać coś
                              na
                              > początek, bo bardzo mnie cieszy, że chcecie poprawić forum. Katowicką
                              > redakcję jestem w stanie przekonać w zasadzie do wszystkiego ale musi to być
                              > zgodne z zasadami forum.
                              > Pozdr.

Ja mam taka propozycje - wracaja te podfora, ktore byly przed ostatnia reforma.
                              W zwiazku z tym, zeby "narodowosc slaska" nie zawezala tematyki, podforum temu
                              mozna zmienic nazwe na "Slask - historia i terazniejszosc" . Bedzie to podforum
                              ze sporym juz dorobkiem, a skierowane do wszystkich zainteresowanych sprawami
                              zwiazanymi z regionem. Dodatkowymi moderatorami zostana tam wszyscy zangazowani
                              w dyskusje na tym forum. Takie forum doswiadczalne:)
                              Forum "Śląskie - region" - mozna przywrocic poprzednia nazwe - klotnie o to,
                              kto wywolal II W.S. beda na pewno trwaly dalej, niech ballest, wehrwolf czy
                              hierowski maja gdzie na ten temat dyskutowac.
                              Sport - wazne podforum, powinno byc przywrocone na Katowice
                              I zeby nie mnozyc bytow, proponuje polaczyc podfora "Kultura, media, rozrywka"
                              i "Restauracje i puby" w jedno.

Co wy na to?

• marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:11
                                no ja to bym dodał rower:)
                                • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:14
                                  marcin841 napisał:

> no ja to bym dodał rower:)

Ja jestem za taka iloscia podforow, jaka byla w projekcie przeslanym do
                                  administracji. Ale skoro Tebe nie chce ich zbytnio rozmnazac, to mozemy pojsc
                                  na jakis kompromis. "Hasiok" tez by sie przydal:)

• marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:20
                                    jak juz pisałem ja tam o ten rower sie bic nie bede, ale jak bedzie jakis wolny
                                    plac to mozna go tam wsadzic:)
                                    • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:46
                                      marcin841 napisał:

> jak juz pisałem ja tam o ten rower sie bic nie bede, ale jak bedzie jakis
                                      wolny
                                      >
                                      > plac to mozna go tam wsadzic:)

Tematy rowerowe bardzo mnie interesuja. Mozemy (tymczasem) podyskutowac tu:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=11630168
                              • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:46
                                Arnold :-)
                                Możemy dać na Katowice (też):
                                Sport
                                choć to sport z woj. czyli śląski, zagłębiowski, rowski i częstochowski...
                                możemy dać:
                                Śląskie - region.
                                ale zmienianie go na węższą nazwę nie ma sensu. Przerzucanie wątków sens ma.
                                Na to trzeba chwilę poczekać - bo coś nam nie działa a na pewno muszą te fora
                                być widoczne na tej liście.
                                Co do forów o kulturze i o jedzeniu - można z nich zrobić jedno forum
                                "Po godzinach".
                                Wtedy na Katowicach bedą 3 podfora - Sport, Region i Po godzinach.
                                Nie może być dodatkowej oślej ławki, jakby jej nie zwał - taki jest system.
                                Jeśli forum zacznie się rozwijać, można pomyśleć o komunikacji. To tak na
                                początek.
                                Pozdrawiam
                                • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 17:52
                                  tebe napisał:

> Arnold :-)
                                  > Możemy dać na Katowice (też):
                                  > Sport
                                  > choć to sport z woj. czyli śląski, zagłębiowski, rowski i częstochowski...

sport nie zna granic:))

> możemy dać:
                                  > Śląskie - region.
                                  > ale zmienianie go na węższą nazwę nie ma sensu. Przerzucanie wątków sens ma.

w sumie to jest hasiok:)

> Na to trzeba chwilę poczekać - bo coś nam nie działa a na pewno muszą te fora
                                  > być widoczne na tej liście.
                                  > Co do forów o kulturze i o jedzeniu - można z nich zrobić jedno forum
                                  > "Po godzinach".
                                  > Wtedy na Katowicach bedą 3 podfora - Sport, Region i Po godzinach.

No i jeszcze jest miejsce na moja propozycje podforum wspolnie moderowanego
                                  przez wielu :)

> Nie może być dodatkowej oślej ławki, jakby jej nie zwał - taki jest system.

Wiem, jest jedna, ogolna.

> Jeśli forum zacznie się rozwijać, można pomyśleć o komunikacji. To tak na
                                  > początek.
                                  > Pozdrawiam

Pyrsk!

• marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:03
                                  OK tylko nie region a Śląsk Polska Niemcy lub jakos podobnie tematy tam
                                  poruszane nie maja z regionem nic wspólnego
                                  • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:05
                                    marcin841 napisał:

> OK tylko nie region a Śląsk Polska Niemcy lub jakos podobnie tematy tam
                                    > poruszane nie maja z regionem nic wspólnego

Wlasnie o to chodzi, a przydaloby sie podforum, na ktorym mozna kulturalnie i
                                    spokojnie dyskutowac o Slasku, nie zamiecajac przy okazji forum miejskiego.

• tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:16
                                    No to musimy połączyć rozrywkę, jakoś dorzucić sport i podzielić "Śląskie" na
                                    dwa. Jedno - o aktualnych problemach dotyczących całego regionu a drugie
                                    eksperymentalne, historyczno-kulturowe, na którym będzie można pogawędzić o tym
                                    co śląskie i co nie śląskie.
                                    Może tak być?
                                    Pozdrawiam
                                    • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:23
                                      tebe napisał:

> No to musimy połączyć rozrywkę, jakoś dorzucić sport i podzielić "Śląskie" na
                                      > dwa. Jedno - o aktualnych problemach dotyczących całego regionu a drugie
                                      > eksperymentalne, historyczno-kulturowe, na którym będzie można pogawędzić o
                                      tym
                                      > co śląskie i co nie śląskie.
                                      > Może tak być?
                                      > Pozdrawiam

Cos takiego np:
                                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10650
                                      • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:32
                                        Nie wydaje mi sie że forum Śląsk narodowość Śląska powinno zostac tak jak jest,
                                        a stworzyć forum dla tego co jest obecnie w Śląskie region
                                        • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:35
                                          marcin841 napisał:

> Nie wydaje mi sie że forum Śląsk narodowość Śląska powinno zostac tak jak
                                          jest,
                                          >
                                          > a stworzyć forum dla tego co jest obecnie w Śląskie region

Tam sa dyskusje glownie na tematy polsko-niemieckie.

• arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:37
                                            A tu zostaniesz Marcin, tak jak Psie.pole (jako przedstawiciel drugiej strony
                                            barykady) i Bartoszcze moderatorem:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10650
                                            • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:42
                                              Moment, bo sie troszke pogubiłem, obecne forum Śląskie region zostaje jako
                                              podforum do takich dyskusji jakie tam obecnie teraz są, a obecne forum Śląsk
                                              Narodowość Śląska ma ze zmieniona nazwą słuzyć do normalnej dyskusji na temat
                                              regionu?
                                              • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 18:44
                                                marcin841 napisał:

> Moment, bo sie troszke pogubiłem, obecne forum Śląskie region zostaje jako
                                                > podforum do takich dyskusji jakie tam obecnie teraz są, a obecne forum Śląsk
                                                > Narodowość Śląska ma ze zmieniona nazwą słuzyć do normalnej dyskusji na temat
                                                > regionu?

Wlasnie o to chodzi. Narodowosc slaska w nazwie nieco ograniczala zakres
                                                dyskusji, stad ta zmiana.

• marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 19:11
                                                  Ja to bym zostawił twoje forum tak jak jest, a stworzył nowe Śląsk - historia,
                                                  kultura
                                                  • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 07:51
                                                    marcin841 napisał:

> Ja to bym zostawił twoje forum tak jak jest, a stworzył nowe Śląsk -
                                                    historia,
                                                    > kultura

I od nowa bedziemy na nie wklejac linki do stron z mapami Slaska i kamerami
                                                    inernetowymi?

• marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 22:10
                                                    Wydaje mi sie że forum Narodowość Śląska mogłoby zostać tak jak jest, a
                                                    stworzyć można nowe forum dyskusyjne o Śląsku dla wszystkich
                                                  • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 04.09.04, 10:36
                                                    Może troche inaczej to powiem, podoba mi sie formuła twojego forum jako nie
                                                    tyle miejsce do dyskusji co skarbnica wiedzy o Śląsku
                                                  • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 04.09.04, 11:32
                                                    marcin841 napisał:

> Może troche inaczej to powiem, podoba mi sie formuła twojego forum jako nie
                                                    > tyle miejsce do dyskusji co skarbnica wiedzy o Śląsku

Masz racje, pod tym wzgledem sie sprawdzilo. Jak znajdziesz ten NG z
                                                    Nikiszowcem, to tam jest taki watek:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=11070958
                                                  • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 04.09.04, 11:53
                                                    > Masz racje, pod tym wzgledem sie sprawdzilo. Jak znajdziesz ten NG z
                                                    > Nikiszowcem, to tam jest taki watek:
                                                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=11070958

Miałem prenumerate i gdzies mam w doma mam ta gazetke
                                                  • marcin841 Re: A może by tu adminów zaprosić? 04.09.04, 12:43
                                                    A jakoś nie zrozumiałem wczesniej Twojego posta, dzięki za linka, ale tan
                                                    artykuł wrzuce raczej w tym nowym temacie bo on jest bardziej o ludziach niz o
                                                    architekturze, choć jedno zdanie brzmi fajnie: "Bloki wybudowane po wojnie
                                                    między starymi domami sprawiaja wrażenie jakby barbarzyński najeźdca wdarł się
                                                    siłą w ten harmonijny świat":)
                                • bartoszcze Re: A może by tu adminów zaprosić? 02.09.04, 21:09
                                  tebe napisał:

> Nie może być dodatkowej oślej ławki, jakby jej nie zwał - taki jest system.
                                  A czy Hasiok, w którym dyskusja będzie mogła być swobodnie kontynuowana przez
                                  zainteresowanych hasiokowców, a wątki nie będą znikały z upływem czasu - nadal
                                  będzie odmianą Oślej Ławki?
                                  Bo wątki, które kwalifikują się do usunięcia lub wyrzucenia na Oślą, tak czy
                                  owak może spotkać taki los..
                                  • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 12:37
                                    Hasioka nie może być.
                                    Działamy w większej całości i różne regiony muszą być w miarę podobne.
                                    Potem inni będą chcieli, nie nie, co to to nie :-)
                                    Małe wyjaśnienie - arnold, moja propozycja nie obejmowała Twojego forum - one
                                    sobie stoi pokazana na liście forów regionu i tam zostanie (jest wyróżnione).
                                    Na Katowice nie wróci, nie będziemy się o to potem stukać z jego przeciwnikami.
                                    Ja nadal do końca nie rozumiem czy wam to odpowiada co napisałem wyżej :-)
                                    Pozdrawiam
                                    • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 12:46
                                      tebe napisał:

> Hasioka nie może być.
                                      > Działamy w większej całości i różne regiony muszą być w miarę podobne.
                                      > Potem inni będą chcieli, nie nie, co to to nie :-)
                                      > Małe wyjaśnienie - arnold, moja propozycja nie obejmowała Twojego forum - one
                                      > sobie stoi pokazana na liście forów regionu i tam zostanie (jest wyróżnione).
                                      > Na Katowice nie wróci, nie będziemy się o to potem stukać z jego
                                      przeciwnikami.

Hehhe, to ci, co napisali "neonazista sponsorowany przez redakce GW", czy jakos
                                      tak. Trudno.

> Ja nadal do końca nie rozumiem czy wam to odpowiada co napisałem wyżej :-)
                                      > Pozdrawiam

Skoro nie bedzie hasioka, to zrob "towarzyskie", wielu ludzi z forum Katowice
                                      zna sie osobiscie i lubi sobie popisac przy piwku.

Co z moderacja spoleczna? W tej chwili znowu na Katowicach przewazaja tematy
                                      nie zwiazane z miastem.
                                      • tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 15:16
                                        Możemy podlinkować ich towarzystkie forum, jak sobie założą :-)
                                        Forum użytkowników czy coś.
                                        • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 15:22
                                          tebe napisał:

> Możemy podlinkować ich towarzystkie forum, jak sobie założą :-)
                                          > Forum użytkowników czy coś.

To ja zaloze, ale na razie nikomu nic nie mow:)

Pyrsk!

• tebe Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 15:29
                                            Może lepiej nie Ty :-) Tak zróbcie, żeby było neutralnie w miarę.
                                            • albertis Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 15:37
                                              tebe napisał:

> Może lepiej nie Ty :-) Tak zróbcie, żeby było neutralnie w miarę.

To moze ja zaloze, nikogo tu nie znam. Nikt tez mnie nie zna:-) Tylko jak
                                              mialbym nazwac te podforum. Po prostu Towarzyskie?
                                            • arnold7 Re: A może by tu adminów zaprosić? 03.09.04, 15:37
                                              tebe napisał:

> Może lepiej nie Ty :-) Tak zróbcie, żeby było neutralnie w miarę.

Dobra, pogadam z Erwinem:)
                                              To jest spokojny, neutralny gosc.

• bartoszcze Odszczekuję... 01.09.04, 17:00
        HAU, HAU, HAU.
        A nie wierzyłem, że przyjdą :)))
        • marcin841 Re: Odszczekuję... 01.09.04, 17:02
          i jaka szybka odpowiedź sam jestem zaskoczony:)
          • stefan_ems Re: Odszczekuję... 01.09.04, 21:12
            Świetna robota! Z małego światełka w tunelu zrobiło się już całkiem widno ;-)
            Rozmowę z adminem traktuję jako niedokończoną, więc mam nadzieję, że temat
            będzie kontynuowany. A tak właściwie Marcin to czemu ty miałbyś nie być modemem?
            • marcin841 Re: Odszczekuję... 01.09.04, 21:53
              > Rozmowę z adminem traktuję jako niedokończoną, więc mam nadzieję, że temat
              > będzie kontynuowany.

Reakcja admina zaskoczyła bardzo pozytywnie, a jeszcze podjęcie dyskusji, z tej
              mąki może być naprawde dobry chlebek.

> A tak właściwie Marcin to czemu ty miałbyś nie być modemem?

:)bo carrrmba mnie nie lubi:)))a tak na serio to nieformalną przynależność do
              jednego z obozów na tym forum, nazywanego nawet przez nacjonalistów polskich
              ślązakowskim bardzo ogranicza moje szanse, w sumie nie wiem czy jest czego
              żałować:) ale dzieki za miłe słowa

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka