Dodaj do ulubionych

podrażnienie po depilacji bikini ....

31.07.07, 14:01
dziewczyny jak radzicie sobie z podrażnieniami po depilacji bikini ???
ja mam duży problem, dawniej używałam kremu veet , wyglądało nie najgorzej
dopóki włoski nie zaczęły odrastać co w moim przypadku było bardzoooooooo
szybko bo po upływie doby :(
ostatnio użyłam pincety, pierwsza opuchlizna szybko ustąpiła ale po paru
dniach pojawiało sie zaczerwienienie, krostki i nie chce przejść i widzę że
włoski wrastają :/
używam tribiotyku ale mało co pomaga ...
jakaś sprawdzona porada ?
Obserwuj wątek
    • arletta265 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 08.08.07, 14:27
      Ja mam to samo . Niestety. i jet coraz gorzj. nie wiem co robic.
      Ostatnio na plazy wstydziłam się włóżyć bikini. BUUU czy nie ma na
      to jakiegoś lekarstwa??? :((( najgorsze jest to że to
      zaczerwienienie i opuchlizna jest sa bardzo widoczne . :(((
      POMOCY !!!
      • cynamonowapuma Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 16.08.07, 13:58
        Ja po depilacji okolic bikini uzywam natychmiast tormentiolu - masc do kupienia
        w aptece bez recepty. Ma lekko cielisty kolor przez co natychmiast maskuje
        zaczerwienienie,poza tym bardzo szybko lagodzi wyglad i stan depilowanej skory.
        Juz po godzinie jest znaczna poprawa, po kilku godzinach skora jest gladziutka
        bez zaczerwienienia, krostek itp. Jedyna wada jest to iz masc moze lekko brudzic
        biale ubrania, bielizne stroj.
        Masc jest bardzo gesta, wiec ja nabieram troszke masci na palce i oklepuje (nie
        smaruje) depilowane miejsca.

Pozdrawiam
        • ksonna_ksu Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 14.01.09, 22:29
          Cześć dziewczyny :-))))
          Ja tez mam problem z wrastaniem włosów i zaczerwieniem po depilacji woskiem. Kupuję u swojej kosmetyczki ampułki z masełkiem firmy Clarena, pomagają bardzo przeciw wrastaniu, ale nie zwalniają procesu odrastania. Może korzystacie z jakiś preparatów, po którym włoski odrastają wolniej??? Bardzo by się przydał!!!
          Pozdrawiam i życzę być pięknymi zawsze! :-)))
      • 0lenka76 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 03.04.14, 10:10
        Jeżeli włosy mają skłonność do wrastania, to nie ma na to lekarstwa. Nie ma znaczenia czy depilację wykonacie woskiem, maszynką czy depilatorem - efekt końcowy zawsze będzie ten sam, różnica polega tylko na czasie po którym on się pojawi.

W takiej sytuacji jedynym wyjściem jest laserowa depilacja - tylko ona daje gwarancję całkowitego usunięcia wlosów - oczywiście nie po pierwszym zabiegu
    • lukrecja007 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 28.08.07, 17:04
      ja często stosuję krem z ceramidami Veeta - jest on sprzedawany w
      zestawie Duo bikini, jest naprawdę rewelacyjny - aż szkoda że go nie
      sprzedają oddzielnie. Nie mam problemu wrastających włosków, ale
      ostatnio widziałam też krem przeciw wrastaniu właśnie Veeta. Ja go
      osobiście nie używałam ale moja koleżanka bardzo go zachwalała.
      • kosmitka06 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 14.07.08, 22:46
        Mam identyczny poroblem dziewczyny jak Wy :-(((
        I szczerze powiem, że uzywałam już chyba wszystkiego... Oliwka dla
        dzieci, cudokremu, balsamów nawilżających i nawet krem z ceramidami
        Veeta który jest w zestawie mi nie pomaga :-(((
        Mam depilator ale nawet nóg nim nie mogę wydepilowac bo to straszny
        ból jak dla mnie :-(((
        Mam dosyc obszerne owłosienie, które zachodzi powiedziałabym wrecz
        na uda i musze sie tego pozbywac srednio co 3-4 dni. A gdy juz
        zaczerwienienie i krostki znikną to widac odrastające włoski.
        Za 2 tyg. wyjeżdzamy nad morze nie ma mowy abym włożyła stroj
        kapielowy, cos wymysle, że np. zapomniałam zabrac... Najwyzej
        rozbiore sie tylko do spodenek ;-P

Czekam na sprawdzone i skuteczne porady w tej sprawie.
        • iwikiwi2 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 18.07.08, 13:09
          hmm. łączę się z Wami w bólu dziewczęta......:( :( :(
          zdaje się, że jedynym sposobem jest depilacja laserowa, która kosztuje.
          eh....
      • anettt-4 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 07.07.09, 22:50
        no ja radzilabym Ci sie wybrac do ginekologa jezeli wloski rosna w tym miejscu wydaje mi sie ze masz problem z hormonami :) ja sama w Twoim wieku mialam nadmierny zarost nad warga zrobil mi sie wasik :)tabletki diany (antykoncepcyjne) mi pomogly i na cere i na nadmierne owlosienie :) sa paskudne i nei radze ich brac dluzej niz 6 miesiecy ale warto o tym pogadac z ginekologiem :) to tak poza tematem a co do wloskow sama mam ten problem :/ ...
    • na_potrzebe_chwili Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 23.08.08, 17:56
      Stosujcie bepanthen plus, do kupienia w aptece, albo specjalny preparat
      podepilacyjny z aspiryną:
      bellis.pl/Preparat_przeciwko_wrastajacym_wlosom_p543.html
    • agach77 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 25.08.08, 22:21
      Też mam takie problemy ale ostatnio wpadł mi w ręce dezodorant Nivea w kulce
      (ten pearl beauty) specjalny dezodorant po depilacji pach- ale w okolicach
      bikini tez jest bardzo delikatna skóra. I o dziwo mi pomaga, nie mam podrażnień,
      zaczerwienienia szybciej znikają.
    • czarny-mishka Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 11.05.09, 20:07
      Ja mam bardzo wrazliwa skore i zawsze mi sie robia podraznienia po depilacji,
      ale pani w aptece polecila mi krem keranorm, w sumie jest on do bardzo suchych
      partii ciala jak lokcie czy piety, ale super sie sprawdza wlasnie po depilacji i
      wloski nie wrastaja. Moze tego sprobuj...
    • pawelp2010 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 22.03.10, 18:21
      Najlepszą poradę znajdziesz u specjalistki. Najbardziej aktualna baza kosmetyczek w warszawie: www.kosmetyczka24.com Znalazłem tam dla mojej dziewczyny kosmetyczkę, która pomogła jej w takim problemie a mianowicie salon z warszawskiej saskiej kępy Bellezza www.studiobellezza.pl
      Pozdrawiam
    • mantissa13 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 09.04.10, 11:25
      używam od niedawna soli morskiej, którą kupuję u mojej kosmetyczki, u której robię depilację bikini i nóg. Na bikini już dawno przestałam mieć jakiekolwiek wrośnięte włosy (pasta cukrowa) natomiast na nogach po wosku się zdarzało. Tą sól mieszam zgodnie ze wskazaniami z olejkiem arganowym i jak dla mnie nie ma nic lepszego:)
    • a.lice Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 25.11.10, 22:46
      Ja tam zawsze używam maści Alantan i nigdy nie mam problemu ani z zaczerwieniem ani z opuchlizną ani z krostkami, a mam baaardzo wrażliwą skórę.
    • colltea Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 30.03.11, 14:01
      Warto zaiwestować w buteleczkę colwayowskiego Silver - żelu kolagenowego. Starcza na długo, a łagodzi podrażnienia, oparzenia, problemy skórne - na www.colltea.com poczytajcie, zapraszam:) Pytanie o zniżki się opłaca:)
      • wizia Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 01.02.13, 14:12
        Jak się używa domowego epilator Silk'n (IPL), TO NIE MA ŻADNYCH PODRAŻNIEŃ. Sama wypróbowałam wiele metod to wiem.
    • majka8899 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 27.06.12, 15:01
      PO depilacji? Tylko i wyłącznie POST DEPILATION ACID EMULSION z Kosswella! Nie ma nic lepszego co można by polecić, wierz mi ;)
      • peceta Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 09.01.13, 12:27
        Nie wiem, nie stosowałam tego, ale u mnie rewelacyjnie sprawdza sie krem antyseptyczny dla dzieci Sudocrem. Łagodzi podrażnienia i zapobiega powstawaniu krostek po depilacji.
        • wizia Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 01.02.13, 14:13
          Polecam urządzenie IPL - epilator Silkn. Na prawdę nie powoduje podrażnień.
    • nat-kal Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 23.02.13, 11:51
      Fajne zestawienie kremów do depilacji można znaleźć tutaj depilacjakrem.pl/
    • wizia Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 11.03.13, 12:03
      Z doświaczeń własnych znam Silk'ń i mogę go polecić, gdyż działanie tego urządzenia polega na naświetlaniu włosów i co najważniejsze nie powoduje podrażnień. W samym momencie wykonywania zabiegu nieco piecze, ale jest spokój z czerwonymi krostkami, czasami ropiejącymi, czy też wrastającymi włoskami.
    • 1234olga Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 10.05.13, 12:02
      Dla mnie najlepszym sposobem na uniknięcie podrażnień po depilacji okolic bikini jest po prostu stosowanie lepszej jakości kremów do depilacji. Moim najnowszym nabytkiem jest ten produkt www.revitolhairremoval.pl/ . nie należy on do tanich, jednak jestem w stanie wydać trochę więcej by później mieć komfort gładkiej skóry bez wrastających włosków, ranek, czy innych podrażnień.
    • majask Re: podrażnienie po depilacji bikini ....ODkrycIE 26.02.14, 10:15
      hej, a ja z rok temu odkryłam, że przede wszystkim trzeba zadbać o to, żeby te miejsca się nie pociły, wtedy i podrażnień dużo mniej. Przez jakiś czas używałam zamiennie alantanu i antyperspirantu, ale znalazłam ostatnio tend skin www.vitalab.pl/415,tend-skin-liquid.html - taki płyn do eliminacji podrażnień, od pół roku (odpukać) spokój czy to po goleniu czy woskowaniu bez różnicy.
    • egia2009 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 03.07.14, 07:56
      Na podrażnienia po depilacji bardzo dobry jest preparat o nazwie Folisan. Ja swój kupiłam w salonie kosmetycznym za 25 zł, wystarcza na długo. Wystarczy nim smarować skórę przez kilka dni po depilacjimi jak zaczynają odrastać włoski.
    • atrakcyjnaskora Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 16.07.14, 12:41
      Jaka rada? Przy cienkich i kręcących się włoskach raczej golenie i nie za płytkie (trudno!), tak aby włosek sięgał krawędzi kanalika włosowego. Lub stosować regularnie odpowiednie preparaty, np PFB Vanish, specjalistyczny środek właśnie na ten problem, łagodzący objawy podrażnień i przeciwdziałający podrażnieniom. Do otrzymania www.atrakcyjnaskora.pl
    • australiancosmetics_pl Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 17.07.14, 15:21
      na wrastające włoski najlepiej jest zastosować maść Bump eRaiser, którą stosujemy punktowo, działa antybakteryjnie, pomaga na stany zapalne skóry, pomaga wrastającym włoskom "wydostać się" i do tego balsam, który nawilży skórę... proponuję zapoznać się z produktami na stronie www.australiancosmetics.pl
    • patryska54321 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 27.08.14, 15:24
      ja polecam serum "pod włos" time for wax. działa super na wrastające włoski, ja narzekałam narzekałam aż w końcu kupiłam profesjonalny produkt i mam dużo mniej podrażnień
    • bejbucha Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 08.10.14, 17:19
      ja kiedyś kupiłam krem jakiś nie firmowy to była porażka. Nie wiem jak z tą bielendą ale może wypróbuję bo z innych kosmetyków tej firmy jestem zadowolona. ;-)
      • gosiaczek6782 Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 02.07.15, 00:00
        Ja też mam zawsze podrażnienia po depilacji, dlatego nie cierpię chodzić w bikini! Marzę o depilacji laserowej, ale jeszcze się nie dorobiłam. Ostatnio zaczęłam golić się ostrą maszynką męską, a także stosuję do tego piankę do golenia. Jest mała poprawa, ale nie mam jeszcze idealnej skóry. Wychodzą mi czerwone kropki. Podrażnienia pomaga mi zniwelować krem Sensiderm z firmy Bepanthen. Po nocy nie ma już śladów po czerwonych krostkach. Tutaj znajdziecie więcej informacji: www.bepanthen.pl/product.php?id=sensiderm-bepanthen Ja go szczerze polecam.
    • synnok Re: podrażnienie po depilacji bikini .... 07.09.16, 14:47
      ja mam krem z bielendy vanity i jest ok, dobrze usuwa włoski i nie podraznia i cena jest mniejsza niż np za veeta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka