Dodaj do ulubionych

Po depilacji miejsc intymnych...

05.08.08, 21:38
Po depilacji wyskakują mi czerwone krostki które czasem są
bolesne.Czy jest jakiś specyfik do smarowania by taki problem się
nie pojawiał lub by dolegliwośc bya jak najmniej dokuczliwa?Macie
taki problem czy tylko ja...?
Obserwuj wątek
    • na_potrzebe_chwili Re: Po depilacji miejsc intymnych... 23.08.08, 17:53
      Możesz kupić w aptece krem Bepanthen Plus, albo specjalny preparat z aspiryną,
      na przykład taki:
      bellis.pl/Preparat_przeciwko_wrastajacym_wlosom_p543.html
      • ksonna_ksu Re: Po depilacji miejsc intymnych... 14.01.09, 22:38
        na_potrzebe_chwili napisała:

cześć,

a czy sama korzystasz/korzystałaś z tych preparatów???
        Czy pomagają przeciwko wrastaniu włosów, spowalniają proces odrastania nowych?
        Jaki efekt?
        Z góry dzięki za radę. Pozdrawiam :-)))

> Możesz kupić w aptece krem Bepanthen Plus, albo specjalny preparat z aspiryną,
        > na przykład taki:
        > bellis.pl/Preparat_przeciwko_wrastajacym_wlosom_p543.html
        • stokrotka_pospolita Re: Po depilacji miejsc intymnych... 03.12.09, 16:53
          Używam tego z aspiryną na okolice bikini oraz nogi (po wosku), a bepahtnen plus
          na twarz (po regulacji brwi)
      • ksonna_ksu Re: Po depilacji miejsc intymnych... 14.01.09, 22:39
        cześć,

a czy sama korzystasz/korzystałaś z tych preparatów???
        Czy pomagają przeciwko wrastaniu włosów, spowalniają proces odrastania nowych?
        Jaki efekt?
        Z góry dzięki za radę. Pozdrawiam :-)))

na_potrzebe_chwili napisała:
        > Możesz kupić w aptece krem Bepanthen Plus, albo specjalny preparat z aspiryną,
        > na przykład taki:
        > bellis.pl/Preparat_przeciwko_wrastajacym_wlosom_p543.html
      • angelinhello Re: Po depilacji miejsc intymnych... 28.04.15, 11:07
        też mam tak czasami.
    • czarny-mishka Re: Po depilacji miejsc intymnych... 11.05.09, 22:10
      Po depilacji trzeba uzywac dobrych nawilzaczy, jest kilka kremow, ktore nie
      tylko nawilzaja, ale lagodza podraznienia, polecam keranorm, ktory zapobiega
      powstawaniu czerwonych krostek i wrastaniu wloskow
      • gyal87 Re: Po depilacji miejsc intymnych... 20.11.09, 17:58
        To dość normalny efekt przy grubych włosach:) Najlepiej, byś
        zastosowała po depilacji - oczywiście nie zaraz po, na drugi lub trzeci
        dzień - delikatny peeling, a po nim oczywiście silnie nawilżający
        balsam. Nawilżanie to podstawa, ale te krostki mogą być powodowane
        wrastającymi włoskami, dlatego warto używać też peelingu. W salonie
        kosmetycznym radzono mi też używanie penatenu - przyznam, że się
        sprawdza, ale do codziennego użytku się nie nadaje..;)
        • ola5777 Re: Po depilacji miejsc intymnych... 23.07.10, 14:53
          No własnie załozyłam watek ale widze ze juz ktoś mnie uprzedził.Czy
          myslicie ze np, chusteczki rumiankowe(cleanica) beda odpowiednie?
          Pytam bo jestem po depilacji,a mam długa drogę przed soba.
          • lefete Re: Po depilacji miejsc intymnych... 21.10.10, 17:20
            też miałam podobny problem, jakoś na początku mojej przygody z woskiem. z preparatów ktore mi pomagają, to jeszcze mogę dodać do listy Balsam Time For Wax opóżniający porost wlosa. mi babeczka w salonie polecila, troche sceptycznie bylam nastawiona ale wyprobowalam i jest teraz ok. najeważniejsze, że nie ma już tych okropnym krost.
    • tylduska Re: Po depilacji miejsc intymnych... 21.02.11, 11:09
      miałam podobny problem jak próbowałam depilacji woskiem czy też depilatorem. W końcu zaprzestałam i używam kremów i maszynki. Niestety wiadomo jakie są efekty po takim goleniu. Zastanawiam się czy nie zdecydować się na depilację laserową. Czy taka depilacja jest bezpieczna?
      • my.norka Re: Po depilacji miejsc intymnych... 21.02.11, 13:50
        Na pewno jest to bardziej bezpieczne niż plastry czy krem o maszynce już nie wspominając. Można zdecydować się na trzy opcje- klasyczną, pogłębioną i głęboką( przynajmniej w studio laser w Poznaniu) nie ma więc strachu,że wydepilują za mocno:) no i ma się gładką , pozbawiona Chrostek skórę
        • zagubiona_krysia Re: Po depilacji miejsc intymnych... 29.08.11, 20:21
          Ja ma inne doświadczenia! Po depilacji laserowej miałam potworne poparzenia. Skóra goiła się dość długo a po 4 zabiegach nadal odrastały mi włosy! Zraziłam się raz na zawsze. Robiłam zabieg w Skin Laser Studio w Katwowicach i nie zapomnę okropnej atmosfery podczas zabiegu. Pani skrzywiła się na widok owłosienia łonowego a przecież to raczej normalne!!!

Przeprowadziłam się do Krakowa i po latach znalazłam rewelacyjną metodę - depilację pastą cukrową. Na prawdę polecam - 0 wrastających włosów, krostek.
          Chodze do Pani Karoliny Kowalskiej, która podobno przez lata pracowała w Camille Albane a potem w Face and Body Institute.
          Jak na pierwszy raz to na prawdę szacun:)
    • absolutfit Re: Po depilacji miejsc intymnych... 01.08.11, 15:16
      na pewno sa specjalne płyny łagodzące tego typu podrażnienia, w końcu mnóstwo kobiet się z tym boryka. Zwłaszcza po depilacji maszynką... Może pomyśl o innym sposobie depilacji? W salonie kosmetycznym jednak raz na jakis czas zrobiona profesjonalną metodą depilacja na pewno nie podrażnia tak skóry.
    • bedziek Re: Po depilacji miejsc intymnych... 18.03.12, 09:49
      A czy słyszałyście o oleju z migdała ziemnego (l'huile de souchet)? Czytałam na innym forum, że ponoć popularny we Francji, bo wcierany po depilacji zapobiega definitywnie odrostowi włosów. Mieszkam akurat w Tunezji i tutaj jest dostępny, ale dość drogi i nie chcę kupować opierając się tylko na francuskich opiniach :)
      • krakowskim_targiem Re: Po depilacji miejsc intymnych... 02.08.12, 14:26
        dziewczyny, a nie myślałyście o laserze? oczywiście nie mówię o ipl, tylko o porządnym laserze diodowym, takim jak w studio laser na przykład. ja zrobiłam sobie paszki i jestem zadowolona jak nigdy :) teraz zbieram kasę na łydki!
    • draconella Re: Po depilacji miejsc intymnych... 24.08.12, 03:47
      Ja taki problem miałam i rozwiązałam... zmieniając metodę depilacji. Z wosku przeszłam na pastę cukrową i od tej pory nie mam już żadnych podrażnień. Warto więc eksperymentować ze sposobami pozbycia się owłosienia - dla ułatwienia tu jest spis najpopularniejszych i najciekawszych: www.depilacja.edu.pl/sposoby
      • krzesloidrzwi Re: Po depilacji miejsc intymnych... 13.02.13, 15:59
        jak robia to specjaliści, to nie powinno być problemu z zaczerwienieniem i podrażnieniem :)

zobaczcie :) www.youtube.com/watch?v=t6hGORpFB-4
      • kasiarada2013 Re: Po depilacji miejsc intymnych... 11.03.13, 17:39
        Pasty cukrowe i plasty woskowe to juz prymitywne sposoby, jest teraz nowe urzadzenie nazywa sie VECTUS jest to depilacja laserowa ale w zasadzie bezbolesna !!! i niesamowicie szybka doslownie pare minut i po zabiegu wiec nie siedzisz pol godziny w niekomfortowej sytuacji. dodatkowo wloski idealnie wychodza wiec skora jest gladka i bezpodraznien no i efekt na stale.
    • bubutete Re: Po depilacji miejsc intymnych... 13.03.13, 00:49
      ja polecam sudocrem
    • amanda2008 Re: Po depilacji miejsc intymnych... 27.06.13, 22:03
      Ja też mam ten problem , ja smaruje oliwką Nivea łagodzącą
    • adrianakurz Re: Po depilacji miejsc intymnych... 17.11.13, 19:09
      Polecam używanie penatenu - przyznam, że się sprawdza.
    • netkoziolek Re: Po depilacji miejsc intymnych... 01.07.14, 12:30
      spróbuj maści łagodzących, ja używałam maści alantanowej, no i może dobrze by było pomyśleć o zmianie sposobu depilacji
    • atrakcyjnaskora Re: Po depilacji miejsc intymnych... 16.07.14, 12:40

Jaka rada? Przy cienkich i kręcących się włoskach raczej golenie i nie za płytkie (trudno!), tak aby włosek sięgał krawędzi kanalika włosowego. Lub stosować regularnie odpowiednie preparaty, np PFB Vanish, specjalistyczny środek właśnie na ten problem, łagodzący objawy podrażnień i przeciwdziałający podrażnieniom. Do otrzymania www.atrakcyjnaskora.pl
    • wellness01 Re: Po depilacji miejsc intymnych... 29.09.16, 13:30
      też tak mam i mi pomaga żel provag

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

100club.pl/artykuly/Jak-zyc-zdrowo-w-pracy,4099.html
      • pomidorek1303 Re: Po depilacji miejsc intymnych... 05.11.16, 20:46
        Przyznam szczerze, że do depilacji również okolic intymnych używam przede wszystkim maszynki. Jest chyba najszybciej i najtaniej. Niestety moją zmorą są swędzące, nieestetyczne, czerwone krostki tuż po jej dokonaniu. Zwłaszcza w okolicach intymnych. Dodatkowy problem to zaczerwieniona skóra. Dostałam w prezencie na to specyfik, który nazywa się wodą plazmową. Pięknie wygoił mi skórę w ciągu 2 dni.
        Niestety, ten środek nie jest do kupienia ani w aptece ani w żadnym sklepie kosmetycznym. Jest robiony na indywidualne zamówienie. Zważywszy szybkość działania i skuteczność, to dodam, że nie jest drogi. Podstawą struktury wody plazmowej, jest tzw. "plazma". Więcej na temat zastosowania plazmy, nie tylko w kosmetyce, dermatologii, ale w ogóle w medycynie zainteresowani znajdą na stronie plazmamagrav.pl.tl.
        Dodam na zakończenie, że jeśli kogoś dodatkowo interesuje temat medycyny naturalnej i niekonwencjonalnej to wiele ciekawych informacji również na tej stronie znajdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka