Dodaj do ulubionych

Środki czystości polecane/odradzane

24.09.12, 12:50
Szeroka oferta profesjonalnych środków czystości na Polskim rynku nie raz sprawia trudność w doborze najlepszego środka, który z jednej strony byłby wysoce skuteczny, z drugiej zaś nie obciążałby nadmiernie naszego portfela. Czym kierujecie się w doborze używanych produktów, jakie polecanie, a jakich stosowanie zdecydowane odradzacie. Która technologia sprawdza się u Was najlepiej ? Zapraszam do dyskusji.

Obserwuj wątek
    • tad-ea Re: Środki czystości polecane/odradzane 30.10.12, 11:48
      ja ze swojej strony mogę polecić ścierki od techtextil (tech-textil.eu/category/sciereczki-domowe/) - zamawia się je w rolkach lub pociete (co generalnie obniża koszt jednostkowy), można tez dobrać mocno sprofilowane pod względem właściwości. fajne jest to, ze firma jest otwarta na wszelkie kwestie - dzieki temu milo sie z nimi pracuje smile
    • maryna132 Re: Środki czystości polecane/odradzane 26.11.12, 13:19
      Ja też zaopatruje się w sklepie z profesjonalnymi środkami czystości i jestem nimi zachwycona. Też mają chemię niemiecką takich firm jak dreiturm, eilfix. Mają też środki innych firm np. Pramol, Swish, Sucitesa. Testowałam niektóre preparaty wymienionych firm i są rzeczywiście dobre. Ceny środków są różne w zależności od producenta ale większość preparatów to koncentraty więc i tak cenowo wychodzą całkiem nie żle.
      • krysia_38 Re: Środki czystości polecane/odradzane 26.11.12, 13:39
        Ja przynajmniej jesli chodzi o mycie podłóg, ta znalazłam i kupiłam takiego szwedzkiego mopa ze spryskiwaczem, super sprawa, płyny też są bardzo skuteczne. Opis znalazłam tutaj www.spraymop.pl, a kupić można chociażby w Castoramie albo znaleźć gdzieś w internecie
    • juko8 Re: Środki czystości polecane/odradzane 23.01.13, 22:46
      Witam. Mam doświadczenie z profesjonalnymi środkami czystości i uważam że są bardzo dobre, ale trzeba je umieć używać. Są to przeważnie bardzo skoncentrowane produkty. Udzielę porad jeżeli ktoś będzie zainteresowany. justynadoradza.blogspot.com Chętnie pomogę na moim blogu, zapraszam do dyskusji. Znam kilka takich produktów które mogę polecić nawet w gospodarstwie domowym.
      • rafkos7732 Re: Środki czystości polecane/odradzane 23.05.13, 10:50
        Witam,
        ja natomiast często korzystam z asortymentu sklepu Czysty24.pl link www.czysty24.pl/ mają naprawdę ogromny asortyment środków chemicznych polecam
      • dobramama1988 Re: Środki czystości polecane/odradzane 30.09.14, 00:33
        Ja uważam, że najlepsze środki ma firma www.higienaserwis.pl/ duży wybór, ceny równie fajne. Polecam.
      • zyrafa46 Re: Środki czystości polecane/odradzane 22.07.16, 21:09
        Justyno, napisz do mnie proszę. (zyrafa46@gmail.com).
        Chciałabym dowiedzieć się więcej o środkach przez Ciebie wymienionych.
        Co maja w składzie i ceny.
        Pozdrawiam
        A.
      • zyrafa46 Re: Środki czystości polecane/odradzane 22.07.16, 21:16
        justynadoradza.blogspot.com/
        Juśtyno, niżej napisałam, ale to miało być pod Twoim postem i dotyczyło linku powyżej.
    • majak74 Re: Środki czystości polecane/odradzane 10.07.13, 17:36
      Bardzo obszerną bazę środków czystości i urządzeń można znaleźć na www.dezynfekcja24.pl. Znajduje się tam również aplikacja wyboru najlepszej oferty handlowej na tego typu produkty.
      • dobramama1988 Re: Środki czystości polecane/odradzane 30.09.14, 00:28
        Hej, ja polecam www.higienaserwis.pl/ dobre ceny i duży wybór.
        • inter2015 Re: Środki czystości polecane/odradzane 13.02.15, 12:44
          ja polecam środki medisept.pl - polski producent - robią nie tylko środki czystości dla profesjonalistów i przede wszystkim całą gamę preparatów do dezynfekcji !!
      • klaudia.f83 Re: Środki czystości polecane/odradzane 30.01.15, 14:00
        odkryłam i wybrałam opcję bez chemii tylko woda i ściereczka blue na mokro - jak się okazuje też można super posprzątać nie wydając grosza na chemiczne środki do czyszczenia i przy tym nie truć siebie i bliskich. Wiele przydatnych rozwiązań znajdziesz na stronie hara.pl
        Odradzam wszystkie syntetyczne środki bo uważam, ze są zbędne i szkodliwe.
    • marigold_7 Re: Środki czystości polecane/odradzane 04.10.14, 20:28
      Witam!
      Do prania dywanów świetne efekty uzyskujemy używając profchem power burst a potem rm760. Klienci w 99% zadowoleni.
    • sprzatanie-w-warszawie Re: Środki czystości polecane/odradzane 04.12.14, 19:30
      Ja polecam polską firmę preparat do szyb i luster polskiej firmy Plastmal. Przetestowałam ten produkt w swojej firmie sprzatającej www.sprzatanie-w-warszawie24.pl . Muszę przyznać że moi klienci są zadowoleni z efektu jaki ten preparat pozostawia. Preperat świetnie sprawdza się rownież do czyszczenia telewizorów, ekranów laptopów czy ekranów na telefonie
    • sprzatanie-w-warszawie Re: Środki czystości polecane/odradzane 04.12.14, 19:41
      Odradzam W5 do kuchni nic tym nie da się umyć
      Natomiast mogę świało polecić ekologiczne środki Frosch do kuchni mają dwie wersje Sodowy środek czyszczący do kuchni i grejpfrutowy do kuchni - są tanie i super
      stosuję je w swojej firmie sprzatającej www.sprzatanie-w-warszawie24.pl
      • mateusz.paszek Re: Środki czystości polecane/odradzane 01.04.15, 08:43
        Ja czyściłem wszystko soda i octem do czasu kiedy znalazłem proekologiczne środki czystości. Po pierwsze nie uczulają mojego dziecka, co było dla nas priorytetem. Druga sprawa to uciążliwe "ciężkie" plamy które teraz usuwamy ekologicznie bez problemu dodając troszkę płynu UPC do prania-rewelacja! Zestaw płynów kupiłem w sklepie internetowym, po reklamie w telewizji. Jestem sceptykiem ale ten produkt zasługuję wg. mnie na pochwałę. Podaje link: www.natura24.pl/product/producerList/url/ecovariant/manual/1
    • justyna.plonka Re: Środki czystości polecane/odradzane 24.02.15, 08:52
      Jeżeli szukasz czegoś profesjonalnego, to Biolab nie ma sobie równych. Sama korzystam tylko i wyłącznie od nich. Tutaj jest ich strona www.e-biolab.com/
      a tutaj ich sklep www.higienaa.pl/
    • fhublysk Re: Środki czystości polecane/odradzane 06.03.15, 10:40
      Polecam środki czystości Buzil i Clinex. Unas ekstra rabaty dla firm sprzątających
      • mateusz.paszek Re: Środki czystości polecane/odradzane 02.04.15, 08:38
        Witam, ja mogę polecić firmę EcoVariant jestem super zadowolony z tech produktów. Syn ma uczulenie. Zawsze drażniły go środki czystości i detergenty. Ale od nie dawna używam tych poleconych i wygrzebanych w internecie i już jest OK. Mało tego że są naturalne to bardzo skuteczne. Jestem pewnie ze kto posiada EcoVariant w swoich domach to nie żałuję i jest zadowolony.
        Ja kupuje go na www.natura24.pl/product/producerList/url/ecovariant/manual/1
        • podroznik85 Re: Środki czystości polecane/odradzane 18.05.15, 11:21
          Ja, jako zadowolony klient, polecam sklep www.euro-mop.pl. Mają bardzo wysokiej klasy środki czyszczące, ale również wiele maszyn czyszczących w bardzo dobrych cenach, np. Karcher czy Numatic. Jestem w 100% zadowolony z zakupów w tej firmie.
      • sofii5 Re: Środki czystości polecane/odradzane 27.06.15, 13:59
        Witajcie, poszukuje dobrych srodkow przeciwko kurzowi, co polecacie?
    • karolina.dykiel Hagleitner 22.04.15, 13:22
      ja najbardziej lubię markę Hagleitner, dość mało znana, ale naprawdę skuteczna. Koleżanka mi ostatnio poleciła i już nie wrócę do niczego innego. Jeśli chcecie zobaczyć, co maja w ofercie odwiedźcie www.soko.pl/
    • majak74 Re: Środki czystości polecane/odradzane 22.04.15, 16:48
      a ja polecam produkty firmy Optimum, szczególnie te do dezynfekcji w łazience i mycia podłóg. kupuję w hurtowni lub przez allegro. www.optimum24.pl
      • kotkar64 Re: Środki czystości polecane/odradzane 23.04.15, 17:12
        Spędzając kilkanaście lat w branży utrzymania czystości i korzystając z chyba większości dostępnych na rynku środków chemicznych i akcesoriów wniosek nasuwa się jeden: każdy producent środków czyszczących ma w swojej ofercie kilka perełek ale jest także dużo produktów które są nastawione na zmarnowanie pieniędzy Klienta. U nas w firmie STEAM LUX www.steamlux.pl ( nie jesteśmy producentem ani sprzedawcą) pracujemy głównie na środkach Buzil i Tenzi. Jest jeszcze kilka innych marek chemii czyszczącej ( marek bardziej znanych i tych mniej), ale tak jak wspomniałem każdy z producentów posiada w swojej ofercie kilka naprawdę świetnych produktów.
        Każda osoba stosująca preparaty czyszczące ma inne upodobania i preferencje. Ja osobiście przez wszystkie lata swojej pracy przetestowałem setki różnych środków i wybrałem te które wg mnie są najskuteczniejsze.
        Co do wątku szkodliwości środków czyszczących i ekologii moja opinia jest taka - każdy preparat jaki się stosuje powinien posiadać kartę charakterystyki, a mądrze użytkowany nie zaszkodzi osobom nawet najbardziej wymagającym.
    • polllymolly Re: Środki czystości polecane/odradzane 08.05.15, 10:13
      Ja stawiam na profesjonalne środki czystości Voigt. Na prawdę super działają i przy tym zaoszczędzają sporo czasu. Voigt ma także produkty dla profesjonalnego rynku utrzymania czystości, także ich jakość jest często o wiele lepsza od marketowych odpowiedników. Tutaj możecie poczytać o produktach: www.voigt.pl/pl/katalogi_produktowe
    • shine_danusia Re: Środki czystości polecane/odradzane 21.09.15, 09:48
      Jako profesjonalna firma sprzątająca polecam środki kanadyjskiej firmy SWISH.
      Używamy ich zarówno przy codziennym utrzymaniu czystości w obiektach jak i sama używam ich sprzątając własne mieszkanie.
      Zapraszam do zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego pod adresem sklep.shine.info.pl/
      Chętnie również udzielę wszelkich porad dot.tych środków.
      Pozdrawiam ,Danuta Marosik .Firma sprzątająca SHINE Łódź
    • shine_danusia Re: Środki czystości polecane/odradzane 16.11.15, 13:15
      Zapraszamy do zakupów promocyjnego zestawu profesjonalnej chemii.
      www.sklep.shine.info.pl
      • jakubte Re: Środki czystości polecane/odradzane 01.12.15, 11:51
        www.myjki.com - najlepsze środki czystości firmy Karcher!
    • piotr808 Re: Środki czystości polecane/odradzane 07.01.16, 12:30
      Polecam firmę Impeco to producent urządzeń higienicznych. Właśnie wprowadzili na rynek nową linię profesjonalnych odświeżaczy powietrza . Prowadzą sprzedaż hurtową i detaliczną www.impeco.pl/
    • shine_danusia Re: Środki czystości polecane/odradzane 09.01.16, 08:06
      Witam.
      Przyszła zima a wraz z nią nieustający problem z białymi śladami butów na czarnych płytkach .
      Ślady te to nic innego jak wysychający roztopiony śnieg z dużą ilością soli czy innych środków ,które ten śnieg rozpuszczają.
      Sprawdziliśmy rewelacyjny środek do usuwania tych śladów i możemy go z czystym sumieniem polecić.
      Jako firma sprzątająca zanim polecimy jakiś środek najpierw sami go sprawdzamy ....ten jest REWELACYJNY !!!
      sklep.shine.info.pl/biezaca-pielegnacja-posadzek-zabezpieczonych/106-extreme-uhs-striper-.html
      Pozdrawiam Danusia
    • dawideko1 Re: Środki czystości polecane/odradzane 19.01.16, 12:35
      Polecam profesjonalne środki czystości firmy QUIMXEL.
      chemiadoczyszczenia.pl
    • beautifulspace Re: Środki czystości polecane/odradzane 22.01.16, 14:52
      Ja polecam środki Kiehla stosowane przez beautifulspace.pl/
    • shine_danusia Re: Środki czystości polecane/odradzane 15.02.16, 08:10
      Witam.
      W naszym sklepie pojawiła się nowa linia produktów ECONOMY LINE.
      Zawiera 4 podstawowe produkty w dobrej cenie.
      Pojemność 1 i 5 litrów.
      Oczywiście jako forma sprzątająca środki te wypróbowaliśmy sami.
      Śmiało możemy polecić.
      Wszystkim ,którzy mają problemy z doczyszczeniem ciężkich zabrudzeń chętnie doradzimy jakim produktem z naszej oferty można to zrobić.
      Zapraszamy www.sklep.shine.info.pl
    • shine_danusia Re: Środki czystości polecane/odradzane 16.02.16, 10:43
      amichnik...trochę dziwna ta chemia do sprzątania w domu ...no chyba ,że w domu masz laboratorium bo taką chemię pokazuje link do strony...
      Po drugie jest tu jeszcze coś dziwnego....używasz profesjonalnej chemii do sprzątania w domu ?
      No pewnie,że można ,tylko musisz ja bardzo rzadko kupować biorąc pod uwagę stężenie każdego profesjonalnego środka.
      Na naszej stronie gdzie serdecznie Cie zapraszam sklep.shine.info.pl/ również jak piszesz..." treść jest pokazana w sposób przejrzysty, bez żadnych podejrzanych chwytów typu ukrywanie ceny" .
      Pozdrawiam.
    • woodstock2015 Re: Środki czystości polecane/odradzane 09.03.16, 19:47
      Ja korzystam ze środków firmy melaleuca dlaczego? Ponieważ są bez chemii, ekologiczne no i przede wszystkim tanie bo to jest również ważne. Napisz do mnie na email chwilowowowo.pl i wyjaśnię więcej.
    • woodstock2015 Re: Środki czystości polecane/odradzane 09.03.16, 19:48
      Ja korzystam ze środków firmy melaleuca dlaczego? Ponieważ są bez chemii, ekologiczne no i przede wszystkim tanie bo to jest również ważne. Napisz do mnie na email chwilowowowo.pl i wyjaśnię więcej. ..
    • optimal-dj Re: Środki czystości polecane/odradzane 12.04.16, 12:08
      Tak, to prawda na polskim rynku jest bardzo bogata oferta środków czystości od "pseudo profesjonalnych", klasycznych, gdzie często w zastosowaniu są "do wszystkiego" i przy tym różne jakościowo od skrajnie silnych, czyli albo o bardzo niskim pH, albo o bardzo wysokim odczynie zasadowym. Wiążą się również z ich niską ceną, gdyż nie są skomplikowane do wyprodukowania, jak również nie mają zbyt szerokiej oferty produktowej. Środki chemiczne z najwyższej półki, jak np. Diversey, Ecolab, gdzie cena odzwierciedla nie tylko jakość samego środka chemicznego i bardzo bogatą ofertę, ale również kompletną obsługę, materiały pomocnicze i dydaktyczne, organizowanie szkoleń dla personelu, bezpłatne systemy dozujące i współpracę przedstawiciela producenta. To niestety wszystko kosztuje... Nasza firma stara się być pomiędzy. W doborze profesjonalnych środków czystości kierujemy się przede wszystkim własnym prawie 20-sto letnim doświadczeniem. Słuchaniem naszych klientów, dostawców i współpracowników. Ponad 10 lat temu nawiązaliśmy kontakty z firmami międzynarodowymi o ugruntowanej pozycji na rynku europejskim m.in. z firmą Pramol-Chemie AG ze Szwajcarii, co umożliwiło nam stały dostęp do najnowszych technologii i światowych trendów. Bardzo starannie dobieramy preparaty chemiczne uwzględniając potrzeby naszego rynku, które przede wszystkim mają za zadanie rozwiązywać problemy naszych klientów, dlatego problem ceny, jeżeli jest, to jest co najmniej drugorzędny. Bardzo ważnym elementem są dla nas szkolenia praktyczne również wstawiamy się na międzynarodowych targach ISSA w Warszawie. Przede wszystkim stawiamy na jakość i wiedzę, dlatego możemy zaproponować bardzo dobre produkty w rozsądnej cenie, a wszystkich chętnych zachęcamy do odwiedzenia naszego sklepu internetowego Czystoscihigiena.pl i bezpośredniego kontaktu z konsultantem, który postara się Państwu odpowiedzieć na pytania i przy okazji doradzić.
    • bryniolf Re: Środki czystości polecane/odradzane 20.04.16, 14:52
      Ja zawsze zamawiam środki czystości i nie tylko w sumie na mellerud.com.pl/sklep/ mają bardzo duży wybór, a i oczekiwany efekt nigdy nie zawiódł. Zdecydowanie POLECAM smile
      • srodkiczystosci.net.pl Re: Środki czystości polecane/odradzane 04.09.16, 21:33
        a ja polecam środkiczystosci.net.pl.
        Zapraszam na blog: srodkiczystosciblog.wordpress.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka