henrix343
11.11.15, 11:25
Po komplentym remoncie mieszkania nie moglam sprostac ilości rzeczy do zrobienia aby doprowadzić dom do porządku. Nie te lata, nie te chęci, dzieci sąsiadów, które zawsze pomagały wyjechały za granicę... postanowiłam zadzwonić do firmy sprzątającej, która zajmuje się również takim kompleksowym czyszczeniem po remontach. Mąż Henryk poszukał trochę w internecie, podzwonił i zdecydowaliśmy się na w końcu na firmę czysto-przyjemnie.pl która sprząta także po kompleksowych remontach mieszkań. I tutaj moje największe zdziwienie - myślałam, że przyjadą dwie panie i będą sprzątać mopem i ściereczką aż będzie czysto bo tak wyobrażałam sobie firmy sprzątające a tutaj przyjechali w większości Panowie z bardzo profesjonalnym sprzętem. W kilka godzin uporali się ze sprzątaniem - mi zajeło by to chyba z 3 dni, zeszły wszystkie plany od farby, polimerów, unigruntu nawet takie, które posiadałam jeszcze przed remontem.
Oczywiści taka usługa kosztuje, nie każdego stać, niektórzy lubią sprzątać ale firmy sprzątające bardzo się wyspecjalizowały, warto sprawdzić. To jedyna firma z której korzystała przy ciężkim sprzątaniu, bo czasami za kilkadziesiąt złotych sprzątały mi dzieci sąsiadów, więc moja ocena może być trochę nieobiektywna ale uważam, że było warto - zaoszczędziła mnóstwo pracy i czasu, sobie oraz bliskim. Także warto rozważyć i poszukać ofert firm sprzątających gdy macie do czynienia z nawałem roboty, w większych miastach jak np. Poznań skąd pochodzę na pewno każdy znajdzie coś dla siebie bo my dzwoniliśmy do jeszcze 3 firm sprzątającyh zanim zdecydowaliśmy się na czysto i przyjemnie.
Małgorzata.