aga13133
16.10.11, 21:21
Witam
Mój Sami ma 15 miesięcy. Początkowo jadł Purina dog chow puppy- było ok, po kilku miesiącach przeszliśmy na friskisa (kłopoty finansowe...). Gdy miał 10 miesięcy zaczęłam przestawianie na karmę "dorosłą"- kilka prób: royal canin, bosh, firskis adult. Nic mu nie podchodziło- wąchał i zjadał z łaską. 2 miesiące temu zaczął się potwornie drapać- po badaniach krwi i wszystim co trzeba było weterynarz stwierdził uczulenie prawdopodobnie na kiepskiej jakości szmpon. Zmieniliśmy szampon na przeciwświądowy Alervet i niby było lepiej. Wet. wspomniał że może mieć alergię na pokarm i najlepiej by było kupić royal canin dla alergików... Teraz zauważyłam że na skórze ma miejscami (widoczne na gołym brzuchu) strupki- często się liże intensywnie po brzuchu, w uszach też ma jakieś plamki. Jedzenie dalej testujemy bo za friskisa już się w ogóle nie bierze, brit tak samo z łaską... Za to uwielbia mokre jedzonko z puszki kota mojej mamy- jest przeszczęśliwy kiedy uda mu się dorwać przypadkiem... Niewiem co począć z karmą- chcę dawać mu tylko suche albo ew. puszki ale takie żeby miało wszystkie potrzebne składniki. Jest sens testować suche aż trafimy na coś co będzie zjadał ze smakiem? Czy może jest jakieś fajne puszkowe które nie zrujnuje przy okazji mojego portfela?