Dodaj do ulubionych

jaka karma dla labradorka?

18.08.05, 10:24
co preferuja wasze pieski?
Obserwuj wątek
    • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 18.08.05, 14:07
      Ja mojego zaprowadzilam do sklepu i sam se wybral i powiem ze nie wybral tanio:p Moj je Belcando.
      Zdecydowanie odradzam Pedigree bo niszczypsu uklad pokarmowy, piesek nie pozyje tyle co na dobrej karmie.
      A z takich tanszych to chyba moge polecic CHappi moj poprzedni pies, chory na sledzione nie mogl nic jesc z ludzkiego jedzenia i jadl tylko sucha karme chappi i przezyl u nas 14 lat a nie mialam go od szczeniaka.
      Co do innych tanich typu frolic, jedzenie z supermarketu to moj Kaiser ma wiatry straszne po nich i biegunek bo maja mase konserwantow.

Wazne jest zaeby zdrowemu psu urozmaicac jednak to jedzenie i od czasu do czasu cos ugotowac. Najlepiej troche mieska bez zadnych ziol i przypraw ugotowac na wodzie dodac ze dwie szklanki ryzu albo makaronu. Takie jedzenie nie jest az takie drogie. Mozna kupowac na tackach pakowane po 2, 3 zl serduszka kurze albo zolądki, dla pieska to naprawde wypassmile ale nie karmic za dlugo samym takim jedzeniem bo przestanie karme jescsmile

Pamietac nalezy tez ze karma sucha jest o wiele bardziej kaloryczna niz mokrawink

www.belcando.pl/
    • gudwil Re: jaka karma dla labradorka? 23.08.05, 15:58
      Polecam mało znaną niemiecką karmę Bewi-Dog. W Warszawie spotkałem ją tylko w jednej hurtowni
      (mogę podać jej namiary na priv). Jest niedroga (ok. 130zł za 25kg) i od 2 lat używana przeze mnie i
      troje moich znajomych z pracy (wszyscy mają labki) z pełną satysfakcją. To, że mój Leon ją lubi, o
      niczym akurat nie świadczy - on lubi wszystko smile
    • v.i.k.k.a Re: jaka karma dla labradorka? 24.08.05, 18:23
      eukanuba dla szczeniaków dużych ras i royal canin tez jakaś dla szczeniaków
    • pscolki2 Re: jaka karma dla labradorka? 21.09.05, 15:55
      Mój od ponad pół roku je niemiecką karmę "My friend" - podobno produkowaną
      przez Boscha - smakuje mu bardzo, wygląda świetnie, nie ma sensacji i co
      najważniejsze nie tyje po niej jak po innych (np po Purinie). Karma jest
      niedroga 20kg kosztuje ok 100 zl ale moge ja polecić smile
      • ddb2 Re: jaka karma dla labradorka? 21.09.05, 18:53
        Bora dostaje nutre na przemian z kanadyjska acana ( podobno robiona jest z
        pelnowartosciowych produktow, moze ja zjesc czlowiek, a nie z padliny ). Ale i
        tak po skonczeniu wora, funduje jej kilkutygodniowe gotowanko - makaron,
        gotowane i surowe warzywka, gotowane miesko i podroby, gotowane rybki, jajka,
        bialy i zolty serek i maslanke. I to wcina najchetniej, a sucha tak sobie.
        Wlasnie dzisiaj zaczelysmy. Po obiadku oblizywala sie po same oczy, a pysio
        pachnial watrobka.
        • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 21.09.05, 19:59
          Tez tak gotowalam pieskowi dopoki nie mialam problemow zebyw rocic na karme:p A teraz ssmiga karme az mu sie uszy trzesasmile
          • ddb2 Re: jaka karma dla labradorka? 19.10.05, 20:09
            Coraz czesciej slysze i to od kolegow lekarzy wet., ze najlepiej jest karmic
            gotowanym jedzonkiem.
            Wiem, karma jest wygodna, ale...
            Robiona nie wiadomo z czego, czesto z padlych zwierzat i miesa ostatniego
            sortu, zawiera sztuczne barwniki, mnostwo konserwantow i uzalezniaczy, dlatego
            psy tak chetnie ja jedza.
            Lekarze czesto handluja karma i wtedy sa zazartymi zwolennikami suchej.
            Dlaczego tak sie dzieje, mozna sie tylko domyslac. Podobnie jest z lekarzami
            med. i firmami farmaceutycznymi.
            Ale jednak, miedzy soba, coraz czesciej polecaja surowa wolowinke, gotowane
            podroby, warzywka, ryby. Cos w tym musi byc. Na razie ciagne z Bora domowe
            obiadki.
            • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 21.10.05, 22:18
              No nie wiem...te domowe obiadki to nie do konca taka dobra sprawa. Takie obiadki nie zawsze sa dobrze zbilansowane co do potrzeb psa. A co do karmy suchej to karma karmie nie rowna. Akurat ja nie kupuje eukanuby ktora handluja zazwyczaj weterynarze.
              • romangil Re: jaka karma dla labradorka? 17.12.05, 18:49
                najlepsza jest eukanuba karmię nią swojego labradora od trzech lat jest zdrowy
                i ma piękną sierść musi być stały dostep do wody, życzę udanych wystaw
                • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 18.12.05, 13:41
                  najlepsza? bo co? bo droga?
                  • martaward Re: jaka karma dla labradorka? 18.12.05, 22:22
                    moim zdaniem nie jest taka znowu najlepsza choc zależy to od osobistych
                    preferencji każdego psasmile ja swojego karmie hillsem i uważam że jest to bardzo
                    dobra karma dla laba, swojego drugiego psa karmiłam eukanuba i miał nania
                    uczulenie stąd moje uprzedzenie do tej karmy.

paenka- niestety dobre karmy są drogie, nikt się nie będzie tu bawił w
                    wolontariat, porównaj skład taniej karmy i drogiej to będziesz wiedziała o czym
                    mówię, ile jest np zawartości mięsa, białaka, węglowodanów itd dla przykładu
                    lepsze karmy mają 30% mięsa te tanie 4%.... reszta to soja w różnych formach-
                    która własnie wywyłuje uczulenie dlaego tak dużo psów ma problemy skórne po
                    tanich karmach typu pedigree
                    • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 18.12.05, 23:48
                      Eh zgadzaq sie ale ja nie pisze o pedigree frolicach itp;/ Jesli czytalas
                      wczesniejsze posty to wiesz ze ja Karmie Kaisera Belcando a to nie jest
                      najtansza karma 15 kg tej karmy kosztuje 150-170 zl.
                      Na eukanubie moj znajomy spasl psa a na wystawie znajoma treserka polecila mu
                      belcndo dla psow otylych i pies schudl. Moj Kaiser wcina na zmiane Belcando
                      dinner i belcando Premium. Znajomy namawia nas na Royala ale zamiast Kaisera to
                      te karme na razie kot zjadawink
    • szytom4 Re: jaka karma dla labradorka? 19.01.06, 08:16
      mój szamie chociaż coraz mniej chętnie - RoyalCanin... Zauważyłem że dość mocno
      się drapie i gryzie. Weterynarz zwrócił uwagę że może być coś w karmie
      uczulającego. Dodatkowo zwrócono mi uwagę że w RC jest dużo konserwantów E i to
      one mogą być powodem uczuleń.
      Jeśli tak pójdzie dalej to zmienię na inną polecano mi BentoKronen. Ta sama
      jakość i klasa karmy. Chyba że ma ktoś inne godne polecenia.
      Co myślicie i wiecie ciekawego o karmie BentoKronen?
      • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 19.01.06, 11:36
        no prosze to cos nowego a tak poleclai wszyscy te royal canin
        • szytom4 Re: jaka karma dla labradorka? 19.01.06, 14:55
          a najgorsze jest to że nie bardzo chce jeść. Rozwadniam z wodą zimną, ciepłą
          itd. a ona nic pobawi się kulkami i nie szamie... a musi bo ma tylko 3 mies...
          Jak ją pogłodzę to zje ale widzę że nie jest to co lubi najbardziej.
          • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 19.01.06, 15:16
            to ugotuj ryzu i dosyp do tej karmy, a jak nie chce tak to doluz cos jeszcze no kurczaka gotowanego ale nie doprawiaj go. Moj Kaiser na poczatku tez nie bardzo chcial jesc karme z miski i wtedy go karmilam z reki i jadl czasami do tej pory jak miewa humory i nie chce jesc z michy to mu na rece daje i je. Chwal ja jak tylko zaintersuje sie ta karma ktora jej dajesz to ja napewno zmotywuje. ALe jesli jest uczulona na te karme to moze lepiej na razie dac spokoj i albo sie przrzucic na inna karme, "my" jemy Belcando, Kaiser sam sobie ja wybrał. Moze tez swoja zabierz do zoologicznego pokaz jej kiilka karm i ona sama wybierze co jej bedzie najbardziej odpowiadalo, oczywiscie juz na wstepie nie pokazuj jej tych, ktore sam odrzucileswink
    • jopp67 Re: jaka karma dla labradorka? 07.03.06, 22:15
      Moj zre PURINA DOG CHOW 8.00 Zł/KG, Eukanuby niestety nie chciał, w przewach
      miedzy dwoma posilkami (mimo ,ze ma juz ponad rok)jabluszka chlebek i wode.
      • hanakk Re: jaka karma dla labradorka? 07.03.06, 23:17
        Nasz -rodzinny , najukochańszy Labek ,od małego/ wkrótce skończy 2 lata/ jest
        przyzwyczjony do róznorodnego jedzenia dostepnego na rynku- sucha karma , ta z
        puszek oraz jego ulubione domowe przysmaki.Uwielbia watróbke drobiową,
        serduszka i inne podroby zawsze łaczone z gruba kaszą/ peczak/ i
        marchewką.Czasami też do karmy dodaję garść ziaren np. słnecznika, oliwy ,
        pokruszone drobno skorupki od jajek i etc. Nigdy nie dostaje ziemniaków-
        wyczytałam gdzieś , ze pies ich nie trawi? nie wiem czy to prawda!
        Labek jest zdrowy , szcęsliwy i nie ma żadnych gastrycznych problemów.

• ddb2 Re: jaka karma dla labradorka? 08.03.06, 10:49
          Slyszalam, ze lepiej jest zastapic kasze ryzem lub makaronem.
        • kawuel Re: jaka karma dla labradorka? 09.03.06, 18:35
          hanakk napisała:
          > ...Nigdy nie dostaje ziemniaków-wyczytałam gdzieś , ze pies ich nie trawi?
          > nie wiem czy to prawda!

Ja też o tym gdzieś słyszałem ale mój labek uwielbia zjadać obierki z surowych
          ziemniaków i jak dotychczas nic mu po nich nie dolegało więc nie wiem czy to
          prawda z tymi ziemniakami. On po prostu nie przepuści okazji i zjada obierki
          prosto spod noża gdy się obiera ziemniaki. Czasem też dostaje ugotowane
          kartofle potłuczone i też nic mu nie jest. On jest wogóle fenomen jeśli chodzi
          o jedzenie, bo zżera takie różne dziwne rzeczy jak torbę foliową, gazetę czy
          opatrunek z gazy i nigdy nie choruje.
          • mikula0 Re: jaka karma dla labradorka? 15.12.13, 01:21
            kawuel napisał:

> hanakk napisała:
            > > ...Nigdy nie dostaje ziemniaków-wyczytałam gdzieś , ze pies ich nie trawi
            > ?
            > > nie wiem czy to prawda!
            >
            > Ja też o tym gdzieś słyszałem ale mój labek uwielbia zjadać obierki z surowych
            > ziemniaków i jak dotychczas nic mu po nich nie dolegało więc nie wiem czy to
            > prawda z tymi ziemniakami. On po prostu nie przepuści okazji i zjada obierki
            > prosto spod noża gdy się obiera ziemniaki. Czasem też dostaje ugotowane
            > kartofle potłuczone i też nic mu nie jest. On jest wogóle fenomen jeśli chodzi
            > o jedzenie, bo zżera takie różne dziwne rzeczy jak torbę foliową, gazetę czy
            > opatrunek z gazy i nigdy nie choruje.
            Heesmile kochane labkismile,,a moj zjadl chyba 6 skarpet 2 pilki tenisowe o kawalkach przeroznych materialow nie wspomne a wczoraj rozprawil sie z moja torebka z ktorej spora czesc ubyla...no niestety pozniej to zwymiotuje ale nie chorujesmile
    • ddoorriiss Re: jaka karma dla labradorka? 08.03.06, 11:50
      mój mały Leoś je Royala juniora. Jak Leo miał 7 tygodni, to okazało się że ma
      wstretnego i złośliwego pasożyta w jelitach i leki, ktore otrzymywał - jak to
      powiedział lekarz, przeorały mu jelita. Wiadomo było, ze mogą być problemy z
      wchłanianiem jedzenia. We wszystkich przychodniach jakie odwiedziłam, łącznie z
      przychodnią na SGGW w Warszawie polecano mi Royala - i tak zostało. Z początku
      nie bardzo chciał jeść royala maxi baby doga - musiałam mu mieszać go z
      jogurtem, wodą lub kurczaczkiem ale teraz juniora wcina ze smakiem - i nie ma
      nadwagi, jest zdrowy i szczęściwy.

Co jest ważne, lekarze mówli mi, że karmiając samemu (gotując) trzeba bardzo
      uważac na odpowiednie zbilansowanie jedzenia, ja niestety się na tym nie znam,
      wiec postanowiłam zaufać zawodowcom, którzy stworzyli dobre karmy. Należy
      pamietać, zeby przy stosowaniu karmy nie podkarmiac juz pupilków ciasteczkami,
      resztkami z talerza czy nawet owocami - bo wtedy siłą rzeczy przytyją smile

jeśli ktoś jest zainteresowany royalem, to moge podać adres strony www na
      której zamawiam karmę bardzo tanio i z dowozem do domu
      • pacjent21 Re: jaka karma dla labradorka? 09.03.06, 10:43
        poproszę o dane tej strony z góry dziekuję alnasza@wp.pl
        • ddb2 Re: jaka karma dla labradorka? 09.03.06, 11:42
          www.royal-canin.pl/index.php/psy_produkty/13
          • ddb2 Re: jaka karma dla labradorka? 09.03.06, 11:50
            Royal Canin Labrador rozprowadzaja:
            www.royal-canin.pl
            www.krakvet.pk
            www.kar-ma.pl
            www.zoozakupy.pl
            www.karmydodomu.pl
            www.bewet.pl
            • iwonka802 Re: jaka karma dla labradorka? 09.03.06, 20:56
              ddb2 napisała:

> Royal Canin Labrador rozprowadzaja:
              > www.royal-canin.pl
              > www.krakvet.pk
              > www.kar-ma.pl
              > www.zoozakupy.pl
              > www.karmydodomu.pl
              > www.bewet.pl
              >
              > www.justimax.com.pl
              > www.grandecane.pl
              > www.telekarma.pl

• iwonka802 Re: jaka karma dla labradorka? 09.03.06, 21:11
                > ddb2 napisała:
                >
                > > Royal Canin Labrador rozprowadzaja:
                > > www.royal-canin.pl (222,00 zł)
                > > www.krakvet.pk (204,90 zł)
                > > www.kar-ma.pl (189,00 zł)
                > > www.zoozakupy.pl (206,78 zł)
                > > www.karmydodomu.pl (179,00 zł)
                > > www.bewet.pl (189,00 zł)
                > >
                > > www.justimax.com.pl(189,00 zł)
                > > www.grandecane.pl (189,00 zł)
                > > www.telekarma.pl (179,00 zł)
                >
    • olga2512 Re: jaka karma dla labradorka? 14.03.06, 13:47
      moj zjadal royala, ale sierść mu wypadała garściami.. teraz mu gotuję i jest w świetnej formie... aż szkoda
      mi kupować jakąś karmę.. ale chyba trzeba bedzie choćby na zamianę.. i nie wiem jaką...sad
      • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 14.03.06, 18:47
        -> Belcando big_grin naprawde dobra karma smile
      • iwonka802 Re: jaka karma dla labradorka? 14.03.06, 23:09
        olga2512 napisała:

> moj zjadal royala, ale sierść mu wypadała garściami.. teraz mu gotuję i jest
        w
        > świetnej formie... aż szkoda
        > mi kupować jakąś karmę.. ale chyba trzeba bedzie choćby na zamianę.. i nie
        wiem
        > jaką...sad

Cóż Twój pies padł ofiarą oszustwa - kupiłaś tzw. "lewego" Royala gdzieś
        okazyjnie (pełno jest na Allegro), stąd te obiawy. Inne psy dodatkowo mają
        problemy z żołądkami oraz strasznie się drapią.
        W takim wypadku aby "podreperować" psa polecam pełnowartościową karmę - jak
        dotąd jescze nie podrabianą - Nutrę Gold ewentualnie Nutrę Nuggets.
        Daruj sobie Belcando, Acanę, Brita i Purinę

Pozdrawiam
        • paenka Re: jaka karma dla labradorka? 15.03.06, 09:52
          CO wedlug ciebie jest zle w Belcando? Moze rozpoczniemy polemike big_grin hrhrh
      • vvvxxx24wiktor Re: jaka karma dla labradorka? 20.12.15, 21:06
        nigdy nie karm psa sucha karma ,gotuj sam .pies moze jesc rowniez surowe mieso ,duzo warzyw surowych ,owoce .jajka gotowane ,twarog to jest jak wilk a wilki jedza co upoluja od czasu do czasu troche suchej karmy nie zaszkodzi ale te wszystkie karmy co proponuja to tylko zwykle naciaganie na kase ,daj mu watrobe ,ryby ale nie surowe,nie dawaj raczej wieprzowiny .wszystko to dowiedzialam sie dzisiaj od weterynarza zawodowego poniewarz moj 6 miesieczny lablador zaczol krwawic oddajac mocz niestety przyczyna okazalo sie podawanie mu suchego pokarmu royal .c.gotojcie zwierzeta to co moga jesc, kiedys nie bylo suchych karm psy zywily sie tym co dostali w domu i zyli dlugo i szczesliwie bez tylu chorob co teraz przez te nafaszerowne jedzenie rozna chemiai innymi swinstwami
    • rebus00 Re: jaka karma dla labradorka? 27.09.14, 16:35
      mój po prostu lubi pedigree najbardziej z każdą opcją drobiową smile kupuję mu tez dentasticksy i to są w sumie jego ulubione przysmaki, a Wy jak macie?
    • ratolek Re: jaka karma dla labradorka? 06.10.14, 16:09
      eukanuba
    • szyszkasosny Re: jaka karma dla labradorka? 29.02.16, 10:05
      Moja alergiczka Beza zjada rano Boscha dla psów alergicznych -z jagnięciną i ryżem. Na wieczór dostaje ugotowany ryż z warzywami i rybą.
      Przetestowałam dużo karm włącznie z Royan Canin dla psów alergicznych - a nie był tani. Zawsze coś Bezie nie pasowało - drapała się strasznie, sierść wyłaziła garściami, a nawet dochodziło do zapalenia uszu.
      Teraz mamy spokój. Oczywiście psina jest stale głodna, żebrze o jedzenie - dostaje wtedy kawałek banana, albo jabłko, albo podsuszony chleb. I nic więcej, bo uczulona jest na drób: kurczaki i indyka, nie może też wieprzowiny. Na wołowe mnie nie stać.
    • stacjazwierzak.pl Re: jaka karma dla labradorka? 22.10.21, 14:12
      Polecamy karmy dla psów stacjazwierzak.pl/karma-dla-psow dostępne na stacjazwierzak.pl Twój internetowy sklep zoologiczny online
    • stacjazwierzak.pl Re: jaka karma dla labradorka? 12.11.21, 23:48
      Zapraszamy do sprawdzonego sklepu internetowego smile
      stacjazwierzak.pl - Twój sklep zoologiczny online.
      Internetowy sklep zoologiczny
    • www.forumzoologiczne.pl Re: jaka karma dla labradorka? 14.02.22, 13:21
      Warto wzbogacić dietę w olej z łososia dla psa stacjazwierzak.pl/blog/olej-z-lososia-w-diecie-psa-i-kota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka