Dodaj do ulubionych

Bhutan - wrażenia opinie i porady

25.03.13, 10:05
szukam opinii i porad dotyczących wyjazdu do Bhutanu. kupiłam sobie wycieczkę od Dharma Adventures - muszę tylko dolecieć na miejsce i zastanawiam się, jaką trasę najlepiej wybrać. do samego Bhutanu zdaje się lata tylko Druk Air? o tym państwie w sieci informacji jak na lekarstwo, korzystam tylko ze strony www.bhutanadventure.pl/pl/ - są jeszcze jakieś inne strony? :)
Obserwuj wątek
    • shysky Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 26.03.13, 10:04
      a kiedy wyjeżdżasz? w Bhutanie loty są tylko do Paro z tego co wiem? możesz lecieć Wawa- Bangkok, Bangkok - Paro, doba w podróży no ale to daleko :). wycieczkę masz z Dharma Adventures tak?
      • gosposka Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 27.03.13, 10:36
        wylatuję 10 kwietnia a plan wycieczki rozpoczyna się 12 kwietnia :). dokładny plan jest tutaj www.bhutanadventure.pl/attachments/article/19/BHUTAN%20-%20wiosna%202013%20.pdf jakbyś była zainteresowana szczegółami :). wycieczkę organizuje Dharma Adventures. już nie mogę się doczekać!!
        • shysky Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 03.04.13, 14:52
          no to już niedługo lecisz! trzeba spełnić jakieś szczególne kryteria, szczepionki etc? czy wizę do Bhutanu dostaje się bez problemu i to tylko formalność?
    • lan-ter Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 23.04.13, 10:27
      Ja planuję wyjazd do Bhutanu 15 października z Dharma Adventures. Znalazłem loty do Delhi, a następnie z Delhi do Paro. Pewnie też wyjdzie jakoś doba podróży. Koleżanko gosposka byłby bardzo wdzięczny jakbyś podzieliła się swoimi wrażeniami po powrocie. Chciałbym się dobrze przygotować, w końcu to podróż moich marzeń :)
      • gosposka Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 24.04.13, 10:14
        no ja wróciłam dziś w nocy - było świetnie :), zazdroszczę ci lan-ter że to wszystko przed tobą jeszcze :). jeśli nie masz długich stopoverów w trasie to w dobie się zmieścisz na pewno :). napiszę więcej jak odeśpię bo jeszcze nawet się nie wypakowałam :D ale było SUPER i warto !
        • lan-ter Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 25.04.13, 08:45
          gosposka napisała:

> no ja wróciłam dziś w nocy - było świetnie :), zazdroszczę ci lan-ter że to wsz
          > ystko przed tobą jeszcze :). jeśli nie masz długich stopoverów w trasie to w do
          > bie się zmieścisz na pewno :). napiszę więcej jak odeśpię bo jeszcze nawet się
          > nie wypakowałam :D ale było SUPER i warto !

Bardzo się cieszę, że Ci się podobało, to dowód na to, że naprawdę warto tam pojechać. Znajomi już od miesięcy namawiają mnie do tego wyjazdu, ale Twój post mnie tak naprawdę przekonał. W takim razie zaczynam się już powoli szykować na wyprawę 15 października :) z tego co patrzyłem na stronie Dharma Adventures w programie jest rafting i trekking. Powiedz mi proszę czy jakoś specjalnie się trzeba do tego przygotować? Wnioskuję, że dobre buty i kurtka się przydadzą, ale coś jeszcze?
          • gosposka Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 26.04.13, 15:21
            nie masz co się wahać, to była podróż mojego życia. polecam w 100%, warta każdych pieniędzy! :) pozgrywam zdjęcia i wrzucę gdzieś to pokażę :)
            • fajny.borys Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 06.05.13, 16:41
              Tez mi to kiedyś chodziło po głowie, ze taki tajemniczy, odcięty, nie zepsuty przez masowa turystykę. To sie już zmienia b. szybko mimo limitu turystów na rok który notabene co jakiś czas jest zwiększany. Wiem ze biura z Europy organizują wyjazdy za masę kasy z czego większa cześć to opłata obowiązkowa chyba 250USD/dzien. Można tez to robić na tzw. własna rękę:) biuro w Indiach( a jest ich b.wiele) na granicy zbiera grupę turystów i załatwia wszytko od formalności po transport, jedzenie i spanie. Jeden z problemów jest to ze nie można poruszać sie po kraju samemu sa wyznaczone trasy i zobaczysz tyle ile oni ustala. Ostatnio ktos pisał na forum ze drogi i przereklamowany. Wiem ze każdemu nie dogodzisz ale cos w tym może być.
            • shysky Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 27.05.13, 16:01
              brzmi naprawdę genialnie:) a co do tego, że są ustalone ścieżki i trasy zwiedzania - nie dziwi mnie to jakoś zbytnio - po prostu chronią swój kraj i kulturę :)
              • gosposka Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 11.06.13, 14:45
                to prawda, że trasy turystyczne są tam ustalone, ale szczerze mówiąc według mnie to nie jest żadna wada :) dzięki temu wiem, co "trzeba" zobaczyć i nic mnie nie ominie :). zresztą akurat w przypadku Dharma Adventures całość była naprawdę świetnie zorganizowana i nie było czasu zwyczajnie na nudę :)
    • anka.ba Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 12.01.16, 19:58
      Jeśli ktoś dalej szuka wycieczek do Bhutanu, to z pewnością mogę polecić Strefę Wypraw. Generalnie do Bhutanu ciężko się dostać, więc lepiej to zrobić za pośrednictwem biura. A co do samego Bhutanu, to magiczny kraj w którym odnajdzie się każdy turysta szukający miejsc niezatłoczonych, pięknych i dziewiczych. Jeśli ktoś szuka masówki to zdecydowanie rejon NIE dla niego ;)
    • papaschild Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 18.04.16, 06:46
      Marzyłaby mi się wycieczka do Bhutanu, jednak zniechęca mnie to, że turyści są prowadzeni jednym, wyznaczonym szlakiem bez możliwości decydowania o celu swojej podróży. Tak przynajmniej czytałam. Mam uczulenie na wycieczki zorganizowane, z drugiej strony tyle dobrego słyszałam o tym miejscu, że korci mnie by to zobaczyć na własne oczy :-)
      • kandro Re: Bhutan - wrażenia opinie i porady 09.06.16, 10:07
        Do Bhutanu można też pojechać indywidualnie. Informacje na ten temat znajdzie Pani na stronie www.wyprawydoazji.pl
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka