Dodaj do ulubionych

Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy?

05.08.21, 19:09
Jak w tytule, znacie takie przypadki? Czy może sami to zrobiliście? Czy czasem trzeba dosięgnąć dna by poczuć ze chyba popełnia się błąd i jednak dać szanse małżeństwu?
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 05.08.21, 22:46
      Jeśli sięgnęło się dna to raczej za późno na ratowanie czegokolwiek.
      Reanimacja trupa rzadko jest skuteczna.
    • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 06:01
      Ja wycofałam pozew na sali rozpraw.....
      w oczekiwaniu na ten dzień nie byłam bierna, ale dużo z mężem rozmawialiśmy...przygotowywałam się do tych rozmów. to dobry sposób, bo wiele tym osiągnęłam, nie szło na żywioł, tylko przemyślane konkrety.
      już w domu ustaliliśmy, że daję mężowi szansę, ale do końca niczego nie wycofywałam.
      wizyta w sądzie była ogromnym przeżyciem dla nas obojga, zwłaszcza stanięcie po przeciwnych stronach.....wtedy odzywają się w nas prawdziwe uczucia i życie przelatuje przed oczami....
      nasze małżeństwo wiele lat było w kryzysie....a tam, w sądzie okazało się, że pomimo kryzysu i odsunięcia się od siebie....on kocha mnie, ja jego.
      podwaliny pod odbudowę związku dały rozmowy, kiedy jeszcze pozew był w sądzie, po jego wycofaniu zaczęło się wszystko zmieniać w naszym życiu....zaczęliśmy doceniać co mamy,
      praca nad związkiem trwała kilka lat, ale to były ciekawe lata...uczyliśmy siebie od nowa, poznawali....jakbyśmy się na nowo pobrali, nie wróciliśmy do tego co było.
      jesteśmy razem...doczekaliśmy wnuków, mamy dużo więcej czasu dla siebie...dzieci żyją własnym życiem.
      nie żałuję podjętych w przeszłości starań....pewnie nie u każdego happy end jest możliwy, ale jak się ktoś nie podda, odniesie zwycięstwo nad wszystkim.....wymagana pokora i własna niepodjudzana przez nikogo - mądrość.
      sama dobrze wiesz czego chcesz, więc działaj.
      • madzia2222 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 07:59
        Dziękuje Ci bardzo za ten wpis. To mąż chce złożyć pozew, nie ja. Nie było u nas zdrady, alkoholu, przemocy czy też szlajania się gdzieś samemu po nocach. Po prostu dwójka małych dzieci i zabrakło rozmów, nawarstwiało się dużo problemów. Mąż rzucił się w wir pracy teraz, nawet nie wie ze trzeba odp w sądzie na pytania i w ogóle ze musi być sprawa w sądzie.próbuje sobie właśnie wyobrazuc ten moment gdy stoimy na przeciw siebie w sądzie… myśle ze chyba wtedy dopiero do niego to dotrze. I po cichu liczę że jeszcze się wycofa😩
        • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 10:00
          do tego czasu, tzn. do rozprawy w sądzie...nie bądź bierna Aniu, staraj się dotrzeć do męża, przygotowuj się, wręcz wyreżyseruj sobie rozmowy z nim, jak podejmie dialog...uważnie słuchaj.
          początki będą bardzo trudne, nie poddawaj się.
          zaniedbaliście wymianę myśli, nie rozwiązywaliście problemów na bieżąco, z pewnością "siadła" intymność...wyrósł mur.
          sama rozprawa to za mało, by kimś potrząsnąć....owszem, przeżycie duże.....musisz położyć podwaliny pod sytuację, że mąż przypomni sobie jak było kiedyś między Wami.
          rzucenie się w wir pracy to forma ucieczki od problemów i musisz mądrze "rozłupać" tę skorupę, jak widać zdajesz sobie bardziej sprawę z tego, gdzie tkwi problem.
          znasz go, działaj.
          • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 10:01
            sorry..miało być Madziu...zagapiłam się
            • madzia2222 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 10:45
              Wyprowadził się 6 miesięcy temu ale nadal o mnie i dzieci bardzo dba, nawet byliśmy na wakacjach niedawno. Robi obiady jak jest w domu itp. Ale niestety nie chce rozmawiać. Jak zaczynam temat to od razu mnie atakuje. Nie usłyszałam od niego: nie kocham Cię, różnie mówił przez ten czas ale takie słowa nie padły. Czy ty swojemu mężowi to powiedziałaś?
              • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 11:20
                madziu....podchodziłam do niego gdy byliśmy sami, przytulałam się delikatnie, brałam za rękę i....zaczynałam rozmowę.
                na początku to był monolog z mojej strony, ale mówiłam to, na czym mi bardzo zależało....dużo o swoich odczuciach, potrzebach...jak to wygląda z mojej strony.
                na rozmowy wybierałam czas, gdy dzieci były czymś zajęte, spały.
                Twój mąż się wyprowadził, może poproś dziadków niech zaopiekują się dziećmi...i pojedź do niego, spędźcie wieczór na bardzo szczerej rozmowie, nie wstydź się najskrytszych myśli, czasami to zadecyduje o wszystkim, bo jest bardzo szczere.
                a może jest już inna? a Ty nic o tym nie wiesz....niepokojące jest to, że się wyprowadził.
                to, że dba o Ciebie i dzieci nie świadczy, że nie ma nikogo na boku....na razie może mieć duże poczucie winy.
                podejdź mądrze do problemu, może uda się Wam uratować małżeństwo.
              • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 11:21
                madziu....podchodziłam do niego gdy byliśmy sami, przytulałam się delikatnie, brałam za rękę i....zaczynałam rozmowę.
                na początku to był monolog z mojej strony, ale mówiłam to, na czym mi bardzo zależało....dużo o swoich odczuciach, potrzebach...jak to wygląda z mojej strony.
                na rozmowy wybierałam czas, gdy dzieci były czymś zajęte, spały.
                Twój mąż się wyprowadził, może poproś dziadków niech zaopiekują się dziećmi...i pojedź do niego, spędźcie wieczór na bardzo szczerej rozmowie, nie wstydź się najskrytszych myśli, czasami to zadecyduje o wszystkim, bo jest bardzo szczere.
                a może jest już inna? a Ty nic o tym nie wiesz....niepokojące jest to, że się wyprowadził.
                to, że dba o Ciebie i dzieci nie świadczy, że nie ma nikogo na boku....na razie może mieć duże poczucie winy.
                podejdź mądrze do problemu, może uda się Wam uratować małżeństwo.
                • madzia2222 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 12:08
                  byly juz proby z mojej strony ale bezskuteczne. On nie wierzy że moge pewne rzeczy naprawić w swoim charakterze. Cokolwiek nie powiem to mówi że mówię to co on chce usłyszeć. Nie ma innej na 100%, mam nadal dostep ( bo zawsze miałam) do wszystkich jego maili, kont społecznościowych, do bilingów czy nadal mam śledzenie w tel którego on nie wyłączył ( było założone bo czesto gubi telefony). Jak tylko mu wypadnie spotkanie z klientem jedzie do nas.

Mamy dziadków daleko juz dwa razy dzieci oddałam do nich ale rozmowy ( nie nazwałabym tego rozmową) nic nie dają. On chyba musiałby sam z siebie chcieć rozmawiać bo to on chce na chwilę obecną rozwodu.
                  • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.08.21, 12:27
                    madziu...to, że się wyprowadził i nie chce podejmować rozmów o przyszłości rzeczywiście świadczy o tym, że podjął decyzję o rozwodzie.
                    nie poddawaj się i próbuj rozmawiać, trochę inaczej niż zwykle....napisałam Ci jak to robić, a może sama masz lepszy pomysł.
                    gdy to nie wypali...staraj się popracować nad sobą, dokonać zmian, w końcu również przyczyniłaś się do kryzysu...odwiedzając dzieci, może zobaczy, że naprawdę jesteś w stanie dokonać zmian, zobaczy żonę/kobietę, którą kiedyś pokochał. trzeba czasu.
                    szkoda, że tak późno zobaczyłaś, że ustała między Wami szczera wymiana myśli, że nie zadziałałaś w odpowiednim momencie....no ale, stało się.
                    możesz nie wyrazić zgody na rozwód, bo kochasz męża, macie dzieci...
                    a jak się bardzo uprze na rozwód, no cóż, niech idzie....ktoś kto kocha znajdzie choćby jeden powód by z nami być i będzie...bo kocha naprawdę.
                    musisz przeanalizować Wasze relacje od początku, zobaczyć swoje przewinienia i zacząć naprawę od siebie....może mąż dołączy do Ciebie, bo to nie będą tylko słowa.
      • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 23.02.23, 20:22
        Izy prosze o kontakt. Potrzebuje pomocy a widze ze jestes mądrą Kobieta.
        • stasi1 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 05.03.23, 11:06
          Może jej już nie ma tutaj. Może napisz na jej prywatny adres. Czasami dochodzi
          • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.03.23, 09:21
            Niestety nie mam takiego adresu. Czy możesz mi jakoś pomoc? Jestem w dużym kryzysie i szukam pomocy.
            • stasi1 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.03.23, 19:22
              Wszyscy co tutaj są mają adres tylko nie wszyscy z niego korzystają. Pisałaś na te łzy? Jeśli tak to tylko czekać aż ona zobaczy że chcesz się z nią skontaktować
              • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 07.03.23, 14:29
                Dziękuję. Jestem w totalnym dołku i nawet nie mam się przed kim wygadać i może porady usłyszeć.
                • stasi1 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 08.03.23, 14:49
                  Ale napisałaś do niej?
                  • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 08.03.23, 19:52
                    A gdzie ja mam napisać? Nie widzę żadnego adresu
                    • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 08.03.23, 20:40
                      witaj duzolubko smile jeżeli chcesz ze mną porozmawiać, podaj namiary na siebie, np adres mailowy.
                      • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 10:25
                        Witaj. Moj adres email xxl11@wp.pl. Prosze o kontakt.
                        Stasi1 dziękuję za pomoc.
                        • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 11:31
                          duzolubko...nie dotrze do ciebie mój mail, bo ten adres, który podałaś jest zablokowany administracyjnie.
                          • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 18:47
                            Oj. To jak można to obejsc?
                          • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 18:49
                            xxl11 na wirtualnej. Może tak przejdzie?
                            • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 19:49
                              duzolubko...podaj adres prywatnego konta, jeżeli jest rozpoznawalny wśród znajomych, załóż nowe konto z którego będziesz się kontaktować tylko ze mną. podałabym ci swój adres mailowy, ale jest w nim moje pełne nazwisko, ze zrozumiałych względów nie chcę być rozpoznana. jeżeli chodzi o forum, widocznie administracja dba o nieupublicznianie danych.
                              • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 10.03.23, 09:06
                                xxl11@wp.pl
                                To moj prywatny email
                                • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 10.03.23, 16:13
                                  duzolubko, bezskutecznie próbuję się z tobą skontaktować. wracają moje maile jako niedostarczone , gdyż poczta odbiorcy odmawia ich przyjęcia...i, że takie konto nie istnieje. nie wiem, gdzie tkwi problem...przykro mi
                                  • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 10.03.23, 17:57
                                    To może na thebest@onet.eu
                                    Nie wiem dlaczego tak jest i jak to naprawić
                                  • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 10.03.23, 18:42
                                    Wyslalem tez na email gazeta.pl
                                  • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 10.03.23, 22:32
                                    Mam Cię.
                    • stasi1 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 08:47
                      Lzyoporanku@gazeta.pl. To iej adres. Tylko nie koniecznie musi tam patrzeć
                      • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 08:58
                        dzięki stasi1, jak zechce to jeszcze tu zajrzy. może już znalazła kogoś, kto jest w stanie jej pomóc. na ten adres prawie nikt nie zagląda, zwłaszcza, że niekoniecznie trzeba podawać swój adres, tylko login i hasło...przynajmniej tak było kiedyś
                        • stasi1 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 13.03.23, 14:44
                          Ale żeby mieć login musisz mieć adres. Bynajmniej ja tak robiłem. Z adresu w zasadzie nie korzystałem, ale czasami do niego zaglądam
                      • duzolubka Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 09.03.23, 10:26
                        Dziękuję za pomoc. lzyoporanku juz się odezwała.
    • mona24m Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 07.08.21, 10:47
      Szukam miłego i kulturalnego faceta na sex spotkania lub stały zwiazek.
      Mam na imię Monika lat 24, wzrost 169cm,
      wiecej moich nagich fotek i kontakt do mnie na stronie: xmg.pl/monika24
      i wyszukaj mnie po niku: Monika24 napisz lub zadzwoń do mnie i spotkajmy sie! będziemy mogli ze sobą popisać i zobaczysz moje gorącece fotki na których wszystko widać lub Jeśli jesteś odważnym facetem to zadzwoń do mnie na numer 708770461 i wybierz numer wewnętrzny 124
      (pogadamy na różne gorące tematy, jeśli będziesz chciał będę ci jęczała do telefonu, poczujesz rozkosz)
      1w
    • kachaa17 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 10.08.21, 22:34
      Mój znajomy wycofał pozew na sali sądowej. On chciał rozwodu bo jego żona się zakochała i to zdradziła. Potem ona chyba żałowała ale on chciał się rozwodu. Ale przemyślał sprawę i zostali że sobą. Potem mieli urodziło im się jeszcze 2 dzieci.
      • vermieter Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 11.08.21, 01:26
        a te dzieci to owoc zdrady małżonki? wink
        • kachaa17 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 11.08.21, 08:28
          Na Ty wychodzi wink
      • kachaa17 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 11.08.21, 08:27
        Zetknęłam teraz do mojej wypowiedzi i widzę, że jest w niej pełno błędów za co przepraszam.
      • vega123 Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 22.09.21, 15:02
        Takie coś to chyba rzadkość smile
        ja nie wycofałem pozwu
        pozdr
        www.kryptostrona.com.pl
    • m_incubo Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 11.08.21, 11:32
      Często.
      I równie często jest to tyleż gkupie, co nieskuteczne.
    • bulzemba Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 21.09.21, 16:33
      Znam. Nie stanowią szczęśliwego małżeństwa.
    • ktos_z_kosmosu Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 03.04.23, 16:22
      Do Izyoporanku.
      Zaimponowałaś mi.
      Precyzyjna, opanowana, logicznie myśląca i jak sądzę, jeszcze coś, co w wierszyku opisał Andrzej Waligórski.
      Zachwyt.
      Gdy czasem młoda polonistka
      Taka naiwna, schludna taka
      Egzaltowana, świeża, czysta
      Że chciało by się siąść i płakać
      Więc gdy ta polonistka właśnie
      Małpując młodopolskie pozy
      Wybiegnie o porannym czasie
      Boso na łąkę między brzozy
      Poigra z pliszką i skowronkiem
      Oraz z pudliszką i z biedronką
      Przywita ze wschodzącym słonkiem
      Wołając - Witaj jasne słonko!
      Z róż i powojów splecie wieńce
      Pomacha rączką do motyla
      Kraśnym obleje się rumieńcem
      Widząc jak pszczółka kwiat zapyla
      Coś z Anny German gdy zanuci
      Wyrecytuje coś z Asnyka
      A potem bardzo się zasmuci
      Nad żabką, którą bocian łyka
      I chcąc zapłakać nad półtrupem
      Bo drugie pół ten bocian urwał
      Wlezie tą bosą noga w kupę
      I wyda okrzyk - Ożesz kurwa!
      To jeśli byłbym na tej łące
      Naocznym świadkiem tego zgrzytu
      Jak jestem facet niepijący
      Pół litra wychlałbym z zachwytu.
      • lzyoporanku Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.04.23, 06:49
        ktoś z kosmosu....dziękuję za wiersz smile dobrze go dobrałeś do mojej osobowości. Prócz romantyzmu, w życiu trzeba konkretnych działań. Nic nie jest dane raz na zawsze, a kiedy człowiek to zrozumie, najczęściej nie ma czego zbierać...i zostaje sam. Często okazuje, ze to pierwsze było najlepsze....bo i niebo sprzyja tym, co wysilają się nad wiernością i naprawą tego, o co w pewnym momencie przestało się dbać.
        • ktos_z_kosmosu Re: Jak często ludzie wycofują pozew rozwodowy? 06.04.23, 21:18
          lzyoporanku napisała:

> Często się okazuje, ze to pierwsze było najlepsze....

Wielka miłość zdarza się w życiu tylko raz, wszystko co następuje po tym, jest tylko poszukiwaniem tej utraconej miłości.
          Marek Hłasko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka