Dodaj do ulubionych

pomysł na prezent dla przyjaciółki

24.01.11, 15:05
Wiatam! Proszę, moze ktoś mi doradzi, co mogę podarować przyjaciółce na zbliżajace sie urodziny? Przeałkowąłam to forum wszerz i wzdłuż i bardzo podobają mi się wasze pomysły. Dlatego próbuję ja tez poprosić o pomoc.
Nie chcę kupowac nic banalnego, typowego. W ogóle wyznaję zasadę, ze najlepsze prezenty to te, które wykonuje się sercem, a nie są zwiazane z wydawaniem ogromnych ilosci pieniędzy.
Gdzieś tutaj czytałam o takim zbiorze opowiadań (czy tu konkretnie jednym opowiadaniu), oprawionym w skórę i opatrzonym dedykacją (nbapisanym oczywiście samodzielnie) i cos takiego za mną "chodzi".
Jak myślicie, ma to sens? Mamy z przyjaciółką po 37 lat, swoje rodziny... a jednak to jedyna osoba, na któą tak naprawde mogę liczyć zawsze, o każdej porze.
Czy w naszym wieku taki prezent nie byłby zbyt infantylny i dziecinny?
Bardzo zależy mi na czyms, nad czym mogłabym popracowac sama, ew. dodatki dokupując w sklepie.
Brakuje mi też tematu na ewentualne opowiadania...
A moze macie jakieś inne pomysły? Bardzo prosze, pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • ringo0 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 25.01.11, 09:33
      Proszę doradźcie coś...
      • jozekkj1982 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 13.04.11, 14:04
        Ja proponuje cos takiego tylko ze swoich zdjęć później wywołac jako zdjęcie A5 A4 albo jako obraz na płótnie i prezente jest orginalne i super wygląda

www.cudofoto.republika.pl/Fotomontaz%20artystyczny.htm
        • marlenabotko Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 17.07.11, 21:47
          Proponuję wspólny portret. Na allegro można tanio kupić piękne portrety. Zobacz
          allegro.pl/listing.php/user?us_id=14640598
          img651.imageshack.us/img651/8166/layoutpasteledobry6.th.jpg
        • konrado63 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 07.05.12, 23:26
          Jeżeli szukacie pomysłu na prezent polecam jedną z wyszukiwarek pomysłów na prezent. Jedną z nich jest www.mamprezent.pl dzięki podziałowi na kategorie możesz szybko znaleźć odpowiedni prezent. Ja sam podchwyciłem tam wiele pomysłów na prezenty tak więc jeśli zbliża się jakaś okazja i szukasz prezentu to polecam ten serwis z prezentami www.mamprezent.pl
    • ringo0 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 25.01.11, 14:17
      Co do prezentu z podziękowaniem to juz decyzja zapadła - piekę ciasto w foremce w kształcie serca i dokładam zestaw herbat kupiony w sklepie z kawą i herbatą na wagę.
      Pozostaje kwestia tej drugiej sprawy - urodzin... I tu chyba mam trudniejszy wybór.
      Roślinka ładna, nie powiem, ale nie bardzo "przemawia" do mnie w kwestii prezentu urodzinowego...
      • ringo0 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 28.01.11, 17:00
        Naprawdę nikt mi nie odpowie? To forum ma już tyle wpisów... Myślałąm, ze jeśli gdzieś znajdę radę i inspieracje to łaśnie tu... No ale widać sie myliłam (chyba...).
    • mantiis Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 31.01.11, 12:51
      Witam...
      Ja ostatnio na urodziny kupiłam swojej przyjaciółce obraz-wydrukowane nasze wspólne zdjęcie. Stylowy i uniwersalny prezent z klasą, który przyda sie każdemu i w zasadzie na każdą okazje.
      Ja dokonałam zakupu na time4art, ale wiem że jest wiele firm oferujących taki towar.
      Polecam-moja kumpela była zachwycona.
      • ringo0 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 31.01.11, 14:11
        Odpada niestety :( Dostała nasze wspólne zdjecie (i jeszcze moich dzieci) we wrześniu. nie chcę powielać prezentu...
      • kataszaa83 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 15.06.11, 19:22
        Ja wole prezenty praktyczne, któe później można używać. Jesli myslisz o czyms oryginalnym a Twoja przyjaciólka ma laptopa to moze
        naklejki do laptopa
        damska torba do laptopa laptopka.pl
        kolorowa myszka komputronk.pl
    • kasiadal-0 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 01.02.11, 21:46
      to jest idealny pomysl na prezent
      allegro.pl/portret-portrety-weglem-wegiel-prezent-walentynki-i1440539571.html
    • fabryka_s Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 03.02.11, 20:26
      Byc moze zainteresuje Cię nasza oferta : Wybierz z naszej oferty dowolne atrakcje: kurs sushi, sesję zdjęciową, lekcje jazdy konnej, uroczystą kolację czy zabiegi kosmetyczne. Gdy wybierzesz już atrakcje, otrzymasz od nas voucher na dzień z Fabryką Szczęścia do sprezentowania wybranej osobie. Większość usług wykonujemy w domu u osoby obdarowanej, w kameralnej i komfortowej atmosferze. Zaproś nas do siebie :)
      • fabryka_s Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 03.02.11, 20:44
        fabryka_s napisała:

> Byc moze zainteresuje Cię nasza oferta : Wybierz z naszej oferty dowolne atrakc
        > je: kurs sushi, sesję zdjęciową, lekcje jazdy konnej, uroczystą kolację czy zab
        > iegi kosmetyczne. Gdy wybierzesz już atrakcje, otrzymasz od nas voucher na dzie
        > ń z Fabryką Szczęścia do sprezentowania wybranej osobie. Większość usług wykonu
        > jemy w domu u osoby obdarowanej, w kameralnej i komfortowej atmosferze. Zaproś
        > nas do siebie :)

wejdz na www.fabryka-szczescia.pl
    • sweet.heart.2 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 28.02.11, 08:39
      Wspólne zdjęcie to zawsze fajny pomysł, który na pewno na wiele, wiele lat będzie super pamiątką :) Podobnie może być z biżuterią - w zależności od upodobań mogą to być kolczyki, łańcuszek z intrygującym wisiorkiem czy na przykład pierścionek. Gdyby podobał Ci się ten pomysł to na jomisilv.pl sa bardzo ładne kolczyki z kryształami Swarovskiego :) I cena też super :)
    • wildwhiskey Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 03.03.11, 15:20
      Co roku jest ten sam problem :) Ja mam koleżankę, która ma bardzo dobrą sytuacje fianasową, trochę rozpieszczona i generalnie... ma już chyba wszystko co można kupić. Dlatego tylko oryginalne, może własnoręcznie zrobione pomysły mogą wypalić w jej przypadku. Jest kobieta przedsiębiorczą więc idąc tym tropem kupiłam jej na urodziny elegancką, szklaną! pieczątkę z dedykacją. Coś takiego:
      www.szklanepieczatki.pl/galeria
      Kolejnego zdjęcia wspólnego chyba by już nie zniosła:)
      • dirtydancer1 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 04.03.11, 15:29
        Świetnym pomysłem na prezent będzie wyjątkowa biżuteria. Kupując bransoletkę z koralikiem zapoczątkujecie przygodę z komponowaniem , dobieraniem i miksowaniem koralików i charmsów, przez co można z jednej bransoletki mieć setki różnych. Jest to świetne połączenie mody z zabawą. W sklepie "Niebieski-koralik" można znaleźć koraliki, które z pewnością przypasują pod każde gusta. Moje ulubione to bursztynowe- tylko tu można je kupić - doskonale prezentują się na skórkowej bransoletce za 79 złotych.
    • sherman22 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 04.03.11, 17:32
      ja osobiście polecam wypalanie portretów w drewnie. Już dwa razy zamawiałem na stronie www.pirografia.org i za kazdym razem byłem zadowolony ja i osoba którą obdarowywalem.
      Z czystym sumieniem POLECAM!
    • darius_n Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 21.03.11, 19:36
      weź sobie zobacz może te prezenty poniżej, są dość oryginalne i nietypowe więc jest dobrze.

gadzeteo.pl/pl/p/Lancuchowy-stojak-na-butelki/4
      gadzeteo.pl/pl/p/Ramka-obrotowa/5
    • x-gadzet.pl Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 28.04.11, 23:25
      Znajdziesz coś ciekawego na stronie - x-gadzet.pl i na pewno coś przypadnie Ci do gustu, ja proponuję tablice Pin Art lub nie tylko, bardzo fajne i zaskakujące są kubeczki demotywatory. Polecam
      • amarella11 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 30.05.11, 18:56
        ja bym wybrała coś praktycznego, ja kupiłam ostatnio kumplowi myszkę bezprzewodową, bo wiedziałam, że jego akurat się zepsuła ;) wszędzie w sieci masz tego pełno:
        elektronika.cseie.com.pl/c/132/bezprzewodowe-myszy.html
    • marlenabotko Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 02.06.11, 08:35
      http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14640598
    • varsovia25 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 15.07.11, 17:30
      może szlafrok, bielizna , serwetki z wyhaftowanymi inicjałami - wystarczy tylko znależć Panią która takie rzeczy potrafi. Portrety i zdjęcia to już strasznie popularne.
    • marlenabotko Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 17.07.11, 21:45
      Polecam portret malowany pastelami albo rysowany. Na allegro można kupić na prawde tanie a piękne portrety. Za 70zł można kupić portret a3 namalowany pastelami albo np. za 50zł narysowany ołówkiem. Zobacz [url]http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14640598[/url]
      [img]https://img651.imageshack.us/img651/8166/layoutpasteledobry6.th.jpg[/img]
      [img]https://img263.imageshack.us/img263/2068/layout25zldobry3.th.jpg[/img]
    • marlenabotko Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 17.07.11, 21:51
      img263.imageshack.us/img263/2068/layout25zldobry3.jpg
    • marlenabotko Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 18.07.11, 14:57
      Proponuję portret. Na allegro można tanio kupić piękne portrety. Zobacz
      img651.imageshack.us/img651/8166/layoutpasteledobry6.jpg
    • ulcia2011 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 24.10.11, 16:43
      może to nie cały prezent, ale fajny dodatek :)
      możesz nagrać swoje życzenia na grającą kartkę pocztową. może już nie przyda się na tę okazję, ale w przyszłości...
      www.facebook.com/audiogadget
    • kredlina Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 25.10.11, 15:04
      Ja polecam Ci gotowy zestaw do zrobienia kosmetyków samemu - www.e-naturalne.pl/pl/c/Gotowe-zestawy/34 - to moje niedawne odkrycie (sugerowałam się dobrymi cenami, a oni mają tanio w porównaniu do konkurencji), zrobiłam zamówienie u nich kilka razy i jestem zadowolona, także bez strachu, że sklep nie jest sprawdzony. A co do samych zestawów i mieszania kosmetyków - super zabawa, serio.
    • formafantazja Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 23.11.11, 20:54
      formafantazja.blogspot.com/2011/11/prezenty-dla-domu-czi.html
    • formafantazja Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 06.12.11, 14:34
      formafantazja.blogspot.com/2011/12/swiateczne-prezenty-czii.html
      A może ma fioła na punkcie rowerowania:)

Warto zaglądnąć!

www.bikebelle.pl/
    • btw92 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 14.03.12, 19:55
      Hm ja bym aż tak nie kombinowała, fajnym pomysłem nie będą jakieś perfumy, z których Twoja przyjaciółka się ucieszy? Oczywiście nie mówie o tych z dolnej półki , bo to buble, ale te lepsze, droższe, zagraniczne ;) te które przyciągają wzrok innych ;)
      www.twojafanaberia.pl , ja zamawiam stamtąd ;)
    • rastamoris Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 21.03.12, 14:30
      WWW.dekorniki.pl to miejsce, w którym znajdziesz fantastyczne jedyne w swoim rodzaju inspiracje na upominki i prezenty dla bliskich Ci osób. Znajdziesz w naszym sklepie prezenty na każdą okazję. Jest to też idealne miejsce dla wszystkich, którzy poszukują niepowtarzalnych artykułów dekoracyjnych do mieszkania. Tylko tu kupisz mnóstwo ręcznie wykonanych prac dzięki którym zmienisz wystrój swojego domu nie do poznania. Nasze prace są wykonane z niezwykłą starannością i dokładnością. Zakupione produkty są starannie pakowane i zabezpieczane do wysyłki. www.dekorniki.pl, dekorniki, świece, obrazy malowane pastelą, pastela sucha, farba olejna, rzeźba, płaskorzeźba, decoupage, kuferki, kufry, kosze, wystrój domu, wystrój wnętrz, wypalenie na drewnie , masa solna, figurki z drewna, figurki gipsowe, malowidła na drewnie, obrazy olejne, ozdoby, prezent, pamiątki, sklep z obrazami, sklep z wyposażeniem wnętrz, rzeźba, płaskorzeźba, anioły,
      Pomysł na prezent, prezent na osiemnastkę, wystrój pokoju, ozdoby do salonu, najtańsze pamiątki, ekskluzywna porcelana, rękodzieło, obrazy na desce, ozdoby retro, amorki i aniołki, stroiki ze świec, wyroby docoupage, sztuka na desce, drewniany design, Roots reggae rasta, pachnidełka, wypalony prezent, pirografia na zamówienie, nietypowe prezenty, oryginalny prezent, niezwykłe ramki, dekoracje świąteczne, maskotki dla dorosłych, szmaciane miśki, miśki ręcznie szyte, Przytulanki zagłówki, aniołki z masy solnej, serduszka ręcznie zdobione, zwariowane miśki, postarzane szkatułki i skrzynie, piękne zegary ścienne i stojące, koronkowe serwetki i obrusy, Obrazy malowane olejami, obrazy płócienne, obrazki w pasteli, pejzaże w pasteli, portrety w kolorze na zamówienie, ikony na desce, malowidła ozdobne, ceramiczna biżuteria, ceramiczne ozdoby kuchenne, ceramiczne naczynia ręcznie wyrabiane, ceramiczne aniołki. dekorniki, pirografia w dekorniki.pl, wypalanie w drewnie, wypalanki,
    • crystalcityonline Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 25.04.12, 14:02
      Proponuję coś bardziej sentymentalnego... róża wygrawerowana w kryształowej statuetce z umieszczoną własną dedykacją www.crystalcity.pl/products/product/by-id/id/154
      Albo w coś podobnego ale nie z różą a z wspólnym zdjęciem -> www.crystalcity.pl/products/product/by-id/id/100
    • max0909 Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 27.04.12, 16:28
      Polecam moje sprawdzone miejsce "prezentowe" makao-sklep.pl/pl/c/Poduszki-dekoracyjne/81 Myślę, że przyjaciółkę ucieszyłoby także modne krzesło do łazienki czy sypialni makao-sklep.pl/pl/p/Krzeslo-ELIZABETH-CLEAR-Transparent/99
    • vkleopard Re: pomysł na prezent dla przyjaciółki 11.05.12, 16:12
      Może coś ze złota, jakieś kolczyki, wisiorek albo naszyjnik? Może np. takie złote serduszko w kółku www.kupuje.to/platform.php/aukcja/39833 moim zdaniem to dobry i uniwersalny pomysł na prezent. :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka