Dodaj do ulubionych

Co na prezent dla Mamusi?

27.10.04, 13:45
Kochani! Wkrótce urodziny mojej kochanej Mamy. Niestety nie mam pomysłu co
mozna by jej ofiarować w tym szczególnym Dniu. Może Wy coś zaproponujecie??
njlepiej coś w miarę przystępnego cenowo, dla biednego studenta:) Dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • krakowianka Re: Co na prezent dla Mamusi? 27.10.04, 14:50
      Z moich doswiadczen: oprocz mnostwa dobrych na kazda okazje ksiazek, szalikow,
      portfeli - mysle ze dosc orginalne pomysly na ktore kiedys tam wpadlam to:
      grill - taki na koleczkach, naprawde sie przydaje, zestaw sokow malinowych -
      niestety kupowane, ale ladnie to wszystko opakowane, zdjecie moje z mama -
      ladnie oprawione, stoi na honorowy miejscu :)
      • mroczna_panna Re: Co na prezent dla Mamusi? 27.10.04, 16:29
        Ano właśnie...szaliczki i portfele były, no nawet perfumy, ale z tym to muszę
        mamę pytać jakie by chciała, bo alergiczka. Książki też były, zdjęcie też...
        soczki i takie cuda słodkie kupowane odpadają...mama jest przeciwniczką
        kupowania takich rzeczy, sama je robi w domu... no i znowu problem...
        • deser_t Re: Co na prezent dla Mamusi? 28.10.04, 16:01
          Widziałam w "Świecie Herbat" przepiekną skrzyneczkę (chyba z f. Dilmah) z
          różnymi rodzajami herbat - mnóstwo samków i aromatów. To chyba dobry prezent na
          jesienne wieczory ;-)
          Jeśli "książki już były" to może jakiś Jej ulubiony film na dvd lub video?

Ja się ostatnio zastanawiam, czy nie kupić swojej mamie takiego urządzenia do
          masażu stóp, takie niby jacuzzi dla stop ;-) Wygląda jak taka prostokątna
          miseczka, ma różne wypustki "do drapania", a wlana tam woda może "bąbelkować",
          można do niej dodać olejki (jako bonus do prezentu) i "się relaksować".
          Co o tym myślicie? Nie jest trochę taki... teges? ;-p
          • italy_m Re: Co na prezent dla Mamusi? 28.10.04, 17:04
            Witaj DESER_T:-)
            Ten aparat do masazu to niezly pomysl(tyle ze nie na kieszen studenta).W kazdym
            miescie praktycznie sa herbaciarnie,a tam wielki wybor herbat o dzwiecznej
            nazwie i super aromacie do tego zawsze pakuja w takie smieszne
            pojemniczki.Polecam nie zaszkodzi sie tam przejc i samemu zobaczyc:-)
            Pozdrowienia
          • dominika_2003 Re: Co na prezent dla Mamusi? 29.10.04, 15:40
            Pomysł ze skrzyneczką jest fajny. Do tego można dorzucić jakiś śliczny kubek
            lub filiżankę do herbaty. I wyjdzie całkiem niezły komplet.
    • dominika_2003 Re: Co na prezent dla Mamusi? 30.10.04, 21:07
      a może jakiś ładny zegarek albo coś z biżuterii, czy jakąś ozdobę do włosów.
      :)
      • dominika_2003 Re: Co na prezent dla Mamusi? 31.10.04, 18:07
        oto kolejne pomysły co przyszły mi do głowy:
        skórzane rękawiczki,
        jedwabna apaszka,
        ładna torebka, np. wieczorowa,
        ładny komplet szalik+rękawiczki,
        • ada296 Re: Co na prezent dla Mamusi? 31.10.04, 23:17
          a ja lubię broszki
          i dawać i dostawać :-)
          • moonika_l Re: Co na prezent dla Mamusi? 08.11.04, 23:33
            wiecie, co? Ja te skrzyneczke też widzialam - wkatalogu z takimi biurowymi
            rzeczami. Się napaliłam jak diabli - cena ostudzila moje napalenie - ponad 150
            zł!!!
            Teraz się wypowiem co ja, jako matka i jako kobieta chciałabym dostać w
            prezencie - może coś to pomoże. Cokolwiek srebrnego -łańcuszki, wisiorki,
            kolczyki, bransoletki, piękną porcelanę, choćby to miała byc jedna filiżanka ze
            spodeczkiem - ale mam na tym punkcie hopla, zegarek, torebkę - mogę dostawać co
            miesiąc - i tak ich nigdy za wiele, nowy portfel, piękną bieliznę, dobry balsam
            do ciała (gosh ma cudowny - kosztuje ok. 30 zł, ale zapach wart ceny, a butla
            półlitrowa), dwa litry perfum o różnych zapachach - lubię eksperymenty,
            elegancki długopis lub pióro, słuchawki z długim przewodem do kompa, lakier do
            paznokci dobrej jakości... mogę tak do jutra wymieniać :))
            M.
    • kasiunia62 Re: Co na prezent dla Mamusi? 09.11.04, 17:07
      Moja mamuśka ma urodziny 12tego. Wiem co jej kupić- białą serwetkę na ławę -
      sama chciała!! Kupiłam taką babci i strasznie się jej spodobała. :)
    • zokak Re: Co na prezent dla Mamusi? 19.12.04, 21:37
      Jeśli mogę coś polecić na prezent,
      to cudne ramki na zdjęcia, które sama wykonuję.
      Dopełnieniem będzie tylko wasze wspólne zdjęcie:)
      Nieskromne to było,ale jeśli kogoś to interesuje to zapraszam
      do wysłania do mnie maila na zokak@o2.pl,wyślę zdjęcia,
      Pomyślcie o tym, niepowtarzalny prezent od serca

Kufka

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka