Dodaj do ulubionych

prezent dla babci (84lata)

04.11.04, 14:59
Hej!
Od lat mam zagwozdke przed swietami-co kupic babci.Babcia ma 84 lata,czyli
wiekowa,choc nie typ starowinki;-)Oczywscie zawsze sa:
-kremy
-kapcie
-szaliki,kocyki
Ale ile mozna sie powtarzac???? Powiem od razu,ze z ubran nie ma sensu nic
kupowac,bo babci albo cos nie pasi,albo wklada do szafy 'na zapas'
(bielizna,reczniki),bo przeciez ma jeszcze inne starsze rzeczy.Rzeczy z
cyklu 'do kuchni' tez chowa (mowiac przy tym,ze beda dla
mnie!).Chcialabym,zeby to byl prezent tylko dla niej.
Prosze o mile,ciekawe pomysly.Pomozcie,please
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: prezent dla babci (84lata) 04.11.04, 16:36
      a jakas fajna niebanalna filizanke z talerzkiem? Lubi kawe? Jakas
      smakowa.Miniaturka perfum.
      Starsi ludzie w wiekszosci uwielbiaj slodycze ( o ile moga jesc.
      Znam te bole bo mam taka mame - czlwoiek bez potrzeb:)
      • dominika_2003 Re: prezent dla babci (84lata) 04.11.04, 20:43
        moi dziadkowie są tacy sami,
        mojej babci na imieniny kupiłam filtr do wody Brita z zapasem wkładów na pół
        roku, a teraz na Święta jej dokupię kolejny zapas wkłądów do wody. Ona się
        ucieszyła, bo woda z kranu jest za bardzo chlorowana i my również bo już nie
        musimy wozić jej wody oligoceńskiej. Wszyscy są zadowoleni.

• dominika_2003 Re: prezent dla babci (84lata) 05.11.04, 20:11
        mam jeszcze jeden pomysł: rodzinne zdjęcie w ładnej ramce. Pewnie ma już kilka,
        ale przecież takich pamiątek nigdy za wiele.
        • moonika_l Re: prezent dla babci (84lata) 08.11.04, 23:14
          MOja śp. Babci najbardziej cieszyła się z albumu ze zdjęciamy wszystkich
          wnuków. Oczywiscie proponuję format zdjęć większy od 9x13 cm. A jeszcze
          kupowaliśmy jej dobre herbatki smakowe. Czasem witaminy. Moja babcia przez całe
          życie była bardzo elegancka i nawet jesli siedziala w domu, to malowala sobie
          usta. Zawsze mogla liczyc na ulubioną szminkę pod choinką. A najbardziej
          pamiętam, kiedy na Jej 70-te urodziny zmówiliśmy się całą rodziną u niej,
          weszliśmy z dwupiętrowym tortem, bukietem róż i kartką z wierszem o Niej. Kiedy
          moja ciocia czytała ten wiersz, to płakała cała rodzina z babcią na czele.
          Wiersz nie był smutny, wręcz przeciwnie - dość radosny, ale wzruszający. Babcia
          przechowywała go na honorowym miejscu.
          M.
          • kasia191273 Re: prezent dla babci (84lata) 09.11.04, 13:59
            dziekuje Wam za pospowiedzi,ale nadal jestem glupia,co kupic...Album ze
            zdjeciami wnukow odpada,bo babcia ma mnie jedna wnuczke,a rodzina w ogole
            malenka.Musialabym caly album wlasnymi fotkami zapelnic,a to juz przesada;-)))
            Szminka-owszem,ale to za malo.Pytalam,bo troche mi glupio,ze co roku te podarki
            sa jakies takie nijakie,skladane- rajstopki+kapcie+szminka+kremik+ herbatki
            smakowe.Byl tez cieply pledzik,zelazko,patelnia-ale to juz ma.Co tu kupic????
            • deser_t Re: prezent dla babci (84lata) 12.11.04, 00:15
              Moja Babcia uwielbia biżuterię :-)), może swojej więc kup łańcuszek? Może z
              krzyżykiem? Starsze osoby zazwyczaj lubią takie prezenty.
              • gocha500 Re: prezent dla babci (84lata) 29.11.04, 22:19
                moja babcia jaest o 10 lat mlodsza ale mam ten sam problem!!!!!z ubran nie mam
                co kupowac bo twierdzi ze ma tego w trzy i torche,agd odpadaja bo za drogie dla
                mnie(chce wydac kolo 40zl),kremow ma sporo jak na nia ;-),kosmetykow wogole nie
                lubi.
                moze kupie jejj jakis koniaczek albo inny taki lepszy trunek.a moze twoja
                babcia lubi sobie czasem posmakowac takie cosik??????

i mam jeszcze straszny problem z mama-to typowy czlowiek bez potrzeb(jak to juz
                tu kiedys zostalo powiedziane przez kogos)
                no totalna klapa-wogole nie mam pomyslu-kosmetykow nie lubi(bron boze
                kremy,balsamy,szminki,cienie,w perfumy to trzeba niezle trafic,ciuchow ma w 3 i
                troche)normalnie mam pustke w glowie!!!!!
                • kasia191273 Re: prezent dla babci (84lata) 29.11.04, 23:54
                  ciesze sie,ze jeszcze ktos wykopal moj watek,bo juz stracilam nadzieje;-)
                  Niestety,babcia choruje na serce i absolutnie nie tyka alkoholu;-( Wiec
                  naleweczka odpada.Mam juz kremy,kalendarz,cos slodkiego,ale chcialabym miec w
                  tej zbieraninie cos wyjatkowego...Czekam na pomysly...
                  A propos mamy-moja tez nie ma w sumie pasji,hobby czy potrzeb,ale w tym roku na
                  cos wpadlam-ona lubi rozne takie niby bajery do kuchni-kupilam taki zestaw:
                  termometr specjalny do mierzenia temp.w butelce z napisanymi na nim normami(ile
                  stopni ma miec wino,ile koniak itp.)+ obraczka na butelke wina,zeby nie kapalo+
                  specjalny korek,taki modulowany,zeby nie trzeba bylo wpychac korka zwyklego,jak
                  sie robi zwykle.Do tego kupie jakas butelke kilkuletniego wina i uwazam,ze
                  super.Pozdrawiam.Kasia
                • anula36 Re: prezent dla babci (84lata) 30.11.04, 00:02
                  to ja chyba bylam ta od "czlowieka bez potrzeb" - mam mame 100% identyczna. Nie
                  mam juz sily wiec kupuje zawsze prezenty wspolne dla obojga rodzicow, w zeszlym
                  roku kupilam sokowirowke, w tym komplet do nalewek ( karafka + kieliszki)
                  Najbardziej w mojej mamie wkurza mnie jej olewanie prezentow. 5 lat temu na 50
                  urodziny kupilam jej zlota bransoletke - naprawde ladna.
                  Jeszcze ani razu jej przez te 5 lat nie zalozyla.
                  • anula36 Re: prezent dla babci (84lata) 30.11.04, 00:07
                    i nawet nei pociesza mnie fakt ze za 50 kolejnych lat przejdzie na mnie;)
                • sylwia579 Re: prezent dla babci (84lata) 14.12.04, 14:37
                  jakis truneczek moze byc niezlym pomyslem (jesli lubi). Moja np lubi wisniówkę
                  więc od czasu do czasu jej kupuję i zawsze jest zadowolona. Za to kosmetyków
                  prawie nie używa (perfumy, które kiedyś jej kupiłam stoją do dzisiaj). W
                  przeciwieństwie do dziadka, który wody kolońskiej używa regularnie, a sam sobie
                  takiej lepszej (droższej) nie bardzo może kupić - więc zawsze się cieszy jak
                  dostanie. No i dla obojga jakieś lepsiejsze słodycze (wiśnie w czekoladzie czy
                  coś podobnego) bo bardzo lubia.
    • krreweta Re: prezent dla babci (84lata) 30.11.04, 10:28
      moja babcia uwielbia słodycze ale je rozdaje :/
      bardzo lubi książki- szczególnie o roślinach i o "rzeczach niewyjaśnionych" ;)
      A w tym roku dostanie prenumeratę swojej ulubionej gazety o kwiatach i zestaw
      krzyżówek (coby ćwiczyć umysł :) ).
      Gorzej mam z dziadkiem- tu zupełnie brak mi pomysłów. Wody po goleniu,
      czekolady, kapcie, ciepłe koszule były przerabiane tyle razy...
      • gocha500 Re: prezent dla babci (84lata) 30.11.04, 22:01
        nie wiem naprawde co wyjatkoego mozna dac babci!!!!!co moze byc takie
        niepowtarzalne,inne,cos co nie przejdzie na nas wnuczkow w przyszlosci ;-) i co
        jest we wmiare przystepnej cenie!!!!!!!nie mam zielonego pojecia!!!!!jesli
        chodzi o cosik niepowtarzalnego to chyba przychodzi mi do glowy tylko cieplutka
        koszula nocna z polaru z wyjatkowym napiem-haftem(wlasnej roboty)"slodkich snow
        babciu"

ehhhhh a ja mojej babci chyba kupie dlugasne skarpety narciarskie :-))))))),do
        tego jakies cieplutkie rajstopy czy cos w tym rodzaju- moja babcia ma hopla na
        punkcie cieplego ubierania sie

a jesli chodzi o mame to nie mam bladego pojecia!!!!!!chyba kupie jej luzacki
        sweter do jej jeansow!!!
        • burza4 Re: prezent dla babci (84lata) 01.12.04, 11:40
          dla babci kupiłam ładny porcelanowy kubek do zaparzania ziółek (z sitkiem i
          przykrywką), do tego paczuszkę aromatycznej herbatki.

Kubki są w zrożnicowanej cenie - od 30-kilku do 65 zł, w herbaciarniach
          przygotowują takie zestawiki w ładnie zapakowanych koszyczkach...
    • zzzytkaaa babcia:) 01.12.04, 12:02
      moje typy:
      kocyk polarkowy (prezent zeszłoroczny)
      jakiś stroik świąteczny
      etui na okulary
      koszulka nocna
    • zzpezet Re: prezent dla babci (84lata) 01.12.04, 13:13
      my kiedys zrobilismy z tata dla babci (bo babcia kiepsko widziala) taki
      naprawde duzy zegar z wielkimi cyframi i w koncu mogla z kazdego miejsca
      widziec ktora godzina:) sa takie zegary w skleach, ale my zrobilismy jeszce
      wiekszy sami. kupilimy gruba dykte i wycielismy z samoprzylepnej folii cyferki
      a ten caly automat (wskazowki i baterie) mozna kupic u zegarmistrza i
      prosciutko zamontowac.
      swoja droga moze komus sie przyda dla kogos innego, bo ten patent z
      wlasnorecznie robionymi zegarami jest niezly. swego czasu kazdemu mojemu
      znajomemu zrobilam jakis zegar, a to pasujacy do jego pokoju, a to z naszym
      zdjeciem itp itd. uwazam ze to dobry pomysl.
    • lothwyn nie traktujcie ich jak staruszków!!! 03.12.04, 20:29
      Dobijające jest [zapewne] dostawanie co roku pledzików, kocyków, witaminek i
      jeszcze udawanie ze nas strasznie te prezenty cieszą. Dajcie im jakąś
      biżuterię, jeśli jeszcze dobrze widzą - książkę, ta filiżanka jest bardzo
      dobrym pomysłem, płytę, jeśli mają odtwarzacz, kosmetyki, etc, etc. Tylko w
      reklamach staruszkowie cieszą się z vita buer lecithin
      • burza4 Re: nie traktujcie ich jak staruszków!!! 06.12.04, 12:50
        moja osobista babcia już 30 sekund po otrzymaniu JAKIEGOKOLWIEK prezentu
        zaczyna go wtryniać innym współbiesiadnikom "bo jej to niepotrzebne, szkoda na
        nia marnowac pieniądze, bo ona długo nie pożyje, po co na nią stara taka ładną
        rzecz marnować itd."...

Może i są babcie, które w tym wieku są w dobrej formie - ja takowych nie znam.
        Po co babci krem, skoro nigdy w zyciu kosmetykow nie używała albo bizuteria,
        której nie nosi? W zeszłym roku kupiliśmy ciepły szal do zarzucania na ramiona -
        wydawało się, ze to dobry pomysł - następnego dnia oddała go córce (bo gdzie
        ona się będzie stroić, jak z domu nie wychodzi)... nie dziw się więc, że
        prezenty dla babć bywają praktyczne (leki)- jeśli ktoś rokrocznie twój prezent
        traktuje po macoszemu, to i nie ma się ochoty, zeby się starać.. bo nie
        dogodzisz - jej NIC nie trzeba i basta. A leki to przynajmniej sama zuzyje i na
        tym skorzysta zamiast oddać komuś innemu - sama nie kupi bo jej zal, bo drogie.
        • monsoonya Mimunek 19.12.04, 05:11
          > ...30 sekund po otrzymaniu JAKIEGOKOLWIEK prezentu
          > zaczyna go wtryniać innym współbiesiadnikom "bo jej to niepotrzebne, szkoda
          na
          > nia marnowac pieniądze, bo ona długo nie pożyje, po co na nią stara taka
          ładną
          > rzecz marnować itd."...
          Z moją babcią jest dokładnie identycznie. Tylko jeszcze dodatkowo takim
          płaczliwym głosem robi nam wyrzuty, po co na nią zmarnowaliśmy pieniądze i
          próbuje prezent nam oddać. Żartobliwe stwierdzenia, ze to sprawka Aniołka nie
          nasza wcale nie poprawiają sytuacji. Co mnie -lubiącą uszczęśliwiać innych
          prezentami- smuci. Dla mojej babci największe szczęście to brak prezentu- a
          przecież wiadomo, ze w czasie rodzinnej kolacji wigilijnej trzeba jej coś
          dać:\Frustrujące! Pozdrawiam świątecznie.Paula
          • monsoonya Mimunek miał być jako nick, ale coś namieszałam: ) 19.12.04, 05:21
      • ania_1922 Re: nie traktujcie ich jak staruszków!!! 02.11.14, 19:39
        Zgadzam się. Ja proponuję dla babci i dziadka jakiś fajny zestaw herbat liściastych, ładnie zapakowany np. w drewnianej skrzyni? Do tego bilecik z życzeniami, tak aby prezent był spersonalizowany. Oferta w internecie jest bogata więc jest w czym wybierać. polecam www.naturaldesign.com.pl/sklep/pomysl-na-prezent Jeżeli babcia i dziadek lubią popijać herbatki to może być trafiona opcja na prezent, szczególnie jesienią i zimą na święta.
        • grecz spam 03.11.14, 00:27
          ech..
    • zeldo Re: prezent dla babci (84lata) 06.12.04, 16:28
      mam kilka propozycji:
      - koszula nocna, ale taka bardzo elegancka
      - ksiażka (jak ktos lubi czytac to książka to chyba zawsze dobry pmysl, ja od
      10 lat rzadko dostaje cos innego i bynajmniej nie marudze:))
      - ksiazka-album ;) moze babcia zawsze chciala gdzies pojechac, albo ma jakies
      bardzo mile wspomnienia zwiazane z jakims miejscem; moze to byc tez jakas
      ksiazka o przetworach lub ciastach czy potrawach, ktorych babcia moze jeszce
      nie znac (choc wiem, ze wiekszosc babc to konserwatystki)
      - plyta, moze jakiegos wykonawcy z lat mlodosci?
      - mydlo kupowane na wage, przecudownie pachnace, takie, ze gdy sie go uzywa do
      kapieli to musi sie poczuc kims naprawde wyjtkowym;), moga tez byc kulki albo
      olejki albo tp

• kalinam Re: prezent dla babci (84lata) 06.12.04, 23:45
      Ja polecam ramke ze zdieciem wnukow, albo zdjeciem babci z mlodosci. Mozna
      zeskanowac stare zdjecie, zrobic lekki retusz i do ramki jak znalazl.
      Jak babcia lubi roslinki to mozna kupic ozdobna donikczke, to babcia sobie
      posadzi jakies kwiatki. Moze ozdobna konewke do podlewania kwiatkow w domu.
      Moze kalendarz na przyszly rok, ale z ciekawym motywem (jaki babcia lubi -
      kwiatki, pieski, kotki). Zawsze dobre sa swieczki zapachowe, lampki oliwne lub
      ladne swieczniki. Jesli babcia jest z tych bardzo religijnych to moze nowy
      rozaniec, ksiazeczka z modlitwami albo cos w tym stylu.
      Tyle mi przyszlo do glowy.
      Pozdr
    • nejmlez Re: prezent dla babci (84lata) 08.12.04, 21:16
      proponuje np zdrowotna poduszke z luski gryki lub materac gorczycowy :) moja
      jest zachwycona :) mila rzecza moze byc tez np kompres rozgrzewajacy do rak - to
      akurat kupilam mojemu tacie coby nie marzl :)
      ja w tym roku na gwiazdke prezenty na allegro kupuje - pomysly same przychodza
      do glowy :)
      • gocha500 Re: prezent dla babci (84lata) 09.12.04, 08:38
        u mnie juz klamka zapadla!!!!robie babci wlasnej roboty ramke na zdjecie-a
        bedzie to zdjecie moje i mojego meza ze slubu. do tego kupie babci kremik ziaji
        maslo kakaowe i to bedzie tyle!!!!!!!!!!!!!!!!

ale stala sie wczoraj rzecz niesamowita-dorwalam dla dziadka pasek o dlugosci
        155cm!!!!!!!!!rety nigdzie takiego nie bylo-dopiero na targu w bedzinie sie
        znalazl!!!!!no coz kupic na dziadka pasek to makabra-wsztstkie ma o dlugosci
        125cm a on ma niemal 120 w pasie!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))))))))
        wiem ze z takiego prezentu to sie uceszy!!!!!!
    • malwina7 Re: prezent dla babci (84lata) 09.12.04, 12:01
      Moje propozycje:
      - ładna broszka i (lub) kolczyki
      - ciepły szlafroczek (nie frotowy tylko taki bardziej elegancki ale ciepły, w
      razie wizyty w szpitalu - odpukać- jak znalazł)
      - delikatna woda kwiatowa
      - jakieś fajne nakrycie głowy np. taki usztywniony kapelusik i do tego apaszka
      lub coś własnoręcznie udzierganego
      - ładna kosmetyczka (na leki lub drobne kosmetyki)
      - lupa do czytania (do kupienia w sklepach fotograficznych)
      - miska do masażu stóp
      - mata antypoślizgowa do wanny lub rolki do masowania stóp (sklepy
      rehabilitacyjne magą być żródłem pomysłów na usprawnienie życia osób starszych)
      - pomimo wcześniejszej krytyki tego pomysłu jakieś witaminki w płynie biowital
      lub coś w tym stylu - starsze osoby zwykle na takich specyfikach oszczędzają a
      ich dieta nie zawsze jest dobrze zbilansowana, no i będzie to prezent którego
      nie "zachomikują dla wnuków" ale zużyją same (bo się przeterminuje)
    • salomea78 Re: prezent dla babci (84lata) 14.12.04, 19:23
      Przymusuwa wycieczke do sanatorium albo do jakiegos miejsca do ktorego zywi
      senstyment...
      A moze prenumerate jakiegos czasopisma zwiazanego z tm co ja interesuje?
      Np. kuchnia, robotki reczne, ogrod, rosliny doniczkowe, zwierzeta, itp.
    • marylu1 Re: prezent dla babci (84lata) 14.12.04, 23:00
      ja na szczęscie nie mam problemu bo babcia lubi perfumy, kosmetyki kolorowe, no
      i manie kupowania apaszek i szlików. A coś innego? Moze woda lawendowa do
      spryskiwania poscieli pokoju przed snem ( Healing Garden np., ok 35 zł),
      paputki-skarpety z welny z futerkiem w środku. Im zawsze marzną stopy. A moze
      babcia jest wytrawnym graczem w karty? Piatnik to mercedes w swojej klasie
      (ceny podobne). A moze sennik? Babcie lubia buszowac w tej sferze. Jest spory
      wybór.
    • misiur3 Re: prezent dla babci (84lata) 15.12.04, 02:56
      No właśnie już to gdzieś tu dopisałam - ja całą starszyznę plemienną zaopatruję
      w herbatki ziołowe różne. Kupuję na www.ekosfera.pl.Są ładne, b. niedrogie,
      można kupić np.2-3 i elegancko opakować. Większość pań starszych to lubi, bo to
      też i zdrowotne. A może babcia lubi czytać? To książka. Albo świeczka ozdobna.
    • sofi75 Re: prezent dla babci (84lata) 06.12.05, 11:56
      Nie wiem czy komus sie taki pomysl przyda, ale nasz (moj i meza) najlepszy
      pomysl na prezent dla dzidkow dotychczas byl nastepujacy:
      - wlasnorecznie zrobiony kalendarz ze zdjeciami malutkiego prawnuka (obecnie ma
      on 4 lata, ale wtedy mial chyba roczek) - na kazdy miesiac inne zdjecie
      - maz wszystko ladnie zmontowal w photoshopie i wydrukowalismy w jednym z
      punktow xero na miescie
    • sigrid.storrada Re: prezent dla babci (84lata) 07.12.05, 00:32
      Mysmy kiedyś kupili dla dziadków czajnik elektryczny, sam się wylącza, a
      wcześniej czesto się zdarzalo, że dziadek wlączal wodę na herbatę i szedl spać
      a czajnik się przypalal. No, ale teraz też nie bardzo mam pomysl.
    • kamalka17 Re: prezent dla babci (84lata) 15.09.14, 14:56
      Może zaparzacz do ziółek o ile babcia stosuje, www.porceland.pl/oferta/porcelana-na-sztuki/kubki/kubek-z-pokrywka-i-zaparzaczem-eryk.html-0. Polecam w sklepie www.porcelad.pl są przeróżne linie kolorystyczne zaparzaczy. Sama posiadam polecam.
    • martinekk Re: prezent dla babci (84lata) 18.10.14, 19:39
      A może babcia lubi szycie, może mszyna do szycia będzie dobrym pomysłem?:

idealprezent.pl/index.php?p=1_12&nid=4
    • ania_1922 Re: prezent dla babci (84lata) 02.11.14, 19:32
      Na prezent dla babci polecam herbatki liściaste, w drewnianej skrzyni, ładnie zapakowane. Ja dla swojej kupiłam w www.naturaldesign.com.pl/sklep/pomysl-na-prezent/natural-design-zestaw-herbat-w-skrzyni-zimowy-rozgrzewajacy2013-11-07-11-10-14-detail
      Z pewnością popijanie ciepłej herbatki umili jej spędzanie zimnych jesiennych i zimowych wieczorów.
      • grecz spam 03.11.14, 00:27
        7-dniowe konto, 4 takie same posty...
    • krzyzawias Re: prezent dla babci (84lata) 06.11.14, 12:08
      Myślę, że zrobisz wielkie wrażenie na Babci i na wszystkich gościach jeśli dasz Babci siebie!!!
      Możesz zrobić swoją własną realistyczną, kolorową figurkę 3D!!!! Zerknij na www.twin3d.pl to jest niesamowite co można już wydrukować i w jakiej jakości....
      • grecz spam 07.11.14, 11:30

• aknat Re: spam 24.11.14, 19:58
          może coś zdrowotnego? starsi ludzie często mają jakies przypadłości- a to ból kręgosłupa, a to stawy. Sama doświadczyłam zbawiennego działania gorczycy ( na ból kregosłupa akurat) - może coś takiego? jakis pas, materac, skarpety? T działa rozgrzewająco, przeciwzapalnie i łagodzi dolegliwości bólowe - tutaj jest sporo tego www.medycynanaturalna.pl
          Babci nalezy się wszystko co najlepsze
    • bill84 Re: prezent dla babci (84lata) 10.12.14, 10:05
      Jesli chcesz, zeby babcia poczula sie wyjatkowo i byloby to cos tylko dla niej kup jej gwiazde. Pytanie czy babcia lubi takie gadzety. Moja akurat wielbia :) Jest taka firma Kingdom of Universe i jej wlascicielem jest Polak, ktory zostal wlascicielem wszechswiata na podstawie jakiego tam prawa miedzynarodowego. Mozesz kupic gwiazde i nadac jej swoja nazwe- babcia poczuje sie wyjatkowo. co prawda moze ja przekazac komus, ale jak nadasz jej nazwe typowo zwiazana z babcia to glupio bedzie ja oddac komus innemu :)
    • ada_pearl Re: prezent dla babci (84lata) 07.05.15, 13:58
      Na następne święta proponuję wybrać coś z www.retrozone.pl - dużo fajnych, retro gadżetów, które mojej babci też bardzo się podobały ;)
    • patunia120 Re: prezent dla babci (84lata) 25.07.15, 16:39
      Ja ostatnio natknęłam się na tą Panią olx.pl/oferta/chlebak-decoupage-roze-CID628-IDaZbH5.html <- dałam babci identyczny, była zachwycona i do tej pory z niego korzysta :) Zamawiałam u tej Pani kilka razy i przedmioty były śliczne ! Prezent praktyczny i niedrogi :)
    • iza.237 Re: prezent dla babci (84lata) 04.09.17, 23:25
      Może spróbuj wyciągnąć babcię z domu i zróbcie razem coś ciekawszego? Myślę, że spodobałyby się jej takie pokazy: pokazy-iluzji.pl/ w końcu śmiech to podobno najlepsze lekarstwo, a na dobrą zabawę chyba nie można być zbyt starym ;)
    • mark_87 Re: prezent dla babci (84lata) 18.12.17, 20:40
      Bardzo duży wybór ( także religijnych ) upominków znajdziesz na artdecor24.com.pl/upominki-i-prezenty/prezent-dla-babci . Zerknij sobie.
    • nika9191 Re: prezent dla babci (84lata) 29.12.17, 20:49
      A może jakaś ładna lampka nocna? Np ze strony studioswiatla.pl/ ?
      Będzie oglądać zdjęcia wnuczki wieczorami :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka