Dodaj do ulubionych

W co pakujecie prezenty?

13.11.04, 14:57
Hej,
Chcę rozpocząć nowy wątek, w co pakujecie prezenty? Czy macie jakiś swój
pomysł ma pakowanie prezentów? Czy to jest dla was równie ważne co prezent,
czy przykładacie do tego mniejszą wagę? A może dla was najważniejsze jest
opakowanie a nie zawartość?
Zapraszam do podzielenie się swoimi pomysłami.
:)
Obserwuj wątek
    • dominika_2003 Re: W co pakujecie prezenty? 13.11.04, 15:02
      Zacznę od siebie.
      Ja prezenty pakuję w ozdobne torby papierowe - już gotowe.
      Albo zawijam w ozdobny papier do prezentów, niezbyt drogi, bez innych
      dodatkowych ozdób typu kokardy czy wstążki. Papier kupuje taki by pasował i do
      gwiazdkowych prezentów i tych dawanych ciągu roku.

U mnie w rodzinie jest tak, że torby na prezenty są przechodnie. Tzn. jak ktoś
      dostanie prezent zapakowany w torbę, to wykorzystuje ją następnym razem, jak
      sam komuś robi prezent (oczywiście jeśli torba jest jeszcze w bardzo dobrym
      stanie).
    • mroczna_panna Re: W co pakujecie prezenty? 13.11.04, 17:21
      Elo.Ja pakuję w papier ozdobny...róznie to wychodzi,ale zawsze to zapakowane
      przeze mnie a potem doklejam taka kokardęi gotowe. Wygąda bardzo efektownie.
      Czasem też pakuję w torebki,ale nawet wtedy pakuję w papier ozdobny. Czasem
      kupuję pudełeczka i w nie wkładam różne drobaizgki, przyozdabiam wstążką lub
      kokardą:)
    • zzpezet Re: W co pakujecie prezenty? 13.11.04, 18:31
      dla mnei to rzeczywiscie wazne w co i jak pakuje prezenty, ale to po prostu
      moje hobby:) bo i tak juz sie przyzwyczailam ze malo kto zwraca na to uwage.
      nigdy nie pakuje w torby tylko w wpapiery. w ikei zdazaja sie bardzo ladne i
      stosunkowow niedrogie. zdaza mi sie tez czasem wykorzystywac inne materialy,
      zbieram np. takie cieniutkie papiery od kwiatkow(owijaja nimi kwiaty w
      kwiaciarniach) :) to naprwde ladnie wyglada jak sie w to zapakuje prezent.
      zdazylo mi sie opakowac prezent w gazete itp. czesto robie z tego samego
      papieru kokardke (czesto sie drą, ale mozna dojsc do wprawy) lubie tez
      kolorystycznie dobrac wstazke.to chyba tyle.milego pakowania!
      • paris81 Re: W co pakujecie prezenty? 13.11.04, 21:12
        Ja uwielbiam pakować prezenty! Według mnie ładnie zapakowany prezent to połowa sukcesu:)
        najczęściej pakuję prezenty w ozdobny papier lub też w papierowe torebki. jednak czasami zdarza się, że pakuję w sposób bardziej wyszukany.
        Zdarzyło mi się zapakować prezent w dość duże pudełko, prezent był stosunkowo mały do pudełka więc pozostałe miejsce wypełniłam chrupkami kukurydzianymi:)
        Drugi sposób (dobry przy pakowaniu płyt CD)- płytę pakujęw papier ozdobny, pudełko obklejam w środku tym samym papierem co opakowana jest płyta. płytę przyklejam taśmą klejącą do pudełka, a pudełko wypełniam drobnymi cukiereczkami:)
        Mam jeszcze kilka pomysłów ale czekam na wasze propozycje- może dzięki wam wzbogacę swoją wiedzę na ten temat:)
        Pozdrawiam, papa
    • ann99 Re: W co pakujecie prezenty? 14.11.04, 18:34
      ja tez uzywam tradycyjnych ozdobnych torebek, zwlaszcza do
      prezentow "nieforemnych"...
      Jak prezent jest o bardziej regularnych kształtach staram sie go zapakowac
      oryginalnie i tak zdazalo mi sie pakowac prezenty w :
      1.krepe- trzeba uwazac bo sie rwie,do tego tasiemka materialowa albo kokarda z
      krepy
      2.w szary papier (mozna kupic taki w rolkach) i na to naklejalam w zaleznosci
      od okazji na jaka mial byc dawany prezent rozne rzeczy (np. na slub male biale
      kwiatuszki (zywe)-troche czasu to zajmuje ale efekt super!, mozna tez powycinac
      cos drobnego z tektury, ponalepiac male cukiereczki...)
      Poza tym kilka razy przy zakupie prezentu zdazylo mi sie b. pomyslowe
      zapakowanie i tak np. raz w SEPHORZE zapakowali mi taka siatkowa myjke i plyn
      do kapieli w bibulke i taka przezroczysta folie jak to kwiatow na ksztalt
      duzego cukierka...
    • myshas Re: W co pakujecie prezenty? 16.11.04, 10:22
      Prezenty pięknie prezentują się zapakowane w wiklinowe koszyczki, gotowe lub
      obklejone ładnym, kolorowym papierem pudełeczka (a jeśli prezent jest pokaźny,
      nawet pudełko po butach), słodkości lub własnoręcznie upieczone pierniczki w
      puszkach lub metalowych pojemniczkach.
    • alabama28 Re: W co pakujecie prezenty? 19.11.04, 21:43
      A ja na ostatnią gwiazdkę zapakowałam mężusiowi wodę toaletową w stronę z
      playboya - prezent był nieduży i foremny więc nie było to trudne. Kartką z
      panią odwróconą tyłem (z ładnym tyłeczkiem) owinęłam kartonik a drugą (mniejszą
      stronę z panią w pozie lekko z profilu) zwinęłam w wahlarz, lekko
      rozprostowałam i przyczepiłam do kartonika tak że nie było widać łączenia i
      całość była imponująca. Zbaraniał jak zobaczył swój prezent. I nie chciał go
      otwierać!!!
      A najczęściej pakuję w papiery ozdobne i zamiast tradycyjnych kokardek robie
      kokardki z papieru w który owijam prezent (wystarczy zwinąć długi i wąski (ale
      nie za wąski) pasek papieu i uformować kokardę i przyczepić taśmą klejącą),
      albo robię kwiatka z tegoż papieru albo zwijam kawałek w wahlarz i przyczepiam
      do paczuszki. A w tym roku muszę wykombinować dla siostry papier w klawiaturę
      od pianina (jest muzykiem). Ale pomysłów na prezenty jeszcze nie mam.
      • anula36 Re: W co pakujecie prezenty? 20.11.04, 11:23
        nie mam specjalnych uzdolnien manualnych - wszystkie prezenty o regularnych
        ksztaltach pakuje w ladny papier i przyklejam kokardke pod kolor papieru.
        Nieregularne ksztalty pakuje do torebek kolorowych a najchetniej do pudelek-
        szalenie mi sie podobaja tylko czemu sa takei drogie??ewentualna wolna
        przestrzen w pudelku tak jak ktos tu juz powyzej wypelniam malutkimi cukierkami
        owocowymi.
        Dla mnei osobiscie opakowanie nie ma az takiego znaczenia - najbardziej
        interesuje mnei zawartosc:)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka